Találatok a következő kifejezésre: Ha törzskönyveztetni akkor (4 db)

Ha a kölyök németjuhászomat MEOE-s és MNJK-s törzskönyvvel akarom törzskönyveztetni akkor mind a két ősnek rendelkeznie kell MEOE-s és MNJK-s törzskönyvvel is?

Legjobb válasz: Szerintem ne itt kérdezd meg, hanem inkább egy állatorvostól, mert sokaknak fogalmuk sincs errõl a törzskönyv dologról.

Szerintem ne itt kérdezd meg, hanem inkább egy állatorvostól, mert sokaknak fogalmuk sincs errõl a törzskönyv dologról.
A kérdező hozzászólása: Jó köszönöm, már informálodtam róla...De azért köszi még1szer
Igen, meg az oltási lapok.
Az eredeti törzskönyvekre van szükséged! mindenképpen!
Kedves elsõ válaszoló! Ugyan minek a TK-höz az oltási lap??? Egyébként mind2 szülõ TK fénymásolata, tenyész-szemle bírálati lapja, ha a fajtánál külön elõ van írva akkor az egészségügyi szûrések igazolása, fedeztetési jegy, alombejelentõ jegy illetve tagsági fénymásolata kell.

Ha kedvenc áron vettem a cicámat, akkor ha lesznek fajtatiszta kicsinyei, őket már nem tudom törzskönyveztetni?

Legjobb válasz: Ezt a Tenyésztõvel kellene megbeszélned és az lenne a korrekt ha értesítenéd errõl!Én például nagyon mérges lennék ha kedvencnek adok cicát és nem lenne ivartalanítva :) A törzskönyvezés lehetséges ha:mindkét szülõ törzskönyves,belépsz egy klubba,kiváltod a kennelnevet illetve mintkét szülõ szerepelt egyszer kiállításon ahol megkapták az exellent1-et.Másrészrõl ha a cicád törzskönyvén rajta van,hogy nem tenyészthetõ akkor nincs az az isten,hogy egy klub a kölyköket letörzskönyvezze.

Ezt a Tenyésztõvel kellene megbeszélned és az lenne a korrekt ha értesítenéd errõl!Én például nagyon mérges lennék ha kedvencnek adok cicát és nem lenne ivartalanítva :) A törzskönyvezés lehetséges ha:mindkét szülõ törzskönyves, belépsz egy klubba, kiváltod a kennelnevet illetve mintkét szülõ szerepelt egyszer kiállításon ahol megkapták az exellent1-et.Másrészrõl ha a cicád törzskönyvén rajta van, hogy nem tenyészthetõ akkor nincs az az isten, hogy egy klub a kölyköket letörzskönyvezze.
Ha kedvenc áron vetted a cicát, akkor a szerzõdés amelyet a tenyésztõvel kötöttél, abban azt is elvállaltad, hogy ivartalaníttatod a cicát. Csatlakozom az elõttem szólókhoz, hogyha ezt nem teszed meg, és még szaporítassz is remélem eljut a tenyésztõ fülébe, és visszaveszi a macskádat, vagy beperel!( Mindkettõre volt már példa!)
Na, ez nagyon gusztustalan!!!!!! Azért adta neked kedvenc áron a tenyésztõ a macskát, mert nem akarta, hogy utódai legyenek. Ezek után rendkívül becstelen és etikátlan dolog az elletésen gondolkodni.... Remélem ez szerzõdésben is le van írva és visszajut hozzá a dolog, mert akkor vissza veszi a macskádat.... Megérdemelnéd!!!!
Ugyan már hagyd a süket szöveget.... A kérdésed egyértelmû, szaporítani akarod a kedvenc célra vásárolt macskádat! Teljesen mindegy, hogy nõstény vagy kandúr!
Pontosan
:-)))) Elõször felteszed ezt a kérdést, majd miután lecs...nek, hirtelen kiderül a macskáról, hogy ivartalan... Na, hát persze....
A kérdező hozzászólása: És ha már 100000-ért veszek macskát, akkor ha már "szaporítani" akarnám, hozzáadnám még azt a 30-40-et, és nem lenne gond a törzskönyvekkel! Imádom az olyan embereket akik ismeretlenül vádaskodnak! Miféle életed lehet...
A kérdező hozzászólása: Mivel a tenyésztõ eleve IVARTALANÍTVA adta el, nehéz lenne szaporítanom!!! (a szaporítókat meg nem érdekli a törzskönyv, tudtommal)
A kérdező hozzászólása: Ki mondta hogy ez így van?? Egyetlen kandúr cicám van, a kérdés elméleti jellegû!! Nem kell rögtön nekemesni ha kérdezek valamit! Ejnyemár! Mindenki le van itt támadva, bármit kérdez!! Szomorú!
A kérdező hozzászólása: Ugyanis láttam egy Maine Coon hirdetést, törzskönyv nélkül, 15ezerért. Így, (mivel volt valaki aki válaszolt is a kérdésemre) már értem miért tk nélkül árulja õket!!!


Kutyát meddig lehet törzskönyveztetni? Csak akkor lehet ha az anya apja az?

Legjobb válasz: Elég nagy macera az utólagos törzskönyvezés. A tenyésztõje teheti meg, de nyilván nem fogja, ha törzskönyv nélkül adta el.

Elég nagy macera az utólagos törzskönyvezés. A tenyésztõje teheti meg, de nyilván nem fogja, ha törzskönyv nélkül adta el.
6 hónapos korig lehet normálisan törzskönyveztetni utána már csak DNS vizsgálattal!
Ezerszer leírtuk már ezen az oldalon, de akkor most ezer egyedszer is. Törzskönyvet kizárólag törzskönyvezett szülõk utódai kaphatnak, azt kizárólag a tenyésztõ saját maga válthatja ki, a tulajdonos soha. 6 hónapos korig simán elég az alombejelentõt és a fedeztetési jegyet leadni. Az után azonban már csak akkor lehet tk-et csináltatni, ha a DNS-vizsgálat eredményét is csatolják (szülõk, utódok). Az viszont mindig érvényes, hogy egy alomra csak egyetlen alkalommal lehet alombejelentõt leadni. Vagyis ha az adott alomból már törzskönyveztek le akár csak egyetlen egyedet is, akkor a többi soha nem kaphat tk-et.
születésekor lehet csak. és akkor is csak akkor ha a szülök is azok (illetve akkor lehet még egy kutyát ha külön kérvényezed és megnézik hogy mennyire felel meg a fajtaleírásnak. http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=7013
3 vagyok, lemarad: természetesen ha a szülõk is rendelkeznek törzskönyvvel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!