Találatok a következő kifejezésre: Ha tömörítek, csak (3 db)

Az hogy lehet, hogy a LibreOffice Impress-ben készült bemutató több mint 77 MB? És ha tömörítem, csak 1%-ot tömörít?

Legjobb válasz: Nagy felbontásúak a képek amiket beszúrtál, kép szerkesztõ programmal (akár paint) kicsinyítsd le, mentsd el jpg-ben. Libreoffice-on belül ha átméretezed a képet akkor megtartja az eredeti méretet csak a megjelenítése lesz kisebb.

Nagy felbontásúak a képek amiket beszúrtál, kép szerkesztõ programmal (akár paint) kicsinyítsd le, mentsd el jpg-ben. Libreoffice-on belül ha átméretezed a képet akkor megtartja az eredeti méretet csak a megjelenítése lesz kisebb.

Ha tömörítek, ez csak egy fájlra vonatkozik vagy mindegyikre, ami a Dokumentumok mappában van?

Legjobb válasz: Lehet egy file-t is betömöríteni, meg többet is. A Hogyan használd a WinRAR-t kérdésednél leírtam, hogyan kell kijelölni többet: Ctrl billentyû + egér bal gomb, vagy Shift billentyû + le-fel nyilakkal közlekedés a Directory listában.

Lehet egy file-t is betömöríteni, meg többet is. A Hogyan használd a WinRAR-t kérdésednél leírtam, hogyan kell kijelölni többet: Ctrl billentyû + egér bal gomb, vagy Shift billentyû + le-fel nyilakkal közlekedés a Directory listában.

Ha rarba tömörítek valamit (képet, filmet, programot, stb), akkor a minősége tovább megmarad, mintha csak simán tárolnám a gépen?

Tehát a rar vagy egyéb tömörít?programok, csak a feltöltés és a helymegtakarítást szolgálják, vagy fájlvédelemre is jók?

Legjobb válasz: Attól ne félj, hogy a környezet lebontó folyamatai veszélyeztetik! Maga a fájl fizikailag nem létezik, így nehezen megy tönkre. A vírustól meg szerintem nem véd (de a te gépeden is biztos van állandó vírusvédelem).

Attól ne félj, hogy a környezet lebontó folyamatai veszélyeztetik! Maga a fájl fizikailag nem létezik, így nehezen megy tönkre. A vírustól meg szerintem nem véd (de a te gépeden is biztos van állandó vírusvédelem).
(ha kazettára veszel föl videót, akkor ha roncsolódik a szalag, romlik a minõség, de a számítógép digitálisan rögzíti az adatokat)
Vírustámadás esetén az védi meg az adatot, ha kiírod CD-re.
Igen, jelszóval illetéktelenektõl megvédheted. Két fajta tömörítés van: veszteséges, és veszteségmentes. A RAR, ZIP stb veszteségmentesek, azaz teljes egészében megmarad az adat, nem veszít a minõségébõl. Veszteségesek pl. a JPG, MP3, MPEG4, DivX stb. A tömörítés nem igazán jó a romlás megakadályozására, mert ha egyetlen bit is hiányzik a tömörített fájlból, akkor azt már nem lehet visszaállítani. (kivétel néhány tömörítési forma, általában a veszteségesek, azok amiket hálózaton át történõ küldésre terveztek.) A jelszóval védett tömörített fájlokat a vírusoknak is nehezebb megfertõzniük, mivel nem tudják a jelszót. Viszont magát a tömörített fájlt megfertõzhetik... szóval a benne tárolt fájlokat nem, viszont magát a tömörített fájlt megfertõzhetik.
A kérdező hozzászólása: Érdekeseket írtatok. Már csak egy kérdésem maradt: Ti ha mondjuk letöltötök egy zenei albumot vagy egy filmet, ami mondjuk rarba van csomagolva kicsomagoljátok és úgy tároljátok a gépen vagy hagyjátok becsomagolva és minden egyes alkalommal, ha kell kicsomagoljátok?
minden egyes alkalommal kicsomagolni? minek? egyébként ha nagyon féltesz valamit a vírusoktól (bár szerintem ez teljesen fölösleges), írd ki CD-re


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!