Találatok a következő kifejezésre: Ha többször már ki (14 db)

Ha többször vetéltem kérhetem én orvosomat hogy irjon ki clostilblegytet? Mert már többször hallottam rola.

Legjobb válasz: Ne clostilbegytet kérj, hanem ultrogestant. Ez progeszteront tartalmazó gyógyszer, úgynevezett terhességvédõ. A vetélések túlnyomó része az elsõ 12 hétben az alacsony progeszteronszint miatt vannak. Én is ezt kaptam, s meg is maradt a babám ezúttal.

Ne clostilbegytet kérj, hanem ultrogestant. Ez progeszteront tartalmazó gyógyszer, úgynevezett terhességvédõ. A vetélések túlnyomó része az elsõ 12 hétben az alacsony progeszteronszint miatt vannak. Én is ezt kaptam, s meg is maradt a babám ezúttal.
Szia! Nekem 5 elhalt terhességem volt. Én teljeskörüen kivizsgáltattam magam, meg persze a férjem is. Jártunk 3 genetikusnál is. Elöször vérvételre kérj beutalót, hogy megnézzék a hormonokkal minden rendben van-e. Nálam két gén is hibás, de a doki szerint erre is van megoldás. Folsavat és Elevitet kell szednem. A Te orvosod nem küldött el semmiféle vizsgálatokra, hogy kideritsétek a vetélések okait?
Menj el hormonlaborra és terheléses vércukor és inzulinvizsgálatra. Közel sem biztos hogy utrogestan kell neked.

Ha mar tobbszor elegitettem ki magamat 2.5cm atmeroju targyal, de nem vereztem sosem (sztem mar reg elszakadt a szuzhartyam) akkor fajhat az elso sex?

Legjobb válasz: Ha elszakadt akkor nem, de furcsának furcsa lesz. Bár azt biztos érezned kellet volna hogy elszakad, ha nem is fáj.

Ha elszakadt akkor nem, de furcsának furcsa lesz. Bár azt biztos érezned kellet volna hogy elszakad, ha nem is fáj.
Nem fog fájni, max. fura lesz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat :)
Az átlagos pénisz 4-4, 5 cm. Szerencsétlenebb esetben kifoghatsz akár egy ennél vastagabb férfiassággal rendelkezõ fiút is elsõre. Szóval attól, hogy egy kis, 2, 5 cm-es átmérõjû tárggyal már megy, még nem biztos, hogy nem fog feszíteni, amikor majd a srác egy igazi péniszt dug be neked. :P
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat :)
Serke az, barátom, serke.
A serke nem fog kijönni attól, hogy kezeled a gyereket tetûirtó szerrel. Oda van tapadva a hajszálhoz. Ki kell szedni egyenként.
A serte az a disznónak a szõre! A tetû petéje az a serke. ne keverd össze! 2 választásod van: ha fiú a gyerek, akkor nullás géppel told le a haját, ha lány, akkor pedig egy szép nap kiültök az udvarra egy napos zugba, és lehúzgálod a serkét egyenként. Amúgy a serke is elpusztul a tetûirtótól, de túl erõs a "ragasztó", ezért ott marad a hajon.

Ez igaz? Ha tobbszor ugyanolyan szinure festem a hajam akkor az már ki se kopik csak nagyon picit?

Legjobb válasz: a felsõ réteg kopik, ugyanolyan ronda...én barnára festetem, és bizony 6 hét után mindig látszik, hogy kopott a színe, a hajam is szalmásabb, pedig igazán kímélem

a felsõ réteg kopik, ugyanolyan ronda...én barnára festetem, és bizony 6 hét után mindig látszik, hogy kopott a színe, a hajam is szalmásabb, pedig igazán kímélem
De kikopik, mert engedi a színét, meg a nap is kiszívja. A barna kopott barna lesz, a szõke meg sárga színû. Ha többször fested, akkor csak több pigment lesz benne, ettõl látszik élettelibbnek a haj.
A kérdező hozzászólása: nkm olyan feher a hajam most az ha kopik mien lsz ?
Besárgul, mert gondolom azért fehér, mert hamvasszõke. Vagy ha gyakran a végére is raksz festéket, akkor a lila pigmentektõl belilul az elvékonyodott hajad, vagy egyszerûen csak letörik

Ha többször elégítettem már ki magam (csiklóorgazmus), akkor ennek lehet köze a csikló méretéhez?

Legjobb válasz: Dehogy, a csikló mérete genetikai adottság. Az orgazmustól nem fog megnõni, akkor 40 évesen mekkora lenne? Csak gondolj bele...

Dehogy, a csikló mérete genetikai adottság. Az orgazmustól nem fog megnõni, akkor 40 évesen mekkora lenne? Csak gondolj bele...
semmi köze nincs a 2nek egymáshoz:D
Semmi kozuk sincs egymashoz!!!Szerintem!!!...

Fél éves koráig csak anyatejes babánál milyen ütemben váltottatok ki egy-egy étkezést? 8 hónaposan jó, ha háromszor még szopizik, és kétszer eszik fõtt ételt, vagy már többször kellene?

8 hónapos múlt a fiam, október óta nincs védõnõnk, így nincs kit megkérdeznem, hogy jó-e ez így.

Legjobb válasz: Elég.Én is 6 hónapig csak szoptattam.Aztán lassan váltottam ki az étkezéseket.De jól csinálod.Nincs gond vele. :) Én is itt tartottam 8 hónaposan. Most múlt 1 éves és minden étkezés ki lett váltva.Szépen eszik mindent.De azért még alváshoz kéri a cicit. :D

Elég.Én is 6 hónapig csak szoptattam.Aztán lassan váltottam ki az étkezéseket.De jól csinálod.Nincs gond vele. :) Én is itt tartottam 8 hónaposan. Most múlt 1 éves és minden étkezés ki lett váltva.Szépen eszik mindent.De azért még alváshoz kéri a cicit. :D
szerintem ez szuper ideális. ahogy a nagykönyvben meg van írva :)
2 vagyok annyit tennék hozzá, h szerencsésebb volna felcserélni a gyümölcs/fõzelék idõpontját. 12 körül kapja a fõzeléket, ebédként, 18 körül pedig a gyümölcsöt, tejpépet, uzsira
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi a válaszokat, most megnyugodtam! Én is gondolkodtam azon, hogy ebédre kellene neki adni a fõzeléket, csak azért nem próbáltam eddig megcserélni, mert gondoltam ha délután jobban jól lakik, vagy laktatóbb kaját eszik biztos nem ébred fel éjszaka arra, hogy éhes. Na, de akkor majd lassanként felcserélem. :) A 15 órai szoptatást szeretném most kiváltani, csak félek attól, hogy (már bocsi) el fog durranni estére a cicim... :D

Édesanyám a HIV eredményéért ment többször is, de nem volt kész és azt mondta őt már nem is érdekli. Ha pozitív lett kap róla értesítést? Nekem a lányának, ha elmennék az eredményért nem adnák ki? Én jobban féltem őt, mint ő saját magát!

:-( Tény, hogy nincs autónk és rengeteget kell utazni, de én megtenném érte, ha ideadnák az ereményt. :-(

Legjobb válasz: Van rá esély,de vigyél tõle valami íratot(tb kártya,személyi),és nálad is legyen.Valami mesét meg találj ki,hogy mért nem tudott õ jönni.Nem 100%,de egy próbát megér.

Van rá esély, de vigyél tõle valami íratot(tb kártya, személyi), és nálad is legyen.Valami mesét meg találj ki, hogy mért nem tudott õ jönni.Nem 100%, de egy próbát megér.
Vagy írjon meghatalmazást, adatokkal, aláírással+vidd a személyijét.Úgy csak odaadják!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az értékes válaszokat!

Kinek mennyire fajt a szules vagy mar nem is emlekeztek ra gondolom ha tenyleg annyira fajna nem szulne senki tobbszor 38 hksm?

Legjobb válasz: Nem fájt annyira-komolyan. Én nagyon nyafka vagyok, de sok minden sokkal jobban fájt már életemben. Egyébként sem szabad arra kondicionálni magad, hogy nagyon fog fájni, nyugodj meg.

Nem fájt annyira-komolyan. Én nagyon nyafka vagyok, de sok minden sokkal jobban fájt már életemben. Egyébként sem szabad arra kondicionálni magad, hogy nagyon fog fájni, nyugodj meg.
Én szülés közben csak arra gondoltam:soha többet, soha többet, és megeskettem a férjemet, hogy amint vége, megyünk és elkötteti magát :D És valóban kiestek részletek, amire a mai napig sem emlékszem, annyira fájt.De még így is azt mondom megérte.
Most komolyan 38 hetes kismamát miért kell így felzaklatni. Megértem, hogy van akinek nagyon fáj, de nagyon ijesztõ dolgokat írtok, egyértelmû, hogy azért kérdezi, mert fél. Az is tudott szerintem, hogyha nagyobb fájdalomra készülsz, akkor rosszabbul fogod viselni. Kérdezõ, szerintem nem reprezentatív a merítés. 5.
Tõlem mindig kérdezték, -na, félsz a szüléstõl?-mondtam , nem hiszen nem tudom hogy milyen lesz. Inditották, nehéz volt, de például néha az sem jutott el a tudatomig hogy ott van a párom is, annyira "rákényszerített "a testem hogy a szülésre koncentráljak.És ez benne a "szép", hogy meg tudod csinálni, és lesz egy gyönyörû babád:-))
Az 5-ös válaszolót egyáltalán nem értem. Lehet hazudozni, de mi értelme? A nagy átlagnak igenis rettenetesen fáj. Én is a nagy átlag része voltam. Inkább izgultam, mint féltem, amikor a szülésre gondoltam. Gyors lett, komplikáció mentes, de akkor ott puszta kézzel leszedtem volna a csempét a falról annyira fájt. A végén kiestek dolgok, a páromat kérdezgettem errõl-arról. Kedves kérdezõ! Az agy annyira jól van összerakva, hogy a szülés után pár hónappal/évvel már nem fogsz "úgy emlékezni" a fájdalomra. Még csak fél éves a kislányunk, de már csak annyit tudok, hogy nagyon nagyon fájt. Magát a fájdalmat és az érzést nem tudom felidézni. Ha feltudnám, lehet többet nem mennék. Ennek ellenére nem rég teszteltem pozitívat és érkezik hozzánk a tesó. Nagyon várom az egészet, de legfõképp a szülést!!! Nekem tényleg életem egyik legfelejthetetlenebb és leggyönyörûbb napja volt! Szeretném újra végigcsinálni, a fájdalommal a könnyekkel a z eufóriával együtt (amit a végén éreztem, mikor kibújt az Angyalkánk!) Fel a fejjel, menni fog!
Az elsõ szülésnél amikor varrt a doki azt mondtam neki: ha csak ennyi akkor 5 gyereket szülök. Fél óra volt, indították. Aztán 9 évvel késõbb, idén júniusban magàtòl indult, de azt mondtam soha többet. Elsõnél semmit nem éreztem. Másodiknál nagyon fájt és 9 óra tömény fájdalom, mert a fájások ellenére nem tágultam. Majdnem császár lett. Most Màr ismét bevállalnám mert vágyok egy harmadik Babára
Nekem is kiestek dolgok. De utánna meg annyira jó, tele vagy adrenalinnal, szerintem egy maratont letudtam volna futn i szülés után annyira boldog és büszke voltam :) szóval az agy, és az ösztön csodákra képes!
Nagyon fájt(bár nekem nem tartott sokáig), az sem izgatott, hogy kik vannak ott, csak a testemre tudtam koncentrálni!A legtöbbször általam kimondott dolog az volt, hogy nem bírom tovvább!... De mikor kicsúszott a kis teste...ésminden fájdalom elmúlt, szerintem én voltam a legboldogabb a világon!És mikor megöleltem, azt súgtam a férjemnek, hogy ezt még át akarom élni!10 perccel a szülés után...Most is pityergek... Apocakomban a tesó, és azt az egyet sajnálom, hogy az utolsó gyerekünk! Szóval pokolian fáj, de amit utána éreztem, azsemmihez nme hasonlítható...Öröm, erõ, büszkeség (terméészetesen a kislányomra is, hisz együtt csináltuk)Tele voltam energiával...Életem ediggi legszebb napja ez volt!
hát nekem annyira hogy 5 évig nem volt merszem a kistesóhoz. Aztán a kistesó még fájdalmasabb lett igaz jóval rövidebb. De nem ijesztgetni akarlak, nem egyforma a fájdalomküszöbünk, és a szülések is sokfajták
Féltem tõle nagyon, akkor azért mert nem tudtam elképzelni mennyire fog fájni, meg ugye milyen maga a fájdalom...Most hogy túl vagyok rajta, már azért fogok félni mert tudom milyen lesz, és mennyire borzasztó a fajdálom:( Lehet nem is lesz kis tesó...:( De mindenképp megérte ez a kis csaj aki most itt van mellettem:)
Nekem az elsõ 16 óra vajúdás után lett meg, nagyon fájt; a 2-at 3 óra alatt kibújt, máshogy fájt, de fájt. Én se szépítem, igen is ezek "anyacsináló" fájások. Utána viszont, mikor felmutatták a babát meg felsírt, meg elõször megkaptam, husss.... el is múlt minden, csak a szépre emlékezem....:)
én szerencsésen gyorsan tágultam, igaz a baba feje nem illeszkedett be rendesen a szülõcsatornába, és szó szerint kinyomták a hasamból a babát ( a fél szülészet + a hajnalban felkeltett fõorvos ott állt készenlétben az ágyam mellett, hátha császár vagy vákum lesz), de az egész olyan eufórikus volt, mert tudtam, minden egyes fájással közelebb leszek a fiam születéséhez mivel elsõ gyerek, minden az újdonság erejével hatott, és mindenre rá lehetett csodálkozni, a burokrepesztése, tolófájásokra, és a szülés utáni õrületes remegésre minden olyan volt, amilyennek mások körülírták amikor kitoltak a szülõszobáról már akkor is azt mondtam, ezt megcsinálom még kétszer most két és fél hónappal a szülés után csak arra emlékszem hogy fájt (nem kaptam epidurális érzéstelenítést), de magát a fájdalmat nem tudom felidézni nekem sokat segített, hogy figyeltem a szülés közben a légzésemre, és hogy fájások között próbáltam relaxálni -ez annyiból állt, hogy azt mondogattam: ellazulok, ellazulok :) a kérdezõnek szép szülést kívánok
Nagyon fajt, epidurallal is:( Amugy is nagyon alacsony a fajdalomkuszobom. De megerte. Par honappal utana mar vagytam a kistesora:) Szoval, amint abbahagyom a szoptatast, szerintem ujra belevagunk, szeretnek ujra teherbeesni. Tudom, hogy faj, felek is tole, de ez semmi ahhoz kepest, hogy uj elet szuletik.
ha már kérdezni nem fogunk hazudni.. és különben is aki elõször szül azért fél mert még nem tudja milyen, aki meg többedszer az meg azért mert már tudja. Én az elsõnél még vihogva mentem be a kórházba, anyám meg bõgött mint a szamár, hogy mi lesz velem. hiába halottam ezer rémtörténetet el sem bírtam képzelni, milyen lesz. Anyutól kérdeztem mindig, csak annyit mondott majd megtudod.Már értem miért mondta:) A második után meg úgy búcsúztam a szülésznõtõl, hogy remélem mi már nem találkozunk többet. És igaz akármi van menet közben nincs mit tenni csinálni kell, de amint a hasamra tették a picúrt azonnal elmúlt minden fájdalmam. És igen az a gyermek egy életre boldoggá tesz.
Szülés elõtt azt mondtam én is szeretnék 4-5 gyereket, mi 5en vagyunk tesók, tök jó a nagy család:) Közvetlen szülés után az jutott eszembe, hogy 'te jó ég, anyukám hogy a francba volt képes erre ÖTSZÖR??' A következõ hónapokban a miatt sírtam, hogy hogy lehetek ilyen, hogy nem tudok még egy babára gondolni, csak az járt az agyamban, hogy engem többet ne is piszkáljanak ott lent...Szóval azért nem mindenkit tolnak úgy ki a szülõszobáról, hogy máris visszavágyik. Most 14 hónapos a fiam, és már nagyon szeretnék megint terhes lenni:) )Tudom, hogy piszkosul fáj, de azt is, hogy elmúlik, és annyira nem maradandó a dolog, hogy e miatt ne mernék bevállalni még egy vagy akár több gyereket:) Ha azon múlna, hogy akarjuk-e, akkor már lehet pocakos lennék, csak a fránya anyagiak közbe szóltak, még várunk picit:(
De aranyos vagy :) ne áltasd magad, iszonyatosan fájni fog, de amikor megszületik a picike, már nem fog érdekelni mi volt elõtte.Én azt mondom a kínok kínja, de 11 óra volt csupán, a gyerekem pedig simán megérte azt a szenvedést. Sok sikert :)
De fáj, viszont mivel ez nem egy általános fájdalom és nem is gyakori (mint pl. hogy elvágod az ujjad), ezért a nehezebbik részét elfelejti az ember az idõ múlásával. Ha szülök még egyszer az nem azért lesz, mert az elsõ szülésem jó volt (rossz volt, utáltam, szenvedtem, nem tetszett), hanem azért fogok szülni, mert szeretnék még egy babát, és ennek bizony az az ára, hogy szüljek... Biztos van, akinek nem fáj annyira, és jó élmény marad a szülés. De van, akinek nagyon fáj, mégis túl lép rajta a gyerkõc érdekében. A szülés maga rossz, de az csak egy átmeneti állapot. A gyerek akiért mindezt átéled, viszont ott lesz veled sokáig. S ezért megéri.
Én nem féltem kedves 5. válaszoló, és aztán meg tök szarul sült el a szülés. Szóval nincs egyenes arányban, hogy ha félsz rossz lesz, ha nem félsz akkor meg jó. Senki nem írt horrortörténetet, ez nem is arról szól, viszont azt meg ne várja senki, hogy azt mondjuk a szülés egy nagy rózsaszín köd. DE azt viszont leírtuk, hogy az ember gyorsan felejt, és a gyerek még bent nem maradt. Valahogy ki kell jönnie, ezt át kell élni, és menni fog, mint sok más anyukának. Kérdezõ, túl leszel rajta, menni fog bármilyen is lesz. A babáért megéri, de tényleg.
Azt hittem meghalok (: De egy idõ után tényleg ilyen módosult tudatállapotban voltam, szóval nem úgy fogtam fel a dolgokat. És amikor ott van az ember, benne van, nincs mit tenni, csinálni kell, utána meg azt gondolod, a gyerekedért megérte. Neked is menni fog! És reméljük lesz támaszod a szülõszobán, az kincset ér! (:
Ezt én sem értem...egyértelmû, hogy tart a szüléstõl ezért kérdezi...de ettõl még nem fogom azt írni, hogy "jaa, annyira nem volt rossz"!de nagyon fájt!kegyetlenül, de már újra szeretnék babát, azért ez is jelent valamit....
Mindenki fél, ha elõtte nem, akkor majd ott helyben, ez normális, attól még nem lesz kellemes, sem fájdalommentes, mert ez igenis egy fájdalmas kínzó dolog, de a nõk évezredek óta szülnek és kibírják.Kérdezõ is ki fogja.Szerintem az ember lehetõség szerint nézzen szembe a dologgal, ne áltassa meg hitegesse magát, ez az én véleményem. Meg persze az, hogy mindezek mellett megéri, de még mennyire hogy meg!
Nekem könnyû szülésem volt, és arra is készültem, mert Anyukám és a nõvérem is könnyen szültek. Úgyhogy a félsz helyett inkább a kíváncsiság dolgozott bennem, hogy na milyen is lesz ez valójában. Persze azért 3-4 hónapig kirázott a hideg, ha visszagondoltam rá, de ez elmúlt. Másfél éves a fiam és április elejére várjuk a tesót. Már nagyon várom magát a szülést, komolyan! Én azt mondom, rengeteg múlik a hozzáálláson. Ne arra koncentrálj hogy fájni fog és az húdeszar. Hanem arra, hogy minden egyes fájás közelebb visz a végeredményhez, ez szükséges velejárója a folyamatnak, örülni kell neki (és markolni a matracot, harapni a párnát :) ). Hajrá!
Szia! Én még ugyan nem szültem, de ha Isten is úgy akarja, akkor rám is sor kerül :) Egy ige, ami alátámasztja az elõttem szólók igazát: "Amikor az asszony szül, fájdalma van, mert eljött az õ órája, de amikor megszülte gyermekét, nem emlékszik többé a gyötrelemre az öröm miatt, hogy ember született a világra" (Jn 16, 21) :) Sok erõt, kitartást, sikeres szülést, nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok Nektek!

Nem baj, ha a 7 hetes tápszeres babám úgy evett már többször, hogy napi 4 alkalom jön csak ki és nem 5? Így is tud rendesen fejlődni?

Legjobb válasz: 7 hetesnek nekem kevésnek tûnik a 4 evés, mennyit eszik egyszerre? Abban viszont valószínûleg igaza van az elsõ válaszolónak, hogy sírna, ha éhes lenne. Ha a súlya gyarapodik rendesen, akkor nem baj.

7 hetesnek nekem kevésnek tûnik a 4 evés, mennyit eszik egyszerre? Abban viszont valószínûleg igaza van az elsõ válaszolónak, hogy sírna, ha éhes lenne. Ha a súlya gyarapodik rendesen, akkor nem baj.
Nyugi! Az én babóm is 4x evett eleinte és 1 kilókat hízott havonta!!! Picit késõbb áttért a napi 5 evésre és ezt most is tartja. Nem minden gyerek egyforma, neki valószínûleg ennyire van most szüksége. Boldog babázást! /hat hós kislány anyukája/
A kérdező hozzászólása: Evésenként 180 ml-t eszik , és szépen gyarapodik, és nem sír.De nem mindig van 4 étkezés, túlnyomó részt 5
A baba annyit eszik, amennyi kell neki. Ha éhes lenne, éktelenül üvöltene. Ha nem teszi, elég neki amit kap:-)
Szia! Az én (tápszeres) kislányom 7 hónaposan eszik naponta 5x, 7 hetesen még 6-7 evésnek kéne lenni legalább, a 4-5x-i evés szerintem kevés egy ilyen pici babának. De beszéld meg a gyerekorvosotokkal, õ tudja biztosan.

Megmossátok a baba kezét, ha már mászik? Akár napjában többször, Ki mikor hogyan?

Legjobb válasz: én szoktam. kaja elõtt mindenképp, mert miközben eszik betömi a szájába a kezét is... meg ha vmi teljesen illegálishoz nyúl... kuka, wc ülõke, ilyesmi.

én szoktam. kaja elõtt mindenképp, mert miközben eszik betömi a szájába a kezét is... meg ha vmi teljesen illegálishoz nyúl... kuka, wc ülõke, ilyesmi.
én is megszoktam.mint az elöttem szóló írta evés elött mindenképp, meg alvás elött, meg úgy egynap többszõr is.
meg mikor átjön a papi v a mami... ki tudja honnan sodorta õket épp oda a szél és összefogdossák a kezét. na akkor rögtön. (1.)
Igen ugyanez, de ha nincs mód rá, akkor törlõkendõ.
Én leginkább evés után mosom a héthónaposom kezecskéit. Ugyanis a szájába nem teszi a kezét, de tuti, hogy a lecseppenõ fõzeléket, gyümölcsöt azonnal megtapicskolja. De szeret kezet mosni, nincs gond vele. Ezen kívül, ha valami olyan dologba mászik, pl. pelenkatartó vödör, akkor is kézmosás. Ha vásárolni vagyunk és beleül a bevásárlókocsiba, akkor utána törlõkendõvel szoktam a kezeit tisztítani, mert ugye csak megfogdossa a kocsit, elõtte meg ki tudja, ki fogta...
1. vagyok és a 22:00-ás. ha utcáról jövünk haza, akkor is. így van. bevásárlókocsi, ilyesmi. kaja után nálunk is muszáj, néha krémezi a kezét a kajával:) aki lepontozott, annak kifejtem akkor a nagyiékat. a papika nagyon jó arc, csupa szív ember... csakhogy. hajnalban felkel, összeszedi a kutyaszart, aztán boltba megy, aztán átmegy a szomszédba (autószerelõ mûhely) ott rendet tesz, begyújt, ilyesmi, hazamegy és disznókat etet, meg kutyát. aztán egyszercsak befut hozzánk, megfogdossa a fiam kezét és robog tovább. kezet este mos fürdésnél meg max. wc után. hidd el, velünk éltünk 1 évig. láttam... szóval megmosom mikor elmegy. gondolom más is megtenné:) )
természtesen ha valaki jön és össze vissza csokolják a kis kezét.
ja, és csak bedugom a kis kezét a folyóvíz alá.már megszokta, már kinyújtja az újjacskáit is.
Õszintén szólva én a "kell egy kis kosz a gyereknek" gondolkodás híve vagyok, de kaja elõtt megmosom neki. Játék közben is benyal ezt azt..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!