Találatok a következő kifejezésre: Ha több 5 (207 db)

A végrehajtás (személyi kölcsönre és hitelkártyára) elévül 5 év után? Vagy újrakezdődik? Nincsen semmi ingatlan a nevemen. Mit tudnak tenni, ha több hitelem is van?

Legjobb válasz: Avval,hogy az illetõ nem veszi át a tértivevényes leveleket,attól még õ neki lett címezve.A bankoknak ha át veszi ha nem,le lesz rögzítve,hogy õk küldtek.evvel már jogosan mennek a bírósághoz,hogy nem érvelhet a adós,hogy õt bizony nem értesítették. Az elévülési idõ általában 5 év.De csak akkor évül el,ha az 5 év alatt egyszer sem írnak felszólító levelet,figyelmeztetést,vagy nem telefonálnak.itt megjegyzem,hogyha rendszeresen írnak leveleket,de nem veszed át attól még õk folyamatosan tájékoztatnak,figyelmeztetnek így nem évül az ügyed.. Minden egyes új értesítésnél az ottani naptól számít újra az 5 év..Addig is ketyeg az idõd,és nõ a tartozás összege is. Mivel nincs semmi a neveden,így a bíróságon fizetés letiltást követelhetnek ,és meg is kapják ha jogos a követelésük..Akkor addig nõ a késedelmi kamatod + a hitel tartozásod amíg nem tudják elkezdeni levonni.Ha 5 évig nincs bejelentett állásod akkor 5 évig nõ az összeg.Elõbb-utóbb úgyis elmész rendesen dolgozni,és onnantól kezdve bírói határozattal vonják is a pénzedbõl.. Egyébként mire gondoltál? Hogy felveszel több hitelt,és nem kell vissza fizetned? Inkább kérj részlet fizetési kérelmet,és ha másképp nem de kevesebb összeggel fizesd vissza.te fogsz rosszabbul járni.. Csak megjegyzem..A tesóm 5 éves elévülési ideje már lassan 10 éve tart,és most vonják le tõle..A fizetésének a felét zárolják rögtön..Most morog ,de nem tud semmit sem tenni...

Avval, hogy az illetõ nem veszi át a tértivevényes leveleket, attól még õ neki lett címezve.A bankoknak ha át veszi ha nem, le lesz rögzítve, hogy õk küldtek.evvel már jogosan mennek a bírósághoz, hogy nem érvelhet a adós, hogy õt bizony nem értesítették. Az elévülési idõ általában 5 év.De csak akkor évül el, ha az 5 év alatt egyszer sem írnak felszólító levelet, figyelmeztetést, vagy nem telefonálnak.itt megjegyzem, hogyha rendszeresen írnak leveleket, de nem veszed át attól még õk folyamatosan tájékoztatnak, figyelmeztetnek így nem évül az ügyed.. Minden egyes új értesítésnél az ottani naptól számít újra az 5 év..Addig is ketyeg az idõd, és nõ a tartozás összege is. Mivel nincs semmi a neveden, így a bíróságon fizetés letiltást követelhetnek , és meg is kapják ha jogos a követelésük..Akkor addig nõ a késedelmi kamatod + a hitel tartozásod amíg nem tudják elkezdeni levonni.Ha 5 évig nincs bejelentett állásod akkor 5 évig nõ az összeg.Elõbb-utóbb úgyis elmész rendesen dolgozni, és onnantól kezdve bírói határozattal vonják is a pénzedbõl.. Egyébként mire gondoltál? Hogy felveszel több hitelt, és nem kell vissza fizetned? Inkább kérj részlet fizetési kérelmet, és ha másképp nem de kevesebb összeggel fizesd vissza.te fogsz rosszabbul járni.. Csak megjegyzem..A tesóm 5 éves elévülési ideje már lassan 10 éve tart, és most vonják le tõle..A fizetésének a felét zárolják rögtön..Most morog , de nem tud semmit sem tenni...
Utolsónál a pont, hiába nem veszed át a leveleket az idõ ketyeg. De a BAR lista sosem évül el.
az mindenképpen igaz, hogy jobb, ha most fizetsz, nehogy csapdába kerülj. nekem is volt egy ügyem, nem vettem át a leveleket, erre véletlenül az egyiket átvettem mondta is aztán a végrehajtó, jó nagy hülye vagyok, 4 hónappal késõbb elévült volna az ügy, mert lejárt volna az 5 év, hogy azt sem tudták hol vagyok. de mivel átvettem a levelet, onnan újra számolják az 5 évet. úgyhogy az 5 év az azért létezik.
bizonyos végrehajtások elévülhetnek 5 év elteltével, csak akkor arra kell vigyázni, hogy ne vegyél át még véletlenül sem semmilyen ajánlott vagy tértivevényes levelet, vissza kell küldeni címzett ismeretlen címszóval. és persze 5 évig ne legyen se bejelentett munkahelyed, se vagyontárgyad.
Mivel postán dolgozok, csak tudjátok. A tértivevényes levelet kell aláiratni az ügyféllel. A sima ajánlott levelet a postaládába lehet kézbesíteni. Akár alá van írva, akár nem, az kézbesítettnek számít, ha a címzettnek zárható postaládája van.
ez igaz, hogy kézbesítettnek számít az ajánlott levél, de a fizetési felszólításokat tértivevényesen szokták küldeni, nekem legalábbis úgy küldték, és ha 5 évig úgy megy vissza, hogy címzett ismeretlen, akkor 5 év után elévül a behajtás.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT MINDENKINEK!VISSZA AKAROM FIZETNI, DE SAJNOS NEM TUDOM MIBÕL, MIVEL MOST IS VONNAK A BARÁTNÕM KEZESSÉGÉRE 33%-OT A FIZIMBÕL, MIVEL ELMENTEM KEZESNEK ÉS MOST ELÕSZÖR AZ ÖVÉT VONJÁK, AMIBÕL PERSZE NEM FOGOK SEMMIT SEM LÁTNI MAJD.

Ha több mint 5 órás különbséget tartok az antibiotikum és a fogamzásgátlo bevétele között, lehet belöle gondom?

Az antibébi tájékoztatoján nem ir semmit az antibiotikummal kapcoslatban.

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet baj! Én is voltam már így többször, a lényeg, hogy több legyen mint kb.5-6 óra! Persze írják, hogy befolyásolhatja a hatását, de ha betartod az idõket, akkor nem lehet baj!

Szerintem nem lehet baj! Én is voltam már így többször, a lényeg, hogy több legyen mint kb.5-6 óra! Persze írják, hogy befolyásolhatja a hatását, de ha betartod az idõket, akkor nem lehet baj!
Én sosem szedtem együtt tabit antibiotikummal, köztudottan csökkenti a hatását! Én a helyedben védekeznék gumival is, az antibiotikum elfogyása után a következõ mensi utáni levélig. Biztos ami biztos, ne már ezen múljon!!
Ha úgy lenne, ahogy az elõzõ válaszoló írta, nekem már 2 gyerekem lenne! Mindig betartottam az idõket, nem lett semmi bajom!

11hetes babátok mennyit eszik? Az enyém tápszeres, és "csak" 100ml-t eszik meg, ha többet adok az rögtön visszajön. És 6x eszik egy nap. Szépen gyarapszik viszont már 5, 5kg

Legjobb válasz: Szia,az én kisfiam holnap lessz 6 hetes,tápszeres baba,már 3 hete 135ml-t evett,most viszont 2 napja már 170ml-t eszik,3-4 óránként.Szerintem teljesen váltózó,hogy egyes babák mennyit esznek meg,szerencsére a kisfiam eddig még bukni sosem bukott,inkább visszanyeli még azt is ,amit felbüfizett.Õ is több,mint 5 kg,de 4070grammal született.Ne idegeskedj emiatt,õ tudja,hogy mennyi kell neki,és a súlya is szépen megy,akkor nincs gond.

Szia, az én kisfiam holnap lessz 6 hetes, tápszeres baba, már 3 hete 135ml-t evett, most viszont 2 napja már 170ml-t eszik, 3-4 óránként.Szerintem teljesen váltózó, hogy egyes babák mennyit esznek meg, szerencsére a kisfiam eddig még bukni sosem bukott, inkább visszanyeli még azt is , amit felbüfizett.Õ is több, mint 5 kg, de 4070grammal született.Ne idegeskedj emiatt, õ tudja, hogy mennyi kell neki, és a súlya is szépen megy, akkor nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Akkor jólvan:) De egyébként érdekes, mert volt hogy 160ml evett, semmi bukás..aztán már nem kellett neki egy idõ után olyan sok..volt hogy 140ml, de most az sem kell neki:) visszatértünk megint a 100ml-re :D:D
szia az én kislányom is 11 hetes és 100 ml-t eszik. nem tud többet. valamikor még az sem megy le, csak 80. mondjuk az is igaz, hogy koraszülött és még csak 4 kiló. szerintem nem kevés. azt mondják, annyit eszik egy baba, amennyire szüksége van.
Az én fiam 3és fél hónapos és 100-120ml eszik 3óránként, az éjszakát átalussza. Ne mindig csak arra figyelj más mit mondd, a babák tudják nekik menni kell. 2hónaposan a fiam is volt hogy 160at evett.


Mi a helyzet akkor ha több leggyakoribb érték van? Mi a módusz akkor? Pl: 5, 5, 5, 6, 7, 7, 7, 8, 8, 9, ?

Legjobb válasz: Ilyen esetben a módusz nem egyértelmûen meghatározható.

Ilyen esetben a módusz nem egyértelmûen meghatározható.
A kérdező hozzászólása: akkor nincs megoldás?
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%B3dusz „A módusz egy sorozat (általában egy statisztikai minta értékei) leggyakrabban elõforduló eleme.” … „A módusz nem feltétlenül egyértelmû, mivel ugyanazt a maximum gyakoriságot több különbözõ érték is elérheti. A legszélsõségesebb esetek az úgynevezett egyenletes eloszlások, ahol minden érték egyformán valószínû.”

Ha lenne 5 kívánságod akkor mit kívánnál? (nem kívánhatsz több kívánságot! )

Legjobb válasz: Mind az öt kívánságom dzsinn lenne,így lenne 5 dzsinnem,akkor az 3 kívánság fejenként,az 15(3x5=15). Egyébként... 1.Nagy Magyarország 2.Boldogság 3.Okosság 4.Halhatatlanság 5.Jobb élet

Mind az öt kívánságom dzsinn lenne, így lenne 5 dzsinnem, akkor az 3 kívánság fejenként, az 15(3x5=15). Egyébként... 1.Nagy Magyarország 2.Boldogság 3.Okosság 4.Halhatatlanság 5.Jobb élet
Azt kívánnám, hogy senkinek se kelljen többé kívánni...
Mindig legyen annyi pénz nálam amennyit éppen fizetni kell.
1. Boldog, egészséges család. 2. Tudás. 3. Egy örökké tartó párkapcsolat. 4. Egy átlagos (nem fényûzõ) élethez elegendõ tõke. 5. (semmi másra nincs szükségem :) )

Féléve együtt vagyunk a barátommal, eleinte többet érintkeztünk egymással heti 4-5 alkalom most meg 1-2. Én szeretném ha több lenne. Zsarolásnak számít ha elhagyom emiatt, ő azt mondja a szeretet ne a szexen alapuljon. De ha többet kívánok mint ő?

Mennyi a természetes mennyi lehet 1 héten?

Legjobb válasz: Igen, egy nagyon gusztustalan zsarolás! Miért nem lehet megkérdezni tõle, együtt megbeszélni. Párkapcsolat fontos és lényeges része a bizalom és az õszinteség!!!!

Igen, egy nagyon gusztustalan zsarolás! Miért nem lehet megkérdezni tõle, együtt megbeszélni. Párkapcsolat fontos és lényeges része a bizalom és az õszinteség!!!!
Szerintem teljesen normális a heti 4-5 alakalom! Lehet, hogy a srác nem bírja a tempót?! Mondjuk a heti 1-2 nekem is karcsú. Egyébként zsarolás lenne tõle ily módon kikényszeríteni a szexet! (fiú vok)
Ehh... bocs, de ez közös megegyezésen alapul... szerintem... Hallottam olyanról, hogy napi 5, de szerintem 2 év után picit extrém. Olyan már nekem is volt, hogy egy nap 6ot lenyomtunk, de pl. most heti 1-2 van csak. Te tudod, mit akarsz. Ezzel 1ütt nekem úgy tûnik, hogy ha ez ennyire fontos, akkor nem vagy bele szerelmes, tehát szakíthatsz is. Amúgy ha használod a fejed, az ha elhagyod nem zsarolás. Zsarolás, ha azzal fenyegeted, h elhagyod, ha nem szexel eleget.
Srácok, a zsarolás valamivel fenyegetõzés. Ha elhagyja, az nem zsarolás. Szemétség lehet, de nem zsarolás... :P Egyébként pedig ha valakit el lehet hagyni azért, mert sokat hisztizik szerintem azért is el lehet hagyni, mert keveset szexel... Az más kérdés, hogy "picit" fura, de ha még fiatal a szex nagyon fontos.

Ha heti 5 alkalommal járok rendes lovas edzőhöz magánedzésre, ahol csak velem foglalkozik, akkor kb. mennyi időre van szükségem ahhoz, hogy önállóan, biztonságosan tudjak lovagolni? Nektek mennyi időbe telt? Fél év, egy év, vagy több?

Gondolok itt a helyes ülésre (mindenféle kapaszkodás nélkül, kiülni lépést, ügetést, vágtát nyereg v. kengyel nélkül), a korrekt segítségadásokra, és az olyan helyzetek helytállásában, mint a bakkolás, elrohanás, stb. valamint egy temperamentumosabb, nehezebb lovaglású ló, esetleg mént lovaglása. Az edz? úgy t?nik értené a dolgát, mert már nagydíj szinten is bizonyított. Remélhet?leg edz?ként is ugyanúgy áttudja adni a tudása legjavát. Engem meg minden érdekel, az istállómunkán át, a lovakkal való bánásmódtól a lovaglásig minden. Tanulni akarás van bennem, tehetség az meg majd eld?l..

Legjobb válasz: Ez tõled is és a lótól is függ. Van aki elõbb ráérez van akinek 20 óra is kevés futószáron, hogy normálisan ügessen. Ha ügyes vagy és hamar ráérzel, akkor heti 5 alkalomnál el tudom képzelni, hogy két hónap után magabiztosan ülj mind3 jármódban és szabadon lovagolj egy jól belovagolt lóval, ezután jöhetnek a segítségadások finomításai, idomító munka, komolyabb feladatok és problémásabb lovak. Ha valami nem megy, nem szabad erõltetni, inkább térjetek vissza rá 2 nap múlva, mert addig ülepedik a dolog és jobban fog menni, ha nem feszülsz rá annyira.

Ez tõled is és a lótól is függ. Van aki elõbb ráérez van akinek 20 óra is kevés futószáron, hogy normálisan ügessen. Ha ügyes vagy és hamar ráérzel, akkor heti 5 alkalomnál el tudom képzelni, hogy két hónap után magabiztosan ülj mind3 jármódban és szabadon lovagolj egy jól belovagolt lóval, ezután jöhetnek a segítségadások finomításai, idomító munka, komolyabb feladatok és problémásabb lovak. Ha valami nem megy, nem szabad erõltetni, inkább térjetek vissza rá 2 nap múlva, mert addig ülepedik a dolog és jobban fog menni, ha nem feszülsz rá annyira.
A kérdezõ kommentje://nem mént, hanem mén//
én 3 éve járok magánedzõhöz, naponta jön hozzám, de nekem egy edzõ jelenléte mindig biztonságot ad
Tõled is függ, a lótól is, no meg az edzõtõl is, de van rá esély h egy fél éven belül mindhárom jármódban tudd irányítani a lovat. Azt nem mondom h megtanulsz lovagolni, de a heti 5 nap, az eég sok.
A kérdező hozzászólása: Azért kell a jó edzõ, hogy tanulhassak. Nem bánom, ha valami nem azonnal megy, csak tanulhassak. Nem gyorsaságira hajtok, meg hát alapból is aza célom, hogy az alapoktól kezdve mindent ezerszer végigjárjak. Olvastam valahol, hogy Németországban azok a lovasok, akik nem tudnak rendesen maguktól felszállni a lóra, azoknak 1000-szer kell gyakorolniuk, mielõtt A-ból B-be jutnának. Ha nem is ezerszer fogok le-fel üldögélni a lóra, de az alapokat, a gyakorlati és elméleti részét azt nagyon át akarom venni. Egyenlõre csak ennyi, és ha minden jól haladna, akkor többet is. Igazából nem akarok ebben belemenni most, mert úgyis decembertõl kezdenék, és valószínûleg az ünnepek miatt úgysem jön össze a heti 5 óra lovaglás, de komolyan gondolom. Nem cipeltetni akarom magam, hanem rendesen tisztességesen tanulni egy olyantól, aki ma itt Magyarországon tényleg ért is a dolgához.
Ha heti 5 alkalommal járnál, és ilyen elszánt vagy, szerintem semmi sem lehetetlen.:D Látom céljaid és akaratod az van.Helyes;)Valószínüleg tavasz végére nyár elejére sacc/kb menni fog a lovaglás dolog.De lehet, hogy tovább tart, ez tehetség kérdése is.Mindenesetre, ha a leghamarabb el akarsz jutni valahová akk. heti 5.+olvasgass utána a dolgoknak a neten vagy a könyvekben+edzés után még beszélgess az edzõvel arról ami nem megy, vagy órán kérd meg, hogy mutassa meg...satasata....Amúgy hol laksz, és kihez járnál decembertõl?

Hozzátáplálás. Ha az 5 hós babám, megkóstolt már szinte minden bébiételt, mikortól kaphat egy egész üveggel? És mikortól ehet napi 2 vagy több alkalommal bébiételt?

Eddig csak fél üveggel mertem neki adni, de látom rajta, hogy megenné az üveggel is. Ha meg is eszi utánna adjak még neki tápszert? És ha estére kap 1 üveg bébilove-os "jóéjt" bébipapit, olyan kekszeset, akkor már nem kell neki adnom tápszert? Azért rúgózom ezen a tápszer dolgon, mert nekem a doki a lelkemre kötötte, hogy a tápszert adjam a kicsinek, mert fontos vitaminok vannak benne. Csak nem tudom, hogy napi mennyi tápszeres kaja maradhat ki. Remélem érthet? a kérdés...:)

Legjobb válasz: Úgy alakítsd az étkezéseit, hogy napi szinten meglegyen a tejalapú táplálék. Ebben a korban még a napi 2 adag tápszer eléggé javallt.Ha ebéd vagy vacsi után elfogadja akkor nyugodtan adhatod neki, legalább késõbb lesz éhes. Az én lányom 7 hónaposan már csak napi egyszer ette meg a tápszert.Reggelire kapja a mai napig és csak 160-180 ml-t.Ezért én este tejpépet adok neki kb 180 ml-t és majdnem minden étkezés után kap babajoghurtot vagy babapudingot, de eszik már rendes joghurtot és kefírt is.A lényeg, hogy a napi fél liter tejalapú táplálék meglegyen.Mi csak négyszer eszünk egy nap úgyhogy nem könnyû :) És igen, a vitaminok miatt is érdemes lenne a tápszer.Egy idõ után majd beáll az adagja. 10,5 hós kiscsaj anyuja

Úgy alakítsd az étkezéseit, hogy napi szinten meglegyen a tejalapú táplálék. Ebben a korban még a napi 2 adag tápszer eléggé javallt.Ha ebéd vagy vacsi után elfogadja akkor nyugodtan adhatod neki, legalább késõbb lesz éhes. Az én lányom 7 hónaposan már csak napi egyszer ette meg a tápszert.Reggelire kapja a mai napig és csak 160-180 ml-t.Ezért én este tejpépet adok neki kb 180 ml-t és majdnem minden étkezés után kap babajoghurtot vagy babapudingot, de eszik már rendes joghurtot és kefírt is.A lényeg, hogy a napi fél liter tejalapú táplálék meglegyen.Mi csak négyszer eszünk egy nap úgyhogy nem könnyû :) És igen, a vitaminok miatt is érdemes lenne a tápszer.Egy idõ után majd beáll az adagja. 10, 5 hós kiscsaj anyuja
A kérdező hozzászólása: Találtam táblázatot, köszönöm szépen:-)
A kérdező hozzászólása: 14:57 AZTAMINDENIT! Nem semmi étvágya van a leányzónak:-))) Tudod én is azt vettem észre, hogy alig alig akarja abbahagyni a bébikaja kanalazását, olyan jóízûen eszik...én már nem tudom mi a jó:-(
Nestlé oldalán is van, de ha beírod googleba hogy hozzátáplálàs kidob egy csomót. Meg a Milupa is küldött.
Biztos nem fog tetszeni amit irok. A kislányommal nem lehet kostoltatni, mert szò szerint remeg érte, és annyira sír ha elveszem, hogy alig vesz levegõt. Mindenbõl elsõ alkalommal egy egész adagot megevett. Azt mondta doki nem gond, mert ha allergiás akkor Màr a második kanàl utàn kiüti. 5, 5 hónapos. Reggel 200 tápszer. Tízórai egy egész adag gyümi üveges, vagy egész banán, most Màr egy fél keksz bele. Ebéd fözelék, általában 220 milli. Uzsonna tejpép 200 vízbõl. Este tápszer. Azért kellett elkezdeni mert nem hizott. Rengetet eszik és most is csak 6500 gr. Egyedül az alma üti ki :( azt kerüljük.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!:-) És honnan tudok olyan táblázatot beszerezni? Éjjel nem ébred fel, nem éhes...vizsont kaptunk egy csomó ilyen vacsit, arra gondoltam, hogy odaadom neki, de így nem:-)
Bocsi, rizspép helyett rizslisztet akartam írni. (elõzõ)
Anyósodat ne engedd a baba közelébe etetéskor. (Az almát legalább üvegreszelõn reszelte le?) Szerintem elég lenne egy (délelõtti vagy kora délutáni) étkezést kiváltanod egyelõre, akár 6-7 hónapos koráig. A továbbiakban lassíts az új gyümölcsök, zöldségek bevezetésével, ráérsz, nem kell sietni semmivel. A bébiételekkel vigyázz, a legtöbb nálunk szorulást okozott a bennük lévõ rizspép miatt. A húsokkal várj 7 hónapos koráig, szerintem, addig elég lenne a zöldség, gyümölcs, és bevezetheted 6 hósan a glutént. Ja, bocsi, azt már bevezetted a kekszes tejpéppel... Keress egy hozzátáplálási táblázatot, aztán azt kövesd, és ne engedd a védõnõt vagy az anyóst beleszólni. Este én még nem adnék neki bébiételt, kivéve, ha sokszor felébred enni, de akkor is inkább sima (nem ízesített), korának megfelelõ tejpépet.
A kérdező hozzászólása: Félreérthetõen írtam, azért értetted félre:-) Védõnõ...ugyan. Annyit mondott, hogy most már jöhetne igazán a csirke és pulykahús. Én meg csak kapkodom a fejem. Megírnád nekem, hogy mi az ami allergizálhat? Aprómagvasokat tudom, de van még más is?
bocs akkor ezt a minden félét félreértettem :) azért az allergizáló ízeknél nagyon figyelj! enyém allergiás, 2 kiskanál teljesen kiütötte :/ azért szomorú, hogy mondjuk a védõnõ nem veszi a fáradtságot hisz ez lenne a kötelessége :( mindegy, lényeg, hogy az ízek bevezetésében lassíts, a kiváltásban meg legyél bátrabb, nyugodtan 1-1, 5 üveg mehet a már kóstolt ízbõl :)
A kérdező hozzászólása: Én egyáltalán nem így csináltam...sõt:( Nem, nem mondta a doki, hogy ennek vannak szabályai. Elmondom, hogyan csináltam. Megkóstolta az almát egyik nap, másik nap már evett egy kisebb adagot, aztán a barackot kostólta meg, evett egy kis adagot, aztán a tököt, és végül a répát. Ezeken vagyunk túl. Tehát nem minden bébiételbõl evett ami van a földkerekségen:-) Aztán amikor láttam, hogy ízlik neki kicsit többet adtam, max fél üvegnyi bébiételt evett meg, máig. Ma kapott 1 egész üveg sütõtököt. Te nagyon jól vázoltad nekem, hogyan is KELLETT volna ezt csinálni...sajnos senki nem mondta el, akártkit kérdeztem annyit mondtak, hogy egyik nap adjak kiskanálnyit, ha nem látom, hogy allergiás akkor adhatok másnap a mennyit megeszik. Ha tudnád, hogy az anyósom ide jött megkérdezte mit eszik a gyerek, mondtam neki, hogy már eszik almát, fogta lereszelt egy vagon almát, felvizezte betette a cumisüvegbe, és lenyomta a gyerek torkán, azzal a jelszóval, hogy õ is így csinálta, és aki mást mond az mind hülye. Persze én nem utánoztam. Én kanalaztam a gyerekkel, de tényleg csak úgy, hogy kóstolát egyik nap, aztán már ette is. Remélem nem rontottam el nagyon, vissza csinálni már nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Õ 3 óránként kér enni, így napi 6 alkalommal kajál, délelõtt kap egy fél üveg akármit, pl. répát, vagy tökösalmát, aztán 90 vagy 120 tápszert, és a délutáni 3 vagy 6 órai kajcsinál kap egy kis tejpépet, olyan 80 grammnyit, és ugyanennyi tápszert. A maradék kajálás az csak kizárólag tápszer. Na ma eljött az a nap, amikor bevágott 1 egész üveg tököt, és nem kért rá tápszert. ( el is aludt rögtön) És én megijedtem, hogy akkor most ezt így jól csinálom vagy nem... Akkor oda fogok figyelni arra, hogy napi 2 alkalommal kapjon tápszert, bár ez nálunk még elég távolinak tûnik, hogy ennyi étkezést kiváltsunk.
nem az, hogy nem tetszik a válaszod, kedves 70%-os, csak én soha nem értettem hogy lehet ez :S én úgy csináltam, hogy amibõl kóstoltattam adtam 2 kanállal, majd egy már jól bevált fõzelékkel teleehette magát. soha nem volt ebbõl problémánk, akkor szerencsére :) meg azt is csináltam sokszor, hogy az elsõ meg második nap nem külön adtam azt az ízt, hanem belekevertem a már kóstolt fõzelékébe. így is el lehet kerülni, hogy elszomorodjon. én azért mondom, hogy fontos a kóstoltatás mert az én fiam allergiás, mondjuk számítottunk rá sajnos, örökölte a hajlamot, tehát én ebbõl nem is engedtem. mikor 5 hónapos volt sokfelõl hallottam, hogy az áfonyát szeretik a babák, vettem neki egy üveggel, ugye abból ki vannak vonva az allergizáló magok így ritka, hogy gondot okozzon. de.10kor kóstoltattam, du. 3-4 körül lett szinte egyik percrõl a másikra tele pöttyökkel, és ez csak 2 kanál után :( én azon is paráztam, hogy nehogy fulladásos allergiája legyen, a halnál érdemes azért tényleg óvatosnak lenni mert arra ugye gyakori és ha egy egész adagot kap... :S meg persze a mézzel is óvatosnak kell lenni, de az csak 1 éves kor után. azonkívül az aprómagvasok, csonthéjasok, meg a puffasztó ételek (K-betûsök), és savas gyümölcsök, pl. a narancs ami gyakran gondot okoz. ezekkel vigyázzatok, de mondjuk a répát meg a sütõtököt, krumplit, rizst, stb nem kell túlparázni :)

Ha csak 5-6 kg-ot szeretnék fogyni aakkor is szigorú diétát kell követni? ( többi lent)

mindenhol azt olvasom a gyk-n hogy semmit se használ a sport ha nem tartod be szigorúan a diétát meg ilyeneket és én ettõl nagyon szarul érzem magam mert nem eszek egészségtelenül de pl.: eszek tésztát hetente 1-szer, vasárnap krumplit is szoktam.

Legjobb válasz: Szerintem inkább napi 5 legyen az az étkezés, és a gyümölcs cukros.... Inkább rágcsálj valamilyen olajos magot...

Szerintem inkább napi 5 legyen az az étkezés, és a gyümölcs cukros.... Inkább rágcsálj valamilyen olajos magot...

Nem lesz lassabb a program ha több helyet kihagyok a forráskódban? Például x ( 4, 5 ) fogok írni mindig nem pedig x (4, 5).

Egyébként még ha szemre nem is lenne észrevehet? az hogy lassabb valamivel a helykihagyásos módszer,de engem akkor is érdekelne,hogy lassabb kódot eredményez e ha nem spórolok a hellyel.Vagy nagyobb lesz t?le a lefordított program mérete?

Legjobb válasz: A fordításkor a kommentek, üres sorok és üres karakterek úgyis elõbb-utóbb eltûnnek, szóval teljesen mindegy.

A fordításkor a kommentek, üres sorok és üres karakterek úgyis elõbb-utóbb eltûnnek, szóval teljesen mindegy.
Scripteknél érezhetõ a lassulás, mert minden egyes futtatáskor be kell olvasni a teljes fájlt.
Már ha nem precompiled script, mint pl a CPython implementáció pyc fájljai. Szóval fordított programnál nincs különbség a két kód között, szkriptnyelvnél pedig minimális: a whitespaceket a lexikális elemzõ már rég lenyelte, az pedig +1 állapotátmenetet jelent, annyira nem jelentõs. De ha ennyire érdekel, írj egy programot, és mérd le.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!