Találatok a következő kifejezésre: Ha távozik nyákdugó, azt (13 db)

39 hetes kismama vagyok, bármikor szülhetek már. Ha a nyákdugó távozik az milyen, honnan tudom hogy az és akkor indulni kell a kórházba ha az távozik?

Mert ma reggelre pici folyásom volt, és hirtelen azt hittem magzatvíz folyás, de nem jött azóta több. Hüvelyi folyás sűrűbb szülés előtt azt olvastam

Legjobb válasz: A nyákdugó az ilyen kicsit véres vagy rózsaszínes kocsonyás állagú. Én egyik reggel elmentem wcre és arra lettem figyelmes hogy valami "plottyant" na az volt a nyákdugó.. Nem feltétlen kell kórházba menni azonnal mert lehet, hogy csak rá 1 hétre szülsz de az is lehet hogy már másnap, érzed majd a fájásokat. Nekem egy hétfõi nap ment el és kedd délután szültem.. Könnyû szülést kívánok!

A nyákdugó az ilyen kicsit véres vagy rózsaszínes kocsonyás állagú. Én egyik reggel elmentem wcre és arra lettem figyelmes hogy valami "plottyant" na az volt a nyákdugó.. Nem feltétlen kell kórházba menni azonnal mert lehet, hogy csak rá 1 hétre szülsz de az is lehet hogy már másnap, érzed majd a fájásokat. Nekem egy hétfõi nap ment el és kedd délután szültem.. Könnyû szülést kívánok!
Kiírt napon ment el a nyákdugóm, majd utána 5 napon keresztül még minden nap egy kis darab. Nem mentem vele azonnal kórházba. 40+6 hetesen szültem, magzatvízelfolyással indult (pont a kórházban voltunk nst-n). A sûrû, bõ folyás nálam is jelen volt szülés elõtt, mondta a doki, hogy ez normális. A szervezet tisztítja magát, és a "kiutat" fertõtleníti a babának, azt mondta.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi szépen
Nekem az elsõ gyereknél szülés elött kb 14-16 órával távozott a nyákdugó, másodiknál kijött az eleje szülés elött 11 órával a többi pedig szülés elött 3 órával, akkor már bent voltam a kórházban 5 perces fájásokkal!Erre amúgy ne alapozz, mert az kijöhet akár 2 héttel elöbb, de akár a szülõszobán is a magzatvízzel! 5 perces erõs hasgörcsöknél indulj el, ami olyan lesz mint a menstruációs görcs!10 percesekkel még ne indulj el, ha csak nem folyt el a víz, mert akkor lehet hogy hazaküldenek!

Ha távozik a nyákdugó az nyílást jelent? Melyik méhszáj mennyit?

Tegnap bõ 1 ujjnyi voltam, ma elment a nyákdugóm. Akkor tovább nyílhattam ugye?

Legjobb válasz: Elméletileg igen. De nekem is elment a nyákdugóm és rá pár napra lett csak meg a kislányom. Azt mondta a dokim, hogy egyáltalán nem kell emiatt izgulni. Ha elmegy a magzatvíz, na akkor kezdj készülni :-)

Elméletileg igen. De nekem is elment a nyákdugóm és rá pár napra lett csak meg a kislányom. Azt mondta a dokim, hogy egyáltalán nem kell emiatt izgulni. Ha elmegy a magzatvíz, na akkor kezdj készülni :-)
A kérdező hozzászólása: Lassan 41 hetes vagyok, így táncsak számít :)
nekem egy héttel szülés elõtt ment el a nyákdugó, de igy is inditották nem nyiltam tovabb 2 centinél.jo babázást nemsokára!:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem feltétlenül, mert ha egyébként nehezen tágulsz, akkor ez semmit nem jelent. 36 hetesen kerültem kórházba, akkor 1222-es méhszájértékem volt, a 38. héten ment el egy délután a nyákdugóm, aznap meg is szültem, viszont egyáltalán nem akartam tovább tágulni, csak nagyon nehezen sikerült kitágulnom és a méhszájamat is úgy masszírozták, mivel az sem akart teljesen elvékonyodni, de sajna így is császár lett más okokból, de a végsõig próbálkoztunk, hátha lehet természetesen is. A barátnõmet meg konkrétan azért császározták néhány óra után, mert abszolút, de nem tágult ki. Szóval ez még magában nem feltétlenül jelent semmit. És az sem, hogy ebbõl akár ma, holnap szülés lesz. Van, akinek korábban elmegy a nyákdugó és még simán 2 hétig nem szül meg. Azért most már nagyon a végén vagy, úgyhogy napokon belül biztos megszülsz, de erre ne alapozz semmit. Amúgy könnyû szülést és jó egészséget kívánok így elõre is!:)
1-es válaszoló vagyok. 41 hetesen szültem én is és hiába ment el a nyákdugó, nem tágultam még 3 napig. Aztán minden fájdalom nélkül éjszaka kitágultam (miközben nagyon jól aludtam) és csak az tûnt fel reggel, hogy olyan fura érzés, mikor ülök, mintha feszítene valami, de nem fájt akkor is. Mivel túlhordtam a babám, indultunk is a kórházba a napi rutin vizsgálatra, ahol közölte a dokim, hogy majdnem teljesen kitágultam, most már nem megyek sehová, szülünk :-) Délben burkot repesztettek és 16:35-re meglett a babám.

Ha távozik a nyákdugó az olyasmi mint peteéréskor?

Ma reggelre a bugyimon felfedeztem egy olyan nyúlós, valamit mint annak idején peteéréskor. Ez lehetett a nyákdugó, vagy csak valami? Még elég korai lenne ha az lenne. 30 hkm

Legjobb válasz: akkor még valoban korai de a biztonság kedvéért érdemes volna felkeresni a nögyogyászodat am a nyákdugo az sárgás véres ragacsos váladék

akkor még valoban korai de a biztonság kedvéért érdemes volna felkeresni a nögyogyászodat am a nyákdugo az sárgás véres ragacsos váladék
Itt egy link így néz ki http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo van akinek véreses, vagy van akinek fehéres és van akinek ilyen mint a képen, ..távozhat egybe is de jellemzõbb, hogy kisebb darabokban.
Nekem egy héten keresztül jött és hatalmas mennyiségben, volt, hogy tenyérnyi kocsonyás valami távozott. 39. héten kezdett el távozni a nyákdugóm és 41. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem nekem nem az volt. Dokihoz jövõ hétre van idõpontom, mindenféleképp megemlítem neki. Köszi a válaszokat
Ma reggel távozott belõlem egy nagy darab fehér valami tejszerû folyással.Szerintetek lehetett a nyákdugó?

A nyákdugonak milyen az álaga ha távozik? Nekem tegnap kocsonyás szerű folyásom volt. Ez már a szülés jele? 36heteskm

Legjobb válasz: Az lehetett a nyákdugó igen.De ha más jel nincs,még hetekig húzhatod akár. Lehet csak egy picit kinyílt a méhszájad.

Az lehetett a nyákdugó igen.De ha más jel nincs, még hetekig húzhatod akár. Lehet csak egy picit kinyílt a méhszájad.
szia!Én is 36hetes vagyok.Ma reggel nekem is valamilyen fénylõ anyagú folyás volt a bugyimon.Tegnap doki 2110-es értéket irt a hüvelyemre 1ujjnyira vagyok nyitva.De nincs vérzés mellette ami nem tudom feltétlen kell e?tegnap ota elég sokszor görcsöltem.

Milyen az a nyákdugó? Ha távozik belőle 1-2 darab akkor baj van?

El?re is bocsi, de kicsit gusztustalan leszek: 20 hetes vagyok és most vettem észre hogy két ki sárgás-fehéres(amiben barnásabb darabok is voltak) valami távozott bel?lem. NAGYON meg vagyok ijedve. Ez lehet a nyákdugó darabja, vagy mi??? Más panaszom nincs. Lehet, hogy attól van,hogy délután kb 2 órát szaladtam(inkább gyorsgyaloglás+néha sprint nehogy kimenjen az útra) a bicikliz? 3 éves lányom mellett?

Legjobb válasz: ilyesmi: http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo de sajna többet nem tudok segíteni, mert nem tudom, hogy ebbõl jöhetett-e darab neked. Nekem kb 37-38 hetesen távozott, 1 hétig, az állaga ilyen volt mint a videón, csak világosabb, és rózsaszínes.

ilyesmi: http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo de sajna többet nem tudok segíteni, mert nem tudom, hogy ebbõl jöhetett-e darab neked. Nekem kb 37-38 hetesen távozott, 1 hétig, az állaga ilyen volt mint a videón, csak világosabb, és rózsaszínes.

Ha távozik a nyákdugó, azt jelenti, hogy indul a szülés? Hogy néz ki, mit fogok érezni?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül!Akár még hetek is lehetnek hátra, vagy csak órák.D készülj, mert bármiker itt lehet az idõ.

Nem feltétlenül!Akár még hetek is lehetnek hátra, vagy csak órák.D készülj, mert bármiker itt lehet az idõ.
A nyákdugó távozása a tágulás elsõ jele, de elsõ szülésnél akár két hét is eltelhet a szülésig. A folyamatról részletes leírást találsz a maternet.ro on-line szülésfelkészítõ oldalon. Csak regisztrálni kell, de érdemes elolvasni :)

29 hetes kismama vagyok. Egész nap furán érzem magam, a hasam is görcsölget, meg elég gyakran járok wc-re is. Ugye ez nem a szülés előjele? Azt hallottam hogy ha tágul a méhszáj, akkor a nyákdugó távozik. Addig ne izguljak amig ezt nem veszem észre?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a nyákdugó az utolsó pillanatban távozik.Sok kismamánál olvastam a terhesség vége felé a wc-re járást tünetként, reméljük neked nem azért van,sztem inkább mutasd meg magad dokinak, ha bizonytalan vagy.Nem lehet csak a véletlen a sûrû wc, na nem találgatok, nem arra van szükséged,én azt mondanám inkább doki.

Én úgy tudom a nyákdugó az utolsó pillanatban távozik.Sok kismamánál olvastam a terhesség vége felé a wc-re járást tünetként, reméljük neked nem azért van, sztem inkább mutasd meg magad dokinak, ha bizonytalan vagy.Nem lehet csak a véletlen a sûrû wc, na nem találgatok, nem arra van szükséged, én azt mondanám inkább doki.
Szia! Én nem tudok róla, hogy a sûrû WC-re járásnak a szüléshez lenne köze. A babád már nagy, teljesen máshol voltak a szerveid a terhesség elõtt, a méhed átrendezett mindent, a hólyagod is teljesen más formára nyomódott össze, folyton nyomás alatt van, ezért kell folyton pisilni. Keress vmi metszetet (igaz. vannak elég bénák is), ezeken jól látszik, mi hova kerül a terhességnél, nagyon érdekes (szerintem itt a neten is találsz ilyesmit).
ha gorcsol a hasad az meg korai szerintem!!beszelj az orvosoddal!!!, de a wc re jarasnak semmi koze a szuleshez! maximum annyi hogy a gyerek nyomja a hugyholyagodat!

Ha 3-4 napig távozik a nyákdugó, milyen az állaga?

Az 1. napon rá mertem mondani, hogy biztos ez a nyákdugó, és az orvos is meger?sítette. Ma, a második napon viszont én inkább gennyes váladéknak látom, nem olyan az állaga, mint tegnap volt, és szaga is van! Akinek volt már ilyen, mit tud mondani, ez normális, hogy másképp néz ki?

Legjobb válasz: szia! 39 hetes és 6 napos vagyok a múlthéten nekem is 2-3 napig fehér kocsonyás állagu anyag távozott belõlem de csak a wc papíron látszott egészen máig utánna semmi de ma megint de nagyobb kocsonyás anyag látszott a wc papíron de fehér volt ezis! szerintem ez a nyákdugó, nem? szerintem ha az orvosod nem mondott semmit rá akkor nincs baj! a kérdés hogy mennyi idõs terhes vagy?

szia! 39 hetes és 6 napos vagyok a múlthéten nekem is 2-3 napig fehér kocsonyás állagu anyag távozott belõlem de csak a wc papíron látszott egészen máig utánna semmi de ma megint de nagyobb kocsonyás anyag látszott a wc papíron de fehér volt ezis! szerintem ez a nyákdugó, nem? szerintem ha az orvosod nem mondott semmit rá akkor nincs baj! a kérdés hogy mennyi idõs terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: 37. hetes vagyok.

Tegnap délelőtt óta távozik a nyákdugóm, eddig barna volt most már egy kicsit kezd rózsaszines lenni. A dokim azt mondta ha nincsenek fájásaim ne menjek be. Ez így jó?

Legjobb válasz: Szia! Valóban jó ez így, csak akkor menj be, ha véres lesz. A nyákdugó szülés elõtt akár 1 héttel is elmehet. Hány hetes vagy? Itt az idõ? Szép szülést! :o)

Szia! Valóban jó ez így, csak akkor menj be, ha véres lesz. A nyákdugó szülés elõtt akár 1 héttel is elmehet. Hány hetes vagy? Itt az idõ? Szép szülést! :o)
Ha kezd szivárogni a magzatvíz is az már indok hogy bemenj, mert akkor a baba oxigén nelkül maradhat. Figyeld a szivárgást. Fájdalom esetén pedig azonnal. Nem írtad mennyi idõs vagy, de gondolom közel a szülési korhoz.Ha nem folyik el a víz nem lehet gond.
A kérdező hozzászólása: most vasárnapra vagyok kiírva.
A kérdező hozzászólása: milyen a magzatvíz?honnan tudom hogy az az
Azt észreveszed ne félj!folyik, de nem pisilsz és jellegzetes "emberszaga" van, meg ne haragudjon érte senki, de engem emlékeztetett a sperma szagára.Nem tudod magad kontrolálni a folyását...szép szülést!

Mindenképpen abból veszem észre hogy hamarosan szülés lesz, ha leválik a nyákdugó? Egyáltalán észreveszem ha az "távozik"?

Legjobb válasz: Nekem csak a kórházban távozott vajúdás közben, a barátnõmnek pedig 2 héttel szülés elõtt. Ez nagyon változó.

Nekem csak a kórházban távozott vajúdás közben, a barátnõmnek pedig 2 héttel szülés elõtt. Ez nagyon változó.
39 hetes vagyok még nem távozott, pedig a méhszájam 1111...és semmi görcsöm nincs...semmi..
Nekem sem távozott, legalábbis nem vettem észre, ahogy azt sem, hogy szivárog a magzatvíz. NST-re mentem, doki megvizsgált, akkor szólt, hogy szivárog.
Változó. Nekem utána 4-5 nappal indult be a szülés. Észreveszed persze. Olyan.....olyan....hát nem is tudom mihez hasonlítani. Mint amikor sûrû nyálkás folyásod van, és véreskés is...... na nem részletezem...Igen, észre fogod venni :)
Szia! Az elsõnél a szülés alatt távozott, a másodiknál szülés elõtt 2-3 héttel, a harmadiknál észre sem vettem amikor távozott volna. Ha távozik a nyákdugó, akkor még simán lehet 3-4 heted (kivéve, ha már a 38-39...héten vagy) is mire szülés lesz belõle, a nyákdugó távozása annak a jele, hogy a külsõ méhszájad tágulásnak indult. Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 8+4hkm
Nem, nekem vajúdás közben távozott, nõvéremnek 3 nappal a szülés elõtt, a betéten látta.
Nekem két nappal a szülés elõtt ment el (doki állapította meg, hogy az volt, én azt hittem a magzatvíz szivárog kicsit). Amúgy ilyen véres zselészerû izé nekem két héttel a szülés elõtt távozott, de a dokim szerint az nem az volt...
Nem feltétlenül veszed észre! Távozhat pisilés közben vagy akár a magzatvízzel együtt is. Nekem 2 szülésem volt eddig, mindkétszer már nyitott méhszájjal, de álló burokkal mentem szülni.Egyébként a nyákdugó eltávozása és a szülés között akár hetek is eltelhetnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!