Találatok a következő kifejezésre: Ha távozik nyákdugó, (29 db)

39 hetes kismama vagyok, bármikor szülhetek már. Ha a nyákdugó távozik az milyen, honnan tudom hogy az és akkor indulni kell a kórházba ha az távozik?

Mert ma reggelre pici folyásom volt, és hirtelen azt hittem magzatvíz folyás, de nem jött azóta több. Hüvelyi folyás sűrűbb szülés előtt azt olvastam

Legjobb válasz: A nyákdugó az ilyen kicsit véres vagy rózsaszínes kocsonyás állagú. Én egyik reggel elmentem wcre és arra lettem figyelmes hogy valami "plottyant" na az volt a nyákdugó.. Nem feltétlen kell kórházba menni azonnal mert lehet, hogy csak rá 1 hétre szülsz de az is lehet hogy már másnap, érzed majd a fájásokat. Nekem egy hétfõi nap ment el és kedd délután szültem.. Könnyû szülést kívánok!

A nyákdugó az ilyen kicsit véres vagy rózsaszínes kocsonyás állagú. Én egyik reggel elmentem wcre és arra lettem figyelmes hogy valami "plottyant" na az volt a nyákdugó.. Nem feltétlen kell kórházba menni azonnal mert lehet, hogy csak rá 1 hétre szülsz de az is lehet hogy már másnap, érzed majd a fájásokat. Nekem egy hétfõi nap ment el és kedd délután szültem.. Könnyû szülést kívánok!
Kiírt napon ment el a nyákdugóm, majd utána 5 napon keresztül még minden nap egy kis darab. Nem mentem vele azonnal kórházba. 40+6 hetesen szültem, magzatvízelfolyással indult (pont a kórházban voltunk nst-n). A sûrû, bõ folyás nálam is jelen volt szülés elõtt, mondta a doki, hogy ez normális. A szervezet tisztítja magát, és a "kiutat" fertõtleníti a babának, azt mondta.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi szépen
Nekem az elsõ gyereknél szülés elött kb 14-16 órával távozott a nyákdugó, másodiknál kijött az eleje szülés elött 11 órával a többi pedig szülés elött 3 órával, akkor már bent voltam a kórházban 5 perces fájásokkal!Erre amúgy ne alapozz, mert az kijöhet akár 2 héttel elöbb, de akár a szülõszobán is a magzatvízzel! 5 perces erõs hasgörcsöknél indulj el, ami olyan lesz mint a menstruációs görcs!10 percesekkel még ne indulj el, ha csak nem folyt el a víz, mert akkor lehet hogy hazaküldenek!

A nyákdugonak milyen az álaga ha távozik? Nekem tegnap kocsonyás szerű folyásom volt. Ez már a szülés jele? 36heteskm

Legjobb válasz: Az lehetett a nyákdugó igen.De ha más jel nincs,még hetekig húzhatod akár. Lehet csak egy picit kinyílt a méhszájad.

Az lehetett a nyákdugó igen.De ha más jel nincs, még hetekig húzhatod akár. Lehet csak egy picit kinyílt a méhszájad.
szia!Én is 36hetes vagyok.Ma reggel nekem is valamilyen fénylõ anyagú folyás volt a bugyimon.Tegnap doki 2110-es értéket irt a hüvelyemre 1ujjnyira vagyok nyitva.De nincs vérzés mellette ami nem tudom feltétlen kell e?tegnap ota elég sokszor görcsöltem.

Ha távozik a nyákdugó mennyi idõ a szülésig?

2 napja egy átlátszó zselés ízé jött ki. A méhszájam már nyitva van kívül belül az orvos szerint. Szúró érzések jönnek a medencecsontomba és deréktájba. Ha most szülnék baja lenne a babának? 35. hét! Elsõ baba nagyon meg vagyok ijedve, hogy pici lesz. Rég voltam ultrahangon 28. héten és csak 15-én kell mennem a következõre. Akkor volt a becsült súly 1500 gramm. Már nehezemre esik az ülés is, mert fájdalmaim vannak tõle és nagyon feszül a hasam pedig 3x3 magnéziumot szedek.

Legjobb válasz: akár hetek lehetnek. Sok nõnek elöbb távozik. soknak meg egyáltalán nem. Valószinüleg smemi baja nem lenne már, nagyon már koraszülött sem lenne. Vlaószinüleg 2-3 kg között lenne, de nyugi ez már nem is igazán kora szülés. Én azért nem várnám meg a helydben a 15-ét. Beszéálj egy nõgyógyászzal hogy vizsgáljon meg. Remélem sokat pihenjsz mert a nyitott méhszájjal nem ajánlatos sokat fent lenni.

akár hetek lehetnek. Sok nõnek elöbb távozik. soknak meg egyáltalán nem. Valószinüleg smemi baja nem lenne már, nagyon már koraszülött sem lenne. Vlaószinüleg 2-3 kg között lenne, de nyugi ez már nem is igazán kora szülés. Én azért nem várnám meg a helydben a 15-ét. Beszéálj egy nõgyógyászzal hogy vizsgáljon meg. Remélem sokat pihenjsz mert a nyitott méhszájjal nem ajánlatos sokat fent lenni.
Én is azt javasolnám, amit az elsõ válaszoló, jelentkezz be a dokinál. 35. hét már valóban közel van az ideálishoz (betöltött 37. hét), de azért szükség lehet némi elõvigyázatosságra (pl. tüdõérlelés). Nem hiszem, hogy a baba mérete lenne probléma, inkább az, hogy a tüdeje még nem fejlõdött ki rendesen. Úgyhogy én mindenképp elmennék dokihoz. Bár amennyire én tudom (bár én még csak a 37. héten vagyok elsõ babával), a nyákdugó távozása után akár pár órával, akár sok-sok nappal indulhat a szülés. Édesanyámnak fél nappal utána indult, barátnõmnek egy héttel utána.

Ha távozik a nyákdugó az olyasmi mint peteéréskor?

Ma reggelre a bugyimon felfedeztem egy olyan nyúlós, valamit mint annak idején peteéréskor. Ez lehetett a nyákdugó, vagy csak valami? Még elég korai lenne ha az lenne. 30 hkm

Legjobb válasz: akkor még valoban korai de a biztonság kedvéért érdemes volna felkeresni a nögyogyászodat am a nyákdugo az sárgás véres ragacsos váladék

akkor még valoban korai de a biztonság kedvéért érdemes volna felkeresni a nögyogyászodat am a nyákdugo az sárgás véres ragacsos váladék
Itt egy link így néz ki http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo van akinek véreses, vagy van akinek fehéres és van akinek ilyen mint a képen, ..távozhat egybe is de jellemzõbb, hogy kisebb darabokban.
Nekem egy héten keresztül jött és hatalmas mennyiségben, volt, hogy tenyérnyi kocsonyás valami távozott. 39. héten kezdett el távozni a nyákdugóm és 41. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem nekem nem az volt. Dokihoz jövõ hétre van idõpontom, mindenféleképp megemlítem neki. Köszi a válaszokat
Ma reggel távozott belõlem egy nagy darab fehér valami tejszerû folyással.Szerintetek lehetett a nyákdugó?

Ha távozik a nyákdugó, lehetséges, hogy beindul a szülés is ma? Mert holnapra vagyunk kiírva. Vagy várni kell utána napokat?

Legjobb válasz: Mindenképpen a szülés elõjele, de nem biztos, hogy hamar beindul. Anno távozott nyákdugóval, 2 ujjnyira nyitott méhszájjal majdnem egy hétig húztuk. 20 hkm

Mindenképpen a szülés elõjele, de nem biztos, hogy hamar beindul. Anno távozott nyákdugóval, 2 ujjnyira nyitott méhszájjal majdnem egy hétig húztuk. 20 hkm
Barátnõmnek rá 5 napra indult be a szülés!:)
Én úgy emlékszem, h még több idõ is eltelhet a kettõ közt. De lehet rosszul emlékszem. Nekem a magzatvizem folyt el, akkor tuti menni kellett. :D A nyákdugóra nem is emlékszem, h mikor volt. Vagy legalábbis nem tûnt fel egyáltalán nekem.
Nekem hétfõn távozott és csütörtök hajnalra lett meg a fiam.
Nekem hajnalban ment el de akkor már fájásaim is voltak néhány órája és estére megszületett.
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor ez mindenkiél máshogy van. Köszönöm a válaszokat :) kíváncsian várjuk :)
A kisfiam a nyákdugó másnapján indult el kifelé. könnyû szülést! :-)
A kérdező hozzászólása: Még 30.-án este bementünk a kórházba, és hajnali 2.10-kor meg is született a kisfiam :)
Gratulálok!!! Sok boldogságot, jó babázást! :-) /Elsõ vagyok/

Ha távozik a nyákdugó, mennyi idön belül indul el a szülés? Lehet ez még napok kérdése, akár egy hét is?

Legjobb válasz: Szia!Barátnõmnek 31 hetesen ment el a nyákdugó!Most 36 hetes és még egyben van!:-)Szerintem ez változó!23 hetes kismama

Szia!Barátnõmnek 31 hetesen ment el a nyákdugó!Most 36 hetes és még egyben van!:-)Szerintem ez változó!23 hetes kismama
Szia! nekem aznap ment el a nyákdugó egyben mikor betöltöttem a 36. hetet, aztán 3 nappal a kiírt idõpont elõtt szültem. Szóval bármi lehet :)
Én szerdára, 3.-ra vagyok kiírva, szombaton ment el a nyákdugó, de még semmi jele a szülésnek. Remélem nem kell már sokat várni!

Ha a nyákdugó távozik menni kell a dokihoz?

Hallottam, h valakinek a szülés el?tt jóval hamarabb távozik, ezért érdekelne mi a tehend? ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia! Nekem úgy volt h távozott a nyákdugóm és pont aznap mentem az orvoshoz és azt mondta hogy kibírok még legalább 1-2 hetet és hát még egyben vagyok. Boldog Baba várást! 38 hetes pocis

Szia! Nekem úgy volt h távozott a nyákdugóm és pont aznap mentem az orvoshoz és azt mondta hogy kibírok még legalább 1-2 hetet és hát még egyben vagyok. Boldog Baba várást! 38 hetes pocis
Nekem kb egy héttel a szülés elõtt távozott, ez nem azt jelenti, hogy azonnal szülsz. Nyugi;)
Hááát, nekem zuhanyzás közben elment a nyákdugó, jöttek a fájások és 6 óra múlva már a kezemben volt a kisfiam:) Én telefonon hívtam a dokimat és azt mondta akkor, hogy mennyek be a kórházba megvizsgál, legfeljebb hazamegyek ha nincs semmi. De volt akkor már két és fél ujjnyira kitágultam, tehát jól tettem, hogy bementem:) Könnyû szülést kívánok neked: Egy szintén elsõ babás:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Neked is szép babavárást és könnyü szülést.
Köszike! Elsõ válaszoló
Kérdeztem én is a védõnõmet, hogy ilyenkor mi a teendõ, és azt mondta, hogy nem kell emiatt orvoshoz menni, mert ez még nem jelent azonnali szülést.
A kérdező hozzászólása: Köszke, elsõ babás vagyok és még nagyon tapasztalatlan.

Milyen az a nyákdugó? Ha távozik belőle 1-2 darab akkor baj van?

El?re is bocsi, de kicsit gusztustalan leszek: 20 hetes vagyok és most vettem észre hogy két ki sárgás-fehéres(amiben barnásabb darabok is voltak) valami távozott bel?lem. NAGYON meg vagyok ijedve. Ez lehet a nyákdugó darabja, vagy mi??? Más panaszom nincs. Lehet, hogy attól van,hogy délután kb 2 órát szaladtam(inkább gyorsgyaloglás+néha sprint nehogy kimenjen az útra) a bicikliz? 3 éves lányom mellett?

Legjobb válasz: ilyesmi: http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo de sajna többet nem tudok segíteni, mert nem tudom, hogy ebbõl jöhetett-e darab neked. Nekem kb 37-38 hetesen távozott, 1 hétig, az állaga ilyen volt mint a videón, csak világosabb, és rózsaszínes.

ilyesmi: http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo de sajna többet nem tudok segíteni, mert nem tudom, hogy ebbõl jöhetett-e darab neked. Nekem kb 37-38 hetesen távozott, 1 hétig, az állaga ilyen volt mint a videón, csak világosabb, és rózsaszínes.

Lehet érezni ha távozik a nyákdugó?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, én nem éreztem semmit, észre se vettem, viszont elfolyt a magzatvizetm tehát tuti az is kijött.

Nem feltétlenül, én nem éreztem semmit, észre se vettem, viszont elfolyt a magzatvizetm tehát tuti az is kijött.

Minek a jele ha távozik a nyákdugó?

35 hetes vagyok, még nem távozott el a nyákdugó, de szeretném tudni mi a teend? ebben az esetben

Legjobb válasz: Elkezd tágulni a méhszáj:) Nincs teendõd, de a fertõzésekre fokozottan figyelj:) Könnyû szülést.

Elkezd tágulni a méhszáj:) Nincs teendõd, de a fertõzésekre fokozottan figyelj:) Könnyû szülést.
Különösebben semmi.Várod a fájásokat és indulás szülni :)
A én esetembe semmi teendõ nem volt. Rá két hetére indult meg a szülés. Van akinek 1napon belül utána megindulnak a fájások. Ezzel nem kell bemenned, csak még jobban vigyázz magadra innentõl hogy el ne kapj semmit, mert ott már nincs ami védje a babát felmehet a fertõzés. ha jól tudom.
A kérdező hozzászólása: akkor nem kell felkeresnem az orvost ebben az esetben?
Errõl nem kell tájékoztatni a dokit:) Csak ha vérzés vagy görcs van.
Nálam is rá egy hétre indult be a szülés. De amikor távozott a nyákdugó, elkezdetm nagyon remegni, azt hittem ez már a szülés jele. Hu nagyon beparáztam :-). Könnyû szülést!!!
Nekem 40+3nál kezdett távozni a nyákdugóm, 40+6ra szültem. érdekes, mert azt mondják h ez akkor kezd távozni, amikor nyílik a méhszáj, nálam nem így történt, mivel 19 órát vajúdtam, és csak a vajúdás 11. órájában kezdett nyílni a méhszájam, a nyákdugó pedig már 3 nappal korábban távozott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!