Találatok a következő kifejezésre: Ha távozik nyákdugó, (30 db)

39 hetes kismama vagyok, bármikor szülhetek már. Ha a nyákdugó távozik az milyen, honnan tudom hogy az és akkor indulni kell a kórházba ha az távozik?

Mert ma reggelre pici folyásom volt, és hirtelen azt hittem magzatvíz folyás, de nem jött azóta több. Hüvelyi folyás sűrűbb szülés előtt azt olvastam

Legjobb válasz: A nyákdugó az ilyen kicsit véres vagy rózsaszínes kocsonyás állagú. Én egyik reggel elmentem wcre és arra lettem figyelmes hogy valami "plottyant" na az volt a nyákdugó.. Nem feltétlen kell kórházba menni azonnal mert lehet, hogy csak rá 1 hétre szülsz de az is lehet hogy már másnap, érzed majd a fájásokat. Nekem egy hétfõi nap ment el és kedd délután szültem.. Könnyû szülést kívánok!

A nyákdugó az ilyen kicsit véres vagy rózsaszínes kocsonyás állagú. Én egyik reggel elmentem wcre és arra lettem figyelmes hogy valami "plottyant" na az volt a nyákdugó.. Nem feltétlen kell kórházba menni azonnal mert lehet, hogy csak rá 1 hétre szülsz de az is lehet hogy már másnap, érzed majd a fájásokat. Nekem egy hétfõi nap ment el és kedd délután szültem.. Könnyû szülést kívánok!
Kiírt napon ment el a nyákdugóm, majd utána 5 napon keresztül még minden nap egy kis darab. Nem mentem vele azonnal kórházba. 40+6 hetesen szültem, magzatvízelfolyással indult (pont a kórházban voltunk nst-n). A sûrû, bõ folyás nálam is jelen volt szülés elõtt, mondta a doki, hogy ez normális. A szervezet tisztítja magát, és a "kiutat" fertõtleníti a babának, azt mondta.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi szépen
Nekem az elsõ gyereknél szülés elött kb 14-16 órával távozott a nyákdugó, másodiknál kijött az eleje szülés elött 11 órával a többi pedig szülés elött 3 órával, akkor már bent voltam a kórházban 5 perces fájásokkal!Erre amúgy ne alapozz, mert az kijöhet akár 2 héttel elöbb, de akár a szülõszobán is a magzatvízzel! 5 perces erõs hasgörcsöknél indulj el, ami olyan lesz mint a menstruációs görcs!10 percesekkel még ne indulj el, ha csak nem folyt el a víz, mert akkor lehet hogy hazaküldenek!

Ha távozik a nyákdugó az nyílást jelent? Melyik méhszáj mennyit?

Tegnap bõ 1 ujjnyi voltam, ma elment a nyákdugóm. Akkor tovább nyílhattam ugye?

Legjobb válasz: Elméletileg igen. De nekem is elment a nyákdugóm és rá pár napra lett csak meg a kislányom. Azt mondta a dokim, hogy egyáltalán nem kell emiatt izgulni. Ha elmegy a magzatvíz, na akkor kezdj készülni :-)

Elméletileg igen. De nekem is elment a nyákdugóm és rá pár napra lett csak meg a kislányom. Azt mondta a dokim, hogy egyáltalán nem kell emiatt izgulni. Ha elmegy a magzatvíz, na akkor kezdj készülni :-)
A kérdező hozzászólása: Lassan 41 hetes vagyok, így táncsak számít :)
nekem egy héttel szülés elõtt ment el a nyákdugó, de igy is inditották nem nyiltam tovabb 2 centinél.jo babázást nemsokára!:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem feltétlenül, mert ha egyébként nehezen tágulsz, akkor ez semmit nem jelent. 36 hetesen kerültem kórházba, akkor 1222-es méhszájértékem volt, a 38. héten ment el egy délután a nyákdugóm, aznap meg is szültem, viszont egyáltalán nem akartam tovább tágulni, csak nagyon nehezen sikerült kitágulnom és a méhszájamat is úgy masszírozták, mivel az sem akart teljesen elvékonyodni, de sajna így is császár lett más okokból, de a végsõig próbálkoztunk, hátha lehet természetesen is. A barátnõmet meg konkrétan azért császározták néhány óra után, mert abszolút, de nem tágult ki. Szóval ez még magában nem feltétlenül jelent semmit. És az sem, hogy ebbõl akár ma, holnap szülés lesz. Van, akinek korábban elmegy a nyákdugó és még simán 2 hétig nem szül meg. Azért most már nagyon a végén vagy, úgyhogy napokon belül biztos megszülsz, de erre ne alapozz semmit. Amúgy könnyû szülést és jó egészséget kívánok így elõre is!:)
1-es válaszoló vagyok. 41 hetesen szültem én is és hiába ment el a nyákdugó, nem tágultam még 3 napig. Aztán minden fájdalom nélkül éjszaka kitágultam (miközben nagyon jól aludtam) és csak az tûnt fel reggel, hogy olyan fura érzés, mikor ülök, mintha feszítene valami, de nem fájt akkor is. Mivel túlhordtam a babám, indultunk is a kórházba a napi rutin vizsgálatra, ahol közölte a dokim, hogy majdnem teljesen kitágultam, most már nem megyek sehová, szülünk :-) Délben burkot repesztettek és 16:35-re meglett a babám.

A nyákdugonak milyen az álaga ha távozik? Nekem tegnap kocsonyás szerű folyásom volt. Ez már a szülés jele? 36heteskm

Legjobb válasz: Az lehetett a nyákdugó igen.De ha más jel nincs,még hetekig húzhatod akár. Lehet csak egy picit kinyílt a méhszájad.

Az lehetett a nyákdugó igen.De ha más jel nincs, még hetekig húzhatod akár. Lehet csak egy picit kinyílt a méhszájad.
szia!Én is 36hetes vagyok.Ma reggel nekem is valamilyen fénylõ anyagú folyás volt a bugyimon.Tegnap doki 2110-es értéket irt a hüvelyemre 1ujjnyira vagyok nyitva.De nincs vérzés mellette ami nem tudom feltétlen kell e?tegnap ota elég sokszor görcsöltem.

Ha távozik a nyákdugó mennyi idõ a szülésig?

2 napja egy átlátszó zselés ízé jött ki. A méhszájam már nyitva van kívül belül az orvos szerint. Szúró érzések jönnek a medencecsontomba és deréktájba. Ha most szülnék baja lenne a babának? 35. hét! Elsõ baba nagyon meg vagyok ijedve, hogy pici lesz. Rég voltam ultrahangon 28. héten és csak 15-én kell mennem a következõre. Akkor volt a becsült súly 1500 gramm. Már nehezemre esik az ülés is, mert fájdalmaim vannak tõle és nagyon feszül a hasam pedig 3x3 magnéziumot szedek.

Legjobb válasz: akár hetek lehetnek. Sok nõnek elöbb távozik. soknak meg egyáltalán nem. Valószinüleg smemi baja nem lenne már, nagyon már koraszülött sem lenne. Vlaószinüleg 2-3 kg között lenne, de nyugi ez már nem is igazán kora szülés. Én azért nem várnám meg a helydben a 15-ét. Beszéálj egy nõgyógyászzal hogy vizsgáljon meg. Remélem sokat pihenjsz mert a nyitott méhszájjal nem ajánlatos sokat fent lenni.

akár hetek lehetnek. Sok nõnek elöbb távozik. soknak meg egyáltalán nem. Valószinüleg smemi baja nem lenne már, nagyon már koraszülött sem lenne. Vlaószinüleg 2-3 kg között lenne, de nyugi ez már nem is igazán kora szülés. Én azért nem várnám meg a helydben a 15-ét. Beszéálj egy nõgyógyászzal hogy vizsgáljon meg. Remélem sokat pihenjsz mert a nyitott méhszájjal nem ajánlatos sokat fent lenni.
Én is azt javasolnám, amit az elsõ válaszoló, jelentkezz be a dokinál. 35. hét már valóban közel van az ideálishoz (betöltött 37. hét), de azért szükség lehet némi elõvigyázatosságra (pl. tüdõérlelés). Nem hiszem, hogy a baba mérete lenne probléma, inkább az, hogy a tüdeje még nem fejlõdött ki rendesen. Úgyhogy én mindenképp elmennék dokihoz. Bár amennyire én tudom (bár én még csak a 37. héten vagyok elsõ babával), a nyákdugó távozása után akár pár órával, akár sok-sok nappal indulhat a szülés. Édesanyámnak fél nappal utána indult, barátnõmnek egy héttel utána.

Ha távozik a nyákdugó az olyasmi mint peteéréskor?

Ma reggelre a bugyimon felfedeztem egy olyan nyúlós, valamit mint annak idején peteéréskor. Ez lehetett a nyákdugó, vagy csak valami? Még elég korai lenne ha az lenne. 30 hkm

Legjobb válasz: akkor még valoban korai de a biztonság kedvéért érdemes volna felkeresni a nögyogyászodat am a nyákdugo az sárgás véres ragacsos váladék

akkor még valoban korai de a biztonság kedvéért érdemes volna felkeresni a nögyogyászodat am a nyákdugo az sárgás véres ragacsos váladék
Itt egy link így néz ki http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo van akinek véreses, vagy van akinek fehéres és van akinek ilyen mint a képen, ..távozhat egybe is de jellemzõbb, hogy kisebb darabokban.
Nekem egy héten keresztül jött és hatalmas mennyiségben, volt, hogy tenyérnyi kocsonyás valami távozott. 39. héten kezdett el távozni a nyákdugóm és 41. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem nekem nem az volt. Dokihoz jövõ hétre van idõpontom, mindenféleképp megemlítem neki. Köszi a válaszokat
Ma reggel távozott belõlem egy nagy darab fehér valami tejszerû folyással.Szerintetek lehetett a nyákdugó?

Ha távozik a nyákdugó, lehetséges, hogy beindul a szülés is ma? Mert holnapra vagyunk kiírva. Vagy várni kell utána napokat?

Legjobb válasz: Mindenképpen a szülés elõjele, de nem biztos, hogy hamar beindul. Anno távozott nyákdugóval, 2 ujjnyira nyitott méhszájjal majdnem egy hétig húztuk. 20 hkm

Mindenképpen a szülés elõjele, de nem biztos, hogy hamar beindul. Anno távozott nyákdugóval, 2 ujjnyira nyitott méhszájjal majdnem egy hétig húztuk. 20 hkm
Barátnõmnek rá 5 napra indult be a szülés!:)
Én úgy emlékszem, h még több idõ is eltelhet a kettõ közt. De lehet rosszul emlékszem. Nekem a magzatvizem folyt el, akkor tuti menni kellett. :D A nyákdugóra nem is emlékszem, h mikor volt. Vagy legalábbis nem tûnt fel egyáltalán nekem.
Nekem hétfõn távozott és csütörtök hajnalra lett meg a fiam.
Nekem hajnalban ment el de akkor már fájásaim is voltak néhány órája és estére megszületett.
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor ez mindenkiél máshogy van. Köszönöm a válaszokat :) kíváncsian várjuk :)
A kisfiam a nyákdugó másnapján indult el kifelé. könnyû szülést! :-)
A kérdező hozzászólása: Még 30.-án este bementünk a kórházba, és hajnali 2.10-kor meg is született a kisfiam :)
Gratulálok!!! Sok boldogságot, jó babázást! :-) /Elsõ vagyok/

Ha távozik a nyákdugó, mennyi idön belül indul el a szülés? Lehet ez még napok kérdése, akár egy hét is?

Legjobb válasz: Szia!Barátnõmnek 31 hetesen ment el a nyákdugó!Most 36 hetes és még egyben van!:-)Szerintem ez változó!23 hetes kismama

Szia!Barátnõmnek 31 hetesen ment el a nyákdugó!Most 36 hetes és még egyben van!:-)Szerintem ez változó!23 hetes kismama
Szia! nekem aznap ment el a nyákdugó egyben mikor betöltöttem a 36. hetet, aztán 3 nappal a kiírt idõpont elõtt szültem. Szóval bármi lehet :)
Én szerdára, 3.-ra vagyok kiírva, szombaton ment el a nyákdugó, de még semmi jele a szülésnek. Remélem nem kell már sokat várni!

Ha a nyákdugó távozik menni kell a dokihoz?

Hallottam, h valakinek a szülés el?tt jóval hamarabb távozik, ezért érdekelne mi a tehend? ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia! Nekem úgy volt h távozott a nyákdugóm és pont aznap mentem az orvoshoz és azt mondta hogy kibírok még legalább 1-2 hetet és hát még egyben vagyok. Boldog Baba várást! 38 hetes pocis

Szia! Nekem úgy volt h távozott a nyákdugóm és pont aznap mentem az orvoshoz és azt mondta hogy kibírok még legalább 1-2 hetet és hát még egyben vagyok. Boldog Baba várást! 38 hetes pocis
Nekem kb egy héttel a szülés elõtt távozott, ez nem azt jelenti, hogy azonnal szülsz. Nyugi;)
Hááát, nekem zuhanyzás közben elment a nyákdugó, jöttek a fájások és 6 óra múlva már a kezemben volt a kisfiam:) Én telefonon hívtam a dokimat és azt mondta akkor, hogy mennyek be a kórházba megvizsgál, legfeljebb hazamegyek ha nincs semmi. De volt akkor már két és fél ujjnyira kitágultam, tehát jól tettem, hogy bementem:) Könnyû szülést kívánok neked: Egy szintén elsõ babás:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Neked is szép babavárást és könnyü szülést.
Köszike! Elsõ válaszoló
Kérdeztem én is a védõnõmet, hogy ilyenkor mi a teendõ, és azt mondta, hogy nem kell emiatt orvoshoz menni, mert ez még nem jelent azonnali szülést.
A kérdező hozzászólása: Köszke, elsõ babás vagyok és még nagyon tapasztalatlan.

Milyen az a nyákdugó? Ha távozik belőle 1-2 darab akkor baj van?

El?re is bocsi, de kicsit gusztustalan leszek: 20 hetes vagyok és most vettem észre hogy két ki sárgás-fehéres(amiben barnásabb darabok is voltak) valami távozott bel?lem. NAGYON meg vagyok ijedve. Ez lehet a nyákdugó darabja, vagy mi??? Más panaszom nincs. Lehet, hogy attól van,hogy délután kb 2 órát szaladtam(inkább gyorsgyaloglás+néha sprint nehogy kimenjen az útra) a bicikliz? 3 éves lányom mellett?

Legjobb válasz: ilyesmi: http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo de sajna többet nem tudok segíteni, mert nem tudom, hogy ebbõl jöhetett-e darab neked. Nekem kb 37-38 hetesen távozott, 1 hétig, az állaga ilyen volt mint a videón, csak világosabb, és rózsaszínes.

ilyesmi: http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo de sajna többet nem tudok segíteni, mert nem tudom, hogy ebbõl jöhetett-e darab neked. Nekem kb 37-38 hetesen távozott, 1 hétig, az állaga ilyen volt mint a videón, csak világosabb, és rózsaszínes.

Lehet érezni ha távozik a nyákdugó?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, én nem éreztem semmit, észre se vettem, viszont elfolyt a magzatvizetm tehát tuti az is kijött.

Nem feltétlenül, én nem éreztem semmit, észre se vettem, viszont elfolyt a magzatvizetm tehát tuti az is kijött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!