Találatok a következő kifejezésre: Ha tárgyakkal lehet (54 db)

nos én nem igazán értem a kérdést, felsõfokú szakképzésnek általában feltétele az érettségi...
Igen vonatkozik az emeltre és az új tárgyakra, de csak egyszeri alkalommal.
A kérdező hozzászólása: Ez hogy érted ? Minden tárgyból egyszer ? De az nem baj ha mondjuk egyiket õsszel(mondjuk emlet anglol) a másikat tavasszal (föci)? Elsõnek : idén érettségiztam de van ami nem lett a legjobb, és ha nem vesznek fel akkor megyek OKJre és szertnék föcibõl érettségizni, mert nem az lett az ötödik tárgyam, és lehet, hogy föcivel mennék tovább. : )
Második vagyok, én is okjra járok, jelentkeztem a tavaszi érettségire töribõl és angolból, nem fizettem semmit.Szóval úgy van, hogy teszem azt elmész õsszel földrajzból, meg még valamibõl akkor nem kell fizetned, de ha õsszel csinálod meg az egyiket akkor kihasználhatod az ingyenes lehetõséget, utána már fizetned kell, ha a következõ idõszakban mész.(remélem érthetõen fogalmaztam:D) Nem tudom, hogy ki lehet e játszani a második alkalmat, ezen gondolkodom én is, mert nem lettek túl jók a mostaniak se...
A kérdező hozzászólása: Köszi : )
Még valami.Ha az oktatási hivatalban jelentkezel, akkor vidd el a 12.-es bizonyítványod és az érettségi fénymásolatát.Persze iskolalátogatásit.(ha meg középsuliba akarsz jelentkezni akkor lehet elég iskolalátogatási, de ebben nem vagyok biztos)

Ha tárgyakkal masztizok lehet vmi bajom? Ajánlatos ezekre 1óvszert húznom h. ne kapjak fertőzést?

Általába 2db 1,5-2 cm-es gyertyákat dugok fel, v. Esetleg nyersrépát, el?tte megmikrózom, h. Ne legyen olyan hideg..

Legjobb válasz: esetleg kicsírázhat és akkor lehet egy kis kerted, boltba és piacra sem kell járnod majd zöldségért

esetleg kicsírázhat és akkor lehet egy kis kerted, boltba és piacra sem kell járnod majd zöldségért
Biztonságosabb óvszerrel, igen. De én inkább az ujjadat ajánlanám ilyen alkalmakra (arra nem kell gumi, de azért legyen tiszta!).
A gyertya beletörõs (olvass Fable-t, Nászjelentést), a répa lehet koszos, fölön terem... Óvszerrel elvileg biztonságos, ha nem olyasmit használsz ami felsérthet, és vigyázol hogy ne maradjon benned se az óvszer se a segédeszköz.
Megmososd akkor nincs sok kockázat :) Ha belegondolsz, h a férfi nemiszerv is alapból mire van használva, egy megmosott répa nem lehet olyan vészes. Max tényleg belédtörik és akkor lehet nõgyógyásznál magyarázkodni. Van nõgyógyász ismerõsöm, mesélt pár fura dolgot... villanykörtével sose próbáld, mert az bemegy, de ki nem jön, ugyanúgy, ahogy nem szabad bekapni sem. És ha összetörik, akkor még gázabb...
Fura dolgokat én is hallottam. csiga vagy bébi elem mint fogamzásgátló szer. a csiga rohadt. XD. amugy szerintem jobban jársz ha vesz egy vibrátort. gondolom kényelmesebb és jobb is. semmi veszéje nincs. amugy a maradsz a föld ajándékainál akkor mindenképpen óvszer, nehogy bajtörténjen, eltörik, felsért stb.
a fogkefére kell óvszer és sprére vagy mondjuk golyós dezodorra??

Ha valakinek küldök egy telefont postán, de ő nem küldi el a csere tárgyat, lehet tenni valamit utólag?

Elcserélnék valakivel egy telefont, de messze lakik. Ha ő nem küldi el érte a cserét, akkor lehetne valamit tenni utólag?

Legjobb válasz: Megegyeztek hogy mindketten ugyanabban az értékben ajánlott küldeményként adjátok postára. Így senkit sem érhet kár, még ha a másik nem küldi vagy veszi át, akkor sem.

Megegyeztek hogy mindketten ugyanabban az értékben ajánlott küldeményként adjátok postára. Így senkit sem érhet kár, még ha a másik nem küldi vagy veszi át, akkor sem.
A kérdező hozzászólása: Értem. Hatóságilag nem lehetne tenni ellene, ha a másik nem küldi?
Mi van? Te elküldöd utánvéttel. Két lehetõség van. a) Nem veszi át, nem fizeti ki, visszajön a cuccod és kész. Van ilyen. Nincs kár, megvan a telefon. b) Kifizeti, átveszi. Eddig még mindig nincs károd. Innen is két lehetõség adódhat. 1) Elküldi, te kifizeted, átveszed. Volt károd? Nem. Sikeres az üzlet? Igen. 2) Nem küldi el, megtartja magának. És? Kit érdekel? Ér miatta kár téged? Nem. Ehhez minek hatóság? Talán közjegyzõre gondoltál? Vagy papot hívnál hozzá?
Mondjuk ajánlott küldeményként semmi értelme feladni. Nem véd meg attól, hogyha a postán valami baja lesz, akkor neked megtérítik. Ahogy attól sem, ha nem küld érte cserébe semmit. Elõbbire megoldás az értéknyilvánítás. Utóbbira postai dolgot nem nagyon tudok. Max kérsz egy olyat, hogy saját kezébe. Akkor utána tudod bizonyítani, hogy õ átvette. De ha odaállítasz 2 kinyomtatott emaillel a rendõrségre, hogy márpedig ti megegyeztetek valamiben, akkor nem biztos, hogy érdemben fognak veled foglalkozni.
Így van. adjátok fel mindketten utánvételes csomagban, vagy levélben. Max a postaköltséget buktad, ha nem veszi át.

Ha nem sikerül egy adott tárgyat teljesíteni mit lehet tenni?

Ha ez a tantárgy már a második félévben nincs, akkor azokat a tantárgyakat sem lehet felvenni, amik erre épülnek, ilyenkor ki kell hagyni egy félévet és szeptemberben el?lr?l kell kezdeni, de csak azt az egy tantárgyat.

Legjobb válasz: Azokat a tárgyakat fel lehet venni,amik nem épülnek a sikertelen vizsga tárgyára,és haladhatsz tovább,de mihelyt lehet,újra fel kell venni a kimaradt tárgyakat.Ennyiért nem érdemes halasztani.

Azokat a tárgyakat fel lehet venni, amik nem épülnek a sikertelen vizsga tárgyára, és haladhatsz tovább, de mihelyt lehet, újra fel kell venni a kimaradt tárgyakat.Ennyiért nem érdemes halasztani.

Hogyan lehet kiszámolni, azt, hogy egy tárgy milyen mélyre süllyed bele a vízbe, ha adott a 2 tárgy sűrűsége?

könyebb a víznél, tehát nem merül el teljesen, de valameddig igen

Legjobb válasz: melyik 2 tárgy?

melyik 2 tárgy?
A kérdező hozzászólása: az mindegy, képletre vagyok kíváncsi
Archimedes törvénye: "Minden folyadékba (vagy gázba) mártott test annyit veszít a súlyából, amennyi az általa kiszorított folyadék (vagy gáz) súlya." Ergo tudni kell hozzá a két sûrûséget (test és folyadék; víz 4 Celsius fokon 1 kg/dm3), majd arányt képezni belõlük; a kapott arányszám fogja jellemezni a megmártott testnek a víz színe alatti vagy feletti térfogatrészének a teljes térfogatához való viszonyulását. Hogy "milyen mélyre süllyed", azt legfeljebb térfogatarányban fogod tudni jellemezni, konstans számmal nem, mert ahhoz ismerni kéne a test alakját is (gömb, kocka, téglatest, stb.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ennyi elég volt

Ha van egy középfokú nyelvvizsgám valamilyen nyelvből, akkor már nem kell idegen nyelvi érettségit tennem? Lehet a választott érettségi tárgyam egy másik idegen nyelv?

el?re is köszi

Legjobb válasz: attól mert van nyelvvizsgád kell vizsgáznod, régen nem kellett. Lehet a választott tárgyad nyelv is. Nálunk olyan is volt, aki 3 nyelvbõl érettségizett.

attól mert van nyelvvizsgád kell vizsgáznod, régen nem kellett. Lehet a választott tárgyad nyelv is. Nálunk olyan is volt, aki 3 nyelvbõl érettségizett.
A nyelvvizsga nincs összefüggésben az érettségivel. A nyelvvizsga nem váltja ki az érettségit. Ha felsõfokúd van is érettségiköteles vagy nyelvbõl. De azt senki nem mondta, hogy ha pl: angolt és németet tanultál gimiben és megvan a középfokúd angolból, akkor ne érettségizhetnél németbõl. A lényeg, hogy olyan nyelvet kell választanod amit a suliban tanultál a tanórákon. Azt hogy melyk tanult nyelvbõl érettségizel te döntöd el.
elsõ vagyok, mármint érettségizned kell.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Ha kirúgtak (fősulira), majd ugyanoda jelentkezek és felvesznek, mennyi idő mire elfogadják a tárgyaimat? Nem lehet úgy, hogy rögtön ott folytatom ahol abbahagytam?

Legjobb válasz: ha ugyanoda jelentkezel akkor elfogadják az összes tárgyadat és tudod folytatni onnan, de ha nem megy és kirúgtak akkor sztem keress más szakot.

ha ugyanoda jelentkezel akkor elfogadják az összes tárgyadat és tudod folytatni onnan, de ha nem megy és kirúgtak akkor sztem keress más szakot.
Lehet, más is csinálta így, de ahelyett, hogy mi a levegõbe beszéljünk, inkább kérdezd meg az ottania tanulmányi osztályt errõl.

Ha egy tárgy betelt, attól még fel lehet venni?

Ez lesz a második félévem a SZE-n, Gyõrben, tehát most zajlik az elsõ önálló tárgyfelvételem. Politológiát szeretnék még felvenni, de a neptunon azt írják, hogy megtelt. Fel lehet ettõl függetlenül venni?

Legjobb válasz: Ezesetben két dolgot tehetsz. 1.: Vársz, amíg megüresedik egy hely. 2.: Beszélsz a tárgyat meghírdetõ tanárral, hogy emeljen limitet.

Ezesetben két dolgot tehetsz. 1.: Vársz, amíg megüresedik egy hely. 2.: Beszélsz a tárgyat meghírdetõ tanárral, hogy emeljen limitet.
Az is fontos, hogy ez még az elõzetes tárgyfelvétel, rangsorolásos idõszak, vagy a versenyjelentkezés. Ha elõzetes van, és várólistás leszel, akkor teljesen nyugodtan felveheted, mert simán bekerülhetsz mások elõtt. De nem tudom, ott milyen a rendszer.

Ha egy 8-9 km-re levő tárgy a megfigyelési pontból 1 centiméter nagy, mekkora lehet a tárgy valódi mérete?

A megfigyelési pontban én állok.

Legjobb válasz: És azt az 1 cm-t hogy mérted meg?

És azt az 1 cm-t hogy mérted meg?
A kérdező hozzászólása: Szemmérték, csak körülbelüli érték az 1 cm. Mi a megoldás? És elmagyarázod hogyan számolod ki? Kérlek!
Ezt csak akkor lehet kiszámítani, ha pontosan tudjuk, hogy a megfigyelési ponttól (azaz a szemedtõl) milyen távolságra tartottad a centimétert, amin "lemérted" a távoli objektumot. Másképp ez nem megy.
A kérdező hozzászólása: Értem. Na, közben le is csekkoltam és karhossz távolságban, azaz 60 cm távolságban tartottam a vonalzót és így a tárgy mérete módosul, nem 1 cm hanem csupán fél cm. Kiszámolod? :)
Így már ki lehet számolni. Egyszerû aránypárt kell felírni: 8000-9000 : 0, 6 = x : 0, 01 Ebbõl x= 133-150 m
A kérdező hozzászólása: Húha! Fantasztikus! :) Ezer köszönet a segítségedért!!!
Mivel a kérdezõ #4-ben az 1 cm-t 0, 5 cm-re módosította, ezért a válasz is fele annyi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!