Találatok a következő kifejezésre: Ha táppénzre havonta (10 db)

Tényleg havonta be kell feküdni a kórházba, ha táppénzen akarok lenni?

Nincs semmi bajom, csak a munkahelyemmel. A dokim adna is javaslatot, de a háziorvosom azt mondta, hogy 1 hónapnál tovább nem tud táppénzen tartani, és hogy 2 napra havonta kórázba kell feküdnöm. Hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: dehogy kell. nõdoki havonta adja a javaslatot, házidoki az alapján táppénzen tart, ha minden honapban megkapja ezt a javaslatot. ha ez nem tetszik igy neki, akkor keress másik házidokit, most már bárhova mehetsz, nincs rá törvény, hogy lakcím szerint hova tartozol. üdv, 38 hetes, kb 20 hete táppénzen levo km.

dehogy kell. nõdoki havonta adja a javaslatot, házidoki az alapján táppénzen tart, ha minden honapban megkapja ezt a javaslatot. ha ez nem tetszik igy neki, akkor keress másik házidokit, most már bárhova mehetsz, nincs rá törvény, hogy lakcím szerint hova tartozol. üdv, 38 hetes, kb 20 hete táppénzen levo km.
Nekem a tehességem elsõ hetiben ajánlotta fel a házidokim , hogy ha gond van õ azonnal táppénzre vesz. Gondoltam nem kell mert ez a második terhességem és sima ügy lesz! K.b. 3 nap telt el mikor kezdõdtek a gondok. Augusztusban kezdtem dolgozni és okt. közepe óta táppénzen vagyok. Dec.30 óta nem kapok táppénzt de viszont dolgozni se tudodok. A háziorvosom autómatikusan táppénzen tart.... még csak a nõgyógyászom véleménye se kell hozzá! Ami tuti hogy ha háziorvos vesz táppénzre és te bekerülsz kórházba azt jelezned kell neki mert arra az idõre a kórház jelent le, és nem a háziorvos. De ahogy hazaengednek másnap ismét a háziorvosé a terep. Hivatalosan minden hétfõn jelentik le az elõzõz heti táppénzes állományt.Elõre soha, pontosan a felmerülõ kórházi kezelés miatt. Ne hagyd magad! További boldog babavárást. 29 hetes pocis
Szia! te jó ég milyen házi doki ez? Pff:(! én is december óta Tp.n vagyok és elõször vittem csak javaslatot! Nem kell befeküdnöm a kórházba! Ja és ráadásul nem is én megyek a Tp.papíromért hanem a párom!!! Amúgy én is kecskeméti!!!
Szia A nõvéremnek be kellett feküdnie de csak egy napra a táppénz miatt. (Kecskemét)
táppénzcsaló, azért ez is egy érdekes szó. már nem kötözködésbõl, de szerintem inkább legyen egy kismama táppénzen (akár akkor is, ha nem indokolt), minthogy olyan ember kapjon segélyt, aki életében nem dolgozott. táppénzre csak az jogosult, akinek korábban volt munkaviszonya, és csengette a lettát a TB felé. ennek töredékét kapja csak vissza a táppénz alatt, nem beszélve arról, hogy a kórházi ellátás sem fényes (meeg még pluszban megy a borítékolás), és jobb esetben a kedves apuka is dolgozik, aki szintén csengeti a lettát a TB felé, és nem kap cserébe szinte semmit, úgy, hogy közben mások ilyen-olyan címszóval kapják a zsetont az államtól. (vagy az egészségügyi ellátást akár havi 4 ropiért, amíg más befizet havonta 130at) szerintem aki teheti, menjen táppénzre, inkább pihenjen otthon egy kismama, aki elotte dolgozott, minthogy az ingyenélõknek tömködjék a zsebüket. az elsõ hozzászóló voltam. nem szerettem volna indulatos lenni, és ez csak magánvélemény volt...
Dehogy kell! Én is táppénzen voltam félidõtõl fogva. Fõorvosi felülvizsgálatra kellett csak menni, de mivel veszélyeztetett terhesség volt az ok, ezért csak egyszer hívott, azt mondta, többet nem kell menni. Így szûrik ki a táppénzcsalókat egyébként, bár nem túl hatékonyan...
Ha nõgyógyász ad javaslatot, azt a háziorvos nem bírálhatja felül. Szerintem az okozta a félreértést, h' havonta új javaslatot kell adnia a szakorvosnak, különben a háziorvos magától nem tarthat táppénzen, csak ha kórházi kezelésre szorulsz.
Szia!Egyáltalán nem kell befeküdnöd a kórházba ha táppénzes akarsz lenni.Nekem a magándokim ad 1 javaslatot azzal megyek mindig a terhesgondozóba. (nekem õk adják, gondolom ez változó)A papírt havonta kell kérni a dokitól.Én már 6hetes korom óta táppénzen vagyok, most 15 hetes vagyok.
Nekem nem kéri a háziorvos a nõgyógyász javaslatát, pedig december eleje óta táppénzen vagyok.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó! Elég kattant ez a háziorvos, de a másikhoz sem jobb menni, mert az meg sem vizsgálja a beteget, hanem TÜKÖRBÕL(!!!!), ami az asztalára van felszerelve néz rá a betegre, hogy meg sem kelljen neki fordulni!! Vidéki vagyok, és ha tényleg beteg vagyok, elég kényelmetlen és körülményes bemenni a városba :(
Én annyival elintéztem ezt az egészet, hogy egyszerûen a kórházban vettek fel táppénzre. Így nem kell semmi javallat. Plusz nem kell kéthetente a betegek közé mennem a táppénzes papírért! Még nem hallottam ilyet, hogy befektet, ez akkora marhaság. Mármint ha a nõdoki ad havonta javallatot, akkor táppénzen fog tudni tartani! Ha nem, akkor vetesd át magad a kórházban táppénzre!
Szia! Tõlem megkérdezte elsõ vizsgálaton a nõgyógyász, hogy milyen a munkahelyem, elmondtam, majd megkérdezte, hogy akkor írhatja-e a javaslatot táppénzre. Utána csak bevittem a védõnõmhöz, õ meg átvitte a háziorvosnak. És nem is kell többször javaslat. Ráadásul be sem kell mennem 2 hetente a betegek közé, mert a védõnõm kikéri:) Ilyen is van. De milyen érdekes, hogy mindenhol máshogy mûködik a dolog... Nekem hangyányit fura a magyar egészségügy.... Bár gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Boldog babavárást!
szia.engem a nödokim irt ki táppénzre, és nem kell befeküdnöm a korházba.errõl én még soha nem is hallottam.korházba dolgozom és mondtam a dokimnak h szeeretnék táppénzre menni mert sokat kell hajulnom és estére be szoktam néha görcsölni is jobban és féltem a manokám.és erre egybõl kiirt õ.még a házidokihoz sem kellett javaslattal menni.szerintem beszélj a dokiddal.ö segiteni fog ebben biztos. boldog babavárást.14hetes km

Ha táppénzre megyek, havonta új papírt kell kérni a kezelőorvostól. Minden esetben el fogja kérni egy vizsgálat összegét, amikor a papírért megyek hozzá?

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben állapotos vagy, mert ezt ugye nem tudjuk, akkor nem. Kismama könyvvel rendelkezõknek nem kell vizitdíjat fizetni.

Szia! Amennyiben állapotos vagy, mert ezt ugye nem tudjuk, akkor nem. Kismama könyvvel rendelkezõknek nem kell vizitdíjat fizetni.
Nem kell, mert a várandós és gyermekágyas anyukáknak az ellátás ingyenes, tehát nem térítésköteles szolgáltatás a papírod kiadása sem.

Juniusban bezár a cég ahol 3.5 éve dolgozom. Ha elmennék táppénzre, mert terhes leszek, mennyit kapnék havonta?

Legjobb válasz: A táppénz alapja a jogosultságot megelõzõ év átlag keresete, annak 70 %-a. A kismamákra vonatkozik a munkáltatói rendes felmondás tilalma. Ha bezárás azt jelenti, hogy a cég jogutód nélkül megszûnik,akkor a munkaviszonyod akkor is megszûnik, ha kismama vagy.

A táppénz alapja a jogosultságot megelõzõ év átlag keresete, annak 70 %-a. A kismamákra vonatkozik a munkáltatói rendes felmondás tilalma. Ha bezárás azt jelenti, hogy a cég jogutód nélkül megszûnik, akkor a munkaviszonyod akkor is megszûnik, ha kismama vagy.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem akkor táppénzt kapok, de nem lesz munkahelyem, ugye?Köszönöm a válaszod!
és elképzelhetõ, hogy Tgys-re sem leszel jogosult, mivel a munkaviszonyod megszûnésével együtt a biztosításod is megszûnik.
Én 2005-ban jártam ugy hogy Júliusban szültem és rá 1 évre felszámolták a céget ahol dolgoztam. Én azt hittem így rám is vonatkozik hogy megszünt mindenem. Most fél éve derült ki hogy nem ! Attól hogy a cég felszámolás alatt van az én dolgaim nem szüntek meg. Én kértem hogy léptessenek ki miután lejárt a gyed, gyes...és ki kell hogy adják a szabit ami jár, ill ha nem tudják kiadni akkor meg ki kell fizetniük...persze a papírokkal együtt.


Ha én most elmegyek gyesre, akkor kb mennyi táppénzt fogok kapni havonta, ha az össz jövedelmem kb 80-90 ezer?

Legjobb válasz: Nem jó a kérdésed. Ha GYES-re mész gyest fogsz kapni. Ha terhes vagy és táppénzen vagy akkor azt. Szóval melyik? Mert a kettõ együtt nem megy.

Nem jó a kérdésed. Ha GYES-re mész gyest fogsz kapni. Ha terhes vagy és táppénzen vagy akkor azt. Szóval melyik? Mert a kettõ együtt nem megy.
Húúú, ezt bõvebben ki kellene fejtened, mert ez így egy káosz.

Ha egyéni vállalkozóként táppénzre megyek, akkor mennyit kell magam után fizetnem havonta?

Legjobb válasz: ha nincs jövedelmed a táppénz alatt,/nincs alkalmazott, nincs olyan jövedelem ami a te munkádat nem igényli, stb/ akkor semmit...ennyi...

ha nincs jövedelmed a táppénz alatt, /nincs alkalmazott, nincs olyan jövedelem ami a te munkádat nem igényli, stb/ akkor semmit...ennyi...

Aki gyedről rögtön táppénzre ment (nem gyesre), kb. hány %-kal kapott kevesebbet havonta? Ha nem gond, írnátok konkrét példákat?

Köszönöm!

Legjobb válasz: 2010 szeptemberben járt le a gyedem. Addig 72-75.000 körül kaptam, attól függõen hány napos volt a hónap. Utána kiírtak szabira, majd táppénz idén májusig. Most a tgyásom 62.000 Ft.

2010 szeptemberben járt le a gyedem. Addig 72-75.000 körül kaptam, attól függõen hány napos volt a hónap. Utána kiírtak szabira, majd táppénz idén májusig. Most a tgyásom 62.000 Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszi. S a táppénzed mennyi volt konkrétan? Nem emlékszel?
Ha jól emlékszem, olyan 65 körül. + mellé még jött a gyes is, anyósom nevére igényeltük.
Nekem max. gyed volt, a táppénzem ennél magasabb összeg volt, 130 ezer körül nettóban. A tgyás utána 109200 bruttó, ahogy a gyed is -újra a maximumot kaptam gyedbõl, és mivel nem volt 180 bérezett napom, így tgyásból is ennyi volt a maximum, amit kaphattam.

Pozitiv lett a tesztem. Ha 2 het mulva is minden rendben lesz az UH-n tappenre kell mennem veszelyeztetett terhesseg miatt. A tappenz hogy kell intezni? Es havonta kapnám?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kéthetente kell járnom a körzeti orvoshoz, õ adja a papírt, és azt kell leadnom a munkahelyemen, onnan pedig havonta utalják a pénzt. Remélem segítettem.

Szia! Nekem kéthetente kell járnom a körzeti orvoshoz, õ adja a papírt, és azt kell leadnom a munkahelyemen, onnan pedig havonta utalják a pénzt. Remélem segítettem.
Nálam ez úgy volt, hogy a nõgyógyász adott egy papírt amivel el kellett mennem a körzetihez és végül is õ írt ki és hozzá kellett visszamennem 2 hetente az igazolásért amit havonta leadtam a munkahelyemen, õk tovább küldték a TB-nek és a pénzt tõlük kaptam, hozzáteszem nem kis csúszással.

Munkahelyemen 4 hónapos időkeret van, tehát 4 havonta meghosszabítják a szerződésemet. Ha terhes leszek akkor kapok valami ellátást? Ha elmegyek táppénzre ugyanis elküldenek.

Legjobb válasz: A gyed-hez meg kell lenni a 365 biztosított napnak,és a szülés pillanatában munkahellyel kell rendelkezni.Vagy akkor kapsz még ha a munkaviszonyod megszûnése és a szülés között nem telik el 42 napnál több. Különben csak gyes meg ha jól tudom az egyszeri anyasági támogatás jár.

A gyed-hez meg kell lenni a 365 biztosított napnak, és a szülés pillanatában munkahellyel kell rendelkezni.Vagy akkor kapsz még ha a munkaviszonyod megszûnése és a szülés között nem telik el 42 napnál több. Különben csak gyes meg ha jól tudom az egyszeri anyasági támogatás jár.
Szülés pillanatában nincs élõ munkaviszonyod akkor csak gyes jár ami fix 25 ezer.
A kérdező hozzászólása: tehát ha kiderül babát várok elküldenek és nem kapok semmi pénzt?
Elküldeni nem küldhetnek el de a szerzõdést nem kötelezõ meghosszabbítók.
Pedig nem írok hülyeséget ha nincs munkaviszonya vagy nem a 3 hónapos munkanélküli alatt szül nem jogosult gyed-re. Az egy hiányos cikk.
Pedig jol irta az elso. Hiába van ezer év munkaviszony, ha a szules idõpontjában nincs, akkor nem jár GYED.

Feleségem kórházba került súlyos májelégtelenséggel. Ha netán 2 vagy akár 3 hónapig nem tud menni dolgozni és még addig kórházban lesz akkor miképpen tudom neki intézni a táppénzt. Csak akkor ha kiadja a kórház vagy havonta valami módon?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a kórházi zárójelentést kell leadni majd a munkaadónál, de ha addig nem várnak, akkor biztosan ad az adott idõszakra vonatkozó igazolást az ellátást végzõ kórházi osztály.

Én úgy tudom, hogy a kórházi zárójelentést kell leadni majd a munkaadónál, de ha addig nem várnak, akkor biztosan ad az adott idõszakra vonatkozó igazolást az ellátást végzõ kórházi osztály.
Mennyi munkaviszonya van az elmúl 2 évben?
bocsi: "elmúlt" Ha nincs meg a táppénzhez szükséges munkaviszonya elõzõleg, akkor hiánya jelented be, nem fog kapni táppénzt. Az elsõ 15 napra betegszabadságot kell számfejteni, ezt nem fizeti a tb., neked kell a járulékokat fizetni. Utána kaphat táppénzt, de ennek hossza függ az elõzõ munkaviszonyától. Nincsen könyvelõd? Annak minden kérdésedre választ kell tudjon adni.
3 hónapra kéne felvenned, és ha a létminimumra jelented be, közel 100 ezer forintodba kerül a fizetésével együtt.
A kérdező hozzászólása: Németországba dolgozott, de nem volt bejelentve, az elmúlt 2 évben nem volt bejelentett munkaviszonya.
Akkor nem kap táppénzt, úgyhogy most már kár valamit is csinálni. Majd kapja a GYES-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!