Találatok a következő kifejezésre: Ha táppénzre a táppénz (630 db)

Babát szeretnénk a párommal. Ha az idén esem teherbe de csak április után, elmegyek rögtön táppénzre, a táppénzt a 2007-es keresetem után kapom, de mivel a szülés átcsúszik 2009-re, nem tudom hogy a gyedhez melyik évet számolják?

Legjobb válasz: Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.

Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.

Ha gyesről mennék táppénzre, mivel terhes vagyok újra, akkor kérhetem a munkavállalót, hogy szeretnék táppénzre menni? A céget ugye nem terheli semmi, mert a a táppénzt a TB fizeti, nem?

Igénybe vehetem a táppénzzel a családi adókedvezményt is?

Legjobb válasz: nem kell kérni, a táppénz nem kívánságmûsor, ha kiíratod maga, a munkaadód egyet tehet: tudomásul veszi. De a táppénz elõtt jelentsd be igazolhatóan a terhességedet. A cég fizeti a táppénz 1/3-át, a többit állja a tb. Igen, táppénzre igénybe veheted.

nem kell kérni, a táppénz nem kívánságmûsor, ha kiíratod maga, a munkaadód egyet tehet: tudomásul veszi. De a táppénz elõtt jelentsd be igazolhatóan a terhességedet. A cég fizeti a táppénz 1/3-át, a többit állja a tb. Igen, táppénzre igénybe veheted.

Ha táppénzre mennék gyes helyett akkor ha lejár a táppénz felmondhat a munkáltató ugy hogy én közben megszültem a második babámat?

Lányom 2 éves mult és GYES tudok utána igényelni de azt a férjem fogja én meg elmennék addig táppénzre amíg szeptemberben meg nem születik a második babánk!Lehet!?

Legjobb válasz: A jelenlegi jogszabályok nem engedik,hogy kirugjanak akár táppénz,akár terhesség alatt!!

A jelenlegi jogszabályok nem engedik, hogy kirugjanak akár táppénz, akár terhesség alatt!!
Igen, lehet és nem, nem rúghat ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítségeteket!!!


Ha most elmegyek táppénzre a munkahelyemről akkor kirúghatnak ezek szerint? Mikortól lép életbe ez a fantasztikus új jogszabály? Megszavazták már egyáltalán?

Most várom a 2.babát és visszamentem dolgozni, hogy kivehessem a szabijaimat utána pedig azt terveztem, hogy táppénzre megyek szülésig (január végéig). Akkor most mi lesz? És akkor is elküldhetnek ha még táppénzr?l nem jöttem vissza? Vagy csak a szándékot mondhatják, hogy nem mehetek vissza? És attól Tgyást, gyedet fogok kapni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a szándékot mondhatják, hogy majd ha lejár a táppénz (+15/30 nap) akkor nem tartanak igényt a munkádra. De a táppénz ideje alatt nem szüntethetik meg a munkaviszonyodat. Ergo tgyás, gyed ugyanúgy fog járni.

Én úgy tudom, hogy a szándékot mondhatják, hogy majd ha lejár a táppénz (+15/30 nap) akkor nem tartanak igényt a munkádra. De a táppénz ideje alatt nem szüntethetik meg a munkaviszonyodat. Ergo tgyás, gyed ugyanúgy fog járni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és várok még válaszokat aki tud!
A parlament októberben tárgyalja az új Munka Törvénykönyvérõl szóló javaslatot, egyelõre még csak a Munkaanyag került ki kézen-közön, nem a tervezet. Én sem értem. Nagy esély van rá - ha a kormánynak van egy kis ép esze - hogy a szakszervezetekkel egyeztetve nem fogják "feloldani" a mostaniban szabályozott ún. védettséget.
A kérdező hozzászólása: Nagyon gáz lenne, mert akkor már tényleg senki sem akarna szülni. Így is az ismerõseim között mindenki 1 gyereket vállal mert épp elég õt is normálisan felnevelni.

Hogyan számolják ki a táppénzt a netto vagy a brutto bérből? Tényleg két hetenként fizetik ki éa ha elmegyek táppénzre mennyi idő még az elsőt kifizetik? Mikor szoljak a terheségről a munkahelyen?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem kéthetente fizetnek, legalábbis nekem nem így fizették. A táppénzt a jelentést követõ második hónapban kaptam meg. Nekem szerencsém volt, félidõs terhesen szóltam, de elõtte szabin voltam. Nem akartam túl korán szólni, mivel az elõtte való magzatomat elvesztettem, szükségem volt arra, hogy "biztosabb" legyen a dolog.

Biztos, hogy nem kéthetente fizetnek, legalábbis nekem nem így fizették. A táppénzt a jelentést követõ második hónapban kaptam meg. Nekem szerencsém volt, félidõs terhesen szóltam, de elõtte szabin voltam. Nem akartam túl korán szólni, mivel az elõtte való magzatomat elvesztettem, szükségem volt arra, hogy "biztosabb" legyen a dolog.
Bruttó bérbõl és nem kéthetente fizetik. Az lehet a félreértés oka, hogy az elsõ 15 napot a munkáltató fizeti, az az úgynevezett betegszabadság, a többit a tb, az a táppénz. De senki nem fizet kéthetente. Minél hamarabb szólsz a terhességrõl annál korábban leszel "védett", tehát nem rúghatnak ki.
Havonta fizetik. Szerintem a félreértésre az ad okot, hogy a legtöbb esetben (nem tudom, hogy mindig így van-e) két hetente kell leadni a táppénzes papírt. Tehát az orvos egyszerre csak két hétre ír ki, és kéthetente kell menni megint papírért.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni hogy pórba idõn vagyok még.
A kérdező hozzászólása: Illetve próba :D :D :D . Bocsika :)
Próbaidõ alatt bármikor bármelyik fél megszüntetheti a munkaviszonyt indokolás nélkül. Ha te szünteted meg sincs mire számítani.
Próbaidõ alatt akkor szünteti meg mindkét fél a munkaviszonyt amikor akarja. Tehát amíg próbaidõn vagy addig táppénz alatt is meg lehet szüntetni a munkaviszonyodat. Ha még próbaidõ alatt mondasz fel akkor a felmondás napján kiadják a kilépõ papírjaidat kifizetik a béredet és mehetsz másik munkahelyre dolgozni. Ha próbaidõ letelte után mondasz fel akkor le kell dolgoznod a felmondási idõt -Ettõl külön kérésedre esetleg eltekintenek-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

9 hetes terhes vagyok. Ha most elmegyek táppénzre, a szülésig, akkor tényleg kevesebb gyest kapok? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: hat mivel a táppénz alatt kevesebb lesz a fizud, es az utolso 180 napot szamoljak, ezert igen.

hat mivel a táppénz alatt kevesebb lesz a fizud, es az utolso 180 napot szamoljak, ezert igen.
Ez szerintem nem így van. DE! lehet, hogy tévedek. (ez esetben bocsi) Szerintem a fizetésed ugyanannyi, csak ebbõl táppénzt kapsz. Én is táppénzen vagyok, de nekem a fizupapíromra hivatalos fizetésnek 150 000 brutto van írva, melybõl a táppénz x összeg...
Elõzõ vagyok. Azért jó lenne, ha valaki egy hivatalos linket be tudna errõl illeszteni, mert ez mindig nagy vitákat vált ki. ki ezt mondja, ki azt.
Megint 2. vagyok. Találtam valamit. A cikk végén keresd! Ezek szerint van amikor befolyásolja, van, mikor nem . Nekem szerencsére nem fogja, de e szerint a cikk szerint te jobban tennéd, ha kihúznád a táppénzt januárig. http://209.85.135.104/search?q=cache:jgl0pUv1TGwJ:www.kismam..
Ja, és ez a tgyás és gyed a gyes az mindenkinek azonos összeg: az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege
Igen kevesebbet fogsz kapni, de nem gyest, hanem gyedet és ez nem mindegy. Talán utolsó 1 v. 2év átlagkeresetét nézik és ez alapján állapítják meg a gyedet. A 180 nap arra vonatkozik hogy az elmúlt 1 v. 2 évben meg volt e 180 nap munkaviszonyod. De ha meg van a 180 nap, akkor még tgyásra is jogosult vagy 168 napig, ami kicsit több lesz a gyednél, mert ebbõl még nem vonnak nyugdíjjárulékot, meg még vmit. De a http://www.oep.hu, http://www.magyarorszag.hu oldalakon pontos adatokat találsz.

Ha passziv táppénzen vagyok, max.45 napig, akkor a táppénzes papiromat Budapesten hová kell bevinni, vagy beküldeni, hogy megkapjam a táppénzt? A volt munkahelyemre nem igazán szeretnék ezügyben visszamenni?

Legjobb válasz: Már azóta biztos megoldódott de írom: a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz, õk majd hivatalból megkeresik a volt munkáltatódat. A TB kiskönyvedet is küld!

Már azóta biztos megoldódott de írom: a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz, õk majd hivatalból megkeresik a volt munkáltatódat. A TB kiskönyvedet is küld!

Mennyit fogok kapni, ha gyedről megyek táppénzre a következő babával?

Jelenleg gyeden vagyok, havi kb 70.000 Ft-ot kapok. A havi bruttom kb 95.000 volt el?tte, a terhesség 7. hónapjáig dolgoztam. 2010. augusztusban jár le a 2 év gyed. Ha most teherbe esnék(tehát november körül születne a pici), akkor mikor, és mit kapnék?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!