Találatok a következő kifejezésre: Ha táppénzre nem betegszabadság (3 db)

Aki terhes, az egyből táppénzre és nem betegszabadságra megy, ha veszélyeztetett? Miből és hogyan számítják a táppénzt, hány %?

Legjobb válasz: akkor is ha nem veszélyeztetett. ha kevesebb, mint 2 éve vagy biztosított, akkor 50%, ha több, akkor 60%. az a 15 nap betegszabi terheseknél nincs.

akkor is ha nem veszélyeztetett. ha kevesebb, mint 2 éve vagy biztosított, akkor 50%, ha több, akkor 60%. az a 15 nap betegszabi terheseknél nincs.
Nekem azt mondták a bérszámfejtésen, hogy ez esetben nincs betegszabadság, hanem rögtön táppénzt fognak számolni. A táppénzt a tárgyévet megelõzõ évbõl számolják és azt hiszem 60% már csak.
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen, én is úgy tudom, hogy már csak 60% a táppénz és csak szja-t vonnak. köszi.

Ha táppénzre megyek (nem betegszabadság) akkor mikor szokták utalni a pénzt?

Legjobb válasz: Az elsõ 15 munkanapot a munkáltatód utalja. A 16. naptól a papírjaidat a munkáltatód, vagy te beviszed a tbhez, és bejelneted a táppénzi igényed. Utána kb 1-1,5 hó késéssel utalnak mindig úgy, ahogy beadod a tápos papírod, amit kérhetsz havonta, de kéthetente is. Elõszõr csúszik de utána ha rendszeresen adod le, akkor rendszeresen jön.

Az elsõ 15 munkanapot a munkáltatód utalja. A 16. naptól a papírjaidat a munkáltatód, vagy te beviszed a tbhez, és bejelneted a táppénzi igényed. Utána kb 1-1, 5 hó késéssel utalnak mindig úgy, ahogy beadod a tápos papírod, amit kérhetsz havonta, de kéthetente is. Elõszõr csúszik de utána ha rendszeresen adod le, akkor rendszeresen jön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!