Találatok a következő kifejezésre: Ha táppénzen a (630 db)

Ha folyamatos a munkaviszonyom, de július 5-től másnál dolgozom aki nem ragaszkodik próbaidőhöz 1hónap után elmehetek táppénzre ha nem bírom a tempót?

Ma vagyok 15+2hetes babás!

Legjobb válasz: Szia! Nem szeretnék butaságot mondani,biztos kijavítanak majd,akik jobban értenek hozzá,de én úgy tudom,hogy annyi ideig mehetsz táppénzre egy adott munkáltatónál,amennyit ott dolgoztál.Tehát ha egy hónap után mész táppénzre,akkor egy hónapig lehetsz táppénzen. De gondolom vannak kiskapuk,illetve majd kijavítanak engem is,csak én így tudom :) Én is táppénzen vagyok,de mondjuk én nem leszek annyit,mint amennyit dolgoztam,szóval egész pontosan ezért nem tudom,hogy van. 26+4 hkm

Szia! Nem szeretnék butaságot mondani, biztos kijavítanak majd, akik jobban értenek hozzá, de én úgy tudom, hogy annyi ideig mehetsz táppénzre egy adott munkáltatónál, amennyit ott dolgoztál.Tehát ha egy hónap után mész táppénzre, akkor egy hónapig lehetsz táppénzen. De gondolom vannak kiskapuk, illetve majd kijavítanak engem is, csak én így tudom :) Én is táppénzen vagyok, de mondjuk én nem leszek annyit, mint amennyit dolgoztam, szóval egész pontosan ezért nem tudom, hogy van. 26+4 hkm

Ha gyesről mennék táppénzre, mivel terhes vagyok újra, akkor kérhetem a munkavállalót, hogy szeretnék táppénzre menni? A céget ugye nem terheli semmi, mert a a táppénzt a TB fizeti, nem?

Igénybe vehetem a táppénzzel a családi adókedvezményt is?

Legjobb válasz: nem kell kérni, a táppénz nem kívánságmûsor, ha kiíratod maga, a munkaadód egyet tehet: tudomásul veszi. De a táppénz elõtt jelentsd be igazolhatóan a terhességedet. A cég fizeti a táppénz 1/3-át, a többit állja a tb. Igen, táppénzre igénybe veheted.

nem kell kérni, a táppénz nem kívánságmûsor, ha kiíratod maga, a munkaadód egyet tehet: tudomásul veszi. De a táppénz elõtt jelentsd be igazolhatóan a terhességedet. A cég fizeti a táppénz 1/3-át, a többit állja a tb. Igen, táppénzre igénybe veheted.

20 hetes terhes vagyok, még nem látszik a hasam. Munkát keresek, megmondjam-e hogy terhes vagyok, gondolom akkor ha igen már nem vennének fel. Lehet-e ebből problémám hogy nem mondom el. pl. ha táppénzre akarok menni?

Legjobb válasz: Ha nem mondod el, elõbb utóbb elkezd látszódni a hasad, s 3 hónap próbaidõ alatt bármikor kirúghatnak indok nélkül ha terhes vagy, ha nem. Ha felvesznek valahová, s mondjuk azt tervezed hogy dolgozol 1 hónapot, s elmész szülésig táppénzre, sajna nem teheted meg, mert csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, ha 1 hónapot, akkor 1 hónapot, s míg a próbaidõ le nem telik, addig táppénz alatt is elbocsáthatnak. Nehéz ez így, én azt javaslom inkább mondd meg hogy terhes vagy, s hátha egy olyan munkáltató fogsz ki, aki segít majd, bár mostanság nem terhesen is elég nehéz melót találni.

Ha nem mondod el, elõbb utóbb elkezd látszódni a hasad, s 3 hónap próbaidõ alatt bármikor kirúghatnak indok nélkül ha terhes vagy, ha nem. Ha felvesznek valahová, s mondjuk azt tervezed hogy dolgozol 1 hónapot, s elmész szülésig táppénzre, sajna nem teheted meg, mert csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, ha 1 hónapot, akkor 1 hónapot, s míg a próbaidõ le nem telik, addig táppénz alatt is elbocsáthatnak. Nehéz ez így, én azt javaslom inkább mondd meg hogy terhes vagy, s hátha egy olyan munkáltató fogsz ki, aki segít majd, bár mostanság nem terhesen is elég nehéz melót találni.
A kérdező hozzászólása: Egy kocsmában dolgoztam, 18 órát kellett egy nap dolgozni és gondolhatod hogy a 45 kg-mal kellett a rekeszeket a 22 l-es kannákat emelgetnem de megcsináltam mert ez akadt, de a babámat nem akartam a megterhelés miatt elveszteni!De elmehetnék munkanélkülire csak kicsit bonyolult nekem!És szivesebben dolgoznák mivel teljesen jól érzem magam, és a pénz is több lenne ami szerintem jól jön mert aki babát vár az tudja hogy nem olcsó dolog.
Szia! Az én esetem is a munkáltató tisztességtelenségét igazolja, így egyetértek a kérdezõvel. Én 4, 5 év munkaviszony után jelentettem be, hogy 8 hetes terhes vagyok, nem tetszett nekik, bár dolgoztam tovább. Azt akarták, mondjak fel, menjek munkanélkülire, hogy nekik ne kerüljek semmibe. Nem mentem bele, közutálat tárgya lettem. Pár nap múlva, 11 hetesen a munkából rohantam a kórházba, a babát elvesztettem. 2 héttel mûtét után mentem volna dolgozni, a fõnök közölte, nem voltam korrekt, nem vettem a fáradságot, hogy kijárjam, hogy õk jobban járjanak, menjek, keressek másik munkahelyet. Most már újra próbálkozhatnánk, de így? Úgyhogy, szerintem csak a saját érdekeidet tartsd szem elõtt, fordított esetben veled sem törõdnének. Sok sikert!
Sajnos olyan világban élünk, h a nem várandós nõk is igen nehezen kapnak melót, nemh várandósak.Talán lehet, h egy határozott idejû munkaszerzõdéssel megszán valaki, de azért ezt ne vedd készpénznek, mert azért egy várandós nõt alkalmazni nem mindegy.Az elsõ 3 hónap próbaidõ, és itt simán kirúghatnak indok nélkül.Egyébként hamarosan látszani fog a pocid.21 hetesen nekem sem látszott szinte semmi.Talán az, h felszedtem 1-2 kilót. Azért meg ne menj el dolgozni, h utána táppénzre vetesd magad.Ez szerintem egyáltalán nem tisztességes a munkaadóval szemben sem.Mondjuk én a 38. héten is simán eljártam dolgozni, de azért ez a ritkábbik eset.
Kíváncsi lennék, ha te lennél a munkáltató, akkor hogy állnál hozzá? És bejelentenéd-e az összes dolgozót annyira, amennyit tényleg kapnak, és fizetnéd utánuk a járulékokat ( ami a kb. a fele a fizunak!) és ezenkívül fizetnéd a büntetéseket, amiket kiszabnak rád, hiába próbálsz mindent a lehetõ legjobban csinálni, de mégis belekötnek teljesen képtelen baromságokba! És még lehetne sorolni, mennyi mennyi kiadása van egy vállalkozónak, és vajon mennyi a bevétele! Ha mindenki mindent bevallana, akkor nem lennének vállalkozók, mindenki tönkremenne (jó úton haladunk efelé!) és akkor hidd el nem lenne senkinek pénze. Hisz az államnak vajon mibõl van pénze, mibõl kapják a fizut a rendõrök, tûzoltók, mentõsök, apehkosok, önkormányzati dolgozók, az összes állami szerv!!! A vállalkozók pénzébõl. Mibõl kapják a segélyeket az emberek? Te szépen bevallanál mindent? Nehogy azt mondd, hogy igen, fõleg, ha megfordul a fejedben, hogy már eleve becsapod a leendõ munkáltatódat! Ez nem csalás lenne??? Egyébként minek keresel munkát 20 hetesen? Eddig meg se fordult a fejedben?
Én a saját cégünkbe lettem bejelentve, 2hét múlva táppénzre mentem és azóta is kapom...ennek már 5hónapja.Nem csak annyi táppénzt kapsz amennyire be vagy jelentve.Legalábbis én nem.
A kérdező hozzászólása: Tudod az ilyen munkáltatók miatt kerültem ilyen helyzetbe!Mivel csak 3 hónap után jelentett volna be, amit persze nem vártam meg miután kiderült hogy babám lesz, mert olyan fizikai munkám volt ami még nem terhesen is megviselt. Engem nem érdekel hogy hoyg csalnak össze vissza csak akkor ne mondjátok hogy én is eleve csalással akarom kezdeni!Lehetnék tisztességes, de minek?Mert attól még munkám nem lenne.
A kérdező hozzászólása: Ezt te komolyan mondod hogy nem tisztességes a munkaadóval szemben? Mintha õk 100%-ig tisztességesek lennének, õk mindig annyival jelentenek be amennyivel dolgozol hogy rendesen fizessék az adót.(tisztelet a kivételnek)Sztem ez a nagy átlag!
Szia! Én 20 hetes koromig dolgoztam, és titkoltam a terhességem. Szerencsére nekem csak a 23.héten kezdett el nõni a pocakom, addig semmi nem látszott. A 20.héten veszélyeztetett terhes lettem, így mondtam meg, és el is mentem táppénzre. Ha sikerül munkát találnod, arra figyelj, hogy ha el akarsz menni táppénzre, csak addig lehetsz táppénzen, amennyit elõtte dolgoztál! Terheeség nélkül is nehéz munkát találni, nemhogy terhesen. Az én véleményem amúgy az, hogy ne állj munkába már! Inkább maradj otthon, pihenj, készülj a baba fogadására. Ez a maradék pár hét nagyon gyorsan eltelik!
09:32-es vagyok. Fõnökömék attól tartottak, hogy elmegyek táppénzre, és akkor majd fizetniük kell bizonyos részét. Én nem általánosítani akartam, elõzõ munkahelyemrõl, 10 éve, minden gond nélkül mentem gyesre, korrektek voltak. Viszont ez az eset teljesen elkeserített, én mindent megtettem, tisztességes voltam, a munkámmal meg voltak elégedve, ezt a mai napig elismerik. Azt hiszem, kicsit megkeseredtem.


Ha táppénz alatt mondanak fel a dolgozónak, akkor a hátralevő táppénzt az OEP-fizeti?

Legjobb válasz: Ha valakinek nincs munkahelye nem jogosult a táppénzre, hiszen nincs miért kárpótolniuk, mert nem esik ki a munkából a betegsége miatt (mivel nincs is neki). Nem tudom követni a jogszabályok változását, de szerintem táppénz alatt nem mondhatnak föl. A táppénznek csak az elsõ 15 napját kell a munkáltatónak fizetnie, a továbbiakat a TB-nek.

Ha valakinek nincs munkahelye nem jogosult a táppénzre, hiszen nincs miért kárpótolniuk, mert nem esik ki a munkából a betegsége miatt (mivel nincs is neki). Nem tudom követni a jogszabályok változását, de szerintem táppénz alatt nem mondhatnak föl. A táppénznek csak az elsõ 15 napját kell a munkáltatónak fizetnie, a továbbiakat a TB-nek.

Mik a teendők, ha táppénzre szeretnék menni?

Hétf?t?l szeretnék táppénzre menni, a munkahelyen még senki nem tudja. A n?gyógyász már írt javaslatot, tudom, hogy azt kell a háziorvosnak odaadni.

Legjobb válasz: Más teendõ nincs. Engem a nõgyógyász vett fel táppénzre. Az is rajtad múlik, hogy a fõnökasszonyodnak hogyan mondd el. A táppénzes papírodon egyébként úgyis rajta lesz a kód, amibõl rá lehet jönni, hogy miért vagy táppénzen, mivel terhesség alatt ha valaki táppénzre megy, automatikusan veszélyeztetett terhes státuszba kerül. Ha úgy érzed várhatsz még vele, hiszen a terhességed elején vagy, ha babonás vagy a 12. hét után. Amúgy nem tartozol neki beszámolóval, csak max. lehet, hogy jó néven veszik, ha idõben szólsz, hogy ne számítsanak rád jó ideig. Boldog babavárást!

Más teendõ nincs. Engem a nõgyógyász vett fel táppénzre. Az is rajtad múlik, hogy a fõnökasszonyodnak hogyan mondd el. A táppénzes papírodon egyébként úgyis rajta lesz a kód, amibõl rá lehet jönni, hogy miért vagy táppénzen, mivel terhesség alatt ha valaki táppénzre megy, automatikusan veszélyeztetett terhes státuszba kerül. Ha úgy érzed várhatsz még vele, hiszen a terhességed elején vagy, ha babonás vagy a 12. hét után. Amúgy nem tartozol neki beszámolóval, csak max. lehet, hogy jó néven veszik, ha idõben szólsz, hogy ne számítsanak rád jó ideig. Boldog babavárást!

Gyesen vagyok jön a 2 baba ha táppénzre megyek mennyit fogok kapni (Br 280000 volt a bérem). Táppénzre menjek v esetleg szabira?

Legjobb válasz: Hát nekem kicsi a bruttóm(90), riogattak a táppénzzel, hogy most ugye kevesebb blablabla, nem is akartam eljönni, hanem dolgozni amíg tudok, sajnos veszélyeztetett terhes lettem, így mindenképpen táppénz. viszont a fiam után járó családival együtt annyit kapok, mint ha bent güriztem volna 10 órákat.

Hát nekem kicsi a bruttóm(90), riogattak a táppénzzel, hogy most ugye kevesebb blablabla, nem is akartam eljönni, hanem dolgozni amíg tudok, sajnos veszélyeztetett terhes lettem, így mindenképpen táppénz. viszont a fiam után járó családival együtt annyit kapok, mint ha bent güriztem volna 10 órákat.
Nekem br. 250.000 volt a fizum, és 2, 5 év van a gyerekek között. Táppénzen voltam, ami netto 119 e Ft-ot kaptam. A tgyásra most 99 et kapok. 5 hónapot voltam gyes helyett táppénzen.
második.. én a szabikat megtartom amikor munkába állok majd addigra, jól jön majd együtt. akkor lesz már vagy 4 hó szabim.

Ha táppénzre akarok menni kinek kell bejelentenem milyen papírok kellenek hozzá? és ki dönti el hogy kapok e vagy sem. Mi alapján számítják ki a táppénz összegét? Ti mikor mentetek táppénzre?

mivel most leszek véglegesítve nem tudják hogy babát várok így miután bejelentem gondolom mindenki ki fog utálni..szerintetek érdemes maradni még vagy menjek táppénzre..a fizetés nettó vagy bruttó 70 % a gyed..?

Legjobb válasz: Ha táppénzre mész, akkor egyvalamire figyelj oda: kérdezd meg a mhelyen, hogy minden hónapban hanyadikáig kell leadni a táppénzes papírt, mert ha elcsúszol vele, akkor könnyen lehet, hogy adott hónapra csak a férjed fizetése marad.... Mi így jártunk, 15-éig kell leadni, és én késõbb kaptam az elsõt, így 2300 ft-ot kaptam erre a hónapra. Az 1. tp-es papírt 3 hét múlva kaptam, a többit már kéthetente. Szóval alaposan járj utána, hogy hogy legyen, hogy jó legyen.

Ha táppénzre mész, akkor egyvalamire figyelj oda: kérdezd meg a mhelyen, hogy minden hónapban hanyadikáig kell leadni a táppénzes papírt, mert ha elcsúszol vele, akkor könnyen lehet, hogy adott hónapra csak a férjed fizetése marad.... Mi így jártunk, 15-éig kell leadni, és én késõbb kaptam az elsõt, így 2300 ft-ot kaptam erre a hónapra. Az 1. tp-es papírt 3 hét múlva kaptam, a többit már kéthetente. Szóval alaposan járj utána, hogy hogy legyen, hogy jó legyen.
Ja, és mindenféleképp várd meg, hogy véglegesítsenek, mert akkor határozatlan idejû szerzõdéssel tudsz tp-re, gyed-re menni, és sokkal jobban jársz. És amíg nem véglegesítenek (nem tudom, mennyi idõ ez a Te esetedben?) adiig nem szólnék semmit, az biztos!!!
Az utolsó mondatoddal kicsit vitatkoznék. Amúgy egyetértek. Én 8 hetesen mentem táppénzre egészségügybõl, mert terhesen nem éjszakázhattam (és nem is akartam) és éjszaka nélkül annyi lett volna a fizetésem mint a táppénz. Akkor meg minek dolgozni!
A kérdező hozzászólása: most vagyok 22 hetes..a hasam még nem akkora nagy hogy akadályozzon bármiben is..úgy érzem még elég sokáig tudnék dolgozni de ha miután rájönnek hogy jön a bab szekálnak nem szívesen maradok.. a hehezetem a következõ ..igazából 1 bejelentett munkahelyem ez..most vagyok a cégnél negyedik honapja3 hónapos próbaidõm volt lejárt ..elvileg már kellett volna véglegesíteni de még nem történt meg..nem tudom mért.. meg akarnak tartani mert nagyon dicsérnek és akit már akartak elküldtek..attól félek ha elõbb jönnek rá hogy terhes vagyok mint véglegesítenek akkor kirúg..ha nem akkor még mindig elég nagy a gáz mert 4 hónapos munkaviszony után mennyi táppénz és gyed fog járni ..??60% ha jól értem?szerintetek mit csináljak várjak míg rájönnek vagy ahogy véglegesít menjek táppénzre??
Én maradnék, míg tudok, míg minden rendben. Sajnos a reakciókat nehéz elõre megmondani. Ha lejárt a próbaidõ, nem rughat ki. Én nem írtam alá próbaidõ után új szerzõdést, a véglegesítés magától érthetõdõ volt. Kéne látni a szerzõdést ugyan... nagyon drukkolok. Egyébként a fõnököm angol, ahol azért sokkal jobban állnak ehhez a kérdéshez. Annak idején elmesélte, hogy az elsõ babánál a 6. hónapig nem szólt. Nyár volt, bõ ruhák, a hasa nem volt nagy és nem volt rosszul. Hát ez nálam nem jött volna be, de azért semmiképp ne izguld túl, esetleg kérdezz rá. Remélem azóta rendezõdött megnyugtatóan. Drukkoltam ;-)
ja, utolsó vagyok... én írtam a 05-15 20:38 válasz is. ;-)
A kérdező hozzászólása: köszi minden választ ..igen azóte rendezõdött ugyanis nekem is ugy van irva a szerzõdésem hogy proba idõ után automatikus a véglesietés. bár még nem tudják hogy baba lesz..de már igy nyugodtabb vagyok..

Mennyi táppénzt kapok ha elmegyek a gyerkőc születéséig táppénzre, (jövedelmem átlag 80-90Ezer netto)?

Legjobb válasz: A táppénzt az elmúlt év alapján állapítják meg. Tavalyi is ennyi volt? Ha igen ez a nettó mondjuk 120 000 bruttó. (De ez tényleg csak kb) 120 000*12: 2 400 000 /365=6575 ennek a 70%-a: 4599 (ez az egy napi tp) *30 munkanappal: 137 970 forint. De ez bruttó, lejön a 18% SZJA. Ez így most le van egyszerûsítve, függ, hogy két éven át biztosítva voltál-e, csak akkor 70% a táppénz. Ha a tavalyi évben nem dolgoztál, idén kell keresni biztosított napokat.

A táppénzt az elmúlt év alapján állapítják meg. Tavalyi is ennyi volt? Ha igen ez a nettó mondjuk 120 000 bruttó. (De ez tényleg csak kb) 120 000*12: 2 400 000 /365=6575 ennek a 70%-a: 4599 (ez az egy napi tp) *30 munkanappal: 137 970 forint. De ez bruttó, lejön a 18% SZJA. Ez így most le van egyszerûsítve, függ, hogy két éven át biztosítva voltál-e, csak akkor 70% a táppénz. Ha a tavalyi évben nem dolgoztál, idén kell keresni biztosított napokat.
A kérdező hozzászólása: A válaszolónak: Egy éven keresztül voltam csak biztosítva. Így akkor mennyi? A többi adat kb stimmel.
"A táppénz mértéke folyamatos, legalább két évi munkaviszony esetén 70%-a, egyébként 60%-a a táppénz alapjaként megállapított jövedelemnek." Ha elõtte pld munkanélküli sem voltál, mert az is biztosításnak minõsül!

Ha valaki START kártyával dolgozik, tehát a munkaügyről kapja a fizetését, akkor ha táppénzre megy ki fizet, a munkáltató vagy a munkaügy?

Legjobb válasz: START-kártyával a munkáltató kedvezményesen fizet adót. A munkaügynek nincs köze ehhez. Táppénz esetén az elsõ 15 munkanapra betegszabadság jár, ez a munkáltatót terheli, majd ezt követõen naptári napra jár a táppénz. Ha mûködik tb. kifizetõhely a cégnél, akkor a cégtõl kapod a táppénz, ha nem, akkor a Kormányhivatal Egészségbiztosítási Szakigazgatási szervétõl (Pénzbeli Ellátási Osztályrõl).

START-kártyával a munkáltató kedvezményesen fizet adót. A munkaügynek nincs köze ehhez. Táppénz esetén az elsõ 15 munkanapra betegszabadság jár, ez a munkáltatót terheli, majd ezt követõen naptári napra jár a táppénz. Ha mûködik tb. kifizetõhely a cégnél, akkor a cégtõl kapod a táppénz, ha nem, akkor a Kormányhivatal Egészségbiztosítási Szakigazgatási szervétõl (Pénzbeli Ellátási Osztályrõl).

Mi történik, ha táppénz alatt becsődöl a munkahelyem? Az állam fizeti továbbra is a táppénzt?

Legjobb válasz: fizeti. mivel a táppénz kezdetekor biztosítási jogviszonyod volt (különben nem is kaphattál volna), ezért a munkahelyedtõl függetlenül jár a táppénz. Gond akkor lehet, ha lejár a táppánz, neked meg utána nincs munkád és ismét lebetegedsz. De ez egy másik kérdéskör.

fizeti. mivel a táppénz kezdetekor biztosítási jogviszonyod volt (különben nem is kaphattál volna), ezért a munkahelyedtõl függetlenül jár a táppénz. Gond akkor lehet, ha lejár a táppánz, neked meg utána nincs munkád és ismét lebetegedsz. De ez egy másik kérdéskör.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!