Találatok a következő kifejezésre: Ha szoptatok azert (6 db)

Ha még szoptatok, azért adhatok tejpépet a babának, a változatosság miatt?

azt mondta a véd?n?,h lehet-de szinte ez is tápszer,nem?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a baba? Egyébként meg ha van elég tejed és tudsz fejni akkor csinálhatsz anyatejjel magad is tejberizst. Megfõzöd a rizst és anyatejjel összeturmixolod. Ha mégis tej-pépezni akarsz akkor a Sinlacot javaslom abban nincs tejszármazék.

Mennyi idõs a baba? Egyébként meg ha van elég tejed és tudsz fejni akkor csinálhatsz anyatejjel magad is tejberizst. Megfõzöd a rizst és anyatejjel összeturmixolod. Ha mégis tej-pépezni akarsz akkor a Sinlacot javaslom abban nincs tejszármazék.

Ha szoptatok megihatok azert 1 uveg energiaitalt? Nem fog fajni tole a babam hasa?

Legjobb válasz: Szia! Én inkább kávét javaslom, mert abban "csak" koffein van, ezekben a löttyökben viszont taurin meg egyebek. Gondolom átjut az anyatejbe, (biztosra nem tudom) de nem hiszem, hogy a hasfájás lehet miattuk a legkomolyabb panasz. Van egy ismerõs, akinek a gyerekét emiatt vitték kórházba, mert ivott energiaitalból és a szervezete nem tolerálta, (szív egyéb problémák) Igaz õ már nem csecsemõ volt, de ha az anyatejbe átjut, nehogy valami ilyesmit okozzon.

Szia! Én inkább kávét javaslom, mert abban "csak" koffein van, ezekben a löttyökben viszont taurin meg egyebek. Gondolom átjut az anyatejbe, (biztosra nem tudom) de nem hiszem, hogy a hasfájás lehet miattuk a legkomolyabb panasz. Van egy ismerõs, akinek a gyerekét emiatt vitték kórházba, mert ivott energiaitalból és a szervezete nem tolerálta, (szív egyéb problémák) Igaz õ már nem csecsemõ volt, de ha az anyatejbe átjut, nehogy valami ilyesmit okozzon.
Szia! Én nem tenném a helyedben.Nagyon sok káros anyagot tartalmaz.Én azt is meggondolom, hogy egy kevés kv-t merjek-e inni.És a tejjel megkap a baba is majdnem mindent amit elfogyasztunk.Fájhat tõle a hasa, lehet nyugtalan, nem tud aludni..stb...Amúgy is nagyon egészségtelenek ezek az italok, terhesen, vagy szoptatás alatt meg fõleg. Minden jót, üdv
Az amwaynél most fog bejönni egy energiaital ami teljesen zöldség gyümölcs koncentrátumból készül. Érdeklõdj a környezetedben. Azt ihatod. illetve a fehérje is élinkítõ, de ne feledd a baba is éberebb lesz mindettõl! ;)

A kisfiam hat hónapos szépen szopizik. De a jobb oldali cicimben szinte nincs is tej, a másik meg szétdurran. Ha majd már nem szoptatok azért egyforma méretűek lesznek megint?

Legjobb válasz: Igen, mind a kettõ ugyanolyan lesz, ha már nem szoptatsz!!!!!! Én is ugyanezzel a problémával találkoztam, amikor a lányom 7 hónapos lett, egyszer csak az egyik cicim nem kellett neki, csak a másik. Viszont a nõgyógyászom anno azt monta, hogy váltanom kell fogamzásgátlót, mert az adigi szoptatás alatti már nem lesz hatásos!

Igen, mind a kettõ ugyanolyan lesz, ha már nem szoptatsz!!!!!! Én is ugyanezzel a problémával találkoztam, amikor a lányom 7 hónapos lett, egyszer csak az egyik cicim nem kellett neki, csak a másik. Viszont a nõgyógyászom anno azt monta, hogy váltanom kell fogamzásgátlót, mert az adigi szoptatás alatti már nem lesz hatásos!
Lehet, hogy valmiért nem szimpi neki a jobb cicid. Lehet, hogy abban tényleg kevesebb tej termelõdik, szerintem próbáld meg fejni, és attól lehet, hogy abban is szépen beindul/beáll a tejtermelõdés.
NEM!
Még véletlenül sem! Ha van tejed, akkor mért adnál neki tápszert csak azért mert bohóckodik? Meg ha belegondolsz, hogy nem eszik mert más érdekli, akkor gondolod, hogy cumisüvegbõl meg enni fog? Akkor a cumit is ugyanúgy kiköpheti sztem. Na meg így a tejed is szépen el fog apadni. Ne tápszerezd ha nem muszáj, hanem arra próbáld rávenni, hogy ameddig éhes, addig egyen.
Dehogyis, soha nem pótoltam. Ha igazán éhes, úgyis eszik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megerösítettétek bennem , hogy ne tápszerezzek.Én sem akarom csak szerintem keveset szopizik.De ezekszerint ennyi is elég Neki.Köszi mégegyszer.

Minek gondoljátok azokat akik azért nem szoptatnak hogy szép maradjon a melle? Ha te lennél a pasija hogy reagálnál? Örülnél hogy csak a tied a melle?

Legjobb válasz: Ez butaság.Akinek olyan a melle az 2 gyerek szoptatása után is szépen visszarendezõdik,akinek meg nem olyan,az úgyis megváltozik,meglógósodik. A gének és hízás-fogyás befolyásolják.

Ez butaság.Akinek olyan a melle az 2 gyerek szoptatása után is szépen visszarendezõdik, akinek meg nem olyan, az úgyis megváltozik, meglógósodik. A gének és hízás-fogyás befolyásolják.
Férjem biológus. Az õ véleménye: A nõi mell elsõdleges célja evolúciósan az utódok táplálása. hogy a férfiak gyönyörködnek, és örömüket lelik benne, az másodlagos. Azt, hogy szülés után nulla szoptatással is megereszkedhet a mell, és eldeformálódhat, és megnõhet rajta a bimbó vagy a bimbóudvar, már leírták. Én 3, 5 éven át szoptattam, órákat naponta (több gyerek), a mellem teljesen olyan, mint azt megelõzõen. Szerencsének is nevezhetjük.
Szerintem hülyeséget csinál az olyan ember.A mell alakja genetika.Engem édesanyám szoptatott, ha csak a mellét látnád meg nem mondanád, hogy 50 éves, olyan szép tartása, formája van.Más barátnõm 1-2 hétig tudott csak szoptatni, mégis panaszkodnak hogy megereszkedtek, elcsúnyultak a melleik.Az enyém vissza állt eredeti formájára (kicsi) és alakjára, nekem ez így jó.Terhesen úgy voltam vele, szoptatok amíg tudok, aztán ha nagyon gáz lesz utána, veszek fel rá személyi kölcsönt és megcsináltatom :)
Ha én lennék a pasija, akkor megmondanám neki hogy szoptasson, ha annyira zavarja késõbb a megváltozott melle, akkor van plasztikai sebész...
Az olyan nõ és férfi akinek a külsõségek jelentik az értékeket és csak tökéletes külsõvel van önbazulmuk és bizalmuk a párjukkal szemben, az ne vállaljon gyereket, mert érzelmileg és szellemileg éretlen rá.
Én meg azt gondolom hogy mindenkinek a magánügye hogy táplálja a gyerekét, semmi közöm hozzá! Miért nem lehet már leszállni a témáról és a saját dolgotokkal foglalkozni? Milyen alapon törtök pálcát egy anya fölött amiatt hogy szoptat, nem szoptat, miért nem szoptat, meddig szoptat, mennyit szoptat? Ha valaki nem szoptat akkor azért támadtok neki, ha sokáig szoptat azért, ha nyilvánosan szoptat azért stb. Miért jó ez a mások életében vájkálás? Ezért szeretek külföldön élni, itt messze toleránsabbak az emberek egymással és nincs ez a felhajtás a szoptatás körül.
Nekme nem volt tejem, szinte egy csepp sem. ( 5m 2 hónapon keresztül) még is csúnyább lett. de ezen semmi kivetni való nincs. mindenki azt csinál amit akar. saját élete saját gyereke. és mit szolsz ahhoz az anyához aki csöcsön lógatja a gyerekét 3 évig majd nem tudja apuka miért jár prostihoz aki legalább nöként kinéz.
én biztosan szoptatnám majd a gyerekem ha tudnám. mondjuk az a veszély nem fenyeget hogy köldökig lógna mert eleve olyan picik hogy nincs annyi bõr ami odáig leffegne :D egytõl félek, hogy a bimbóim viszont még a mostaninál is nagyobbak lesznek és akkor már tényleg semmi másból nem áll majd a mellem csak két barna plötylibõl :D remélem olyan pasit találok akit ez nem érdekel :D
Én nõ vagyok, de úgy gondolom, hogy nem ennél a kérdésnél, hogy nem akar szoptatni derült ki, hogy önzõ, külsõségekre adó személy a nõ. Tehát ha eddig elfogadtam volna, akkor eztán is. Bár egy gyermek sokmindent kihoz az emberbõl, de épp a gyerek miatt nem hagynám el, ill. ha el is hagynám a gyermeki felelõsségeimet abszolút kihasználnám.
Teljesen egyetértek a 17-es hozzászólóval.Igen egy baba számára az anyatej a legfontosabb táplálék. Én is elítélem azokat a nõket akik a mellük formáját féltik és azért nem szoptatnak. Nekem a gyermekeim egészsége az elsõ és ezért bármit megtennék. 2 gyermek édesanyja vagyok /19 és 20 évesek/. Az egyik 13 hónapig szopott, mert közben terhesbe estem, bevizesedett a tejem és nem kellett neki. Viszont a másik 2 és fél évig. 1 kezemen megtudom számolni hányszor voltak betegek, már ezért megérte. Remélem a legtöbb pasi egyetért Velem és számukra is a gyermek érdeke az elsõ!
*elvenném a kaját. Elõzõ voltam.
Aki csak azért nem szoptat, hogy szép maradjon a melle, az egy önzõ dög! Ezt pasiként írom. A legfontosabb egy kisbaba számára az anyatej! Persze, ha egy nõ valami miatt nem tud szoptatni, az egész más. Azért nem õ a hibás. De aki csak azért nem szoptat, hogy a melle szép maradjon, attól én levenném a kaját!!!
Jujj, már a kérdés is elég fura..és emiatt kialakulhat egy újabb vita, a "szoptati-vagy sem"témakörben."Minek gondoljátok", hát Minek?Ugyan már, lehet kicsit egoista, dehát van ilyen.Ennyi.Ne túlozzatok, attól még lehet jó anyja a gyerekének!Nem vitatom, legjobb az anyatej, de nálunk azért túl van lihegve ez a szoptatás-mizéria.Nincs olyan, hogy csak a pasié a mellem, az saját!
én ha apuka lennék felháborodnék. nem mondanám, hogy nem baj szívem ha megcsúnyul a melled, akkor is szeretlek majd, mert azért valljuk be, hogy a mell milyensége a legtöbb férfi számára fontos, és ez érhtetõ is. egyszerûen erotikusan a szép mell a vonzó, és nem a löttyedt köldökig lógó. csak épp megnyugtatnám, hogy ettõl nem fogom kevésbé szeretni, és ha szoptatás után bármelyikünk elégedetlen, akkor ott van a plasztika. szerencsére már modern idõket élünk. 2 kisgyermek anyukája (az egyik 9 hós, és cicizik, amásik 3, 5 éves, 2 éves korig cicizett)
Mint nõként azt tudom válaszolni a kérdésedre, hogy az a nõ aki ezért nem szoptat, az egyszerûen buta és primitív!A mell már terhesség alatt megnõ, és ezért megereszkedhet, lehet utána egy csepp teje nincs, azt még is lóg és hasonlók.. Az a nõ aki így gondolkozik az ne vállaljon gyereket, jobb ha ki hal ez a faj, mert nem létfenntartási felfogású.. Nekem is nagyon szép mellem volt.Soha életemben nem hordtam melltartót, most meg igen lóg..és???Most várom a 2 babámat, és tudom, hogy csak rosszabb lesz, de nem érdekel mert a gyerekeim a legfontosabb..Ha valaki bármilyen indokkal nem akar szoptatni, annak nem a gyereke a legfontosabb!!!
A kérdező hozzászólása: Nyugodtan ird le hogy mi a véleménye .
Én megkérdeztem a párom mit szólt volna ha nem szoptatom a gyerekeinket( 3 van). Meg volt a véleménye!Inkább nem írom le! :) Neki az a természetes, hogy a cici arra való ha baba van a háznál akkor azzal kell táplálni a babát!Persze ha van elegendõ tej!Utána jöhet apuka.Nem csak egy nõnek kell áldozatot hozni egy gyerekért.Egyébként elég baj az egy kapcsolatban ha ez a kérdés egyáltalán felmerül!
A kérdező hozzászólása: Ha a nõ nem szoptatná a gyerekét elhagynátok a csajt ?
Négyet szoptattam és a férjem elégedett a lógó bõrdarabokkal és nem jár k.u.r.v.á.zni, mert számára a család fontosabb, mint a szex. Nem hiszem, hogy elhagyna, ha nem szoptattam volna, de nem biztos, hogy normálisnak tartana. Egyforma nézeteink vannak gyereknevelés terén és ebbe a szoptatás is beletartozik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!