Találatok a következő kifejezésre: Ha szoptatás izomlázam lesz, (3 db)

Igaz, ha szoptatás alatt izomláz lesz, savas és rossz izű lesz a tejci? Volt már ilyen tapasztalat?

6hete szültem

Legjobb válasz: Hát ezt most hallom elõször. Nekem is volt izomláz, de semmi baja nem volt a tejemnek, ugyanolyan volt mint elõtte. De lehet velem van a baj...:D

Hát ezt most hallom elõször. Nekem is volt izomláz, de semmi baja nem volt a tejemnek, ugyanolyan volt mint elõtte. De lehet velem van a baj...:D
4 hét után már futni mentem. Tornáztam, úsztam, súlyzóztam. 1-1 évig szoptattam a gyerekeimet
valamit én is hallottam, hogy más lehet az íze. én is futottam, de nem tapasztaltam semmit.
2 hónaposan alakformáló tornát kezdtem (heti 1-2* 1 óra). Volt izomlázam rendesen, nem vettem észre semmi változást a pici szopizási kedvén (6 hónapig csak anyatejet kapott). Elsõ gyerkõcnél is tornáztam és nála sem volt semmi változás és 11 hónapos koráig szopizott.

Miért okoz gondot, ha a szoptatás alatt izomlázam lesz?

Azt olvastam, hogy a szoptatós anyukáknak figyelniük kell arra, hogy ne alakuljon ki náluk izomláz! :O Azt már nem indokolták meg, hogy miért is gond ez! Kisfiam 2 hónapos, lassan kezdenék mozogni, de az tuti, hogy eleinte a legkevesebb mozgás is izomlázat okoz, hiszen eddig "punnyadtam" :) Szerintetek ha Leg Magic-el edzenék azzal bajt okoznék?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, akkor az izmokban tejsav képzõdik a túlzott izommozgás következtében és az nem szerencsés a babára nézve. Azért reméljük, más is válaszol, aki talán nálam jobban ért a témához.

Ha jól emlékszem, akkor az izmokban tejsav képzõdik a túlzott izommozgás következtében és az nem szerencsés a babára nézve. Azért reméljük, más is válaszol, aki talán nálam jobban ért a témához.
Igy van, izomlaz hatasara a szervezet tejsavat termel, ami rontja az anyatej minoseget. Legjobb esetben a baba ezt eszre se veszi, de rosszabb esetben elutasithatja a cicizest a tej ize miatt. Persze ha figyelsz es nem viszed tulzasba a mozgast, akkor egesz nyugodtan kezd el a tornat.
Enyhe izomláz semmi problémát nem fog okozni. A tejsav szerintem nem érinti az anyatejet, de ha igen, az én gyerekeim nem panaszkodtak érte soha, a nagyobbom majdnem 3 évig, a kicsi másfél évig szopizott. A nagyobbom még akkor sem választotta el magát, amikor pocakba került a tesója, még majdnem egy évig tandem szopiztak. A kicsi nem ilyen engedékeny, õ nemrég abbahagyta a szopizást, most vagyok félidõs kismama. Egy sportoló anyuka
Több napos kérdés, de azért válaszolok. Én ezt a kérdést két éve egy gyerek-gasztroenterológus fõorvosnak tettem fel. Õ azt mondta, hogy a legelterjedtebb hülyeségek egyike, hogy a sporttól, vagy az izomláztól megváltozik a tej íze. Különben én futottam szoptatás alatt, semmi gondom nem volt vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó! Én is így gondoltam, de ugye a neten olyan sok mindent olvas az ember. Csak riogatnak, de aztán nem indokolják meg, hogy mit miért nem szabad! Akkor nyugodt szívvel állok neki mozogni! :) Reszkessetek kilók :

Ha szoptatás időszakában izomlázam lesz, attól megváltozik az anyatej íze?

Legjobb válasz: Megváltozik a sporttól, de ha emiatt kicsit kevesebbet eszik a babád ne ijedj meg, majd a következõ etetésnél bepótolja:)

Megváltozik a sporttól, de ha emiatt kicsit kevesebbet eszik a babád ne ijedj meg, majd a következõ etetésnél bepótolja:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!