Találatok a következő kifejezésre: Ha szoptatás izomlázam (3 db)

Igaz, ha szoptatás alatt izomláz lesz, savas és rossz izű lesz a tejci? Volt már ilyen tapasztalat?

6hete szültem

Legjobb válasz: Hát ezt most hallom elõször. Nekem is volt izomláz, de semmi baja nem volt a tejemnek, ugyanolyan volt mint elõtte. De lehet velem van a baj...:D

Hát ezt most hallom elõször. Nekem is volt izomláz, de semmi baja nem volt a tejemnek, ugyanolyan volt mint elõtte. De lehet velem van a baj...:D
4 hét után már futni mentem. Tornáztam, úsztam, súlyzóztam. 1-1 évig szoptattam a gyerekeimet
valamit én is hallottam, hogy más lehet az íze. én is futottam, de nem tapasztaltam semmit.
2 hónaposan alakformáló tornát kezdtem (heti 1-2* 1 óra). Volt izomlázam rendesen, nem vettem észre semmi változást a pici szopizási kedvén (6 hónapig csak anyatejet kapott). Elsõ gyerkõcnél is tornáztam és nála sem volt semmi változás és 11 hónapos koráig szopizott.

Ha szoptatás időszakában izomlázam lesz, attól megváltozik az anyatej íze?

Legjobb válasz: Megváltozik a sporttól, de ha emiatt kicsit kevesebbet eszik a babád ne ijedj meg, majd a következõ etetésnél bepótolja:)

Megváltozik a sporttól, de ha emiatt kicsit kevesebbet eszik a babád ne ijedj meg, majd a következõ etetésnél bepótolja:)

Miért okoz gondot, ha a szoptatás alatt izomlázam lesz?

Azt olvastam, hogy a szoptatós anyukáknak figyelniük kell arra, hogy ne alakuljon ki náluk izomláz! :O Azt már nem indokolták meg, hogy miért is gond ez! Kisfiam 2 hónapos, lassan kezdenék mozogni, de az tuti, hogy eleinte a legkevesebb mozgás is izomlázat okoz, hiszen eddig "punnyadtam" :) Szerintetek ha Leg Magic-el edzenék azzal bajt okoznék?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, akkor az izmokban tejsav képzõdik a túlzott izommozgás következtében és az nem szerencsés a babára nézve. Azért reméljük, más is válaszol, aki talán nálam jobban ért a témához.

Ha jól emlékszem, akkor az izmokban tejsav képzõdik a túlzott izommozgás következtében és az nem szerencsés a babára nézve. Azért reméljük, más is válaszol, aki talán nálam jobban ért a témához.
Igy van, izomlaz hatasara a szervezet tejsavat termel, ami rontja az anyatej minoseget. Legjobb esetben a baba ezt eszre se veszi, de rosszabb esetben elutasithatja a cicizest a tej ize miatt. Persze ha figyelsz es nem viszed tulzasba a mozgast, akkor egesz nyugodtan kezd el a tornat.
Enyhe izomláz semmi problémát nem fog okozni. A tejsav szerintem nem érinti az anyatejet, de ha igen, az én gyerekeim nem panaszkodtak érte soha, a nagyobbom majdnem 3 évig, a kicsi másfél évig szopizott. A nagyobbom még akkor sem választotta el magát, amikor pocakba került a tesója, még majdnem egy évig tandem szopiztak. A kicsi nem ilyen engedékeny, õ nemrég abbahagyta a szopizást, most vagyok félidõs kismama. Egy sportoló anyuka
Több napos kérdés, de azért válaszolok. Én ezt a kérdést két éve egy gyerek-gasztroenterológus fõorvosnak tettem fel. Õ azt mondta, hogy a legelterjedtebb hülyeségek egyike, hogy a sporttól, vagy az izomláztól megváltozik a tej íze. Különben én futottam szoptatás alatt, semmi gondom nem volt vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó! Én is így gondoltam, de ugye a neten olyan sok mindent olvas az ember. Csak riogatnak, de aztán nem indokolják meg, hogy mit miért nem szabad! Akkor nyugodt szívvel állok neki mozogni! :) Reszkessetek kilók :


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!