Találatok a következő kifejezésre: Ha szopi pótolni kell, (2 db)

Ha szopi után pótolni kell, akkor honnan tudjam, hogy mennyi kell neki? Kezdjem el méricskélni?

Mert egyszer kevés neki a bekevert tápszer és rohangálhatok még kevergetni máskor meg megmarad és önthetem ki.

Legjobb válasz: Nem írtad mennyi idõs a babád, és hogy miért kap pótlást. Ha szoptatod egy cicibõl vagy mindkettõbõl teszed. Próbáld meg hogy csak szoptatod, két mellbõl is ha kéri, és nagyon gyakran hátha el tudod hagyni a tápszert. Ajánlom a More milk kapszulát, nálam nagyon bevált.

Nem írtad mennyi idõs a babád, és hogy miért kap pótlást. Ha szoptatod egy cicibõl vagy mindkettõbõl teszed. Próbáld meg hogy csak szoptatod, két mellbõl is ha kéri, és nagyon gyakran hátha el tudod hagyni a tápszert. Ajánlom a More milk kapszulát, nálam nagyon bevált.
A kérdező hozzászólása: a babám 3.5 hós és legtöbbször csak este kell pótolni. Két cicibõl szopizunk már régen de estére sokszor így sem elég. Próbáltam sûrûbben cicire tenni, de akkor meg alig eszik. Akkor kifejem a tejcsit de van, hogy fél vagy óra múlva meg rájön, hogy mégis csak éhes.
A kérdező hozzászólása: ja és próbáltam már a more milk-et, a homeós bogyót, a szopis teát is és iszom elég folyadékot is

Ha a babám 60 milliket szopik 3 hetesen, akoor mennyi tápszerrel kell neki pótolni?

Legjobb válasz: Az én babám ilyen idõsen cicivel együtt 120 ml-t evett.Azt nem lehet megmondani hogy a te babád mennyivel lakik jól,ezt neked kell kitapasztalnod.Szerintem te is csinálj még szopi után 60ml tápot és nézd meg hogy jól lakik e,ha nem eszi meg mindet akkor következõre kevesebbet csinálj,ha megeszi figyeld meg hogy kibír e vele 3 órát.

Az én babám ilyen idõsen cicivel együtt 120 ml-t evett.Azt nem lehet megmondani hogy a te babád mennyivel lakik jól, ezt neked kell kitapasztalnod.Szerintem te is csinálj még szopi után 60ml tápot és nézd meg hogy jól lakik e, ha nem eszi meg mindet akkor következõre kevesebbet csinálj, ha megeszi figyeld meg hogy kibír e vele 3 órát.
A kérdező hozzászólása: Már a kórházban sem volt tejem egyáltalán, pár nap múlva beindult, de aztán lett egy tejlázam és az végképp tönkrevágta az egészet. Ennél gyakrabban nem lehet mellre tenni, egész nap rajta van, de nem jön belõle semmi :(. A 60 milli akkor jön ki, amikor a legduzzadtabbak a melleim és a legjobban szopik, kb. reggel, délben, este. Ezek között csak alibi szopi van. Viszont a szopi+100 milli tápszer után sem "ernyed el" :((( többet meg nem merek neki adni, de akkor botrány van.
Ha jóllakik vele, nem kell pótolni. Ha kevés neki ennyi, próbáltad már gyakrabban mellre tenni? Hátha sikerül növelned a mennyiséget.
Nagyon sajnálom, én is hasonló helyzetben voltam, küzdöttem is sokat a tejért, de 3 hónapos korában végleg elfogyott. Két lehetõség van. A gyermekorvosom és még páran azt javasolták, hogy annyit adjak neki, amennyit meg bír enni, ne korlátozzam a mennyiséget, persze ha nem bukik és nem fáj tõle a hasa. Ennek az a veszélye, hogy teljesen leszokik a cicirõl. Mások pedig azt mondták, ne adjak neki többet, mint amennyi a súlyához képest ajánlott mennyiség, mert kitágul a gyomra, és túl sokat fog aludni. (Ismered a 150 ml-s szabályt?) Végül amikor már nem szoptattam a kisfiamat, én bizony annyi tápszert készítettem, amennyi bõven elég, és jóllakattam. A tejem szempontjából már úgyis mindegy volt. Nem is volt gond az alvással...
A kérdező hozzászólása: Nem, nem ismerem a 150 millis szabályt...
A baba súlyát kilóban (pl. 3, 8) szorozd meg 150-nel. Ennyi az ajánlott napi mennyiség tápszerbõl. Ezt oszd el az etetések számával (ennyi idõsen legalább 6x kéne ennie), és megkapod azt a mennyiséget, amit érdemes neki egy evésre elkészíteni. Ha még van tejed, akkor ebbõl vond le az éppen elfogyasztott anyatej mennyiségét, hogy megtudd, mennyit adj pótlásnak. Annyit fontos tudnod, hogy ez csak egy ajánlott mennyiség, támpont az etetéshez - nem muszáj ennyit megennie a babának. És ez a módszer tápszeres babákhoz lett kitalálva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!