Találatok a következő kifejezésre: Ha szopi nem tudok (17 db)

Igény szerint szopik pár hetes babám. Van, hogy 1, 5-2 óránként is. Ha nagyobb sétára megyünk, és nem tudom megszoptatni, akkor mi legyen nálam?

- lefejt anyatej (ha éppen van) cumisüvegtároló termoszban?

Legjobb válasz: Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.

Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.
tápszert, vizet semmiképp se, akkor inkább már lefejt anyatej. de valóban legjobb lenne, ha szopiztatni tudnád. én már sok helyen szopiztattam, persze nem a "fõ utcán" és az tapasztaltam, hogy az emberek oda se néztek, szinte észre sem veszik (mindenki a magával van elfoglalva). 2 hónapos baba mamája
Én ha megéhezett megszoptattam, annyi helyen lehet, nem is gondolná az ember.
Mi etetéstõl etetésig mentünk mindig mindenhova az elején. Az én babám is nagyjából 2 óránként evett. Ha mégis nagyon rájött az evés, akkor a kocsi hátsó ülésén szoptattam meg (ha messzebb mentünk, mint a környék). A nyilvános szoptatás nekem nem szimpatikus (akkor se, ha lepontoznak emiatt). Egyébként általában a babák csak otthon éheznek meg gyakrabban, séta közben simán kibírnak több órát. Szerintem ne cumisüvegeztesd, tápit semmiképp, ha van tejed, víz meg nem old meg semmit, ha igazán éhes. Remélem tudtam segíteni, szia!
Én anyatejet viszek a kislányomnak termoszban, aztán cumisüvegbõl megkapja. Muszáj, mert így gyorsabb, a szopizás nálunk minimum 40 perc és ez túl hosszú egy nyilvános helyen. Babavizet én viszek magammal, mert a babám szomjas típus az elsõ perctõl, de a teát nem szereti (szerencsére). Tápszerünk van egy dobozzal vésztartaléknak, de szerencsére nem kellett, mert a frigó tele van tejcsivel. Etetés: én jobban szeretem, ha a karomban van evés közben, mert folyton a szemembe néz és mosolyog. Leülsz a padra és megeteted. De tud hanyatt fekve is cumizni, csak néha tarts szünetet, mert a kislányom hajlamos "belefulladni" a tejbe. És persze utána ugyanúgy büfiztess. Kis idõ után lesz rutinod és nyugodt leszel.

Hogy adjátok a pótlást? Egyre többször éhes marad kislányom szopi után és akkor sír, ha akkor kezdem felengedni a vésztartalékot mire kész addigra vagy bealszik vagy őrüéten sír, előre meg nem tudom elég lesz-e a tejem.

Legjobb válasz: Ja!kb.380-400gr-t hízik egy hónap alatt,napi 6-8 szopival,ahogy kéri,de szinte rettegek az etetések elõtt,hogy mi lesz.Van,hogy be se kapja és már sír(ált. a bal oldalit,azt valamiért utálja)mintha tudná kevés van benne,néha meg kiszedi az elejét és csak utána zendít rá.

A kérdező hozzászólása: Ja!kb.380-400gr-t hízik egy hónap alatt, napi 6-8 szopival, ahogy kéri, de szinte rettegek az etetések elõtt, hogy mi lesz.Van, hogy be se kapja és már sír(ált. a bal oldalit, azt valamiért utálja)mintha tudná kevés van benne, néha meg kiszedi az elejét és csak utána zendít rá.
Ez így nagyon kevés információ, ennyibõl nem lehet tudni, hogy tényleg kevés-e a tejed. Írj magatokról bõvebben. Életkor, hízás tempója, szopási gyakorlat (gyakoriság, idõtartam), babád viselkedése stb. (Addig is várj a pótlással, mert lehet, hogy nincs is rá szükség.)
A kérdező hozzászólása: Szigorúan anyatejes táplálást szerettem volna, de szinte elejétõl fogva szenvedek a tejjel.Nagyon ritkán lakik teljesen jól, ált.csak eszik aztán kicsi nyügi, de elterelem a figyelmét akkor nem sír, de mostanában már egyre kevesebbszer sikerül.4, 5hós.Kicsit kezdem sajnálni, hogy ezek az elsõ csodaszép hónapok arról szólnak, hogy kínlódom ezzel a dologgal.-Fejésre nem indul meg a leadó reflexem csak max.15-17perc alatt, már a babára is késöbb.Azt, hogy tegyem többször mellre meg nem is értem, mert ha nincs benne elég akkor csak sír rajta dühösen...

11. napos a kislányom. Szopik és mikor leveszem róla és beleteszem a kiságyba kb. rá 5-10 percre elkezd sírni de, ha vissza teszem cicire megint elalszik. Nem tudom ez miért van?

Legjobb válasz: Gondolj bele, még csak nem rég bújt ki, eddig folyamatosan veled volt. Kell neki a közelséged. Etesd meg és ha úgy gondolod, hogy jól lakott akkor tedd a kiságyba és maradj ott vele. Ha sír, simogasd esetleg ha cumizik adj neki cumit, tudja hogy ott vagy mellette.

Gondolj bele, még csak nem rég bújt ki, eddig folyamatosan veled volt. Kell neki a közelséged. Etesd meg és ha úgy gondolod, hogy jól lakott akkor tedd a kiságyba és maradj ott vele. Ha sír, simogasd esetleg ha cumizik adj neki cumit, tudja hogy ott vagy mellette.
NEM azért sír, mert kell neki a közelséged, ezt csak ma hiszik sokan. Lehet, hogy nem lakik jól, és azért sír. De lehet, hogy csak a hasa fáj.
Kb. 20 percig kéne a karodban tartanod még és csak utána letenni. Ilyenkor már mély alvásba kerülnek és nem ébrednek fel olyan könnyen.
Kedves utolsó! A te gyermeked esetleg down kóros? Lehet persze akkor h nálatok ez volt a tünet, de azért nem kell általánosítani és ilyesztgetni feleslegesen. Azért gondolom, ha valami gond lenne a babával akkor azt már észrevették volna. A kérdésre válaszolva, mérd esetleg szopi elõtt és után ruhástól , h mennyit eszik, lehet még éhes.
Biztos nincs semmi baja a babának, szegény anyukának épp csak ez kellett hogy ilyen hülyeségeket írjanak neki. Ha nem vagy cumi ellenes én azt megpróbálnám a helyedben. Az én kislányom is sokat sírt és kénytelen voltam neki cumit adni, sok mindent megoldott. Szerintem nem éhes marad, megpróbálhatod a méricskélést de egy idõ után abba is bele lehet bolondulni. Nagyobb esélyt látok arra hogy a hasa fáj, hason próbálnám altatni, vagy masszírozni. Remélem valami beválik és kicsit jobb lesz.
tudom, hogy sokan nem értenek velem egyet, de nálam az vált be, hogy az elsõ hetekben rengeteget feküdtem a kisfiammal, sõt sokszor cicin aludt, mivel sehogysem tudtam megnyugtatni, sokáig sírni pedig nem akartam hagyni... szóval ez ment egy darabig, aztán egyre kevesebbet igényelte ezt a módszert, míg végül elég volt neki az is, hogy velem alszik éjjel. Nappal nagyon jól el van, alszik nélkülem is... most 8 hós, és egy nagyon kiegyensúlyozott, boldog baba. Ha "ráérsz" s elsõ baba, csak ajánlani tudom, de mindenkinek más válik be... Amúgy leginkább azért sírhat, mert nem szeretne egyedül lenni (vagy persze éhes, fáj a hasa stb)... a lényeg, hogy a legtöbb bajra ez jó...


Hogyan lehet táplálni egy még szopó kiscicát? Fecskendővel? De mennyit és milyen gyakran? . Úgy tudom a tehéntejet nem tudja lebontani a szervezetük, de ha hígítom vízzel nem olyan "erős" nekik. Akkor azzal mégiscsak lehet?

A kiscica már enne szilárd táplálékot,de még csak éppen hogy.Ugyan rákap,de utána nem tudja hogyan tovább.A lefetyeléssel is így van.Nem tud még.Szal fecskend?vel próbálkozok,de nem tudom mennyit kéne...Ma találtam a kis drágát,ki volt dobva az utcára!:s Nem volt szívem ott hagyni!:s El?re is köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: Kiscica nevelési gyorstalpaló, pont az ilyen kidobott kölykökre. Töltsd le, nagyon hasznos! :) http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=389

Kiscica nevelési gyorstalpaló, pont az ilyen kidobott kölykökre. Töltsd le, nagyon hasznos! :) http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=389
Fressnaft-ban, vagy állatgyógyszertárban lehet venni kimondottan kiscicáknak való tejport és cumisüveget. Tudom nem olcsó mulatság, de ha nincs más megoldás... Ha viszont már eszik a cica, akkor csirkehusit darálj le, vagy valami puha diétás kaját próbálj meg adni neki. A tehéntejjel vigyázz, majdem mindegyik macska laktózérzékeny, inkább azt ne adj, nehogy bajt okozzon.
Amikor hozzám került a mostani 2 éves cicám, amikor még szopott, akkor cumisüvegbõl etettem. Gyereknek való-ból, tehát szegénynek az egész arca csupa tej lett, mire jóllakott.
A fecskendõt nem ajánlom, könnyen mellényelnek és megfulladhatnak. Inkább cumisüveggel próbálkozz.
És mellesleg írd majd le légyszi mi lett a cicákkal :) 4. voltam
Szia! Nekem is volt két ilyen kiscicám, csak õket elhagyta az anyjuk. Kicsi fecskendõvel etettem õket (3ml-es). Teletöltöttem, és nagyon lassan adagolva nyomtam a tejet a szájukba. 2-3 ilyen adagot ittak meg naponta 4-5-ször. A tejet nem higítottam (tehéntej volt). Egészséges macsekok lettek :) Sok szerncséd a cicádhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!Megpróbálkozok a felnevelésével!:)
pontosítok cicával :)

Kisfiam bölcsibe meggy de még szopik beveszik ha nem tudom leszoktatni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, beveszik. Legfeljebb ne nagyon reklámozd, hogy még szopizás van, csak ha a gyerek nagyon követeli a cicit, mikor nem vagy ott., bár lehet, hogy úgy lefoglalja majd magát, hogy eszébe se jut. Sok sikert!

Én úgy tudom, beveszik. Legfeljebb ne nagyon reklámozd, hogy még szopizás van, csak ha a gyerek nagyon követeli a cicit, mikor nem vagy ott., bár lehet, hogy úgy lefoglalja majd magát, hogy eszébe se jut. Sok sikert!
Az enyém is megy bölcsibe, sem jelentkezéskor, sem a felvételnél nem kérdezték, hogy szopik-e. Ebédkor már nem szokott egyébként, jövõ héten abba szeretném hagyni a délelõttit, augusztusban pedig a délutánit, a reggeli és a vacsi marad.
Én gondozónõként ajánlom hogy abban az idõszakban amit a bölcsiben fog tölteni elõre szoktasd le mert lesz sírás ha nem sikerül. Egyébként nekünk semmi közünk ahhoz hogy szoptat e az anya vagy sem, de a gyerekkel szúrsz ki.

5 hetes a babám. Eddig cumisüvegből eszik (nagy mellbimbók miatt le kellett fejnem). Most már tudom mellre tenni, de sajnos nem szopik aktivan. Nagyon szeretném, ha tudna szopizni rendesen, de nem tudom hogyan. Mit kell tennem?

Gondolom megszokott cumisüvegből enni, az könnyebb munka, mellen dolgoznia kell, néha aktívan szopik de csak kb fél vagy 1 percig, aztán kevésbé aktívan és nem sok idő után már el is alszik :(. Cumisüvegből kapja a pótlást. Most Medela SNS-re gondolok, de az elég marcerás. Illetve olvastam hogy valaki Medela Calma cumit javasolta, nem tudom hogy az mennyire segíthet..

Legjobb válasz: Elfelejtettem megemlíteni, hogy nem sok a tejem(kb 450-500ml-t fejek naponta) de valószínû elég a babámnak(kislány, 2.9kg-mal született, most 4kg). Gondolom ez még nehezíti a helyzetet :(

A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem megemlíteni, hogy nem sok a tejem(kb 450-500ml-t fejek naponta) de valószínû elég a babámnak(kislány, 2.9kg-mal született, most 4kg). Gondolom ez még nehezíti a helyzetet :(
Én is pont ugyanebben a cipõben járok. Azzal a különbséggel, h a babám be se akarja kapni a cicimet. Te hogy veted rá erre?
A kérdező hozzászólása: Szia! Probálgattam egyik mellemet kinálni kezdettõl kezdve, nem nagyon tudta megkapni vagy ha igen, akkor se nagyon akarta szívni. Probálj meg éjszaka, félállomban könnyebben lehet rávenni.
A (fél) álomban való etetés nagyon jó ötlet:) , sok cumizavaros baba ilyenkor elfogadja a mellet. Próbáljátok meg, hogy szopi elõtt kiváltjátok a leadó reflexet, hogy a babának könnyebb dolga legyen, majd szép fokozatosan ezt elhagyni. Illetve a tejet/ pótlást ne cumisüvegbõl, hanem fecskendõbõl, kispohárból adni. Jó megoldás lehet a Calma(bár lehet hallani "calma- zavaros" babákról is:( ), ill. a szoptanít is. De mindenek elõtt, mielõtt ezekre beruháznátok, szerintem érdemes lehet szoptatási tanácsadóval találkozni.

Sokan azt mondjak, hogy azok a babak, akik tapszert kapnak es nem szopnak nem kotodnek anyira az anyjukhoz. Valoban nem alakul ki az a szoros kapcsolat anya es baba kozott, ha nem tudok neki anyatejet adni? Nagyon bant a dolog.

Legjobb válasz: szerintem ez hülyeség, az én babám is tápszeres a születésétõl fogva, és nagyon oda van értem. a múltkor pl. beteg volta és nem tudtam foglalkozni vele és amikor megfogtam olyan boldog volt és nyugodt. biztos sokat számít a szoptatás, de ezért ne legyél elkeseredve. a babád épp úgy szeret mintha szoptatnád. ugyanannyira kötõdik hisz tudja, hogy te vagy az anyukája :)

szerintem ez hülyeség, az én babám is tápszeres a születésétõl fogva, és nagyon oda van értem. a múltkor pl. beteg volta és nem tudtam foglalkozni vele és amikor megfogtam olyan boldog volt és nyugodt. biztos sokat számít a szoptatás, de ezért ne legyél elkeseredve. a babád épp úgy szeret mintha szoptatnád. ugyanannyira kötõdik hisz tudja, hogy te vagy az anyukája :)
Szia! Ezen ne aggódj! NEM IGAZ!! Sajnos vagyunk egy páran (én is), akik nem tudtunk szoptatni, pedig mindent megetettünk érte, de ugyanúgy kötõdik hozzám a kislányom, mintha szoptatnám. Biztos, hogy a szoptatás egy bensõséges kapocs anya és gyermeke közt, de szerintem a szoros kapcsolat és a kötõdés nem ennek a függvénye. Nagyon boldog kislányt nevelek, aki imád engem, annak ellenére, hogy nem tudtam szoptatni, és tápszert eszik. A szoros kapcsolatot és a kötõdést a szereteteddel és sok-sok törõdéseddel tudod kialakítani a babáddal. Boldog babázást Neked! 5, 5 hós kislány anyukája
Ez úgy hülyeség ahogy van, a tesómnak a már nagy fia, hát úgy kötõdött hozzá, hogy az már túlzás, sehova nem tudott elmenni mert nem volt neki jó csak õ. Egy 5 hó. fiú anyukája vagyok aki szoptat.
Hülyeség! Az én lányom 2 hetes kora óta tápszeres, kötõdünk annyira egymáshoz, mint egy anyatejes baba az anyjához, ha bármi van, csak én vagyok jó Neki, senki más. Egész nap nevet, jókedélyû baba. Anyukám egy napot nem szoptatott, csak tápszeres voltam, mégis kiváló kapcsolatunk van!!!!!! Ne bántson a dolog! 10 hós kislány anyukája.
ez a lehetõ legnagyobb butaság, amit hallottam. a kötõdés nem a szoptatás miatt alakul ki a baba és gondozója között, hanem a szeretet, az odaadó gondoskodás, a baba igényeinek kielégitése által. ha éhes megeteted, ha kell, tisztába teszed, ha sir, megvigasztalod, megszeretgeted, játszol vele. a szeretõ gondoskodás által kötõdik hozzád szorosan a baba.
Na ilyen mondatok miatt van lelkiismeretfurdalása a nem szoptató anyukákna. Bárhol is hallottad felejtsd el. Én nem szoptatom a lányom, de csak én létezek a számára. Lassan már apa sem jó. Gondolj csak bele. Te vagy vele, te eteted (legyen az tápi, vagy tej), te teszed tisztába, te vagy ott ha sír, Te vígasztalod, Te ringatod és játszol vele. Kire is számíthatna másra. Csak rád, Te vagy az anyukája akkor is ha van tejed, akkor is ha nincs. A szoros kötõdés ettõl alakul ki, nem az anyatejtõl. Majd megérted, ha nagyobb lesz és és megy puszit adni, csak úgy, pedig nem is kérted.
Ez nem igaz!4 hónapos a kislányom.Õ is szinte újszülött kortól tápszeres baba és ahogy meglát hangosan nevet és boldog baba.A másik az, hogy én pl nem is szopiztam csak cumisüvegbõl fogadtam el a tejet anyutól és imádom!(31 éves vagyok)Nekem is lelki furim volt emiatt de rájöttem ez butaság!

14 hós lányom még szopik, főleg este. Leszeretném szoktatni a Milupa tejitallal, de nem tudom, hogy ha előre megcsinálom, eláll-e egész éjjel? Nem romlik meg?

A használati utasításban az áll,hogy mindig frisset adjunk,de a lányom eddig 2 perc alatt cicit kapott,ha felsírt.Nem lesz id?m kimenni a konyhába kikeverni és felmelegíteni.Félek felébred.

Legjobb válasz: szia, elõbb talán próbáld meg az éjszakai szopiról leszoktatni. Meleg van, ilyenkor szomjas lehet, adj neki vizet, ha ettõl visszaalszik, nem kell éjjel bajlódnod a tápszerrel. Az elsõ 1-2 éjszaka nem lesz könnyû, de aztán nem lesz gondod. Én ha csak felsírt be se mentem hozzá, csak ha már 2-3 perce sirt, de volt hogy csak 5 perc után mentem be. És csak nyáron fordult elõ h néha felébredt, vagy amikor egyszerre 8 fog jött. A viz elég volt mindig.

szia, elõbb talán próbáld meg az éjszakai szopiról leszoktatni. Meleg van, ilyenkor szomjas lehet, adj neki vizet, ha ettõl visszaalszik, nem kell éjjel bajlódnod a tápszerrel. Az elsõ 1-2 éjszaka nem lesz könnyû, de aztán nem lesz gondod. Én ha csak felsírt be se mentem hozzá, csak ha már 2-3 perce sirt, de volt hogy csak 5 perc után mentem be. És csak nyáron fordult elõ h néha felébredt, vagy amikor egyszerre 8 fog jött. A viz elég volt mindig.
Megcsinálhatod elõre, és 24órán át tárolható a hûtõben ugyanúgy mint a tápszerek is. Arra figyelj, hogy amikor elkészíted ne legyen meleg a hûtõbe tétel elõtt;)
Elkészítheted elõre, én is így csinálom. Annyi a különbség, hogy õ reggel ezzel indít és nekem is egyszerûbb kómás fejjel a mikróba tennem az elõzõ este elkészített tejitalt, mint akkor elkészítenem. Az elsõ válaszolónak: szerintem nem tanácsot kért a kérdezõ, hanem egy egyszerû "tápszer" elkészítésrõl érdeklõdött;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Próbáltam már vízzel, de nem vált be.

11 hós kislányom megfázott. Az orrában nincs semmi, viszont a torka tele van. Nem tudja kiköpni, ha felköhögi. Szopi közben nagyon szörcsög. Mit tegyek?

Adhatok neki lándzsás utif? szirupot? Eddig rinatiolt adtam, de az gyógyszer. Mennyi id?s korukig sz?k a kis torkuk, hogy ennyire szörcsög?

Legjobb válasz: Próbáld meg a Stodal szrupot,nekünk az segített.Ha nem,ne kísérletezz,vidd dokihoz.

Próbáld meg a Stodal szrupot, nekünk az segített.Ha nem, ne kísérletezz, vidd dokihoz.

Ha szopi után nem tudok kipréselni csak 2 cseppet a cicimből, az azt jelenti nincs elég tejcsi?

Már nem is olyan kemény a cicim, mint az elején. Iszok naturlandos teát.

Legjobb válasz: Hát ezzel én is így voltam 2 hét után és nekem azt mondták,hogy beállt a kereslet-kínálat! Én Laktoherb teát iszom és nekem is csak akkor kemény a cicim ha pihenek (inkább este!!!). Jó babázást :)

Hát ezzel én is így voltam 2 hét után és nekem azt mondták, hogy beállt a kereslet-kínálat! Én Laktoherb teát iszom és nekem is csak akkor kemény a cicim ha pihenek (inkább este!!!). Jó babázást :)
Nekem se kemény egyeltalán. Azt mondják kereslet-kinálat beáll akkor ilyen. Pont annyi termelõdik amennyi tej kell a babának. nekem 2.5hos a babám. Amugy én is aggodok emiatt mert mikor feszült a cici tudtam h van jo sok tejcsi így meg ugy érzem nincs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!