Találatok a következő kifejezésre: Ha szoliba és előtte (9 db)

te kurvára hülye vagyok:D
LoL Menj ki napozni. Szépen süt a nap. Még fizetni sem kell érte.
NEM VÉD SEMENNYIRE
illetve kurvára hülye vagy
xd-->hát ez nagyon jó:)
Szerintem szoliba ne kend magad naptejjel, mert semmit nem fogsz barnulni! Tapasztalat.Inkább kend kifejezetten szolizáshoz kifejlesztett krémmel, azok arra valók.Ha csökkenteni akarod a káros hatást, inkább többször menj kevesebb percre pl.5 perc és szedjél bétakarotint, meg egyél sok szines gyümölcsöt! :)
A kérdező hozzászólása: annak aki az elsõ pár üzenetet küldte nekem üzenem:te is ku...ra hülye vagy, arra nem gondolsz hogy talán nincs idõm sütkérezni a napon....

Szoliba jarok, de nem hasznalok semmilyen kremet elotte, hogy lebarnuljak. Akkor is barna leszek nem? Es ha onbarnitot hasznalnak, foltos lennek, ha szolizok mellette?

Legjobb válasz: Nem fontos krémet használni szoli elõtt. Ne használj önbarnítót is a szoli mellett, mert akkor csúnya lesz a bõröd. Meg lehet, hogy csak önmagában a barnítótól foltos lennél. Maradj egy kicsit tovább a szoliban, vagy menj egy-kétszer pluszban még, ha nincs a szolinak eredménye.

Nem fontos krémet használni szoli elõtt. Ne használj önbarnítót is a szoli mellett, mert akkor csúnya lesz a bõröd. Meg lehet, hogy csak önmagában a barnítótól foltos lennél. Maradj egy kicsit tovább a szoliban, vagy menj egy-kétszer pluszban még, ha nincs a szolinak eredménye.
Én a szoli mellett használok olyan testápolót is, amiben önbarnító van, csak a hatásfokozás kedvéért:) Én egyáltalán nem vagyok foltos tõle, az sima önbarnító viszont tényleg gázosabb:)
Én a önbarnítós testápolótól is foltos leszek :S Drogériákban lehet kapni szolizós krémeket/zseléket, amit szoli elött kell használni, és amelett, hogy segít a barnulásban, a böröd sem szárad úgy ki szoli után.
ajanlom a szolikremet! az jo, es kevesebb az esely, hogy foltos legyel

Ha éjjeli pénztárosnak és árufeltöltőnek jelentkeztem valamelyik diákszervezetnél a Tescoba, akkor arról, hogy mikor kell bemennem, 1 nappal előtte szólnak, vagy aznap pár órával előtte? Időben tájékoztatnak?

Legjobb válasz: Ha csak jelentkeztél, akkor még egyáltalán nem biztos, hogy fogsz is dolgozni. Majd értesítenek, ha téged választottak, és elmondják a részleteket.

Ha csak jelentkeztél, akkor még egyáltalán nem biztos, hogy fogsz is dolgozni. Majd értesítenek, ha téged választottak, és elmondják a részleteket.
Hát ha megvan a munkaszerzõdésed, stb (azaz hivatalosan is elvállaltad a munkát), utána telefonon fognak hívni, hogy mikor mehetsz dolgozni. Változó, hogy mennyivel elõtte szólnak, van olyan is, hogy egy héttel elõtte, de olyan is, hogy délelõtt hívnak hogy délután lehet menni. Viszont bármikor azt mondhatod, hogy nem érsz rá, nem kötelezõ bemenned, ha pár órával elõtte szóltak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Éjszakai pénztáros nem valószínû hogy leszel, mivel egy 0-24-es Tescoban éjszaka max. 1 pénztár mûködik, abban is állandó dolgozó van. Diákok éjszaka polcot töltenek. Ha Téged választanak akkor felhívnak, viszont elõfordulhat hogy délelõtt hívnak mert pl. aznap éjszakára kellene egy ember. Ilyenkor jobb ha igent mondasz, ugyanis a diákszövetkezet olyan embereket hív be akikre számíthat. Tehát ha rögtön azzal kezded hogy "nemjó ..stb" akk jó ideig a kutya sem fog hívni.
A kérdező hozzászólása: Hát, csak kicsit b*szogatni kellett õket, de hívtak végülis. Nem 1 kassza van éjjel, és vállaltam suli mellett 4-6 órás mûszakokat, így sûrûbben megyek. Kedden megyek betanulni, remélem, bírni fogom a monotonitást. :)
Vitát most errõl felesleges nyitni..de ha nálunk a 10K-s Tescoban 22-06 között 1 kassza megy, akkor egy kisebb hiperben sem fog 5 kassza menni:)
A kérdező hozzászólása: Nem csak éjjelre jelentkeztem, hanem suli után is vállaltam 4-5 órás mûszakokat, délután pedig több kassza is üzemel.
A kérdező hozzászólása: Azért nem írtam ezt a kérdésben, mert a jelentkezés délutáni mûszakra pár napja történt meg :)


Ha tesztelik a nyelvtudást állásinterjún, akkor azt beleírják az álláshirdetésbe, vagy esetleg szól a HR-es a telefonos egyeztetésen előtte?

Legjobb válasz: Nálunk nem szólunk semmit, csak egyszerûen része az interjúnak és kész. Aki tud egy nyelvet annak nem kell felkészülnie. Akinek meg fel kell az már régen rossz...

Nálunk nem szólunk semmit, csak egyszerûen része az interjúnak és kész. Aki tud egy nyelvet annak nem kell felkészülnie. Akinek meg fel kell az már régen rossz...
én pályakezdõ voltam angol és spanyol aktív felsõfokúval. az interjú elsõ része angolul ment, a második spanyolul, a harmadik felváltva. A hirdetésben kérték mind2 nyelvet.
Lehet, hogy vannak hibaim nah de kinek nincs??! Nincs olyan ujsag vagy poltikus aki hibatlan lenne. A masik dolog meg lehet fikazni, kinek milyen a helyesirasa de en nem kerdezek baromsagokat es keresem a menekulest. Mellesleg nagyon jo munkam van es a fizetesis kivallo! Pedig meg vegzettsegem sincs de sok hozzad hasonlo meg hoborog hogy neki van papirja csak hogy kezdo meg nincs nyelv gyakorlata es stb..... Tenni kenne azert hogy legyen es nem a kifogasokat keresni kedves kisbaratom!!!
A kérdező hozzászólása: 11-es: az a csúnya helyzet, hogy te még magyarul sem tudsz. Veled hogy állnak szóba?
Szerintem Te ne akarj olyan helyre menni dolgozni ahol hasznalki kell 1nyelvet mert keresz eletu lesz a karriered!!! Ahol kernek nyelvtudast ott azert kernek mert szukseg van ra es nem olyat akarnak felvenni aki a nyelvel nincs tisztaban. Az egy mas dolog, hogy szakmailag kezdo vagy de nyelvteren nem fognak foglalkozni veled ez 100% vagy tudsz beszelni es el tudod magad adni vagy nem!!! kb ennyirol szol a tortenet!
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, hogy Magyarországon mindenki ilyen magabiztosan tud idegen nyelven beszélni. :D
Pályakezdõ elmondja az adott nyelven hogy pályakezdõ és még nem találkozott a szakszavakkal... Ha tudják hogy pályakezdõ, akkor nem várnak tõle 15 évnyi szakmai tudást.
Ha az álláshirdetésben benne van hogy milyen nyelvet kérnek akkor számíts rá hogy azt tesztelni is fogják minden egyéb bejelentés nélkül, ráadásul teljesen jogosan mert ha valaki nem beszéli folyékonyan az adott nyelvet akkor a munkát se fogja bírni.
A kérdező hozzászólása: Jézusom. Nem mindenki használja napi szinten az idegen nyelvet. Ezen kívül léteznek még pályakezdõ emberek is. Õk milyen munkájukkal kapcsolatban használják?
"Felkészülés = elfelejtett szavak újraismétlése." Egy interjún olyan szavakkal találkozol, ami a szakmádba vág. Mit akarsz azon ismételni?
A kérdező hozzászólása: Felkészülés = elfelejtett szavak újraismétlése.
Nem szólnak. Ahol most dolgozom, interjú közben egyszerûen és minden jel nélkül átváltott az interjúztató angolra. Aki tudja a nyelvet, annak ez nem gond. Aki nem tudja, annak meg tök mindegy, mert felkészülni sem tud, hisz nem tudja a kérdéseket.
Nekem sem szóltak soha. Ha a hirdetésben benne volt, hogy tudni kell egy (vagy akárhány) nyelvet, akkor joguk van elõzetes figyelmeztetés nélkül tesztelni.
Nem feltétlenül. Én biztos nem szólnék, ha nincs megfelelõ nyelvtudás, akkor ne írjuk bele.
nálam már a telefonos interjú is angolul ment, a személyes interjún pedig németül is beszélgettünk. a német csak elõnyként szerepelt, de még arra is kitértek. gazdasági diplomám van, így kifejezetten a szaknyelvre volt kispécizve a dolog, nem egy általános csevely volt

Hogy zajlik a babalátogatás, ha jön valaki mikor szol elötte? Hogy csináljátok hogy a baba fent legyen és ne akkor leggyen éhes? TI HOGY CSINÁLJÁTOK?

A férjemnek az a mániája hogy nem kell elötte napokkal szolni elég ha aznap de. szolnak hogy jönnek du. de ez nekem nem tetszik mert én szeretem tuni elöre hogy ugy alakitsam,tervezzem a napomat meg probálom ugy idöziteni a látogatásokat hogy ne aLVÁS VAGY EVÉS IDÖBE JÖJJENEK MEG HOGY VISZONYLAG KITAKARITSDAK KÉSZÜLNI TUDJAK.dE A FÉRJEM EZZEL NEM ÉRT EGYET HIÁBA PROBÁLOM MEGBESZÉLNI VELE SZERINTE NEM KELL KÉSZÜLNI,TAKARITANI STB. nÁLATOK EZ HOGY ZAJLIK??

Legjobb válasz: Nekünk volt olyan babalátogató, hogy a kisfiam végig aludta, míg ott voltok. De ezért én nem borítottam fel a napirendjét. Ha éhes volt elvonultam és megetettem. A takarításon ne fájjon a fejed, olyan a lakás amilyen, inkább pihenj sokat. és légy a babával. Jó babázást.

Nekünk volt olyan babalátogató, hogy a kisfiam végig aludta, míg ott voltok. De ezért én nem borítottam fel a napirendjét. Ha éhes volt elvonultam és megetettem. A takarításon ne fájjon a fejed, olyan a lakás amilyen, inkább pihenj sokat. és légy a babával. Jó babázást.
A látogatóknak igenis illik elõre bejelentkezni, már csak azért is, mert gondolom nem örülnél, ha egyszerre több család lepne meg.És illik téged(nem a férjed, nem Õ szült)megkérdezni, hogy vagy-e olyan jól, hogy látogatót fogadj, és mikor menjen, mikor lenne nektek a legalkalmasabb. Az, hogy a baba alszik vagy mikor éhes nem lehet idõzíteni, de nem is kell.Miért kellene egy újszülöttet felébreszteni ha látogató jön?Ha pedig éhes, akkor vonulj el a gyerekszobába és szoptasd meg. A tapintatos látogatók ilyenkor úgyis békén hagynak, nem akarnak utánad menni, rövidre fogják a látogatást, és nem nézik játéknak a gyerekedet, akit kézrõl kézre adogathatnak.Aki meg tolakodó, azzal ilyenkor nem kell udvariaskodni. Minden jót, boldog babázást.
Nekem sajna senki nem szólt, hogy mikor jönnek.Volt, hogy hálóingbe fogadtam õket.De nem zavartattam magam, mert illett volna szólniuk.Ez [email protected] is esett nekem.Valaki 3 órát volt itt, 2 etetés között, valaki egész nap.Szerintem nem kell annyira készûlni, mert a vendégfogadás is leterhel, utánuk úgy is rendet kell rakni.Inkább pihenj!
Most 1 hónapos a kislányom, de már néha elegem van a vendégekbõl.Elõre be kell jelentkezniük, mert nem fogok pattogni, váratlanul ne engedj senkit.A férjednek meg meg kell értenie, fõleg hogy jön a z influenza idõszak, arra nagyon figyelj, hogy járvány alatt senkit ne fogadj.Elég ha lappang valakiben a baci, a babák nagyon fogékonyak a fertõzésre.További jó egészséget és BUÉK!!!
Szia ami babánk 2 hónapos, alig hogy hazajött a kórházból, már jöttek is látogatóba...anyumat leszámítva be szoktak jelentkezni, néha a férjemnél, aki el szokott felejteni szólni.Na akkor ki tudok akadni!Vagy mikor telefonál, hogy fél óra múlva jönnek...és akkor engem ugráltat hogy mosogass el..stb.Na errõl fogunk leszokni!A pasiknak föl kéne fogniuk, hogy nekünk elég a gyerek, nem szakadhatunk 100 felé-és igen is a vendég akkor jöjjön, ha mi szeretnénk.Nálunk sincs azért fölkeltve a gyerek, mert valaki jött.Általában szólok, hogy kb mikor van fent.És a legszebb, hogy kisfiam 6 után este elkezdi a napi hisztit, ilyenkor egyenesen látni sem bírunk mást!Tehát mondd meg a férjednek, ha bejelentés nélkül szeretné fogadni a vendégeket, akkor igenis õ rakjon rendet, készüljön a fogadásukra-és hidd el a második után már õ is rájön, jobb ha szólnak elõtte :-)
Nálam senki sem jöhet bejelentésre! Majd én megmondom hogy kit mikor akarok fogadni! És nem gyereknek kell a látogatókhoz alkalmazkodnia, és nem is neked frissen szült kismamának, hanem annak aki meglátogat! A férjed meg inkább azzal foglalkozzon, hogy téged kíméljen és a gyerekét megismerje, ellássa amikor neked pihenésre van szükséged! Ugyanis ha folyton mások rendelkezésére állsz akkor nem lesz rendszer az életetekben ami pedig fontos ahhoz hogy kiegyensúlyozott legyél te is és a babád is! Másrészt ha hulla fáradtra gyötröd magadat mert mindíg másokat kell lesned akkor hipp-hopp leapad a tejcsid. Úgyhogy ha rám hallgatsz egy héten max. kétszer fogadj vendégeket és akkor is te mondd meg hogy pontosan hányra menjenek és meddig maradjanak. Nálunk ez így volt és van a mai napig pedig már 8 hónapos a lányunk. Aki váratlanul érkezett azt be sem engedtük. Közöltük vele hogy ha el szeretne jönni, akkor jelezze elõtte és megmondjuk mikor alkalmas. Tízbõl kilencen ezt megértették, aki meg nem az meg azóta sem jött, ugyanis nem érdekel az ilyen ember. A gyerekem és a saját nyugalmamnál nincs fontossabb dolog a világon.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, mondjuk már nem ujjszülött a pici 3 honapos(bocsi ezt nem irtam), de nagyon nem szeretem mikor nem tudnak szolni 2-3nappal elöre hogy mikor jönnének azt már meg sem kockáztatom hogy én mondjam meg mikor csak szolnának 2-3nappal elöbb de nem a férjemet meg nem tudom meggyözni hogyx ez nekem nem tetszik.
nekem is elõre kell szólniuk, nem engedek be senkit, aki csak úgy beesik!! mindenki szóljon elõtte, nem csinálok nagy takarítást, de azért ne ússzon a lakás:) van akit inkább akkorra hívok, amikor a kicsi alszik:) ha nem szeretem:) :) csúnya dolog? ne gügyögjön itt nekem, meg na kapkodják fel, ha én nem szeretném. van egy napirendje, amit senki kedvéért nem borítok fel!

Okmányirodában kapott jogosítvány igényléséről szóló lappal vezethetek kismotort ha már előtte volt jogsim kismotorra és most csak kategóriát váltottam? (többi lent)

Kaptam az okmányirodában jogosítvány igényléséről szóló lapot. Azt mondta a nő, hogy autót ezzel nem vezethetek, de előtte már volt jogsim segédmotorra és azt le kellett adnom és arról nem tájékoztatott, hogy motort vezethetek e. Ezzel a lappal a motorom vezethetem vagy meg kell várnom a jogsit ahhoz is?

Legjobb válasz: Csak a frissen megszerzett kategóriát nem vezetheted vele. A régit igen.

Csak a frissen megszerzett kategóriát nem vezetheted vele. A régit igen.
Ja kulcs szó még: az együttesen bemutatott......
Csak a rózsaszín plasztikkártyával vezethetsz.
A fényképed alatti szövegben olvashatod, hogy meddig érvényes (vagy nem) vezetésre az igazolás. Általában 60 nap ez az idõ. M kategóriát szabad vele vezetni, B-nem! Egyébként tényleg nem értem, hogy miért adjátok le a jogsitokat és kéritek a postai kézbesítést!? Ha okmányirodai átvételt kérsz legalább egy héttel korábban átveheted az új kártyát, ráadásul akkor le se kell adni a régit, és nincs gond ezzel az igazolásosdival!
Jogsi nélkül SEMMIT sem vezethetsz. Senki sem érdekel, hogy milyen kategóriád volt eddig és most mit szereztél meg. Csak vezetõi engedéllyel vezethetsz és csak olyan kategóriába tartozó jármûvet, melyre kiadásra került. Meg kell várni, míg megkapod a jogsit.
Utolsó, ez nem igaz. Gondolj bele, mit csinál a kamionos/területi képviselõ/pizzafutár/egyéb futár, ha nem vezethetne azzal a papírral amíg akár hetek alatt küldik csak ki a megújított jogsit. Kérdezõ, Harkonnen mondta jól, kismotort vezethetsz vele.
igen.Most már tudja az "érzést"már csak az idõzítést kell kitapasztalnia.
Nem akarlak elkeseríteni, a fiamnál kb. 4 hónapja volt ez a kakinál, 3 hónapja a pisinél és még mindig pelust hord. Pedig az én fiam már elõtte is tud szólni, csak nincs ideje megülni egy helyben, hogy elvégezze a dolgát.:) Szerintem még mindig nem érett rá a fiam, de majdcsak összejön neki. Nem vagyunk még semmivel elkésve, még csak másfél éves múlott, de majdcsak összejön.:) Ha gyerkõcöd nyugodtabb természet, akkor lehet hamarosan nektek sikerül.
Ez is gyerekfüggõ. Nálunk kb fél év múlva lett szobatiszta miután mindig szólt. A dackorszakból adódóan mindig nemet mondott ha kérdezgettem, vagy ha rá akartam ültetni a bilire.
tényleg gyerek függõ. én 2, 5 évesem még mindig nem szól ha pisilnie kell, pedig már 4 hónapja szobatiszta :S pont ebbõl van nálunk a gond, mert itthon oké, hogy elmegy wc-re és egy szó nélkül elintézi, de azért boltban, játszótéren csak kéne szólnia de valamiért nálunk tabu mondat, hogy "pisilni kell" :SSS
Attól is függ, hogy mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: Szeptemberben lesz 2 , és minden egyes pisijét bejelenti, ha pelus van rajta, és nem otthon vagyunk akkor is.Közli, hogy most pisilsz...
Kisfiam 20 hónapos, egyik napról a másikra szokott rá a bilire. Egyik reggel megkérdeztem, van-e kedve ráülni. Azt mondta, igen. Belepisilt, belekakilt. Aznap már pelus nélkül volt és szólt, ha pisilni kellett. Igaz, az eleje becsurgott még, de vissza tudta tartani. Most már bilibe kakil, pisil, minden nap. Igaz a pisit is kakának hívja, ebbõl vannak bonyodalmak még. :) De õ elõtte sosem mondta, hogy pisil, néha esetleg szólt, hogy kakil éppen a pelusba, de ez sem volt mindig.
Az en lanyom honapokig szolt, hogy "Aja pisiltem", vagy "Aja, pisi", ami nala azt jelentette, hogy csinalt valamit a pelusba, vagy pisit, vagy kakit. Mindig utolag szolt. Aztan kb 2 hete, mikor az elso nagyon meleg hetvege volt, ugy dontottem, hogy nem adok ra pelust, mert tiszta melegkiuteses lett tole, es kozoltem a kisasszonnyal, hogy nincs rajta pelus, ha pisilni vagy kakilni kell, akkor azt a bilibe kell csinalnia. Na, attol a naptol nappalra szobatiszta, talan 2-3 baleset volt csak. Sosem kellett kerdezgetnem, hogy kell-e neki, o maga szalad a biliert es produkal bele:-) aztan nagy orommel hozza mutatni. Olyan edes olyankor:-) Amugy 2, 5 eves.
Igen, de akkor sem szabad siettetni

Hány napot/orát hiányozhatok maximum az iskolábol? és ha elérem azt a bizonyos max orát akkor azért elötte szolnak?

Legjobb válasz: Igazoltan vagy igazolatlanul? Nálunk úgy volt, hogy 250 igazolt óra után évismétlés volt, 30 igazolatlannál meg kirúgtak a suliból, ezen felül 50 óránál már megvonják a családi pótlékot. 10 óra után értesítik a szülõket.

Igazoltan vagy igazolatlanul? Nálunk úgy volt, hogy 250 igazolt óra után évismétlés volt, 30 igazolatlannál meg kirúgtak a suliból, ezen felül 50 óránál már megvonják a családi pótlékot. 10 óra után értesítik a szülõket.

21 hónapos a kislányom és mindíg csak akkor szól ha már bepisilt vagy kakilt a peluspa! Hogy tanítsam meg neki hogy előtte kell szólni?

Ma is csak egy kisbugyit adtam rá hogy hátha szól ha pisilni vagy kakilni kell!Mondta is hogy kaka de rátettem a bilire és semmi.Inkább tartogatja és ahogy ráadom a pelust rögtön belekakil!Hogyan értessem meg vele hogy így nem jó?

Legjobb válasz: Ne is várd, hogy még szobatiszta legyen. Még nincs 2 éves. Ráérsz ezzel foglalkozni, mire óvodába megy.

Ne is várd, hogy még szobatiszta legyen. Még nincs 2 éves. Ráérsz ezzel foglalkozni, mire óvodába megy.
örülj neki, hogy szól.a fiam is 21 hónapos, de õ inkább elszalad, pedig érzõdik, hogy van valami.
nem szabad erõltetni, ne vedd rá, nem érett meg még erre. majd tavasszal pár nap alatt szobatiszta lesz mert õ akar majd
nálunk szem elõtt van a bili, eleinte tetszett neki, rá is ült (ruhában, pelusban vagy anélkül, mindig meséltem, mit kell bele tenni, de ráhagytam. Aztán egy 40fokos nyári napon pucéran rohangált a kertben, a bilit is kitettem, ha van kedve ráül. Egyszer ráült, és sikerült bele pisi, aztán még egymás után 3*, nagyon tetszett neki (persze fõleg az hogy én mennyire örülök), és lehúzhatta a wécét is. Lassan haladunk, nem is sürgetem, csak hagyom hogy felfedezze a dolgot. Kb két hónapja volt ez, azóta: a kaki fõleg bilibe megy (csak akkor nem, ha nincs a közelben bili és/vagy nagyon "elfoglalt" amikor elkapja az ihlet. Illetve minden alvás elõtt és után, vagy amikor öltöztetem és pelust is kell cserélni, ráül a bilire és belecsorgat, persze megy a pelusba is napközben. 23 hónapos, boldog vagyok, hogy ez így megy, és nem én akartam, hanem neki tetszett meg. Bíztatom, terelgetem, de elégedett leszek akkor is ha csak tavasszal v nyáron hagyjuk el végleg a pelust.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!