Találatok a következő kifejezésre: Ha szeretnénk de (223 db)

Válni szeretnénk, de mindketten szeretnénk a gyereket én pedig válás után szüleimhez költöznék külföldre, kinél lesz a gyerek míg tart a válás, ha nem tudunk megegyezni?

30 éves 1 gyermekes édesanya vagyok. Mindennaposak a férjemmel a veszekedések, ezért válni szeretnék. A baj az, hogy mindketten szeretnénk a gyereket. Én nincs hova menjek míg tart a válóper mert szüleim külföldön laknak. Ha odamegyek akkor mi lesz a gyerekkel? Míg dönt a bíróság kinél van a gyerek? Kivihetem magammal a nagyszül?khöz egy Úniós országba, vagy ezt is

Legjobb válasz: Akkor viheted ki, ha a férjed beleegyezik. Ha nem, akkor maradnia kell. Vagyis maradsz, és a gyerek veled marad, vagy kimész, és a gyerek az apjánál marad.

Akkor viheted ki, ha a férjed beleegyezik. Ha nem, akkor maradnia kell. Vagyis maradsz, és a gyerek veled marad, vagy kimész, és a gyerek az apjánál marad.
Így van, ahogy az elsõ mondja. Albérlet addig?
Utolsó, bocsi, de a te gondolkodásod sincs rendben. Még ha egy tipikus apuka lelép sztori ez, akkor sem a gyerekétõl lép le, hanem a feleségétõl. A kettõ sosem volt és sosem lesz egy kategória.
Miért lenne õrületes hiba az apára hagyni a gyereket? Gondolom szereti és vigyáz rá.
"Válni szeretnénk, de mindketten szeretnénk a gyereket " Igen, azt, hogy tik mit szeretnétek, azt leírtad. De hogy a gyerek mit szeretne az a vak kutyát sem érdekli. Ugye?
mi lenne, ha megpróbálnátok rendbe hozni a kapcsolatotokat? próbáltátok egyáltalán megbeszélni a dolgaitokat? amúgy, amíg az apa nem egyezik bele a költözésbe, addig nem viheted el - és a válás elõtt is csak az õ beleegyezésével költözhet a gyerek
És még: ne hagyd az apánál a gyereket még akkor sem, ha csak pár hétrõl van szó! Az indul érte nagyobb eséllyel, akinél eleve a váláskor él, ezzel visszaélhet.
Utolsó: te már beteg vagy, tudsz róla?! A kérdésre: Nem viheted ki az apa beleegyezése nélkül, és ha õ is akarja a gyereket, könnyen lehet, hogy keresztbe tesz. Megbeszélni kellene. Ha õ a hibás a válásért (tipikus lelépett apuka helyzet), csak lehet a lelkiismeretére hatni, hogy legalább hagyjon titeket boldogulni. Másképp nehéz eset, mert megteheti, hogy megakadályoz a kiköltözésben.
sztem ez hosszú lesz igy, ha válás utan ki is akarsz költözni a gyerekkel, mert akkor a láthatas h lesz megoldva? a gyereket meg nehogy az apjara hagyd, az örületes hiba lenne!amig a biróság dönt, nálad kell hogy legyen, alberlet lenne a legjobb.
ha beleegyezik, vagy valamiért nálad marad a gyerek akkor is neked kell fizetni /mert neked kell biztosítani/ a láthatást, azaz a heti repülõjegyét oda-vissza. mivel 50%ban õ felelõs érte, joga van akkor látni, amikor akarja. egy gyereknek apa is kell. nem léphetsz le a szüleidhez mint egy óvodás - mert nincs jogod megtagadni a gyerektõl az apját, csak mert te már nem szereted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki válaszolt! Igen, csak az érti ezta helyzetet aki átéli. Napi szinten hallani: hülye, majom, a k....b...meg, stb. a gyerek elõtt. Hát ez nem én vagyok. Soha semmivel nem sértettem me. Õ egyszerûen idegbeteg. Képes lenne agyonütni. Hogy váljak el tõle? Hova menjek míg dönt a bíró. Megkeresne. Pedig lakásom is van de sajnos külföldön. Mit tehetnék?
Szia! Ha tényleg ilyen a helyzeted, mint leírtad, akkor utána kellene járni (ügyvéddel, pszichológussal) , hogy a férj "ronda" bánásmódja (beszéd, esetleges tetlegesség...) miatt mi a teendõ.... Csak egy-két kérdés: Szerinted mi lehet a férjed agressziójának hátterében? Nõ, Pasi- esetleg (d), rossz munka- vagy nincs munkája, ital, drog, depresszió.....stb. Mikor kezdõdött az elhidegülés, mik történtek abban az idõben...... A gyermekedet külföldre csak a férj beleegyezésével viheted ki, de tárgyalásokra vissza is kell hoznod. Ha nálad marad a gyerek, akkor is köteles vagy (hacsak a bíróság másként nem dönt)az apának láthatási idõt biztosítani. Kérhetsz védelmet, ha szükséges (ügyvéddel konzultálj errõl).... Nem irigylem ezt a helyzetet...:-( Én is nõs vagyok 2 gyermek apja, átérzem a helyzet iróniáját és problémáit is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Nálunk a nõgyógyászom ajánlott egy urológust. A férjem elment, felvázolta a problémát, és gyakorlatilag 2 nap alatt túl is volt mindenen.
A kérdező hozzászólása: De nem kellett beutaló, csak úgy elment? És miket csináltak neki?
Nem kellett beutaló, csak felhívta a dokit, és kért idõpontot. Az elsõ találkozó alkalmával elmondta a férjem, hogy mióta próbálkozunk, majd UH-al megnézték, hogy szervileg minden rendben van-e nála (szerencsére igen), és kapott egy dobozkát, amiben másnap reggel vinnie kellett a mintát. A leadás napján már du. meg is lett az eredmény, de sajnos nem lett jó, így be kellett mennie a részleteket megbeszélni. 3 hónap múlva pedig kontrollra kell mennie.

Babát szeretnénk, de mikor együtt vagyunk a párommal és ő elélvez utáni olyan mintha mind kifolyna belőlem. Ez mindenkinél így van, és ha igen akkor miér?

Legjobb válasz: Igen,gravitáció:-) De komolyan,persze a nagyja kijön, de a lényeg bent marad hidd el.Ez olyan,ha kúpozol ott is kifolyik,de a lényeg benned marad. Ha hiszel az ilyesmiben együttlét után ne kelj fel egybõl,és emeld meg egy kicsit a csípõd.Ill. ne szaladj egybõl a fürdõbe.Segíthet.

Igen, gravitáció:-) De komolyan, persze a nagyja kijön, de a lényeg bent marad hidd el.Ez olyan, ha kúpozol ott is kifolyik, de a lényeg benned marad. Ha hiszel az ilyesmiben együttlét után ne kelj fel egybõl, és emeld meg egy kicsit a csípõd.Ill. ne szaladj egybõl a fürdõbe.Segíthet.
Próbáltál már gyertyában maradni aktus után közvetlenül? Tudom, kicsit mesterkélt, de hát mindent a cél érdekében. Utána pedig ne nagyon mászkálj, inkább aludj el, vízszintesben jobban haladnak az utódok :) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, igen úgy szoktam hogy utána fel rakom a lábamat a falra párnát a fenekem álá és ugymaradok 20-30 percet utána alvás(hacsak közben el nem alszok :) )
Akkor kitartás! Össze fog jönni, hidd el!!!!!!


Váltsak vagy ne? Babát szeretnénk! De mi van ha próba idõ alatt összejön? Folyamatos lenne a munkaviszonyom, max. Pár nap különbséggel! Részletezem lent!

4.éve dolgozom egy benzinkúton,éjjel-nappal 12.órában,hétvége,ünnep! Elõtte 4.évig dolgoztam egy boltban.Most lehetõségem lenne vissza menni a boltba,nem lenne éjszakai mûszak,ünnepnapon nem kellene dolgozni.Két mûszak,délelõtt-délután! A baba már fél éve nem jön össze!

Legjobb válasz: ha úgy érzed, a stressz miatt nem jön össze, akkor váltsál. a próba idõ 3 hónap, ha mondjuk pont a próbaidõ elsõ napján fogan a baba, akkor se derül ki, hacsak nem durvák a tüneteid - pl. ájulsz, meg hánysz össze-vissza... amúgy elméletileg védett vagy, ahogy bejelented a terhesség tényét, de sajnos a próbaidõ alatt bármire hivatkozhatnak / vagy nem is kell indokolniuk a felmondást, ezért nem nagyon tudnál reklamálni ha elküldenének. a pénzügyi ellátások az elõzõ évek alapján járnak, tehát amiatt ne fájjon a fejed, hogy kapsz-e táppénzt, gyást... stb. olvasd el ezt: ha utálod a munkahelyed, akkor tényleg nem éri meg amúgy sem ott maradnod, a lényeg, hogy ne várj, kezdj el keresgélni, mert a legrosszabb az, ha valaki "benne ragad" abba, amit tudja, változtatni kéne.

ha úgy érzed, a stressz miatt nem jön össze, akkor váltsál. a próba idõ 3 hónap, ha mondjuk pont a próbaidõ elsõ napján fogan a baba, akkor se derül ki, hacsak nem durvák a tüneteid - pl. ájulsz, meg hánysz össze-vissza... amúgy elméletileg védett vagy, ahogy bejelented a terhesség tényét, de sajnos a próbaidõ alatt bármire hivatkozhatnak / vagy nem is kell indokolniuk a felmondást, ezért nem nagyon tudnál reklamálni ha elküldenének. a pénzügyi ellátások az elõzõ évek alapján járnak, tehát amiatt ne fájjon a fejed, hogy kapsz-e táppénzt, gyást... stb. olvasd el ezt: ha utálod a munkahelyed, akkor tényleg nem éri meg amúgy sem ott maradnod, a lényeg, hogy ne várj, kezdj el keresgélni, mert a legrosszabb az, ha valaki "benne ragad" abba, amit tudja, változtatni kéne.
A kérdező hozzászólása: Nem utálom a mostani helyen a kúton, csak kikészít az ingázás, napi 50km autóval és nem fizetik a bejárást, az igazságtalanság és a stressz! Csütörtökön megyek a boltba 9.órára!Itt van helyben!
Én váltottam és nagyon jó döntés volt. Sajnos 6 évet vártunk végül a babára, így kár lett volna maradni a korábbi helyemen. Remélem neked hamar összejön. Mi akkor úgy döntöttünk, hogy a próbaidõ idejére felfüggesztjük a próbálkozást. Én a helyedben 2 hónapot kihagynék.
Félve kérdezem... miért kell felkiáltójelet rakni minden mondat végére pont helyett...? Olyan, mintha végig ordibálnál...

Kisfiam 2013 áprilisában tölti a két évet. Második babát szeretnénk, de 2011 decemberében lejárt a munkahelyi szerződésem, így most nincs munkahelyem. Ha 2 éves kora után jön a kis tesó akkor csak gyest kapok a kicsire?

Hogyan lennék jogosult gyedre tgyásra? . Mi lenne a megoldás? Ha valaki tud segíteni az kérem segítsen

Legjobb válasz: Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.

Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.
Elsõ vagyok, odaírtam az álláskeresési támogatást, és hogy azzal. sakkozva kaphat tgyást, ugyanis nem munkaviszonynak kell lennie szüléskor, hanem biztosítottnak kell lennie, ami nem ugyanaz. Ha álláskeresési támogatásban részesül a szüléskor, akkor biztosított, így jogosult a tgyásra. Ugyanígy lehetne gyedre is jogosult, de a gond az, hogy a gyedhez szükséges 365 nap nem lesz meg, ahogy ezt is írtam a válaszban.
OEP. Bemégy megkérdezed. Ott elmondják ugyanezt:)
Szerintem TGYÁS-t sem kaphatsz, mert ha jól tudom kell hogy legyen munkaviszonyod igényléskor (függetlenül attól lehetsz éppen GYED-en, de munkaviszonyban kell állj), vagy álláskeresésin legyél. De remélem írnak még mások is, akik jobban értenek hozzá.
2. vagyok. Bocsi, akkor félreértettem, vagy felületesen olvastam át. Ez a meleg :( Párszor egyébként olvastam olyat ezen az oldalon, hogy javasolták másoknak, hogy ne merítse ki az álláskeresési teljes 3 hónapját TGYÁS igénylés elõtt, hanem a TGYÁS lejárta után menjen újra álláskeresésire, és azt újra megszakítva tudja igényelni a GYED-et. De sajnos azt nem tudom hogy ez valóban járható út-e, szerencsére nem voltam még érintett.
Már jön az enyhülés:D Végre:) Igen ez járható út, de csak akkor, ha a 365 nap is megvan. Viszont ahogy írtam, a gyedhez szükséges 365 napba a munkaviszony megszûnése után kapott gyed ideje nem számít bele, míg a tgyásba igen. Emiatt a kérdezõ a gyedrõl már lemaradt:(
Igen, tényleg így van ahogy írod, nagyon jól leírtad. Bár sajnos a kérdezõ szempontjából nem a legjobb :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.Még annyi lenne a kérdésem hova kellene bemennem aki errõl pontos felvilágosítást és tanácsot adna, hogyan csináljam?

Budapesten hol van, melyik az a hely ahova mehetünk ha szeretnénk babát, de nem sikerül?

Ahol a páromat is kivizsgálják. És hogy m?ködik?

Legjobb válasz: Ilyen hely a Budai meddõségi központ pl. http://www.lombik-baby.hu/ Kivizsgálnak ha kiderül mi a baj, segítenek, ha máshogy nem egy inszeminációval vagy beültetéssel. Mi odajártunk, kivizsgáltak a férjemnek baktériumfertõzése volt, tünet nélkül. Nekem mint kiderült pco-m ven, kaptam gyógyszert, elkezdtük az inszeminációt, sikerült de nem maradt meg a baba. 3 hónap múlva spontán babás lettem. :)

Ilyen hely a Budai meddõségi központ pl. http://www.lombik-baby.hu/ Kivizsgálnak ha kiderül mi a baj, segítenek, ha máshogy nem egy inszeminációval vagy beültetéssel. Mi odajártunk, kivizsgáltak a férjemnek baktériumfertõzése volt, tünet nélkül. Nekem mint kiderült pco-m ven, kaptam gyógyszert, elkezdtük az inszeminációt, sikerült de nem maradt meg a baba. 3 hónap múlva spontán babás lettem. :)
Az lemaradt, hogy ha nem megyünk el, a mai napig csak próbálkoztunk volna , de hiába. Rajtra fel!
A kérdező hozzászólása: És ez ingyen van? Vagy sok-sok pénzbe kerül?
A kivizsgálás ingyenes , ha gyógyszert kapsz, azt neked kell kiváltanod. Ha arra kerül a sor, atb 7 inszemet és 5 lombikot támogat, de a gyógyszereket ezeknék is neked kell fizetned, csak maga a beavatkozás ingyenes. Máshol ezért is fizetni kell. Ezért vannak itt a BMC-ben rengetegen és mindig hosszú soros kígyóznak.
Nekem az inszemre a gyógyszer/injekció kb. 50, 000 Ft volt. A lombikos gyogyik ennek többszörösébe kerülnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, még ezt a hónapot kivárjuk, hátha...
Mióta próbálkoztok? Mert ez lesz az elsõ kérdésük..1 év után szoktak ilyen helyre menni, da ha elõbb akartok, nyugodtan, csak mondjátok azt hogy már több mint 1 éve.
A kérdező hozzászólása: Már tavaly február óta. Közben dec-ben spontán terhes lettem, csak nem maradt meg, jan-ban mûtétem volt. Azóta megint nem esek teherbe.

Babát szeretnénk, de közben nagyon meghültem és gyógyszert szedek (parasinust es coldrexet). Ha teherbe esek, árthatnak ezek a gyógyszerek a babának?

Legjobb válasz: Nem! De ha már biztos vagy a terhességedben, jobb ha inkább homeos bogyókat szedsz.

Nem! De ha már biztos vagy a terhességedben, jobb ha inkább homeos bogyókat szedsz.
Vagy a gyógyszert hagyd abba, vagy a próbálkozást függesszétek fel egy kicsit. A barátnõméknek tavaly így halt el a picijük. Beteg volt az anyukája (pont mint te, hasonló gyógyszert is szedett), megfogant a pici, de nem lett életképes. 5 hetesen elhalt, de csak 10 hetesen vették észre, hogy nincs szívhang sem. Máris a mûtõben találta magát. :-(
A kérdező hozzászólása: Jaj ne, már átestem egy spontán vetélésen. Akkor inkább várunk még.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok terhes, annyi, hogy a peteérés keddre esik, hátha addig kilábalok a hülésbõl, ha nem akkor inkább halasszuk a babát:(
Bocsi, de szerintem egy megfázás elleni gyógyszertõl nem megy el egy baba.Nagyon sok korai terhesség végzõdik spontán vetéléssel, de ez a természet egészséges kiválasztódása. Bármennyire is fájdalmas, mégis jobb, mint egy beteg gyereket kihordani.

Yoorki! van egy yorki kisfiú kutyánk, és szeretnénk ha fedeztetne. De ha 1x fedezz, utána lehet vele bírni?

Legjobb válasz: nem kéne pároztatni..annyi van belölük mint a szemét. De igen ha kellöen megvan nevelve lehet birni vele

nem kéne pároztatni..annyi van belölük mint a szemét. De igen ha kellöen megvan nevelve lehet birni vele
Azért mert van egy fiúkutyád, még nem kell szaporítani. Hagyd meg ezt a tevékenységet a komoly tenyésztõknek, akik értenek hozzá, Te pedig ivartalaníttasd a kutyusod és szeresd õt nagyon.
Minek kell pároztatni a szaporítós kamuyorkidat?
szia , nekem is yorki fiúm van, kétszer volt eddig lányhoz :) és utána kb egy hétig nem bírtam vele , vagy lehet nem volt egy hét csak pár nap , sokat sírt, de elmúlt ! Úgy nem volt vele soha probléma , hogy csak úgy rájött volna a mehetnék, csak kizárólag ha együtt volt a csajjal utána :D
egyszer fedezzen aztán ivartalanítsátok. És akkor majd lehet vele bírni.
Miért akartok vele fedeztetni?
Miért szeretnétek hogy fedezzen? Nem hiszem hogy lehet utána bírni, velünk is ugyanez volt, fedezett egyszer, utána meg volt bolondulva. mégegyszer elvittük (de amúgy nem voltak kiskutyák, mert a lány nemzõképtelen volt) és utána mégjobban. aztán végül ivartalanítottuk. azóta nyugodtabb, szófogadóbb... én azt mondom ha nincs nyomós indokod rá, hogy fedezzen akkor inkább ivartalanítsd. ti is jobban jártok, õ is jobban jár.

Tegnap a párommal nem védekeztünk, ami nem baj mert babát szeretnénk, de az normális h utánna kicsit beparáztam h úristen egy kis élet fog fejlödni bennem ha teherbe esek?

Legjobb válasz: Gondolom nem mindenki szokott bepanikolni (meg altalaban elso terhesseg elott van ez szerintem), de teljesen normalis, hisz az ember nem tudja milyen anyanak lenni, egy eleten at felelosseggel tartozik majd valakiert, stb. rengeteg felelem van az emberben a bizonytalansag miatt. De ne aggodj, ez tok normalis es nem hiaba talalta ki a termeszet az embereknel a 9honapot, ami alatt az embernek van ideje lelkileg felkeszulni az anyasagra. :D

Gondolom nem mindenki szokott bepanikolni (meg altalaban elso terhesseg elott van ez szerintem), de teljesen normalis, hisz az ember nem tudja milyen anyanak lenni, egy eleten at felelosseggel tartozik majd valakiert, stb. rengeteg felelem van az emberben a bizonytalansag miatt. De ne aggodj, ez tok normalis es nem hiaba talalta ki a termeszet az embereknel a 9honapot, ami alatt az embernek van ideje lelkileg felkeszulni az anyasagra. :D
Az elsõ gyerkõccel én is marhára kétségbe estem mikor terhes lettem, pedig tervezett volt! Én azzal magyarázom így utólag, hogy nem voltam felkészülve rá lelkileg. A második az teljesen más volt, igaz rá nagyon sokat kellett várni, nem úgy mint az elsõvel rögtön sikerült. El fog múlni ne izgulj, ahogy nõ a pocidban a kis élet, fantasztikus érzés!! 3 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: azt még hozzáteszem h 19 éves vagyok a párom 27. nem attól félek h hova lett a fiatalságom mert tudom h Õ mellette akarom leélni az életem és neki szülök gyereket csak megijedtem.
szia én is19 vagyok . az elsõ nemvédekezésnél én is igyéreztem a 2 nál már nem.
A kérdező hozzászólása: 3.válaszolónak:és te már teherbe estél, ha szabad megkérdeznem?

1 év 7 hónapot dolgoztam megszakítás nélkül legutóbb, gyereket szeretnénk de lehet h egy év múlva ill lehet h 1 évig pl addig munka se lessz. Kaphatok e majd gyedet ha igénybe kell vennem úgy h ha most kimerítem a munkaügyi járadékokat?

Legjobb válasz: GYED-re és elõtte TGYÁS-ra akkor vagy jogosult, ha van munkaviszonyod az igényléskor. Ha nincs, illetve a szülést megelõzõ két évben nincs legalább 365 biztosított napod, akkor csak GYES- t igénylehetsz.

GYED-re és elõtte TGYÁS-ra akkor vagy jogosult, ha van munkaviszonyod az igényléskor. Ha nincs, illetve a szülést megelõzõ két évben nincs legalább 365 biztosított napod, akkor csak GYES- t igénylehetsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!