Találatok a következő kifejezésre: Ha szeretném a gyerekem az én (12 db)

Ha el van titkolva hogy van egy gyerekem és kiderül, én szeretném a gyereket, az anya megtagadhatja vagy megtilthatja a láthatást?

5 éves a kis fiú most tudtam meg annó megcsalt ezért hagytam ott 1hó ra rá bejelentette hogy terhes de nem hittem neki azt hittem hogy ezzel akar vissza kapni.

Legjobb válasz: Hogy értve szeretnéd a gyereket, Te akarod nevelni, vagy csak a nevedre venni és látogatni? Mindenesetre neked, mint apának, vannak jogaid. Nem tilthatja meg a láthatást. Javaslom, hogy kérdezz meg egy ügyvédet, aki pontosan elmondja neked, mi az ügy menete.

Az a gyerek nem tehet semmirõl bárkié is.Nem értem, hogy ez miért 5 év után jutott eszedbe, hogy esetleg a tiéd is lehet.Ha kérdéses volt, miért nem tisztáztátok az apaságot már a születése után.Tehát ha mégis a tiéd, ez nem mentség rá, hogy 5 évig nem érdekelt, és mást tekintett az apjának. A gyereket szerintem sem kellene beavatni, csak ha beigazolódik, hogy nem az az apja akit annak hitt. Azért ez nem szép dolog, hogy ennyire nem voltatok tekintettel rá.
Én úgy látom, inkább egy jogászt kéne megkérdezni. Esetleg Mónika?
A gyereknek semmit nem kell tudnia a dologról addig, amíg biztos nem lesz a te apaságod. Ha mégis a másik férfi az apa, akkor legalább nem lesz összezavarva. Hiszen ma már könnyen, nyálból is vehetõ minta a DNS-vizsgálathoz. Beszéld meg a volt pároddal, kérd a beleegyezését a vizsgálathoz. Mert joga van a kisgyereknek és neked is tudni, hogy ki a valódi apa. Persze, az igaz, hogy elég sokáig tartott az "ébredés". De ugye azt tudod, hogy ha te leszel, akkor meg kell emberelned magad, az apaság egy életre szóló feladat és felelõsség akkor is, ha nem éltek együtt?
Ha a tiéd a gyerek, jogod van látni.
Mintha a barátnõd írt volna egyik nap. Ugyanez volt a szitu. Amúgy én se értem. Apasági teszt és kész.
háromszor elolvastam a kérdést, és nem értem.
Nem lehet, hogy tényleg attól van a gyerek akivel megcsalt?
Hogy értve szeretnéd a gyereket, Te akarod nevelni, vagy csak a nevedre venni és látogatni? Mindenesetre neked, mint apának, vannak jogaid. Nem tilthatja meg a láthatást. Javaslom, hogy kérdezz meg egy ügyvédet, aki pontosan elmondja neked, mi az ügy menete.
Ööö, a gyereket nem titkolták el. Csak téged nem érdekelt. Ugye érzed a különbséget?
valaki lefordítani a kérdést?:) még mindig nem értem.
ha te nem érdeklõdtél a gyerek akkor X idõ után lejárt az az idõ, ami alatt érvényesíthetted volna apai jogaidat, mostmár valszeg rég nem. ha évekig nem érdeklõdtél, az azt jelenti, hogy automatikusan lemondtál az apaságról. szerintem ezt vérvizsgálat se teszi helyre, tökmindegy, akkor sem lehetnek követeléseid, ha te vagy az apja. mert ugye a jogokkal kötelességek is jártak volna.
persze hogy nem mondott semmit.én se mondanék azután miután közölném és az apa leszarná...emlékezz vissza:talán még vádoltad is hogy kitalálta, vagy esetleg mondtad neki hogy ezzel nem szerez vissza...ha igen, ne várj csodákat.ezért nem mondta esetleg.az 5 év alatt hányszor próbáltad kideríteni az igazat?ha foglalkoztatott volna a téma, utána jársz.ha te is vagy a vérszerinti apa, az nem te vagy aki felnevelte eddig.téged nem érdekelt létezik-e.aki meg lehet nem is az apja az a nevére vette, és elfogadta.érted mi a külömbség?ne haragudj de ez van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az exem azt mondta nem az enyém rá 1 hónapra (2003-ban), nem most ébredtem fel 2004 májusáig beszéltünk de nem is mondott semmit. Csak anyit kérdeznék töletek hogy ha megcsalnának a lakó társatokkal otthagynátok a párotokat vagy sem én otthagytam.
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem hogy 4 éve boldog párkapcsolatban élek ugyhogy nem mennék vissza az exhez.
01:46 Az apai jogok, az apaság soha nem évül el (mint pl. az anyagi követelések)! Amúgy meg jobb késõn, mint soha. Szerintem kár szapulni a kérdezõt! (Hányan hallgatnának, még ha sejtenék is, hogy esetleg apák, de hogy mentesüljenek az anyagi és egyéb felelõsség alól, inkább sunyítanának.) Most még léphet és akár gondoskodó szülõvé válhat.

Ha szeretném hogy a gyerekem az én vezetéknevemet is viselje, de az apja csak a sajátjára akarja íratni, mit fognak beírni?

Nem vagyunk házasok, a baba már megvan, de az apasági még nem. Nem is élünk együtt, nem is fogunk. Az oké, hogy az apaságit megcsináljuk, de az apa azt szeretné, ha a fia csak az ? vezetéknevét viselné, én meg azt, hogy legalább mindkett?nkét, hiszen én nevelem, én vagyok vele mindig. Nem is nagyon érzem méltányosnak, hogy az esetek 99%-ában az apák nevét kapják a babák. Mi fog történni, ha az apa nem egyezik bele, hogy mindkett?nk vezetéknevét megkapja a baba?

Legjobb válasz: Nem tudom, ilyenkor mi a teendõ, de miért kell egy gyerek életét két vezetéknévvel bonyolítani? Szerintem az olyan idétlen! Még akkor is, ha jót tesz az anyák önérzetének...

Nem tudom, ilyenkor mi a teendõ, de miért kell egy gyerek életét két vezetéknévvel bonyolítani? Szerintem az olyan idétlen! Még akkor is, ha jót tesz az anyák önérzetének...
ha nincs apasági akkor a te nevedet kapja!te döntöd el szerintem
A kérdező hozzászólása: Én ezzel nem akarom bonyolítani az életét, de miért lenne az törvényszerû, hogy csak és kizárólag az apa nevét viselje. Hiszen nem vagyunk házasok, és nem is veszt részt tevékenyen a gyermek nevelésében. Tulajdonképpen a "létrehozáson" kívül más szerepe nem nagyon volt még az életében. Ha azt nézzük, az a nagy szó, hogy az õ nevét megkapja.

11 éve elváltam és a férjem nem fizette a gyerektartást és nem is látogatta a gyereket. Van-e lehetőség most évek múlva bírósági úton követelni az elmaradt gyerektartást, ha a volt férjem látni szeretné a gyereket és mi ennek a módja?

Legjobb válasz: Az utolso 6 honapot kerheted csak, a tobbi mar sajnos eluszott. Irjal a birosagnak egy levelet, gyerektartas behajtasaval kapcsolatban. Lesz majd targyalas, ahol megallapitja a biro hogy az apa mennyit koteles fizetni.

Az utolso 6 honapot kerheted csak, a tobbi mar sajnos eluszott. Irjal a birosagnak egy levelet, gyerektartas behajtasaval kapcsolatban. Lesz majd targyalas, ahol megallapitja a biro hogy az apa mennyit koteles fizetni.
Nincs összefüggés a nem fizetés és a láthatás között ilyen értelemben. Nem értelek, eddig nem zavart, hogy nem fizet? Csak most, hogy látni szeretné a gyereket? Ha eddig is zavart, akkor miért nem kérted a behajtást? Ezt a pénzt a gyerekednek félrerakhattad volna ugyanis, szép kis kezdõtõke lett volna... Most nem a teljes összeget, csak pár hónapot kérhetsz visszamenõleg. Kérd annak behajtását. Õ meg láthatja a gyereket...
Utolsó hsz: gratulálok! Nagyon kevesen vannak - sajnos, ezen a fórumon még kevesebben -, akik tudják, hogy a gyermektartásdíj és a láthatás egymástól teljesen független jogosultságok-kötelezettségek és nem függenek össze. Az elõttem szólók helyesen válaszolták: ha a tartásdíjra jogosult a saját felróható hibájából nem érvényesíti a tartásdíjat, akkor csak 6 hónapra visszamenõlegesen lehet azt követelni, a többi elúszott. Ügyvéd voltam.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a választ. Igazából nem szeretnék bírósághoz fordulni, tudom, hogy a gyerek sínylené meg. Nem akarok acsarkodást. Eddig is az volt a véleményem, hogy a gyereknek elsõsorban apa kell és nem pénz. A volt férjem se egyiket, se másikat nem akarta. Most igen. Nem tudom mit tegyek, csak puhatolózom a lehetõségekrõl. Még egyszer köszi.


Muszaj venni a gyereknek cumit? Marmint en nem szeretnem ha cumizna az nagy gond vagy igenyli a gyerek?

Legjobb válasz: Három gyerekem van,de egyiknek sem volt cumija. Bekapták az ujjacskájukat helyette. Egyiknek sem lettek ettõl rosszak a fogai.

Három gyerekem van, de egyiknek sem volt cumija. Bekapták az ujjacskájukat helyette. Egyiknek sem lettek ettõl rosszak a fogai.
Hát én belenyomhattam volna a fejébe, akkor sem fogadta el. Hülyeség azt hinni, hogy majd kötelezõen elfogadja a baba... Amúgy most másfél éves a lányom, és az ujját sem szopja, de ha szopná sem lenne rosszabb a cuminál. Mindegy majd kiderül babád igényel-e valamit. Én rábíztam, nem "erõszakolom a fejébe" a cumit szegénynek, ha nem kell neki, és nem kapok sokkot az ujjszopástól sem. Én szoptam anno az ujjam, elég sokáig. Nem áll elõre a fogam, nem lett semmi baja. De nem ez volt a kérdés, bocs. Vegyél cumit, de nem kell azt hinni, hogy minden ujjszopó gyerek 26 évig szopja az ujját, és lerohad a foga. Ha nem fogadja el a cumit, és az ujját viszont bekapja, mit csinálsz? Lekötöd a kezét?
ja, én sem kaptam annak idején cumit. még 13 évesen is szoptam az ujjam!!! na persze nem akkor amikor a szüleim látták. és soha sem fogom tudni, hogy ha nem szopom az ujjam, akkor is ilyen rondán kiállnának-e a fogaim. :(
Én is cumi ellenes voltam, nem is adtam a lányomnak..Tudod mit értem el??Megtalálta az ujját, ami sokkal rosszabb, mert ezt idõvel el sem tudom majd venni.. :( Most megint terhes vagyok..az elsõ dolgom lesz a babámnak cumit nyomni a fejébe, mert inkább az mint az ujj...
A nagyobbik kisfiamnak nem kellett a cumi, helyette az ujját szopja, aminek nagyon nem örülök, mert kiskoromban én is szoptam az ujjam és fogszabályzó lett a vége. A kisebbiknél már jobban "erõltettem", a cumit könnyebb elvenni tõle, mint az ujját.
Én kislányom már aznap mikor megszületett egész nap szopta az ujját és elég erõteljesen szinte egész nap ezért a harmadik napon adtam neki cumit, féltem mert barátnõm kislányának teljesen eldeformálódott a hüvelyk ujja ettõl.Nem bántam meg mert soha nem igényelte nap közben csak az esti elalváshoz most már 5 hónapos és néha napközben ha nyûgösebb megkapja mert nyugtatja öt de este már nem kell neki. Ha esetleg le esne megmosnám a játékai is leesnek séta közben van nálam törlõkendõ meg víz leöblítem és kész, meg lehet vinni két cumit és van hozzá csíptetõ is ha kell.
Szerintem meg hasznos, én vettem a fiamnak, 1 hetes kora óta használja, nincs mindig bent, csak alváskor, és ha nyûgös, lehet cumiláncot is venni, így el lehet kerülni, hogy leessen.Szüksége van a babának arra hogy valami a szájába legyen vagy a keze, vagy a cumi vagy a cici, na de én nem hiszem hogy az a megoldás, ha agyerek fél napig a mellen lóg, és nem is az evés miatt.
Kislányomnak vettem cumit. Hazajöttünk a kórházból, és mivel nem volt sírós, és nem igényelte, így nem adtam neki. Egy-kétszer próbálkoztam, de nagy ívben kiköpte. Kezdettõl fogva sajnos tápszeres volt. Mindentõl független nem szopizta az ujját, nem volt alvós rongyija sem. Nem ragaszkodik egyik tárgyhoz sem, amit rágna, és csak akkor túr a szájában, ha fogzik. tudom, nem ez a gyakori, és nem is rajtam múlt, de ilyen is van. Vegyél cumit, aztán majd meglátod a picur igényli-e vagy sem. De sajnos azzal sem tudsz semmit kezdeni, ha a kezecskéjére szokik rá.
Én azt mondtam sose fogok neki cumit adni, hát az én drágám nem így gondolta. Babakocsiban pl csak cumival volt hajlandó ellenni, különben ordított. Szerintem szerezz be egyet. Majd a baba eldönti kell e neki. Unokaöcsémnek pl nem kellett, úgy köpte ki, hogy a szoba másik végén kötött ki a cumi, tõle a cumisüveget volt nehéz elvenni, nagyobb korában is csak abból volt hajlandó inni az esti kakaót, pedig szépen ivott már pohárból.:)
A cumit nem igényli a gyerek , a szülõk szoktatják rá.Meg lehet másként is nyugtatni egy babát.
Én is nagyon elleneztem, de azért vettem, mert gyereke válogatja, mi nyugtatja meg. A lanyom kb. 1 hónapig (3-4 honapos kor között) azzal aludt el. Ennyi. Nap közben sem kellett, meg elõtte-utana se. Õ nem igényelte.
Én adtam a kislányomnak cumit, mert anélkül nem aludt (már a kórházban sem nagyon, felüdülés volt amikor rájöttem, hogy cumival alszik legalább 1-2 órát egyhuzamban)... és nagyon nem akartam, hogy az ujját szopja (arról szerintem nehezebb késõbb leszoktatni). De a kislányom csak aludni kap cumit vagy esetleg utazáshoz (nem nagyon szeret babakocsizni, és leköti ha játszhat a cumijával - ki-be teszi a szájába -.
Teljesen folosleges a cumi. En nem adtam a babanak, nem szopta az ujjat, max. par honapos koraban neha, de nem szokott ra. Meg fogzaskor sem szopizta az ujjat. En nagyon orulok, hogy nem adtam vegul cumit, nagyon ugyesen iszik poharbol mar egy ideje, 15 hos most. Soha nem is ivott cumisuvegbol, csak csoros poharbol. De az is igaz, hogy anyatejes baba, igy, ha nagyon kellett, akkor a mellemen mindig megnyugodott.
Nem muszáj, de hasznos lehet. Azt, hogy igényli-e a babád, majd kiderül. Mi 3 hetes korában vettünk a babánknak cumit, mert eleinte nagyon elleneztem. A kisfiamat megnyugtatta a cumi, onnantól kezdve könnyebben elaludt. Cicire nem tudtam olyan gyakran rakni, mert állandóan véresre szívta. Nem igaz, hogy a cuminak állandóan a szájában kell lógnia. A kisfiam csak elalváshoz kapott és kap cumit, illetve akkor, amikor valamiért nagyon nyûgös (fáj valamije, jön a foga stb.). Az ujjszopással az is gond lehet, hogy amikor a kúszó-mászó baba a szájába teszi az ujját, az (szerintem) egyáltalán nem higiénikusabb, mint a cumi. Én ezért is tartok minimum két egyforma cumit, hogy pl. ha leesik, rögtön ki tudjam cserélni. Amúgy nálunk a kórházi csomagban nem volt cumi.
Egy gyereknek nincs szüksége mûanyagszarokra! Ezt a szülõ erõlteti rá, mert cuki, meg mert akkor kussban van. Cumiról sokkal nehezebb leszoktatni mint az ujjáról. Ha elkezd a gyerek játszani, mászni nem tudja szopni az ujját, nem is keresi, nem is érdekli nem is igényli. De a cumi ott tud lógni a szájában mászás, alvás, játszás közben is. Egy normális lelkületû gyerek nem szopja az ujját, csak amennyire szüksége van, és az természetes, a babák már a méhen belül is szopják az ujjukat. Amúgy nem vennék, a kórházi csomagban úgy is van, ha még is kellene jó lesz az. De ha sír inkább vedd fel, öleld magadhoz, nem a cumi után sír, azt se tudja mi az!
Én vettem cumit. Használta is, egészen 5 hónapos koráig. Akkor náthás lett és mivel be volt dugulva az orra, nem tudott cumizni. Onnantól már nem kellett neki a cumi. Az ujját egy párszor próbálta szopni, de nem nagyon sikerült. Inkább a cumisüveghez kezdett ragaszkodni, a cumi helyett. Folyton a szájában lógott. Éjjel nappal. Éjszakánként át kellett öltöztetnem, mert kifolyt a pisi, vagy szanaszét locsolta a teát. Sokáig kétszer is kellett pelenkát cserélni rajta, egy éjszaka. Volt, hogy ágyat húztam, hajnali 3-kor, mert minden úszott a teában. Mostanra jutottunk el odáig, hogy csak akkor iszik éjjel, ha valóban szomjas. Én örültem volna, ha inkább cumizik. Mivel elég hamar önállósodott a cumisüveggel, gondolom a cumit is vissza tudta volna rakni a szájába, ha kiesik alvás közben és kell neki. Pedig én is úgy gondoltam, hogy majd nem engedem cumizni. :)
Szerintem vegyél cumit, de ha nem kell neki és megtalálja az ujjacskáját, akkor attól se ess pánikba. Nem minden gyerek szopja évekig az ujját, másrészt ha ez nyugtatja meg, akkor add meg neki a lehetõséget (bár nem is tudom hogy lehetne egy kicsi babát leállítani az ujjszopásról, no meg a másik kérdés, hogy minek...)
Megoszlanak a velemenyek, mind a kettonek vannak negativ es pozitiv oldalai is. Akik cumiznak, azoknak lehet fogszabalyzos cumit venni, de allando gond a tisztitasa meg otthon is, de ha elmegy valahova az ember, akkor is, mert ha leesik, legkevesebb, hogy poros lesz. Idovel ugymond el lehet venni tole, kerdes, hogy nem fedezi e fel, hogy van ujja is. Ugyanis lattam mar olyat, hogy elvettek a cumit, raszokott az ujjara. Teny, hogy altalaban vagy az egyik, vagy a masik, kell a gyereknek. Es ha megismerkedik a baba a cumival, akkor biztosan o fogja eldonteni, hogy neki a cumi vagy az ujja kell. En szoptam az ujjam, ahogy mind a 3 tesom is. Nem vettek nekunk cumit. Fogszabalyzosak lettunk, az teny. De a dologhoz hozza tartozik, hogy kicsi az allkapcsunk, ezert mikor kinottek a bolcsesseg fogaink (nagyon koran), akkor mindnyajunknak ki kellett huzni a bolcsessegfogait, hogy visszamenjenek a fogaink a helyukre. Nekem tovabbi ket fogamat ki kellett huzni, mert nem volt hova visszatolnia a fogaimat a fogszabalyzonak. En eldontottem, hogy azert veszek egy cumit a kislanyomnak, es hagyom, had dontse el o. Lusta volt szopni a cumit, nem kellett neki. Megtalalta az ujjat. Akik az ujjukat szopjak, altalaban csak akkor szopjak, mikor konforterzesbol szopjak, mikor bujni akarnak valakihez, valamihez, vagy almosak. Azok, akik cumiznak, altalaban egesz nap a szajukban tartjak a cumit. En azt mondom, mindenkeppen adni kell lehetoseget a gyermeknek a valasztasra, mert kinek ez, kinek az jon be. Lehet, valaki meg arra lusta, hogy ott tartsa a kezet, es nem utolso teny, hogy par honapig nem is kepes a kezet ottartani a baba, szoval konnyebb ilyenkor a cumi.
A kérdező hozzászólása: Koszike a segitseget lehet inkabb meg is vennem kellene cumit mert az ujjat nem akarom a szajaba latni. Koszonom
Nem muszáj venni, természetesen te döntöd el, illetve a baba, hogy mennyire igényli. Az én kisfiam olyan 3 hetes korától nagyon sírós lett, ezért vettünk neki cumit, hátha kicsit megnyugtatja, de nem kellett neki, pedig sokszor próbáltam. Az ujját is csak minimálisan szopogatta, pedig tartottam tõle, mert arról nehezebb leszoktatni mint a cumiról, de szerencsére ezzel sem volt gond.
Én biztos, ami biztos vettem. Lányom nagyon sírós volt, így azt hittem majd a cumitól megnyugszik, de nem szerette egyáltalán. Viszont nem bánom, hogy megvettem, mert ha szerette volna és ettõl jobban érezte volna magát, akkor nem álltam volna útjába az elsõ hónapokban (sokáig nem hagytam volna mondjuk, de errõl nem tudok mit mondani, hogy mi lett volna ha...).
Nem muszáj. De én adtam, hogy elkerüljem azt, amit a keresztfiamnál látok: 10 éves, és szopja az ujját, sokszor még a suliban is, ha elfeledkezik magáról. (Húga, öccse ugyanígy, csak õk még kisebbek.) A lányom is néha megtalálta az ujját, de mindig kicseréltem cumira olyankor. Egyébként nem erõszakoltam a szájába, csak azért, hogy valami legyen benne. A cumit biztosan el lehet venni tõle, az ujját nem. Nekem ez mûködik.

Mi van ha én azt szeretném, hogy az én nevemen legyen a gyerek?

Sziasztok! Arról van szó, hogy nekem nagyon menő és ritka nevem van, a páromnak meg tucat neve van. Ráadásul én nagyon szeretném, ha az én nevem halna ki, így azt szeretném, ha a gyerekem az én nevemet kapná Beszéltem már erről a párommal, és nem zavarta a dolog, ám szerintem úgyis előjön belőle a ffi öntudat, ha arra kerül a sor. A kérdésem az, hogy hogyan lehet ezt elintézni egy házasságban hogy a gyerek az én nevemet kapja, de a férj el legyen ismerve apának? Illetve, hogy van-e az ilyesminek bármilyen helyzetben valamilyen jogi következménye?

Legjobb válasz: Kettõtök vezeték nevét nem kaphatja meg?Vagy nagyon "elüt"?

Kettõtök vezeték nevét nem kaphatja meg?Vagy nagyon "elüt"?
Ha nem vagytok házasok, az apasági nyilatkozatnál megkérdezik, hogy mi legyen a gyerek vezetékneve.
#5 Hülyeséget ne beszél, vidd a papírt a kettõnek semmi köze egymáshoz. Attól, hogy egy apa elismeri a gyerekét nem kell az õ nevén lenni.
A kettõnek semmi köze egymáshoz, bár pár kellemetlenséged lesz belõle. Miért nem kapja mindkettõtök nevét? Pl; Kováts-Kis Katalin.
Össze vagytok házasodva? Mert amikor mi házasodtunk kimondottan kérdezték, hogy mi legyen majd a gyerek vezeték neve. Meg kellett jelölnünk amit akartunk az alternatívák között.
Ha nem viszel semmilyen papírt, akkor viszont nem is lesz megjelölve az apa a születésijében.... Ha már házasok vagytok, akkor errõl már kellett nyilatkoznotok. A házassági anyakönyvi kivonatban benne van a leendõ gyerekek neve...
8-as, a miénkben benne van... Lehet, hogy nem kötelezõ kitölteni, vagy ilyesmi, de nálunk benne van.
A házassági anyakönyvi kivonatban NINCS benne a leendõ gyerekek neve! Szerintem kérdezd meg a védõnõt!
Szerintem ha nem viszel semmilyen papírt a kórházba (se apaságit, se házassági levelet), akkor automatikusan a Te nevedre kerül.
Két vezetékneve legyen a babának. Apasági nyilatkozatod ha van az nem baj, de ha beviszed magaddal a kórházba és kérik akkor automatikusan az apa vezetéknevét fogja kapni a gyerek, szóval vagy azt csináljátok hogy anyakönyvezetõnél gyorsan összeházasodtok és te felveszed a párod vezetéknevét-így neked is két vezetékneved lesz, vagy nem tudom.de az elõbbi szerintem jobb.
A kérdező hozzászólása: Húúú köszönöm a sok választ! Még nem vagyunk házasok, de beszélgetünk az élet nagy dolgairól úgymond, amiben a gyerek is benne van. Viszont én csak házasságban szeretnék gyereket vállalni. PErsze mint tudjuk ember tervez... :) A dupla vezetéknév nem jó, mert nekem tényleg olyan nevem van, ami nagyon üt mindent. Régi nemesi név. Még keresztnév sem lehet utána bármi. ÉS ezért szeretném, ah nem veszne el- inkább lányok vannak a családban. A páromnak meg tényleg tucat neve van, így õ azt mondta, nem bánná, sõt még poénkodott vele, h õ is felveszi az enyémet :D
Nem tudom ki pontoz le, de koszonom! Sokan okoskodnak ez a baj, mindekozben fogalmuk nincsen rola! Gratulalok!!
Oké utolsó de azért a válaszod nem volt teljes mert leírtál valamit de annak a következményét nem. Hogy a gyerek így nincs jogilag elismerve, és ne adja az ég különmennének szülés után, nem elég egy sima gyerekelhelyezési perre menni, hanem elõször még egy apasági pert is kell indítani ha az életben valaha akar gyerektartást kapni.
15-ös már nem azért de nem igazán hasznos a válaszod, hiszen a kérdezõ a kérdésében is leírja, hogy szeretné ha az apa el legyen ismerve hivatalosan is. Úgyhogy te ne okoskodj!!!!!
Pont úgy vagyok, mint te. Az én nevem ritkább, a páromé meg elég gyakori. Nem szerettem volna, ha ezt kapja a lányunk, meg egyébként sem lenne aki tovább vigye a vezetéknevemet. Nem voltunk még házasok az elsõ gyerek születésekor. Az apasági nyilatkozatnál a kötõjeles verziót választottuk. Szóval mindkét nevet megkapta. De lehetett volna csak az enyémet is, attól még a párom lett volna az apja papíron is! Aztán összeházassodtunk és felvettük egymás nevét. Az egész családnak ugyanaz lett a vezetékneve Kiss-Kovács.
nálunk is ez van, nekem ritka, székely nemesi nevem van (vagyunk kb. 12en ezzel a névvel össz-vissz), én csak arra szeretném rávenni férjemet, hogy megkapja mindkettõnk nevét majd a gyerek, de egyszerûen nem hajlandó rá...pedig neki is a TOP3ban van a vezetékneve... :( amúgy valóban, házasság elõtt megkérdezik, hogy mi legyen majd a neve a gyereknek. Amit oda beírsz, azt azt hiszem, egyszer lehet változtatni, 10E Ft-os illetékbélyeggel (utánanéztem, mert nálunk csak a férjem neve lett beíratva :( )
Utolso TENE OKOSKODJ. En csak leirtam a menetet. Ennyi. Mindenkinek a maga dontese, illetve a paroke.
Kedves 15-ös, szerintem a kérdezõ nem igazán szeretné ha az apa ismeretlenként szerepelne a gyerekének a születési anyakönyvi kivonatában.... ne okoskodj inkább. Bár abban igazad van hogy úgy az anyja nevét kapja, csak hivatalosan nem lenne apja a gyereknek! Azért ez elég gáz lenne...
De igen hülyeség mert attól, hogy egy gyereket az apa elismer attól még nem kell a nevére vennie. A gyerek nevét a szülõk választják meg nem, kötelezõ az apa nevén lenni. Az meg, ha nincs apasági akkor a gyereket jogilag az apa el sem ismerte.
Mar elnezest kerek, az 5 os valaszolo nagyon nem irt butasagot! Edeseim ez igy mukodik, hogy ha azt szeretned, hogy a TE NEVEDRE KERULJON A GYEREK, egyszeru nem mentek be a gyamugyhoz. Persze ha nem vagytok hazasaok. Mi sem voltunk hazasok, es az en nevemre kerult a gyerek. A korhazban automatikusan a te nevedre kerul. Mondom TUDOM, MERT EN IGY VOLTAM!!!!
8-as a mi házassági anyakönyvi kivonatunkba is benne van hogy mi lesz a születendõ gyerek neve..
Nekünk is 2010-ben volt :)
8-as vagyok. Ezek szerint az önkormányzati dolgozón múlik, megkérdezi-e, és beírja-e. 2010ben volt az esküvõnk, nem is kérdezték meg.
10-es vagyok, közben megnéztem a házasságinkat, a megjegyzésbe van írva, hogy: "A gyermekek születési családi neve: " Lehet, hogy nem mindenhol írják rá, a régiekben biztos nem volt benne. Bocsánat, ha megtévesztettem valakit ezzel.
A kérdező hozzászólása: Óóó utolsó sajnálom :( Próbáld meg rávenni, hogy legalább ha lányotok lesz, az hadd kapja a te nevedet, lehet az annyira nem is zavarná :)

Mi van olyankor, ha én, az apa szeretném a nevemre venni a gyerekemet, és az anya nem egyezik bele?

Hogy miért?Mert attól fél,hogy igy jogilag támadható lesz,mivel szerintem olyan életmódot folytat,ami nem segiti,s?t,rontja majd a kés?bbiekben a gyerekem személyiségfejl?dését.Amikor a pici megszületett,csináltattam egy nevesitett dns vizsgálatot,és 99,9%-ban bizonyitott az apaság!Ebbe még akkor bele ment. Válaszoljatok légyszi. Köszi.

Legjobb válasz: szerintem az apasági teszt téged igazol, akár a neveden van a gyerek, akár nem...azzal már támadható, úgyhogy mindegy lenne ha megengedné...

szerintem az apasági teszt téged igazol, akár a neveden van a gyerek, akár nem...azzal már támadható, úgyhogy mindegy lenne ha megengedné...
Amikor a kicsi megszuletett, a gyamugy irt a parodnak, neki kotelezoen meg kellett jelennie a gyamugyon, es megkerdeztek, hogy szuletett egy babaja, de hol az apa? Mit mondott vajon a parod? Azt, hogy nem tudja, ki az apa??? Akkor hazudott. Menjel be a gyamugyre, mondd el amit ide leirtal, vidd magaddal a dns tesztet is. Ok majd elmondanak mindent neked, hogyan tovabb, mit tegyel. Nem teheti meg az anya, hogy azt mondja, hogy nem tudja ki az apa, hiszen azt irod, o is tudja, hogy keszult dns teszt, es tudja az eredmenyt is, hogy te vagy az apa. Akkor nyilvan a te nevedet fogja megkapni, nem pedig egy kitalalt vezetek nevet. Mert most az anya nevet kapta a baba szuleteskor, de 3 even belul rendezodnie kell a nevvel es az apaval kapcsolatban a dolgoknak! 3 ev mulva, ha az anya ujbol azt mondja, hogy nincs apja a gyereknek, kitalalnak neki egy alnevet! Ezt elozd meg! Menjel holnap be a gyamugyre, es segiteni fognak, hidd el. Ha a birosagra kell majd menned, akkor azt is pontosan elfogjak mondani neked, meg segitenek megfogalmazni egy levelet is, amit esetleg a birosagnak kell kuldened, de lehet hogy ok hivatalbol elinditjak az ugyet. Holnap gyamugy, es mondj el mindent, kerdezz mindent! Remelem minden jol alakul! Majd irjal, mit inteztel, mennyi idos a baba?
és az is nagyon szép dolog , hogy egy apa harcol a gyerekéért , mert általában fordítva szokott lenni.sajnos az én bátyám megtagadta a kislányát aki házasságán kívul szuletett még annak ellenére is , hogy a bíróságon rá lett bizonyítva.drukkolok neked továbbra is és orulok , hogy még léteznek ilyen férfiak is akik nem csak "megcsinálni " tudják a gyereket, hanem feleloséget is akarnak érte válalni
Egy ismerõsöm volt hasonló cipõben, mint te. Fiatalon ejtette teherbe a lányt (de azért mindketten nagykorúak voltak), a lány és családja szerettek volna úgy tenni, mintha mi sem történt volna, és csak a gólya pottyantott volna közéjük egy újszülöttet, de az ismerõs a dns-teszt eredményével kiharcolta a bíróságon az apai jogokat (láthatás), és persze tartásdíjat is fizet. A bíróság elsõsorban a gyerek érdekét nézi, márpedig az õ érdeke mindenképp a két szülõ. Ha ismert az apa, az anyuka önhatalmúan nem foszthatja meg a szülõi jogaitól. Az teljesen mindegy, kinek a nevét viseli a gyerek, ma már házasságon belül is van akár arra is lehetõség, hogy az anyai vezetéknevet vigyék tovább a gyerekek. Ennek semmi köze az apa jogaihoz.
Ezzel tisztában vagyok, ez az ismerõsömnél is így volt, ezért indított bírósági eljárást az apai jogokért. Nem automatikusan jár. Azt még hozzátenném, hogy ebben az esetben két egyedülálló fiatalról volt szó. Bonyolultabb az eset, ha a gyerek anyja házasságban él, és a férje a nevére veszi a gyereket. A magyar jog a férjet automatikusan apának ismeri el, ha õ nem tiltakozik.
A kérdező hozzászólása: igen, igazad van.de ha olvastad az elõzõ válasz álltalam irt kommentjét, akkor tudod, hogy amig papiron nem szerepel sehol az, hogy én vagyok az apa, addig az olyan, mint ha én nem is léteznék!semmihez semmilyen jogom nincs a kisfiammal kapcsolatban.nincs láthatás, csak akkor láthatom, amikor anya engedi.azért köszi.
A kérdező hozzászólása: ez csak az elsõ lépés!egyenlõre csak képbe szeretnék kerülni, hogy hivatalosan is figyelemmel kisérjem azt, hogy hogy foglalkozik a gyerekemmel!megigértem neki, hogy ha továbbra is csak a saját érdekeit nézi és nem a gyerekemét, ha ugyanazt az életmódot folytatja, amit már az elõzõ kommentemben leirtam, akkor mindent, és a legmesszebbmenõkig mindent el fogok követni azért, hogy én nevelhessem fel a kisfiamat!de csak akkor!ha normálisan intézi a dolgait, ugy ahogy azt a gyermek érdeke megkívánja, akkor nevelkedhet nála a gyermekem!természetesen ez a gyerek is megnõ majd egyszer, és akkor majd õ is elfogja tudni dönteni, hogy kivel szeretne élni.
Pontosan milyen életmódot folytat? Ha tényleg veszélyezteti a a gyerek fejlõdését, miért nem perled el tõle? Tudod bizonyítani, hogy a Tied a gyerek és ha tényleg olyan az anya, igazán megpróbálhatnád. Mert nekem a mondandódból az jött le, hogy csak a nevedre akarod venni és gyerektartást fizetni + látogatni, persze ez mind szép és jó, de Te mondtad, hogy támadható az anya életmódja (bele se merek gondolni milyen életmódot folytat) Gondolj elõször a gyerekedre, és ne feltétlen az anyagi javaira.
gratulálok a kisfiadhoz és továbbra is harcolj érte .én anyapárti vagyok, de ilyen esetben talán jobb lenne , ha az apának ítélnék
Akkor reggel kezdj a gyamugyon ha lesz idod!
A kérdező hozzászólása: sziasztok.köszönöm a sok biztatást, nagyon jólesik!a baba 6 hónapos, kisfiu, és dávidnak hivják.gyönyörû kisfiú, egy vasgyúró.
és ezt a se veled se nélkuled kapcsolatot nem lehet egybe hozni ? a picinek ez lenne a legjobb.kulonben kisfiú vagy kislány?és milyen az az életmód, mármint amit folytat hogy veszélyeztetheti a gyereket?és abban az esetben te válalnád a gyerek felnevelését ?
A kérdező hozzászólása: igen, de igy , hogy nincs a nevemen, hivatalosan nincs apja a gyereknek, és nem követhetem figyelemmel, hogy az anya normálisan bánik-e vele.
A kérdező hozzászólása: tudod...én nem akartam ezt a gyereket, mert nem hogy nem házasságban, de nem is egy szokványos párkapcsolatban született!ez egy se veled-se nélküled kapcsolatban megfogant csöpség, de ha már megszületett, és egy ilyen helyzetbe került akaratán kivül, akkor szerintem neki is joga van ugy felnõni, hogy apa, és anya is legyen mellette, és ne induljon ebbõl a helyzetbõl kifolyólag hátránnyal minden közösségben!mindent meg fogok tenni azért, hogy teljes mértékben eleget tegyek minden apai jogomnak és kötelességemnek is!köszönöm a szurkolást, nagyon rendes vagy!üdv
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek a gyors válaszokat, örülök, hogy ilyen közösségekre talál néha az egyszerü ember fia még ebben az országban!
mi történt azóta?

Ha gyerekem születik adhatom neki vezetéknévként az én nevem vagy muszáj az apjáét kapnia? Az apjának egy semmilyen átlag neve lenne nekem meg az országban egyedül van ez a vezetéknevem a családommal és szeretném tovább adni a gyereknek.

Függ ez a házasságtól vagy mint szül? anyja megillet a jog a kérdés eldöntésében?

Legjobb válasz: Talán a vezetéknevedre és nem a keresztre gondolsz. Egyébként adhatod neki elvileg.

Talán a vezetéknevedre és nem a keresztre gondolsz. Egyébként adhatod neki elvileg.
Egyébként kedves kérdezõ találtam egy cikket ami errõl(is) szól. "A vezetéknév megválasztása Ha a szülõk házasságban élnek, az alábbi szabályokat kell betartaniuk a gyermek vezetéknevének megválasztásakor! A gyermeknek vagy az egyik szülõ vezetéknevét vagy mindkettõét kell viselnie. Tehát Kis Piroska és Kunházy Bálint gyermeke lehet Kis vagy Kunházy, de Kis-Kunházy vagy Kunházy-Kis is. Csak akkor kaphatja a gyermek az anya családi nevét, ha a házasságkötés után is a sajátját viseli. Így tehát ha Kis Piroska megházasodván már Kis-Kunházy Piroska, a gyermek nem lehet Kis családnevû. Ha a szülõk közös házassági nevet viselnek (példánk esetében Kis-Kunházy), akkor a gyermeknek csak ez lehet a vezetékneve. A gyermek vezetékneve legfeljebb két tagból állhat. Az egy házasságból született gyermekek vezetékneve nem térhet el."
Bár azt írtad, hogy a keresztneved, de ha jól sejtem, a vezetéknevedre gondoltál. Úgyanúgy kaphatja a gyerek az anyja nevét, mint az apjáét, vagy akár mind kettõjükét is.
Amúgy kaphatja a te nevedet is, a pontos jogi útját viszont nem tudom. Az biztos, hogy mindkettõtök beleegyezése kell hozzá.
Mert mi a vezetékneved? Az övé meg ettõl miért "semmilyen, átlag"? Kicsit sznob vagy, nem? Nekem a keresztnevem ritka mégsem mondom, hogy másnak meg átlagos a neve.
Én is kíváncsi vagyok a vezetéknevedre. :) A keresztneved nem kell nyugi. Szóval senki nem fogja tudni ki vagy.
amugy nem biztos hogy ha fiad szuletik akkor tovabb fogja vinni a neved, attol fugg milyen no szul neki gyereket ;)
Ird meg a vezeték neved, kiváncsi vagyok!
mondjuk az én vezetéknevem is ritka.
én is szeretem a vezeték nevem, a lányom mégis az apja nevén van. velem van éjjel nappal a kicsi, én hordtam ki, szültem meg.mindenki tudja, hogy az enyém.de ha megkérdik hogy hívják, akkor tudják ki az apuka. (én költöztem a férjem városába, sokan ismerik, de a tanácsadóban ugye engem nem ismertek a velem egyidõs anyukák) mindenhol az anyja nevét kérdik majd a kicsitõl úgyis.miert kell elvenni egy apától ezt? a gyermek nagy részben úgyis anyukával van, apának jutnak az estékbõl, a hetvége, hogy vele legyen. hagy maradjon már a vezetéknév a férfiaknak.
Nekem is nagyon ritka nevem van, en a kotojeleshez ragaszkodom. Olvasd el ez en kerdesemre a valaszokat, fenn van a kiemeltek kozt, te se szamits jobbra... Ha az anya nevet (is) akarjuk, az feminizmus, ha a ferjet, az meg termeszetes... VICC..
Uccso vagyok, ird meg privatban a neved, en is megirom akk az enyem!:) (Vmiert en nem tudok levelezest kezdeni telorol)
Ha nem tudnak megegyezni a szülõk, akkor mindkettõt kapja kötõjellel, abc sorrendben. EZ a törvény. Ha házasok vagytok, az esküvõ elõtt meg kell egyezni ebben, az elsõ gyerek születéséig módosítható. Ha nem vagytok házasok, akkor az apasági nyilatkozat tételekor kell megegyezni.
Nem véletlenül létezik ez a hagyomány, hogy a gyerek a férj vezetéknevét viszi tovább. Mert amíg hagyomány addig ez gy könnyû döntés sértõdés nélkül. Nyilván ha választhatna akkor a szülõk 90%-a (fõleg a nagyszülõk unszolására, mert nekik ez még fontosabb szokott lenni) a saját vezeték nevét adná a gyereknek, a vezetéknév sokszorzás max. egyszer tehetõ meg szóval ebbõl könnyen viták/sértõdések származhatnának. (Kinek a neve a ritkább, a szebb, kinek a vezetékneve "halljon ki"..eh)
De mi van akkor, ha a szülõk sem jutnak egyezségre a nevet illetõen? Akkor kié a döntõ szó? Vagy akkor össze sem házasodhatnak?
16-os :-) 1.Gondolom az egész család van a facebookon, anya, apa, gyerek így lehetnek 3-an :-) 3.Tényleg megkérdezik a születendõ gyerek nevét a házasságkötésnél? Akkor nekem selejt anyakönyvvezetõm volt nálunk nem voltak rá kíváncsiak :-)
1./Ha a facebookon 3 ilyen nevû ember van, akkor a tied nem lehet egyedüli az országban. De honnan tudod, hogy nincs másnak ilyen vezetékneve? Ezt csak a Népesség Nyilvántartóban tudnád megnézni. 2./ A házasságkötéskor kell nyilatkozni arról, hogy a születendõ gyerekek kinek a nevét viselik majd.
A kérdező hozzászólása: Én nem sznobnak nevezném magam, hanem ha lenne fiu a családban aki továbbvinné a nevet akkor nem ragaszkodnék a dologhoz. Amugy a keresztnevem is ritka nem felvágásbol van az egész.
A kérdező hozzászólása: Mivel 3 ilyen nevü ember van a facebookon valamelyikönk lenne a 3 közül szoval ne haragudj de megtartom titokban :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem figyeltem hogy elirtam kicsit már fáradt vagyok.
Már megint te vagy az? Azt hiszed, ha ötvenszer felteszed ide ugyanazt a kérdést, akkor elõbb-utóbb igazad lesz?!

Ha egy külföldi pl. Pesten dolgozik és a picit is értelemszerûen oda szeretné oviba járatni, de a magyar állampolgárság hiányában nem rendelkezik lakcímkártyával, akkor a gyereket nem veszi fel az óvoda?

Legjobb válasz: A berelt lakasba bejelentkeznek es akkor a korzeti felveszi ha van hely. Otthon is volt igy kulfoldi ismeros, en meg most vagyok kulfdon, bejelentkeztunk a lakasba es a gyerekek mentek a korzeti iskolak kozul oda, ahol hely volt.

A berelt lakasba bejelentkeznek es akkor a korzeti felveszi ha van hely. Otthon is volt igy kulfoldi ismeros, en meg most vagyok kulfdon, bejelentkeztunk a lakasba es a gyerekek mentek a korzeti iskolak kozul oda, ahol hely volt.
Szerintem is így van.Ahogy az elsõ írta. Legalábbis abból gondolom hogy a szomszédomék külföldi állampolgárok voltak.7 éve költöztek ide, akkor a kisebbik gyerek ovis, a nagyobbik sulis volt, jártak is.De az állampolgárságot csak 2 éve kapták meg.
Nem kell a lakcímhez állampolgárnak lenni.
én úgy hallottam, hogy a szülõ munkáltatói igazolásával a munkahely körzetében lévõ óvodánál lehet esélyed érdeklõd az önkormányzatnál, biztos tudnak segíteni :)
vagy egy óvodában is megkérdezheted, hogy ilyenkor mi a teendõ :)

Terhes vagyok, de válófélben vagyunk! A gyerek a férjemé, de még nem tud róla. Neki már van egy nő az életében, és ha én nem kellek neki szeretném ha a gyermekről lemondana. Mi a teendőm?

Legjobb válasz: Várj azzal a lemondatással. A saját magad és a születendõ gyermeked érdekében. A kicsi az övé és az övé is marad bármi történik köztetek. Minél elõbb számolj be neki a terhességedrõl. Joga van tudni, hogy apa lesz. Bármikor ráérsz elválni ezután, de ezt is beszéld meg vele.

És mi van ha pont hogy mérges lesz? Ezek után én kétlem, hogy repdesne az örömtõl, inkább úgy érezné, hogy most omlik össze minden. Gondolj bele, attól hogy Te meg akarod tartani, de õ már nem akar veled közös jövõt, és lehetne neki valaki mással. Nem akarom a pártját fogni, de én férfi szemmel így látnám. Gyerektartást is gondolom kellene fizetnie, mert ha ott van, nyilván akarna gondoskodni róla, de mivel veled már nem mûködik a dolog, teljesen kimaradna belõle. Így meg se te, se õ nem találna senkit (ha mégis, az nagyon szerencsés eset). Minél elõbb mondd meg neki, mert csak az idõt húzod. Ketten kell döntést hoznotok, de állítsd kész tények elé, legyen döntési joga
Várj azzal a lemondatással. A saját magad és a születendõ gyermeked érdekében. A kicsi az övé és az övé is marad bármi történik köztetek. Minél elõbb számolj be neki a terhességedrõl. Joga van tudni, hogy apa lesz. Bármikor ráérsz elválni ezután, de ezt is beszéld meg vele.
Nagyon sajnálom hogy ez történik veled! Elhagyott félnek lenni, aminek válás a következménye és ráadásul még most éled át életed legszebb ( vagy legalábbis annak kellene lennie, a férjed és a te legszebb idõszakotoknak) és legszomorúbb idõszakát... ez nagyon emberpróbáló feladat lesz. Én teljes mértékben megértem az érzéseid. Teendõd annyi, hogy mindenképp meg kell mondanod az exférjednek hogy babát vársz. De szeretnéd ha azok után amit okozott neked, békén hagyna téged és a születendõ babát. Ha beleegyezik, akkor hivatalos formában kell lemondania róla. De szerintem ez nem lesz olyan könnyû, mert nem valószínû hogy lemondana róla. Bár a gyerkõcnek sem lenne olyan jó érzés majd nagyobb korában szembesülni azzal hogy az apjának nem is kellett, annyira sem hogy a nevére vegye. Ezt gondold át.
Képzeld el az új nõ milyen képet fog vágni, amikor megtudja a dolgot!
Nagy erõt kívánok neked estére. De igazából az együttmaradás két ember döntése. Ha te nem akarsz vele lenni, mert megcsalt, megalázott és elhagyott egy másik nõért a gyerek ellenére mondhatod, hogy neked nem megy a történtek fényében a közös jövõ. Ez nem az õ döntése, hanem a tiétek. Ennek ellenére a korrektség megkívánja, hogy tájékoztasd.
Én vagyok a 14.33-as! Igen, elhiszem hogy nehéz lépés elmondani neki. Pláne azok után amilyen fájdalmat okozott neked! Én is pont erre gondoltam, hogy emiatt majd veled akar maradni és megígér fût-fát csak hogy had lehessen a baba és te melletted. csak ezt nem akartam az elõzõ válaszomba leírni. De hidd el, ez akkora sokk lesz neki hogy elõször nem is tud majd mit mondani. Össze lesz zavarodva. Késõbb meg majd elkezd zakatolni a fejében a sok gondolat. Az is lehet hogy megváltozik teljesen és csak értetek fog élni, elkövet majd mindent hogy visszafogadd. Hát nehéz idõszak elõtt állsz.
A gyerek a férjedé. jogilag is, hisz a férjed még. Mindenképp az õ nevére írják. Az, hogy lemond róla, az nem úgy megy, hogy mától nem kell, ha egyáltalán le akar mondani róla, akkor csak úgy teheti meg, hogy te keresel valakit, aki örökbe fogadja. (a gyereknek nem maardhat apa nélkül)
Mi tortent tovabb??hogy vagy?
Mi veled? Pici? Jól vagytok?
Ez így igaz, az szexeljen, aki tudja, hogy mi a lehetséges következménye! Nem kell neki már a nõ és nem kell tõle gyerek, de azért még megdugja, gusztustalan féreg! És egy nõ, aki szereti még ezt a férfit, hogy várható el, hogy elutasítsa, ha még közeledik hozzá testileg? A férjed egy felelõtlen gazember! HA már eldöntötte, hogy nem akar veled lenni, akkor dugja azt a másik nõt, téged meg ne ejtsen teherbe!
20asnak, de az asszonyt meg meg tudta dugni, igaz? Nem kell neki a felesége, válni szeretne, de egyszer még beletenné a tisztesség kedvéért a vége elõtt. (sajnálom kérdezõ, nyersen fogalmazva ez az igazság.) Szeretõje van (mert házasságban így nevezik azt a nõt akinek viszonya van a férjjel) és a feleségével is lefekszik. Na nehogymár a férj legyen itt az áldozat. Joga van tudni szerintem. De ne állítsuk be az olyan férfit áldozatként aki csalja a feleségét, el akarja hagyni, de alkalomadtán még megrántja.
De hát még nem is apa!! Lehet hogy nem is akarna az lenni, vagyis már biztos, hogy nem a leendõ exfeleségétõl. Megmondta az asszonynak, hogy nem akar vele lenni, akkor miért ne lehetne másik nõje? Valami biztos nem mûködött, különben nem fajult volna eddig a dolog. Nem akarom védeni a pasit, de én fel lennék háborodva, ha ilyen helyzetbe kényszerítenének. Õ nem tervezte, nem akarta ezt a gyereket, de azért fizessen, de látnia ne láthassa, mert már mással van. Úgy látszik a nõk tényleg bármit megtesznek a gyerekért
Ne légy már h.lye. Otthagyott, megcsalt, nem szeret. Fizesse csak a gyerektartást. A gyereknek is szüksége van rá, azért, mert te sértõdött vagy, neki még kellhet az a pénz. Jó lesz az sok mindenre, hidd el :) . Sõõõt, a láthatás sem árthat, késõbb neked is jó lesz az a kis szabadidõ. MILYENEK A MAI NÕK, szuper, hányan jönnek összefoglalt férfivel, sõt, apával, a szemétség teteje.
Minden tiszteletem a tiéd utolsó! N30
Nálunk ugyanez volt a helyzet. A férjem lelépett, és rövid idõ múlva összeállt egy nõvel. Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, azt akarta vetessem el. Nem tettem. Egyedül nevelem a kisfiam. Nehéz, de megéri. Most sem döntenék másként. Az apuka egyszer látta a fiát, még a kórházban, miután megszületett. A válóperünk folyamatban, végül én adtam be. Gyerektartást fizet, de egyáltalán nem érdeklõdik. Majd írd meg, hogyan alakultak nálatok a dolgok. Kitartás!
Nem értelek 15ös. ketyegne a vekker? Nem ezzel akarja visszacsábítani a férjét. Ha elolvastad az elõzményeket megláthatod. Azért vetesse el a gyerekét, mert miért is? vagy hogy érted ezt a vekkert?
Ez egyáltalán nem korrekt. Nem egyedül a te gyereked, hanem az övé is, és köze van hozzá. Nem dönthetsz egyedül úgy, hogy márpedig neked kell és kész. Hány éves vagy, hogy ennyire kapaszkodsz ebbe a lehetõségbe? Mintha ketyegne a vekker
Elválsz gyorsan csendben és nem mondod el neki, hogy terhes vagy. Még hónapokig nem fog látszani. Ha nincs közös gyerek ennyi idõ alatt lezavarható a válás. Csak h a már azt kérdezted nem tilthatod e el.... Azt akarod hogy tudjon a gyerekrõl, de szenvedjen? vagy mire jó ez az eltiltás? Ha gondolod mondd el, kialakul vmi láthatás gyermek és apja között, vagy ne mondd el. De az elmondom, de eltiltom dolog nem korrekt.
A kérdező hozzászólása: Végülis akkor a lényeg az, hogy nem tilthatom el semmilyen módon?
A kérdező hozzászólása: Az anyagiak nem érdekelnek. Anyukám kettõnket nevelt fel úgy, hogy apám nem fizetett gyerektartást. Csak mert nem akart fizetni az állam meg egy nagy szar anyu hiába akarta, hogy fizessen, nem dolgozik (persze pairon) akkor nem kell fizetnie. Ez nem érdekel
Ha lemondatod, akkor még gyerektartást sem kérhetsz, anyagilag is egyedül maradsz.
A kérdező hozzászólása: Én szeretem õt, és szerettem is volna vele maradni, de õ azt mondta, hogy nem. még a válóper nincs beadva mert mondtam neki ha te akarsz elválni akkor neked kell beadni. De mivel akkor azt mondta, hogy vége (akkor még én sem tudtam a babáról) így biztos vagyok, hogy csak a gyerek miatt maradna velem. Érzései irántam szerintem már nincsenek. Ha nem lenne a baba akkor más lenne. Én nagyon szeretem és igen nem így képzeltem el a babavárást. Életem legboldogabb idõszaka kellene, hogy legyen és itt vagyok lassan teljesen kikészülve idegileg, ami nagyon nem jó most nekem . Nekünk mert itt nem csak rólam van már szó. Szeretem a férjemet és fáj az elutasítása. Sajnos én is apa nálkül nõttem fel, lehet azért is nemérzem annyira tragikusnak azt, hogy egyedül kell felnevelnem. :-(
A kérdező hozzászólása: Ma próbálom elmondni neki, vagyis elfogom. Már készülök rá napok óta, de egyszerûen nem ment eddig. Én nagyon szeretem, de tudom ha megtudja, hogy terhes vagyok õ azt mondaná, hogy maradjunk együtt. De csak a gyerek miatt nem akarok, hiszen neki ott van az amásik. Úgy leálni egy életet, hogy csak egy gyerek tart össze minket. Nem. Elég nehéz dolog lesz azthiszem. Elvetetésen is gondolkoztam (8.hétben vagyok) de nem tudnám megtenni ugy érzem.
hahoooo?

Ha Gyeden vagyok és a férjem szeretné a második gyerekre (még magzat) is igényelni a családi adókedvezményt, akkor nekem kinél kell leigazoltatnom, hogy nem én veszem igénybe az adókedvezményt?

A gyedemet folyósító OEP-nél vagy a munkáltatómnál, akinél ugye fiz nélküli szabin vagyok szülés óta?

Legjobb válasz: Nálunk is a férjem veszi igénybe és nekem be kellett vinnem a papírt a munkahelyemre aláíratni és lepecsételtetni és utána vitte be a munkahelyére.

Nálunk is a férjem veszi igénybe és nekem be kellett vinnem a papírt a munkahelyemre aláíratni és lepecsételtetni és utána vitte be a munkahelyére.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!