Találatok a következő kifejezésre: Ha szeretném a gyerekem az (50 db)

Ha el van titkolva hogy van egy gyerekem és kiderül, én szeretném a gyereket, az anya megtagadhatja vagy megtilthatja a láthatást?

5 éves a kis fiú most tudtam meg annó megcsalt ezért hagytam ott 1hó ra rá bejelentette hogy terhes de nem hittem neki azt hittem hogy ezzel akar vissza kapni.

Legjobb válasz: Hogy értve szeretnéd a gyereket, Te akarod nevelni, vagy csak a nevedre venni és látogatni? Mindenesetre neked, mint apának, vannak jogaid. Nem tilthatja meg a láthatást. Javaslom, hogy kérdezz meg egy ügyvédet, aki pontosan elmondja neked, mi az ügy menete.

Az a gyerek nem tehet semmirõl bárkié is.Nem értem, hogy ez miért 5 év után jutott eszedbe, hogy esetleg a tiéd is lehet.Ha kérdéses volt, miért nem tisztáztátok az apaságot már a születése után.Tehát ha mégis a tiéd, ez nem mentség rá, hogy 5 évig nem érdekelt, és mást tekintett az apjának. A gyereket szerintem sem kellene beavatni, csak ha beigazolódik, hogy nem az az apja akit annak hitt. Azért ez nem szép dolog, hogy ennyire nem voltatok tekintettel rá.
Én úgy látom, inkább egy jogászt kéne megkérdezni. Esetleg Mónika?
A gyereknek semmit nem kell tudnia a dologról addig, amíg biztos nem lesz a te apaságod. Ha mégis a másik férfi az apa, akkor legalább nem lesz összezavarva. Hiszen ma már könnyen, nyálból is vehetõ minta a DNS-vizsgálathoz. Beszéld meg a volt pároddal, kérd a beleegyezését a vizsgálathoz. Mert joga van a kisgyereknek és neked is tudni, hogy ki a valódi apa. Persze, az igaz, hogy elég sokáig tartott az "ébredés". De ugye azt tudod, hogy ha te leszel, akkor meg kell emberelned magad, az apaság egy életre szóló feladat és felelõsség akkor is, ha nem éltek együtt?
Ha a tiéd a gyerek, jogod van látni.
Mintha a barátnõd írt volna egyik nap. Ugyanez volt a szitu. Amúgy én se értem. Apasági teszt és kész.
háromszor elolvastam a kérdést, és nem értem.
Nem lehet, hogy tényleg attól van a gyerek akivel megcsalt?
Hogy értve szeretnéd a gyereket, Te akarod nevelni, vagy csak a nevedre venni és látogatni? Mindenesetre neked, mint apának, vannak jogaid. Nem tilthatja meg a láthatást. Javaslom, hogy kérdezz meg egy ügyvédet, aki pontosan elmondja neked, mi az ügy menete.
Ööö, a gyereket nem titkolták el. Csak téged nem érdekelt. Ugye érzed a különbséget?
valaki lefordítani a kérdést?:) még mindig nem értem.
ha te nem érdeklõdtél a gyerek akkor X idõ után lejárt az az idõ, ami alatt érvényesíthetted volna apai jogaidat, mostmár valszeg rég nem. ha évekig nem érdeklõdtél, az azt jelenti, hogy automatikusan lemondtál az apaságról. szerintem ezt vérvizsgálat se teszi helyre, tökmindegy, akkor sem lehetnek követeléseid, ha te vagy az apja. mert ugye a jogokkal kötelességek is jártak volna.
persze hogy nem mondott semmit.én se mondanék azután miután közölném és az apa leszarná...emlékezz vissza:talán még vádoltad is hogy kitalálta, vagy esetleg mondtad neki hogy ezzel nem szerez vissza...ha igen, ne várj csodákat.ezért nem mondta esetleg.az 5 év alatt hányszor próbáltad kideríteni az igazat?ha foglalkoztatott volna a téma, utána jársz.ha te is vagy a vérszerinti apa, az nem te vagy aki felnevelte eddig.téged nem érdekelt létezik-e.aki meg lehet nem is az apja az a nevére vette, és elfogadta.érted mi a külömbség?ne haragudj de ez van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az exem azt mondta nem az enyém rá 1 hónapra (2003-ban), nem most ébredtem fel 2004 májusáig beszéltünk de nem is mondott semmit. Csak anyit kérdeznék töletek hogy ha megcsalnának a lakó társatokkal otthagynátok a párotokat vagy sem én otthagytam.
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem hogy 4 éve boldog párkapcsolatban élek ugyhogy nem mennék vissza az exhez.
01:46 Az apai jogok, az apaság soha nem évül el (mint pl. az anyagi követelések)! Amúgy meg jobb késõn, mint soha. Szerintem kár szapulni a kérdezõt! (Hányan hallgatnának, még ha sejtenék is, hogy esetleg apák, de hogy mentesüljenek az anyagi és egyéb felelõsség alól, inkább sunyítanának.) Most még léphet és akár gondoskodó szülõvé válhat.

Egy anya hogy tudja szeretni a gyerekét, ha az nagyon csúnya?

Legjobb válasz: mert az embereket nem a szépségükért szokás szeretni, és ez nem csak az anya-gyerek kapcsoltra vonatkozik, hanem mindegyikre.

mert az embereket nem a szépségükért szokás szeretni, és ez nem csak az anya-gyerek kapcsoltra vonatkozik, hanem mindegyikre.
1. Eleve, hogy ki csunya es szep, szubjektiv. 2. Az ember sokkal tobbol all, mint a kulso. Nem azert szeret senkit az anyja, mert szep, hanem, mert a gyereke es hatalmas erzelmi kotodese van iranyaban. Max. buszke ra, ha szepre sikerult, de emellett a csunya anyja buszke lehet pl. ha a gyereke jol teljesit az eletben. Ugy irod le, mintha csak a szepseg lehetne ok a szeretetre. Te edesapadat es edesanyadat csak akkor tudod szeretni, ha topmodell alkatuak?
a csúnyaság, ahogy a szépség is, relatív. mindkettõnek csekélyebb a jelentõsége, mint amennyire az emberek többsége gondolná.
Ha igazán szereti, nem veszi észre, nem is törõdik vele, hogy esetleg csúnya. Neki a legdrágább, a legszebb. Ez így van jól!
Azt szokták mondani, hogy akit szeretünk, szépnek látjuk.
Úgy, hogy a két dolog nem függ össze egymással. Biztos téged is szeret anyukád, pedig nagyon buta lehetsz a kérdésed alapján.
NAGYON.
Talan Isten azert teremtett minden bebinek (allat vagy ember) aranyos kulsot, hogy szeresse az anyja. Kesobb megszokja. :)
szerinted normális ez a kérdés , kérdezõ? már hogy a francba ne szeretné az anya a gyerekét ha csúnya, amúgy is egy anyának még akkor is szép a gyereke ha az nagyon csúnya .
minden anyának a saját gyereke a legszebb.
Egyébként miért kérdezed? Neked van csúnya gyereked, vagy te vagy az???
"Az ember mindig többet ér, mint az arca, Mert a szív s a lélek nincs a képen rajta."
tükröd mit mond?
Elottem mar leirtak a tutit, Meg csak annyit akartam hozzafuzni, hogy a "csunya" szulot is szereti a gyermek, vagy nem?
Nézd, te más gyerekét láthatod csúnyának (én is szoktam néha csúnyának látni, nem is egyet, de én mindig azt mondom, hogy aranyos), de a sajátját a legszebbnek látja. A szeretet nem függ szépségtõl. Tagadhatatlan, hogy nagyon csúnya gyerekek is vannak, de most tényleg hogy mondd meg a büszke anyukának, hogy hááát bocs :D Egyik barátnõm azt mondta az egyik babára, hogy "érdekes" :D Apukám szerint én is nagyon csúnya újszülött voltam, (a képekbõl ítélve teljesen igaza volt :D), de 1 hét múlva kikupálódtam :) :)
Sok csúnya embernek párja is akad.
Ez most komoly? Egy anya mindig szépnek látja a gyerekét. Meg nem is ezen múlik. Nem tehetne róla senki.
Mi van? Miért ne szeretné? Hogy merül fel egy ilyen buta kérdés?! Az anya a gyerekét szereti, és nem pedig a gyerekének a szépségét!! Elég bunkó példa, de lásd mondjuk a rokkantakat. Õket is szeretik! Pedig õk se szépek, és még sok esetben gondoskodni se tudnak magukról. Mégis ÕKET szeretik, és nem a testüket.
A kérdező hozzászólása: Nem! Csak kíváncsiság!

Ti csődként fognátok fel, ha a gyerek az apjával szeretne maradni válás után? Mit tennétek a helyemben, benne maradnátok a házasságban?

A kisfiam 6 éves, az apja volt eleinte otthon vele (fél éves koráig én, de utána visszamentem dolgozni). A kapcsolatunk szépen lassan megromlott a férjemmel, talán a helyzet miatt, nem tudom. 2 éve dolgozik újra, én még mindig többet, így ? van a kicsivel többet. Imádják egymást, jobban ragaszkodik hozzá. Nekem már nem jó ez a kapcsolat, beszélgettem a kisfiammal nemrég, egy kisbarátja szülei elváltak, ennek kapcsán kérdezgettem, azt mondta, hogy ? az apjával maradna. Kicsit rosszul esett, de végülis megértem. Én válnék, férjemnek ez így kényelmes, azt mondta döntsek (az ilyenjeit?l is falra mászok, ? a férfi, szerinte néha lekezelem, de mindent csak rám hárít mindig, mi mást csinálhatnék, mint döntök és cselekszem. Most még a válásról is én döntsek, ? ebb?l is kimarad) A gyerek miatt ti maradnátok?

Legjobb válasz: Nem csõd és ne maradj csak a gyerek miatt! A problémákat a gyerek is érzi és hosszú távon rosszabb lesz neki, ha olyan emberekkel él együtt, akikre nem tud támaszként tekinteni, hiszen õk maguk is bizonytalanok és nem tisztelik egymást. Annyira meg ne legyél önzõ, hogy tönkre teszed a gyerek fejlõdését, csak azért, hogy a közeledben legyen.

Nem csõd és ne maradj csak a gyerek miatt! A problémákat a gyerek is érzi és hosszú távon rosszabb lesz neki, ha olyan emberekkel él együtt, akikre nem tud támaszként tekinteni, hiszen õk maguk is bizonytalanok és nem tisztelik egymást. Annyira meg ne legyél önzõ, hogy tönkre teszed a gyerek fejlõdését, csak azért, hogy a közeledben legyen.
Semmi baj nincs azzal, miért ne maradhatna az apjával? Mi is apukánkkal maradtunk, ettõl még lehet kapcsolatot tartani az anyával is.
"Én maradnék, de nem azért, mert ha válnék, akkor nem kapnám meg a gyereket. Biztos, hogy te kapnád, ne aggódj." 1: Ez egyáltalán nem biztos. 2: A gyerek nem egy tárgy és 6 évesen azért már neki is van beleszólása. Ahogy a kérdezõ írja õ az apjával maradna. Egyébként egy fiú gyereknek nagyon fontos az apa, tõle jönnek a minták a késõbbi felnõtt korhoz.
"Most még a válásról is én döntsek, õ ebbõl is kimarad) " Mert számára lényegtelen, hogy te ott vagy, vagy nem. A gyerek miatt elvisel és ennyi.
nem igazán értem a felháborodásod ... te akarsz válni, nem a férjed, akkor miért õ döntsön?
# 4/5 Na te is egy szép mintát mutathatsz a gyerekeidnek gratulálok.
Úristen 4-es, ugye ez csak vicc?!
Õ! Ha jól értem, azért maradnál mert az esetleges válás során a gyerek az apját választaná. Kicseszett önzõ vagy, ugye tudod?!
4 "Biztos, hogy te kapnád, ne aggódj. " Erre ne vegyél mérget, mert ebben az esetben a kis srácnak az apja felé anyai érzései vannak, és az anyja felé apai. Itt ebben a helyzetben nem kapná meg a gyereket.
Én maradnék, de nem azért, mert ha válnék, akkor nem kapnám meg a gyereket. Biztos, hogy te kapnád, ne aggódj. Azért maradnék, mert egy ilyen kicsi gyerekkel valószínûleg nem találnék új kapcsolatot. Érdemes megvárni, amíg nagyobb lesz, 13-14 éves, onnantól már csak pár év, és felnõtt, akkor már a férfiakat sem érdekli, hogy van, az már nem egy olyan gyerek, akit még nevelni kell, és pótapának tekintené a jelölteket. Így meg, hogy a férjeddel maradsz, kényelmesebb addig is az élet, hogy nem rád hárul egyedül a gyereknevelés. Meg a fiús dolgokhoz kell azért az apa. De ha nagyobb lesz, és nem változik a kapcsolatotok jó irányba, akkor elválnék. Ha 13-14 évesen netán az apját választaná, nem tragédia. Amíg meg együtt vagy a férjeddel, attól még te tarthatsz szeretõt. Gondolom úgysem szexeltek már.
Nem rúgta le féléves korában!Ha figyelmesen olvastad volna, visszament dolgozni, hogy eltartsa a családját, mert a kedves családfenntartó apuka erre képtelen volt...Én nem haboznék a helyedben, válnék...A kisfiad döntse el, hogy kihez szeretne menni, bár szerintem az lenne a leghelyesebb, ha közös felügyeleti jogotok lenne, és mind nálad, mind a férjednél ki lenne alakítva neki egy saját kis élete...
"ha fél éves korában lerúgod, mert rohansz vissza dolgozni, akkor ne csodálkozz azon, hogy nem kötõdik hozzád" ez de primitív válasz volt... lehet, hogy nem tûnt fel neked, de nincs olyan gyerek, akivel mindkét szülõje otthon volt egész gyerekkorában, mert dolgozni is kell, akkor szerinted nincs olyan gyerek, aki mindkét szülõhöz kötõdne? én egyformán kötõdöm hozzájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ha az apjával maradna akkor természetesen hagyom. Lehet önzõség lenne csak amiatt maradni, hogy továbbra is együtt legyünk, bár nem tudom. Neki attól függetlenül, hogy az apja és köztem megromlott a kapcsolat jó gyerekkora van. Mások is visszamennek amúgy hamarabb dolgozni (még itt Mo-n is egyre többen) emiatt hülyeség lenne nem gyereket vállalni, ha egyébként szeretjük. Válást pedig akkor még nem terveztem.
Egy 6 éves gyereknek nagyon is van beleszóláési joga abba, hogy hol és kinél akar maradni. A bíróság is megkérdezheti, ill. egy gyermekpszichiáter-szakértõ vagy gyermekpszichológus-szakértõ megvizsgálhatja a gyereket, és az tutira el tudja dönteni, hogy kihez kötõdik érzelmileg erõsebben a gyerek. Ez számít, és az, hogy anyagilag el tudja tartani, semmi más nem.
Közös felügyeleti jog?
Ha a házasságod jóvátehetetlenül megromlott, akkor inkább válj el, mintsem bármiféle ürüggyel kínlódj a kapcsolatban. Azt pedig tudomásul kell venni, hogy vannak olyan gyerekek, akik az édesapjukhoz erõsebben kötõdnek, mint az édesanyjukhoz. Nem kell ezt katasztrófának tekinteni, egyszerûen tudomásul kell venni. Ha te mindenáron el akarod választani egymástól a fiadat és az édesapját, akkor csak annyit érsz el vele, hogy meggyûlöl a fiad egy életre (a férjed is) és pokollá teszitek egymás életét. A gyerek ahhoz kötõdik, aki szereti, aki törõdik vele, aki érzelmi biztonásgot jelent neki, aki elérhetõ a számára és akiben megbízik. Ezek mind-mind lelki dolgok, nagyon mély és erõs kötelékek alapjai, és pici gyerek korban alakulnak ki. Nem csõd ez, csak inkább figyelmeztetés - neked. Ha szülni akarsz, akkor szülj, és neveld a gyerekedet, de ha fél éves korában lerúgod, mert rohansz vissza dolgozni, akkor ne csodálkozz azon, hogy nem kötõdik hozzád. De ne is követeld nagyobb korában, hogy hozzád kötõdjön! Nem maradnék a gyerek miatt. Fizteném a gyerektartást és elmennék egy pszichológushoz. Új életet mindig lehet kezdeni, ha tudod, hogy a régiben hol követted el a hibákat.
Ne maradj a gyerek miatt! Egyáltalán nem csõd. Maradjon az apjával. Te kezdj új életet. Ezt el kell fogadni, pont akkor lennél önzõ, ha a gyerek akarata ellenére akarnád magad mellett tartani! Kezdj nyugodtan új életet és hidd el, a kisfiadnak is jót teszel, te ezzel nem leszel rossz szülõ, ellenkezõleg! Sokakból hiányzik az önzetlenség és csak azért marakodnak a gyereken, hogy egymást bántsák. A gyerekre kell hallgatni.
Kedves 14. hozzászóló! Engem 2 hónappal a 14. szülinapom elõtt nem akart meghallgatni a bíróság, úgyhogy ezt talán felejtsd el(mármint az általánosítást), hogy mindenütt meghallgatják a gyerekeket.(Nem vitát akarok szítani!) A kérdésre válaszolva pedig: Ha az apjával maradna hagyd, legyen így.Meg lehet egyezni és normálisan is el lehet válni, így is része maradsz az életének, efelõl ne aggódj! Nem akarlak hiú reményekbe ringatni, de késõbb még az is lehet, hogy téged választ.Ha apuka megbízható, és te is megbízol benne, nyugodtan hagyd rá. Azzal, ha pereskedsz és harcolsz a felügyeleti jogért(értsd: egyúttal a gyereked akarata ellen), az nem lesz hálás dolog. Szélsõséges esetben az is elõfordulhat, hogy a fiad utál meg érte. Sok erõt, és kitartást mindezekhez, de hidd el, hogy végig lehet csinálni normálisan! Ehhez az az egy kell, hogy mindig, MINDIG amikor bepöccennél, vagy apuka pöccenne be és egymás torkának ugranátok a másik nyugtassa le az illetõt, és MINDEN elé a gyereket helyezzétek! Anno felelõsséget vállaltatok érte, tegyétek ezt most is!

Ha valaki apasági nyilatkozatot tesz, de az anya nem szeretné, hogy a gyerek az apja nevét örökölje, kinek az akarata a jogerős, ha nem képesek megegyezni?

A babát az anya nevére anyakönyvezték a születése után, de a biológiai apa szeretne apasági nyilatkozatot tenni a véleémezett apasági per megnyerése után, hogy az ? nevére kerüljön.

Legjobb válasz: Apasági nyilatkozatot tehetsz, ha pozitiv, akkor te leszel bejegyezve apának, DE attól még nem fogja a gyerek a te nevedet kapni.

Apasági nyilatkozatot tehetsz, ha pozitiv, akkor te leszel bejegyezve apának, DE attól még nem fogja a gyerek a te nevedet kapni.
Szerintem az anya beleegyezése is kell, hogy az apa nevére kerülhessen a gyermek. Ha nem kellene mindkét fél beleegyezése, bárkit bárkire rá lehetne íratni, mint "apá"-t. És ugyan az anyának mi baja van azzal, hogy a gyermek az apja nevét viselje? A problémákat nem a gyereken kell levezetni.
Én most voltam nemrég az apával nyilatkozatot tenni.A névviseléshez az anyának hozzá kell járulnia, egyébként nem kerülhet az apa nevére.Én hozzájárultam. Miért kell a per, ha nem vagyok indiszkrét?
Ha apaság vélelmének megdöntésében pert nyersz, tehát te vagy a biológiai apja, akkor a bíróság kötelezheti a gyermeket az apja családnevének viselésére, ez elvileg törvényben van, de én eleve ilyen esettel nem is találkoztam, szerintem bírója válogatja, nah meg az ügy körülményei is döntõek lehetnek.
Elõzõ vagyok, hozzátenném, akkor kezd el gondolkodni, ha már nyerésre áll az ügyed a bíróságon, mert ha vélelmezett apa azt állítja övé a gyerek, és az anya is azt, hogy a v.apáé, akkor minimális rá az esély, és komoly határidõk is kötnek ebben az esetben.Sok esetben az elsõdlegesen vizsgálandó körülmény, hogy a gyermeknek érdekében áll e, milyen a kapcsolatuk a vélt apával, milyen a szülõk kapcs-a, és hogy mennyi idõs a gyermek.Tényleg mennyi idõs?Mert azt is vizsgálják nem éri e traumaként, hogy megmondják neki, apa nem az apa, hanem õ az apukád (akit setleg a gyermek nem is ismer), mert "kárt" tehetnek vele a szellemi fejlõdésében, ami késõbb komoly viselkedési és szociális problémákhoz vezethet.

Ha szeretném hogy a gyerekem az én vezetéknevemet is viselje, de az apja csak a sajátjára akarja íratni, mit fognak beírni?

Nem vagyunk házasok, a baba már megvan, de az apasági még nem. Nem is élünk együtt, nem is fogunk. Az oké, hogy az apaságit megcsináljuk, de az apa azt szeretné, ha a fia csak az ? vezetéknevét viselné, én meg azt, hogy legalább mindkett?nkét, hiszen én nevelem, én vagyok vele mindig. Nem is nagyon érzem méltányosnak, hogy az esetek 99%-ában az apák nevét kapják a babák. Mi fog történni, ha az apa nem egyezik bele, hogy mindkett?nk vezetéknevét megkapja a baba?

Legjobb válasz: Nem tudom, ilyenkor mi a teendõ, de miért kell egy gyerek életét két vezetéknévvel bonyolítani? Szerintem az olyan idétlen! Még akkor is, ha jót tesz az anyák önérzetének...

Nem tudom, ilyenkor mi a teendõ, de miért kell egy gyerek életét két vezetéknévvel bonyolítani? Szerintem az olyan idétlen! Még akkor is, ha jót tesz az anyák önérzetének...
ha nincs apasági akkor a te nevedet kapja!te döntöd el szerintem
A kérdező hozzászólása: Én ezzel nem akarom bonyolítani az életét, de miért lenne az törvényszerû, hogy csak és kizárólag az apa nevét viselje. Hiszen nem vagyunk házasok, és nem is veszt részt tevékenyen a gyermek nevelésében. Tulajdonképpen a "létrehozáson" kívül más szerepe nem nagyon volt még az életében. Ha azt nézzük, az a nagy szó, hogy az õ nevét megkapja.

11 éve elváltam és a férjem nem fizette a gyerektartást és nem is látogatta a gyereket. Van-e lehetőség most évek múlva bírósági úton követelni az elmaradt gyerektartást, ha a volt férjem látni szeretné a gyereket és mi ennek a módja?

Legjobb válasz: Az utolso 6 honapot kerheted csak, a tobbi mar sajnos eluszott. Irjal a birosagnak egy levelet, gyerektartas behajtasaval kapcsolatban. Lesz majd targyalas, ahol megallapitja a biro hogy az apa mennyit koteles fizetni.

Az utolso 6 honapot kerheted csak, a tobbi mar sajnos eluszott. Irjal a birosagnak egy levelet, gyerektartas behajtasaval kapcsolatban. Lesz majd targyalas, ahol megallapitja a biro hogy az apa mennyit koteles fizetni.
Nincs összefüggés a nem fizetés és a láthatás között ilyen értelemben. Nem értelek, eddig nem zavart, hogy nem fizet? Csak most, hogy látni szeretné a gyereket? Ha eddig is zavart, akkor miért nem kérted a behajtást? Ezt a pénzt a gyerekednek félrerakhattad volna ugyanis, szép kis kezdõtõke lett volna... Most nem a teljes összeget, csak pár hónapot kérhetsz visszamenõleg. Kérd annak behajtását. Õ meg láthatja a gyereket...
Utolsó hsz: gratulálok! Nagyon kevesen vannak - sajnos, ezen a fórumon még kevesebben -, akik tudják, hogy a gyermektartásdíj és a láthatás egymástól teljesen független jogosultságok-kötelezettségek és nem függenek össze. Az elõttem szólók helyesen válaszolták: ha a tartásdíjra jogosult a saját felróható hibájából nem érvényesíti a tartásdíjat, akkor csak 6 hónapra visszamenõlegesen lehet azt követelni, a többi elúszott. Ügyvéd voltam.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a választ. Igazából nem szeretnék bírósághoz fordulni, tudom, hogy a gyerek sínylené meg. Nem akarok acsarkodást. Eddig is az volt a véleményem, hogy a gyereknek elsõsorban apa kell és nem pénz. A volt férjem se egyiket, se másikat nem akarta. Most igen. Nem tudom mit tegyek, csak puhatolózom a lehetõségekrõl. Még egyszer köszi.

Mit lehet tenni, ha a gyerek nem akar találkozni az apja új feleségével, csak kettesben szeretne lenni az apjával?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyi idõs a gyerek. Ha nagyobb, meg lehet vele beszélni hogy õ feleséged, szereted, szeretnéd ha jóban lennétek. Kérdezd meg, miért nem szeretne vele lenni (akkor is, ha tudod az okot). Idõnként pedig szervez programot kettesben is vele.

Attól függ, mennyi idõs a gyerek. Ha nagyobb, meg lehet vele beszélni hogy õ feleséged, szereted, szeretnéd ha jóban lennétek. Kérdezd meg, miért nem szeretne vele lenni (akkor is, ha tudod az okot). Idõnként pedig szervez programot kettesben is vele.
Gyereknek ebbe nincs beleszólása. Holnap meg kitalálja nem megy iskolába akkor oda sem küldõd? Nem a farok csoválja a kutyát.
Kedves apuka, Szerintem ne kamukérdéseket irkálj itt özönnel, hanem igyál egy pohár whiskyt és vegyél erõt a bátortalanságodon, és beszélj a kölyök anyjával:DD Mert igy csak toporogsz egy helyben, és egy jottányit nem jutsz elõrébb:D A pattogót háttérnénit meg le lehet inteni:D Én is azt szoktam az olyan személyekkel akik a háttérben úszítják az exeket:D
Na igen, nem gyertyát tartani megy, hanem az apjával lenni. Mellõzhetnéd pár órára azt a nõt, amikor ott a gyerek...
Màr hogyne lenne a gyereknek beleszolàsa? Miért, mi ö, egy kutya? Ne bomolj màr! Kérdezö leirtam amott is: beszéljétek meg hàrmasban!
Miért fontosabb az apukának, hogy az új feleségével lássa a lányát? Nem az kellene fontosabb legyen, hogy lássa a lányát? Egy gyereknek épp szétesett a világa, és pillanatokra szeretné megõrizni az illúziót, hogy mégis van apukája, mégsem ment minden tönkre. Egy számára idegen nõ, aki épp birtokolja az apját és aki elrontott mindent (tuti így áll össze a gyerek fejében) pont hogy kihangsúlyozza a rossz helyzetet, minek erõltetni akkor? Egyenesen válaszolva a kérdésre: azt lehet tenni, hogy kettesben lesz a lányával, és haz új feleség ezt nem érti meg, akkor apuka rossz lóra tett.
Utolsó és te ezeket honnan tudod?
Nagyrésze alap gyermekpszichológiai tény, egyebekben meg logika és következtetés útján. Vezessem le?

Gyermek elhelyezési per. Hogy kell kezdeni? Nálam van a gyerek szeretném ha lemondana sz apa vagy ha nem akkor fizessen gyerektatást hogy kell elinditani az ügyet?

Legjobb válasz: Itt apa van döntési helyzetben, te csak annyit thetsz, hogy tárgylasz vele. Elmondod, hogy mit szeretnél (mondjon le a gyerekrõl és nem kell fieztnie soha többé) és õ dönt: megteszi, vagy nem. HA nem teszi meg, akkor elmész a biróságra és pert inditasz a gyerektartásért. Rögtön szabályoztasd a láthatás kérdését is, hogy ne legyen ebbõl újabb hosszú per. És minél részletesebben leirod, hogy te hogyan szeretnéd, annál jobb lesz. Pl. gyerektartás: a fizetése 20 %-a, de minimum 20.000 Ft, bérbõl rögtön vonva, a láthatás kéthetente egy hétvége és az ünnepek fele, karácsony, húsvét melyik napja, a nyár melyik része, attól függ, mekkor a gyerek, 3 év alatt kérjed, hogy csak a gyámhatóságon láthassa, ne nálad, hogy ne kelljen találkoznotok, te odaviszed a gyereket és ott találkozhat vele a gyámhatóság szakembereinek jelenlétében, kicsi gyereket nem akarsz odaadni, stb. Hánytól hányig tart a láthatás, õ jön érte... Ha mindenben dönt a biró, akkor neked nem kell az exel találkoznod egyáltalán és beszélnivalótok se elsz.

Utolsó, melyik bolygóról jöttél?Elolvastad, amit a kérdezõ írt?Le se sz*rja õket, fizetni nem akar.Milyen "család"-ról beszélsz?Vagy te is egy k*cs*g pasi vagy, aki hasonlóan viselkedik?
BOCSI A 14.53-as válaszolónak írtam!!!!
Itt apa van döntési helyzetben, te csak annyit thetsz, hogy tárgylasz vele. Elmondod, hogy mit szeretnél (mondjon le a gyerekrõl és nem kell fieztnie soha többé) és õ dönt: megteszi, vagy nem. HA nem teszi meg, akkor elmész a biróságra és pert inditasz a gyerektartásért. Rögtön szabályoztasd a láthatás kérdését is, hogy ne legyen ebbõl újabb hosszú per. És minél részletesebben leirod, hogy te hogyan szeretnéd, annál jobb lesz. Pl. gyerektartás: a fizetése 20 %-a, de minimum 20.000 Ft, bérbõl rögtön vonva, a láthatás kéthetente egy hétvége és az ünnepek fele, karácsony, húsvét melyik napja, a nyár melyik része, attól függ, mekkor a gyerek, 3 év alatt kérjed, hogy csak a gyámhatóságon láthassa, ne nálad, hogy ne kelljen találkoznotok, te odaviszed a gyereket és ott találkozhat vele a gyámhatóság szakembereinek jelenlétében, kicsi gyereket nem akarsz odaadni, stb. Hánytól hányig tart a láthatás, õ jön érte... Ha mindenben dönt a biró, akkor neked nem kell az exel találkoznod egyáltalán és beszélnivalótok se elsz.
Ha házasok voltatok, vagy van érvényes apasági, akkor egyszerûen keresetet kell benyújtani a bíróságon, a gyermektartás megállapításáért. De azért döntsd el, hogy melyiket szeretnéd, mert a bíróság az alapján fog eljárni. Ha szeretnéd, hogy lemondjon a gyerekrõl, akkor megvonod szülõi jogait, és nem lesznek kötelezettségei. Ha gyerektartást akarsz, akkor viszont lesznek jogai is az apának. A bíróság nem latolgat, tekintettel arra, hogy a tartás elmulasztása bûncselekmény, ha gyerektartást akarsz, akkor megállapítja, és kötelezi az apát fizetésre. Ha nem fizet, még le is csukhatják.
A szülöi felügyeleti jogot csak akkor veszik el ha konkretan a gyermeket veszelyezteti/tette az apa, különben nem. Gyerektartasert a birosagra kell beadnod egy papirt, hogy megallapitsak, ha nem akarsz vele kapcsolatatot tartani megteheted nem is kell, de a gyereknek joga van hozza es vica versa, amugy fogadj ügyvedet ö majd mondja mi hogy. jogsegely vagy a birosagi panasznap es ott eligazitanak, hogy hol tudsz ingyenes segitseget kerni, mert raszorulo vagy. Ennyi
Van láthatási joga gondolom, elhiszem, hogy zavar, hogy téged elhagyott és a gyerekét pedig nem, de ez van. Te nem kellesz neki nem pedig a gyerek. Ha viszont bele akarod vonni a gyereket és még megközelítõleg sem akarod, hogy a gyermekkora egy normális családban nevelkedõ gyermek gyermekkorához hasonlítson, akkor nyugodtan próbálkozhatsz (egyébként sikertelenül, nincs jogod követelni, hogy mondjon le róla). A gyerektartást a bíróságon le tudod rendezni, de ez nem függ össze a láthatással és az apasággal sem.
A kérdező hozzászólása: ebbe így nem lehet belelátni ez 10 éves kapcsolat volt. minden jol ment mig a párom elvesztette a munkáját és peströl vidékre nem kerültünk haza jöttünk a párom szüleihez én ott mindent kaptam csak jot nem hol ott én kinyaltam a feneküket is .. lehordanak enegem mindennek és a gyerekkel sem foglalkoznak mig dolgozott a párom havi 46 ezer ft ot kellet adnunk nekik hogy kijöjjenek a sok hitelbõl amit az anyja halmozott ..jelzálog..stb..én amig dolgozott a párom.1szot se szóltam..most hogy elvesztette a munkáját hozzájuk mentünk letettük az az asztalra a gyedemet 80 ezer meg a párom is jövedelmét..ami36 ezer..nos e3nnyi nekik nem volt elég..mig ott laktunk 50 ezer adósságot számolt ki nekem és mikor elegem lett haza költöztem anyámhoz az orrom alá nyomta ..az 50 ezres minuszt. ekkor a párom haza jött velem... anyámhoz ..vitáztam vele hogy immáron 6.honapja a kis pénzemböl élünk fogja magát és menjen dolgozni ö erre haza menekült.azota sok kibékülés újrakezdés volt de anyos pajtárs mindig beleszól ..legutóbb 77 próbás K...nak nevezett aki nem él becsületesen mert nem adom oda a gyererkemtöl a pénzt nekik.-..vissza az 50 et. meg a gyerekre azt monda hogy minke szültem meg mikor öt csak én akartam ennél skkal durvábbakat... és a párom sz nélkül hallgatta.. hagyta hogy egyedül maradjak a ygerekkel nem érdekli miböl nevelem fel anyosék tömik a fejét osztják az eszet.. ö meg egy szemét amiért ezt tette velem.. mit kezdejk egy 8 honapos gyerekkel egyedül sem kilátás sem pénzem hogy felneveljem ugy ahogyan azt annakidején közösen elterveztük...-ezek után senki ne mondja nekem hogy és nem vagyok igazságos..ja és mindehez hozzá tartozik hogy azt mondja irja hogy szeret...meg hogy kezdjünk uj életet csak éppen a feltételeket nem teszi meg hozzá..
8.20 vagyok, továbbra is szó szerint igaz, amit irtam: te a gyerekkel akarsz bosszút állni, ami nagyon csúnya dolog. Ha akadályozod a láthatást, akkor remélem apának lesz esze és elkezdi tõled elperelni a gyereket. Nem lesz jó pont a birónál, hogy eltiltod az apát a láthatástól. Az apának ugyanolyan jogai vannak, mint neked. Attól, hogy tart az anyától, attól még õ a gyerek apja és ezen nem változtat, hogy hogyan viselkedik VELEd (és nema gyerekkel!!) õ és az anyja. Szóval a gyereknek nem érdeke, hogy eltiltsd bármelyiktõl is és ebben nem vezérelhet téged a személyes bosszú és mellesleg jogalapod sincsen hozzá. Gondolkozz el ezen.
A kérdező hozzászólása: nagyon sok alkalmat kapott hogy ujra kezdjük eggyikkel sem élt .. utolsonak üzenem hogy az nem apa és nem legyenk jogai akinek kötelezettségei nincsnnek és egy csepp szeretete sem mutat a lánya irán sem pénzben sem törödésben kivánok neked ilyen párt hogy megtudd miért viselkedem igy..
Még jó, hogy a bíróságot nem az érzések befolyásolják, hanem a tények, márpedig a tényeket te alkottad és ezért maximum te szívhatsz nem a gyerek apja. Megjegyzem nagyon megérdemelnéd, szóval menj csak pereskedni.
A kérdező hozzászólása: szivtelen emberek is vannak a világon ..de ha ismernéd a 2 dolgot akkor nem igy látnád mindegy ..
Már sokszor leirtuk, csak ismételni tudom: a kötelezettségeit kikényszeriti belõle a biróság. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: de azt irod hoggy jogai vanak ezt értem és tudom hogy nem tudok mit tenni nem is akarok ha ö vállalja a KÖTELEZETTSÉGEIT is ABBAN IGAZAD VAN HOGY NEM KELLETT VOLNA NEKI SZÜLNÖM DE MEGÖLNÖM SEM..
De, apa bizony. És vannak ezzel járó jogai (láthatás), amiktõl neked nincs jogod megfosztani õt. És vannak ezzel járó kötelességei, amiket ha nem teljesit, elmehetsz a biróságra és kikényszeritik belõle õk (gyerektartás). Ez ilyen egyszerû. Az, hogy TE hogyan érzel iránta, az jelen esetben senkit nem érdekel (apát, gyereket, biróságot értem ide). Én sajnálhatlak, ha ez segitene rajtad, de nem én szültem ilyen embernek gyereket... Szóval nem véletlen talán, hogy nem mi vagyunk ilyen helyzetben. Bocs, de ezért ne ránk haragudj... Az érzelmeid nem változtatnak a TÉNYEKEN. Utolsó voltam, akire reagáltál...
Ez megint a "tipikus elvált anya", az apának JOGAI ne legyenek (mondjon le a gyerekröl, ne tartsa vele a kapcsolatot), de a KÖTELESSÉGEIT azért tartsa be - magyarán fizessen. EZ ÍGY NEM MEGY! Az apa is perelhetne téged, mert nem engeded a gyereket hozzá, és az elég sokba kerülne neked.
A kérdező hozzászólása: az a baj én sem tudom mit akar ..egyik perceben igy másikban ugy a elsösorban azt szeretném ha levenné a nevéröl ha nem lehet akor fizesen gyerektartást láthassa.És ha fizeti a gyerektartást a nagyszülöknek is joga lesz látni a kicsit??8 honapos el is viheti??
Nem értelek a pénz kell vagy hogy lekoppjon, vagy foglalkozon a gyerekkel, vagy az bánt hogy veled nem foglakozik? Ha érdekli a gyerek hagy legyen vele, ha kell a gyerektartás a biróságon harcold ki és tiszdázd a láthatást is. Az apai jogait nem fogják elvenni és a láthatástól függöen viheti is a kicsit és fizetni is kell utána.
A kérdező hozzászólása: elsösorban azt szeretném hogy mondjon le..ne legyen köze hozzá..nem vagyunk házasokcsak a nevén van. de ö nem akar lmondani sem gyerektartást fizetni ö elhagyott minket de azt hiszi hogy még vissza jöhet igy nem akar eggyiket sem. de én szertném vele végleg megszüntetni minden kapcsolatomat
Ha nem akar lemondani a gyerekrõl, akkor nem sok mindent tudsz csinálni:( A bíróság nem vonja meg a szülõi jogokat, csak néhány kivételes esetben. Ha nem tudod meggyõzni, akkor megmaradnak a jogai. Így indíts pert gyerektartás iránt, legalább fizessen. Esetleg mondd meg neki, ha nem mondd le a gyerekrõl, akkor bírósághoz fordulsz, tartás megállapítása miatt, és ha nem fizet mehet a börtönbe. Ha nem hisz neked nyomtasd ki a Büntetõ törvénykönyv vonatkozó részét. Hátha akkor úgy dönt, hogy mégis inkább lemond, te meg kezdhetsz új életet.
Ha gyerektartást fizet, akkor nem szüntetsz meg vele minden kapcsolatot. Ha lelépett, és semmit nem akar, akkor nem si nehéz vele minden kapcsolatot megszüntetni. Ha viszont át akarod íratni esetleg a kicsi nevét a te nevedre, akkor kell az õ írásos beleegyezése is.
A kérdező hozzászólása: ez az..hogy le sem szar minket a láényát sem nem ad pénzt sem semmit ..ha beszélünk egyszerüen fel sem fogja hogy van gyereke de lemondani nem akar gondolom dacbol..
Áruld már el, miért lenne jó, ha lemondana róla??
Pereld a gyerektarásért ha kell a bíroság levonja a bérébõl, a jogait nem veszti el da ha eddig se tepert a gyerekért ezután se fog.
A kérdező hozzászólása: mert ha leszarja a gyereket akkor minek legyen a nevén..és nem teper de mégis jön érdeklödik a ygerek utén el vinné de pénzt nem ad viszont annyira el sem akarja vinni mert ha iigazán akarná küzedene nem hajta fejet hogy nemet mondok..
Na akkor mégis csak szeretne a gyerekkel lenni. Hát tudod próbálj pereskedni, remélem megkapod a perköltséget is...
Ja, és mégvalami: szó nem volt arról, hogy anyuka pénzt is akar és közben el akarja tiltani a gyereket az apjától. Azt írta, hogy az lenne a legjobb, ha lemondana róla az apa, de ha nem hajlandó (azaz ha látni akarja a gyereket) akkor viszont fizesse a gyerektartást. Tehát nem az a terve hogy megvonja apuci jogait, és érvényesíti a kötelezettségeit, hanem az, ami teljesen természetes, és törvény által is szabályozott: amennyiben apuci igényt tart az apai jogaira, akkor azzal kötelezettségek is járnak, amiket köteles teljesíteni. Ez nem vitakérdés, hanem tény. Egy példa, hogy mindenki értse: mindenkinek joga van a szabadsághoz. Kivéve, ha nem tartja be a törvényeket, mert ezesetben elveszik a szabadságát, megszûnik ez a joga, mivel nem tette eleget a kötelezettségeinek. Értem én az elvakultságot, gondolom a válaszíró találkozott már olyan példával (esetleg pont vele esett meg), ahol anyuci valóban csak lehúzkodni akarta apukát, de a gyereket eltiltotta volna tõle. Ilyen is van, én is találkoztam már ilyennel. De attól, hogy vannak szemét nõk, még nem lesz minden férfi szent... és fordítva. Szerintem elég egyértelmûen leírta az esetét a kérdezõ, aki ebbõl azt látja, hogy õ a gonosz, és rossz anya, az nem is akar látni a szemétõl...

A szomszéd nő már kétszer áthozta a gyerekét, hogy tudnánk-e rá vigyázni, az az igazság nem szeretném, ha erre "rászokna", hogyan tudnám úgy visszautasítani, hogy ne tünjek "bunkónak"?

Nekem már elsőre se tetszett a dolog,de a férjem pesze nem mondta,hogy nem.Akkor fél órára.Tegnap már 4 órára hagyta itt,hogy moziba mennek este a férjével.Én is dolgozom,fáradt vagyok nem egy üvöltő idegen gyereket akarok esténként adjkálni,hogy szomszédék ki tudjanak mozdulni.A férjem szerint viszont nem kell bunkónak lenni...:-/

Legjobb válasz: Nem kell bunkónak lenni, ez igaz. De a szomszéd nem hagyhatja csak úgy Rátok a gyerekét. Legközelebb közöljétek, vendéget vártok, buddog Bennetek a nátha, nem szeretnétek, ha elkapná a gyerek. Mindezt nagyon sajnálkozó ábrázattal. Késõbb jöhet egy újabb vírus, mig nem találnak mást, aki vigyáz a gyerekre. Egyszer (kétszer) vállaljátok, utána már természetes lesz, hogy átpaszolják. Vészhelyzet az más, akkor vállalni kell, de mozizás nem az. Más kontójára pedig nem illik szórakozni, még a szomszédnak sem.

Nem kell bunkónak lenni, ez igaz. De a szomszéd nem hagyhatja csak úgy Rátok a gyerekét. Legközelebb közöljétek, vendéget vártok, buddog Bennetek a nátha, nem szeretnétek, ha elkapná a gyerek. Mindezt nagyon sajnálkozó ábrázattal. Késõbb jöhet egy újabb vírus, mig nem találnak mást, aki vigyáz a gyerekre. Egyszer (kétszer) vállaljátok, utána már természetes lesz, hogy átpaszolják. Vészhelyzet az más, akkor vállalni kell, de mozizás nem az. Más kontójára pedig nem illik szórakozni, még a szomszédnak sem.
Mondd azt, hogy eléggé kimerült vagy és nem szeretnél szemét lenni, de megkérnéd, hogy ezt a dolgot hanyagoljátok a jövõben! Ennyi, ezzel nem leszel bunkó!
Élelmiszereknél és másnál is megmondhatod , hogy nekem sincsen itthon , vagy épp sütni vagy fõzni szeretnék amihez nekem is az kell . Egyébként , ne csináljatok rendszert belõle , mert pár alkalom után természetessé válik neki majd .
Értem a problémát. Talán akkor elõször a férjeddel kellene ezt rendezned négyszemközt. Ne balhézz, csak mondd el neki, hogy már unod, hogy semmit sem adnak meg és folyton kunyiznak, meg szívességet kérnek.
Egyébként a cigányok szoktak ilyeneket csinálni! Komolyan! Legközelebb eljuttok odáig, mint mi egyszer, hogy éjjel felkeltettek azzal, hogy adjunk nekik algopirynt mert a pasasnak fáj a foga.... :/
Én se örülnék ilyen szomszédnak .
Na ne viccelj már... Ezek mi a francot képzelnek magukról, rásózni a szomszédra a gyereket, mert nekik most éppen moziba van kedvük menni. Csapd rá az ajtót. Ha legközelebb ilyennel nyaggat... azt ha még õ lenne felháborodva pofán is verném. Ilyen gané embereket te jó ég... még szerencse, hogy nem ilyenekkel vagyok körülvéve. Attól, hogy visszautasítod, nem leszel bunkó... hát ki vagy te neki ? Csak egy szomszéd... nem rokon, akitõl csak úgy szívességeket lehet kérni. Hajtsd el õket, még az elején, mert jól írták többiek... elõször csak a kisujjad kérik, utána meg már az egész karod kell nekik.
Nekünk is van ilyen szomszédunk. Van olyan élethelyzet amit tényleg megértek, de amikor a 6éves gyereket küldik át cigiért(!!!) az már sok. Náluk éppen a gyerekeket sajnálom. Egy idõre sikerült leállítani õket: nincs, nekünk sincs, bocs nincs, bocs, kevés van stb... Mert ugye, egy ötgyerekes családtól kui az a "szemét" aki elfogad pénzt két tojásért, vagy mit ad isten visszakéri. Aztán a márciusi hóhelyzetben sikerült visszaszoktatni õket. Még dolgoztam és szabit kellett kivennem mert töröltek egy csomó járatot, több órás késések ect. Délután négykor bekopogott az ötbõl négy gyerek, hogy bejöhetnek-e, mert a szülõk elvitték a legkisebbet kivizsgálásra, nem tudnak hazajönni, nem tudják mikor jön vonat satöbbi. A gyerekek meg nem tudtak bemenni a házba. Még másnap is én indítottam õket iskolába. Erre visszaszoktak. Most megint megy a megtagadás, de totál kõszívûnek érzem magam.
Mondd, hogy bocs programotok van, nem tudsz vigyázni a gyerekre. Tojás elfogyott. Mennyi idõs a gyerek? Egyébként lehet, neki ez természetes, nekem is van szomszédom, minden nyavalyát kért már, de ha sütött valamit, akkor hozott át belõle, mert mondtam, hogy két tojást ne adjon már meg. Ha lenne gyereketek, vajon vigyázna rá?
A kérdező hozzászólása: A férjemnek már mondtam, akkor mondja, hogy jójojó, de amikor átjönnek akkor nem tud nemet mondani...Amúgy teljesen egytértek veled.Én már rég elküdtem volna a p...-ba.Csak arra várok, hogy egyszer akkor kopogjon be gyerek ügyben amikor egyedül vagyok itthon :-)
Ezek alapján azért a "teljesen normálisba" én kételkednék. A normális az lenne, ha észrevennék magukat és nem Neked kellene azon törni magad, hogy mit kezdj velük. Valami hiba tuti van az agyukba. Dumálj a férjeddel hátha megérti mirõl beszélsz és utána meg rázd le õket, mert a fejedre nõnek. Jó indulatból mondom.
A kérdező hozzászólása: Nem cigányok, amúgy teljesen normál emberek pasi dolgozik a csaj van itthon gyesen a gyerekkel...:-)
Mond meg , hogy sok dolgod van itthon és nem tudnál mellette figyelni a gyerekre .
A kérdező hozzászólása: Ráadásul nekünk nincs gyerekünk, szóval még azt se lehet mondani, hogy játszik a mieinkkel max, vagy valami.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy férjem kinn cigizik az udvaron az õ férjével, és õ kezdte azt a nagy bratyizást velük...És akkor, jön, hogy kis társasház nem kell a harag, stb...A mutkor is ment a csaj "árulkodni" mert nem adtam neki tejet(amúgy tényleg nem is volt tejem) , és még én lettem letolva itthon, hogy milyen antiszoc vagyok :-/
A kérdező hozzászólása: Amúgy is tele kezd vele lenni a tököm, hogy állandóan átkopog, hol egy tejfölért, hol egy tojásért, stb...Vissza persze még semmit nem adott, és én se mentem hozzájuk soha semmiért.
A kérdező hozzászólása: 2 éves a gyerek, szóval pont az a totyogós mindent szétszedõs fázisban van. De már elintéztem a problémát-egyelõre nem jönnek.Legalábbis nekem nem, ha a férjem egyedül van itthon rá néha még rásózzák...:/Megmondtam, az az igazság, ne haragudjanak de nem szeretem a gyerekeket, ezért nincs saját sem, úgyhogy ha lehet hanyagoljuk ezt a dolgot ami engem illet,

Muszaj venni a gyereknek cumit? Marmint en nem szeretnem ha cumizna az nagy gond vagy igenyli a gyerek?

Legjobb válasz: Három gyerekem van,de egyiknek sem volt cumija. Bekapták az ujjacskájukat helyette. Egyiknek sem lettek ettõl rosszak a fogai.

Három gyerekem van, de egyiknek sem volt cumija. Bekapták az ujjacskájukat helyette. Egyiknek sem lettek ettõl rosszak a fogai.
Hát én belenyomhattam volna a fejébe, akkor sem fogadta el. Hülyeség azt hinni, hogy majd kötelezõen elfogadja a baba... Amúgy most másfél éves a lányom, és az ujját sem szopja, de ha szopná sem lenne rosszabb a cuminál. Mindegy majd kiderül babád igényel-e valamit. Én rábíztam, nem "erõszakolom a fejébe" a cumit szegénynek, ha nem kell neki, és nem kapok sokkot az ujjszopástól sem. Én szoptam anno az ujjam, elég sokáig. Nem áll elõre a fogam, nem lett semmi baja. De nem ez volt a kérdés, bocs. Vegyél cumit, de nem kell azt hinni, hogy minden ujjszopó gyerek 26 évig szopja az ujját, és lerohad a foga. Ha nem fogadja el a cumit, és az ujját viszont bekapja, mit csinálsz? Lekötöd a kezét?
ja, én sem kaptam annak idején cumit. még 13 évesen is szoptam az ujjam!!! na persze nem akkor amikor a szüleim látták. és soha sem fogom tudni, hogy ha nem szopom az ujjam, akkor is ilyen rondán kiállnának-e a fogaim. :(
Én is cumi ellenes voltam, nem is adtam a lányomnak..Tudod mit értem el??Megtalálta az ujját, ami sokkal rosszabb, mert ezt idõvel el sem tudom majd venni.. :( Most megint terhes vagyok..az elsõ dolgom lesz a babámnak cumit nyomni a fejébe, mert inkább az mint az ujj...
A nagyobbik kisfiamnak nem kellett a cumi, helyette az ujját szopja, aminek nagyon nem örülök, mert kiskoromban én is szoptam az ujjam és fogszabályzó lett a vége. A kisebbiknél már jobban "erõltettem", a cumit könnyebb elvenni tõle, mint az ujját.
Én kislányom már aznap mikor megszületett egész nap szopta az ujját és elég erõteljesen szinte egész nap ezért a harmadik napon adtam neki cumit, féltem mert barátnõm kislányának teljesen eldeformálódott a hüvelyk ujja ettõl.Nem bántam meg mert soha nem igényelte nap közben csak az esti elalváshoz most már 5 hónapos és néha napközben ha nyûgösebb megkapja mert nyugtatja öt de este már nem kell neki. Ha esetleg le esne megmosnám a játékai is leesnek séta közben van nálam törlõkendõ meg víz leöblítem és kész, meg lehet vinni két cumit és van hozzá csíptetõ is ha kell.
Szerintem meg hasznos, én vettem a fiamnak, 1 hetes kora óta használja, nincs mindig bent, csak alváskor, és ha nyûgös, lehet cumiláncot is venni, így el lehet kerülni, hogy leessen.Szüksége van a babának arra hogy valami a szájába legyen vagy a keze, vagy a cumi vagy a cici, na de én nem hiszem hogy az a megoldás, ha agyerek fél napig a mellen lóg, és nem is az evés miatt.
Kislányomnak vettem cumit. Hazajöttünk a kórházból, és mivel nem volt sírós, és nem igényelte, így nem adtam neki. Egy-kétszer próbálkoztam, de nagy ívben kiköpte. Kezdettõl fogva sajnos tápszeres volt. Mindentõl független nem szopizta az ujját, nem volt alvós rongyija sem. Nem ragaszkodik egyik tárgyhoz sem, amit rágna, és csak akkor túr a szájában, ha fogzik. tudom, nem ez a gyakori, és nem is rajtam múlt, de ilyen is van. Vegyél cumit, aztán majd meglátod a picur igényli-e vagy sem. De sajnos azzal sem tudsz semmit kezdeni, ha a kezecskéjére szokik rá.
Én azt mondtam sose fogok neki cumit adni, hát az én drágám nem így gondolta. Babakocsiban pl csak cumival volt hajlandó ellenni, különben ordított. Szerintem szerezz be egyet. Majd a baba eldönti kell e neki. Unokaöcsémnek pl nem kellett, úgy köpte ki, hogy a szoba másik végén kötött ki a cumi, tõle a cumisüveget volt nehéz elvenni, nagyobb korában is csak abból volt hajlandó inni az esti kakaót, pedig szépen ivott már pohárból.:)
A cumit nem igényli a gyerek , a szülõk szoktatják rá.Meg lehet másként is nyugtatni egy babát.
Én is nagyon elleneztem, de azért vettem, mert gyereke válogatja, mi nyugtatja meg. A lanyom kb. 1 hónapig (3-4 honapos kor között) azzal aludt el. Ennyi. Nap közben sem kellett, meg elõtte-utana se. Õ nem igényelte.
Én adtam a kislányomnak cumit, mert anélkül nem aludt (már a kórházban sem nagyon, felüdülés volt amikor rájöttem, hogy cumival alszik legalább 1-2 órát egyhuzamban)... és nagyon nem akartam, hogy az ujját szopja (arról szerintem nehezebb késõbb leszoktatni). De a kislányom csak aludni kap cumit vagy esetleg utazáshoz (nem nagyon szeret babakocsizni, és leköti ha játszhat a cumijával - ki-be teszi a szájába -.
Teljesen folosleges a cumi. En nem adtam a babanak, nem szopta az ujjat, max. par honapos koraban neha, de nem szokott ra. Meg fogzaskor sem szopizta az ujjat. En nagyon orulok, hogy nem adtam vegul cumit, nagyon ugyesen iszik poharbol mar egy ideje, 15 hos most. Soha nem is ivott cumisuvegbol, csak csoros poharbol. De az is igaz, hogy anyatejes baba, igy, ha nagyon kellett, akkor a mellemen mindig megnyugodott.
Nem muszáj, de hasznos lehet. Azt, hogy igényli-e a babád, majd kiderül. Mi 3 hetes korában vettünk a babánknak cumit, mert eleinte nagyon elleneztem. A kisfiamat megnyugtatta a cumi, onnantól kezdve könnyebben elaludt. Cicire nem tudtam olyan gyakran rakni, mert állandóan véresre szívta. Nem igaz, hogy a cuminak állandóan a szájában kell lógnia. A kisfiam csak elalváshoz kapott és kap cumit, illetve akkor, amikor valamiért nagyon nyûgös (fáj valamije, jön a foga stb.). Az ujjszopással az is gond lehet, hogy amikor a kúszó-mászó baba a szájába teszi az ujját, az (szerintem) egyáltalán nem higiénikusabb, mint a cumi. Én ezért is tartok minimum két egyforma cumit, hogy pl. ha leesik, rögtön ki tudjam cserélni. Amúgy nálunk a kórházi csomagban nem volt cumi.
Egy gyereknek nincs szüksége mûanyagszarokra! Ezt a szülõ erõlteti rá, mert cuki, meg mert akkor kussban van. Cumiról sokkal nehezebb leszoktatni mint az ujjáról. Ha elkezd a gyerek játszani, mászni nem tudja szopni az ujját, nem is keresi, nem is érdekli nem is igényli. De a cumi ott tud lógni a szájában mászás, alvás, játszás közben is. Egy normális lelkületû gyerek nem szopja az ujját, csak amennyire szüksége van, és az természetes, a babák már a méhen belül is szopják az ujjukat. Amúgy nem vennék, a kórházi csomagban úgy is van, ha még is kellene jó lesz az. De ha sír inkább vedd fel, öleld magadhoz, nem a cumi után sír, azt se tudja mi az!
Én vettem cumit. Használta is, egészen 5 hónapos koráig. Akkor náthás lett és mivel be volt dugulva az orra, nem tudott cumizni. Onnantól már nem kellett neki a cumi. Az ujját egy párszor próbálta szopni, de nem nagyon sikerült. Inkább a cumisüveghez kezdett ragaszkodni, a cumi helyett. Folyton a szájában lógott. Éjjel nappal. Éjszakánként át kellett öltöztetnem, mert kifolyt a pisi, vagy szanaszét locsolta a teát. Sokáig kétszer is kellett pelenkát cserélni rajta, egy éjszaka. Volt, hogy ágyat húztam, hajnali 3-kor, mert minden úszott a teában. Mostanra jutottunk el odáig, hogy csak akkor iszik éjjel, ha valóban szomjas. Én örültem volna, ha inkább cumizik. Mivel elég hamar önállósodott a cumisüveggel, gondolom a cumit is vissza tudta volna rakni a szájába, ha kiesik alvás közben és kell neki. Pedig én is úgy gondoltam, hogy majd nem engedem cumizni. :)
Szerintem vegyél cumit, de ha nem kell neki és megtalálja az ujjacskáját, akkor attól se ess pánikba. Nem minden gyerek szopja évekig az ujját, másrészt ha ez nyugtatja meg, akkor add meg neki a lehetõséget (bár nem is tudom hogy lehetne egy kicsi babát leállítani az ujjszopásról, no meg a másik kérdés, hogy minek...)
Megoszlanak a velemenyek, mind a kettonek vannak negativ es pozitiv oldalai is. Akik cumiznak, azoknak lehet fogszabalyzos cumit venni, de allando gond a tisztitasa meg otthon is, de ha elmegy valahova az ember, akkor is, mert ha leesik, legkevesebb, hogy poros lesz. Idovel ugymond el lehet venni tole, kerdes, hogy nem fedezi e fel, hogy van ujja is. Ugyanis lattam mar olyat, hogy elvettek a cumit, raszokott az ujjara. Teny, hogy altalaban vagy az egyik, vagy a masik, kell a gyereknek. Es ha megismerkedik a baba a cumival, akkor biztosan o fogja eldonteni, hogy neki a cumi vagy az ujja kell. En szoptam az ujjam, ahogy mind a 3 tesom is. Nem vettek nekunk cumit. Fogszabalyzosak lettunk, az teny. De a dologhoz hozza tartozik, hogy kicsi az allkapcsunk, ezert mikor kinottek a bolcsesseg fogaink (nagyon koran), akkor mindnyajunknak ki kellett huzni a bolcsessegfogait, hogy visszamenjenek a fogaink a helyukre. Nekem tovabbi ket fogamat ki kellett huzni, mert nem volt hova visszatolnia a fogaimat a fogszabalyzonak. En eldontottem, hogy azert veszek egy cumit a kislanyomnak, es hagyom, had dontse el o. Lusta volt szopni a cumit, nem kellett neki. Megtalalta az ujjat. Akik az ujjukat szopjak, altalaban csak akkor szopjak, mikor konforterzesbol szopjak, mikor bujni akarnak valakihez, valamihez, vagy almosak. Azok, akik cumiznak, altalaban egesz nap a szajukban tartjak a cumit. En azt mondom, mindenkeppen adni kell lehetoseget a gyermeknek a valasztasra, mert kinek ez, kinek az jon be. Lehet, valaki meg arra lusta, hogy ott tartsa a kezet, es nem utolso teny, hogy par honapig nem is kepes a kezet ottartani a baba, szoval konnyebb ilyenkor a cumi.
A kérdező hozzászólása: Koszike a segitseget lehet inkabb meg is vennem kellene cumit mert az ujjat nem akarom a szajaba latni. Koszonom
Nem muszáj venni, természetesen te döntöd el, illetve a baba, hogy mennyire igényli. Az én kisfiam olyan 3 hetes korától nagyon sírós lett, ezért vettünk neki cumit, hátha kicsit megnyugtatja, de nem kellett neki, pedig sokszor próbáltam. Az ujját is csak minimálisan szopogatta, pedig tartottam tõle, mert arról nehezebb leszoktatni mint a cumiról, de szerencsére ezzel sem volt gond.
Én biztos, ami biztos vettem. Lányom nagyon sírós volt, így azt hittem majd a cumitól megnyugszik, de nem szerette egyáltalán. Viszont nem bánom, hogy megvettem, mert ha szerette volna és ettõl jobban érezte volna magát, akkor nem álltam volna útjába az elsõ hónapokban (sokáig nem hagytam volna mondjuk, de errõl nem tudok mit mondani, hogy mi lett volna ha...).
Nem muszáj. De én adtam, hogy elkerüljem azt, amit a keresztfiamnál látok: 10 éves, és szopja az ujját, sokszor még a suliban is, ha elfeledkezik magáról. (Húga, öccse ugyanígy, csak õk még kisebbek.) A lányom is néha megtalálta az ujját, de mindig kicseréltem cumira olyankor. Egyébként nem erõszakoltam a szájába, csak azért, hogy valami legyen benne. A cumit biztosan el lehet venni tõle, az ujját nem. Nekem ez mûködik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!