Találatok a következő kifejezésre: Ha szeretném a gyerekem (113 db)

Ha el van titkolva hogy van egy gyerekem és kiderül, én szeretném a gyereket, az anya megtagadhatja vagy megtilthatja a láthatást?

5 éves a kis fiú most tudtam meg annó megcsalt ezért hagytam ott 1hó ra rá bejelentette hogy terhes de nem hittem neki azt hittem hogy ezzel akar vissza kapni.

Legjobb válasz: Hogy értve szeretnéd a gyereket, Te akarod nevelni, vagy csak a nevedre venni és látogatni? Mindenesetre neked, mint apának, vannak jogaid. Nem tilthatja meg a láthatást. Javaslom, hogy kérdezz meg egy ügyvédet, aki pontosan elmondja neked, mi az ügy menete.

Az a gyerek nem tehet semmirõl bárkié is.Nem értem, hogy ez miért 5 év után jutott eszedbe, hogy esetleg a tiéd is lehet.Ha kérdéses volt, miért nem tisztáztátok az apaságot már a születése után.Tehát ha mégis a tiéd, ez nem mentség rá, hogy 5 évig nem érdekelt, és mást tekintett az apjának. A gyereket szerintem sem kellene beavatni, csak ha beigazolódik, hogy nem az az apja akit annak hitt. Azért ez nem szép dolog, hogy ennyire nem voltatok tekintettel rá.
Én úgy látom, inkább egy jogászt kéne megkérdezni. Esetleg Mónika?
A gyereknek semmit nem kell tudnia a dologról addig, amíg biztos nem lesz a te apaságod. Ha mégis a másik férfi az apa, akkor legalább nem lesz összezavarva. Hiszen ma már könnyen, nyálból is vehetõ minta a DNS-vizsgálathoz. Beszéld meg a volt pároddal, kérd a beleegyezését a vizsgálathoz. Mert joga van a kisgyereknek és neked is tudni, hogy ki a valódi apa. Persze, az igaz, hogy elég sokáig tartott az "ébredés". De ugye azt tudod, hogy ha te leszel, akkor meg kell emberelned magad, az apaság egy életre szóló feladat és felelõsség akkor is, ha nem éltek együtt?
Ha a tiéd a gyerek, jogod van látni.
Mintha a barátnõd írt volna egyik nap. Ugyanez volt a szitu. Amúgy én se értem. Apasági teszt és kész.
háromszor elolvastam a kérdést, és nem értem.
Nem lehet, hogy tényleg attól van a gyerek akivel megcsalt?
Hogy értve szeretnéd a gyereket, Te akarod nevelni, vagy csak a nevedre venni és látogatni? Mindenesetre neked, mint apának, vannak jogaid. Nem tilthatja meg a láthatást. Javaslom, hogy kérdezz meg egy ügyvédet, aki pontosan elmondja neked, mi az ügy menete.
Ööö, a gyereket nem titkolták el. Csak téged nem érdekelt. Ugye érzed a különbséget?
valaki lefordítani a kérdést?:) még mindig nem értem.
ha te nem érdeklõdtél a gyerek akkor X idõ után lejárt az az idõ, ami alatt érvényesíthetted volna apai jogaidat, mostmár valszeg rég nem. ha évekig nem érdeklõdtél, az azt jelenti, hogy automatikusan lemondtál az apaságról. szerintem ezt vérvizsgálat se teszi helyre, tökmindegy, akkor sem lehetnek követeléseid, ha te vagy az apja. mert ugye a jogokkal kötelességek is jártak volna.
persze hogy nem mondott semmit.én se mondanék azután miután közölném és az apa leszarná...emlékezz vissza:talán még vádoltad is hogy kitalálta, vagy esetleg mondtad neki hogy ezzel nem szerez vissza...ha igen, ne várj csodákat.ezért nem mondta esetleg.az 5 év alatt hányszor próbáltad kideríteni az igazat?ha foglalkoztatott volna a téma, utána jársz.ha te is vagy a vérszerinti apa, az nem te vagy aki felnevelte eddig.téged nem érdekelt létezik-e.aki meg lehet nem is az apja az a nevére vette, és elfogadta.érted mi a külömbség?ne haragudj de ez van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az exem azt mondta nem az enyém rá 1 hónapra (2003-ban), nem most ébredtem fel 2004 májusáig beszéltünk de nem is mondott semmit. Csak anyit kérdeznék töletek hogy ha megcsalnának a lakó társatokkal otthagynátok a párotokat vagy sem én otthagytam.
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem hogy 4 éve boldog párkapcsolatban élek ugyhogy nem mennék vissza az exhez.
01:46 Az apai jogok, az apaság soha nem évül el (mint pl. az anyagi követelések)! Amúgy meg jobb késõn, mint soha. Szerintem kár szapulni a kérdezõt! (Hányan hallgatnának, még ha sejtenék is, hogy esetleg apák, de hogy mentesüljenek az anyagi és egyéb felelõsség alól, inkább sunyítanának.) Most még léphet és akár gondoskodó szülõvé válhat.

Egy anya hogy tudja szeretni a gyerekét, ha az nagyon csúnya?

Legjobb válasz: mert az embereket nem a szépségükért szokás szeretni, és ez nem csak az anya-gyerek kapcsoltra vonatkozik, hanem mindegyikre.

mert az embereket nem a szépségükért szokás szeretni, és ez nem csak az anya-gyerek kapcsoltra vonatkozik, hanem mindegyikre.
1. Eleve, hogy ki csunya es szep, szubjektiv. 2. Az ember sokkal tobbol all, mint a kulso. Nem azert szeret senkit az anyja, mert szep, hanem, mert a gyereke es hatalmas erzelmi kotodese van iranyaban. Max. buszke ra, ha szepre sikerult, de emellett a csunya anyja buszke lehet pl. ha a gyereke jol teljesit az eletben. Ugy irod le, mintha csak a szepseg lehetne ok a szeretetre. Te edesapadat es edesanyadat csak akkor tudod szeretni, ha topmodell alkatuak?
a csúnyaság, ahogy a szépség is, relatív. mindkettõnek csekélyebb a jelentõsége, mint amennyire az emberek többsége gondolná.
Ha igazán szereti, nem veszi észre, nem is törõdik vele, hogy esetleg csúnya. Neki a legdrágább, a legszebb. Ez így van jól!
Azt szokták mondani, hogy akit szeretünk, szépnek látjuk.
Úgy, hogy a két dolog nem függ össze egymással. Biztos téged is szeret anyukád, pedig nagyon buta lehetsz a kérdésed alapján.
NAGYON.
Talan Isten azert teremtett minden bebinek (allat vagy ember) aranyos kulsot, hogy szeresse az anyja. Kesobb megszokja. :)
szerinted normális ez a kérdés , kérdezõ? már hogy a francba ne szeretné az anya a gyerekét ha csúnya, amúgy is egy anyának még akkor is szép a gyereke ha az nagyon csúnya .
minden anyának a saját gyereke a legszebb.
Egyébként miért kérdezed? Neked van csúnya gyereked, vagy te vagy az???
"Az ember mindig többet ér, mint az arca, Mert a szív s a lélek nincs a képen rajta."
tükröd mit mond?
Elottem mar leirtak a tutit, Meg csak annyit akartam hozzafuzni, hogy a "csunya" szulot is szereti a gyermek, vagy nem?
Nézd, te más gyerekét láthatod csúnyának (én is szoktam néha csúnyának látni, nem is egyet, de én mindig azt mondom, hogy aranyos), de a sajátját a legszebbnek látja. A szeretet nem függ szépségtõl. Tagadhatatlan, hogy nagyon csúnya gyerekek is vannak, de most tényleg hogy mondd meg a büszke anyukának, hogy hááát bocs :D Egyik barátnõm azt mondta az egyik babára, hogy "érdekes" :D Apukám szerint én is nagyon csúnya újszülött voltam, (a képekbõl ítélve teljesen igaza volt :D), de 1 hét múlva kikupálódtam :) :)
Sok csúnya embernek párja is akad.
Ez most komoly? Egy anya mindig szépnek látja a gyerekét. Meg nem is ezen múlik. Nem tehetne róla senki.
Mi van? Miért ne szeretné? Hogy merül fel egy ilyen buta kérdés?! Az anya a gyerekét szereti, és nem pedig a gyerekének a szépségét!! Elég bunkó példa, de lásd mondjuk a rokkantakat. Õket is szeretik! Pedig õk se szépek, és még sok esetben gondoskodni se tudnak magukról. Mégis ÕKET szeretik, és nem a testüket.
A kérdező hozzászólása: Nem! Csak kíváncsiság!

Szeretnéd a gyerekedet akkor is, ha nem lenne szép vagy okos?

Akkor is szeretnéd ha nem minden jegye ötös lenne?

Legjobb válasz: Persze hogy szeretnem!!! Nem lehet mindenki okos es a szep ezen a vilagon. Ahogy irtak masok is ugy szeretnem ot amilyen, mert az enyem. Nem tudnam nem szeretni.

Persze hogy szeretnem!!! Nem lehet mindenki okos es a szep ezen a vilagon. Ahogy irtak masok is ugy szeretnem ot amilyen, mert az enyem. Nem tudnam nem szeretni.
Iszonyat buta kérdés! Már hogyne szeretném, hiszen az enyém!
Hát, én régen gimiben félévkor még buktam is, de anyum nem mondta, hogy nem szeretne emiatt. :) Jó-jó, nem örült, de azért szeretett. Persze, szeretni fogom akkor is, majd ha lesz.
ha minden jegye négyes vagy részben 3-as, az még nem katasztrófa. ha szarabbak, akkor az már gáz, de arra se az a megoldás, hogy nem szeretem, hanem az, hogy foglalkozni kell vele, hogy jobb legyen. tehát nem ebbõl jön , h szeretem e vagy sem, fõleg, hogy azért ott elég nagy gáz van ahol a szülõ nem szereti az iskolás gyerekét.
A gyermekem soha SEMMILYEN cselekedettel nem tudná elérni, hogy ne szeressem! A jegyeivel különösen, az még csak egy cseppnek sem csepp a tengerben. Ha majd megnõ (3 éves), és iskolás lesz, csak 1-2 tárgyból várom majd el a legjobb jegyeket, mégpedig azokból, ami érdekli. A többibõl csak ne bukjon meg. Ha a sportokat, tesit szereti, minek legyen jó rajzból, stb? Csak találjon olyat, ami érdekli és az örömét leli benne, és azért tegyen is meg mindent. Viszont ha nekem rohanna 16 évesen hogy most megfolyt, akkor is szeretném, csak tudnám, hogy valamin sürgõsen változtatni kell!
Akkor is szeretném ha a világ "lehhülyébb gyereke " lenne:-D Mert az én húsom az én vérem, két testben egy lélek...szóval ennyi! Segíteném és szeretném a szívem utolsó dobbanásáig!!!!
LOL
Jaj de hülye vagy te!!!!!!
Elõször is, ha buta és randa (tudom, hogy rondának kell írni, de így volt kedvem most) akkor DNS vizsgálatot csináltatnék, mert az én kölyköm, csak és kizárólag szép és nagyok okos lehet! Ha randa, akkor az asszony félreketymetyelt!!! Figyelj erre oda, mert ráfázol öreg!
De jó hogy minden szülõ ilyen csodálatos itt. Érdekes módon az én szüleim semmit sem szeretnek amit csinálok mert nem az ami nekik tetszik (zene, tánc, tanulmányi verseny, ének- én meg "csak" kutyázok, igaz ha segítenének már nagy eredményeim lennének benne, ha mégis elérek valamit a kutyáimmal akkor persz õk az elsõk akik dicsekednek a munkahelyükön meg mindenhol)! És csak az érdekli õket, hogy tanuljak, az hogy mit érzek, nem. Már nem azért de lesz*rom hogy bántak velük kis korukban, én nem tehetek arról, és nincs joguk nekik azért úgy bánni velem. Bár nem tudok róla hogy az õ szüleik rosszak lettek volna, és nem is valami buta emberekrõl van szó!
Gondolom valami 12 éves rossz tanuló lehetsz, aki fél hogy a szülei nem szeretik emiatt. Hát buktad.. ez nem a jegyeken alapszik. Te vagy a gyermekük, akkor is szeretnek ha fogyatékos vagy.
Érdekes engem mégsem szeretnek annyira mintha stréber lennék. Utolsó elõtti voltam. És nem 12 éves h*lye hanem 18 éves vagyok, 8 éven keresztül kitûnõ tanuló, majd egy igen erõs középiskolában tanulás nélkül volt végig négyes átlagom... És mégsem vagyok elég jó a szüleimnek... De a szüleim azt mondták bár lennék olyan mint a többi gyerek. A többi alatt azt értem aki nappal kitûnõ este meg a hányásában fetreng a buliban, azt mondták az sem baj ha normális lennék (lásd birka) és kitûnõ tanuló... De itt persze mindenki csodás szülõ. Irigylem õket...

11 éve elváltam és a férjem nem fizette a gyerektartást és nem is látogatta a gyereket. Van-e lehetőség most évek múlva bírósági úton követelni az elmaradt gyerektartást, ha a volt férjem látni szeretné a gyereket és mi ennek a módja?

Legjobb válasz: Az utolso 6 honapot kerheted csak, a tobbi mar sajnos eluszott. Irjal a birosagnak egy levelet, gyerektartas behajtasaval kapcsolatban. Lesz majd targyalas, ahol megallapitja a biro hogy az apa mennyit koteles fizetni.

Az utolso 6 honapot kerheted csak, a tobbi mar sajnos eluszott. Irjal a birosagnak egy levelet, gyerektartas behajtasaval kapcsolatban. Lesz majd targyalas, ahol megallapitja a biro hogy az apa mennyit koteles fizetni.
Nincs összefüggés a nem fizetés és a láthatás között ilyen értelemben. Nem értelek, eddig nem zavart, hogy nem fizet? Csak most, hogy látni szeretné a gyereket? Ha eddig is zavart, akkor miért nem kérted a behajtást? Ezt a pénzt a gyerekednek félrerakhattad volna ugyanis, szép kis kezdõtõke lett volna... Most nem a teljes összeget, csak pár hónapot kérhetsz visszamenõleg. Kérd annak behajtását. Õ meg láthatja a gyereket...
Utolsó hsz: gratulálok! Nagyon kevesen vannak - sajnos, ezen a fórumon még kevesebben -, akik tudják, hogy a gyermektartásdíj és a láthatás egymástól teljesen független jogosultságok-kötelezettségek és nem függenek össze. Az elõttem szólók helyesen válaszolták: ha a tartásdíjra jogosult a saját felróható hibájából nem érvényesíti a tartásdíjat, akkor csak 6 hónapra visszamenõlegesen lehet azt követelni, a többi elúszott. Ügyvéd voltam.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a választ. Igazából nem szeretnék bírósághoz fordulni, tudom, hogy a gyerek sínylené meg. Nem akarok acsarkodást. Eddig is az volt a véleményem, hogy a gyereknek elsõsorban apa kell és nem pénz. A volt férjem se egyiket, se másikat nem akarta. Most igen. Nem tudom mit tegyek, csak puhatolózom a lehetõségekrõl. Még egyszer köszi.

Ha egy anyukának problémás volt a terhessége illetve nehéz a szülése akkor előfordulhat hogy kevésbé fogja szeretni a gyerekét, kevésbé fog ragaszkodni hozzá?

9 hónapból 8-at a kórházban töltöttem folyamatosan, az első két hétben infúzión keresztül tápláltak mert kihánytam mindent, már majdnem gyomorszondáig jutottam aztán jobb lett a helyzet. Az utolsó 3.5 hétben az intenzíven voltam, nem kelhettem fel az ágyból, katéter, ágytál, folyamatos EKG és vérnyomásmérés, 2 óránként vizsgálat, naponta 1-2 órát aludtam.. Aztán hétfőn éjfélkor elkezdtem vajúdni, szerdán délután 4.41-kor lett vége, három nőgyógyász volt már benn a végén, előkerült minden, vákuum, fogó, illetve egy végig a hasamat nyomta tiszta erőből hogy kijöjjön a baba. Õ jól van én viszont szülés után visszakerültem az intenzívre még pár napra, azóta teljesen szétestem, főként lelkileg, de testileg is, teljesen le vagyok amortizálva, fogytam 10 kilót, sápadt vagyok, hullik a hajam és non-stop szédülök, szinte felkelni sincs erőm. Nem azt mondom hogy nem szeretem a gyerekem, de semmi katarzis, itt van, ellátom és ennyi. Ha mondjuk a nagymamánál van egész nap, egyáltalán nem kattogok rajta, nem hiányzik és nem hívogatom anyut percenként hogy mi van a kicsivel.. Ez így normális? Változhat még? És ha igen kb mikor?

Legjobb válasz: Nem voltam ilyen helyzetben szerencsére, úgyhogy csak mint kívülálló tudok véleményt mondani. Úgy gondolom, hogy téged is megviselt ez a 9 hónap. Gondolom, amint jobban leszel, változni fog ez a dolog. Mielõbbi jobbulást kívánok!

Nem voltam ilyen helyzetben szerencsére, úgyhogy csak mint kívülálló tudok véleményt mondani. Úgy gondolom, hogy téged is megviselt ez a 9 hónap. Gondolom, amint jobban leszel, változni fog ez a dolog. Mielõbbi jobbulást kívánok!

Mit lehet tenni, ha a gyerek nem akar találkozni az apja új feleségével, csak kettesben szeretne lenni az apjával?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyi idõs a gyerek. Ha nagyobb, meg lehet vele beszélni hogy õ feleséged, szereted, szeretnéd ha jóban lennétek. Kérdezd meg, miért nem szeretne vele lenni (akkor is, ha tudod az okot). Idõnként pedig szervez programot kettesben is vele.

Attól függ, mennyi idõs a gyerek. Ha nagyobb, meg lehet vele beszélni hogy õ feleséged, szereted, szeretnéd ha jóban lennétek. Kérdezd meg, miért nem szeretne vele lenni (akkor is, ha tudod az okot). Idõnként pedig szervez programot kettesben is vele.
Gyereknek ebbe nincs beleszólása. Holnap meg kitalálja nem megy iskolába akkor oda sem küldõd? Nem a farok csoválja a kutyát.
Kedves apuka, Szerintem ne kamukérdéseket irkálj itt özönnel, hanem igyál egy pohár whiskyt és vegyél erõt a bátortalanságodon, és beszélj a kölyök anyjával:DD Mert igy csak toporogsz egy helyben, és egy jottányit nem jutsz elõrébb:D A pattogót háttérnénit meg le lehet inteni:D Én is azt szoktam az olyan személyekkel akik a háttérben úszítják az exeket:D
Na igen, nem gyertyát tartani megy, hanem az apjával lenni. Mellõzhetnéd pár órára azt a nõt, amikor ott a gyerek...
Màr hogyne lenne a gyereknek beleszolàsa? Miért, mi ö, egy kutya? Ne bomolj màr! Kérdezö leirtam amott is: beszéljétek meg hàrmasban!
Miért fontosabb az apukának, hogy az új feleségével lássa a lányát? Nem az kellene fontosabb legyen, hogy lássa a lányát? Egy gyereknek épp szétesett a világa, és pillanatokra szeretné megõrizni az illúziót, hogy mégis van apukája, mégsem ment minden tönkre. Egy számára idegen nõ, aki épp birtokolja az apját és aki elrontott mindent (tuti így áll össze a gyerek fejében) pont hogy kihangsúlyozza a rossz helyzetet, minek erõltetni akkor? Egyenesen válaszolva a kérdésre: azt lehet tenni, hogy kettesben lesz a lányával, és haz új feleség ezt nem érti meg, akkor apuka rossz lóra tett.
Utolsó és te ezeket honnan tudod?
Nagyrésze alap gyermekpszichológiai tény, egyebekben meg logika és következtetés útján. Vezessem le?

Gyermek elhelyezési per. Hogy kell kezdeni? Nálam van a gyerek szeretném ha lemondana sz apa vagy ha nem akkor fizessen gyerektatást hogy kell elinditani az ügyet?

Legjobb válasz: Itt apa van döntési helyzetben, te csak annyit thetsz, hogy tárgylasz vele. Elmondod, hogy mit szeretnél (mondjon le a gyerekrõl és nem kell fieztnie soha többé) és õ dönt: megteszi, vagy nem. HA nem teszi meg, akkor elmész a biróságra és pert inditasz a gyerektartásért. Rögtön szabályoztasd a láthatás kérdését is, hogy ne legyen ebbõl újabb hosszú per. És minél részletesebben leirod, hogy te hogyan szeretnéd, annál jobb lesz. Pl. gyerektartás: a fizetése 20 %-a, de minimum 20.000 Ft, bérbõl rögtön vonva, a láthatás kéthetente egy hétvége és az ünnepek fele, karácsony, húsvét melyik napja, a nyár melyik része, attól függ, mekkor a gyerek, 3 év alatt kérjed, hogy csak a gyámhatóságon láthassa, ne nálad, hogy ne kelljen találkoznotok, te odaviszed a gyereket és ott találkozhat vele a gyámhatóság szakembereinek jelenlétében, kicsi gyereket nem akarsz odaadni, stb. Hánytól hányig tart a láthatás, õ jön érte... Ha mindenben dönt a biró, akkor neked nem kell az exel találkoznod egyáltalán és beszélnivalótok se elsz.

Utolsó, melyik bolygóról jöttél?Elolvastad, amit a kérdezõ írt?Le se sz*rja õket, fizetni nem akar.Milyen "család"-ról beszélsz?Vagy te is egy k*cs*g pasi vagy, aki hasonlóan viselkedik?
BOCSI A 14.53-as válaszolónak írtam!!!!
Itt apa van döntési helyzetben, te csak annyit thetsz, hogy tárgylasz vele. Elmondod, hogy mit szeretnél (mondjon le a gyerekrõl és nem kell fieztnie soha többé) és õ dönt: megteszi, vagy nem. HA nem teszi meg, akkor elmész a biróságra és pert inditasz a gyerektartásért. Rögtön szabályoztasd a láthatás kérdését is, hogy ne legyen ebbõl újabb hosszú per. És minél részletesebben leirod, hogy te hogyan szeretnéd, annál jobb lesz. Pl. gyerektartás: a fizetése 20 %-a, de minimum 20.000 Ft, bérbõl rögtön vonva, a láthatás kéthetente egy hétvége és az ünnepek fele, karácsony, húsvét melyik napja, a nyár melyik része, attól függ, mekkor a gyerek, 3 év alatt kérjed, hogy csak a gyámhatóságon láthassa, ne nálad, hogy ne kelljen találkoznotok, te odaviszed a gyereket és ott találkozhat vele a gyámhatóság szakembereinek jelenlétében, kicsi gyereket nem akarsz odaadni, stb. Hánytól hányig tart a láthatás, õ jön érte... Ha mindenben dönt a biró, akkor neked nem kell az exel találkoznod egyáltalán és beszélnivalótok se elsz.
Ha házasok voltatok, vagy van érvényes apasági, akkor egyszerûen keresetet kell benyújtani a bíróságon, a gyermektartás megállapításáért. De azért döntsd el, hogy melyiket szeretnéd, mert a bíróság az alapján fog eljárni. Ha szeretnéd, hogy lemondjon a gyerekrõl, akkor megvonod szülõi jogait, és nem lesznek kötelezettségei. Ha gyerektartást akarsz, akkor viszont lesznek jogai is az apának. A bíróság nem latolgat, tekintettel arra, hogy a tartás elmulasztása bûncselekmény, ha gyerektartást akarsz, akkor megállapítja, és kötelezi az apát fizetésre. Ha nem fizet, még le is csukhatják.
A szülöi felügyeleti jogot csak akkor veszik el ha konkretan a gyermeket veszelyezteti/tette az apa, különben nem. Gyerektartasert a birosagra kell beadnod egy papirt, hogy megallapitsak, ha nem akarsz vele kapcsolatatot tartani megteheted nem is kell, de a gyereknek joga van hozza es vica versa, amugy fogadj ügyvedet ö majd mondja mi hogy. jogsegely vagy a birosagi panasznap es ott eligazitanak, hogy hol tudsz ingyenes segitseget kerni, mert raszorulo vagy. Ennyi
Van láthatási joga gondolom, elhiszem, hogy zavar, hogy téged elhagyott és a gyerekét pedig nem, de ez van. Te nem kellesz neki nem pedig a gyerek. Ha viszont bele akarod vonni a gyereket és még megközelítõleg sem akarod, hogy a gyermekkora egy normális családban nevelkedõ gyermek gyermekkorához hasonlítson, akkor nyugodtan próbálkozhatsz (egyébként sikertelenül, nincs jogod követelni, hogy mondjon le róla). A gyerektartást a bíróságon le tudod rendezni, de ez nem függ össze a láthatással és az apasággal sem.
A kérdező hozzászólása: ebbe így nem lehet belelátni ez 10 éves kapcsolat volt. minden jol ment mig a párom elvesztette a munkáját és peströl vidékre nem kerültünk haza jöttünk a párom szüleihez én ott mindent kaptam csak jot nem hol ott én kinyaltam a feneküket is .. lehordanak enegem mindennek és a gyerekkel sem foglalkoznak mig dolgozott a párom havi 46 ezer ft ot kellet adnunk nekik hogy kijöjjenek a sok hitelbõl amit az anyja halmozott ..jelzálog..stb..én amig dolgozott a párom.1szot se szóltam..most hogy elvesztette a munkáját hozzájuk mentünk letettük az az asztalra a gyedemet 80 ezer meg a párom is jövedelmét..ami36 ezer..nos e3nnyi nekik nem volt elég..mig ott laktunk 50 ezer adósságot számolt ki nekem és mikor elegem lett haza költöztem anyámhoz az orrom alá nyomta ..az 50 ezres minuszt. ekkor a párom haza jött velem... anyámhoz ..vitáztam vele hogy immáron 6.honapja a kis pénzemböl élünk fogja magát és menjen dolgozni ö erre haza menekült.azota sok kibékülés újrakezdés volt de anyos pajtárs mindig beleszól ..legutóbb 77 próbás K...nak nevezett aki nem él becsületesen mert nem adom oda a gyererkemtöl a pénzt nekik.-..vissza az 50 et. meg a gyerekre azt monda hogy minke szültem meg mikor öt csak én akartam ennél skkal durvábbakat... és a párom sz nélkül hallgatta.. hagyta hogy egyedül maradjak a ygerekkel nem érdekli miböl nevelem fel anyosék tömik a fejét osztják az eszet.. ö meg egy szemét amiért ezt tette velem.. mit kezdejk egy 8 honapos gyerekkel egyedül sem kilátás sem pénzem hogy felneveljem ugy ahogyan azt annakidején közösen elterveztük...-ezek után senki ne mondja nekem hogy és nem vagyok igazságos..ja és mindehez hozzá tartozik hogy azt mondja irja hogy szeret...meg hogy kezdjünk uj életet csak éppen a feltételeket nem teszi meg hozzá..
8.20 vagyok, továbbra is szó szerint igaz, amit irtam: te a gyerekkel akarsz bosszút állni, ami nagyon csúnya dolog. Ha akadályozod a láthatást, akkor remélem apának lesz esze és elkezdi tõled elperelni a gyereket. Nem lesz jó pont a birónál, hogy eltiltod az apát a láthatástól. Az apának ugyanolyan jogai vannak, mint neked. Attól, hogy tart az anyától, attól még õ a gyerek apja és ezen nem változtat, hogy hogyan viselkedik VELEd (és nema gyerekkel!!) õ és az anyja. Szóval a gyereknek nem érdeke, hogy eltiltsd bármelyiktõl is és ebben nem vezérelhet téged a személyes bosszú és mellesleg jogalapod sincsen hozzá. Gondolkozz el ezen.
A kérdező hozzászólása: nagyon sok alkalmat kapott hogy ujra kezdjük eggyikkel sem élt .. utolsonak üzenem hogy az nem apa és nem legyenk jogai akinek kötelezettségei nincsnnek és egy csepp szeretete sem mutat a lánya irán sem pénzben sem törödésben kivánok neked ilyen párt hogy megtudd miért viselkedem igy..
Még jó, hogy a bíróságot nem az érzések befolyásolják, hanem a tények, márpedig a tényeket te alkottad és ezért maximum te szívhatsz nem a gyerek apja. Megjegyzem nagyon megérdemelnéd, szóval menj csak pereskedni.
A kérdező hozzászólása: szivtelen emberek is vannak a világon ..de ha ismernéd a 2 dolgot akkor nem igy látnád mindegy ..
Már sokszor leirtuk, csak ismételni tudom: a kötelezettségeit kikényszeriti belõle a biróság. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: de azt irod hoggy jogai vanak ezt értem és tudom hogy nem tudok mit tenni nem is akarok ha ö vállalja a KÖTELEZETTSÉGEIT is ABBAN IGAZAD VAN HOGY NEM KELLETT VOLNA NEKI SZÜLNÖM DE MEGÖLNÖM SEM..
De, apa bizony. És vannak ezzel járó jogai (láthatás), amiktõl neked nincs jogod megfosztani õt. És vannak ezzel járó kötelességei, amiket ha nem teljesit, elmehetsz a biróságra és kikényszeritik belõle õk (gyerektartás). Ez ilyen egyszerû. Az, hogy TE hogyan érzel iránta, az jelen esetben senkit nem érdekel (apát, gyereket, biróságot értem ide). Én sajnálhatlak, ha ez segitene rajtad, de nem én szültem ilyen embernek gyereket... Szóval nem véletlen talán, hogy nem mi vagyunk ilyen helyzetben. Bocs, de ezért ne ránk haragudj... Az érzelmeid nem változtatnak a TÉNYEKEN. Utolsó voltam, akire reagáltál...
Ez megint a "tipikus elvált anya", az apának JOGAI ne legyenek (mondjon le a gyerekröl, ne tartsa vele a kapcsolatot), de a KÖTELESSÉGEIT azért tartsa be - magyarán fizessen. EZ ÍGY NEM MEGY! Az apa is perelhetne téged, mert nem engeded a gyereket hozzá, és az elég sokba kerülne neked.
A kérdező hozzászólása: az a baj én sem tudom mit akar ..egyik perceben igy másikban ugy a elsösorban azt szeretném ha levenné a nevéröl ha nem lehet akor fizesen gyerektartást láthassa.És ha fizeti a gyerektartást a nagyszülöknek is joga lesz látni a kicsit??8 honapos el is viheti??
Nem értelek a pénz kell vagy hogy lekoppjon, vagy foglalkozon a gyerekkel, vagy az bánt hogy veled nem foglakozik? Ha érdekli a gyerek hagy legyen vele, ha kell a gyerektartás a biróságon harcold ki és tiszdázd a láthatást is. Az apai jogait nem fogják elvenni és a láthatástól függöen viheti is a kicsit és fizetni is kell utána.
A kérdező hozzászólása: elsösorban azt szeretném hogy mondjon le..ne legyen köze hozzá..nem vagyunk házasokcsak a nevén van. de ö nem akar lmondani sem gyerektartást fizetni ö elhagyott minket de azt hiszi hogy még vissza jöhet igy nem akar eggyiket sem. de én szertném vele végleg megszüntetni minden kapcsolatomat
Ha nem akar lemondani a gyerekrõl, akkor nem sok mindent tudsz csinálni:( A bíróság nem vonja meg a szülõi jogokat, csak néhány kivételes esetben. Ha nem tudod meggyõzni, akkor megmaradnak a jogai. Így indíts pert gyerektartás iránt, legalább fizessen. Esetleg mondd meg neki, ha nem mondd le a gyerekrõl, akkor bírósághoz fordulsz, tartás megállapítása miatt, és ha nem fizet mehet a börtönbe. Ha nem hisz neked nyomtasd ki a Büntetõ törvénykönyv vonatkozó részét. Hátha akkor úgy dönt, hogy mégis inkább lemond, te meg kezdhetsz új életet.
Ha gyerektartást fizet, akkor nem szüntetsz meg vele minden kapcsolatot. Ha lelépett, és semmit nem akar, akkor nem si nehéz vele minden kapcsolatot megszüntetni. Ha viszont át akarod íratni esetleg a kicsi nevét a te nevedre, akkor kell az õ írásos beleegyezése is.
A kérdező hozzászólása: ez az..hogy le sem szar minket a láényát sem nem ad pénzt sem semmit ..ha beszélünk egyszerüen fel sem fogja hogy van gyereke de lemondani nem akar gondolom dacbol..
Áruld már el, miért lenne jó, ha lemondana róla??
Pereld a gyerektarásért ha kell a bíroság levonja a bérébõl, a jogait nem veszti el da ha eddig se tepert a gyerekért ezután se fog.
A kérdező hozzászólása: mert ha leszarja a gyereket akkor minek legyen a nevén..és nem teper de mégis jön érdeklödik a ygerek utén el vinné de pénzt nem ad viszont annyira el sem akarja vinni mert ha iigazán akarná küzedene nem hajta fejet hogy nemet mondok..
Na akkor mégis csak szeretne a gyerekkel lenni. Hát tudod próbálj pereskedni, remélem megkapod a perköltséget is...
Ja, és mégvalami: szó nem volt arról, hogy anyuka pénzt is akar és közben el akarja tiltani a gyereket az apjától. Azt írta, hogy az lenne a legjobb, ha lemondana róla az apa, de ha nem hajlandó (azaz ha látni akarja a gyereket) akkor viszont fizesse a gyerektartást. Tehát nem az a terve hogy megvonja apuci jogait, és érvényesíti a kötelezettségeit, hanem az, ami teljesen természetes, és törvény által is szabályozott: amennyiben apuci igényt tart az apai jogaira, akkor azzal kötelezettségek is járnak, amiket köteles teljesíteni. Ez nem vitakérdés, hanem tény. Egy példa, hogy mindenki értse: mindenkinek joga van a szabadsághoz. Kivéve, ha nem tartja be a törvényeket, mert ezesetben elveszik a szabadságát, megszûnik ez a joga, mivel nem tette eleget a kötelezettségeinek. Értem én az elvakultságot, gondolom a válaszíró találkozott már olyan példával (esetleg pont vele esett meg), ahol anyuci valóban csak lehúzkodni akarta apukát, de a gyereket eltiltotta volna tõle. Ilyen is van, én is találkoztam már ilyennel. De attól, hogy vannak szemét nõk, még nem lesz minden férfi szent... és fordítva. Szerintem elég egyértelmûen leírta az esetét a kérdezõ, aki ebbõl azt látja, hogy õ a gonosz, és rossz anya, az nem is akar látni a szemétõl...

Mire kell figyelni a gyerek nevelése során, ha nem szeretném, hogy befolyásolható, gyenge személyiség legyen?

Azt szeretném, ha er?s egyéniség lenne, tele ötletekkel, az oviban, suliban ne mások után menjen a hülyeségbe, hanem felvállalja véleményét a többséggel szemben is ha kell. Nem irányító típust szeretnék, hanem egyéniséget. Tudom, hogy a genetika is közrejátszik, és hogy nem olyan könny? ezt úgy csinálni, hogy jó legyen, de mik a nevelés nagyobb buktatói és mivel segíthetünk a gyereknek, hogy felvállalja önmagát? A lényeg, hogy ne legyen befolyásolható.

Legjobb válasz: Nekem a sógornöm pont ezt akarta és átesett a ló túlóldalára, mert nem számított rá, hogy egy önálló akaratos gyereke lett, és ezzel a neveléssel még egy lapáttal rátett és most csak szenvdenek. mindent megkérdezni töle hogy mit szeretne (persze csak amiböl választhat). pl ma kakót vagy teát kérsz? és döntsön. de ezzel vigyázni kell mert ha akaratos a gyerek ezzel még nehezebb lesz kezelni. de vannak behodoló típusok és vannak vezér típusok. ezellen azért sem jó tenni, mert mi lenne a világgal ha csak vezér típusok lennének? valószínü harcok és harcok.

Nekem a sógornöm pont ezt akarta és átesett a ló túlóldalára, mert nem számított rá, hogy egy önálló akaratos gyereke lett, és ezzel a neveléssel még egy lapáttal rátett és most csak szenvdenek. mindent megkérdezni töle hogy mit szeretne (persze csak amiböl választhat). pl ma kakót vagy teát kérsz? és döntsön. de ezzel vigyázni kell mert ha akaratos a gyerek ezzel még nehezebb lesz kezelni. de vannak behodoló típusok és vannak vezér típusok. ezellen azért sem jó tenni, mert mi lenne a világgal ha csak vezér típusok lennének? valószínü harcok és harcok.
Én is azt szeretném ha a most 18 hónapos kisfiamból erõs és határozott ember lenne mindenféle lelki sérülés nélkül. Én addig jutottam hogy az elsõ és legfontosabb dolog az hogy szeretni kell, ezt neki éreznie és tudnia kell valamint minden körülmények között tudnia kell hogy bízhat a szüleiben bármi is történjen.Ha megvan a jó "alap" akkor erre már lehet építkezni.
A kérdező hozzászólása: 8:27! Igazad van, de az természetes, ha mindenki azt szeretné, hogy az õ gyereke legyen a vezér és ne a "csicska" :-) 8:31! Igen, a legfontosabb, hogy szeretni, szeretni és a bizalom, amibõl késõbb az önbizalom lesz.

Párom már szeretne gyereket 25/f de én nem. Hamarosan esküvő utána szeretné ha összejönne a baba. Ha védekeznék de ő nem tudna róla akkor még nem kellene szülnöm. Vagy mitévő legyek?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem akarsz gyereket, vagy MÉG nem? Mert nem mindegy. Ha nem akarsz, akkor ne is menj hozzá, mert átverés lenne vele szemben, mert õ õszinte a vágyaival kapcsolatban. Ha csak most nem szeretnél, akkor mondd meg neki, hogy még nem vagy rá kész. De ne sunyiskodj a tablettával, mert elõbb-utóbb úgyis kiderül, mert meglát, meglátja a szemétben a tablettalevelet, a blokkot.

Egyáltalán nem akarsz gyereket, vagy MÉG nem? Mert nem mindegy. Ha nem akarsz, akkor ne is menj hozzá, mert átverés lenne vele szemben, mert õ õszinte a vágyaival kapcsolatban. Ha csak most nem szeretnél, akkor mondd meg neki, hogy még nem vagy rá kész. De ne sunyiskodj a tablettával, mert elõbb-utóbb úgyis kiderül, mert meglát, meglátja a szemétben a tablettalevelet, a blokkot.
Azt nem írod, hogy Te hány éves vagy. Én 29, de még mindig nem látom azt, hogy anyagilag meg minden más értelemben akarnék gyermeket vállalni. Mindenképpen beszéld meg ezt vele, hiszen õ a párod, ha nem tudtok egy ilyenrõl beszélni, az régen rossz...
Szerintem nem jó így belekezdeni a házasságba, hazudozással, átveréssel. Én visszalépnék, ha ilyen a viszony. Vagy meg kell mondani, hogy nem akarsz még gyereket, várjatok még pár évet és kész. Ha meg annyira különbözõ a jövõképetek ilyen téren, hogy nem tudjátok megbeszélni, nincs értelme a házasságnak.
Szerintem inkább beszéljétek meg, hogy erre még nem vagy készen, hisz elõbb-utóbb megtudja, és hát nem fog jól esni neki.
Nagy lehet a szerelem ha már hazudozással akarod kezdeni a házas életeteket... Most nem azért, te dolgod nyilván, de én nem hazudnék a páromnak semmiben mert tisztelem és szeretem annyira. Ez meg egy igen fontos dolog, amiben közösen kell dönteni. Ezt meg kell beszélni. Ha értelmes emberek vagytok, akkor megegyeztek majd és nem lesz semmi gond. Beszélgess el vele.
Esküvõ elõtt jut eszedbe hogy teljesen mást akartok? Aranyom egy komoly kapcsolatnál alap kellene legyen hogy megvannak a közös célok. Ha eddig nem történt meg akkor üljetek le sürgõsen beszélgetni mélyebben. Amúgy te miért nem akarsz? És miért kellene eltitkolnod azt hogy nem akarsz? Normális kapcsolatot nem lehet úgy fenntartani ha ilyen alapvetõ dolgokban sumákolsz és hazudsz. Ez így nagyon nem jó kezdésnek, úgyhogy magaddal is beszélgetned kellene, pl hogy mit és miért akarsz.
Beszéljétek meg! Mondd meg h még várni akarsz. A 2-re meg ne hallgass! Bírom, hogy mindenki ilyen tanácsot oszt, hogy ha vmi van akk egybõl váljatok el, menjetek szét...hülyeség! Meg lehet, meg kell beszélni
Szerintem már lépj vissza az egésztõl! Hazugsággal akarod kezdeni az egészet, és mi ebben még támogassunk is?! Mondd meg neki perec-kerek: Édesapa! Én egy fikarcnyit nem tudok õszinte lenni! Késõbb, még rosszabb lesz!
Már megint te vagy az? Hétfõtõl kezdve nem lesz ennyi kamukérdés.
A kérdező hozzászólása: De nem akarom a páromat elveszíteni. Majd egyszer talán ráveszem magam a szülésre.
Az a megoldás sem lesz jó senkinek, sõt.
Ha most becsapod a párod, mindenképp el fogod veszíteni.
Figyelj, hiába szereted, mindenképp el fogod veszíteni ilyen hozzáállással (a hazudozásra értem és a megbeszélés hiányára), egy "nem akarok gyereket, de hátha ráveszem egyszer magam" meg te is tudod gondolom, hogy nem egy stabil alap! Ha õ nem vesz el így, inkább most fájjon az elvesztése, mint váláskor! (23-mas: senki sem vetetheti ki a méhét, ha nem rákos, vagy nincs valami más súlyos betegsége, akkor ilyen mûtétet nem hajtanak végre, petevezeték elköttetést csak, de sajnos az is állatira túlbonyolított, ha valakinek nincs gyereke és nem is akar.)
A kérdező hozzászólása: Egyálltalán nem akarok gyereket mert undorìtónak tartom, hogy ott jön ki ahol egy nõ pisil és vért ürít. ... még nem tartasz ott a tananyagban, hogy biológiaórád legyen, ugye? Ebbõl a kommentbõl kilóg a lóláb, ugyanis, bár te ezt még nem tudod, egyetlen gyerek se születik a húgyvezetéken keresztül. Banyek, de unalmasak már a kamukérdések, ráadásul egyre több van belõlük, így a vakáció vége felé...
remélem fake
Na, egy esküvõmániás és kapcsolatfüggõbe botlottunk akkor bele. Nem gondolod, hogy ez iszonyat gusztustalan és undorító húzás a pároddal szemben? Egyszer majd talán akarok gyereket, de inkább nem. A párom meg igen, áltatom, de azért vegyen csak el feleségül. Tanácsom: nézd meg jól magad a tükörben...
Hát én a helyedben már rég elástam volna magam. Minek várni az esküvõig? Persze nem ismerjük a párodat, lehet, hogy neki fontosabb vagy minthogy legyen egy gyereke, de ez még nem derült ki, szerintem minél elõbb mondd meg neki. Amúgy lehet, hogy késõbb ráveszed magad?! Szerinted így milyen lesz a kapcsolatod a gyerekkel? ha úgy fogsz ránézni mindig, hogy kényszergyerek?!
Közöld vele, hogy egyáltalán nem akarsz gyereket. Ilyen nézetbeli különbséggel nem fog mûködni a kapcsolat, hazugságra építeni pedig egyrészt gerinctelen, másrészt elõbb-utóbb kiderül. Inkább most tisztázódjon a dolog, semmint esküvõ után.
Jaj de kis aranyos vagy...Miért szerinted te hol jöttél ki csillagom?
A kérdező hozzászólása: Szeretem a gyerekeket de egy sajáttal kinlódni az más káposzta.
Szedj tabit de nehogy észrevegye vagy inkább nuvaring azzal nem buksz le. Simán elhiheti hogy nem esel teherbe
Ülj le a pároddal beszélni és õszintén mondd el neki, hogy te még erre nem állsz készen, de X év múlva szeretnél vagy egyáltalán nem szeretnél és ennek függvényében kössétek össze az életeteket. Szerintem is fontos hogy közösek legyenek a célok és a jövõrõl alkotott kép. Nagyon szemét, sunyi dolog lenne a háta mögött védekezned mikor õ annyira várná hogy apa legyen.
A kérdező hozzászólása: Egyálltalán nem akarok gyereket mert undorìtónak tartom, hogy ott jön ki ahol egy nõ pisil és vért ürít.
A kérdező hozzászólása: Majd esküvõ után elmondom neki.
Ha õ akar gyereket, te nem, az egy olyan ellentét, amiben még csak kompromisszum lehetõsége sincs. Ráadásul teljesen biztos a lebukás. Ha nem esel teherbe, el fog küldeni kivizsgálásra és ha akkor derül ki, hogy nem nem sikerül, hanem nem akarsz teherbe esni, ráadásul át is verted, valószínûleg nem fog tovább megtûrni maga mellett. Ha nem akarsz mindkettõtökkel csúnyán kitolni, elmondod az igazat és ez alapján döntötök a továbbiakról.
Mekkora egy undorító nõ vagy! Ez vagy egy kamu kérdés, hogy lejárassa a Nõket vagy tényleg ennyire egy féreg vagy? Ilyen Férfiban is ritka gusztustalan , de Nõben ...Ásd el magad , te haszonlesõ szánalmas liba!
Huh intelligens vagy hallod e. Szerinted akkor nem válik el? Dehogynem, és nem is feltétlen ezért, hanem mert nem mondtad el neki!
Hát ezt már az elején tisztázni kellett volna, mert ezek szerint a párod baromira nem tud errõl. Ez viszont komoly válóok lehet, így a házasságnak sincs értelme, mert vagy õ lesz megfosztva egy olyan dologtól amit nagyon szeretne, vagy neked kényszerít a nyakadba valamit ami a te életedet teszi tönkre. Nekem is erre ment rá egy komoly kapcsolatom anno, én az elején közöltem hogy nem lesz gyerek mert én nem szülök, õ úgy tett mint aki elfogadja és megérti, de szépen lassan kiderült, hogy csak rám hagyta, mert úgyis meggondolom magam. Aztán amikor látta hogy nem, akkor én lettem minden ócska szarnak lehordva és úgy dobott ki mint egy utolsó rongyot. Ne hagyd hogy idáig fajuljanak a dolgok, márpedig ha suttyomban védekezel, az úgyis ki fog derülni, és akkor nagy botrány lesz. Ha nem akarsz gyereket, akkor olyan férfit keress aki szintén nem akar, de ez így halálra van ítélve.
Szerintem fake kérdés lesz ez. Ettõl független tuti van ilyen nõ a való életben is. Szóval mégiscsak beírom, amit be akartam írni. Elõször is: "Egyálltalán nem akarok gyereket mert undorìtónak tartom, hogy ott jön ki ahol egy nõ pisil és vért ürít." Bárkinek, aki azt hiszi, hogy a vagináján keresztül pisil üzenem, hogy õ biztos nagyon ügyes és keressen fel egy orvost. Folyománya: bárki, aki undorítónak tarja a szülést, mert a gyereke ott jön ki ahol "egy nõ pisil és vért ürít", üzenném, hogy orális szex megvan-e? Mert akkor csak közlöm, hogy õk azt szopogatják/azt nyalogattatják a párjukkal, ahol õk/párjuk pisilnek. A vaginális pisilés után hátha ez is új információ volt.

A szomszéd nő már kétszer áthozta a gyerekét, hogy tudnánk-e rá vigyázni, az az igazság nem szeretném, ha erre "rászokna", hogyan tudnám úgy visszautasítani, hogy ne tünjek "bunkónak"?

Nekem már elsőre se tetszett a dolog,de a férjem pesze nem mondta,hogy nem.Akkor fél órára.Tegnap már 4 órára hagyta itt,hogy moziba mennek este a férjével.Én is dolgozom,fáradt vagyok nem egy üvöltő idegen gyereket akarok esténként adjkálni,hogy szomszédék ki tudjanak mozdulni.A férjem szerint viszont nem kell bunkónak lenni...:-/

Legjobb válasz: Nem kell bunkónak lenni, ez igaz. De a szomszéd nem hagyhatja csak úgy Rátok a gyerekét. Legközelebb közöljétek, vendéget vártok, buddog Bennetek a nátha, nem szeretnétek, ha elkapná a gyerek. Mindezt nagyon sajnálkozó ábrázattal. Késõbb jöhet egy újabb vírus, mig nem találnak mást, aki vigyáz a gyerekre. Egyszer (kétszer) vállaljátok, utána már természetes lesz, hogy átpaszolják. Vészhelyzet az más, akkor vállalni kell, de mozizás nem az. Más kontójára pedig nem illik szórakozni, még a szomszédnak sem.

Nem kell bunkónak lenni, ez igaz. De a szomszéd nem hagyhatja csak úgy Rátok a gyerekét. Legközelebb közöljétek, vendéget vártok, buddog Bennetek a nátha, nem szeretnétek, ha elkapná a gyerek. Mindezt nagyon sajnálkozó ábrázattal. Késõbb jöhet egy újabb vírus, mig nem találnak mást, aki vigyáz a gyerekre. Egyszer (kétszer) vállaljátok, utána már természetes lesz, hogy átpaszolják. Vészhelyzet az más, akkor vállalni kell, de mozizás nem az. Más kontójára pedig nem illik szórakozni, még a szomszédnak sem.
Mondd azt, hogy eléggé kimerült vagy és nem szeretnél szemét lenni, de megkérnéd, hogy ezt a dolgot hanyagoljátok a jövõben! Ennyi, ezzel nem leszel bunkó!
Élelmiszereknél és másnál is megmondhatod , hogy nekem sincsen itthon , vagy épp sütni vagy fõzni szeretnék amihez nekem is az kell . Egyébként , ne csináljatok rendszert belõle , mert pár alkalom után természetessé válik neki majd .
Értem a problémát. Talán akkor elõször a férjeddel kellene ezt rendezned négyszemközt. Ne balhézz, csak mondd el neki, hogy már unod, hogy semmit sem adnak meg és folyton kunyiznak, meg szívességet kérnek.
Egyébként a cigányok szoktak ilyeneket csinálni! Komolyan! Legközelebb eljuttok odáig, mint mi egyszer, hogy éjjel felkeltettek azzal, hogy adjunk nekik algopirynt mert a pasasnak fáj a foga.... :/
Én se örülnék ilyen szomszédnak .
Na ne viccelj már... Ezek mi a francot képzelnek magukról, rásózni a szomszédra a gyereket, mert nekik most éppen moziba van kedvük menni. Csapd rá az ajtót. Ha legközelebb ilyennel nyaggat... azt ha még õ lenne felháborodva pofán is verném. Ilyen gané embereket te jó ég... még szerencse, hogy nem ilyenekkel vagyok körülvéve. Attól, hogy visszautasítod, nem leszel bunkó... hát ki vagy te neki ? Csak egy szomszéd... nem rokon, akitõl csak úgy szívességeket lehet kérni. Hajtsd el õket, még az elején, mert jól írták többiek... elõször csak a kisujjad kérik, utána meg már az egész karod kell nekik.
Nekünk is van ilyen szomszédunk. Van olyan élethelyzet amit tényleg megértek, de amikor a 6éves gyereket küldik át cigiért(!!!) az már sok. Náluk éppen a gyerekeket sajnálom. Egy idõre sikerült leállítani õket: nincs, nekünk sincs, bocs nincs, bocs, kevés van stb... Mert ugye, egy ötgyerekes családtól kui az a "szemét" aki elfogad pénzt két tojásért, vagy mit ad isten visszakéri. Aztán a márciusi hóhelyzetben sikerült visszaszoktatni õket. Még dolgoztam és szabit kellett kivennem mert töröltek egy csomó járatot, több órás késések ect. Délután négykor bekopogott az ötbõl négy gyerek, hogy bejöhetnek-e, mert a szülõk elvitték a legkisebbet kivizsgálásra, nem tudnak hazajönni, nem tudják mikor jön vonat satöbbi. A gyerekek meg nem tudtak bemenni a házba. Még másnap is én indítottam õket iskolába. Erre visszaszoktak. Most megint megy a megtagadás, de totál kõszívûnek érzem magam.
Mondd, hogy bocs programotok van, nem tudsz vigyázni a gyerekre. Tojás elfogyott. Mennyi idõs a gyerek? Egyébként lehet, neki ez természetes, nekem is van szomszédom, minden nyavalyát kért már, de ha sütött valamit, akkor hozott át belõle, mert mondtam, hogy két tojást ne adjon már meg. Ha lenne gyereketek, vajon vigyázna rá?
A kérdező hozzászólása: A férjemnek már mondtam, akkor mondja, hogy jójojó, de amikor átjönnek akkor nem tud nemet mondani...Amúgy teljesen egytértek veled.Én már rég elküdtem volna a p...-ba.Csak arra várok, hogy egyszer akkor kopogjon be gyerek ügyben amikor egyedül vagyok itthon :-)
Ezek alapján azért a "teljesen normálisba" én kételkednék. A normális az lenne, ha észrevennék magukat és nem Neked kellene azon törni magad, hogy mit kezdj velük. Valami hiba tuti van az agyukba. Dumálj a férjeddel hátha megérti mirõl beszélsz és utána meg rázd le õket, mert a fejedre nõnek. Jó indulatból mondom.
A kérdező hozzászólása: Nem cigányok, amúgy teljesen normál emberek pasi dolgozik a csaj van itthon gyesen a gyerekkel...:-)
Mond meg , hogy sok dolgod van itthon és nem tudnál mellette figyelni a gyerekre .
A kérdező hozzászólása: Ráadásul nekünk nincs gyerekünk, szóval még azt se lehet mondani, hogy játszik a mieinkkel max, vagy valami.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy férjem kinn cigizik az udvaron az õ férjével, és õ kezdte azt a nagy bratyizást velük...És akkor, jön, hogy kis társasház nem kell a harag, stb...A mutkor is ment a csaj "árulkodni" mert nem adtam neki tejet(amúgy tényleg nem is volt tejem) , és még én lettem letolva itthon, hogy milyen antiszoc vagyok :-/
A kérdező hozzászólása: Amúgy is tele kezd vele lenni a tököm, hogy állandóan átkopog, hol egy tejfölért, hol egy tojásért, stb...Vissza persze még semmit nem adott, és én se mentem hozzájuk soha semmiért.
A kérdező hozzászólása: 2 éves a gyerek, szóval pont az a totyogós mindent szétszedõs fázisban van. De már elintéztem a problémát-egyelõre nem jönnek.Legalábbis nekem nem, ha a férjem egyedül van itthon rá néha még rásózzák...:/Megmondtam, az az igazság, ne haragudjanak de nem szeretem a gyerekeket, ezért nincs saját sem, úgyhogy ha lehet hanyagoljuk ezt a dolgot ami engem illet,

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!