Találatok a következő kifejezésre: Ha szeretnék kérni azt elég (4 db)

Ha szeretnék eda-t kérni azt elég szüléskor közölni, vagy előre meg kell beszélni?

Legjobb válasz: Kórháza válogatja. Nálunk például egyáltalán nincs, bár ezt csak szülés után tudtam meg mástól, mert nekem eszembe sem jutott. Van, ahol szólni kell elõre, hogy biztosan legyen bent aneszteziológus, de van, ahol elég szülés közben, mert mindig fel vannak rá készülve. Kérdezd meg a kórházban, ahol szülni fogsz!

Kórháza válogatja. Nálunk például egyáltalán nincs, bár ezt csak szülés után tudtam meg mástól, mert nekem eszembe sem jutott. Van, ahol szólni kell elõre, hogy biztosan legyen bent aneszteziológus, de van, ahol elég szülés közben, mert mindig fel vannak rá készülve. Kérdezd meg a kórházban, ahol szülni fogsz!
Nálunk Pécsen nem kellett még kérni sem, mert az orvos annyira lelkes volt, hogy fél órán keresztül rágta a fülem, hogy ez milyen jó. :D
Tényleg kórháza válogatja. A legbiztosabb, ha elõre eldöntöd, hogy szeretnél, vagy legalábbis nyitva hagyod a kiskaput, és akkor a kórházban is úgy tudnak készülni. :)
Nálunk például elõre kellett szólni a dokinak + meg kellett fogadni egy anesztest is, mert kérésre csak "maszekban" csinálják...
Erre én is kiváncsi vagyok. A Gyõri korházba ezt nem tudjátok hogy megy?
Nálunk, Salgótarjánban általában csak annak adják akinek van fogadott orvosa és már a terhesség idején szól, hogy õ szeretne. Én szóltam, bár még csak 4 hónapos vagyok. :) Kíváncsi vagyok mi lesz...

Ha CITES védelem alatt álló állatot szeretnék tartani, akkor kell valami engedélyt kérnem, vagy elég az amit a boltban adnak az állathoz?

Legjobb válasz: A CITES papír nem engedély, hanem igazolás, és nem is kell több ennél. Megveszed az állatot, aztán a meglévõ papírokkal regisztrálnod kell az illetékes környezetvédelmi hatóságnál, hogy neked van egy ilyened. Egyes esetekben még vissza kell járnod párszor, például a chiphez túl fiatal szárazföldi teknõsöket rendszeresen fényképeztetni kell.

A CITES papír nem engedély, hanem igazolás, és nem is kell több ennél. Megveszed az állatot, aztán a meglévõ papírokkal regisztrálnod kell az illetékes környezetvédelmi hatóságnál, hogy neked van egy ilyened. Egyes esetekben még vissza kell járnod párszor, például a chiphez túl fiatal szárazföldi teknõsöket rendszeresen fényképeztetni kell.
Szerintem védett állatot meg nem kéne otthon tartani.
Szerintem a veszélyeztetett állatok fogságban történõ szaporítása nem károsítja a természetet, ráadásul megõrzi a faj génkészletét, így ha esetleg a természetben élõ állománnyal történne valami, lenne honnan visszatelepíteni. A CITES papír meg pont arra való, hogy ne lehessen visszaélni a dologgal, azt igazolja, hogy fogságban szaporított az állat.
A faj génkészlete mindenképp károsodik, a fogságban szaporítás nem ugyanaz, mintha szabadon élõk szaporodnának. A megoldás pedig nem a természetben kihalt állatok újratelepítése lenne, hanem élõhelyük megóvása. Vadállatot fogságban tartani állatkínzás. Elegendõ területet nem lehet nekik biztosítani.
Egy védett görögteknõs semmivel sem vadállatabb, mint egy nem védett leopárdgekkó. És mindkettõ tartása sokkal egyszerûbb, mint egy természetben életképtelenné háziasított aranyhalfajtáé. A veszélyeztetettség nem függ össze azzal, hogy egy állat igényeit mennyire lehet kielégíteni terráriumi körülmények között. U.I. Az aranyhörcsög például már ki is halt a természetben. Ha nem így lenne, akkor a CITES alá tartozna a kereskedelme, hogy megóvják a maradék állományt a vadbefogástól. Senki ne tartson akkor hörcsögöt, mert kihalófélben lévõ vadállat? Alig 80 éve fedezték fel, ez a háziasítás szempontjából nudli, technikailag vadállat. Csak éppen a természetes igényei összevágnak azzal, amit az ember könnyen biztosítani tud, és a viselkedése is pont ideális. Az ilyen fajok a jó kisállatok, és ez semmiféle összefüggésben nem áll azzal, hogy mennyire stabil az állomány a természetben.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "..A veszélyeztetettség nem függ össze azzal, hogy egy állat igényeit mennyire lehet kielégíteni terráriumi körülmények között..." Ez senki nem írta. Arról beszélek, hogy fogságban szaporított állatok génkészlete beszûkül. A "kultúrával" rendelkezõ állatfajok elvesztenek fontos, a természetben életbenmaradáshoz szükséges viselkedésformákat, mivel fogságban nincs rá szükségük, ezért utódaiknak sem adják tovább. Betegségekkel szemben sokkal fogékonyabbak, gyengébb immunrendszerrel rendelkeznek. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy fogságban szaporított állatot vadítunk vissza a természetben, vagy már eleve ott született, mindennemû emberi beavatkozás nélkül. A mondat második felére reagálva pedig, sem terráriumi körülmények, sem egy akvárium vagy ketrec vagy akár állatkertek, delfináriumok nem képesek megfelelõ méretû mozgásteret biztosítani a fogva tartott vadállatoknak. Még egy madár is legkevesebb 5 km-es területtel rendelkezik, de naponta akár több 10 km-t is repülhet. De még egy tücsöknek vagy sáskának sem elegendõ egy terrárium; egy hörcsög, degu, vagy teknõs is sokkal nagyobb mozgásteret igényel. De a terület nagyság sem minden. Fogságban túlságosan ingerszegény a környezet, és nem tudják kiélni természetes ösztöneiket sem.
Ilyen elven ne tartsunk kutyát és macskát se. Meg haszonállatokat se, mert azoknak pláne nem jó. Sõt, fel vagyok háborodva, amiért egy szûk, sötét lakásban kell élnem. De azért annyira nem rossz nekem. És hiszek benne, hogy a halaimnak és a macskáimnak sem. A beszûköléssel kapcsolatban igazad van, de még mindig jobb alternatíva, mint a kipusztulás. Igen, a természetes élõhelyeket kéne megvédeni. De manapság ez nem elég erõs szempont a döntéshozók szemében. Nem, nem jó ez így, de amíg nem tudunk érdemlegesen tenni ellene, addig arra kéne koncentrálni, amire van lehetõségünk. Fogságban szaporításra van. Amíg a fogságban szaporítás nem vesz el erõforrásokat az élõhelyvédelem elõl, talán nem kéne ellene kampányolni. Sok esetben húztak már vissza fajokat a kihalás peremérõl a segítségével. Inkább próbálj meg örülni, hogy élnek még kaliforniai kondorok.
Egyetértek az élõhelyet kéne megvédeni és akkor nem is lenne mirõl beszélni. Az igaz, hogy mentettek már meg állatkertekben fajokat stb. de a legtöbb helyen sajnos semmisnek veszik az állatok igényeit. A vadállatoknak nem tudnak tényleg elég helyet biztosítani, egyes helyeken pl. delfináriumok meg egyenesen kínozzák õket. Ezért kéne az összes pénzéhes delfináriumot bezárni, delfinekkel lehet úszni a természetben, nekik is jobb meg az embereknek is. Az emberiség egy félresikerült faj.

Adóbevalláshoz szeretnék segítséget kérni: levelet kaptam az apehtól, hogy hibás a bevallásom, újra ki kell töltenem a bevallást (1153), vagy elég, ha a kapott papíron kitöltöm a hiányzó egy sort?

A családi kedvezmény összegét hagytam ki (16. pont), így felszólítást kaptam a javításra. Elég ha a kapott papírt töltöm ki, vagy újra kell az egész bevallást elküldenem?

Legjobb válasz: Elég ha a tõlük kapott papíron beírod a sorba, amit kell.

Elég ha a tõlük kapott papíron beírod a sorba, amit kell.

Felfázásra valami jó módszert szeretnék? - töletek kérni. Mindig visszakapom. Már az összes antibiotikumot ismerem vagyis elég sokat szedtem. Ami tudom nem jó, de hát ha már baj van akkor muszáj.

Legjobb válasz: Elöször is kicsit félreértheöen tetted fel a kérdést, azt hittem, hogy fel akarsz fázni. A herbáriában lehet kapni medveszölö-levél teát, az igen sokat segit ilyen esetben. (Meg esetleg öltözz fel kicsit vastagabban télen, ha lehet.)

Elöször is kicsit félreértheöen tetted fel a kérdést, azt hittem, hogy fel akarsz fázni. A herbáriában lehet kapni medveszölö-levél teát, az igen sokat segit ilyen esetben. (Meg esetleg öltözz fel kicsit vastagabban télen, ha lehet.)
Az senkit nem zavar a kérdésben, hogy antibiotikum az a baktriális fertõzésekre való, nem pedig arra, hogy végigvedeljük a skálát hasvillantós megfázás után? Persze, hogy nem ér semmit. Egyébként az öltözködés tényleg ludas lehet. Egy tipikus kép: csizma, fölötte 1 cm légrés után kezdõdõ naci. Ez csípõnél véget ér, újabb 4 cm-es légrés, majd jön egy 10 éves kislányra méretezett szûk pici póló 3 cm-es ujjakkal, efölé pufikabát, ami szintén nem ér le a gatyáig és ennyi. Ja és még egy akkora kapucni, amibe 2 mázsa krumpli beférne (a széle nemhogy nem nyaknál van, ahol lennni kéne, de még a válltól is lejjebb, a felkaron) szóval felhúzva is jól összegyûjti az északi szelet.
A kérdező hozzászólása: Igen a tõzeg áfonyát én is szedem , de mihelyst abba hagyom egybõl felfázok. Rendszeresen szedtem csak akartam már egy kis pihenöt hagyni , nem szeretném életem végéig szedni minden egyes nap a tözegáfonyát, de ugylátom csak az lesz. Köszönöm a válaszokat.
Bocsi nem vörös, hanem tõzeg áfonya!!!!
Kamilla nem a leg hatásosabb. Annak a hozzászólónak írnám aki azt mondta öltözzön fel. Nem ettõl függ a krónikus felfázás. Sajnos tapasztalat. Nyáron is zoknit húzok stb. Nekem egy gomba félét tenyésztettek ki a vizeletbõl, ami amúgy is jelen van a szervezetben, és ettõl fáztam fel sokszor.Mindenféle higéniai elõírást betartva! A medveszõlõ levél nagyon jó, de csak 1 bögre 1 nap. Ami nekem még segített az a vörös áfonya kapszula. Ittam levet is de a kapszula vált be leginkább. Sajnos nem olcsó de megfelelõen fertõtlenít, és nem gyógyszer. Addig kell az elején szedni míg kb1-2 hónapig tünetmentes nem leszel. Nekem mindig van itthon, és ha néha érzem egy kicsit is, hogy valami nem stimmel már be is szedek 2 szemet lefekvés elõtt. Ami mindig fontos az a sok folyadék, ha beteg vagy, ha nem. Egyébként hamarabb szaporodnak a bacik a hólyagban.
En is ilyen felfazos tipus vagyok.Az elozo valaszolo jokat irt, hosszu pulcsikat kell hordani, ugyis sokkal divatosabb mint a rovid!Es meg annyival tudnam kiegesziteni az elottem valaszolokat, hogy vegyel a gyogyszertartban kisviragu fuzike-teat, az is nagyon jo a felfazasra.Nekem sokat segitett.
Lány vagy?Ha igen tangát hordasz?Ha igen már van valami ami elõ hozza a felfázást.Cseréld a tangát bugyira.Biztos divat a haspóló meg csípõ naci még most is(ehez én már öreg vagyok)Ezért kicsit jobban kell derékrészt és a csípõ környékét védeni.Télen be kell bugyolálni ezt a részt.Hosszú póló, pulcsi, dereka a nadrágba téve.Jól védi a vesédet.Hordj vastag zoknit, ne járkálj mezítlább a lakásban, papucs, mamusz kell.Ha hideg, vagy fázik a lbad azonnal lábfürdõ.Ilyenkor az ülõfürdõ is jót tesz kamillával, ami igen csak jót tesz.Melegítsd a hasad meleg sóval, a derekadat is, így a tüneteid is csökkennek.Na ennyit tudtam segíteni. Jobbulást!
a tözegáfony kapszula nagyon jó, mindíg szedheted. rendszeres szedéssel biztos hogy megvéd minden hugyuti fertözéstöl és felfázástól. és ez legalább nem egy rengeteg mellékhatással rendelkezö antibiotikum, hanem gyögynövény-
Az elöttemszólóhoz csatlakozom, a medveszõlõ nagyon jó.És a kamilla is.Forrázz le szárított kamillát, és öntsd a fürdõvizedbe! Gyógyulj meg!!!
szia A zsurlófû tea is jó! Nagyon sok folyadékot igyál!
Sokszor a hólyaghurut nem is felfázástól alakul ki, sõt általában nem attól, hanem ha élsz rendszeres nemi életet, akkor sajnos attól. A dörzsölés, az irritáció mind hozzásegít a felfázás-szerû tünetek kialakuláshoz. Sõt, a sok antibiotikum tönkreteszi a hüvely természetes flóráját, és így mégjobban fogkény lehetsz a fertõzésekre, ugyanis a hüvelybejárat és a húgycsõnyílás egymáshoz nagyon közel van, így a fertõzés szabadon vándorol. Ezesetben érdemes lenne a hüvelyed Ph-ját visszaállítani. vannak erre szuper kúpok, és kenõcsök. Emellett igyál sokat, szedd a tõzegáfonyát. (és ha élsz nemi életet használj síkosítót) így már kordában lehet tartani ezt a vackot. jó egészséget

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!