Találatok a következő kifejezésre: Ha szeretnék kérni azt (79 db)

Jó tanácsokat szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogyan jó rendezni a bevételeket, kiadásokat akkor, ha nem bejegyzett élettársi viszonyban van valaki. Ha mindegyik félnek van e kapcsolaton kívül született gyermeke, édesanyáknál elhelyezve?

Nem szeretnék naiv maradni, de később csalódni sem, soha nem lehet tudni, hogyan alakul az élet... Gyerektartás, családi pótlék, fizetés, kiadások, külön számlát nyitni a gyereknek és félretenni ?!? Ki hogyan rendezi ezeket a dolgokat?

Legjobb válasz: Bejegyzett élettársi kapcsolatot csak AZONOS NEMÛEK köthetnek!!!!! Férfi-nõ maximum az élettársi kapcsolatotok jegyzõ általi nyilvántartásba vételét kérheti.

Bejegyzett élettársi kapcsolatot csak AZONOS NEMÛEK köthetnek!!!!! Férfi-nõ maximum az élettársi kapcsolatotok jegyzõ általi nyilvántartásba vételét kérheti.
Szerintem egyezzetek meg valamennyi összegben, ami közös lesz, a maradékot külön-külön félreteszitek.És abba nincs beleszólása a másiknak.
Én a helyedben ezt úgy intézném el, hogy ami közös dolgok pl. rezsi közös költség, kaja stb. azt közösen fizetitek a többit pedig mindenki maga intézi. Mi is egyelõre így csináljuk. Hó végén összeszámoljuk a blokkokat csekkeket és felezünk mindent.
Ugy hogy jobb lenne összeházasodni!mi összevagyunk házasodva és minden közös
A kérdező hozzászólása: jól hangzik... de már mindegyikünk volt házas, és egyébként nem ezt tartjuk a legfontosabb dolognak. Bár én nem lennék ellenére, "elvetetni" azért nem akarom magam, a párom szerintem egyáltalán nem szeretne. Õ úgy van vele, hogy egyszer bõven elég volt.
A kérdező hozzászólása: Bocsi! "Segítséget" akart lenni az elején =)
Elõször is töröld le az Install Helper Monkey-t. Semmi rem jó már. Uninstall-al vagy a "programok és szolgáltatások" részbõl törölted, esetleg csak simán? Mert az utóbbi után max. teljes gépújrarakás után fogod tudni feltelepíteni. DE írj a My Sims Interaktívjába, ott hamar, hazsnálható választ kapsz. http://www.mysims.hu/ és az Inter: http://mysims.hu/interaktiv/?recent
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) ! Igen, ráférne a laptopra már egy c meghajtó frissítés. Egyébként már uninstalláltam a monkey helpert, de akárhányszor újra telepítem nem indul.
Eredeti a játékod? Elõször is frissítsd le az egész gépet, akár az operációs rendszert is újra rakhatod! Biztosnági mentést, egyedi tartalmakat raktál be? A vírusírtó nem blokkolja a Simset? A géped nem melegszik túl, bírja a játékot? Bocsi, a sok kérdésért! :) Szerintem írj a My Sims-nek, vagy rögtön az e-mail címükre: [email protected] http://www.mysims.hu/index.php?oldal=kapcsolat.html Ezt tudom csak ajánlani, de azért válaszolj a kérdéseimre légyszíves! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Valójában tényleg ráférne a gépemre egy jó kis c-meghajtó tisztítás/újra telepítés mert tele van. Viszont a játékot legelõször mikor letöltöttem ugyan ilyen állapotban volt a gépem mégis mûködött minden. Majd mikor letöröltem a Sims3-at aztán vissza telepítettem már nem mûködött sem a monkey helper sem a launcher. Csak a Game/Bin/Ts3.exe -vel tudom indítani a játékod, de a launcher akkor sem jön be. Lehet ha újratelepítenénk a C meghajtómat akkor minden töredezett fájl eltûnne és akkor mûködne helyesen. Viszont a Sims 2 tökéletesen mûködött rajta mindent tudtam használni. Szóval ezért sem értem mi lehet a baj.

Mikor kell kérelmezni és hogyan, ha költségmentességet szeretnék kérni az bíróságtól?

Monygyuk elitélnek pénzbírságra vagy közmunkára és kapok még 100.000 költségtérítést. Nincs pénzem és vagyonom és munkám se. Mikor kell szólni, hogy nygyér itéljenek el?


Ha az önkormányzaton támogatást szeretnék kérni az egyetemhez milyen papírokat kell bevinnem?

Legjobb válasz: telefont felemeled és megmondja az ügyintézõ.

telefont felemeled és megmondja az ügyintézõ.
Te szegény, el se hiszed, mi minden kell. A bejelentett lakcímedet hányadn értek, nekik az összes jövedelmükrõl igazoloás, közüzemi számla másolatok. Ennyi minimum. Aztán kiszámolják az egy fõre esõ jövedelmet, és a szerintük számolt szükséges jövedelmet ha 100 Ft-al is meghaladjátok, már nem kapsz semmit.
Bocsi, elfelejtettem írni. Azt hiszem Busának hívják ezt a segélyt. Önkormányzata válogatja, hogy mennyit tud erre fordítani. Évente kevesebbet és kevesebbet. Ja, és mire megkapod, az elsõ negyedévet már be is fejezted, mert következõ év március, áprilisában kapod meg.

Ha időpontot szeretnék kérni egy szakrendelésre (van beutalóm) és lehet emailben is kérni, akkor mit írjak a megszólításhoz az elején?

Gondolom: Tisztelt... valaki. De ki? Vagy ezt hogy oldjam meg. És azért nem hívom őket telefonon, mert eddig egyfolytában hívtam őket és vagy nem vették fel, vagy foglalt volt.

Legjobb válasz: Tisztelt Doktor Úr! Idõpontot szeretnék kérni a rendelésre.

Tisztelt Doktor Úr! Idõpontot szeretnék kérni a rendelésre.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm
Nem hallottam még arról, hogy e-mail-ben is lehet idõpontot kérni bárhová :( Szólítsd õket a "nevükön" :) Pl.: Tisztelt Bõrgyógyászati (vagy más) Szakrendelés! :)
Itt nem a megszólítás a lényeges hanem vannak a beutalón olyan számkódok amiket be kell diktálni ami nélkül nem adnak idõpontot.
Én eddig telefonon és személyesen kértem, de sehol nem kellett bediktálnom a beutalóról semmit. Ám még lehet az is, Tiszteletem, és az adott szakrendelés, megszólítása.
A kérdező hozzászólása: Hát itt lehet emailben idõpontot kérni. És pont azért voltam bizonytalan, mert eddig én is csak telefonon kértem. A honlapon le volt írva, miket kell az üzenetbe írni, a beutaló kódja nem volt közte, de azért odaírtam. Végül azt írtam amit az elsõ válaszoló írt. Mondjuk nyilván elõször nem az orvos olvassa, de arra jutottam, hogy teljesen mindegy, úgyse ez az üzenet lényege. Köszönöm a válaszokat.

Pécsett az Édesanyák útján fogok szülni! Tapasztalatokat, tanácsokat szeretnék kérni a kórházzal, nővérekkel kapcsolatban. Pl: tényleg max. A 3. napon haza engednek ha minden rendben? Persze minden más is érdekelne! Köszi 38 hetes kismami!

Legjobb válasz: Szia. Én három hete szültem ott. Az új rendszer miatt a babám lebetegedett, a csecsemõs nõvérek között van ilyen is olyan is. Nem tudtam szoptatni az elsõ pár napban, és a babám ordított, mert éhes, és szomjas volt, de az új rendszer szerint nem lehetett neki sem enni, sem inni adni, ez addig ment, míg majdnem teljesen kiszáradt, vészesen lefogyott, nem csak a megengedett 10 százalékot, és az intenzívre került. Utána érdekes módon tudtak neki adni enni, és jobban figyeltek is rá. Csak azt nem értem amikor én kértem, hogy adjanak legalább egy kis teát, miért néztek rám úgy, mint valami idiótára? Ja és nem nagyon lehet leadni a babát, ill. le lehet, de nem szeretik, úgyhogy mikor fürödtem, vagy ettem a szobatársaimat kértem meg, hogy figyeljenek rá, szerencsére nagyon jó szobatársaim voltak. A szülész orvosom fogadott volt, vele és a szülésznõkkel nagyon meg voltam elégedve. Akik nagyon aranyosak a csecsemõ osztályon, azok álltalában a fiatalabb nõvérek. Könnyû szülést, és boldog babázást!

Szia. Én három hete szültem ott. Az új rendszer miatt a babám lebetegedett, a csecsemõs nõvérek között van ilyen is olyan is. Nem tudtam szoptatni az elsõ pár napban, és a babám ordított, mert éhes, és szomjas volt, de az új rendszer szerint nem lehetett neki sem enni, sem inni adni, ez addig ment, míg majdnem teljesen kiszáradt, vészesen lefogyott, nem csak a megengedett 10 százalékot, és az intenzívre került. Utána érdekes módon tudtak neki adni enni, és jobban figyeltek is rá. Csak azt nem értem amikor én kértem, hogy adjanak legalább egy kis teát, miért néztek rám úgy, mint valami idiótára? Ja és nem nagyon lehet leadni a babát, ill. le lehet, de nem szeretik, úgyhogy mikor fürödtem, vagy ettem a szobatársaimat kértem meg, hogy figyeljenek rá, szerencsére nagyon jó szobatársaim voltak. A szülész orvosom fogadott volt, vele és a szülésznõkkel nagyon meg voltam elégedve. Akik nagyon aranyosak a csecsemõ osztályon, azok álltalában a fiatalabb nõvérek. Könnyû szülést, és boldog babázást!
Jézusom! Mi ez az új rendszer? Hála az égnek én nem ott szültem pedi színétn pécsi vagyok, de mindíg össze teszema két kezem, hogy volt annyi eszem, hogy Szigetváron szüljek. Viszont állatira érdekel, hogy milyen rendszer miatt száradt ki az újszülött babád. Én kitapostam volna a belüket is ha nem adnak neki inni és enni. Felháborító. Bocsának de most nagyon kiakadtam.....
gondolom baba barát lett a kórház, ami azt jelenti h az anyatejen kivül nem kap mást a baba, hiába nem tud szoptatni az anya, ugyanez van szhelyen is... de én megfogadtam köv. babánál beviszem magammal a cumisüveget és szépen apuka mindennap hoz teát, és tápit, mert az én babóm is emiatt lefogyott és nagyon besárgult, ugye nem kapott enni, inni igy nem tudta a szervezete ûriteni a bilirubint...utána ment a pic-re, ahol már érdekes módon kaphatott tápot, teát... egyszerûen nem volt tejem, mire lett egy pici arra már jöhetett haza, igy 1 hetet volt kórházban..
Az elsõ válaszoló vagyok újra.Azért ennyire nem drasztikusa helyzet.9hete is baba barát korház volt.Az természetes, hogy az elsõ pár napban még nincs tej, nekünk adtak teát a babának, sõt kaptunk mi is és adni lehetett neki !! Irni kellett mennyit ivott a baba.én császáros voltam, nekem a 3dik napon már mérhetõ volt a szopizása, de teát akkor is kapott.Mellszívóra nem volt szükségem, mert annyi nem volt, hogy fejni lehetett volna.Nekem is bent aludt a baba a növéreknél elsõ éjszaka, senki nem szólt egy szót sem, van akinek végig míg korházba volt, csak az utolsó nap aludt a babával.Nekem speckó mondták, hogy vigyem be éjszakára, hogy pihenhessek, de nem tettem :) ugy sem tudsz aludni mert elég sokat sírnak a babák és nem tudod a tied sír e :) Pelust és törlõkendõt kell bevinni, más minden van.Mellszívó is van, gépi, amihez steril mellrész van zacskóból veszed ki és az érintkezik a melleddel...
Szia! Én három hete szültem. Melletem volt végig a kicsi lánykám, mert én tényleg nemtudtam "leadni" két nap vajúdás után, mert akkor festették ki a babaszobát. Szoptattuk a babákat, de ugye az elsõ napokban még nincs igazán tej. Nekem 3 nap után indult be, akkor meg jöttünk már haza. Az én babám nagy súlyú volt így, hogy ne essen le a vércukor szintje, az elõtejemen kívûl kapott 3 óránként tápszert. Az én babám nagyon nyugodt kislány, így nem igazán sírt, talán mert egyáltalán nem volt éhes. Mellszívót nem kell vinned, mert van egy olyan szoba, ahol vannak mellszívók, és ott ezt megtudod oldani, ha kell. Pelenkát és popsitörlõt vigyél bõven, mert szinte csak én raktam tisztába a picurt. Popsikenõcs van. Nekem nem volt fogadott orvosom, ügyeletesnél szültem, nagyon megvoltam mindenkivel elégedve a szülõszobán. Az osztályon szintén nem volt semmi negatív élményem. Nekem nagyon sok kérdésem volt, de mindre választ kaptam. Én teljesen elégedett voltam. Üdv 3 hetes baba anyuja
Látom van itt Édesanyák úti ellenzõ:) mert úgy látom akinek pozitív tapasztalata van a korházzal kapcsolatban azt lepontozzák...pedig õk is csak a kérdésre válaszolnak
tea helyett jó a babaviz, amit nem kell forralni....és ha szükség van rá megittatod...de remélem lesz tejed és nem kell tápot csak doki irhat fel, igy sajn azt csak ugy tudod, ha van ismid aki ki tudja iratni neked, de elsõ 3 napban a folyadék a lényeg, viz elég lesz
Szia.Én ott szültem 9hete.Nekem nem volt fogadott dokim, de tök normálisak voltak ott a dokik, persze van dila is:) A csecsemõs nõvérek java nagyon aranyos:) de van ott a fõnõvér, (csecsemõs) idõsebb vörös hajú, na az érdekes személyiség:) azzal ne is foglalkozz...Valóban haza engednek a 3.dik napon, legalábbis akikkel egy szobában voltam azok mehettek.Én császáros voltam engem 1nappal késöbb ... Minden jót, könnyû szülést, 9hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Nagyon sajnálom a babót aki az intenzívre került, de remélem minden rendben van vele! Egyébként most ezt úgy képzeljem, hogy szülés után az ágyam melletti kiságyba kerül a manócskám, ha van tejcsim akkor oké, ha nincs akkor ott fog szegénykém sírdogálni? Tegyek a kórházi batyumba neki való teát meg tápot? De milyet? Vigyek magammal pelust, popsitörlõt meg krémet, kisruhát? Mellszívót? Elõre is köszi! Mindenkinek jó babázást! Remélem én is csatlakozhatok hamarosan! Ja és nagyon boldog új évet kívánok!

Bios in not installed! Ezt írja ki a gépem. Elindul de mire betöltődne az xp kikapcsol a gép. Szeretnék kérni tanácsot ha lehet?

Legjobb válasz: Nézd meg ha a Bios chipel minden oké e bent van e egyáltalán a helyén. Azért nem tölt be az os mert elõbb a Postnak normális le kell futnia ha ezért nincs üdvözlõ képernyõ. Ha nem a cipel van a gond akkor frissíts Biost de vigyázz mert ha elszáll az áram vehetsz egy új alaplapot.

Nézd meg ha a Bios chipel minden oké e bent van e egyáltalán a helyén. Azért nem tölt be az os mert elõbb a Postnak normális le kell futnia ha ezért nincs üdvözlõ képernyõ. Ha nem a cipel van a gond akkor frissíts Biost de vigyázz mert ha elszáll az áram vehetsz egy új alaplapot.

Az SZJA-hoz ha szeretnék csomagot kérni az apehból kérhetek töbet is (5)? Mert én csinálom a családnak is, de nem tudom kinyomtatni?

Legjobb válasz: Elõbb a nyomtatványkitöltõ programot kell telepítene a gépedre, csak azután tudod letölteni magát a bevallást, ebben nyomtatványkitöltõben kell kitölteni (ez le is ellenõrzi) és ha minden jó, akkor tudod majd kinyomtatni... http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/bevallasok/0953.ht.. Kicsit bonyolultnak tûnik, de ha egyszer végigrágod magad rajta, akkor már nem rossz (szerintem jobb így kitölteni, mert az ellenõrzéssel olyan hibák is kijönnek, amit soha nem vettem volna észre). De felhívhatod az APEH Ügyfélszolgálatát is kérhetsz postán is bevallás-csomagokat a családod részére. http://www.apeh.hu/kapcsolat

Elõbb a nyomtatványkitöltõ programot kell telepítene a gépedre, csak azután tudod letölteni magát a bevallást, ebben nyomtatványkitöltõben kell kitölteni (ez le is ellenõrzi) és ha minden jó, akkor tudod majd kinyomtatni... http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/bevallasok/0953.ht.. Kicsit bonyolultnak tûnik, de ha egyszer végigrágod magad rajta, akkor már nem rossz (szerintem jobb így kitölteni, mert az ellenõrzéssel olyan hibák is kijönnek, amit soha nem vettem volna észre). De felhívhatod az APEH Ügyfélszolgálatát is kérhetsz postán is bevallás-csomagokat a családod részére. http://www.apeh.hu/kapcsolat

Ha elveszik a bankkártyám és leakarom tiltatni és újat szeretnék kérni új kóddal akkor kb mennyi papírt kell litöltenem és mikor kapom meg az újat?

Legjobb válasz: Bankfuggo, de nekem egy sort nem kellett papiron kitolteni, eleg volt telefonon jelezni hogy elhagytam es kerek masikat. Ha jol emlekszem 3 vagy 4 het volt mire megjott.

Bankfuggo, de nekem egy sort nem kellett papiron kitolteni, eleg volt telefonon jelezni hogy elhagytam es kerek masikat. Ha jol emlekszem 3 vagy 4 het volt mire megjott.
Melyik banknál?
Bemész a bankod egy bankfiókjába és megkérdezed, hogy megy ez
A kérdező hozzászólása: melyik a leggyorsabb bank? :P
nem mindegy, melyik a leggyorsabb? Ott kell intézni, ahol számlád van.
Én egy pénteki napon tiltottam le pár hete, és pontosan rá egy hétre, pénteken megjött az új. KHB bank.

Segitséget szeretnék kérni h van egy Straus fükaszám és ha beinditom elkezd forogni a damil fej is aminek nem kéne elvileg! A kérdésem az h milyen alkatrészt kell cserélni h ez nekem jó legyen?

Legjobb válasz: Forog,mert magad a motor fordulatszáma .Ha lejjebb veszed,akkor meg indulás után megfog állni .Melegen kell ugy beállitani,hogy ne forogjon .De ez legyen a legnagyobb gondod vele .

Forog, mert magad a motor fordulatszáma .Ha lejjebb veszed, akkor meg indulás után megfog állni .Melegen kell ugy beállitani, hogy ne forogjon .De ez legyen a legnagyobb gondod vele .
#magas a ...
Mármint, az alapjáratot kell lejjebb venni. Van az a bowden, amit a gázkar húzgálásával mozgatsz. A motoron lévõ végének mozgását (végállását) egy csavar határolja. Na, ezen kell tekerni meleg motornál (5 perc járatás elég) óvatosan, ameddig meg nem áll a forgás. (Jegyezd meg, hány félfordulatot tekertél, hogy gond esetén vissza tudj venni, ha túlzásba esel, és így meg leáll késõbb.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat de megcsináltam a leírtakat de sajnos igy se lett jó a fûkaszám mert ugyan ugy pörög hidegen meg melegen is!!!
Akkor szerintem valamit nem jól csináltál, vagy nem elég figyelmesen. Addig tekerted, hogy a végén már köhögni kezdett a motor? Ha nem, akkor próbáld meg újra. Ezt a csavart balra kell hajtani, hogy csökkenjen az alapjárat. Elképzelhetõ, hogy magától a csavarástól nem csökken az alapjárat, mert kicsit szorulni szokott a bowden. Ha a csavar végét csavarás közben nem követi az a kis billegõ dolog, ami nekiütközik, ezt látod. Ekkor úgy csinálj, hogy a gázt húzgálod-elengeded, és figyeled, hogy most nekiütközik-e. Ha még így sem ütközik neki, akkor a bowdent kell szabályozni. A végétõl pár centire van odafogatva a bowdenburkolatnak a vége. Fel kell lazítani rajta az ellenanyát, és úgy szabályozni, hogy a gáz húzgálására végállásig (a kis csavarig) elmenjen a bowden által mozgatott kis alkatrész.
igyvan melegen alapjárat lentebb!! ennyi. valamit tényleg nemjó csinálsz az elözönek van igaza amit leirt ez tuti mert nekem is igy volt!! :


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!