Találatok a következő kifejezésre: Ha szeretnék kérni (219 db)

(mért ne adnának számlát? hol nem adnak?)
Most raktam össze egy gépet és az alkatrészek egy részét tõlük vettem.Teljesen korrektek.Sms-ben értesítenek, ha megérkezett a boltjukba a megrendelt termék és természetesen adnak számlát arra a névre, amire Te kéred.

Ha időpontot szeretnék kérni egy szakrendelésre (van beutalóm) és lehet emailben is kérni, akkor mit írjak a megszólításhoz az elején?

Gondolom: Tisztelt... valaki. De ki? Vagy ezt hogy oldjam meg. És azért nem hívom őket telefonon, mert eddig egyfolytában hívtam őket és vagy nem vették fel, vagy foglalt volt.

Legjobb válasz: Tisztelt Doktor Úr! Idõpontot szeretnék kérni a rendelésre.

Tisztelt Doktor Úr! Idõpontot szeretnék kérni a rendelésre.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm
Nem hallottam még arról, hogy e-mail-ben is lehet idõpontot kérni bárhová :( Szólítsd õket a "nevükön" :) Pl.: Tisztelt Bõrgyógyászati (vagy más) Szakrendelés! :)
Itt nem a megszólítás a lényeges hanem vannak a beutalón olyan számkódok amiket be kell diktálni ami nélkül nem adnak idõpontot.
Én eddig telefonon és személyesen kértem, de sehol nem kellett bediktálnom a beutalóról semmit. Ám még lehet az is, Tiszteletem, és az adott szakrendelés, megszólítása.
A kérdező hozzászólása: Hát itt lehet emailben idõpontot kérni. És pont azért voltam bizonytalan, mert eddig én is csak telefonon kértem. A honlapon le volt írva, miket kell az üzenetbe írni, a beutaló kódja nem volt közte, de azért odaírtam. Végül azt írtam amit az elsõ válaszoló írt. Mondjuk nyilván elõször nem az orvos olvassa, de arra jutottam, hogy teljesen mindegy, úgyse ez az üzenet lényege. Köszönöm a válaszokat.

Hogyan írjak levelet a szociális osztálynak ha segélyt szeretnék kérni?

Mi legyen benne a levélben? Gyesen lév? anyuka vagyok, nagyon kevés pénzt kapok.

Legjobb válasz: Ugyanúgy, ahogy a kérdésben írtad: T. Szociális Osztály, segélyt szeretnék kérni, gyesen lévõ anyuka vagyok, nagyon kevés pénzt kapok.

Ugyanúgy, ahogy a kérdésben írtad: T. Szociális Osztály, segélyt szeretnék kérni, gyesen lévõ anyuka vagyok, nagyon kevés pénzt kapok.
Igen, ilyen egyszerûen. De nekik is jobb, ha friss közüzemi számlával felvértezve, valami jövedelem igazolással, konkrétan kinézve, hogy mit is akarsz, a helyi Szociális Osztályt meglátogatod. Talán levélben abban tudnak segíteni, hogy mik a lehetõségek. Ezt lehetne elõbb felderíteni / megkérdezni. (Ahogy én láttam ez nagyüzem... empátia meg ilyenek, hajajajjj. Ez jusson eszedbe. Ne is bosszantson.) ------ Most a neten: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/sz.. a .DOCX -et pl ingyen a Libreoffice.hu -ról leszedhetõ libreoffice nyitja. ------ Egyszeri / Rendszeres Szoc segély, Lakásfenntartási támogatás (3000 ft), regisztráció védendõ fogyasztõnak.


Ha vizelet vizsgálatot szeretnék kérni akkor a házi orvostol kell beutalot kérnem vagy menjek be a kòrházba?

Legjobb válasz: Ha elmész a szakrendelõbe az urológiára, hogy panaszod van, akkor nem kell beutaló, és elvégzik. De miért akarod?

Ha elmész a szakrendelõbe az urológiára, hogy panaszod van, akkor nem kell beutaló, és elvégzik. De miért akarod?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azèrt szeretnèm mert júliusba felfáztam akkor el is mentem dokihoz ès felirt antibiotikumot es adott is beutalòt , de nem tudtam elmenni idöben...meg aztán a gyogyszer után nem is volt semmi bajom. De azota hol elöjön hol meg semmi bajom. Ezèrt gondolom , hogy valami baktèrium vagy fertözès lehet.
Akkor menj urológiára. Nem kell beutaló. Pisilsz egyet, és megnézik milyen baci van benned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szèpen a segìtsèget!!! Jaj még annyit szeretnèk kèrdezni , h mikor meg van az eredmèny akkor ugyan úgy az urologián irjâk fel a gyogyszert? Vagy hogy? Bocs ha butaságot kèrdezek , de nem sürün volt dolgom orvosokkal hâl istennek. :)
Vizeletvizsgálat után az urológus felírja a gyógyszert ha szükséges.
Nem mindig írja fel a gyógyszert azt is szokták h írasd fel a háziorvoddal
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Szép napot!
Mi az elején mondtuk, hogy szeretnénk kérni képet, és adott is.
gyulai sztk-ban 1000Ft/kép és elõre kell szólni.
Mi a végén szóltunk, erre ránk förmedt, hogy elõbb kellett volna gondolkozni... De simán tudott volna adni, mert még nyakig zselés voltam és a gép is be volt kapcsolva. (budaörsi Egészségház, dr.Szathmáry György)
Mindenképpen szólj, ha képet szeretnél, fõleg, hogy sztk. Mi magánrendelõbe járunk és mindig szólni kellett, nem azért, mert nem adott volna a doki, hanem mert elfelejtette mindig. Mi a végén szóltunk, bár lehet, akkor érdemes elõre.
Nálunk sztk-s rendelésen csak akkor adnak képet, ha elõtte a pénztárban kiperkálod az árát. 500 Ft/kép.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat akkor elõre szólok és megkérdezem kell-e fizetni érte?

Ha csekket szeretnék igényelni a NAV-tól, hogy be tudjam fizetni, amit kell, akkor ha a testvéremnek is szeretnék kérni, ahhoz is kell meghatalmazás?

Csak mert ? külföldön tartózkodik és én intézem az ügyeit. Találtam a honlapjukon csekkigényléshez való ?rlapot, de azt ugye neki is ki kellene töltenie, aláírnia. Szóval ha neki én kitöltöm, ahhoz is csatalnom kell a meghatalmazást?

Legjobb válasz: Jól gondolod, kell az õ aláírása, vagy meghatalmazása. Esetleg, ha a csekk-igénylõt kitöltöd az õ nevében, és ha van neki is külön ügyfélkapuja, akkor azt azon az ügyfélkapun keresztül küldöd be, akkor azt úgy veszik, mintha õ személyesen kérte volna.

Jól gondolod, kell az õ aláírása, vagy meghatalmazása. Esetleg, ha a csekk-igénylõt kitöltöd az õ nevében, és ha van neki is külön ügyfélkapuja, akkor azt azon az ügyfélkapun keresztül küldöd be, akkor azt úgy veszik, mintha õ személyesen kérte volna.
Vagy a te saját bankszámládról átutalással kiegyenlíted az õ tartozását is, de arra figyelj oda, hogy akkor alól a Megjegyzés rovatba feltétlenül írd be az õ adószámát, vagy adóazonosító számát, és akkor úgy könyvelik a befizetést, mintha õ fizette volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem hiszem el, hogy egy rohadt csekkigényléshez is ennyi hülyeség kell. Nekik úgyis csak az a lényeg, hogy be legyen fizetve.
Eleve, ha a testvéred külföldön van, és te intézed az ügyeit, alap, hogy legyen több ÁLTALÁNOS, minden ügyre kiterjedõ meghatalmazásod, meg lehetõleg pár darab blanketta is, amit majd akkor töltesz ki, amikor szükség van rá. Amikor legközelebb találkoztok, gyártsatok párat. De Magyarországon, különben felülhitelesítés kell rá. És ne felejtsétek el a tanúkat.
A kérdező hozzászólása: Már felkészültünk erre, vannak általa aláírt papírjaink, amit elég csak kitölteni, csak az idegesít fel, hogy ez csak egy egyszerû csekkigénylés, semmi egyéb.
Az élet tele van idegesítõ dolgokkal. Oldd meg, és lépj túl rajta. Mást nem tehetsz. Szerinted ügyvédjelöltként a napi rendszerességû ilyen és hasonló ügyintézések során hányszor érzem azt, hogy legszívesebben ráborítanám az asztalt valakire? :D
A kérdező hozzászólása: Én már azt sem tudom felfogni, hogy valaki miért választ ilyen szakmát, ahol csak törvények, számok, szabályok vannak. Pláne Magyarországon, ahol minden a lehetõ legbonyolultabban van kitalálva :D
Legközelebb amikor hazajön, az okmányirodában cca 10 perc alatt nyittok a nevére egy ügyfélkaput, apeh felé aktiváljátok, és ettõl kezdve nem kell semmi meghatalmazás és egyebek.

Tanácsot szeretnék kérni, van egy skót juhászom, egy éves nem igazán szereti a száraz tápot. Ha valakinek van tapasztalata segitsen nekem abban, hogy milyen tápot vegyek?

Legjobb válasz: Bár vannak szélsõséges esetek, az egészséges kutya általában mégis fontosabbnak tartja a létfenntartását, mint az ízlelõbimbóinak óhaját. Szerintem tedd azt, amit az elsõ írt. Nekünk is volt egyébként hasonló probléma, amit én úgy oldattam fel, hogy megvettem a legolcsóbb és legbüdösebb konzerv kutyatápot, s egy ideig hozzákevertem a száraztáphoz. Mikor már láthatóan hozzászoktak, hogy többet esznek, akkor hirtelen elhagytam a konzervet. Azóta úgy eszik a száraztápot, mintha még mindig rajta lenne a konzerv. :D De nem tudom, ez beválna-e nálatok is.

Bár vannak szélsõséges esetek, az egészséges kutya általában mégis fontosabbnak tartja a létfenntartását, mint az ízlelõbimbóinak óhaját. Szerintem tedd azt, amit az elsõ írt. Nekünk is volt egyébként hasonló probléma, amit én úgy oldattam fel, hogy megvettem a legolcsóbb és legbüdösebb konzerv kutyatápot, s egy ideig hozzákevertem a száraztáphoz. Mikor már láthatóan hozzászoktak, hogy többet esznek, akkor hirtelen elhagytam a konzervet. Azóta úgy eszik a száraztápot, mintha még mindig rajta lenne a konzerv. :D De nem tudom, ez beválna-e nálatok is.
Bármilyen jó minõségût. Aztán odateszed, és ha nem eszik, elveszed. Másnap ugyanez. Nincs olyan kutya, amelyik inkább éhen halna, mert nem szereti az elé tett tápot. Válogatásnak hívják az ilyet.
Enyémet sem az orvos sem a "tanára" nem bírta rávenni a száraz tápra, mikor a fogyás már veszélyessé vált a kutyadokink összeállított egy étrendet.....
Én fokozatosan hagytam el a konzervet a tápról, bevált. De a lényeg az, hogy ne te igazodj a kutya igényeihez, hanem a kutya a lehetõségeihez.
Akkor a te kutyádból már szerencsésen kiölték az életbenmaradás ösztönét.
Giniras: Ez nagyon tetszik, amit csináltál, kár, hogy nekem nem jutott eszembe! :) Az én kutyám is könnyen becsapható, én meg szenvedtem vele több hétig! o.O Ment a zöld mancs!
ma 22:08 vagyok. A 2-esre ment a válaszom.
Lehet kicsi konzervvel, kefírrel, yoghurttal, leveslével bolondítani a tápot. Egyetlen kutyám volt az évek során, amelyiknek fogzáskor nem kellett semmilyen táp. Tescos májkrémbõl egy teáskanállal rábiggyesztettem a táp tetejére és onnantól benyalta . Szóval, nem a foga miatt kényeskedett:) )
Az enyém sem szereti a szárazat. Úh be szoktam neki áztatni, összekeverem egy kis konzervvel- csak ízesítés végett, és voilá...rágásra meg kap mindenféle fogtisztítót, meg marhabõr csontot meg ilyesmiket. Õszintén szólva én sem szívesen enném a szárazat, úh én nem izmozok vele. Ázottan is ugyanazok a tápanyagok vannak benne. A konzervvel meg mindig feldobom neki kicsit. kb 200g szárazhoz szoktam egy kis konzervet keverni. Megy a hûtõbe, és kész. Nekem nagyon bevált, és az orvos azt mondta, ha van mit rágnia e mellett, akkor oké.

Pécsett az Édesanyák útján fogok szülni! Tapasztalatokat, tanácsokat szeretnék kérni a kórházzal, nővérekkel kapcsolatban. Pl: tényleg max. A 3. napon haza engednek ha minden rendben? Persze minden más is érdekelne! Köszi 38 hetes kismami!

Legjobb válasz: Szia. Én három hete szültem ott. Az új rendszer miatt a babám lebetegedett, a csecsemõs nõvérek között van ilyen is olyan is. Nem tudtam szoptatni az elsõ pár napban, és a babám ordított, mert éhes, és szomjas volt, de az új rendszer szerint nem lehetett neki sem enni, sem inni adni, ez addig ment, míg majdnem teljesen kiszáradt, vészesen lefogyott, nem csak a megengedett 10 százalékot, és az intenzívre került. Utána érdekes módon tudtak neki adni enni, és jobban figyeltek is rá. Csak azt nem értem amikor én kértem, hogy adjanak legalább egy kis teát, miért néztek rám úgy, mint valami idiótára? Ja és nem nagyon lehet leadni a babát, ill. le lehet, de nem szeretik, úgyhogy mikor fürödtem, vagy ettem a szobatársaimat kértem meg, hogy figyeljenek rá, szerencsére nagyon jó szobatársaim voltak. A szülész orvosom fogadott volt, vele és a szülésznõkkel nagyon meg voltam elégedve. Akik nagyon aranyosak a csecsemõ osztályon, azok álltalában a fiatalabb nõvérek. Könnyû szülést, és boldog babázást!

Szia. Én három hete szültem ott. Az új rendszer miatt a babám lebetegedett, a csecsemõs nõvérek között van ilyen is olyan is. Nem tudtam szoptatni az elsõ pár napban, és a babám ordított, mert éhes, és szomjas volt, de az új rendszer szerint nem lehetett neki sem enni, sem inni adni, ez addig ment, míg majdnem teljesen kiszáradt, vészesen lefogyott, nem csak a megengedett 10 százalékot, és az intenzívre került. Utána érdekes módon tudtak neki adni enni, és jobban figyeltek is rá. Csak azt nem értem amikor én kértem, hogy adjanak legalább egy kis teát, miért néztek rám úgy, mint valami idiótára? Ja és nem nagyon lehet leadni a babát, ill. le lehet, de nem szeretik, úgyhogy mikor fürödtem, vagy ettem a szobatársaimat kértem meg, hogy figyeljenek rá, szerencsére nagyon jó szobatársaim voltak. A szülész orvosom fogadott volt, vele és a szülésznõkkel nagyon meg voltam elégedve. Akik nagyon aranyosak a csecsemõ osztályon, azok álltalában a fiatalabb nõvérek. Könnyû szülést, és boldog babázást!
Jézusom! Mi ez az új rendszer? Hála az égnek én nem ott szültem pedi színétn pécsi vagyok, de mindíg össze teszema két kezem, hogy volt annyi eszem, hogy Szigetváron szüljek. Viszont állatira érdekel, hogy milyen rendszer miatt száradt ki az újszülött babád. Én kitapostam volna a belüket is ha nem adnak neki inni és enni. Felháborító. Bocsának de most nagyon kiakadtam.....
gondolom baba barát lett a kórház, ami azt jelenti h az anyatejen kivül nem kap mást a baba, hiába nem tud szoptatni az anya, ugyanez van szhelyen is... de én megfogadtam köv. babánál beviszem magammal a cumisüveget és szépen apuka mindennap hoz teát, és tápit, mert az én babóm is emiatt lefogyott és nagyon besárgult, ugye nem kapott enni, inni igy nem tudta a szervezete ûriteni a bilirubint...utána ment a pic-re, ahol már érdekes módon kaphatott tápot, teát... egyszerûen nem volt tejem, mire lett egy pici arra már jöhetett haza, igy 1 hetet volt kórházban..
Az elsõ válaszoló vagyok újra.Azért ennyire nem drasztikusa helyzet.9hete is baba barát korház volt.Az természetes, hogy az elsõ pár napban még nincs tej, nekünk adtak teát a babának, sõt kaptunk mi is és adni lehetett neki !! Irni kellett mennyit ivott a baba.én császáros voltam, nekem a 3dik napon már mérhetõ volt a szopizása, de teát akkor is kapott.Mellszívóra nem volt szükségem, mert annyi nem volt, hogy fejni lehetett volna.Nekem is bent aludt a baba a növéreknél elsõ éjszaka, senki nem szólt egy szót sem, van akinek végig míg korházba volt, csak az utolsó nap aludt a babával.Nekem speckó mondták, hogy vigyem be éjszakára, hogy pihenhessek, de nem tettem :) ugy sem tudsz aludni mert elég sokat sírnak a babák és nem tudod a tied sír e :) Pelust és törlõkendõt kell bevinni, más minden van.Mellszívó is van, gépi, amihez steril mellrész van zacskóból veszed ki és az érintkezik a melleddel...
Szia! Én három hete szültem. Melletem volt végig a kicsi lánykám, mert én tényleg nemtudtam "leadni" két nap vajúdás után, mert akkor festették ki a babaszobát. Szoptattuk a babákat, de ugye az elsõ napokban még nincs igazán tej. Nekem 3 nap után indult be, akkor meg jöttünk már haza. Az én babám nagy súlyú volt így, hogy ne essen le a vércukor szintje, az elõtejemen kívûl kapott 3 óránként tápszert. Az én babám nagyon nyugodt kislány, így nem igazán sírt, talán mert egyáltalán nem volt éhes. Mellszívót nem kell vinned, mert van egy olyan szoba, ahol vannak mellszívók, és ott ezt megtudod oldani, ha kell. Pelenkát és popsitörlõt vigyél bõven, mert szinte csak én raktam tisztába a picurt. Popsikenõcs van. Nekem nem volt fogadott orvosom, ügyeletesnél szültem, nagyon megvoltam mindenkivel elégedve a szülõszobán. Az osztályon szintén nem volt semmi negatív élményem. Nekem nagyon sok kérdésem volt, de mindre választ kaptam. Én teljesen elégedett voltam. Üdv 3 hetes baba anyuja
Látom van itt Édesanyák úti ellenzõ:) mert úgy látom akinek pozitív tapasztalata van a korházzal kapcsolatban azt lepontozzák...pedig õk is csak a kérdésre válaszolnak
tea helyett jó a babaviz, amit nem kell forralni....és ha szükség van rá megittatod...de remélem lesz tejed és nem kell tápot csak doki irhat fel, igy sajn azt csak ugy tudod, ha van ismid aki ki tudja iratni neked, de elsõ 3 napban a folyadék a lényeg, viz elég lesz
Szia.Én ott szültem 9hete.Nekem nem volt fogadott dokim, de tök normálisak voltak ott a dokik, persze van dila is:) A csecsemõs nõvérek java nagyon aranyos:) de van ott a fõnõvér, (csecsemõs) idõsebb vörös hajú, na az érdekes személyiség:) azzal ne is foglalkozz...Valóban haza engednek a 3.dik napon, legalábbis akikkel egy szobában voltam azok mehettek.Én császáros voltam engem 1nappal késöbb ... Minden jót, könnyû szülést, 9hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Nagyon sajnálom a babót aki az intenzívre került, de remélem minden rendben van vele! Egyébként most ezt úgy képzeljem, hogy szülés után az ágyam melletti kiságyba kerül a manócskám, ha van tejcsim akkor oké, ha nincs akkor ott fog szegénykém sírdogálni? Tegyek a kórházi batyumba neki való teát meg tápot? De milyet? Vigyek magammal pelust, popsitörlõt meg krémet, kisruhát? Mellszívót? Elõre is köszi! Mindenkinek jó babázást! Remélem én is csatlakozhatok hamarosan! Ja és nagyon boldog új évet kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!