Találatok a következő kifejezésre: Ha szeretnék kérni (234 db)

Bank, uzsorás.
A kérdező hozzászólása: A nemzeti eggyüttmûködés az azt jelenti, hogy barátilag összefognak az államok, és vezetõi, és annak adnak színteret, aminek értelmet adnak. Ahogy én is szeretnék egy oriási területet, ahoz csatlakoznak, és kiegészítik a saját világukkal. Így több színben lesz kiegészítve az egy, és mindenki jól látva, kiegészül azzal amit együttesen szeretnénk felépíteni. Így lesz egy olyan területem, amit az összetartás erejében felépítek, és lesz egy olyan eredmény, amit a tagállami réteg tud majd feltúrbózni, hogy beleadják azt amilyük van. Így összeáll az egész, és lesz mindenkinek helye, helyzete, fejlesztenivalója, és eredményes összemûködést tudunk produkálni. Ezért van értelme a nemzeti összetartásnak, mert van mihez kezdjenek, van mire építsenek. Adok pár ötletet a nemzetnek, hogy mit építsenek, ami a nemzeti összetartást teljesíti ki. Ebben lesz olyan, ami az értelmes emberek számára teljes felvirágzás, és a kreatív emberek számára tökéletes ötlet, és elérhetik amit gyermek koruk óta szerettek volna elérni. Ha látják benne a fantáziát, még saját ötleteikkel is teljesítményt tudnak majd hozzá nyújtani, hogy azok az emberek akik tudják hol van a helyük, másoknak is utat tudjanak adni, hogy elérhessék az igaz eredményeket, amikbõl a fejlõdés fokai lesznek majd láthatók számunkra, a tényleges összetartás nevében.
ahhoz, ehhez, óriási (ezek erõsítik a negatív benyomásomat) Ez még így sem elég konkrét, nekem csak gyermeteg ábrándozásnak tûnik az egész. Ha komolyabban érdekel a dolog, akkor keress pályázatokat, és pályázz. Bár szerintem ennyit magadtól is tudnod kellene, hogy kb. így mennek a dolgok, de nem sok reményt fûzök a sikeredhez. Nem csak azért mert szerintem kiforratlan, stb. hanem azért is, mert a Fidesz volt szíves keresztbe tenni a civil források jó részének (Norvég Alap). Ha õk nem nyúlhatják le, akkor ne legyen jusson becsületes szervezetekhez se! Éljen a Nemzeti Együttmûködés Rendszere!
A kérdező hozzászólása: Ahoz kell, hogy legyen egy ház, egy oriási terület, ahol olyan emberek dolgoznak, akik csak kreatívak, és érzik azt hogy mit kell tenniük. Ehez 700 dolgozó tudna hozzászolni
Igen, ezek jó kérdések lennének, lehetnél kicsit konkrétabb is! A csábítás elsõ lépése is "kezdeményezés" Valakinek a 2000 Ft is "elképesztõen sok pénz" A megfogalmazás alapján elég khm kiforratlannak tûnsz a számomra, szerintem teljesen reménytelen, hogyha valami nagyobb fába akarod vágni a fejszédet. Arról nem is beszélve, hogy általában a pénzt nem csak kérni kell, hanem - ha már kapsz is valami csoda folytán - el is kell tudni vele számolni, stb. Ha írsz részleteket, és értelmét látom, akkor én is válaszolok komolyabban.
Ersebank, OTPbank, vannak ilyen helyek :D
Hány éves vagy? Mennyi az az elképesztõen sok pénz? Mire kellene?
A kérdező hozzászólása: és velük hol tudok találkozni?
A kérdező hozzászólása: és velük hol tudok találkozni? interneten is vannak?
orbán, gyurcsány, vatikán, kreativitásodra bízom
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem felejtsd el! A tömeges helyesírási hibáid, a triviális fogalmazási stílusod és a tájékozatlanságod alapján az a benyomásom, hogy teljesen kiforratlan, ábrándozós, valóságtól elrugaszkodott típus vagy. Márpedig ha valaki vezetni szeretne egy ilyen nagy volumenû dolgot, annak gyakorlatias gondolkodásúnak, jó stressztûrõnek, pontosnak, igényesnek kellene lenni, és emellett naprakészen tisztában kéne lenni rengeteg mindennel! Emellett is egy halom szakember kellene, hogy segítse a munkáját. Kétlem, hogy te ilyen lennél, és rendelkeznél ennek megfelelõen képzett apparátussal! Ha így lenne, eszedbe sem jutna, hogy a GYK-n tegyél fel ilyen kérdést. Továbbá tisztában lehetnél azzal, hogy nem elég egyszer megkapni ajándékba egy hatalmas földet házat, összeget, stb. az max- az induláshoz lenne elég, de hogyan tervezed a fenntartást? Kb. millió kérdés lenne, amire tutira nem tudnál válaszolni, pedig alapvetõ lenne, ha komolyan gondolnád. Gondoltam, hogy megint felsorolom, a helyesírási és fogalmazási hibáidat, de mivel, ismét elkövettél ugyanolyant, belátom, hogy felesleges, nem tanulsz a hibádból, pedig ez is nélkülözhetetlen tulajdonságnak kellene lenni. Azért arra kitérek, mert nagyon terjedelmesen ecsetelted, hogy szerinted mi a Nemzeti együttmûködés Rendszere (NER), és nagyon nagy bakot lõttél vele! Derültem is rendesen, köszi! Mindenesetre ez is a gyenge szövegértési képességedet bizonyítja. A NER valójában egy "kiáltvány", aminek keretezett színes plakátját minden magyar közintézményben kötelezõ volt kiakasztani. Ez volt a második Fidesz-kormány egyik elsõ törvénye. Talán a pálinkatörvény után. :) Azért írtam idézõjelben, hogy kiáltvány, mert gyakorlatban egyáltalán nincs nemzeti együttmûködés, a Fidesz semmibe veszi (keresztbe tesz) a civil szervezeteket - már ha nem a saját holdudvarukról való, ill. azok vezetõségében nem fideszes hûbéresek vannak. Ha osztályoznom kellene téged: Helyesírás: elégtelen Fogalmazás: elégtelen Szövegértés: elégtelen Tájékozottság: elégtelen Ábrándozás: Jeles Szeretnék figyelmedbe ajánlani egy verset Romhányi Józseftõl EBIGRAMMA Ebihalból nem lesz más, csak béka Még ha Bálnává válni volna is szándéka Végezetül megjegyezem, hogyha az írásod alatt piros hullámos vonalat látsz, az nem díszítés, hanem helyesírási hibára utal. :) Ajánlom továbbá a [link] oldalt (érdemes lenne elmentened a böngészõd könyvtárába!) Lehet hogy kicsit keményen fogalmaztam, de nem a trollkodásból tettem. A fal sem troll, aminek hatvannal nekimennél, én ebben az esetben "csak távcsõ vagyok", ami elõbb láthatóvá teszi azt a bizonyos falat. A kérdést komolytalansága miatt a továbbiakban nem figyelem, nem fordítok rá felesleges energiát, nem is fogom látni a válaszodat. Üdv!
(mért ne adnának számlát? hol nem adnak?)
Most raktam össze egy gépet és az alkatrészek egy részét tõlük vettem.Teljesen korrektek.Sms-ben értesítenek, ha megérkezett a boltjukba a megrendelt termék és természetesen adnak számlát arra a névre, amire Te kéred.

Ha időpontot szeretnék kérni egy szakrendelésre (van beutalóm) és lehet emailben is kérni, akkor mit írjak a megszólításhoz az elején?

Gondolom: Tisztelt... valaki. De ki? Vagy ezt hogy oldjam meg. És azért nem hívom őket telefonon, mert eddig egyfolytában hívtam őket és vagy nem vették fel, vagy foglalt volt.

Legjobb válasz: Tisztelt Doktor Úr! Idõpontot szeretnék kérni a rendelésre.

Tisztelt Doktor Úr! Idõpontot szeretnék kérni a rendelésre.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm
Nem hallottam még arról, hogy e-mail-ben is lehet idõpontot kérni bárhová :( Szólítsd õket a "nevükön" :) Pl.: Tisztelt Bõrgyógyászati (vagy más) Szakrendelés! :)
Itt nem a megszólítás a lényeges hanem vannak a beutalón olyan számkódok amiket be kell diktálni ami nélkül nem adnak idõpontot.
Én eddig telefonon és személyesen kértem, de sehol nem kellett bediktálnom a beutalóról semmit. Ám még lehet az is, Tiszteletem, és az adott szakrendelés, megszólítása.
A kérdező hozzászólása: Hát itt lehet emailben idõpontot kérni. És pont azért voltam bizonytalan, mert eddig én is csak telefonon kértem. A honlapon le volt írva, miket kell az üzenetbe írni, a beutaló kódja nem volt közte, de azért odaírtam. Végül azt írtam amit az elsõ válaszoló írt. Mondjuk nyilván elõször nem az orvos olvassa, de arra jutottam, hogy teljesen mindegy, úgyse ez az üzenet lényege. Köszönöm a válaszokat.


Hogyan írjak levelet a szociális osztálynak ha segélyt szeretnék kérni?

Mi legyen benne a levélben? Gyesen lév? anyuka vagyok, nagyon kevés pénzt kapok.

Legjobb válasz: Ugyanúgy, ahogy a kérdésben írtad: T. Szociális Osztály, segélyt szeretnék kérni, gyesen lévõ anyuka vagyok, nagyon kevés pénzt kapok.

Ugyanúgy, ahogy a kérdésben írtad: T. Szociális Osztály, segélyt szeretnék kérni, gyesen lévõ anyuka vagyok, nagyon kevés pénzt kapok.
Igen, ilyen egyszerûen. De nekik is jobb, ha friss közüzemi számlával felvértezve, valami jövedelem igazolással, konkrétan kinézve, hogy mit is akarsz, a helyi Szociális Osztályt meglátogatod. Talán levélben abban tudnak segíteni, hogy mik a lehetõségek. Ezt lehetne elõbb felderíteni / megkérdezni. (Ahogy én láttam ez nagyüzem... empátia meg ilyenek, hajajajjj. Ez jusson eszedbe. Ne is bosszantson.) ------ Most a neten: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/sz.. a .DOCX -et pl ingyen a Libreoffice.hu -ról leszedhetõ libreoffice nyitja. ------ Egyszeri / Rendszeres Szoc segély, Lakásfenntartási támogatás (3000 ft), regisztráció védendõ fogyasztõnak.

Ha vizelet vizsgálatot szeretnék kérni akkor a házi orvostol kell beutalot kérnem vagy menjek be a kòrházba?

Legjobb válasz: Ha elmész a szakrendelõbe az urológiára, hogy panaszod van, akkor nem kell beutaló, és elvégzik. De miért akarod?

Ha elmész a szakrendelõbe az urológiára, hogy panaszod van, akkor nem kell beutaló, és elvégzik. De miért akarod?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azèrt szeretnèm mert júliusba felfáztam akkor el is mentem dokihoz ès felirt antibiotikumot es adott is beutalòt , de nem tudtam elmenni idöben...meg aztán a gyogyszer után nem is volt semmi bajom. De azota hol elöjön hol meg semmi bajom. Ezèrt gondolom , hogy valami baktèrium vagy fertözès lehet.
Akkor menj urológiára. Nem kell beutaló. Pisilsz egyet, és megnézik milyen baci van benned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szèpen a segìtsèget!!! Jaj még annyit szeretnèk kèrdezni , h mikor meg van az eredmèny akkor ugyan úgy az urologián irjâk fel a gyogyszert? Vagy hogy? Bocs ha butaságot kèrdezek , de nem sürün volt dolgom orvosokkal hâl istennek. :)
Vizeletvizsgálat után az urológus felírja a gyógyszert ha szükséges.
Nem mindig írja fel a gyógyszert azt is szokták h írasd fel a háziorvoddal
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Szép napot!
Mi az elején mondtuk, hogy szeretnénk kérni képet, és adott is.
gyulai sztk-ban 1000Ft/kép és elõre kell szólni.
Mi a végén szóltunk, erre ránk förmedt, hogy elõbb kellett volna gondolkozni... De simán tudott volna adni, mert még nyakig zselés voltam és a gép is be volt kapcsolva. (budaörsi Egészségház, dr.Szathmáry György)
Mindenképpen szólj, ha képet szeretnél, fõleg, hogy sztk. Mi magánrendelõbe járunk és mindig szólni kellett, nem azért, mert nem adott volna a doki, hanem mert elfelejtette mindig. Mi a végén szóltunk, bár lehet, akkor érdemes elõre.
Nálunk sztk-s rendelésen csak akkor adnak képet, ha elõtte a pénztárban kiperkálod az árát. 500 Ft/kép.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat akkor elõre szólok és megkérdezem kell-e fizetni érte?

Ha csekket szeretnék igényelni a NAV-tól, hogy be tudjam fizetni, amit kell, akkor ha a testvéremnek is szeretnék kérni, ahhoz is kell meghatalmazás?

Csak mert ? külföldön tartózkodik és én intézem az ügyeit. Találtam a honlapjukon csekkigényléshez való ?rlapot, de azt ugye neki is ki kellene töltenie, aláírnia. Szóval ha neki én kitöltöm, ahhoz is csatalnom kell a meghatalmazást?

Legjobb válasz: Jól gondolod, kell az õ aláírása, vagy meghatalmazása. Esetleg, ha a csekk-igénylõt kitöltöd az õ nevében, és ha van neki is külön ügyfélkapuja, akkor azt azon az ügyfélkapun keresztül küldöd be, akkor azt úgy veszik, mintha õ személyesen kérte volna.

Jól gondolod, kell az õ aláírása, vagy meghatalmazása. Esetleg, ha a csekk-igénylõt kitöltöd az õ nevében, és ha van neki is külön ügyfélkapuja, akkor azt azon az ügyfélkapun keresztül küldöd be, akkor azt úgy veszik, mintha õ személyesen kérte volna.
Vagy a te saját bankszámládról átutalással kiegyenlíted az õ tartozását is, de arra figyelj oda, hogy akkor alól a Megjegyzés rovatba feltétlenül írd be az õ adószámát, vagy adóazonosító számát, és akkor úgy könyvelik a befizetést, mintha õ fizette volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem hiszem el, hogy egy rohadt csekkigényléshez is ennyi hülyeség kell. Nekik úgyis csak az a lényeg, hogy be legyen fizetve.
Eleve, ha a testvéred külföldön van, és te intézed az ügyeit, alap, hogy legyen több ÁLTALÁNOS, minden ügyre kiterjedõ meghatalmazásod, meg lehetõleg pár darab blanketta is, amit majd akkor töltesz ki, amikor szükség van rá. Amikor legközelebb találkoztok, gyártsatok párat. De Magyarországon, különben felülhitelesítés kell rá. És ne felejtsétek el a tanúkat.
A kérdező hozzászólása: Már felkészültünk erre, vannak általa aláírt papírjaink, amit elég csak kitölteni, csak az idegesít fel, hogy ez csak egy egyszerû csekkigénylés, semmi egyéb.
Az élet tele van idegesítõ dolgokkal. Oldd meg, és lépj túl rajta. Mást nem tehetsz. Szerinted ügyvédjelöltként a napi rendszerességû ilyen és hasonló ügyintézések során hányszor érzem azt, hogy legszívesebben ráborítanám az asztalt valakire? :D
A kérdező hozzászólása: Én már azt sem tudom felfogni, hogy valaki miért választ ilyen szakmát, ahol csak törvények, számok, szabályok vannak. Pláne Magyarországon, ahol minden a lehetõ legbonyolultabban van kitalálva :D
Legközelebb amikor hazajön, az okmányirodában cca 10 perc alatt nyittok a nevére egy ügyfélkaput, apeh felé aktiváljátok, és ettõl kezdve nem kell semmi meghatalmazás és egyebek.

Tanácsot szeretnék kérni, van egy skót juhászom, egy éves nem igazán szereti a száraz tápot. Ha valakinek van tapasztalata segitsen nekem abban, hogy milyen tápot vegyek?

Legjobb válasz: Bár vannak szélsõséges esetek, az egészséges kutya általában mégis fontosabbnak tartja a létfenntartását, mint az ízlelõbimbóinak óhaját. Szerintem tedd azt, amit az elsõ írt. Nekünk is volt egyébként hasonló probléma, amit én úgy oldattam fel, hogy megvettem a legolcsóbb és legbüdösebb konzerv kutyatápot, s egy ideig hozzákevertem a száraztáphoz. Mikor már láthatóan hozzászoktak, hogy többet esznek, akkor hirtelen elhagytam a konzervet. Azóta úgy eszik a száraztápot, mintha még mindig rajta lenne a konzerv. :D De nem tudom, ez beválna-e nálatok is.

Bár vannak szélsõséges esetek, az egészséges kutya általában mégis fontosabbnak tartja a létfenntartását, mint az ízlelõbimbóinak óhaját. Szerintem tedd azt, amit az elsõ írt. Nekünk is volt egyébként hasonló probléma, amit én úgy oldattam fel, hogy megvettem a legolcsóbb és legbüdösebb konzerv kutyatápot, s egy ideig hozzákevertem a száraztáphoz. Mikor már láthatóan hozzászoktak, hogy többet esznek, akkor hirtelen elhagytam a konzervet. Azóta úgy eszik a száraztápot, mintha még mindig rajta lenne a konzerv. :D De nem tudom, ez beválna-e nálatok is.
Bármilyen jó minõségût. Aztán odateszed, és ha nem eszik, elveszed. Másnap ugyanez. Nincs olyan kutya, amelyik inkább éhen halna, mert nem szereti az elé tett tápot. Válogatásnak hívják az ilyet.
Enyémet sem az orvos sem a "tanára" nem bírta rávenni a száraz tápra, mikor a fogyás már veszélyessé vált a kutyadokink összeállított egy étrendet.....
Én fokozatosan hagytam el a konzervet a tápról, bevált. De a lényeg az, hogy ne te igazodj a kutya igényeihez, hanem a kutya a lehetõségeihez.
Akkor a te kutyádból már szerencsésen kiölték az életbenmaradás ösztönét.
Giniras: Ez nagyon tetszik, amit csináltál, kár, hogy nekem nem jutott eszembe! :) Az én kutyám is könnyen becsapható, én meg szenvedtem vele több hétig! o.O Ment a zöld mancs!
ma 22:08 vagyok. A 2-esre ment a válaszom.
Lehet kicsi konzervvel, kefírrel, yoghurttal, leveslével bolondítani a tápot. Egyetlen kutyám volt az évek során, amelyiknek fogzáskor nem kellett semmilyen táp. Tescos májkrémbõl egy teáskanállal rábiggyesztettem a táp tetejére és onnantól benyalta . Szóval, nem a foga miatt kényeskedett:) )
Az enyém sem szereti a szárazat. Úh be szoktam neki áztatni, összekeverem egy kis konzervvel- csak ízesítés végett, és voilá...rágásra meg kap mindenféle fogtisztítót, meg marhabõr csontot meg ilyesmiket. Õszintén szólva én sem szívesen enném a szárazat, úh én nem izmozok vele. Ázottan is ugyanazok a tápanyagok vannak benne. A konzervvel meg mindig feldobom neki kicsit. kb 200g szárazhoz szoktam egy kis konzervet keverni. Megy a hûtõbe, és kész. Nekem nagyon bevált, és az orvos azt mondta, ha van mit rágnia e mellett, akkor oké.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!