Találatok a következő kifejezésre: Ha személyesen egy terméket (8 db)

Ha a tesz vesz vagy a vatera oldalon leütök egy terméket, és felveszem a kapcsolatot az eladóval, majd személyesen találkozok vele és nem tetszik a termék, amit leütöttem, elállhatok a vásárlástól?

Háztartási gépet vennék használtan, de lehet hogy nincs olyan állapotban, ami nekem megfelelne. Muszáj megvennem ha leütöttem?

Legjobb válasz: Persze, de ez nem elállás. Az egy tök más eset, arra nincs mód liciten. Te egyszerûen nem veszed meg a terméket. A liciten jogosultságot kaptál, hogy megvedd, de ez nem jár kötelezettséggel. Természetesen ha kiderül, hogy a terméknek nem olyan az állapota, mint amilyennek az eladó írta, akkor minden gond nélkül azt mondod, hogy bocs, de mégse kell, és az eladó reakciója függvényében semleges vagy negatív értékeléssel zárod az aukciót, írva hogy az üzlet nem jött létre.

Persze, de ez nem elállás. Az egy tök más eset, arra nincs mód liciten. Te egyszerûen nem veszed meg a terméket. A liciten jogosultságot kaptál, hogy megvedd, de ez nem jár kötelezettséggel. Természetesen ha kiderül, hogy a terméknek nem olyan az állapota, mint amilyennek az eladó írta, akkor minden gond nélkül azt mondod, hogy bocs, de mégse kell, és az eladó reakciója függvényében semleges vagy negatív értékeléssel zárod az aukciót, írva hogy az üzlet nem jött létre.
Nem muszáj megvenned! El állhatsz a vásárlástól. Az eladó értékelésénél pedig érvelhetsz azzal, hogy azért nem jött létre az üzlet, mert neked nem felelt meg az állapota.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ, de ez le van írva valahol az említett oldalakon valahol, hogy elállhatok a vásárlástól?
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a 2 választ :) ment a zöld kéz mindkettõtöknek
A kérdező hozzászólása: Voltatok már valaki olyan helyzetbe, hogy a személyes találkozás alkalmával mégsem vettétek meg a leütött áru?
A kérdező hozzászólása: javítás: voltatok már olyan helyzetbe ...

Ha interneten rendelek meg egy terméket, de személyesen fizetem ki és veszem át, úgy is érvényes a 8 munkanap elállás joga?

Vettem egy hangfalat, amit interneten rendeltem meg egy infós bolt oldalán. 1 év garancia volt odaírva, bár amikor megkaptam a terméket, csak számlát kaptam hozzá. Sajnos nem jutott eszembe, hogy kellene-e kérnem garanciapapírt. Lehetséges, hogy a boltban mindenre van 1 év garancia, és amire több, ahhoz jár garanciás papír? Ha nem, és emiatt nem javítanák meg a hangfalat, élhetek a 8 napos elállás jogával? Utánajártam, de erre konkrétan nincs válasz:

Legjobb válasz: Nem jártál utána, mert akkor felhívtad volna az eladót. A számlát fogják elfogadni garancia papírnak. Hívd fel, írj neki e-mailt aztán vidd vissza a terméket a számlával együtt. A 8 nap nem valószívû hogy élni fog, hiszen a terméket megnézhetted és dönthettél utána, hogy megveszed e.

Nem jártál utána, mert akkor felhívtad volna az eladót. A számlát fogják elfogadni garancia papírnak. Hívd fel, írj neki e-mailt aztán vidd vissza a terméket a számlával együtt. A 8 nap nem valószívû hogy élni fog, hiszen a terméket megnézhetted és dönthettél utána, hogy megveszed e.
[link]

Jofogas.hu-n cserelnek egy termeket es ra is fizetnek. Hogyan zajlik az ilyen, ha a szemelyes talalkozas nem megoldhato?

Az elado azt mondta hogy 20ezret utaljak, aztan kuldi a termeket, 2nap probaidom van, aztan kuldjem az en tetmekemet. A postakoltseget pedig atvallalja. Ez igy veszelyes? Vay megoldhato?

Legjobb válasz: Szerinted fogja küldeni a terméket?!? De legalább elõre kérdezel, az is valami...

Szerinted fogja küldeni a terméket?!? De legalább elõre kérdezel, az is valami...
Úgy át leszel verve, mint... Ha van eszed, kihátrálsz ebbõl. Feedback rendszer nélküli oldalakon csak személyes átvétellel szabad vásárolni.
A kérdező hozzászólása: De valani szerzodest nem lehet kottetni? Mint pl vateran ami alapbol van?
Nem fogtad fel? Istenem...
Vaterán sincs semmi olyan, amire utalsz! Ott is átvágnak simán! Ébresztõ! 2013, Magyarország!


Vaterán ha egy terméket a vevő személyesen vett át, követelheti, hogy visszavegyem a terméket?

Egy tornagépet adtam el 15ezer ft-ért, kb 2x használtam, de nekem viszonyítási alapom sem volt hogy ennek milyen a "nagykönyben" megírt működése csak gondoltam és így hibát nem tapasztaltam. Ránézésre sem volt semmi baja. A vásárló eljött, megnézte, kifizette és elvitte. Még aznap este hívott h szerinte vmi főtengely el van kopva és ha meg lehet csináltatni max ezer ft-ért akkor ok, de ha nem akkor vissza hozza és adjam vissza a pénzt. Holnap lesz 7. napja hogy átvette tőlem és még nem jelentkezett. Most akkor még kötelességem visszaváltani a terméket vagy nem? 21L

Legjobb válasz: amúgy se kötelességed. már csak azért se, mert jogilag nem történt semmi, azt se tudja bizonyítani, hogy te eladtál neki valamit.

amúgy se kötelességed. már csak azért se, mert jogilag nem történt semmi, azt se tudja bizonyítani, hogy te eladtál neki valamit.
A fenéket nem tudja bizonyítani!!!!! A Vaterán lefolyt adásvétel hivatalosnak számít!! A PTK és a BTK is teljes joggal él! Már persze ha érvényes licitet tett a termékre! A 8 napos visszavásárlási garancia a "távollévõk között létrejövõ szerzõdés" alapján él sajnos ami azt jelenti hogy 8 napon belül elállhat a szerzõdéstõl és visszakaphatja a pénzét! Ugyanakkor NEKI(!!) kell állnia a visszaszállítás költségét és olyan állapotban kell visszaadnia mint ahogy megkapta!! Mondjuk azt nem értem hogy a csávó miért nem nézte meg hogy mennyibe kerül az a fõtengely és kész. Aztán már csak azzal hív hogy visszaadja vagy ha olcsón megcsináltatja akkor meg nem is hív és kész... Az persze csak mellékesen jegyzem meg hogy ha nem csinálod vissza az üzletet azzal se hiszem hogy sokat tud csinálni... De "jogilag" igen, vissza kell adnod a pénzét azonnal(de legkésõbb 30 napon belül) ha 8 napon belül eláll az üzlettõl... A helyzet: ha az átadástól(tehát nem a licit megnyerésétõl) 8 napon belül egyértelmûen eláll akkor visszaadhatod a pénzét mert jár neki jogilag! Ha a 9. napon jön akkor már nem számít mert nem az a lényeg hogy egy "lehetséges elállást" jelezzen hanem az hogy egyértelmûen elálljon! Vagyis az hogy jelezte, nem jogosítja föl hogy 8 nap után is visszakaphassa a pénzét! Én a helyedben ha 8 napon belül vissza akarja csinálni akkor megmondanám neki hogy hozza vissza úgy ahogy átadtad neki és akkor visszakapja a pénzét! A 9. naptól pedig sajnálattal elutasítanám... A jogszabály alapján és a józan ész alapján ha 9 nap alatt nem tud dönteni vagy egy szervízbe, boltba nem tud egy telefont megereszteni akkor így járt...
jogos. vaterán vissza lehet követni. de csak 3 hónapig azt hiszem, mert utána vatera törli az aukciót :) persze az mág nem életbiztosítás.

Ha egy aukciós oldalon megnyertek egy terméket mondjuk 10 Ft-ért, akkor személyes átvátelkor mennyit szoktatok fizetni?

Elég gáz, hogy kiszúrom az eladó szemét egy tízessel, dehát ennyiért nyertem meg, nem? Akkor miért adnék többet??? Segítsetek, olyan tanácstalan vagyok...

Legjobb válasz: Ha 10 forint, akkor 10 forint szerintem. Ha szimpi az eladó, esetleg meghívhatod egy kávéra vagy sörre. :D

Ha 10 forint, akkor 10 forint szerintem. Ha szimpi az eladó, esetleg meghívhatod egy kávéra vagy sörre. :D
Én biztos csak annyit adnék érte, ha postán veszem, akkor is csak annyit fizetek ki+postaköltség. Szerintem ez így korrekt, én sem várnék el semmi pluszt, ha eladnék(de nem adok el).
Én simán elhoztam ingyen dolgokat ha így nyertem meg, és ugyanúgy nem kértem semmit ha tõlem nyerték meg 1Ft-ért.Nem kell kellemetlenül érezned magad, ez errõl szól:)
Azért az sem mindegy, hogy mennyit ér a megnyert cucc. Pl. egy régebbi újság, könyv, folyóirat aminek amúgy sincs igazi értéke, tényleg nem gáz ennyit adni, de mondjuk egy többezer Ft-os tételnél én legalább egy 500-ast szoktam adni. CD, DVD esetén is min. a 100-ast ill. postaköltség esetén felfele kerekítek pár százassal. Amúgy én 1 Ft-os licitre csak olyan dolgokat szoktam felrakni, melyeket igazából ajándékba is odaadnék... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ mindenkinek. Egyébként egy kozmetikai termékrõl van szó, nem nagy értékû, pár száz forint a rendes ára.

Ha személyesen veszünk egy terméket akkor kapunk blokkot is de ha csak megrendeljük akkor is kapunk?

Legjobb válasz: Akkor is kapnod kell ha megrendeled, vagy ha nem is blokkot akkor valamilyen papírt róla ami a blokkot helyettesíti.

Akkor is kapnod kell ha megrendeled, vagy ha nem is blokkot akkor valamilyen papírt róla ami a blokkot helyettesíti.
igen, mindenképp kapsz vmi papírt
igen számlát kapsz róla, amin rajta van a vásárlás idelye, a cég neve stb.
A kérdező hozzászólása: ok kösz:)

Ha online rendelek egy terméket az Ipon-nál, és a személyes átvételt választom, akkor mennyi idõn belül kell a termékért mennem amikor beérkezett hozzájuk?

Egy olyan termékrõl van szó ami hol van raktáron, hol nincs és nekem nagyon fontos lenne, hogy végre meglegyen, de csak a jövõhéten tudom rá elõteremteni az összeget, Tegnap még azt írták nincs raktáron, ma meg már van. De viszont szeretném elõre megrendelni, nehogy megint kifogyjon a készlet és megint sokáig kelljen várnom rá, hogy érkezzen.

Legjobb válasz: Megvan erre is a válasz, a megrendelés leadása után max 3 nap és lehet menni a cuccért, 1 hétig tárolják utána visszaküldik! Sapphire R9 280X Vapor-X kártya és LK / Cata WoWozásra használom! Simán elbír több WoWot is 60-70 FPS-el full grafikán! :)

A kérdező hozzászólása: Megvan erre is a válasz, a megrendelés leadása után max 3 nap és lehet menni a cuccért, 1 hétig tárolják utána visszaküldik! Sapphire R9 280X Vapor-X kártya és LK / Cata WoWozásra használom! Simán elbír több WoWot is 60-70 FPS-el full grafikán! :)

Ha aukciós portálon eladok egy nagyobb terméket (számítógép), akkor milyen módon lehet eljuttatni a vevőhöz? (személyes átvételen kívül) És mekkora költségekkel jár?

Legjobb válasz: Ja, és ha eladsz, akkor a vevõ állja a postát, szóval ha neki megéri, akkor miért ne adnád úgy fel?

Ja, és ha eladsz, akkor a vevõ állja a postát, szóval ha neki megéri, akkor miért ne adnád úgy fel?
hát nem igazán érdemes, mert nagy költséggel jár ezt törékenyként meg biztosítottkémnt, értéknyilvánításal és utánvéttel feladni ... lehetni lehet, csak kérdés érdemes-e
Értékbiztosítva 19 kilóig 1990.-


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!