Találatok a következő kifejezésre: Ha személyesen egy (135 db)

Ha személyesen elmegyek egy kennelbe, akkor hogyan/mi alapján tudom eldönteni, hogy jó kennel-e?

Mire figyeljek? Milyennek kell lennie az anya kutyának? Miket kérdezzek a tenyésztőtől?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolóval nem értek egyet, nem kell hogy kupával és serlegekkel legyen tele a szoba, attól még nem biztos, hogy jó tenyészetnél jársz. Ami fontos a tartási körülmények, a kutyák vérvonala és a tenyésztõ hozzáállása és szaktudása. Kérdezd meg a tenyésztõt, hogy hogyan mûködik nála egy kiskutya eladás mikre vállal garanciát, milyen garanciát tud biztosítani ha a késõbbiekben gond lenne a kiskutyával. Érdeklõdj, hogy hol vannak utódai az országban, esetleg lehetséges-e hogy egyet láss valahol, akár kiállításon akár csak egy találkozó alkalmával.

Az elsõ válaszolóval nem értek egyet, nem kell hogy kupával és serlegekkel legyen tele a szoba, attól még nem biztos, hogy jó tenyészetnél jársz. Ami fontos a tartási körülmények, a kutyák vérvonala és a tenyésztõ hozzáállása és szaktudása. Kérdezd meg a tenyésztõt, hogy hogyan mûködik nála egy kiskutya eladás mikre vállal garanciát, milyen garanciát tud biztosítani ha a késõbbiekben gond lenne a kiskutyával. Érdeklõdj, hogy hol vannak utódai az országban, esetleg lehetséges-e hogy egyet láss valahol, akár kiállításon akár csak egy találkozó alkalmával.
Jobb esetben nem egy kennelhez mész el, és máris megvan az összehasonlítási alap. Ha tele van kupával a szoba, ha a kutyákat szép és tiszta helyen tartják, ha a tenyésztõ készséges, az elég jó jel...
Az eddigieken kívül, ha fajtatiszta kutyát fogok vásárolni, az egészségügyi szûrésekre és a kölykök õseinek munka és sport eredményeire leszek nagyon-nagyon kíváncsi és kritikus :)
Én jártam olyan tenyésztõnél ahol csak egy serleg volt kirakva amit a világkiállításon nyert, és meg voltam elégedve vele és nem hiányoltam, hogy a lakása tele legyen mûanyag serlegekkel. Pár ezer ft-ért is csinálhat magának bárki ilyen serleget ettõl még nem kell hasra esni. Nekem a kutya vérvonala a törzskönyve a felmenõi és a tartási körülmények voltak fontosak, de kinek mi a fontos.
Szerintem a kupák mennyiségének nem sok köze van ehhez. Engem legalább is nem nagyon érdekel, hogy teli van a szoba serleggel, vagy csak két diploma van a falon, ha az illetõ amúgy megfelelõen tartja a kutyákat és szürve vannak betegségekre. De újat én sem tudok mondani, nagyjából ezeket érdemes érdeklõdni amiket már leirtak, meg hát tudni fogod te mikor ott leszel, majd jön magától a dolog, nyugi.:)
és azt is nézd meg, hogyan viselkedik az anyakutya, milyen a kölykeivel. Nagyon nem mindegy, hogy nevel.
Elsõ vagyok.... három dolgot is írtam, ebbõl semelyik nem egyedül igaz egy jó tenyésztõre, hanem kombinálva...persze, egy kezdõ tenyésztõ vagy aki sportra tenyészt, nem feltétlenül van tele kupákkal, de mikor mi választottunk azért elég feltûnõ volt, hogy a fajta legjobb tenyésztõjének kb a plafonig ért a polca, máshol meg két oklevél volt kitéve. Attól függetlenül mi is a tartás körülményeit néztük, meg a kölykök állapotát.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
OFF :ezt pont én is megakartam kérdezni:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha egy autó hirdetésnél az van írva, hogy megkímélt állapotban, akkor kb mire számítsak illetve gondoljak, ha személyesen is elmennék megnézni az autót?

Legjobb válasz: Nem jelent sokat. A helyszíni szemle jobban útba igazít az állapotáról. De ha a régi tulaj mondjuk egy nyugdíjas orvos, akkor számíthatsz a megkímélt állapotra, De ha sportkormány, meg könnyûfém felnik vannak spoilerekkel, hát elgondolkoznék.

Nem jelent sokat. A helyszíni szemle jobban útba igazít az állapotáról. De ha a régi tulaj mondjuk egy nyugdíjas orvos, akkor számíthatsz a megkímélt állapotra, De ha sportkormány, meg könnyûfém felnik vannak spoilerekkel, hát elgondolkoznék.
az a baj , hogy mind hazudik (tisztelet a kivételnek ) én amikor autókat néztem neten felhívtam vagy 10et mind jaj hújjúj milyen jó autó szép autó csak amikor odaértem a fejem befért a sárvédõn akkora lyuk volt rajta , másiknál felemeltem a szõnyeget és ott volt a flintstones hajtás + oda volt írva , hogy nemdohányzó beülök és megállapítottam , hogy az autó tényleg nem dohányzott csak a tulaj , mert a hamutál csurig volt hamuval + csikkel szóval nem jelent semmit , hogy oda van írva "megkímélt állapotban" igaz én olcsó autókat nézem (max 500E ft )lehet ami 1 M ft körül van ott igaz lehet a megkímélt állapot , de ha olcsó autót akarsz akkor ott szerintem mind hazudik (ez volt 5 éve és még mindig ugyan azt a kocsit hajtom )

Miért? Ha személyesen találkozunk, majd felfal a szemével, látszik és érzem, hogy akar, de ezen kívül se egy e-mail, se egy like, se egy telefonhívás? !?

Más is látja amit csinál és t?lem kérdezik, hogy na mi van, lesz vmi közöttünk?? Mit akar ez a hapsi vagy ha nem akar semmit akkor miért hívja föl ennyire magára a figyelmemet?? Totálisan meghülyít, mert én szívesen mennék tovább, de így... nem akarok hülyét csinálni magamból. Arra vagyok kíváncsi, hogy mit gondolhat, persze megkérdezni nem fogom t?le. Szerintetek?

Legjobb válasz: Na ha 20 éven felüli,akkor jobb ha elfelejted,valószínûleg önbizalomhiányos,félénk,döntésképtelen....

Na ha 20 éven felüli, akkor jobb ha elfelejted, valószínûleg önbizalomhiányos, félénk, döntésképtelen....
Két barátnõ beszélget. Az egyik nagyon letargikus hangulatban van. Kérdi a másik: - Mi történt? Miért vagy ilyen letört? - Áh, ne is kérdezd! Nemrég kint jártam Afrikában. Egy hatalmas gorilla elkapott és háromszor a magáévá tett. - És? - Nem ír, nem telefonál.
A kérdező hozzászólása: ok, õ a 20-as évei elején jár
Pedig nagyon nem mindegy, hogy 20 éves vagy vagy 40...
A kérdező hozzászólása: 10:13 kérlek, leírnád a tapasztalatodat?
Megijed, és nem mer igazából lépni. Tapasztalatból mondom: jobb ha elfelejted!
A kérdező hozzászólása: konkrét kort nem írok, én idõsebb vagyok több mint 5-tel
Életkor?
A kérdező hozzászólása: :( szomorú. Pedig jó parti lenne! Köszi nektek a válaszokat.
Hát nem eléggé férfi ahhoz, hogy bármit is lépjen.Szerintem felejtõs az ilyen., .Ez már tényleg mujaság...
A kérdező hozzászólása: Léptem felé, nem is egyszer, de mindig megáll a kommunikáció ezen a ponton, amikor neki kéne vmit csinálni. Legalább kideríthetné, hogy én mit akarok, vagy közölhetné hogy õ mit akar? Szerintem.
Én is pontosan ugyan ebben a helyzetben vagyok!De én szerintem az lehet a dologban hogy nagyon vonzódik hozzád, és tetszel neki, de viszont párkapcsolatot nem tud elképzelni veled.És várja hogy lépj felé hogy legalább szex legyen, akár egy alkalommal vagy többre!
A kérdező hozzászólása: Hát pedig társasági ember, sokan kedvelik, elég magabiztos is! Én sem vagyok mulya, adtam a jelzéseket, és amikor azt hiszem "most megvan" midig megáll a dolog.
Bocsi, csak most láttam, hogy írtál. Tapasztalatom röviden: ha nem lép a világon semmit feléd, akkor nem kellesz neki igazán, tehát, nem érdemes idõt pazarolni rá. Hidd el, ha egy pasi igazán akar téged, akkor lépni fog. Nem biztos, hogy rögtön randira hív, ha félénkebb akkor kicsit nem árt, ha bátorítod, érezteted vele, hogy jólesik a figyelme. De ha tényleg kellesz, azt érezni fogod.


Háát ilyen soso.
Lehet, meggondolta magát. :)
Nem mondanám épp normálisnak :D
több mint barát
Lehet, hogy egy picikét több, mint barát :)
A kérdező hozzászólása: Ezzel nem is lenne semmi baj alapesetben!!Csakhogy nekem párom van, és egy 2éves kisfiam!!Ráadásul ez a fiú 9évvel fiatalabb tõlem!!

Nincs otp bankszámlám de elkel utalnom egy otp-s bankszámlára egy megadott összeget, ha holnap elmegyek személyesen egy otp bankba, akkor ezt hogyan történik?

Milyen adatok kellenek a bankszámlaszámon kívül? Papírt nyomnak elém, hogy tölsem ki vagy hogy meg ez az egész?

Legjobb válasz: Jól gondolod.. Kérsz egy befizetési nyomtatványt, kitöltöd (kinek a bankszámlájára), saját adataid, pénztárhoz ballagsz, fizetsz, kapsz egy példányt vissza, elteszed, pénz azonnal OTT megjelenik.

Jól gondolod.. Kérsz egy befizetési nyomtatványt, kitöltöd (kinek a bankszámlájára), saját adataid, pénztárhoz ballagsz, fizetsz, kapsz egy példányt vissza, elteszed, pénz azonnal OTT megjelenik.
Nalunk mindenkinek gratulaltak hozza eddig es egyutt kerestek a megoldast, ha tanevkozben kellett mennie.
A mi munkakörünk nem a pénz hajhászásáról szól, ahogyan egy cégnél vagy egy vállalkozónál pl. Ott nem annyira szoktak örülni egy terhességnek..Ráadásul általában egy iskola tantestületének 80-90 %-a nõ, pontosan tudjuk hogyan megy ez, örülünk a másiknak.Nálam sem volt semmi gond, mikor eljöttem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat:) Félreértés ne essék, NEM RÓLAM VAN SZÓ, csak érdekelne kinek milyen tapasztalatai voltak. Elsõsorban tanároktól. 7-es tanár vagy? Ha igen elég durva.
ja, nekem sem örültek, el akarta velem vetettetni...aztán azt mondtam, késõn derült ki, már nem lehet. :) tanárként szerintem rugalmasabbak, nem?
Akkor majd õk megoldják a helyettesítésed! Illetve megbeszélitek az igazgatóval, hogy meddig maradsz, mikortól leszel táppénzen, stb. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy gyermeke lehessen, ez alól a tanárok sem kivételek! :) Ráadásul most már nyári szünet van, szóval itt az egész nyár, hogy megtalálják az utódodat... Nem akkora ügy ez, egy fiatal nõnél alapból benne van a pakliban, hogy talán egyszer anya szeretne lenni és ezzel tisztában van az igazgató is! Egy tanárnõ, aki most várja elsõ gyermekét
Mi az, hogy ha egy tanár????
6 hetes vagyok és pont ma hívtam fel az igazgatónõt. Nagyon gratulált, abszolút pozitívan állt hozzá!
A nõvérem tanítónõ.Van egy 9 éves kisfia, most várja a második babáját, már a harmadik hónapban van.Eddig nem történt ebbõl baj, örültek neki. Az elsõ baba után is visszavették a munkahelyére, és most készül õ is bejelenteni a második pici érkezését! :)
Nálunk is, sõt, tudom, amikor megszületett a kislányom, az igazgató asszony szaladt körbe a suliban és kiabált, hogy megszületett xy kislánya. (Gyerekek már nem voltak bent, nyár eleje volt.) Pedig én is év közben mentem táppénzre, olyan munkakörbõl, amit nehéz helyettesíteni. Szerintem ez leginkább ember-függõ, nem azon múlik, hogy iskolában vagy máshol dolgozunk.
Mivel a gyerekek sorsa nem érdekel senkit, így gratulálni fognak. Csak a gyerekek fognak szívni hogy év közben változik a tanáruk, de hát kit érdekel az? Nagyrészük úgyis rossz és neveletlen.
Én nem feltétlenül "megtiszteltetésnek" venném...
kérnék egy trafikot
Tisztességes emberek vagyunk, ide politikus be nem teszi a lábát...
Jöjjön de busszal és vonattal és azt eszi amire nekünk telik. És nem lesz légkondi se desszert. És mi õszinték leszünk hozzá.
Elõételként körbe autóznák kis városunkat(vagy inkább romjait) nézd meg Viki mit tettetek 20 év alatt a "demokrácia" nevében. Majd a túra végén kiraknám a rokonainál(puttony és kék kõ utca)hogy tekintse meg a stratégiai tartalékot is mint nemzeti büszkeségünket.
Lecserélném a blökit valami komolyabbra.
Azt próbálná meg! Megválogatom, kit engedek a lakásomba.
Különbözõ kérdésekkel készülnék neki, és nézném, ahogy fulladozni kezd a sok hazugságtól...
Azt válaszolnám neki: Ha jöttök, lesztek, ha hoztok esztek.
Meghívom egy mit fizetsz-re.
Ugyan azt csinálnám, mint ha Kurcsány, vagy a Libajnai, vagy akár melyik másik ember küldene ilyen levelet, akit nem hívtam: menj anyádhoz enni, ne hozzám.
A kérdező hozzászólása: milyen ebédet fõznétek neki ??? :) Xd
Visszaírnám h bocs nem épp szülni fog a kanárim
Ugyan úgy mint egy átlagos embernek. Ennek a kisp*csûnek is lazán elmondhatod.
És te fiú vagy, vagy lány?
Ébredj fel, mert a kezed a bilibe lóg! Ha pedig mégis igaz lenne... mi a fenét számít, hogy mi a foglalkozása? Õ is ugyanolyan ember, mint bárki más. Ha lehet ne vágd az arcába rögtön azt, hogy "szeretlek", elég lesz a "kedvellek" is. A "szeretlek"-kel egyébként se nagyon dobálóznak, csak nagyon nagyon nagyon komoly kapcsolatban.
"személyesen ismerek egy koreai színészt" :D:D Ki vert at a Facebookon? CSakmert rengeteg fake profil van ott is, es mashol is koreai szineszek nevevel, es kepevel. Nem egy naiv ember hitte, hogy az igazi sztarral levelez, mikozben egy jot rohogott rajta az aki a profil mogott igazan allt.

Van egy Ford Focus tipusú autónk. Még 3 évig hiteles. Hogy ha elcserélem egy 7 személyes autóra és én fizetem a Ford részleteit elég-e a közjegyzői okirat, vagy ügyvéd előtt kell a szerződést megkötni? Az autó törzskönyve még a banknál van!

Legjobb válasz: Nem tudod elcserélni, mert a FORD jelzálog, nem a tulajdonod (nem rendelkezhetsz vele) addig, amíg nincs kifizetve. Ezért van a banknál a törzskönyv. Bank nélkül semmit nem tudsz csinálni. Nem jó se közjegyzõ, se ügyvéd..

Nem tudod elcserélni, mert a FORD jelzálog, nem a tulajdonod (nem rendelkezhetsz vele) addig, amíg nincs kifizetve. Ezért van a banknál a törzskönyv. Bank nélkül semmit nem tudsz csinálni. Nem jó se közjegyzõ, se ügyvéd..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod, sokat segítettél!!

Az érdekel engem, hogy ha veszek egy 5 személyes tgk-t amiben van rakodótér is, el lehet számolni a benzint ha áfás számlát kérek, vagy ha áfás számlára veszem az autót?

pl. vw transporter, nissan vanete cargo, vagy hyundai h1, stb.

Legjobb válasz: Áfát csak vállalkozás tud visszaigényelni, magánszemély nem, de abból is csak a dízelt, ha jól emlékszem.

Áfát csak vállalkozás tud visszaigényelni, magánszemély nem, de abból is csak a dízelt, ha jól emlékszem.
Magát az üzemanyagot pedig költségként el lehet számolni a vállalkozásban. Többféle módszer is van rá, a könyvelõ biztos segít kiválasztani a legjobb megoldást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!