Találatok a következő kifejezésre: Ha szegény országunk, miért (2 db)

Ha annyira jól teljesít az ország, miért van egyre több szegény ember?

Vagy mindenki saját szerencséjének a kovácsa, maga tehet a sorsáról?

Legjobb válasz: Én nem látok több szegény embert, mint 10-20 évvel ezelõtt.

Én nem látok több szegény embert, mint 10-20 évvel ezelõtt.
A kérdező hozzászólása: Ha idézel, akkor Írd le azt is hogy honnan.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mert jobban teljesítünk. Aki továbbra is kétkedne annak itt egy idézet a témával kapcsolatban: "Ezúttal azonban mégsem gyõzelmi hadijelentést olvastak be, hanem csak a Bõség-minisztérium egyik közleményét. - Elvtársak! - kiáltotta egy lelkes, fiatal hang. - Figyelem, elvtársak! Nagyszerû híreink vannak számotokra! A termelés frontján megnyertük a csatát! A fogyasztási cikkek valamennyi kategóriájának termelésérõl most összeállított jelentések azt mutatják, hogy az életszínvonal legalább húsz százalékkal emelkedett az elmúlt év folyamán. Ma reggel egész Óceániában hatalmas arányú spontán örömnyilvánításokra került sor, a dolgozók kivonultak a gyárakból és hivatalokból, és zászlódíszes felvonulásokkal fejezték ki hálájukat Nagy Testvér iránt az új, boldog életért, amelyet az õ bölcs vezetésének köszönhetünk. Íme néhány adat a jelentésekbõl! Élelmiszerek... Kiderült, hogy hálatüntetéseket rendeztek Nagy Testvérnek a csokoládé-fejadag heti húsz grammra való emeléséért is. Pedig csak tegnap jelentették be, gondolta, hogy az adagot heti húsz grammra csökkentették. Lehetséges volna, hogy ezt is beveszik az emberek, alig huszonnégy óra múlva? Igen, bevették."
Talán, mert nem teljesít jobban? A mantra, olyan mint az agymosás. Ha elégszer mondják sokan elhiszik.
KSH adatai szerint... Hát az embereket nem a KSH adatai érdeklik, hanem a saját bõrük tapasztalása!
Az elmúlt nyolc év hibája.
Mert akik dolgoznak, azok nem érnek rá pénzt keresni.
Egy statisztikát kiemelni az még nem reprezentatív az egész ország állapotáról. Tavaly havonta 85 960 forint volt a létminimum Magyarországon egy egyszemélyes háztartásban. A létminimum alatt élõk nagyrésze nyugger, akinek a kaján és rezsin (amit a Bajnaisták szeretnének feljebb tornászni) kívül minden ingyen van. De még a kaja is olcsóbb, mer van idejük rá h megkeressék az ország legolcsóbb húsát árusítót LIDLt vagy Tescot. Most ezt hasonlítsuk össze azzal h egy átlag egyetemista havi 30 ezerbõl kell megéljen... és sikerül neki... közben mindenki ingyenélõnek titulálja. Valahogy nem tudom sajnálni a nyuggereket meg azokat akik lusták rendesen dolgozni......
KSH adatai szerint létminimum alatt élõ népesség 2010-ben: 37 %. 2013-ban: 41 %.
A "szegény emberek" már törvényileg nem láthatóak...
Aki nem mer lopni, csalni, hazudni, az maradjon is szegénységben.
Hol látsz egyre több szegény embert? Ja, vagy mondták neked, hogy ez így van? :)
Mert nem szocializmus, hanem kapitalizmus van.
Mindjárt lehet "elmúltnyócévezni"...
24-évvel ez elõtt volt ennyi szegény és hajléktalan?
Mert hazudnak!Csak propaganda!nagyonszegenyek az emberek!fõleg vidéken !
Mikor nem volt munkahelyem, dolgoztam feketén.
Mert annyira jól teljesít az ország, hogy a fizetések nem sokat változtak, viszont az árak rohamosan nõnek...
Mondjuk ez az Orwelles idézet nekem sokkal inkább illik ahhoz a témához, hogy az emberek 4 év alatt elfelejtettek mindent és most megint Gyurcsányra szavaznak.

Ha szegény az országunk, miért nem állítunk elő több pénzt?

:)

Legjobb válasz: ahoz dolgozni kellene...

ahoz dolgozni kellene...
Azért mert egyszerûen nem lenne a kiadott pénzekre fedezet.
Inflaciot generalna
Egyszer már megtettük a javaslatodat a Pengõvel...bejött?
Te már láttál olyan pénzt, amire az volt írva, hogy "államadósságra"? Azt inkább kincstárjegynek, államkötvénynek vagy bármilyen egyéb, állam felé hitelt biztosító értékpapírnak nevezhetjük, nem pénznek. Ilyet pedig ÁLLÍT KI, hiszen most is jön a nagy kampány...
hidd el ember ha azt mind kifizetnénk az ítéletnapig dolgozhatnánk hogy utolérjük magonkat! Mellesleg nem képzeled hogy forintban törlesztünk, azt sem tudják milyen pénz az!
A kérdező hozzászólása: de a kormány az adósságaira miért nem állít ki többet ...
Attól még, hogy darabszámra több lenne a pénz, az gazdaság még nem növekedne. Sõt: minél több van valamibõl, annál értéktelenebb, ez igaz a pénzre is. A pénz értékét az adja, ami mögötte van - megdolgoztál érte, lakást tudsz belõle venni...stb. Ha mindenkinek annyi pénze lenne, amennyit csak akar, akkor az elõzõ példánál maradva: nem tudnál magadnak lakást venni, mert már más megvette, újat meg nem építenének, mert "minek dolgozzak, ha van pénzem?" alapon senki nem fogná meg a malteroskanalat.
ètem a kérdést most már. miért nem veretünk(nyomtatunk) több pénzt.
elõállítani több pénzt... mmint úgyérted gyártani?
azért szegény az országunk mert ez a mocskos zsidó gyurcsány ellop mindent meg bevezeti az egyre terhelõbb adókat és mocskos szar az egész állam itt.Ez magyarország

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!