Találatok a következő kifejezésre: Ha szedem folsavat akkor (7 db)

A folsavat jó ha szedem ha szeretnék babát? E vitamint már szedem. De gondoltam elkezdem a folsavat is, hátha akkor végre összejön. Mire jó különben a folsav?

Legjobb válasz: 3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához,szerencsés vagy,hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk,de semmi.Amiket felsoroltál,én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.

3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához, szerencsés vagy, hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk, de semmi.Amiket felsoroltál, én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.
Ráérsz, akkor szedni, ha majd terhes leszel.Ez a magzat egészséges fejlõdéséhez szükséges, a teherbeesést nem segíti elõ!
A folsavról itt olvashatsz:http://www.folsav.hu/index.jsp?target=terhesseg Már a baba tervezésekor ajánlják a kismama vitaminok szedését, amiben amúgy folsav is van, hallottam olyanokat, akik hosszú próbálkozás elkezdték szedni és pár hónap múlva sikerrel jártak.
Szia! Én már a tervezéskor elkezdtem szedni a folsavat+E-vitamint+gravidát. 6 hónap múlva kezdtünk el próbálkozni, a 2. hónapban megfogant a kislányunk. Ma 8 hónapos és gyönyörû:) ))
A vitaminoktól nem lehet teherbe esni!
Elképzelhetõ, hogy tényleg "csak" szerencsés vagyok, hogy ilyen hamar összejött a babánk, de én úgy tudom, hogy az E-vitamin valamelyest segít a megtermékenyülésben. Pontosan nem tudom a hatásmechanizmusát, de a férjemnek is szedni kellett. Szorítok, hogy Ti is mihamarabb babázhassatok!!!:) )) 3. válaszoló voltam.

Ha szedem a folsavat akkor mennyi esély van rá, hogy a babámnak ne nyitott gerince legyen?

Csak napi egyett szedek,2 hét és megyek afp-re ha jól tudom az eredményb?l megmondják,hogy mivan,nagyon félek nehogy valami baj legyen!

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj szerintem. Miért lenne baj? Szeded a vitamint, ami segít elkerülni ezt a betegséget. Szerintem nagyon-nagyon minimális a valószínûsége. Nyugi, és további szép babavárást!

Szia! Ne aggódj szerintem. Miért lenne baj? Szeded a vitamint, ami segít elkerülni ezt a betegséget. Szerintem nagyon-nagyon minimális a valószínûsége. Nyugi, és további szép babavárást!
erre csak akkor van igazán nagy esélyed ha volt ilyen a családban de ha nem volt semmilyen fejlõdési rendellenesség akkor ne izgulj semmi baj nem lesz én is ugy féltem de mondta az ottani genetikus, hogy nem kell.A folsavat én is szedem még most is pedig már a 36.hétben vagyunk de ártani nem árt.üdv és jó babavárást

Ha szedek elevitet, folsavat és magne b6-ot, de nem sikerül teherbeesnem, akkor ezek mellé milyen homeopátiás szereket szedhetek még?

Legjobb válasz: teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.

teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
szerintem csak lazíts. nekem nem jött be a tea, mert ezerrel azt néztem, hogy mikor van pé, mert akkortól kell a palástfû... ha ki tudsz kapcsolni néhány hónapra, az többet ér...


Ha nem szedek semmi vitamint csak folsavat, akkor mennyi a napi elegendő gyümölcs és zöldség bevitel?

Mondjuk hány alma, narancs, stb...

Legjobb válasz: Az a baj, hogy a mai gyümölcsökben, zöldségekben amit külföldrõl hoznak be,(attól is függ honnan veszed), alacsonyabb a vitamintartalom, mint a hagyományos termesztési technológiával természtett gyümölcsökben. Ilyen Mo-on már alig van esetleg a piacon az öreg néninél, talán. Külföldön nagyon hamar megérik, nincs ideje annyi vitaminnak kumulálódnia. A magzatvédõ vitamin pedig minden olyan vitamint és ásványi anyagot tökéletes mennyiségben tartalmaz. Nagyon válzozatosan kellene ahhoz étkezni, hogy miden vitaminból és ásványi anyagból tudj magadhoz venni.

Az a baj, hogy a mai gyümölcsökben, zöldségekben amit külföldrõl hoznak be, (attól is függ honnan veszed), alacsonyabb a vitamintartalom, mint a hagyományos termesztési technológiával természtett gyümölcsökben. Ilyen Mo-on már alig van esetleg a piacon az öreg néninél, talán. Külföldön nagyon hamar megérik, nincs ideje annyi vitaminnak kumulálódnia. A magzatvédõ vitamin pedig minden olyan vitamint és ásványi anyagot tökéletes mennyiségben tartalmaz. Nagyon válzozatosan kellene ahhoz étkezni, hogy miden vitaminból és ásványi anyagból tudj magadhoz venni.
Ezt így nem lehet megmondani. A terhesvitaminokban nem csak olyan vitaminok vannak, amiket gyümölcsökkel, zöldségekkel lehet pótolni. Én legalább a Hipp Natalt innám, az természetes, és benne van a napi ajánlott vitaminbevitel.
Nem csak zöldséget és gyümölcsöt kell enni ahhoz, hogy mindent megkapjon a szervezetetek, hanem elég sok húsfélét, halat, tejterméket. Ha ezt a megoldást választod és valóban a tökéletességre törekszel, akkor javaslom egy táplálkozási tanácsadó rendszeres felkeresését, aki napi szinten belövi, hogy mit mikor és milyen mennyiségben kell fogyasztanod a legjobb eredmény eléréséhez. Ennyi erõvel speciel a védõoltást is elhagyhatnád majd a babánál. Azt sem éppen a kerekerdõ közepében álló ampullafáról szüretelték az õsszel. SZINTETIKUS. Pfuj.
Szia.Nos én sem szedek sok vitamint.a terhességem elején a hipp natalt ittam, de azt se minden nap.figyeltem mit eszek, iszok.Rengeteg zöldség, gyömölcsöt ettem, és amikor ugy éreztem az az napi vitamin nem elég, akkor ittam a vitamin italból.28 hetesen a babán nagyobb mint kéne neki.és mivel genetikai szûrésen is voltam, semmi baja nincs.A sógórnõ se szedett vitamint, és 3800gr babót szült, aki tök egészséges.Nem vagyok vitamin tabi ellenes, de szerintem, és a dokik többsége szerint is felesleges.Persze most, hogy kevesebb az igazi gyümölcs, zöldség, igy én is fogok vitamin szedni, vagy inni, de nem minden nap az is biztos.sajna nem fogsz olyan választ kapni aki eggyértelmûen ez vagy az ellen voksol.én a babám miatt ittam, és iszok is hipp natalt, de fontosnak nem tartom.Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem fogok semmi szintetikus vitamint beszedni (gravida, elevit és társai), azért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok, javaslatok. Utánanézek a hipp natalnak, esetleg azt megiszom, de semmi több. Az orvosom is teljesen terhesvitamin-ellenes, csak a napi zöldség, gyümölcs bevitelt nem kérdeztem tõle. Mindenkinek boldog babavárást!

Lombik beültetés előtt állok. Szerintetek szedjek folsavat vagy bármi más vitamint? Ha folsavat szednék, akkor milyen típusút és mekkora mennyiségűt ajánlanátok?

Legjobb válasz: Én beültetés elõtt és alatt szedtem Eurovit 3mg-osat naponta. De ennek a fele is bõven elég. Vagy szedd a 3 mg-ost két naponta. Sok sikert.

Én beültetés elõtt és alatt szedtem Eurovit 3mg-osat naponta. De ennek a fele is bõven elég. Vagy szedd a 3 mg-ost két naponta. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Sikeres lett a beülti?
Errõl nem az orvosodat kellene megkérdezni? Gondolom neki van elég tapasztalata, a telefont meg csak felveszi!

Aki szedi a Maltofer For vas/folsav rágótablettát és a Vigantol 20000 NE/ml D vitamint cseppeket, az mennyit szed be belőlük naponta? Illetve ha a Vigantolból az előírtnál több lett csepegtetve (10 csepp mai nap) akkor nagy a baj?

Olvastam, hogy az utóbbi túladagolása esetén kárt okozhat a magzatban.

Legjobb válasz: A 10 csepp úgy jött össze,hogy a doki a kiskönyvembe azt írta heti 5 csepp,a receptre meg 1x10. Ezt a patikus is ráírta a dobozra.A kiskönyvemet meg most néztem meg..Azért kérdeztem akkor most melyik lehet a jó?

A kérdező hozzászólása: A 10 csepp úgy jött össze, hogy a doki a kiskönyvembe azt írta heti 5 csepp, a receptre meg 1x10. Ezt a patikus is ráírta a dobozra.A kiskönyvemet meg most néztem meg..Azért kérdeztem akkor most melyik lehet a jó?
A kérdező hozzászólása: A Maltoferhez meg az van írva a kiskönyvbe, hogy 1X1, a recepten meg 2X1 volt.Abból eddig csak egyet vettem be ma.Köszönöm ha válaszoltok és kiigazodtok rajtam :)
Csak a maltoferhez tudok hozzászólni, nekem is a dobozra 2x1-eet írtak, de a doki direkt mondta, és be is írta a kiskönyvembe, hogy 1x1. Vigantolt a kislányomnak adok, napi 1 cseppet, egy alkalom miatt nem hiszem, hogy baj lehet, de most egy ideig ne szedd, kb. 1 héti. Úgy szedj mindent, ahogy a kiskönyvedben van írva!
Én Gravidát szedek, amiben 100% a D vitamin. A dokim tudja ezt, és ennek ellenére heti 3 csepp Vigantolt elõírt. Hát... a védõnõm tegnap kiakadt, mikor meglátta, mondtam neki, én is olvastam, hogy veszélyes a túladagolás. Bevallom, nem eszem meg a heti 3 cseppet, inkább heti egy, esetleg két cseppet. A védõnõ azt javasolta, hogy ha már nagyon fúr a lelkiismeret, akkor vegyek be egyet. Általában másodszorra tudok csak 1 cseppet kiengedni, elõtte megy 2 vagy 3 is, de azt kiöntöm.
A kérdező hozzászólása: jaj istenem remélem nem csináltam nagy bajt! végül is nem méreg de.. akkor maradok a heti 5 cseppnél csak az a poén a receptet is a nõdoki állította ki és azon is az van hogy 1x10.amúgy én a gravidát kihánytam igaz a terhességem elején.femibiont szedtem de mondta a doki hogy nem is kell lényegébe elég csak ezeket mert ezek a legfontosabbak a vas, a folsav, meg most télen d-vitamin.
A kérdező hozzászólása: nem lettem ugyan okosabb hogy mekkora bajt okozhattam vele de köszönöm szépen a válaszokat :)
A gravidás vagyok. Szerintem egyszeri alkalommal nem csináltál bajt. Nekem is furán volt a receptre írva, a kiskönyvben viszont úgy, ahogy mondta a nõgyógyász.
Maltofert szedek és nekem napi 2 tablettát írtak elõ, ennyi van a dobozra is írva.
A kérdező hozzászólása: köszönöm lányok :)

Ha minden második napon szedem az Elevit-et, amikor nem szedem akkor E-Vitamint meg Folsavat, az jó?

Nem szeretném minden nap szedni az Elevitet,de a szükséges vitaminokat szeretném bejuttatni a szervezetembe...Nem tudom sajna mikor jön össze a baba,ezért gondolom,hogy addig talán sok lenne az Elevit napi szinten,mivel nem vagyok még várandós?

Legjobb válasz: Köszi,hogy írtál,megosztottad a tapasztalatodat!Sajnálom,ami Veled történt,minden jót kívánok Neked és hogy mielõbb átérezhesd az anyaság örömeit!Remélem hamarosan kopogtat a gólya Mindkettõnknél!:)))

A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál, megosztottad a tapasztalatodat!Sajnálom, ami Veled történt, minden jót kívánok Neked és hogy mielõbb átérezhesd az anyaság örömeit!Remélem hamarosan kopogtat a gólya Mindkettõnknél!:) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon gratulálok a babóhoz, olyan jó hallani, hogy vkinek sikerült!:) ))Párom elkezdte szedni az E-Vitamint, de sajna nem bírta a gyomra...Azért reménykedek, hátha Nekem is egyszercsak pozi leesz az a teszt!:) )Köszi a választ!:)
Múltkor itt olvastam, hogy az Elevitet lehet szedni két naponta, viszont a folsavat napi 2x. Én az E-vitamint nem szedem. De az elején elég lenne szedned csak a Magne B6-ot, és a olsavat, nem hinném, hogy az Elevitre szükséged lenne, ugyanis abban is van Folsav, és nem túl jó, ha többet viszel be a szervezetedbe. Sok nõ csak a Folsav miatt szedi, de azt külön is megtudod venni pár száz ft-ért. A többi vitamint viszont betudod juttatni gyümölcsökkel, és egyéb zöldségekkel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.A dokim nagyon ajánlja az Elevitet, ezért vagyok bajban, mert ezért szedni is akarom, de nem akarom túlzásba vinni, mert én nem vagyok olyan optimista, mint a dokim...:(
Szia! Csak az e vitaminról jutott eszembe: Mi fél évig próbálkoztunk a párommal, és abban a hónapban lettem babás, ami elõtt a férjem elkezdte szedni az E vitamint. Valahol olvastam, hogy esetleg segíthet, antioxidáns, stb. gondoltam úgysem árt. Hogy tényleg ez segített vagy nem, nem tudom, mindenesetre így volt. Akkor azt hiszem pont elevitmentes hónapom volt, mert már elõtte vagy 3 hónpig szedtem, és úgy éreztem, hogy hízom. Így E vitamint, folsavat és omega3 kapszulát szedtem. Az omega3-at csak azért, mert volt itthon, és hogy szedjük már be. Mielõbbi sok sikert kívánok a babóhoz! 30h km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!