Találatok a következő kifejezésre: Ha szedem elevitet, (49 db)

Vehetek e be B6 vitamint hányingerre ha szedek Elevitet és Magne B6-ot is? 6 hkm

Legjobb válasz: Szerintem nincs sok értelme. Ha a Magne B6-ban lévõ B6 melett is van hányingered nem hiszem, hogy segíteni fog extra B6 bevétele. Nekem nem volt hányingerem, de az ismerõseimnek akiknek volt nem segített a B6! :(

Szerintem nincs sok értelme. Ha a Magne B6-ban lévõ B6 melett is van hányingered nem hiszem, hogy segíteni fog extra B6 bevétele. Nekem nem volt hányingerem, de az ismerõseimnek akiknek volt nem segített a B6! :(
A kérdező hozzászólása: Erre nem is gondoltam!Esetleg valami mást vehetnék be?Köszönöm a válaszodat.
Én kórházban voltam a 6.-tól a 12. hétig vészes hányás miatt. Napi 1000mg B6-ot kaptam infúzióban de semmi hatása nem volt. Amíg magától nem enyhül addig nem sok mindent tehetsz de pl sokan mondják, hogy a gyömbér tartalmú enni-innivalók enyhítik a rosszullétet. ( A Kinley gyömbér csak "ízû" )

Ha szedek elevitet, folsavat és magne b6-ot, de nem sikerül teherbeesnem, akkor ezek mellé milyen homeopátiás szereket szedhetek még?

Legjobb válasz: teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.

teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
szerintem csak lazíts. nekem nem jött be a tea, mert ezerrel azt néztem, hogy mikor van pé, mert akkortól kell a palástfû... ha ki tudsz kapcsolni néhány hónapra, az többet ér...

Ha szedek elevitet, folsavat meg barátcserje kapszulát is, nem viszem túlzásba?

Nagyon szeretnénk már babót.

Legjobb válasz: Szerintem nem viszed túlzásba. Nekem is az orvosom ajánlotta, hogy a terhesség elõtt legalább 1 hónappal már "készítsem fel" a szerveztemet (vitaminokkal, folsavval). Én csak azt néztem meg, hogy a bevitt vitaminok, nyomelemek napi ajánlott bevitele mennyi és milyen összetevõ túlzot bevitele okozhat egészségi problémát (mert pl. a többlet nem ürül ki vizelettel a szervezetbõl).Sok sikert!

Szerintem nem viszed túlzásba. Nekem is az orvosom ajánlotta, hogy a terhesség elõtt legalább 1 hónappal már "készítsem fel" a szerveztemet (vitaminokkal, folsavval). Én csak azt néztem meg, hogy a bevitt vitaminok, nyomelemek napi ajánlott bevitele mennyi és milyen összetevõ túlzot bevitele okozhat egészségi problémát (mert pl. a többlet nem ürül ki vizelettel a szervezetbõl).Sok sikert!
Én csak Elevitet szedtem, abban minden benne van. Mikor babás lettem is ezt szedtem.


Gratulálok! Igen, vegyél! Én az orvosom utasítására napi 1 szem Elevitet, és 2 szem folsavat szedek. Sok boldogságot!
Szia!nem tudom honnan vetted, hogy a nap folsav szükséglet 0.08??De nem terheseknél az tuti.A folsav 3mg-os és nekem mindenhol a patikában is meg a doki is és a védõnõ is azt mondta nyugodtam szedjem a 2dbot belõle.Ártani nem árt, ez csak b 12 vitamin.Sõt sokan azt mondják elég 3 hónapig szedni, én mikor rákérdeztem a dokimtól azt mondta szedhetem tovább is, de a nyitott gerinc miatt már nem kell.Most 31hetesen két naponta is beveszek 1szemet, neg a vasam is meg a magzatvédõm is tartalmaz folsavat.Sõt most olvastam tegnap, hogy nyugodtan végig lehet szedni a folsavat.Úgyhogy sztem szedd két szemével, de ha ennyire nem vagy biztos benne kérdezz rá a dokidtól.
Szerintem szedjel.hogy mennyit azt a dokitol kene kerdezni.
Szia! Dr. Czeizel Endre szerint 0, 8mg a napi ajánlott bevitel terheseknek folsavból. Az Elevitben is ennyi van (mivel azt Czeizel Endre kutatásai alapján állították össze). A túl sok folsav teheseknél a cink felszívódásában okozhat gondot, ami probléma lehet. A magzatvédõ vitaminokat pont azért találták ki, mert nem volt terheseknek való folsavtabletta forgalomban (csak nagyobb folsavtartalmú), és mert a folsav önmagában 70%-kal csökkenti a velõcsõzáródási rendellenességeket, viszont ha más vitaminokkal kombinálják (amit a magzatvédõ tartalmaz), a hatás több mint 90%-os. Azonkívül a kutatások alapján az egyéb fejlõdési rendellenességek elõfordulása is felére csökken. Szerintem nézz utána neten, a keresõbe írd be, hogy folsav.
Szia! Én 5 hetes terhes vagyok, szedem az Elevitet és a doki még javasolta a folsavat is napi 3 db-ot, de ezekután amiket a többiek írtak nem merek belõle bevenni 2-nél többet! Holnap kezdem el a folsavat! Boldog kismama idõket!
Szia!Én a Héten csütörtökön tudtam meg, hogy terhes v.ok, 5-6 hetes, és nekem az orvos nem javasolta az Elevitet, de folsavat írt fel napi 3x1-et kell szednem! Jó baba várást!

Teherbeesés előtt elég ha naponta Elevitet szedek vagy szedjek még mellé mást is?

Legjobb válasz: Szerintem elég. Én is csak terhesvitamint szedtem elõtte két hónapig, igaz, nem Elevitet, hanem más fajtát. Ha teherbe esel, akkor az elsõ trimeszterben az a legfontosabb, hogy a folsav elég legyen. Max akkor megnézed, hogy az elevitben mennyi van, vagy megkérdezed a dokitól, hogy szerinte kell-e az eleviten kívül pluszban még folsav is, vagy sem. Én nem szedtem pluszban, végig vitamint szedtem terhesség alatt, elõtt és még utána is, amíg el nem fogyott és mindig tökéletes volt a vérképem.

Szerintem elég. Én is csak terhesvitamint szedtem elõtte két hónapig, igaz, nem Elevitet, hanem más fajtát. Ha teherbe esel, akkor az elsõ trimeszterben az a legfontosabb, hogy a folsav elég legyen. Max akkor megnézed, hogy az elevitben mennyi van, vagy megkérdezed a dokitól, hogy szerinte kell-e az eleviten kívül pluszban még folsav is, vagy sem. Én nem szedtem pluszban, végig vitamint szedtem terhesség alatt, elõtt és még utána is, amíg el nem fogyott és mindig tökéletes volt a vérképem.
A több folsav nem jobb. Amikor még a megfelelõ mennyiséget kutatták (ebben magyar kutatók és magyar anyák is részt vettek), azt tapasztalták, hogy a legoptimálisabb a 0, 8 mg folsav, ennél a mennyiségnél fordult elõ a legkevesebb fejlõdési rendellenesség. Az Elevitben is ennyi folsav van. (Nem vagyok gyógyszerügynök. :-)
Én femibiont 800-at szednék, a kórházban is ezt ajánlották.Több benne a folsav mint bármelyikben.Olvass utánna a neten.
Csak az elevitet szedd vagy a gravidát, nekem ezeket ajánlotta a doki.A túlzott vitamin-, ásványianyag bevitel se jó.Az elsõ 3 hónap a napi szedés a jó, aztán én is csak két naponta szedtem, mert beköszöntött a tavasz rengeteg zöldséggel, gyümivel.:) :)

Hajolgatás, takarítás árthat, ha volt már vetélésem? és kiskutya egy légkörbe a picivel ha megszületett? Jó ha az elevitet 3. héttől szedem?

Legjobb válasz: Elevitet minél hamarabbtól szeded,annál jobb. De jobb késõn,mint soha! Kiskutya nem baj ha van,csak meg kell tanitani,hogy ne menjen a kicsi közelébe,tisztelje õt! Ha veszélyeztetett terhes vagy,akkor vigyázni kell a fizikai munkával. De majd a dokid elmondja.

Elevitet minél hamarabbtól szeded, annál jobb. De jobb késõn, mint soha! Kiskutya nem baj ha van, csak meg kell tanitani, hogy ne menjen a kicsi közelébe, tisztelje õt! Ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor vigyázni kell a fizikai munkával. De majd a dokid elmondja.
1, egészséges terhességnél semmiféle bajt nem okoz, de mivel volt egy vetélésed, ezért kérdezd meg majd az orvosodat, mit gondol.Vegyszeres melót viszont csak jól szellõzõ helyiségben, szájmaszkkal végezz (szerintem) 2, én nem tudnám elképzelni, de sokan jól megvannak így.Egyet szoktak említeni, hogy a babaszoba tabu legyen a kiskutyának, oda ne mehessen be. 3, ne szedj elevitet, sok rá a panasz.Szedj ladeevitet, vagy femibiont (bár ez drágább) mivel volt már vetélésed, magnéziumot is szedhetnél szerintem.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó válaszadó :) Megtudtam, hogy a teszt pozi lett, így táppénzre vetettem magam.Bár teszt alapján nem vehetnek fel így "hasfájással" írtak ki.A továbbiakhoz orvosi vélemény kell, de az csak 16-án, mert a dokim kartörés miatt táppénzen van.Amugy nem dolgozok vegyszerekkel maszk sem kell, csak az itthoni nyugodt légkör, meg a doki nyugtató válasza.Dolgozni nem fogok, ha kiderül nem kockáztatok, ezt anno vetélésnél eldönöttem, hogy a következõnél egybõl tp lesz.3 hetes km
kiskutya ne legyen egy légtérben egy csecsemõvel: alergizálhaz a szõre (apró szõrtöredékek a levegõben), ürülékes a segge, akárhogy nyalja, piszkos a lába, a szõre...nem tudnám elképzelni
Második vagyok.Domestost, floraszeptet stb.nem használsz otthon?Ezeket értettem vegyszerek alatt.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. :-) Párom nem engedi így max a mosogatószer (PUR) és a mosószer (Ariel) Öblítõ(Lenor-Silan)marad nekem :)
Semmi gond a kutyával nekünk is van és egy évig 1szobában laktunk mond a 3an mert csak arra telt, a munkát csak óvatosan sok pihenéssel, a vitaminnal kapcsolatban nekem nem volt rá panaszom és most sincs, csak 1 székrekedést okoz de sok folyadék és semmi gond:) Jó babavárást
jaa még valami kutyus legyen beoltva kombináltal , veszettség ellen és féregtelenitve:)

9 hetes vagyok és csak folsav tablettát szedek. Sajnos nem szeretem a gyümölcsöket, de a babámnak megakarok adni mindent amire szüksége van. Ha elkezdek Elevitet szedni az elég?

Legjobb válasz: Én nem tudtam annyi gyümölcsöt, zöldséget enni, amennyire a doki azt mondta, hogy elég, ezért 3 naponta szedek 1 Elevitet, mellette meg annyi gyümit, zöldséget eszem, amennyi jólesik.

Ami nem esik jól, azt ne edd, tehát marad az Elevit :)
Én nem tudtam annyi gyümölcsöt, zöldséget enni, amennyire a doki azt mondta, hogy elég, ezért 3 naponta szedek 1 Elevitet, mellette meg annyi gyümit, zöldséget eszem, amennyi jólesik.
Nem gyanús az sem, hogy amikor megjelenik a válaszod, akkor a másik pontszáma megváltozik??? A válaszod elött néztem a százalékom, érdekes, 100%-on volt, amint megjelent a tiéd, már csak 66%?? Na ez a gyanus. Legalább ne írnád, hogy nem pontozol!!! Örülnél Te annak, ha fele annyi nyugodtságod lenne, mint nekem... Amúgy sem almáról írtam, hanem általánosságban a gyümölcsökrõl, zöldségekrõl! Ha ideges vagy rágcsálj egy kis "mérges" répát! Ha szerinted, az az egészséges!
Elég az Elevit, ne aggódj. Gyümölcsbõl amúgy is meg kéne enni napi 2kg-ot, hogy bevidd a szükséges vitaminokat.
06:52 Jó ember! Élvezed ha másokat lepontozhatsz??? Akkor egyél sok-sok gyümölcsöt, ami tele van mûtrágyával, az ám az egészséges!!! Ezt is lepontozhatod... Majd, ha tanulsz ezekrõl a dolgokról, akkor pontozgassál, okés??
Már megint ez a 2 kg gyümölcs!!! a kedves válaszoló semmi esetre sem veszi a fáradságot hogy utána nézzen a zöldségek-gyümölcsök vitamintartalmának, csak hajtja ezt a 2 kb hülyeséget! Zöldségekben több a vitamintartalom mint a gyümikben, ha azokat jobban szereted, akkor esetleg próbálj abból többet enni (sárgarépa, karalábé, brokkoli, karfiol nyeresen) dió-mogyoró nagyon jó ásványi anyag forrás (magnézium, kálcium, kálium), de ha ezeket sem szívesen eszed, akkor 1-1 szem Elevit naponta bõven elég, abban minden benne van! Minden jót, boldog babavárást!
Szia Szerintem elég a folsav, azért próálj meg változatosan étkezni! Fel sem ér egy vitamin sem a kiegyensúlyozott étrendel!
Én 9 hetesen voltam elöször a dokimnál és E vitamint irt fel, folsavot, és no-spat ha esetleg görcsöl a hasam.Azt mondta hogy igyák tejet egyek sok tejterméket, gyümölcs zöldség ha jol esik eszel s ha nem nem.Ugy is az elsö 12 hétben a legfontosabb a folsav.
ok, csak ne idegeskedj:) anyukám kertjében nem mérges a répa, de köszi a jókívánságot, ez minden elmond rólad! Minden jót neked is, most kattintok egyek a középsõ kézre, majd figyeljük együtt hogy mi történik, jó? Tényleg ne húzd magad, felmegy a vérnyomásod:( Bocs a kérdezõtõl, vannak ilyen ámokfutó kismamák is, akik a pontszámuk alapján hiszik hogy okosak e vagy sem, és másokat átkoznak...
én is 9 hetes vagyok, de veled ellentétben én imádom a zöldséget és a gyümiket is. Naponta eszek annyit amennyi jól esik és most kezdtem el szedni az Elevitet. Azt javaslom hogy ha nem szereted a gyümit, akkor próbálkozz a zöldséggel. pl. friss saláták, vgy fõzelék, vagy akár nyersen is.
Az egészben az a sz*r hogy, én nem a pontjaim alapján tartom magam okosnak, de ha leirom a saját véleményemet és tapasztalatom akkor azt miért kell lepontozni, és nem azért mérgelödök mert kevesebb pontom lett, hanem mert zavar hogy saját véleményemet lepontozzák.Megérteném ha valami nagyon nagy baromságot tanácsolnák a kérsezönek, de igy...

Elég ha az elevitet és magneB6 vitamint szedek a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Elég! Én csak a terhességem elején szedtem az Elevitet most már csak MagneB6-ot szedek és minden rendben van velünk! 31 hetes kismama

Elég! Én csak a terhességem elején szedtem az Elevitet most már csak MagneB6-ot szedek és minden rendben van velünk! 31 hetes kismama
Ezt majd az orvosod megmondja. Õ látja a laboreredményeiden, hogy mit kell még esetleg szedned (pl.:vas), s hogy mennyire fog majd a késöbbiekben keményedni a hasad. Akkor Magne B6 helyett ir fel mást pl.: Magnerot, Magnesium citrici. Korai ezt még a terhesség elején megmondani. Van akinek elég, van akinek nem. Nekem 23 hetesen írta fel a magnéziumot, és 29 hetesen a vasat. Boldog babavásást! 33 hetes kismami
úgy van, ahogy a második válaszoló írta. Alapból elég, ha azt szeded, amit írtál, és ha szükség lesz másra - mert pl. sokat keményedsz, vagy alacsony a heamoglobinod - az orvos fogja mondani. A leggyakoribb valóban az, hogy erõsebb magnéziumot vagy vasat kell szedni. Próbáld meg természetes formában is bevinni a fontos vitaminokat, ásványi anyagokat. Ehhez itt egy kis segítség: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html

Ha elkezdek elevitet szedni, akkor nagyobb az esélye h teherbe essek? Meg ha szedek béres cseppet, várjam még elfogy, vagy az nem befolyásolja?

ugy hallottam h mikor tervezzük a babát,ajánlatos elötte egy hónappal elkezdeni az elevitet.de azért nem értem,mert mi már fél éve szeretnénk h összejöjjön.és azt nem lehet tudni h mikor jön össze.

Legjobb válasz: köszönöm szépen a válaszokat.akkor nem fogok elevitet szedni.a béres csepp is hamarosan elfogy.azt se fogok már.lehet igazatok van,és tök hülyeség ezeket szedni.de jó lenne már ha összejönne végre.lehet pont nem jó idõbe voltunk eddig együtt.hát mondjuk az étkezésre visszatérve,elég válogatós vagyok.

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat.akkor nem fogok elevitet szedni.a béres csepp is hamarosan elfogy.azt se fogok már.lehet igazatok van, és tök hülyeség ezeket szedni.de jó lenne már ha összejönne végre.lehet pont nem jó idõbe voltunk eddig együtt.hát mondjuk az étkezésre visszatérve, elég válogatós vagyok.
Szerintem egy reklámfogás az egész! Régen sem voltak ilyen-olyan vitaminok, és mégis egészséges babák születtek!
Szerintem ne szedd a kettõt együtt, az túl sok.Az elevittel csak feltöltöd a szervezeted vitaminnal.Attól még sajnos nem nagyobb az esélye, hogy teherbe esel.
Szia! Mikor elõször vettem elevitet a gyógyzertáros megkérdezte szedek-e még valamit. Én mondtam a béres cseppet. Õ is azt mondta együtt a kettõt ne. Vagy ezt vagy azt. Én az elevitre voksoltam.
Igen, ez a vicc az egészben. Jó ha feltöltöd a szervezeted vitaminnal, fõleg folsavval mire babás leszel de tényleg nem tudhatod mikor lesz az. Ezért sztem tök felesleges szedni vagy csak mondjuk heti 1-2 szemet ha ragaszkodsz hozzá. Terhesség alatt is fõleg az elsõ 12 hétben javasolják mert akkor fejlõdik ki mindene. Utána már nem olyan fontos, inkább étkezz egészségesen.Béres csepp biztos nem befolyásolja de elég egyszerre egyet szedni. Te nem hízol ezektõl? Én abbahagytam az Elevitet 3 hét után mert iszonyat sokat zabáltam tõle. A teherbeeséshez semmi köze az Elevitnek meg a többi terhes vitaminnak. Üdv: 34 hetes kismama
ige igen felhivnám mindenki figyelmét az elõttem szóló utolsó mondatára! milyen igaz!

Ha szedek 3 honapig femibiont, utána pedig terhesség elött egy honappal elevitet, megvédi a babát, ha ujra terhes leszek, és ha valami fertözést kaok azt hogy tudom kivédeni, hogy ababa ne károsodjon?

Legjobb válasz: Fertõzést nem tudod teljes egészében kivédeni. Kutyákkal, macskákkal nem érdemes találkozni, mert toxoplazma fertõzést okozhatnak. Illetve ne egyél tatár beafsteket, nyers húst, mosatlan gyümölcsöt. WC-re ne ülj rá,...stb. Az elevitet szedheted nyugodtan terhesség alatt is akár 6 hónapig.

Fertõzést nem tudod teljes egészében kivédeni. Kutyákkal, macskákkal nem érdemes találkozni, mert toxoplazma fertõzést okozhatnak. Illetve ne egyél tatár beafsteket, nyers húst, mosatlan gyümölcsöt. WC-re ne ülj rá, ...stb. Az elevitet szedheted nyugodtan terhesség alatt is akár 6 hónapig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!