Találatok a következő kifejezésre: Ha szedem Elevitet de (9 db)

Ha szedek elevitet, folsavat és magne b6-ot, de nem sikerül teherbeesnem, akkor ezek mellé milyen homeopátiás szereket szedhetek még?

Legjobb válasz: teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.

teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
szerintem csak lazíts. nekem nem jött be a tea, mert ezerrel azt néztem, hogy mikor van pé, mert akkortól kell a palástfû... ha ki tudsz kapcsolni néhány hónapra, az többet ér...

9 hetes vagyok és csak folsav tablettát szedek. Sajnos nem szeretem a gyümölcsöket, de a babámnak megakarok adni mindent amire szüksége van. Ha elkezdek Elevitet szedni az elég?

Legjobb válasz: Én nem tudtam annyi gyümölcsöt, zöldséget enni, amennyire a doki azt mondta, hogy elég, ezért 3 naponta szedek 1 Elevitet, mellette meg annyi gyümit, zöldséget eszem, amennyi jólesik.

Ami nem esik jól, azt ne edd, tehát marad az Elevit :)
Én nem tudtam annyi gyümölcsöt, zöldséget enni, amennyire a doki azt mondta, hogy elég, ezért 3 naponta szedek 1 Elevitet, mellette meg annyi gyümit, zöldséget eszem, amennyi jólesik.
Nem gyanús az sem, hogy amikor megjelenik a válaszod, akkor a másik pontszáma megváltozik??? A válaszod elött néztem a százalékom, érdekes, 100%-on volt, amint megjelent a tiéd, már csak 66%?? Na ez a gyanus. Legalább ne írnád, hogy nem pontozol!!! Örülnél Te annak, ha fele annyi nyugodtságod lenne, mint nekem... Amúgy sem almáról írtam, hanem általánosságban a gyümölcsökrõl, zöldségekrõl! Ha ideges vagy rágcsálj egy kis "mérges" répát! Ha szerinted, az az egészséges!
Elég az Elevit, ne aggódj. Gyümölcsbõl amúgy is meg kéne enni napi 2kg-ot, hogy bevidd a szükséges vitaminokat.
06:52 Jó ember! Élvezed ha másokat lepontozhatsz??? Akkor egyél sok-sok gyümölcsöt, ami tele van mûtrágyával, az ám az egészséges!!! Ezt is lepontozhatod... Majd, ha tanulsz ezekrõl a dolgokról, akkor pontozgassál, okés??
Már megint ez a 2 kg gyümölcs!!! a kedves válaszoló semmi esetre sem veszi a fáradságot hogy utána nézzen a zöldségek-gyümölcsök vitamintartalmának, csak hajtja ezt a 2 kb hülyeséget! Zöldségekben több a vitamintartalom mint a gyümikben, ha azokat jobban szereted, akkor esetleg próbálj abból többet enni (sárgarépa, karalábé, brokkoli, karfiol nyeresen) dió-mogyoró nagyon jó ásványi anyag forrás (magnézium, kálcium, kálium), de ha ezeket sem szívesen eszed, akkor 1-1 szem Elevit naponta bõven elég, abban minden benne van! Minden jót, boldog babavárást!
Szia Szerintem elég a folsav, azért próálj meg változatosan étkezni! Fel sem ér egy vitamin sem a kiegyensúlyozott étrendel!
Én 9 hetesen voltam elöször a dokimnál és E vitamint irt fel, folsavot, és no-spat ha esetleg görcsöl a hasam.Azt mondta hogy igyák tejet egyek sok tejterméket, gyümölcs zöldség ha jol esik eszel s ha nem nem.Ugy is az elsö 12 hétben a legfontosabb a folsav.
ok, csak ne idegeskedj:) anyukám kertjében nem mérges a répa, de köszi a jókívánságot, ez minden elmond rólad! Minden jót neked is, most kattintok egyek a középsõ kézre, majd figyeljük együtt hogy mi történik, jó? Tényleg ne húzd magad, felmegy a vérnyomásod:( Bocs a kérdezõtõl, vannak ilyen ámokfutó kismamák is, akik a pontszámuk alapján hiszik hogy okosak e vagy sem, és másokat átkoznak...
én is 9 hetes vagyok, de veled ellentétben én imádom a zöldséget és a gyümiket is. Naponta eszek annyit amennyi jól esik és most kezdtem el szedni az Elevitet. Azt javaslom hogy ha nem szereted a gyümit, akkor próbálkozz a zöldséggel. pl. friss saláták, vgy fõzelék, vagy akár nyersen is.
Az egészben az a sz*r hogy, én nem a pontjaim alapján tartom magam okosnak, de ha leirom a saját véleményemet és tapasztalatom akkor azt miért kell lepontozni, és nem azért mérgelödök mert kevesebb pontom lett, hanem mert zavar hogy saját véleményemet lepontozzák.Megérteném ha valami nagyon nagy baromságot tanácsolnák a kérsezönek, de igy...

17 hetes terhes vagyok. Mióta tudom, hogy babánk lesz, szedem az elevitet, de ma elfogyott. Mi lesz ha nem szedem tovább? Lesz valami gond a babával, ha kihagyok 1 hónapot?

Legjobb válasz: Biztos sokan a torkomnak ugranának a válaszom miatt, de szerintem semmi bajod nem lesz, ha nem szeded tovább a vitamint. Sõt, semmi baja nem lesz a babádnak, ha egyáltalán nem szedsz vitaminokat. Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, az elsõ vizsgálaton én kikértem ezekrõl a készítményekrõl az orvosom válaszát és õ egyáltalán nem javasolta egyiket sem. Azt mondta, nagy divat mostanában a magzatvédõ vitaminok szedése és születnek is sorban a 4-5 kg-os babák... Én rengeteg zöldséget, gyümölcsöt fogyasztottam a terhesség alatt (termelõtõl vásároltam, nem a tescoban). Ha valamire szüksége van a szervezetednek, jelezni fogja!

Biztos sokan a torkomnak ugranának a válaszom miatt, de szerintem semmi bajod nem lesz, ha nem szeded tovább a vitamint. Sõt, semmi baja nem lesz a babádnak, ha egyáltalán nem szedsz vitaminokat. Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, az elsõ vizsgálaton én kikértem ezekrõl a készítményekrõl az orvosom válaszát és õ egyáltalán nem javasolta egyiket sem. Azt mondta, nagy divat mostanában a magzatvédõ vitaminok szedése és születnek is sorban a 4-5 kg-os babák... Én rengeteg zöldséget, gyümölcsöt fogyasztottam a terhesség alatt (termelõtõl vásároltam, nem a tescoban). Ha valamire szüksége van a szervezetednek, jelezni fogja!
Valóban azt mondják, nagyobb súllyal születnek a vitaminos babák, ez az én esetemben nem így volt, az elsõ fiam 3750 g volt( 42.héten), a lányom 3350 (40.hét), a pici fiam pedig 2750 (38.héten).Mindhátom császáros, így szülés szempontjából mindegy iy volt a súlyuk. Az elsõmnél én is ELevitet szedtem, aztán a lányommal Bérest, harmadszorra Pregnavitet, nem utolsósorban az ára miatt (jóval olcsóbb, mint az Elevit) Én mindenképp szedtem volna vitamint, a baba miatt is, meg magam miatt is, de egyáltalán nem muszáj, a dokim sem ragaszkodott hozzá Ninamina
Nekem is most fogyott el, én Gravidát szedtem. Megkérdeztem a dokimat, hogy vegyek e új dobozzal, elég drága sajnos. Azt mondta, hogy jelentõsége az elsõ 3 hónapban van, mert akkor alakul ki az idegrendszer, stb... A baba elveszi a szervezetedbõl, ami neki kell, a vérképed meg kimutatja, hogy mi hiányzik, és csak azt kell pótolni. Én nem veszek újat. A keményedések miatt szedem a Magne b6-ot, ha valami még hiányzik, azt meg a dokim majd megmondja. Eddig minden oké, fittek vagyunk mindketten. 20 hét alatt 2, 5 kilót híztam, a babám, most 290 g-os. Nem a vitaminoktól lesznek nagy babák, ez a legnagyobb hülyeség.
Szia! Semmi bajod nem lesz, változatos, vitamindús táplálkozással is meg lehet oldani, viszont én a tél közepén biztosan nem hagyatkoznék csak a zöldségre-gyümölcsre, biztosan szedném tovább a vitamint. Igazából neked is jó lenne, ha szülésre rendben lenne a vas, folsav, vitamin-"készleted", és nem vonná el az egyre növekvõ babád teljesen a szervezetedbõl. Nálam is a terhesség közepe felé kezdett kialakulni a hiány, pedig én végig szedtem az Elevitet, még szoptatás alatt is. Nekem égül pluszban kellett még vasat és folsavat is szednem. Azt meg egy kicsit unom, hogy nagy babák születnek a vitamintól. Kérdezném attól, aki ezeket írja, hogy honnan veszi? Olvasta valamelyik orvos-fórumon, esetleg a nõgyógyásza említette, vagy õ maga szült már Elevit mellet 5 kg-s babát? Az én fiam 40 hét + 5 napra született 3150 g-mal. Mindenkinek jó egészséget, üdv!
A baba súlyát elsõsorban a genetika határozza meg! Leginkább abból lehet következtetni, hogy mekkora lesz, hogy te és a férjed mekkorával születtetek. Egyébként semmi nem lesz, ha nem szedsz. Ha vérszegény vagy, úgyis ír fel a doki vasat!
Biztos, hogy nem lesz baj. Mondjuk én félidõig szedtem naponta, utána a 8. hónapig 2 naponta, és nem lett óriás babám (3330 gramm). De igazából a baba elvonja azt amire szüksége van, és a szervezetedben megvan minden vitamin, amire szüksége lehet. Én igazából magam miatt szedtem már a végén, mert eléggé sápadt lettem, fájtak az ínyeim, és valamiért nem kívántam a gyümölcsöket, így jól jött egy kis vitaminpótlás. De enélkül is szép és egészséges lesz a babód!
Semmi bajod nem lesz. Én nagyon rendetlen vagyok, és nehezemre esik nem elfelejteni a tabletták beszedését. Így nem is sokáig kísérleteztem a terhesvitaminnal. Szedtem folsavat, és változatosan táplálkoztam. Csudiszép és egészséges kisfiam született! :-))
Szia! Én a 14. hétig szedtem a terhesvitamint, Elevitet, akkor mondta az orvosom, hogy most már akár abba is hagyhatom. Kisfiam az átlagnál kicsit nagyobb súllyal, és hatalmas hosszal született: 3850 gramm és 60 centi. Ha változatosan és vitamindúsan táplálkozol, semmi gondja nem lesz a babádnak és Neked sem!


Szedem az elevitet de csak délután tudom bevenni mert reggelinél még nagyon hányingerem van! Nem baj ha nem reggel veszem be ugye?

Legjobb válasz: Mindegy mikor veszed be, csak próbáld minden nap ugyanabban az idõben!

Mindegy mikor veszed be, csak próbáld minden nap ugyanabban az idõben!
Mindegy, hogy mikor veszed be. Én elég sokáig lefekvés elõtt vettem be mindig, mert reggel rendszerint elfelejtettem, úgy rohantam el dolgozni. (Azt te döntöd el, hogy mennyi ideig és mennyit szedsz belõle. Én a 37. hétben vagyok, már baba elõtt is szedtem egy hónapig, majd terhesen minden nap, de szedni fogom szoptatás alatt is. Igaz, nem elevitet, hanem egy másik készítményt, ami összetevõket illetõen nagyjából ugyanaz. Nem híztam rengeteget. Nem a vitamintól hízik az ember, az maximum étvágyat csinál. Rajtad múlik, hogy mennyire tudod ezt kontrollálni és mennyit eszel, nem az elevit fogja megenni helyetted a kaját. Ezt az utolsó válaszoló "jó" tanácsa miatt fûztem hozzá.)
Szia! Én azt tanácsolom neked, hogy csak 2naponta vegyél be egy szemet. Én is szedtem terhesség alatt és nagyon sokat híztam tõle, amikor már nem szedtem havi 2 kg híztam, elõtte meg volt hogy 2-3szorosát is.
Akkor veszed be, amikor tudod. Én volt, hogy össze vissza vettem be, egyik nap reggel, másnap este, mikor jutott eszembe. A 16. hétig szedtem, aztán olyan székrekedésem lett tõle, hogy átváltottam a Hipp Natalra.
Az Elevit biztosan nem. Sõt!
A kérdező hozzászólása: Tudom h 1 hónappal elötte kell elkezdeni szedni, de mivan ha pl 1 fél évig se jön össze? akkor az a lényeg h szedhetem mégha a baba nem jön össze?
Én úgy tudom, hogy a tervezett terhesség elõtt egy hónappal kell szedni, legalábbis dokim ezt mondta. Nekem sem jött össze még a baba, úgyhogy én most két naponta szedem. Aztán majd szüneteltetem. Egyébként én úgy vettem észre, hogy hízlalt (mérlegre ne álltam)és székrekedést okoz nekem.
A kérdező hozzászólása: A völegényemmel megszakitásos módon szeretkezünk.Azért igy mert konkrétan nem tervezzük a babát de ha e módon teherbe esnék nagyon örülnénk neki.de ha nem akkor folytatjuk.és ezért kérdeztem h ha igy esek teherbe, vagyis nem tudhatom h mikor , elkezdhetem e szedni az elevitet vagy a gravidát ha pl több hónapig nem esek igy teherbe, anélkül h bármi kavarodást okozna bennem.?
Engem is érdekel! Amúgy én szedtem egy darabig, de nekem székrekedést okozott.
Szia!Engem is érdekelne.
Szia! Engem is érdekelne, mert már 5 hónapja szedem, de babó még sajna nincs
Szia ! engem is érdekel! Köszi
Szia! Engem is érdekel!
engem érdekel, én is gondolkodtam a szedésén.
A kérdező hozzászólása: ha vkit érdekel a téma elmondhatom h miért kérdezem?
Az Elevit vitamin. Nem kavar fel semmit, viszont felkészíti a szervezetet a babára. Ha nem jön össze egy ideig, akkor sincs semmi baj, legfeljebb jobb étvágyad lesz tõle. De amikor a baba összejön, minden vitaminraktárad fel lesz töltve és a babának lesz mibõl elvennie :)
Ha egy évig nem jön össze a baba és szeded az Elevitet, akkor sem lesz tõle semmi bajod. Esetleg nagy mértékben megnõ az étvágyad és hízol tõle, más bajod nem lesz.

Szerintetek az baj, ha csak napi egy szem folsavat szedek, de semmilyen más vitamint nem? A doki azt mondta, majd később érdemes szedni, de ugyaez a doki másnak ajánlja az elevitet.13h km

Legjobb válasz: A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.

A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.
13 hetesen már nem érdemes magzatvédõ vitamint szedned ebben igaza van a dokinak. Esetleg akkor vegyél be egy - egy szemet ha aznap nem ettél gyümölcsöt v. hánytál. Vasat még érdemes szedni.
32 hétes vagyok és a mai napig szedem a terhes vitamint. Azért is a neve TERHES VITAMIN. Tehát szerintem érdemes szedned, a baba nagyon sok vitamint és tápanyagot von el az anya szervezetébõl amit pótolni kell. És a ma kapható gyümölcsök, zöldségek már nem tudják csak magukban ezt pótolni. Nekem az háziorvosom, nõgyógyászom, és védõnõm is azt ajánlotta szedjem végig, sõt a szopi alatt is.
En pedig azt mondom, hogy ha rendesen etkezel, akkor teljesen felesleges a terhes vitamin. Nekem annak idejen azt mondta az orvosom, hogy annak ajanlja, aki veszesen sovany, nem etkezik rendszeresen es egeszsegesen, illetve betegseg idejen is jol johet. Amugy tok felesleges. A masodik babamat varom, eddig nagyjbol 5 szem vitamint vettem be. Vasat azert erdemes szedni, illetve ha nem eszel joghurtot, sajtot, vagy iszol tejet, akkor a kalcium is jol johet. Etkezz valtozatosan, egyel sok gyumit, zoldseget, feher husit, halat.
Én a 12. hétig szedtem az Elevitet, utána már nem kellett - azt mondta a doki. Most csak folsavat kell szednem, napi 2 szemet (doki mondta, hogy végig szedjem) és Magne B6-ot is szedek még. Ezen kívül vegyesen táplálkozom, sok gyümölcs és zöldség. Szerintem igaza van a dokinak, felesleges már szedni a terhesvitamint, inkább egyél sok gyümit és zöldséget. Vasat csak akkor javasolta az én dokim, ha a vérképem nem lett volna megfelelõ, de mivel a vasam rendben volt eddig, nem kellett szednem. 28 hkm
Nekem sem ajánlotta a dokim a terhesvitamint, sem egyéb vitamin. 1. Folsavat kellett szednem a 16. hétig. 2. Picit kevesebb volt a vörösvérsejtem (min. vashiány), de vasat NEM ajánlott. 2. 20. héttõl kb. mondta, ha lesznek majd keményedéseim (addig nem voltak), szedjek magnéziumot. Ezt a 23. héttõl már napi 2X1 szemben javasolja, akár van keményedésem, akár nincs. 3. Ca-t szedek a 22. héttõl (Tovita), ahhoz írt fel D3 vitamint. Ekkor kezdõdik a csontosodási folyamat, ilyenkor van dupla annyi mennyiségû Ca igény a kismama szervezetének a baba megnövekedett szükséglete miatt. De van pl Tovita D3, így nincs szükség külön D3 bevitelre. 4. 23. héttõl Vas-folsavat napi 2x1 szemet. Egyelõre ennyi. Sztem mást nem fog már felírni. A terhesvitaminról megoszlanak a vélemények. Van ellenzõ és van ajánló tábora. Ált. azok ajánlják, akik épp szedik, és a dokijuk és védõnõjük rábeszélte õket. Akik nem ajánlják, azok maguk sem szedték, és természetesen gond nélkül kihordták a babát és a pici is egészségesen született. De vannak oylanok is, akik úgy nem ajánlják a terhesvitamint, hogy szedték. Szerintük (és sok doki szerint) a csecsemõ gyors fejlõdéséhez vezet a méhben, ami miatt nagy lesz a baba, és nagyobb esély, hogy császározni kell. Sokaknak nagy babájuk lesz tõle, de vannak, akiknek nem. Hát embere válogatja... Ezeknek tudatában dönts!
Szia!Én is csak a vasat szedtem, semmi mást(bocsánat meg a magnéziumot a keményedésekre), sok-sok gyümölcsöt ettem!4 kg-os babám született és panaszmentes volt a terhességem! Üdv.1 éves nagyfiú anyukája
Én szedem az elevitet, és közben kiderült a vérvételbõl, hogy kell plusz vasat is szednem. Aztán elkezdõdött nagyon durva izomlázam és izomgörcsöm lenni mindenhol, így most még plusz magnéziumot és kalciumot is szedek. 32 hetes vagyok.

Lehet hogy azért van ritkán széklete a babámnak (5 hetes), mert Elevitet szedek? Nem székrekedés, mert ha kakil akkor híg a kakija, de csak sok naponta van és akkor is többnyire csak ha segítek neki kakilni.

Onnan jut eszembe a kérdés, hogy a terhességem alatt is ett?l volt székrekedésem, illetve most is ett?l van újra a szoptatás alatt, pedig rengeteg folyadékot iszok, csak a rostokat nem tudom most fogyasztani, mert felfújnak engem is meg a babát is.

Legjobb válasz: Szia.Az teljesen normális, ha egy anyatejes babának csak több naponta van széklete.A szervezete a lehetõ legjobban hasznosítja az anyatejet ezért nincs minden nap kaki.Nem kell semmilyen praktikát bevetned.Ha vidám és nem zavarja, ne sürgesd.Ha egy héten 1x van az is belefér.Az elevit pedig biztosan nincs ilyen hatással!

Szia.Az teljesen normális, ha egy anyatejes babának csak több naponta van széklete.A szervezete a lehetõ legjobban hasznosítja az anyatejet ezért nincs minden nap kaki.Nem kell semmilyen praktikát bevetned.Ha vidám és nem zavarja, ne sürgesd.Ha egy héten 1x van az is belefér.Az elevit pedig biztosan nincs ilyen hatással!
Nálunk is volt ilyen, hogy napokig nem volt kakija a fiamnak. Normális ez az anyatejes babánál, de figyeld a kedélyét! Ha azt látod, hogy nyugtalanabb, olyan, mintha küzdene a kakilással, érdemes közbelépni! Mi a 4. nap hõmérõztük meg, mert már nem bírtuk hallgatni, ahogy nyomott, és semmi! Elõtte persze sokat tornáztatuk, meg mindent kipróbáltunk. A kijött kaki híg volt. Azóta semmi baj, rendesen kakil. Nem az Elevit okozza, ha megtudod mi, légyszi oszd meg velem is, mert akkoriban már mindent próbáltam, hátha segít! Meg én is még jobban figyeltem, mit eszek!

Ma egész nap szinte fájt a gyomrom. lehet attól hogy reggel tejet ittam és paprikás szalámit ettem? rennie -t vettem be de az nem használt. gond terhességnél ha elrontom a gyomromat? egyébként még elevitet szedek, de eddig nem volt gondom vele.

Legjobb válasz: Valószínûleg a gyomorsav csinálta. Ilyen esetekben próbálj meg valamilyen kekszet rágcsálni. Nem tudom megmondani, hogy a reggelid miatt volt-e, de nem valószínû. Én például reggelire mindig valamilyen joghurtot eszek elõször, majd csak pár óra múlva eszek szalámit, vagy hasonlókat. Próbáld ki te is!

Valószínûleg a gyomorsav csinálta. Ilyen esetekben próbálj meg valamilyen kekszet rágcsálni. Nem tudom megmondani, hogy a reggelid miatt volt-e, de nem valószínû. Én például reggelire mindig valamilyen joghurtot eszek elõször, majd csak pár óra múlva eszek szalámit, vagy hasonlókat. Próbáld ki te is!
A kérdező hozzászólása: kköszönöm szépen a válaszokat!
En kikeszulok a szalamitol, foleg, ha paprikas. A tej nekem segiteni szokott, nalam ilyen reggeli eseten a paprikas szalami lenne a gond.
en keptelen vagyok tejet inni reggelire, 23 hetesen meg kepes lennek reggel hanyni tole. Ez mindenkinek mas...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Én az elevit helyett a folsavat ajánlom. Magne b6-al biztosan kedvezõ hatású.
Elevitet hetente max.2szer. Az orvosom mondta. Viszont folsavat, E-vitamint naponta ajánlotta.
Én együtt szedtem, igaz, akkor már terhes voltam, gyönyörü babám született! És minden nap szedtem, mind a kettöt.
Én is együtt szedem, és még csak várunk a babára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!