Találatok a következő kifejezésre: Ha szedem E vitamint, (15 db)

A puregon és a pregnil injekciók mellett nem baj ha iszok paástfü teát meg szedek e vitamint? Vagy nem kellene?

ja és az normális hogy görcsölök meg fáj a fejem,tegnap adtam be az elsö puregont ma délben adom be a másodikat!elöre is köszönöm

Legjobb válasz: Ezt talán az orvos jobban meg tudja mondani, de a vitamin nem hiszem, hogy bezavarna.

Ezt talán az orvos jobban meg tudja mondani, de a vitamin nem hiszem, hogy bezavarna.
A kérdező hozzászólása: köszönöm azért
heló lett e baba belõle?énis ezekt kaptam.

Mind a kettőnk szedhet E-vitamint, ha babát szeretnénk, vagy csak a leendő kismami szedje?

Legjobb válasz: Az E vitamin hatása a férfiaknál: Az E-vitamin megerõsíti és védi a spermiumok sejtmembránját és segíti õket, hogy megtegyék azt az utat, ami a gyerek nemzéséhez kell. Vagyis a beérkezés helyétõl a hüvelyen keresztül a petevezetéken át addig míg nem találkoznak a szembejövõ petesejttel. Egy kísérlettel kimutatták, hogy megfelelõ számú,de kevésbé mozgó spermiumokkal rendelkezõ férfiaknál 3 hónapon át, 200NE E-vitamin szedése után 30 %-kal növekedett a megtermékenyítés aránya. A vitaminokat legalább 3 hónapon keresztül kell szedni ahhoz, hogy ki tudják fejteni hatásukat. Hogy a leendõ kismamiknak miért jó, azt gondolom tudod?!? Az én párom is szedi :)

Az E vitamin hatása a férfiaknál: Az E-vitamin megerõsíti és védi a spermiumok sejtmembránját és segíti õket, hogy megtegyék azt az utat, ami a gyerek nemzéséhez kell. Vagyis a beérkezés helyétõl a hüvelyen keresztül a petevezetéken át addig míg nem találkoznak a szembejövõ petesejttel. Egy kísérlettel kimutatták, hogy megfelelõ számú, de kevésbé mozgó spermiumokkal rendelkezõ férfiaknál 3 hónapon át, 200NE E-vitamin szedése után 30 %-kal növekedett a megtermékenyítés aránya. A vitaminokat legalább 3 hónapon keresztül kell szedni ahhoz, hogy ki tudják fejteni hatásukat. Hogy a leendõ kismamiknak miért jó, azt gondolom tudod?!? Az én párom is szedi :)
A kérdező hozzászólása: Igen, köszi ezt olvastam már ezen az oldalon:)
Hát akkor tudod a választ a kérdésedre :)
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, csak elsõnek kérdeztem, aztán rákerestem, hogy hátha...és bejött!:)

Milyen vitaminokat javasoltok ha babát szeretnénk? Én elevitet szedek, párom C-500 vitamint, gondoltam még E vitaminra neki.

Legjobb válasz: E-vitamin teljesen jó a párodnak és neked is! Én is szedettem vele:)

E-vitamin teljesen jó a párodnak és neked is! Én is szedettem vele:)
A kérdező hozzászólása: És használt? Mennyit szedjünk?
Ez engem is érdekelne! Az E vitamint milyen mennyiségben kell a férfinak és milyenben a nõnek? Orvos írja fel? Bocs, hogy belekontárkodtam!!! Én egyébként Vas komplexet szedek, abban van folsav, cink, C vitamin és. Azért ezt szedem csak, mert csak vasat kértem a gyógyszertárba és folsavat, gondoltam még egyenlõre az elég, aztán, majd ha sikerül a baba csak akkor a terhesvitamint, most meg odafigyelek pluszban az étkezésünkre. A lényeg annyi, hogy a gyógyszertáros ezt a fajta vasat adta és így nem merem egyenlõre beszedni a már megvásárolt folsavat, nehogy sok legyen, mert az sem jó állítólag! A ciklus második fele óta palástfûvet iszom, ennyit teszünk mi egyenlõre. A méhpempõn gondolkodom, azt is mind a ketten szedhetnénk, és jókat olvasok nagyon róla.
Folsavat.
Én ebben a hónapban kezdtem el szedni a folsavat és a gravida vitamint, remélem segít, amikor az elsõ gyermekünket terveztük elevitet szedtem és az elsõ hónapban terhes lettem. :)
Elsõ vagyok. Már nem emlékszem pontosan mennyit szedtünk, de talán a 200mg-osat napi 1x? Itt a neten is utána lehet ennek nézni, ill a magán a csomagoláson/dobozon rajta van. Én általában DM-ben vettem, de lehet gyógyszertárban is. Arra emlékszem, hogy 2 vagy 3 hétig szedtük, aztán szüneteltünk úgy 1 hetet és folytattuk...
A kérdező hozzászólása: Vettem a patikába ma, 200-asat kaptam, mivel a 300-400-asat azok szedik akiknek E vitamin hiányuk van. Azt mondta a patikus nap 1-et kell szedni, de az étkezés is nagyban befolyásolja. Én a páromnak szánom mivel erõsíti a spermákat azt olvastam, én csak elevitet szedek egyenlõre.

Ha E-vitamint szed a párom, az jó? Én terhesvitamint szedek, kell még a terhesség előtt mást szednem mellé (magneb6, teák, stb)? Mitől eshetek teherbe hamarabb?

Orvosilag minden rendben,volt tavaly egy vetélésem,de hamar terhes lettem,lehetek most is az,egy hónapja próbálkozunk ténylegesen.

Legjobb válasz: Szia! Elég lesz a terhesvitamin egyenlõre,szerintem!Én csak azt nem értem,hogy mindenki a Magne b6-ot szedi,pedig az csak a fáradt,szellemileg lelassult embereknek ajánlják.A Magnerot az,ami terhességben görcsölésre és keményedés ellen tartalmaz annyi magnéziumot,ami szükséges ilyen esetben a kismamáknak!Na,de mindenki maga tudja!Ha terhes leszel,ami remélem hamarosan bekövetkezik,akkor esetleg ha görcsölnél vagy más tüneted lenne,ihatsz palástfûteát és akkor szedjél majd magnéziumot!De remélem minden rendben lesz!Jó egészséget kivánok és mielõbbi babásodást!!:)))

Szia! Elég lesz a terhesvitamin egyenlõre, szerintem!Én csak azt nem értem, hogy mindenki a Magne b6-ot szedi, pedig az csak a fáradt, szellemileg lelassult embereknek ajánlják.A Magnerot az, ami terhességben görcsölésre és keményedés ellen tartalmaz annyi magnéziumot, ami szükséges ilyen esetben a kismamáknak!Na, de mindenki maga tudja!Ha terhes leszel, ami remélem hamarosan bekövetkezik, akkor esetleg ha görcsölnél vagy más tüneted lenne, ihatsz palástfûteát és akkor szedjél majd magnéziumot!De remélem minden rendben lesz!Jó egészséget kivánok és mielõbbi babásodást!!:) ))
Szia! A terhességvitaminok szedése, a nõgyógyászom szerint , csak akkor érdemes ha már valaki terhes és egyáltalán szüksége van plusz vitaminokra.A terhesség elött , ha megfelelõen táplálkozol, nem kel semmit szedned.Ha eszedbe jut az elevites tv reklám amelyben kimondják hogy "szülés elött 1 hónapal már szedni kel " tudjad hogy ez nem más mint gyógyszercéges manipuláció.(onan tudom mert érintet vagyok a gyógyszeriparban.) A másik kérdésedre hohy mitõl eshetsz teherbe? A vitaminoktól biztos nem.Ezt egy érvel szeretném alátámasztanni:anyáink sem szedtek semmit és mégis itt vagyuk és egészségesek vagyunk. Légy nyugot és türelmes és össze fog jönni a baba. Üdvözlettel :5 hetes kismama

Nem túlzás, ha pre mens tabletta mellé szedek folsavat, c-vitamint, 2 naponta multivitamint, e-vitamint és iszom a cickafark teát?

Arra gondoltam hogy ez már kicsit sok, de szeretném ha normál ciklusom és mihamarabb babám legyen. Semmit hormontartalmú szert nem szeretnék már szedni. F?leg nem ciklusbeállításra...

Legjobb válasz: Komolyan mondod hogy tisztában vagy vele hogy nem normálisan mûködik a ciklusod, és folsav meg a C vitamin rendbe hozza? Vagy a cickafark? Akkor szedjél be amit csak lehet, és várd a csodát. de pl egy simán kezelhetõ pajzsmirigy túlmûködést, vagy prolaktin problémát NEM tudsz semmiféle csodaszerrel helyrehozni. Csak szorítani tudok hogy sikerüljön. Nekem 6 évembe került mire sikerült a kisfiam nem normális ciklussal,gyógyszerszedéssel a végén. Ha a nem normális cikluson 28 nap helyett 30 vagy 32 napot értesz, akkor érhet valamit, de inkább a barátcserje +Evitamin+folsav szedése. A cicka csak jobban összekutyál.

Komolyan mondod hogy tisztában vagy vele hogy nem normálisan mûködik a ciklusod, és folsav meg a C vitamin rendbe hozza? Vagy a cickafark? Akkor szedjél be amit csak lehet, és várd a csodát. de pl egy simán kezelhetõ pajzsmirigy túlmûködést, vagy prolaktin problémát NEM tudsz semmiféle csodaszerrel helyrehozni. Csak szorítani tudok hogy sikerüljön. Nekem 6 évembe került mire sikerült a kisfiam nem normális ciklussal, gyógyszerszedéssel a végén. Ha a nem normális cikluson 28 nap helyett 30 vagy 32 napot értesz, akkor érhet valamit, de inkább a barátcserje +Evitamin+folsav szedése. A cicka csak jobban összekutyál.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ezekkel mind tisztában vagyok! 3 hónapja hagytam abba a gyógyszert és várom hogy helyre álljon a ciklusom. bogyó után 1 hónap kimaradt, utána 60.napra, utána 42 napra jött meg. Ezért gondoltam, hogy elõsegítem a helyreállítást pre mensel és cickával (vitaminokat amúgy is szedek már évek óta)de ha a kövi ciklus is ilyen lesz akkor mindenképp dokihoz megyek. Csak gondoltam hátha valaki volt ilyen helyzetben, és tud tanácsot adni
A kérdező hozzászólása: Én 2, 5 hónapja iszom a cickát, mensi elõtt kezdem, olyan mintha ez hozná meg, de semmit nem tapasztalok, nem erõsebb a vérzésem, 5 nap alatt lezajlik és 2 nap van csak normál vérzés, a többi már ilyen barnás. Kíváncsi leszek most hány napra jön meg, a kezdeti 60 után a 42 már biztatóbb, de remélem most hamarabb megjön majd. Köszi a válaszokat!
Szerintem nem túlzás:) Igenis szedj amit józan ésszel jónak látsz. Nekem a nõgyógyászom annó, fél évvel a gyógyszer abbahagyása után javasolt egy 3 hónapos vitamin kúrát, hogy hátha az beállítja végre a vérzést. Sírva jöttem ki a rendelõbõl... Úgy éreztem, nem orvosnál, hanem kuruzslónál jártam. Nekem nem lett szerencsém, én endokrinológusnál kötöttem ki, de ez nem törvényszerû. Sok sikert, mielõbbi babásodást!!!!
azt tudod, hogy egyeseknek a premens és a cicka árthat.
Tea felesleges, csak bekavar. Nekem a 36-napos ciklusból csinált 45-öt!!!! Akkor ittam utoljára
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igyekszem mindent szem elõtt tartani, még egy ciklust megvárok és utána lépek.
nekem a cickától 3 hetes erõs vérzésem volt, nem szabad ezzel szórakozni
A cickát akinek van csöpp esze csak akkor kezdi inni a mensi elõtt mikor erõs görcsei vannak, és tudja nagyon fog neki fájni a hasa. Mensi alatt görcsoldó. Már hatása nincs!!! HIdd már el! Engem is összekavart, és látod másokat is rajtam kívül! Inkább barátcserjét szedjél, azzal biztosan nem ártasz magadnak!!!!

Ha minden második napon szedem az Elevit-et, amikor nem szedem akkor E-Vitamint meg Folsavat, az jó?

Nem szeretném minden nap szedni az Elevitet,de a szükséges vitaminokat szeretném bejuttatni a szervezetembe...Nem tudom sajna mikor jön össze a baba,ezért gondolom,hogy addig talán sok lenne az Elevit napi szinten,mivel nem vagyok még várandós?

Legjobb válasz: Köszi,hogy írtál,megosztottad a tapasztalatodat!Sajnálom,ami Veled történt,minden jót kívánok Neked és hogy mielõbb átérezhesd az anyaság örömeit!Remélem hamarosan kopogtat a gólya Mindkettõnknél!:)))

A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál, megosztottad a tapasztalatodat!Sajnálom, ami Veled történt, minden jót kívánok Neked és hogy mielõbb átérezhesd az anyaság örömeit!Remélem hamarosan kopogtat a gólya Mindkettõnknél!:) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon gratulálok a babóhoz, olyan jó hallani, hogy vkinek sikerült!:) ))Párom elkezdte szedni az E-Vitamint, de sajna nem bírta a gyomra...Azért reménykedek, hátha Nekem is egyszercsak pozi leesz az a teszt!:) )Köszi a választ!:)
Múltkor itt olvastam, hogy az Elevitet lehet szedni két naponta, viszont a folsavat napi 2x. Én az E-vitamint nem szedem. De az elején elég lenne szedned csak a Magne B6-ot, és a olsavat, nem hinném, hogy az Elevitre szükséged lenne, ugyanis abban is van Folsav, és nem túl jó, ha többet viszel be a szervezetedbe. Sok nõ csak a Folsav miatt szedi, de azt külön is megtudod venni pár száz ft-ért. A többi vitamint viszont betudod juttatni gyümölcsökkel, és egyéb zöldségekkel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.A dokim nagyon ajánlja az Elevitet, ezért vagyok bajban, mert ezért szedni is akarom, de nem akarom túlzásba vinni, mert én nem vagyok olyan optimista, mint a dokim...:(
Szia! Csak az e vitaminról jutott eszembe: Mi fél évig próbálkoztunk a párommal, és abban a hónapban lettem babás, ami elõtt a férjem elkezdte szedni az E vitamint. Valahol olvastam, hogy esetleg segíthet, antioxidáns, stb. gondoltam úgysem árt. Hogy tényleg ez segített vagy nem, nem tudom, mindenesetre így volt. Akkor azt hiszem pont elevitmentes hónapom volt, mert már elõtte vagy 3 hónpig szedtem, és úgy éreztem, hogy hízom. Így E vitamint, folsavat és omega3 kapszulát szedtem. Az omega3-at csak azért, mert volt itthon, és hogy szedjük már be. Mielõbbi sok sikert kívánok a babóhoz! 30h km

A folsavat jó ha szedem ha szeretnék babát? E vitamint már szedem. De gondoltam elkezdem a folsavat is, hátha akkor végre összejön. Mire jó különben a folsav?

Legjobb válasz: 3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához,szerencsés vagy,hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk,de semmi.Amiket felsoroltál,én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.

3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához, szerencsés vagy, hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk, de semmi.Amiket felsoroltál, én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.
Ráérsz, akkor szedni, ha majd terhes leszel.Ez a magzat egészséges fejlõdéséhez szükséges, a teherbeesést nem segíti elõ!
A folsavról itt olvashatsz:http://www.folsav.hu/index.jsp?target=terhesseg Már a baba tervezésekor ajánlják a kismama vitaminok szedését, amiben amúgy folsav is van, hallottam olyanokat, akik hosszú próbálkozás elkezdték szedni és pár hónap múlva sikerrel jártak.
Szia! Én már a tervezéskor elkezdtem szedni a folsavat+E-vitamint+gravidát. 6 hónap múlva kezdtünk el próbálkozni, a 2. hónapban megfogant a kislányunk. Ma 8 hónapos és gyönyörû:) ))
A vitaminoktól nem lehet teherbe esni!
Elképzelhetõ, hogy tényleg "csak" szerencsés vagyok, hogy ilyen hamar összejött a babánk, de én úgy tudom, hogy az E-vitamin valamelyest segít a megtermékenyülésben. Pontosan nem tudom a hatásmechanizmusát, de a férjemnek is szedni kellett. Szorítok, hogy Ti is mihamarabb babázhassatok!!!:) )) 3. válaszoló voltam.

Tényleg igaz, ha e vitamint szedek, segit a teherbe eséshez? Ha igen, elég az, vagy szedjek mellé elevitet?

Legjobb válasz: ezekszerint elég az E vitamin?nem szükséges elevit?és kb mennyibe kerül?

A méhpempõ egy méhészeti termék, ez az a dolog, amit a dolgozó méhek elsõ pár napban minden lárvának adnak, aztán kizárólagosan a királynõ tápláléka lesz, neki viszont élete végéig. Szüksége is van rá, hiszen egyetlen dolga, hogy rengeteg petét rakjon le. Nos, ez a méhpempõ tele van serkentõanyagokkal és hormonokkal, és az embernél is nagyon jó hatása van, az említett anyagok miatt.
Én anno nem teherbeesés céljából szedtem E vitamint de 1 hónap alatt 6kgot híztam! elevittõl most semmit!
Az E-vitamin hízlal!!! Ha Elevitet szedsz nem kell mellé minden más abban van folsav és minden ami kell! Meg jó a Magne B6 ha azt szeded hozzá! Egy kismami:) !
szia, E vitamin kapszulát pár száz forintért lehet venni a patikában, folsavat is vegyél, mert az a bábának kell, de nagyon...:) )) Sok sikert..
A kérdező hozzászólása: ezekszerint elég az E vitamin?nem szükséges elevit?és kb mennyibe kerül?
Szia! Én úgy szedem, hogy Elevit, C vitamin, E vitamin(200 mg), méhpempõ és a teák (cickafark ill. palástfû ciklus "szakaszától" függõen). A dokim is helyeselte így a dolgot. (Mondjuk a C vitamint magamtól kezdtem, de szerintem nem árt) Az E vitamint az orvosom is kiemelte, hogy jó, ráadásul én missed ab után vagyok, szépen segített a regenerálódásban is. Elevitet kb 2 hete kezdtem újra, leginkább a folsav és a vas miatt. Mielõbbi babásodást!
A kérdező hozzászólása: mi az a méhpempõ?és hol lehet kapni?hátha az tényleg segitene.plusz az E vitamin
A kérdező hozzászólása: de olyat is hallottam h az elevit hülyeség, nem a teherbe esést segiti.csak televan vitaminnal
Én nem híztam az E vitamintól. Illetve nem attól híztam:) Ezek az ünnepek......:) Egyébként az Elevitben csak kevés mennyiségben van benne, ezért nem árt, ha külön is szeded! (E vitamin)
Szia, én csak elevitet szedtem 5 hónapon keresztül, aztán mikor kiderült a baba szedtem hozzá plusz folsavat is. A 12. hétig szedtem így, majd váltottam hipp natalra-mert nem maradt meg bennem a gyógyszer. Üdv: 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.de eddig nem szedtem ilyeneket, csak béres cseppet.attol most még összejöhet?ebbe a hónapba?és hétfõn a patikába elmegyek E vitamint venni.jó lenne ha most összejött volna
Elõzõ vagyok! Azt elfelejtettem, hogy az E vitamint én 1.400 Ft-ért vettem DM-ben, de az kb 3 (vagy 3, 5) hónapra elegendõ. Nálunk a férjem is szedi, úgyhogy nem tart ki olyan sokáig:)
IGAZ! Nekem is kell szedni. Sejtmegújító hatása mellett a májat prograzteron termelésre készteti, így segíti a beágyazódást. Szednem kell még mellette vas-komplexet, állítólag a folsav is segít valahogy, csak annak nem tudom a mechanizmusát! Az elevitet is sokan szedik hozzá. Én csak azért nem szedem, mert állandóan zabálok tõle.

Rendszertelen a ciklusom! Valaki azt tanácsolta, hogy szedjek e-vitamint, és rá 4 napra megjött (46. nap) , hogy ha rendszeresen szedem, akkor legközelebb rendesen meg fog jönni?

Sajnos a dokim szabin 3hétig így most nem tudok hozzá menni,ezért érdekl?döm itt.

Legjobb válasz: Az e vitamin nem a menstruációthanem az egészséges peteérést segíti, mindenképpdoki!!Állítsa be a mensidet, de ha lehet ne fogamzásgátlóval.

Az e vitamin nem a menstruációthanem az egészséges peteérést segíti, mindenképpdoki!!Állítsa be a mensidet, de ha lehet ne fogamzásgátlóval.
En irtam az e vitamint..bar nekem azutan rendszeresebb lett a mensim, en azt tanacsolnam neked hogy minden 26-28ik napon vegyel be e vitamint amig megjon.Nem artalmas.De a doktort is kerdezheted hogy mit tehetsz ebben az esetben.
A kérdező hozzászólása: 2.válaszoló!téged kerestelek:) akkor csak akkor szedjem az e-vitamint ha legközelebb meg kéne jönnie?és ha én minden nap szedek 1-et?és ha mindig menszesz elõtt szedem pár napig, akkor lesz rendes peteérésem?
Szerintem mielott meg kene jonnie szedd, es ettol van peteeresed is!sok sikert!

Ha naponta 300mg E-vitamint szedek méhnyálkahártya vastagítására, hány hónap múlva lesz "hatása"?

Legjobb válasz: En 400 mg-osat szedtem es harom honap alatt sikerult, de nem tudom, hogy van-e ilyen szintu osszefugges a szedett mennyiseg es a teherbeeses "gyorsasaga" kozott.

En 400 mg-osat szedtem es harom honap alatt sikerult, de nem tudom, hogy van-e ilyen szintu osszefugges a szedett mennyiseg es a teherbeeses "gyorsasaga" kozott.
Nekem a szedés elkezdése utáni ciklusban már látható volt a javulás, inszemre készültünk és járnom kellet uh-ra. Elõtte mindig 5-6 mmes nyh-m volt a ciklus közepén. Ciklus 1. napján elkezdtem szedni a 14. cn-on már 9 mm-es lett és a köv. ciklus közepére már 12 mm-es lett. A dokim is meglepõdött!
Mi fél évig próbálkoztunk amikor elkezdtük szedni mindketten a férjemmel az E vitamint. Nem tudom ennek köszönhetõ e de a második ilyen hónapban terhes lettem a kisfiúnkkal. Most 1 éves és tesót akarunk :) elkezdem újra az E vitamint!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek mielõbbi babavárást kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!