Találatok a következő kifejezésre: Ha szedek folsavat meg (12 db)

Gratulálok! Igen, vegyél! Én az orvosom utasítására napi 1 szem Elevitet, és 2 szem folsavat szedek. Sok boldogságot!
Szia!nem tudom honnan vetted, hogy a nap folsav szükséglet 0.08??De nem terheseknél az tuti.A folsav 3mg-os és nekem mindenhol a patikában is meg a doki is és a védõnõ is azt mondta nyugodtam szedjem a 2dbot belõle.Ártani nem árt, ez csak b 12 vitamin.Sõt sokan azt mondják elég 3 hónapig szedni, én mikor rákérdeztem a dokimtól azt mondta szedhetem tovább is, de a nyitott gerinc miatt már nem kell.Most 31hetesen két naponta is beveszek 1szemet, neg a vasam is meg a magzatvédõm is tartalmaz folsavat.Sõt most olvastam tegnap, hogy nyugodtan végig lehet szedni a folsavat.Úgyhogy sztem szedd két szemével, de ha ennyire nem vagy biztos benne kérdezz rá a dokidtól.
Szerintem szedjel.hogy mennyit azt a dokitol kene kerdezni.
Szia! Dr. Czeizel Endre szerint 0, 8mg a napi ajánlott bevitel terheseknek folsavból. Az Elevitben is ennyi van (mivel azt Czeizel Endre kutatásai alapján állították össze). A túl sok folsav teheseknél a cink felszívódásában okozhat gondot, ami probléma lehet. A magzatvédõ vitaminokat pont azért találták ki, mert nem volt terheseknek való folsavtabletta forgalomban (csak nagyobb folsavtartalmú), és mert a folsav önmagában 70%-kal csökkenti a velõcsõzáródási rendellenességeket, viszont ha más vitaminokkal kombinálják (amit a magzatvédõ tartalmaz), a hatás több mint 90%-os. Azonkívül a kutatások alapján az egyéb fejlõdési rendellenességek elõfordulása is felére csökken. Szerintem nézz utána neten, a keresõbe írd be, hogy folsav.
Szia! Én 5 hetes terhes vagyok, szedem az Elevitet és a doki még javasolta a folsavat is napi 3 db-ot, de ezekután amiket a többiek írtak nem merek belõle bevenni 2-nél többet! Holnap kezdem el a folsavat! Boldog kismama idõket!
Szia!Én a Héten csütörtökön tudtam meg, hogy terhes v.ok, 5-6 hetes, és nekem az orvos nem javasolta az Elevitet, de folsavat írt fel napi 3x1-et kell szednem! Jó baba várást!

Ha szedek elevitet, folsavat meg barátcserje kapszulát is, nem viszem túlzásba?

Nagyon szeretnénk már babót.

Legjobb válasz: Szerintem nem viszed túlzásba. Nekem is az orvosom ajánlotta, hogy a terhesség elõtt legalább 1 hónappal már "készítsem fel" a szerveztemet (vitaminokkal, folsavval). Én csak azt néztem meg, hogy a bevitt vitaminok, nyomelemek napi ajánlott bevitele mennyi és milyen összetevõ túlzot bevitele okozhat egészségi problémát (mert pl. a többlet nem ürül ki vizelettel a szervezetbõl).Sok sikert!

Szerintem nem viszed túlzásba. Nekem is az orvosom ajánlotta, hogy a terhesség elõtt legalább 1 hónappal már "készítsem fel" a szerveztemet (vitaminokkal, folsavval). Én csak azt néztem meg, hogy a bevitt vitaminok, nyomelemek napi ajánlott bevitele mennyi és milyen összetevõ túlzot bevitele okozhat egészségi problémát (mert pl. a többlet nem ürül ki vizelettel a szervezetbõl).Sok sikert!
Én csak Elevitet szedtem, abban minden benne van. Mikor babás lettem is ezt szedtem.

Ha még csak tervezzük a babát elég ha csak folsavat szedek és más (terhes) vitamint pedig nem?

A terhes vitamint meg akkor szedném,amikor terhes leszek. Nem befolyásolja a babát?úgy értem,h ha csak folsavat szedek nem lesz-e baja a babának ha megfogan?

Legjobb válasz: lemaradt,hogy attól h nem szedtem egyéb vitaminokat attól még egészséges lehet-e stb

A kérdező hozzászólása: lemaradt, hogy attól h nem szedtem egyéb vitaminokat attól még egészséges lehet-e stb
A folsavat jó, ha terhesség elõtt is szeded. Ugyanúgy, ahogy a terhes vitamint. Lehet nélküle is teherbe esni, de persze ártani nem árt egyik sem. Amúgy a folsav is több a semminél, szóval hajrá.
Van, aki semmit sem szed a terhesség elõtt. Sõt szerintem még mindig õk vannak többen. És teljesen egészséges babájuk születik. Én személy szerint terhesvitamint szedtem. De egyáltalán nem kötelezõ. A folsavra is sokan szavaznak, nem árt egyáltalán, ha szeded.
1-2 hónappal a terhesség elõtt szedhetsz terhesvitaminokat, abban a folsav is megtalálható!
Hát én most méregdrágán vettem egy vitamint, a nõ esküdött rá, hogy ettõl terhes leszek...na majd meglátjuk egy hónap múlva...
Folsav mindenképp kell, azt ne hagyd ki, de más nem muszáj szedni.

Ha szedek elevitet, folsavat és magne b6-ot, de nem sikerül teherbeesnem, akkor ezek mellé milyen homeopátiás szereket szedhetek még?

Legjobb válasz: teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.

teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
szerintem csak lazíts. nekem nem jött be a tea, mert ezerrel azt néztem, hogy mikor van pé, mert akkortól kell a palástfû... ha ki tudsz kapcsolni néhány hónapra, az többet ér...

Babát szertnénk. Elkezdtem szedni folsavat. Elég ha folsavat szedek vagy szedjek azért még elvitet vagy a gravida jobb?

Legjobb válasz: Szia.Én nem szedtem semmilyen terhesvitamint,sem elõtte,sem közben.Amikor kiderült,hogy babás vagyok,onnantól szedtem folsavat,a velõcsõ záródási rendellenesség kizárására,amit a doki javasolt.Szerintem a folsavat egyenlõre felesleges szedni,de miért nem beszélsz ezügyben a dokiddal?Drukkolok.14 hetes kismami

Szia.Én nem szedtem semmilyen terhesvitamint, sem elõtte, sem közben.Amikor kiderült, hogy babás vagyok, onnantól szedtem folsavat, a velõcsõ záródási rendellenesség kizárására, amit a doki javasolt.Szerintem a folsavat egyenlõre felesleges szedni, de miért nem beszélsz ezügyben a dokiddal?Drukkolok.14 hetes kismami
én az elevitet szedem kb. 3 hete.bár sajnos megjött.
Szia. Én az Elevitet szedtem, szedem. De ezek a vitaminok nem a teherbeesét segítik elõ. Téged töltenek fel vitaminnal. Nekem az Elevittõl nem volt semmi bajom, van akinek nagyon komoly székrekedést okoz és ezért inkább a Gravidát választja.
Szia! Babát szerettünk volna ezért elmentünk az orvoshoz. A fogamzásgátlótól amit szedtem rendszertelenül véreztem mensin túl is. Így megbeszéltük hogy abbahagyom a tablettát és az elsõ pillanattól szedtem a gravidát magne b6-ot folsavat (napi 1-et mindegyikbõl). Igaz a terhesség elején sokat hánytam viszont a gravida mindig bennt maradt. Nekem csak jó tapasztalataim vannak ajánlom, hogy aki csak tudja szedje a babatervezés idõszakában is. 33 hetes kismama
Én 35 hetes vagyok, és a várandósságom felénél kezdtem el vasat szedni, mert nem volt valami fényes a vérképen.No meg magne B6ot az elején, mert néha rosszul voltam. Sokan mondják, hogy a folsav baba elõtt hasznos...ha kicsit utána nézel megtalálod, hogy mik a folsavban gazdag élelmiszerek, és azokból egy picit nagyobb arányban fogyasztasz, és máris jó lesz.(Dió, mogyoró, karfiol...talán tojás, de ebben nem vagyok biztos.)Meg mi a francnak dobnál ki annyi pénzt mesterséges vitaminokra, mikor jön a gyümölcsszezon, és teli lesznek a piacok friss hazai gyümölcsökkel???Onnét is ugyanúgy beviheted ami kell, és szorulást sem okoz, mint mondjuk sosaknál az Elevit.
Szerintem elég a folsav, amíg nem esel teherbe, táplálkozz egészségesen, fogyassz sok gyümit, zöldséget, aztán ha összejött a baba, akkor szedj valamit, de akkor sem muszáj. 13 heteske
Én 2 hónapig szedtem az Elevitet, de nem estem tõle teherbe. csak arra volt "jó" hogy felszedtem 4 kg-t. már nem szedem, igaz babás sem vagyok.
Az elõzõ válaszoló vagyok, ebbõl csak azt akartam kihozni, hogy szerintem ráérsz utána elkezdeni miután teherbe estél.mert nem tudhatod mikor jön az áldás és akkor nem dobod ki feleslegesen a pénzt.

Ha csak 2 naponta szedem a Gravida magzatvédő vitamint úgy ér valamit? Kellene mellé szedni még valamilyen más vitamint (folsav, c-vitamin, clacium, magnézium)?

Legjobb válasz: Az elsõ 12.hétben a folsav lenne nagyon fontos, emiatt jó lenne minden nap szedni. Vagy a gravidamentes napokon szedj plusz folsavat.

Az elsõ 12.hétben a folsav lenne nagyon fontos, emiatt jó lenne minden nap szedni. Vagy a gravidamentes napokon szedj plusz folsavat.
igy is ér de nem annyit mintha minden napp szednéd szerintem magne b6-ot nyugodtan szedhetsz mellette
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor ezek szerint az lenne a jó, ha minden nap szedném. De ezeket egyszerre is bevehetem, vagy legyen pl. egy óra különbség a gravida és a magnézium között?!
Jobb ha mindennap szeded de ha nincs rá mód az sem tragédia. Magnéziumot bármikor szedheted neked és a babádnak is jót tesz, viszont van akinek hasmenése van tõle. De miért akarod két naponta szedni? Akkor inkább válts olcsóbbra de azt szedd mindennap.
A kérdező hozzászólása: Nem az anyagi miatt akarom szedni minden másnap, hanem, mert lehet ettõl megy a hasam. Vagy a magnézium is okozhatja a hasmenést?
Én most szültem márc 2-án és az én dokim egyáltalán nem ajánlotta ezeket a terhes vitaminokat több okból kifolyólag.Többek között azt mondta ha nem akarok óriás bébit akkor ne szedjem ill sokaknak hasmenést és egyéb mellékhatást hányingert okoz.De ezt orvosa válogatja.Ennél sokkal fontosabb a folsav!Ami az idegcsõ záródási rendellenesség ellen van és már terhesség elõtt is ajánlott de az elsõ néhány hónapban feltétlenül.Nekem 3450gr és 54cm lett a picim.Jó babavárást kívánok!
A vitaminok kellenek és nagyon hasznosak, persze aki nagyon egészségesen táplálkozik, akkor nincs rá szükség. A magnézium biztos hogy hasmenést okoz, a terhes vitaminok meg szerintem egyén függõ van akinek az egyik fajta panaszt okoz van akinek pont nem, akkor próbálj ki mást, femibion, elevit, hátha jobban bírod. Az óriási bébi legenda meg már rég megdõlt, én is egész terhességem alatt magzatvédõ vitamint szedtem és kerek 3kgval született a gyerekem.

Elég, ha Elevitet szedek, vagy érdemes még külön folsavat is?

Legjobb válasz: Az Elevitben van elég folsav, nem szükséges külön szedni.

Az Elevitben van elég folsav, nem szükséges külön szedni.
én a gravidát jobban ajánlanám én legalábis azt szedtem
Elég folsav van benne, nem kell még pluszban szedni.
Nekem azt tanácsolta a dokim, hogy szedjek külön folsavat is mellé! Én szedem....
http://hu.wikipedia.org/wiki/Folsav A folsav önmagában nem elég. ha nincs elég B12 vitamin a szervezetben, akkor nem tud felszívódni, ha meg túl sok folsavat viszünk be, az a cink felszívódását gátolja. Én mindenesetre nem fogok nyakló nélkül folsavat szedni. A magzatvédõ vitaminokat úgy állították össze nálamnál okosabbak, hogy pont egyensúlyban legyen benne minden, ami a picinek és a kismamának kell.
Nekem azt tanácsolta a Doktorom, hogy csak folsavat szedjek, mert az Elevit csak reklámfogás, nincs benne elég folsav, csak vitamin. Azt meg nyáron, ha rendesen táplálkozol, eszel eleget. A folsav viszont nagyon fontos.
Részletes kutatásokat végeztek, hogy mennyi folsav szükséges ahhoz, hogy megelõzzék vele az idegcsõ-rendellenességeket. Sokféle folsav-adagot teszteltek, a legmagasabb azt hiszem, 4 mg volt naponta. Azt mutatta ki a kutatás, hogy 0, 8 mg felett (ennyi van az Elevitben) nincs eltérés, akármennyit szedhet az ember, nem javul a statisztika. Így végül a nemzetközi normák 0, 8 mg folsavban állapodtak meg, ennél többet szedni felesleges. Szedheted, persze, hogy megnyugtasd magadat, nem tilos. de nem is használ többet, mint ha a nemzetközileg megllapított 0, 8 mg-ot szednéd.

Elevitet szedek, nem sok ha mellette még folsav és jod tablettákat is? terhességre valo felkészités céljábol?

egy helyen azt olvastam, hogy pótolni kell a jódot az elevit mellett mert azt nemtartalmaz... de a patikus ezen meglepödött, és azt kérdezte, hogy van e palyzsmirigy problémám... mekkora adag jod kell egy napra?

Legjobb válasz: Semekkora! Az szed jódot aki pajzsmirigy beteg. Az elevit is felesleges, drága is. Ha pozi a teszted akkor esetleg heti 2 bevehetsz. De naponta hülyeség, ha csak nem indokolt!

Semekkora! Az szed jódot aki pajzsmirigy beteg. Az elevit is felesleges, drága is. Ha pozi a teszted akkor esetleg heti 2 bevehetsz. De naponta hülyeség, ha csak nem indokolt!
Ha nincs pajzsmirigygondod, akkor 150 mikrogramm jód kell egy napra. Szerintem, nyugodtan szedheted az elevit mellé, mert az egész ország jódhiányos, a baba fejlõdéséhez pedig szükség van rá, sõt akkor (terhességben) 200-250 mikrogramm is kell.
Szia. Az Elevit mellé ne szedj mást, ha csak az orvos nem javasolta. Ha meg pajzsmirigy gondod van, akkor arra megvan a megfelelõ gyógyszer (Euthyrox, L-Thyroxin), amit csak orvosi felügyelet mellett lehet szedni. Üdv

Ha minden második napon szedem az Elevit-et, amikor nem szedem akkor E-Vitamint meg Folsavat, az jó?

Nem szeretném minden nap szedni az Elevitet,de a szükséges vitaminokat szeretném bejuttatni a szervezetembe...Nem tudom sajna mikor jön össze a baba,ezért gondolom,hogy addig talán sok lenne az Elevit napi szinten,mivel nem vagyok még várandós?

Legjobb válasz: Köszi,hogy írtál,megosztottad a tapasztalatodat!Sajnálom,ami Veled történt,minden jót kívánok Neked és hogy mielõbb átérezhesd az anyaság örömeit!Remélem hamarosan kopogtat a gólya Mindkettõnknél!:)))

A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál, megosztottad a tapasztalatodat!Sajnálom, ami Veled történt, minden jót kívánok Neked és hogy mielõbb átérezhesd az anyaság örömeit!Remélem hamarosan kopogtat a gólya Mindkettõnknél!:) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon gratulálok a babóhoz, olyan jó hallani, hogy vkinek sikerült!:) ))Párom elkezdte szedni az E-Vitamint, de sajna nem bírta a gyomra...Azért reménykedek, hátha Nekem is egyszercsak pozi leesz az a teszt!:) )Köszi a választ!:)
Múltkor itt olvastam, hogy az Elevitet lehet szedni két naponta, viszont a folsavat napi 2x. Én az E-vitamint nem szedem. De az elején elég lenne szedned csak a Magne B6-ot, és a olsavat, nem hinném, hogy az Elevitre szükséged lenne, ugyanis abban is van Folsav, és nem túl jó, ha többet viszel be a szervezetedbe. Sok nõ csak a Folsav miatt szedi, de azt külön is megtudod venni pár száz ft-ért. A többi vitamint viszont betudod juttatni gyümölcsökkel, és egyéb zöldségekkel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.A dokim nagyon ajánlja az Elevitet, ezért vagyok bajban, mert ezért szedni is akarom, de nem akarom túlzásba vinni, mert én nem vagyok olyan optimista, mint a dokim...:(
Szia! Csak az e vitaminról jutott eszembe: Mi fél évig próbálkoztunk a párommal, és abban a hónapban lettem babás, ami elõtt a férjem elkezdte szedni az E vitamint. Valahol olvastam, hogy esetleg segíthet, antioxidáns, stb. gondoltam úgysem árt. Hogy tényleg ez segített vagy nem, nem tudom, mindenesetre így volt. Akkor azt hiszem pont elevitmentes hónapom volt, mert már elõtte vagy 3 hónpig szedtem, és úgy éreztem, hogy hízom. Így E vitamint, folsavat és omega3 kapszulát szedtem. Az omega3-at csak azért, mert volt itthon, és hogy szedjük már be. Mielõbbi sok sikert kívánok a babóhoz! 30h km

Ma töltöttem a 12. hetet. Folsavam a héten elfogy, elevitből még van bőven. Elég lesz ha eztán csak az elevitet szedem és csak két naponta?

Legjobb válasz: Nincs semmi gond hogyha már csak a terhesvitamint szeded, a pici gerince,mindene készen van már csak növögetni kell. :)))) Kellemes babavárást!

Nincs semmi gond hogyha már csak a terhesvitamint szeded, a pici gerince, mindene készen van már csak növögetni kell. :) ))) Kellemes babavárást!
Nekem is azt mondta a doki, hogy teljesen felesleges a 13. hét után szedni a folsavat, hiszen addig fontos a bébi számára. Elég a terhesvitamin. Régen, még 10 évvel ezelõtt is meg azt sem tudták hogy mi az a terhesvitamin, és nem volt nagyobb arányú a rendellenesség. Persze ha kétségeid vannak, hívd fel nyugodtan a védõnõt vagy a nõgyógyászt. Sok boldogságot!
Az Elevitben benne van a kellõ mennyiségû folsav.A folsav a terhesség elõtti hónapokban és az elsõ 3 trimeszterben fontos.
Szia!Szerintem a folsavat okvetlen szedd tovabb, mert nagyon fontos vitamin a babának, nagy szerepet játszik a nyitott gerinc elleni megelozesben és még sok másban is!!!Kb.a18.hétig minden nap kell szedni!Nekem a dokim így mondta!Az elevitben nincs annyi folsav ami betakarja a napi szukségletet.Magában az elevitet pedig elég fogyasztani minden másnap.En így csináltam.Rem.segítettem! 33hetes kismami
Nem kell szedni mar a folsavat, a dokim azt mondta hogy az elso 3 honapban nagyon fontos utana mar nincs minek szedni..Az elevitet szedd az eleg.En meg egy honapig mindennap szedtem utana 16-17 hettol pedig masnaponta szedem.
A kérdező hozzászólása: elvileg már kialakult mindene, mostmár csak nõni fog.ha jól tudom. a folsavval már meggátoltam a nyitott gerincet?
Mindenképpen szedni kell még, a gerinc zártsága még most is veszélyben lehet, igaz a nehezén túl vagy, de szerintem nagyon fontos és ami a lényeg, hogy vízben oldódó vitamin lévén nem lehet túladagolni (mint a c vitamint) és az ég világon semmi hátrányod nem lesz belõle, ha feleslegesen is szednéd. Ezen kívül a te vérképzésedhez és a baba minden DNS tartalmú sejtjéhez nélkülözhetetlen. Én csak olyan 25 hetesen hagytam abba! 39 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!