Találatok a következő kifejezésre: Ha szedek folsavat (38 db)

A folsavat jó ha szedem ha szeretnék babát? E vitamint már szedem. De gondoltam elkezdem a folsavat is, hátha akkor végre összejön. Mire jó különben a folsav?

Legjobb válasz: 3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához,szerencsés vagy,hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk,de semmi.Amiket felsoroltál,én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.

3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához, szerencsés vagy, hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk, de semmi.Amiket felsoroltál, én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.
Ráérsz, akkor szedni, ha majd terhes leszel.Ez a magzat egészséges fejlõdéséhez szükséges, a teherbeesést nem segíti elõ!
A folsavról itt olvashatsz:http://www.folsav.hu/index.jsp?target=terhesseg Már a baba tervezésekor ajánlják a kismama vitaminok szedését, amiben amúgy folsav is van, hallottam olyanokat, akik hosszú próbálkozás elkezdték szedni és pár hónap múlva sikerrel jártak.
Szia! Én már a tervezéskor elkezdtem szedni a folsavat+E-vitamint+gravidát. 6 hónap múlva kezdtünk el próbálkozni, a 2. hónapban megfogant a kislányunk. Ma 8 hónapos és gyönyörû:) ))
A vitaminoktól nem lehet teherbe esni!
Elképzelhetõ, hogy tényleg "csak" szerencsés vagyok, hogy ilyen hamar összejött a babánk, de én úgy tudom, hogy az E-vitamin valamelyest segít a megtermékenyülésben. Pontosan nem tudom a hatásmechanizmusát, de a férjemnek is szedni kellett. Szorítok, hogy Ti is mihamarabb babázhassatok!!!:) )) 3. válaszoló voltam.

Baj, ha nem szedek folsavat?

Legjobb válasz: Terhesvitamint sem szedsz? A folsav a velõcsõzáródási rendellenességet tudja megakadályozni, ezért fontos, hogy már a 8. hét elõtt szedje a kismama, mert nem tud a táplálkozással annyi folsavat bevinni a szervezetébe, amekkora mennyiségre abban az idõszakban szüksége van. Ugyanis a 8. hétig kialakul a rendellenesség, de csak késõbb lehet észrevenni.

Az Elevitben is és bármelyik terhesvitaminban benne van a szükséges folsav mennyiség. Egyébként ártani nem árt, de ha használhat akkor meg miért ne?
Terhesvitamint sem szedsz? A folsav a velõcsõzáródási rendellenességet tudja megakadályozni, ezért fontos, hogy már a 8. hét elõtt szedje a kismama, mert nem tud a táplálkozással annyi folsavat bevinni a szervezetébe, amekkora mennyiségre abban az idõszakban szüksége van. Ugyanis a 8. hétig kialakul a rendellenesség, de csak késõbb lehet észrevenni.
és ha vki szedi az elevitet az jó ilyen esetekben helyette?
Én egyik terhességem alatt sem szedtem folsavat, nem is modták, hogy kellene. Terhesvitamint is magamtól szedtem. Egyik gyerekemnek sincs semmi baja. Boldog babavárást. 2 gyerekes anyuka
legtobb terhesvitaminban van folsav. azt szeded, az eleg nekem a 13. heti integralt vizsgalaton ketszer kerdezte meg az apolono, hogy biztos, hogy van folsav a vitaminomban? szoval fontos lehet.
A terhesvitaminokban elegendõ mennyiségû folsav van. De ha azt sem szedi, az szerintem nem jó dolog. 21 hetes kismama
Ha a 12.hét elõtt vagy, akkor szedjed! Persze, hogy nem muszály, de 70%-kal csökkenti a nyitott gerinccel születés esélyét, akkor meg miért ne?! Nem értem azt az okos védõnõt. Minden könyv írja, hogy szedjük. Ártani nem árt.
Nem lesz semmi bajod ne felj. A mai reklamok azt sugaljak a kismamaknak hogy ha ezeket a bogyokat nem szeded akkor kizart hogy egeszseges gyereket fogsz szulni...tiszta agymosas. Ha eszel eleg zoldseget es gyumolcsot akkor nincs szukseged vitaminra. ezeket majd raersz szedni telen mikor alig van friss zoldseg. A folsav hasznos de nem lesz semmi bajotok ha nem szedted be. Ezek a 21. szazad anyukainak problemaja hogy szedjek-e folsavat es vitamint vagy sem. Elj egeszsegesen es hizzal egyenletesen...ez a legfontosabb a picidnek es neked is.
Én sem szedtem, mert azt mondta a védõnõ, hogy nem kell.Egyébként az elõzõ terhességemnél sem szedtem és semmi gond nem volt.Sok dolog van eltúlozva a terhességgel kapcsolatban!
A kérdező hozzászólása: amikor én elmentem dokihoz, azt mondta, hogy csak magne b6-ot szedjek!
En sem szedtem mert nem tudtam hogy kell.Viszont Elevitet szedtem.Viszont majd ha masodik babamat varni fogom most hogy tudom, biztosan szedni fogom.Kart nem okoz, viszont tudom hogy megtettem mindent a babamert..
Gratulálok! Igen, vegyél! Én az orvosom utasítására napi 1 szem Elevitet, és 2 szem folsavat szedek. Sok boldogságot!
Szia!nem tudom honnan vetted, hogy a nap folsav szükséglet 0.08??De nem terheseknél az tuti.A folsav 3mg-os és nekem mindenhol a patikában is meg a doki is és a védõnõ is azt mondta nyugodtam szedjem a 2dbot belõle.Ártani nem árt, ez csak b 12 vitamin.Sõt sokan azt mondják elég 3 hónapig szedni, én mikor rákérdeztem a dokimtól azt mondta szedhetem tovább is, de a nyitott gerinc miatt már nem kell.Most 31hetesen két naponta is beveszek 1szemet, neg a vasam is meg a magzatvédõm is tartalmaz folsavat.Sõt most olvastam tegnap, hogy nyugodtan végig lehet szedni a folsavat.Úgyhogy sztem szedd két szemével, de ha ennyire nem vagy biztos benne kérdezz rá a dokidtól.
Szerintem szedjel.hogy mennyit azt a dokitol kene kerdezni.
Szia! Dr. Czeizel Endre szerint 0, 8mg a napi ajánlott bevitel terheseknek folsavból. Az Elevitben is ennyi van (mivel azt Czeizel Endre kutatásai alapján állították össze). A túl sok folsav teheseknél a cink felszívódásában okozhat gondot, ami probléma lehet. A magzatvédõ vitaminokat pont azért találták ki, mert nem volt terheseknek való folsavtabletta forgalomban (csak nagyobb folsavtartalmú), és mert a folsav önmagában 70%-kal csökkenti a velõcsõzáródási rendellenességeket, viszont ha más vitaminokkal kombinálják (amit a magzatvédõ tartalmaz), a hatás több mint 90%-os. Azonkívül a kutatások alapján az egyéb fejlõdési rendellenességek elõfordulása is felére csökken. Szerintem nézz utána neten, a keresõbe írd be, hogy folsav.
Szia! Én 5 hetes terhes vagyok, szedem az Elevitet és a doki még javasolta a folsavat is napi 3 db-ot, de ezekután amiket a többiek írtak nem merek belõle bevenni 2-nél többet! Holnap kezdem el a folsavat! Boldog kismama idõket!
Szia!Én a Héten csütörtökön tudtam meg, hogy terhes v.ok, 5-6 hetes, és nekem az orvos nem javasolta az Elevitet, de folsavat írt fel napi 3x1-et kell szednem! Jó baba várást!

Nem túlzás, ha pre mens tabletta mellé szedek folsavat, c-vitamint, 2 naponta multivitamint, e-vitamint és iszom a cickafark teát?

Arra gondoltam hogy ez már kicsit sok, de szeretném ha normál ciklusom és mihamarabb babám legyen. Semmit hormontartalmú szert nem szeretnék már szedni. F?leg nem ciklusbeállításra...

Legjobb válasz: Komolyan mondod hogy tisztában vagy vele hogy nem normálisan mûködik a ciklusod, és folsav meg a C vitamin rendbe hozza? Vagy a cickafark? Akkor szedjél be amit csak lehet, és várd a csodát. de pl egy simán kezelhetõ pajzsmirigy túlmûködést, vagy prolaktin problémát NEM tudsz semmiféle csodaszerrel helyrehozni. Csak szorítani tudok hogy sikerüljön. Nekem 6 évembe került mire sikerült a kisfiam nem normális ciklussal,gyógyszerszedéssel a végén. Ha a nem normális cikluson 28 nap helyett 30 vagy 32 napot értesz, akkor érhet valamit, de inkább a barátcserje +Evitamin+folsav szedése. A cicka csak jobban összekutyál.

Komolyan mondod hogy tisztában vagy vele hogy nem normálisan mûködik a ciklusod, és folsav meg a C vitamin rendbe hozza? Vagy a cickafark? Akkor szedjél be amit csak lehet, és várd a csodát. de pl egy simán kezelhetõ pajzsmirigy túlmûködést, vagy prolaktin problémát NEM tudsz semmiféle csodaszerrel helyrehozni. Csak szorítani tudok hogy sikerüljön. Nekem 6 évembe került mire sikerült a kisfiam nem normális ciklussal, gyógyszerszedéssel a végén. Ha a nem normális cikluson 28 nap helyett 30 vagy 32 napot értesz, akkor érhet valamit, de inkább a barátcserje +Evitamin+folsav szedése. A cicka csak jobban összekutyál.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ezekkel mind tisztában vagyok! 3 hónapja hagytam abba a gyógyszert és várom hogy helyre álljon a ciklusom. bogyó után 1 hónap kimaradt, utána 60.napra, utána 42 napra jött meg. Ezért gondoltam, hogy elõsegítem a helyreállítást pre mensel és cickával (vitaminokat amúgy is szedek már évek óta)de ha a kövi ciklus is ilyen lesz akkor mindenképp dokihoz megyek. Csak gondoltam hátha valaki volt ilyen helyzetben, és tud tanácsot adni
A kérdező hozzászólása: Én 2, 5 hónapja iszom a cickát, mensi elõtt kezdem, olyan mintha ez hozná meg, de semmit nem tapasztalok, nem erõsebb a vérzésem, 5 nap alatt lezajlik és 2 nap van csak normál vérzés, a többi már ilyen barnás. Kíváncsi leszek most hány napra jön meg, a kezdeti 60 után a 42 már biztatóbb, de remélem most hamarabb megjön majd. Köszi a válaszokat!
Szerintem nem túlzás:) Igenis szedj amit józan ésszel jónak látsz. Nekem a nõgyógyászom annó, fél évvel a gyógyszer abbahagyása után javasolt egy 3 hónapos vitamin kúrát, hogy hátha az beállítja végre a vérzést. Sírva jöttem ki a rendelõbõl... Úgy éreztem, nem orvosnál, hanem kuruzslónál jártam. Nekem nem lett szerencsém, én endokrinológusnál kötöttem ki, de ez nem törvényszerû. Sok sikert, mielõbbi babásodást!!!!
azt tudod, hogy egyeseknek a premens és a cicka árthat.
Tea felesleges, csak bekavar. Nekem a 36-napos ciklusból csinált 45-öt!!!! Akkor ittam utoljára
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igyekszem mindent szem elõtt tartani, még egy ciklust megvárok és utána lépek.
nekem a cickától 3 hetes erõs vérzésem volt, nem szabad ezzel szórakozni
A cickát akinek van csöpp esze csak akkor kezdi inni a mensi elõtt mikor erõs görcsei vannak, és tudja nagyon fog neki fájni a hasa. Mensi alatt görcsoldó. Már hatása nincs!!! HIdd már el! Engem is összekavart, és látod másokat is rajtam kívül! Inkább barátcserjét szedjél, azzal biztosan nem ártasz magadnak!!!!

24 hetesen baj ha csak folsavat szedek?

Azért kérdezem,mert ugye most alakulnak a csontjai , igaz változatosan táplálkozom.

Legjobb válasz: 23 hetes vagyok, s orvosi javaslatra én már rég (12.hét óta) semmit nem szedek! A folsavnak az elején van jelentõsége, nem?

23 hetes vagyok, s orvosi javaslatra én már rég (12.hét óta) semmit nem szedek! A folsavnak az elején van jelentõsége, nem?
folsavat csak az elsõ 12 hétben kell szedni, mert akkor alakulnak ki a fõbb dolgok, és ez akadályozza meg az idegcsõzáródási rendellenességeket.
Nekem csak vasat adtak a 20. hét után. Folsavat már nem kell, az az elsõ 12 hétben kell/fontos 28 hetes km
A kérdező hozzászólása: Igen az elsõ 12 hétben lényeges . Nekem azt mondta a doki hogy szedhetem nyugodtan tovább. Azért lehet hogy majd nézek vitamint is.
nem baj, csak tök felesleges... Inkább szedjél vmi kismamavitamint, de azt sem muszáj, csak ha úgy érzed, hogy nagyon fáradékony vagy... Vasat magadtól ne szedjél csak úgy, csak ha vérkép kimutizta a vérszegénységet, mert ha sok, az sem jó! Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat!
Szia! Én sem szedem egy ideje, de a ma elkészült labor alapján újra kell kezdenem, és vasat is, mert olyan fokú vérszegénységem lett. Remélem azért a kicsi nem "sérült", mert a doki igencsak rám hozta a frászt.
A kérdező hozzászólása: Dehogy sérült , ne paráztasd magad.

Ha szedek elevitet, folsavat meg barátcserje kapszulát is, nem viszem túlzásba?

Nagyon szeretnénk már babót.

Legjobb válasz: Szerintem nem viszed túlzásba. Nekem is az orvosom ajánlotta, hogy a terhesség elõtt legalább 1 hónappal már "készítsem fel" a szerveztemet (vitaminokkal, folsavval). Én csak azt néztem meg, hogy a bevitt vitaminok, nyomelemek napi ajánlott bevitele mennyi és milyen összetevõ túlzot bevitele okozhat egészségi problémát (mert pl. a többlet nem ürül ki vizelettel a szervezetbõl).Sok sikert!

Szerintem nem viszed túlzásba. Nekem is az orvosom ajánlotta, hogy a terhesség elõtt legalább 1 hónappal már "készítsem fel" a szerveztemet (vitaminokkal, folsavval). Én csak azt néztem meg, hogy a bevitt vitaminok, nyomelemek napi ajánlott bevitele mennyi és milyen összetevõ túlzot bevitele okozhat egészségi problémát (mert pl. a többlet nem ürül ki vizelettel a szervezetbõl).Sok sikert!
Én csak Elevitet szedtem, abban minden benne van. Mikor babás lettem is ezt szedtem.

Ha szedem a folsavat akkor mennyi esély van rá, hogy a babámnak ne nyitott gerince legyen?

Csak napi egyett szedek,2 hét és megyek afp-re ha jól tudom az eredményb?l megmondják,hogy mivan,nagyon félek nehogy valami baj legyen!

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj szerintem. Miért lenne baj? Szeded a vitamint, ami segít elkerülni ezt a betegséget. Szerintem nagyon-nagyon minimális a valószínûsége. Nyugi, és további szép babavárást!

Szia! Ne aggódj szerintem. Miért lenne baj? Szeded a vitamint, ami segít elkerülni ezt a betegséget. Szerintem nagyon-nagyon minimális a valószínûsége. Nyugi, és további szép babavárást!
erre csak akkor van igazán nagy esélyed ha volt ilyen a családban de ha nem volt semmilyen fejlõdési rendellenesség akkor ne izgulj semmi baj nem lesz én is ugy féltem de mondta az ottani genetikus, hogy nem kell.A folsavat én is szedem még most is pedig már a 36.hétben vagyunk de ártani nem árt.üdv és jó babavárást

Ha még csak tervezzük a babát elég ha csak folsavat szedek és más (terhes) vitamint pedig nem?

A terhes vitamint meg akkor szedném,amikor terhes leszek. Nem befolyásolja a babát?úgy értem,h ha csak folsavat szedek nem lesz-e baja a babának ha megfogan?

Legjobb válasz: lemaradt,hogy attól h nem szedtem egyéb vitaminokat attól még egészséges lehet-e stb

A kérdező hozzászólása: lemaradt, hogy attól h nem szedtem egyéb vitaminokat attól még egészséges lehet-e stb
A folsavat jó, ha terhesség elõtt is szeded. Ugyanúgy, ahogy a terhes vitamint. Lehet nélküle is teherbe esni, de persze ártani nem árt egyik sem. Amúgy a folsav is több a semminél, szóval hajrá.
Van, aki semmit sem szed a terhesség elõtt. Sõt szerintem még mindig õk vannak többen. És teljesen egészséges babájuk születik. Én személy szerint terhesvitamint szedtem. De egyáltalán nem kötelezõ. A folsavra is sokan szavaznak, nem árt egyáltalán, ha szeded.
1-2 hónappal a terhesség elõtt szedhetsz terhesvitaminokat, abban a folsav is megtalálható!
Hát én most méregdrágán vettem egy vitamint, a nõ esküdött rá, hogy ettõl terhes leszek...na majd meglátjuk egy hónap múlva...
Folsav mindenképp kell, azt ne hagyd ki, de más nem muszáj szedni.

Ha szedem a folsavat tényleg nagyobb a valószínűsége, hogy teherbe esek? Tapasztalat?

Legjobb válasz: Annak nagyobb,hogy egészséges babád lesz.

Annak nagyobb, hogy egészséges babád lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem van egy ismerõsöm aki a férjével, kb. fél évig próbálkozott a babával, és semmi. Elkezdte szedni a folsavat, és terhes is lett... Aztán lehet h a folsav szedése nélkül is terhes lett volna... Egy biztos én is most el fogom kezdeni. Szerintem egy próbát megér. :D
szia. a fejlõdõ magzat miattt is fontos a folsav, illetve segíti a fogantatás után a beágyazódást, mert erõsíti a folsav a méhnyálkahártyát.

Ha szedek elevitet, folsavat és magne b6-ot, de nem sikerül teherbeesnem, akkor ezek mellé milyen homeopátiás szereket szedhetek még?

Legjobb válasz: teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.

teát igyál menszesz elsö napjátol cickafarkot pétöl palástfü teát nekem sikerült igy teherbe esnem 2 honapra rá amikor el kezdtem a teákat inni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
szerintem csak lazíts. nekem nem jött be a tea, mert ezerrel azt néztem, hogy mikor van pé, mert akkortól kell a palástfû... ha ki tudsz kapcsolni néhány hónapra, az többet ér...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!