Találatok a következő kifejezésre: Ha szedek akkor biztosan (11 db)

Ha fogamzásgátlót szedek, akkor biztosan nem baj, ha a mindig belém élvez a barátom?

Szinte minden nap szeretkezünk és ezáltal minden nap belém élvez, ugye rendesen véd a gyógyszer ilyenkor?

Legjobb válasz: ha minden nap pontosan beveszed akkor véd.ha nem hánysz,hasmenés stb.miatt nem tud felszívódni akkor kell egyéb védekezés is. de ha rendesen szeded akkor véd,még a hét napos szünetben is.

ha minden nap pontosan beveszed akkor véd.ha nem hánysz, hasmenés stb.miatt nem tud felszívódni akkor kell egyéb védekezés is. de ha rendesen szeded akkor véd, még a hét napos szünetben is.
Hát ez azért ebben a formában nem teljesen igaz... Minden közösülés alkalmával megvan a %-os esélyed arra hogy teherbe esel. persze a hormontartalmú fogamzásgátló tabletták nagy százalékban védenek. (ebbõl is több fajta van, pl.: egyes tipusok nem engedik beágyazódni a megtermékenyült petesejtet a méhfalba) De nem egy eset van abból hogy a nõ rendesen szedte a gyógyszert és mégis megtermékenyült. Érdemes figyelni ilyenkor arra hogy pontosan megjön-e a havi vérzésed, ugyanis gyógyszer szedésekor ez majdhogynem percre pontos. Sok sikert.
Mindkét elõttem válaszolónak igaza van.Annyit tennék hozzá, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy terhes legyél.Mi 18 éve ezt csináljuk és nem történt baj.Kop-kop... :-))

Ha fogamzásgátlót szednék, akkor biztosan megszünnének a pattanásaim? és egészségesebbnek tűnne a bőröm?

Az a helyzet, hogy pattanásos vagyok, ésd a hátam, mellkasom, arcom. S?t még a karom is végig, felül, alul. Azt mondják megszünének ha fog.gátlót szednék. Mivel Párommal jöv?héten már együtt is laknánk, célszer?bb lenne mint a gumi. Viszont sok rosszatt hallottam a szedés utáni mellékhatásokról, annak ellenére, hogy rendesen kivizsgálták az embert.

Legjobb válasz: :(

A kérdező hozzászólása: :(
Én szedtem tabit elmesélem milyen volt: 1.hét:hánytam, mint a lakodalmas kutya 1.hónap:folyamatos rosszullétek lecsökkent libidó 2.hónap rosszullétek megszûntek, de a libidóm a béka segge alatt, hüvelyszárazság 3.hónap.libidó kezd helyre állni fél év múlva:minden rendben, csak az elsõ 7 tabinál jelentkezett rosszullét a beszedés után 2-3 órával. Most nem szedem, mert nincs komoly kapcsolatom, de majd ha lesz újra szedni fogom, de másik fajtát választok, mert a fent említett idõszakon nem akarok újra átesni.Nem volt hatással a pattanásaimra, de nem is híztam tõle.Mondjuk osem voltam veszettül pattanásos fajta, mióta kijöttem a pubertázsból.Ha zavarnak a patik inkább egy jó bõrgyógyászt keress meg, de a babaszappan is csodákra képes.
De gonosz vagy elsõ! Miért ne lehetne párja attól, hogy pattanásai vannak? Nem értelek... A kérdésre viszont nem tudok válaszolni=/ Viszont ha az orvos azt javasolta/javasolja akkor lehet rá esély hogy eltünteti. (nem értek a fogamzásgátlókhoz) 15L
Elsõ, kedves vagy, nekem is 1-2 pattanásom, és 3 éve barátom, szted? Húzzál haza... Kérdezõ: Nem biztos, hogy így fog hatni a fogamzásgátló. Elképzelhetõ, hogy elmúlik, de az is lehet, hogy csak javulni fog. 3 hónap lefutásnyi idõt adj a gyógyszernek majd, ami a mellékhatásokat illeti. Az, hogy mennyi idõ kell, míg helyreáll a bõröd, nehéz megmondani. Viszont ha elmész bõrgyógyászhoz, ír fel neked, egy pár hónapra gyógyszert, amitõl teljesen elmúlnak a pattanásaid.
A kérdező hozzászólása: Ismerem, barátnõmnek kellett szednie, és gyomor panaszai voltak. Rosszul volt, és hányt. Végülis meggyógyult a bõre de a gyomra tönkre ment és arra szed most gyógyszert. Én voltam már többször-több helyen is- bõrgyógyásznál.. kenceficéket felírtak, de nem használt egyik se. Az is lehet allergiás vagyok valamire.. :/
Nekem csúnya volt a bõröm, aknés is voltam, és a fogamzásgátló megszüntette a problémámat. Mindenképpen egyeztess a nõgyógyászoddal, hiszen a vizsgálatok után õ tudja megállapítani, hogy pontosan mekkora hormontartalmú gyógyszerre is van szükséged. Ha bármilyen negatív tapasztalatod lenne, ami nem szerepel a tájékoztatóban, akkor azonnal menj vissza az orvoshoz! Az elsõ egy hónapban kicsit fel voltam puffadva és rengeteg vizet raktározott el a szervezetem. Más mellékhatást nem tapasztaltam. Ha jó az orvosod, nem lehet probléma, fontos, hogy minden kérdésére õszintén válaszolj, hiszen így lehet õ is biztos a dolgában. Remélem segítettem. Puszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásod utolsó! Most elköltözöm, és ideiglenesen leszek Budapesten, de a mostani lakóhelyem bejelentett helyét nem akarom megszüntetni.. Budapesten eltudok így menni nõgyógyászhoz? Egyébként Bicskére kéne járnom.
Szia! Szerintem el tudsz menni. Ha szükséged van egy megbízható nõgyógyászra akkor én ajánlani tudom az enyémet! Ha érdekel a dolog, akkor írj a [email protected]-ra! Szia!:)

Ha szedek fogamzásgátlót, akkor biztosan nem leszek terhes?

Legjobb válasz: Én is tabit szedek egy hónapja, de még óvszert is használunk. Én is félek, hogy mi lesz gumi nélkül, dehát nagyon-nagyon sokan tabit szednek és nem lesznek terhesek. Nyugi, szerintem nem lesz semmi baj. :)

Én is tabit szedek egy hónapja, de még óvszert is használunk. Én is félek, hogy mi lesz gumi nélkül, dehát nagyon-nagyon sokan tabit szednek és nem lesznek terhesek. Nyugi, szerintem nem lesz semmi baj. :)
én is mindig nagyon-nagyon féltem. én már lassan 9honapja szedem. Nem tortént még semmi baj. Az ismeroseimnek ugy szintén! Ha mindig rendesen beszeded akkor nem lesz semmi gond.Nyugi!
A tabletta a legbiztonságosabb védekezési módszer!A hatékonysága 99, 99%!
Én rendesen szedtem, minden rendben volt és terhes lettem!Utána még 7 évig szedtem gyógyszert és nem lettem terhes, visszont minden hónapban vártam, hogy megjöjjön!Bennem maradt az érzés, hogy sajnos gyógyszer mellett is jöhet a baba!Viszont az esélye nagyon csekély!
Az biztos, hogy jóval nagyobb az esélye annak, hogy kiszakad a gumi, minthogy gyógyszer mellett valaki teherbe esik!
Én 5éve szedem, és jópárszor elfelejtettem, persze pótoltam.de szerencsére nem volt még semmi gáz, de nagyon oda kell figyelni, h ne felejtsd el! ja, és sokkal jobb gumi nélkül!a pasiknak meg fõleg!
Bocsi, nem akarom, hogy megijesszele. de egyik barátnõm már egy ideje tablettát szed, SOHA nem felejtette el bevenni. és most ennek ellenére hétfõn megy abortuszra. imkább vacakoljatok a gumival. vagy vannak más módszerek is. a gumi 95%-ig véd. a tabit nem tudom, de ezek után sokkal kevesebbre tartom. hidd el: a barátnõm is ugy gondolja: bár õ is a gumit választotta volna. a gumiból csak akkor kerülhet beléd sperma ha bénák vagytok, vagy kiszakad.(kissebb az esély), de a gyógyszer mellett bemegy a sperma, és keresi a helyét, és ha a te testedben nem véd a gyógyszer akkor meg is találja azt!. Jobb félni mint mgijedni.:(
de furi hogy ha ez tényleg így van ahogy írjátok!!!! lehet hogy az emberi szervezettõl függ hogy mennyire védi a gyógyszer!!!! én halál nyugodt voltam gyogyszer mellett sose estem teherbe. uristen miket olvastam itt. ki vagyok akadva. gyogyszer mellett terhes legyen valaki??? ááá oan furi. nem lehet hogy tényleg bénán szedte esetleg véletlenül??? ÉN a feltett kérdésre azt mndtam volna hogy tuti nem lesz terhes egy csaj, de ezek a hozászolások után már nem modok semit csak a tapasztalatomat. h nem estem teherbe gyogyszer mellett!!!!!!
98% Nem elfelejteni bevenni, és hasmenés/hányás esetén pótolni kell. Orvosnak kell felírni és néhány havonta elenõrizni.

Ha Clostyt szedek és nem estem teherbe ebben a hónapban akkor biztosan meg kell hogy jöjjön, ugye? Vagy okozhatott a closty olyan problémát, ami gátolja a mensit?

Legjobb válasz: Nekem elõtte is pontos volt, de a clostival is. A múlt hónapban 27 napra jött meg, most vasárnapra nem várom, de én Duphastont is szedek mellé, hogy segítse a beágyazódást.

Nekem elõtte is pontos volt, de a clostival is. A múlt hónapban 27 napra jött meg, most vasárnapra nem várom, de én Duphastont is szedek mellé, hogy segítse a beágyazódást.
Nekem az elsõ két hónapban 31 napra jött meg tõle, de a 3-ban már nem jött meg és nem voltam terhes.2 hónap vérzés kimaradt a clostytól.
nekem is maradt már ki tõle, sõt meg sem akart jönni, úgyhogy gyógyszerrel hozták meg.
Szia! Nekem az elsõ clostis hónapomban minden rendben volt, de a következõben már nem hozta meg a mensit...majd mindenféle gyógyszer nélkül megjött a mensesem, eddig már kétszer...

Pozitív LH ovulációs teszt biztos peteérést jelent? Prolaktin porblámám van, régebben bromocryptint, most mastodynont szedek. A bromo hatott, a cseppről még nem tudom (vagyis ha pozitív, akkor fogamzóképes vagyok? )

Legjobb válasz: Nem jelent 100%-os peteérést. A tüszõrepedés következik be általában az LH csúcs elérése után rövid idõn belül, és általában a megrepedt tüszõben van petesejt. De egyik se tuti. Pl. ha ránézel a jóstesztes szabályokra, a mensi elõtt is szokott pozi lenni a teszt, pedig tuti nincs pé, mert 1-2 napon belül megjön. De azért majdnem biztos.

Nem jelent 100%-os peteérést. A tüszõrepedés következik be általában az LH csúcs elérése után rövid idõn belül, és általában a megrepedt tüszõben van petesejt. De egyik se tuti. Pl. ha ránézel a jóstesztes szabályokra, a mensi elõtt is szokott pozi lenni a teszt, pedig tuti nincs pé, mert 1-2 napon belül megjön. De azért majdnem biztos.

Fogamzásgátlót szedek 10 hónapja, és tegnap este elfelejtettem bevenni a gyógyszert, a paism véletlenül belém ment el. Nem pótoltam 12 órán belül. Esemény utánit irassak fel orvossal, és ha beveszem, akkor már biztos hogy nem lehet probléma?

Legjobb válasz: ezek a mai alacsony hormonszintü tablettak maximum 2 het alatt teljesen kiürülnek a szervezetböl. Mas okbol, de pont a napokban mondta a nögyogyaszom. Az esemeny utani tabletta viszont tenyleg olyan, mint egy lorugas, en konkretan 2 napig nem birtam felkelni töle, ugy fajt a hasam, es csak aludtam... En tovabbra is azt mondom, hogy kerdezz meg erröl mindekepp egy orvost, mert eleg nagy a felelösseg...

ezek a mai alacsony hormonszintü tablettak maximum 2 het alatt teljesen kiürülnek a szervezetböl. Mas okbol, de pont a napokban mondta a nögyogyaszom. Az esemeny utani tabletta viszont tenyleg olyan, mint egy lorugas, en konkretan 2 napig nem birtam felkelni töle, ugy fajt a hasam, es csak aludtam... En tovabbra is azt mondom, hogy kerdezz meg erröl mindekepp egy orvost, mert eleg nagy a felelösseg...
Menj dokihoz, mondd el, mi van. Õ megmondja, mi a helyes lépés. Azt tudnod kell, hogy a 72 órás is csak 85%-ban elõzi meg a nem kívánt terhességet.
Semmiképpen se vegyél be 72 órásat!!!Hisz már szeded a fogamzásgátlót! Nézd meg, hogy mit ír a betegtájékoztatód erre az esetre!Egyes tablettáknál benne van, hogy mit kell tenned, ha az 1. 2. vgy 3. héten hagyol ki egy tablettát!
85 %-ban?????? persze, ha az elsö 24 oraban beveszi akkor!!!!! Nem lep meg, hogy annyian teherbe esnek, amikor ennyire pontatlan informaciok keingenek a köztudatban.... ha a 72. oraban veszed be pl, akkor mar csak 50 %-os az a eselye, hogy nem leszel terhes....
Figyelembe véve azt, hogy ha abbahagyod a tabi szedését, utána is hónapok kellenek mire kiürül teljesen a szervezetbõl és visszaáll a normális ciklus, szerintem nem kell sürgõsségi. Viszont! Az is igaz, hogy egyik tabi sem 100%-os, mellette is estek teherbe, illetve maradtak terhesek. Te döntesz, hogy mersz-e kockáztatni, vagy telenyomod a szervezeted egy mégnagyobb hormondózissal...
" a pasim véletlenül belém ment el" ...na persze "nem pótoltam 12 órán belül" -NAGY HIBA! szerintem is irány a doki, 72 órás tabi után. szem.megjegyz.: ha ilyen felelõtlen vagy, ne csodálkozz ha mégis teherbe esel. Pontozzatok le nyugodtan, ez a véleményem.
minden egyes nappal, amennyivel kesöbb veszed be romlik a hatasa... 72 oranal pl mar csak valami 56 %, ha jol emlekszem, 48 oranal hetve valamennyi. Szoval biztosnak, nem biztos. De mindenkepp menj el orvoshoz, ügyeletre, es konzultalj vele ezügyben szerintem, amilyen gyorsan csak tudsz
A kérdező hozzászólása: Köszi azoknak akik értelmes válaszokat adtak... De már nincs miért aggódnom
mert höemelkedése az embernek csak terhesség esetén lehet??? NEM
Ha idöben bevetted a tablettákat minden nap, és nem össze-vissza szedted akkor nincs semmi baj, nem vagy terhes! Sok mindentöl lehet höemelkedésed.Vedd be a 2 szemet és nyugi, meg fog jönni, de ha ettöl nyugodtabb vagy, vegyél tesztet! Szia
A hõemelkedés nem a terhességre utal.nem olvastál mostanában vmit a hõmérõzésrõl?? mert azt nem a hónajban mérik hanem a hüvelyben, és az sem a terhesség jele csak a termékeny napokat méri.

Nem vagyok benne biztos hogy terhes vagyok és szedem a fogamzás gátlót és közbe ugyan úgy megjön. Akkor mi történik ha kiderül hogy az vagyok és gyógyszert szedek?

Legjobb válasz: Hali! Sztem, ha nem vagy benne biztos, de úgy érzed, akkor érdemes minél elõbb dokihoz menni, majd õ tudja a teendõket. Dokihoz, de hamar!

Hali! Sztem, ha nem vagy benne biztos, de úgy érzed, akkor érdemes minél elõbb dokihoz menni, majd õ tudja a teendõket. Dokihoz, de hamar!
De mibõl gondolod egyáltalán hogy terhes vagy?Vannak valami tüneteid?Mert ha megjön rendesen+gyógyszert szedsz akkor szerintem nem sok esélye van..
A terhességi teszt tabletta mellett is ugyan úgy kimutatja a HCG-t a vizeletben mintha nem szednéd ez nem tudom honnan származik, hogy nem.Nekem két barátnõm is esett teherbe tabletta mellett és mindkettõnek pozitiv lett a tesztje.
10:25-ös vagyok. A hasadon nem látszana még, ne butáskodj!! A kérdéseid alapján 1 terhességrõl beszléünk. Akkor is ha már 3. hónap alajén jár a terhességed, "csak" egy Kb 5cm-es és 25grammnyi magzatról beszélünk. Ez még nem hiszem, hogy látszik!! Az 1. terhesség, általában a 4.hó végétõl látható, amikor már Kb 200gramm és 15cm hosszú a magzat. Jobban tennéd, hogy ha a kérdezõsködés helyett SOS elmennél egy dokihoz. Õ 5 perc alatt megmondaná neked, hogy mit tegyél és mit ne, és te is megnyugodhatnál, mert nem a sötétben tapogatóznál. Sok sikert. (2 gyermekes anya)
Akkor az nagyon nem jó! Fõleg a babának nem tenne jót! Jobban tennéd, ha konzultálnál a dokiddal, mert 1 gyors ultrahanggal azonnal megmondja, hogy lát-e terhességet vagy sem. Továbbá, mivel a tabletta álterhességet állít elõ a szervezetedben, így nem tudom, hogy a tesztre lehet-e egyáltalán alapozni?!
A teszt nem mutat pozitivat a tabletta miatti álterhesség miatt - mivel a babánál keletkezö hormont méri, ami ilyen esestben nincs jelen. MEnj orvoshoz, szerintem csak ideges vagy, de ha tényleg terhes lennél, akkor minél elöbb abba kell hagyni a gyógyszert, mert árthat a picinek.
A kérdező hozzászólása: hát a teszt az azt mutatja hogy nem vagyok az, de közbe meg ugyan úgy megjön, de ha terhes is lennék akkor már láccana a hasam legalább 1 kicsit is, mert 3 hónapja hogy ha terhes vagyok
Kedves Kérdezõ. Azért mert valaki megmondja neked õszintén a vélemenyét még nem kell lepontozni a válaszát. Semmi olyat nem írtam, ami nem lenne igaz!!

Pont akkor fog megjönni mikor nyaralni megyünk baj ha nem hagyok szünetet a tabi szedésében és tovább szedem? (Tudom h már volt ilyen kérdés de biztosra akarok menni. )

Legjobb válasz: Ne csinálj hülyeséget!!!!A gyógyszert úgy kell szedni ahogy elõ van írva a tájékoztató lapon!!!Mindenféle mellékhatások lehetnek...pl én hülye nem olvastam el h mi volt ráirva...és elkezdtem szedni a fogamzásgátlót...és nem tudtam h kell közte szünetet hagyni..mert akkor kezdtem el életemben elõször ilyen gyógyszert szedni...és igy h nem volt szünet,hasi görcsök jöttek rám h azt hittem meghalok....és akk anyu jött rá h mi lehet a baj...h hülye voltam és nem úgy alkalmaztam a gyógyszert ahogy kell.

Ne csinálj hülyeséget!!!!A gyógyszert úgy kell szedni ahogy elõ van írva a tájékoztató lapon!!!Mindenféle mellékhatások lehetnek...pl én hülye nem olvastam el h mi volt ráirva...és elkezdtem szedni a fogamzásgátlót...és nem tudtam h kell közte szünetet hagyni..mert akkor kezdtem el életemben elõször ilyen gyógyszert szedni...és igy h nem volt szünet, hasi görcsök jöttek rám h azt hittem meghalok....és akk anyu jött rá h mi lehet a baj...h hülye voltam és nem úgy alkalmaztam a gyógyszert ahogy kell.
Tabi függö van amelyikkel meg lehet csinálni, van amelyikkel nem. Én olyant szedek amivel meg lehet, bár azt mondta a dokim ne sürün. Kérdzd meg a dokidat. Õ biztos tudja.
Egyszer-egyszer nyugodtan megteheted, hogy tovább szeded, vagy egyszerûen kihagyod a szünetet. Én is megtettem néhányszor ilyen helyzetben, semmi probléma nem lett belõle. Azért érdemes megbeszélni az orvossal, mert nem mindegy, milyen gyógyszert szedsz.
Ha a gyógyszered betegtájékoztatójába le van írva hogy hogy tudod késleltetni a menstruációt, akkor szabad, megcsinálhatod. Ha a betegt. nem ajánlja akkor inkább ne csináld. De feltételezem hogy ha le van írva( az enyémbe benne van) akkor semmi bajod nem lesz, és ha évente egyszer játszod csak el ezt akkor tutti nem lesz gáz.
szedd tovább nyugodtan... szerintem ne törõdj azzal, aki ezt már-már életveszélyesnek titulálja... persze csak nagyon ritkán csináld, mivel nyílván árt a szerevezetnek, egy évben egybnél többször nem tenném, nem akarok én sem kavart, de most nyugodtan csináld meg:D
A nõdokim tanácsoltam, hogy ebben az esetben nyugodtan tovább szedhetem, így kimarad egy menzi. De tényleg csak az alkalom miatt, nem szabad BEVEZETNI.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!