Találatok a következő kifejezésre: Ha szedek és most (81 db)

Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, mit tegyek ha 5éve szedem és most jöttek elő mellékhatások?

Els?nek azt éreztem szüneteltetni kellene,de elolvastam itt neten,hogy többet árt mint használ!20 éves vagyok 5 éve szedem és eddig semmi problémám nem volt,most meg fáj a fejem t?le nagyon már hónapok óta meg ingerült vagyok sokszor hányingerem van és rájöttem,hogy ez a tabitól van!Orvosomhoz nem tudok elmenni mert szabin van!:S Váltanom kellene?!De ha másik gyógyszer rosszabb lesz?!Nagy aggodalomban vagyok ez miatt!:( Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Gondolom, most lett elege a szervezetednek a hormonális elnyomásból. Legalább fél év szünet kellene, hogy magához térjen, utána lehetne folytatni a gyógyszert, vagy váltani, de ezt már egy tényleg hozzáértõ dokival beszéld meg, aki nem csak a recepteket gyártja futószalagon.

Gondolom, most lett elege a szervezetednek a hormonális elnyomásból. Legalább fél év szünet kellene, hogy magához térjen, utána lehetne folytatni a gyógyszert, vagy váltani, de ezt már egy tényleg hozzáértõ dokival beszéld meg, aki nem csak a recepteket gyártja futószalagon.
9:53 Totál egyetértek veled, és akkor még a többi következményrõl nem is beszéltünk.. Még a méhnyak rák sem tisztázott! miért nem csökken a számuk a nagyfokú szûrések elterjedése mellett sem?...
27 eves vagyok, sosem szedtem tablettat, pont ezekert. Veszelyes, ez az iazsag tobb baratnomnek is 5 - 10 ev utan abba kellett hagynia, raadasul miomai lettek a meheben, meg tunetek, amik neked is. Nekem nincs gyerekem, de persze mindeki ugy vedekezik ahogy erzi...
Igazatok van, nem is beszélve a gyermekeitekrõl, akikknek nem tudjátok még, hogy mit "ajándékoztok" szegényeknek, mert ez bizony majd csak 15-20 év múlva derül ki!
Hülyeség, hogy többet árt, mint használ. 5 év után nyugodtan tarts egy fél éves szünetet, még jót is teszel vele. Ha vkinek vmi gáz lesz abbahagyás után, az nem az abbahagyás miatt van igazából, hanem a tabletta szedése miatt...
Na, megjöttek az antifogamzásgátló mozgalom élharcosai. Lányok, szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy hogyan védekezik. Nektek is. Ti úgy döntöttetek, hogy nem fogamzásgátlóval. Van, aki úgy döntött, hogy azzal. Mindemellett mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy a véleményét tiszteletben tartsák, úgyhogy kérlek! Mi is tiszteletben tartjuk a tiéteket, ti is a miénket. Aki elkezdte szedni, az bizonyára mérlegelte a kockázatokat, és úgy döntött. Úgysem fogjátok tudni meggyõzni.
", nem akarok szüneteltetni mert felborulna az egyensúlyom" Az emberek baromi érdekesen tudnak gondolkodni. Mondhatom úgy, is, hogy hülyén. Milyen egyensúlyt borítana fel? A nõ normális mûködése az, hogy havonta megérlel egy petesejtet. Mit csinál a tabletta? Teljesen kikapcsolja az egész ciklust. Nincs peteérésed, nincs normális menstruációd, csak egy teljesen mû dolog, amit a tabletta irányít. Milyen egyensúlyról beszélünk? Elõ szokott fordulni, hogy vkinek tabiszedés után nem áll helyre a vérzése, vagy éppen elõjönnek a pattanásai, esetleg meghízik. És ilyenkor mit mondanak? "Az volt a baj, hogy abbahagytam és ez összezavarta a szervezetem". Hát marhára nem. Nem az abbahagyás zavarta meg, hanem a tabletta azzal, hogy több éven keresztül elnyomta a szervezet normális mûködését. Akkor szted mi a megoldás, ha nem a szünet? Majd örök életedben szedni fogod? Ha 5-10 évig folyamatosan szeded a gyógyszert, akkor bizony van esélyed arra, hogy olyan szinten elnyomja a ciklusod, hogy abbahagyás után sem jön helyre. 5 év után igen is kell fél év szünet, és ha már az 5 évtõl úgy megzavarodik a szervezet, hogy bajok lesznek az abbahagyáskor, akkor nem is szabadna újra kezdeni.
Alaposan gondold át, beszéld meg az orvossal is... 15 éves korod óta támadod a hormon rendszeredet.. Lehet, hogy valami más fogamzásgátláson kellene törni a fejed?..
Fél év szünet a váltás elõtt is kellene. Nem borulna fel az egyensúlyod, sõt, akkor állna helyre. Még a megfelelõ fogamzásgátlót sem szabad sok évig folyamatosan szedni, 2-3 évente néhány hónap szünet javasolt.
A kérdező hozzászólása: * eddig nem voltak problémáim hanem mostanában gondolkodtam el hogy azok a problémák amik vannak a gyógyszer teszi?! elírtam és így a helyes :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok!:) igen már kértem idõpontot de most elkezdtem még egy levelet szedni mert a doki elõtt nem merem szüneteltetni mert az megvizsgál stb.. nagyon jó doki eddig nem is volt probléma a gyógyival mostanában hanem hogy azok amik problémáim amik vannak lehet a gyógyszer teszi?!(migrénes fejfájás, néha hányinger)és amikor nem szedtem(7nap) minden jobb lett egy kicsit!ezért gondolkodtam el de szerintem váltok, nem akarok szüneteltetni mert felborulna az egyensúlyom és persze nem akarok terhes se lenni!ezt a yadine-t hallom hogy nagyon jó majd megkérdezem a dokit!2hét után adott idõpontot mindenképp elkellet kezdenem egy új levelet de ide vagy oda egy hónap..
Miért nem mész másik orvoshoz? Itt ne fogsz jótanácsot kapni. Vagyis fogsz, de ezerfélét és ugyanott leszel.
Gondolom nincs túl sokáig szabin, kérj már most idõpontot hozzá!
21:16 Magam sem mondhattam volna jobban!

Fogamzásgátlót szedek és most antibiotikumot kellett beszednem. Tudom, hogy ez csökkenti a hatását, de az is gond lehet, ha 2 nappal ezelőtt volt az aktus?

Kérdésemet arra alapozom, hogy pl a kimaradt szemnél is, ha el?tte való héten élt nemi életet az illet?, akkor orvoshoz kell fordulnia.

Legjobb válasz: nem, az nem gond.. de most ameddig szeded a gyogyszert, a levél végéig gumi..

nem, az nem gond.. de most ameddig szeded a gyogyszert, a levél végéig gumi..
A kérdező hozzászólása: igen, ez meglesz, köszi :)

Normális ha kb ömlik belőlem a vér? Fogamzásgátlót szedek és most van az első 7 napos szünetem, és elég erősen vérzek

Legjobb válasz: Nem igazán. gyógyszer mellett pont hogy kevesebbnek kell lennie a vérzésnek.

Nem igazán. gyógyszer mellett pont hogy kevesebbnek kell lennie a vérzésnek.
Emós vagy és vagdosod a karod? Akkor ez normális!
Én gyógyszer mellett is erõsen vérzek a 7 napos szünetben, fõleg elsõ két nap. Most, kb 1 év szedés után veszem észre, hogy csökken talán a mennyisége.
Nekem is nagyon erõs az elsõ 2 nap.. aztán meg szinte alig van. Szerintem egyénenként változó.. :) De ha nagyon zavar, menj el dokihoz, biztos tud segíteni, lehet ír fel másik gyógyszert. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
Fogigátló mellett 6 napig van meg. Az orvosom szerint nem baj, mert pcos is vagyok. Ha zavar, váltsunk, ezt mondta, annyira nemgáz. Nem akarok váltogatni. Az elsõ 2 napon annyira nem erõs, majd a 3-4. napon majd meghalok, ömlök. 5-6. nap meg már a vége, ott is gyenge, barnás. Szóval mindenkinél más, és én több mint egy éve szedem és nincs változás.

Diane 35-t szedek, és most szeretném, ha 4-5 nappal később jönne meg! Mit tegyek?

Legjobb válasz: A következõ levélbõl vegyél be annyit, amennyivel el szeretnéd tolni, majd hagyd, hogy megjöjjön, és kezdj egy újabb levelet.

A következõ levélbõl vegyél be annyit, amennyivel el szeretnéd tolni, majd hagyd, hogy megjöjjön, és kezdj egy újabb levelet.
Semmit ne tégy, hogy eltold, mivel nem is lehet. A fogi bogyi szedése során a menstruáciod mindig pontosan jön meg, nem lehet eltolni az idöpontját. És ne is probáld meg. Amit az elöttem szolo irt, az meg egészségtelen meg hülyeség is!!!

Csajszik! Ha Revalid samponnal mosom a hajam, és szedem a kapszulát gyorsabban nő a hajam?

Legjobb válasz: nekem anyum szedi,annyit nõtt a haja...ugye szülésnél neki nagyon sok kihullott(már nagyon rég),és voltak üres kis foltok helyenként,de most szedi 2hónapja,és visszanõtt neki minden...szóval elvileg nagyon hatásos

nekem anyum szedi, annyit nõtt a haja...ugye szülésnél neki nagyon sok kihullott(már nagyon rég), és voltak üres kis foltok helyenként, de most szedi 2hónapja, és visszanõtt neki minden...szóval elvileg nagyon hatásos
Én használtam Revalidot, tul sok változást nem tapasztaltam, de minden ember más.Próbáld ki!

Két éve szedem a Yadine fogamzásgátlót és és most kezdtem el egy hete a szünet utáni levél szedését. A 7. napon is abbahagyhatom a gyógyszert végleg? Babát szeretnék, ha abbahagyom bármikor teherbe eshetek már?

Legjobb válasz: Szerintem is szedd be még ezt a levelet, ha most abbahagyod, lehet, hogy nagyon összezavarodik a szervezeted! Nem kell 3 hónapot várni, hogy kitisztuljon a szervezeted, hisz ha nem szeded, akkor már nincs a szervezetedben! Úgy szokták mondani (én is nõgyógyásztól hallottam), hogy a köv. természetes menstruációig kell védekezni, és utána próbálkozni. De azt is csak azért, hogy könnyebben meg lehessen állapítani a szülés várható idõpontját!

Szerintem is szedd be még ezt a levelet, ha most abbahagyod, lehet, hogy nagyon összezavarodik a szervezeted! Nem kell 3 hónapot várni, hogy kitisztuljon a szervezeted, hisz ha nem szeded, akkor már nincs a szervezetedben! Úgy szokták mondani (én is nõgyógyásztól hallottam), hogy a köv. természetes menstruációig kell védekezni, és utána próbálkozni. De azt is csak azért, hogy könnyebben meg lehessen állapítani a szülés várható idõpontját!
Ha 2 éve szeded a tablettát, akkor az az 1 hónap már nem olyan sok. Gondolj bele, van akinek 1-2 évig kell próbálkoznia míg a baba összejön. Szerintem nem érdemes félbehagyni a levelet, mert ha babát akarsz, akkor most végképp nem hiányzik egy jó kis hormonzavar.
Abbahagyhatod, de az megzavarná nagyon a ciklusod. Inkább szedd be még azt a levelet, amit szedsz, és utána hagyd el. Sõt a dokik javasolnak 3 hónapig más védekezést, amíg a szervezet megtisztul a gyógyszertõl. Amúgy igen, bármikor teherbe eshetsz, de a tabi elhagyása megzavarhatja a ciklust.

Stodette fogamzásgátlót szedek. Hétvégén nyaralni készülünk, és nekem épp akkor fog megjönni. Most vettem be az utolsó szemet. Ha nem tartok most szünetet, akkor az azt jelenti, hogy ebben a hónapban kimarad a menstruációm? Valaki használta már így?

Legjobb válasz: Igen,akkor most kimarad,kihagyás nélkül szedd be a következõ levéllel is és majd ha azt is beszedted akkor fog megjönni.Mikor én toltam el így a havimat kicsit fájt a hasam meg a cicim is feszült de amúgy semmi para vele.

Igen, akkor most kimarad, kihagyás nélkül szedd be a következõ levéllel is és majd ha azt is beszedted akkor fog megjönni.Mikor én toltam el így a havimat kicsit fájt a hasam meg a cicim is feszült de amúgy semmi para vele.
. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásod, valószínû, hogy még nem hallottál errõl a gyógyszerrõl.A tájékoztatóban le van írva, hogy így lehet késleltetni a menstruációt.Arra lettem volna kíváncsi, hogy másnál hatásos volt-e :( Sajnos én olyankor a görcsöktõl fel sem bírok állni, ezért szerettem volna eltolni. :( még egyszer köszönöm a sokatmondó kommentedet
A kérdező hozzászólása: Kedves Második Hozzászóló!Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!!!!!

Fogamzásgátlót szedek már több mint 1 hónapja, és most egy kicsit megvagyok fázva és szedek mellette gyogyszereket, sinecodot, doxycyclin-zentivát, és c-vitamint is meg béres cseppet, baj ha ezeket szedem a fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.

szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.
A Doxycyclin egy antibiotikum, ami a fogamzásgátlók hatását csökkenti. Abban a ciklusban, amelyikben ezt szeded, a fogamzásgátló gyakorlatilag nem véd, tehertbe eshetsz mellette. Gondoskodnod kell másféle védekezésrõl is.

Ma este jön a barátom 1hétre hozzám (külföldi-távkapcs) és megjött! Antibaby-t szedek és még 4 szemem hátra volt. Most mit tegyek? Ötletek? Hogy szeretkezzünk? Ha szedem attól tovább akkor kevésbé lesz meg?

Legjobb válasz: Mindenképp szedd tovább! Mennyire szokott megjönni, mennyi ideig tart? Tabinál általában nem olyan vészes. Beszéld meg vele, lehet, nem zavarja, és akkor gumival mehet.

Mindenképp szedd tovább! Mennyire szokott megjönni, mennyi ideig tart? Tabinál általában nem olyan vészes. Beszéld meg vele, lehet, nem zavarja, és akkor gumival mehet.
Szerintem ne foglalkozz vele, mi mindig csináljuk, nem számít ha megvan.
És mi itt a probléma? Kb úgy is addigra jön meg, amikor õ elmegy, vagy maximum az utolsó együtt töltött napon. O.o Mindenképp szedd rendesen a tabit, aztán szeretkeztek amikor tudtok.
A kérdező hozzászólása: épp ez a baj, hogy már megjött
De hát miért jött meg ha még 4szem hátra van? Rosszul szedted? Amúgy szerintem szedd tovább mindenképp, és szedd rendesen!

Pajzsmirigy alúlmüködésem van! A TSH 6. 01 thyreoiditis okozta hypothyreoid struma van. L-Thyroxint szedek 50 szedek. HA a gyógyszer mellé szedem szelén és most kezdtem el a jodid tablettát vajon jót teszek e? A kilók nem akarnak menni le?

Legjobb válasz: Szerintem egy Endokrinológus szakorvost kérdezz meg az a biztos. De ha az orvosod javasolta, akkor biztosan jó. Egyébként ha alúlmûködésed van, nem valószínû hogy addig fogyni fogsz, mivel ez egy anyagcsere betegség. Túlmûködésnél fogyás, aulmûködésnél hízás az egyik tünet a sok közül. Lehet hogy a testmozgás segítene a fogyásban, de nem vagyok biztos benne. talán az orvosod tud valami megoldást. Jobbulást!

Szerintem egy Endokrinológus szakorvost kérdezz meg az a biztos. De ha az orvosod javasolta, akkor biztosan jó. Egyébként ha alúlmûködésed van, nem valószínû hogy addig fogyni fogsz, mivel ez egy anyagcsere betegség. Túlmûködésnél fogyás, aulmûködésnél hízás az egyik tünet a sok közül. Lehet hogy a testmozgás segítene a fogyásban, de nem vagyok biztos benne. talán az orvosod tud valami megoldást. Jobbulást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!