Találatok a következő kifejezésre: Ha szedek és a peteérésem (14 db)

Ha rendszertelen a menzesz, és a peteérés, akkor segít, ha néhány hónapig fogamzásgátlót szedek?

Azt hallottam a fg abbahagyása után nagyon könnyen teherbe lehet esni.Ez igaz?

Legjobb válasz: Részemrõl nem igaz.Amikor abbahagytam hónapok után sem állt be, és ráadásul nem is volt peteérésem.Erre szedtem más gyógyszereket.Ebben a kérdésben segít egy jó nõgyógyász, de én nem szednék mégesgyszer fogamzásgátlót.

Részemrõl nem igaz.Amikor abbahagytam hónapok után sem állt be, és ráadásul nem is volt peteérésem.Erre szedtem más gyógyszereket.Ebben a kérdésben segít egy jó nõgyógyász, de én nem szednék mégesgyszer fogamzásgátlót.
Szia! Az tény , hogy beállítja a menzeszt, de a tabi mellett nincs peteérés, épp ezért fogamzásgátló. Vannak esetek, amikor valaki tabi mellett esik teherbe, nekik valószínû nem hatnak kellõképpen a fg hormonjai és van peteérésük. Én 3 évig szedtem fogamzásgátlót, decemberben hagytam abba, volt egy tabimentes ciklusom és most 7 hetes kismama vagyok. Nekem a tabi elõtt sem volt problémám a menzesszel, mivel neked most rendszertelen, lehet a tabi elhagyása után is nehezebben fog helyreállni. Szerintem csak ebbõl a célból ne kezdd el a tabi szedését, inkább menj el az orvosodhoz, beszéld meg vele, Õ biztosan tud segíteni - lehet Õ is a tabit fogja ajánlani:-). Sok sikert és kitartás!
A tabi amíg szedtem, nekem is beállította, de utána......Nem mindenkinél válik be.De amúgy a teherbeesés nálam bejött:-)Nem az elõzõ esetben amit írtam, mert az régebben volt, hanem most, abbahagytam , és két hétre rá baba:-)
én biztos nem kezdeném el még egyszer szedni a gyógyszert. Mondjuk nekem nem volt rendszertelen az abbahagyása után sem, mert egybõl beállt 28 napra, pedig jó sok évig szedtem.
Jóval a szülés után az én dokim azt mondta, hogy szedjek 3 hónapig fogamzásgátlót, mert az majd beállítja a szabályos ciklust és csak utána próbálkozzunk újra!Sikers volt, jötta második baba! Nekem bevállt! Hallgass a dokidra! A legjobbakat!

Ha szedek fogamzásgátlót és a peteérésem idején vagyunk, akkor is véd biztonságosan a tabletta?

Sziasztok! Lyndinette 20-at szedek és a 2. levél felénél járok és most holnap van a peteérésem elvileg. Olvastam olyat, h a gyógyszer megakadályozza a peteérést... Csak kíváncsi lennék, hogy ilyenkor is tuti e a tabletta!? :)

Legjobb válasz: Szia! Igen! Pont ez a lényeg, hogy a tabi megakadályozza a peteérést, ezért véd. Ezen alapszik a védelem.... Ha már 1,5 levelet beszedtél, akkor pedig fõleg nincs semmi félni valód! :)

Szia! Igen! Pont ez a lényeg, hogy a tabi megakadályozza a peteérést, ezért véd. Ezen alapszik a védelem.... Ha már 1, 5 levelet beszedtél, akkor pedig fõleg nincs semmi félni valód! :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a választ, megnyugtattál :)

Ha fogamzásgátló tabletta szedek és a megvonásos vérzésem erősebb a megszokottnál és darabos, az azt jelenti, hogy volt peteérésem a hónapban?

Legjobb válasz: Nem. Ez azt jelenti, hogy távozott a méhnyálkahártya. Tudod, minden egyes megvonásos vérzésnél és menstruációnál ez történik...

Nem. Ez azt jelenti, hogy távozott a méhnyálkahártya. Tudod, minden egyes megvonásos vérzésnél és menstruációnál ez történik...
Nem volt! Sürgõsen nõgyógyász, lehet ezer oka, de leginkább myoma
A kérdező hozzászólása: Hát azért az remélem nem. Egyébként olyan 9 napos volt a vérzés, ami sok. Mindenképp megemlítem hónap végén a nõdokinak, amikor megyek. Pláne, ha a következõ alkalommal is elõfordul...

Ha peteérést elösegitö gyogyszert szedek és közbe teherbe esek, az nem árt a babának?

Legjobb válasz: Természetesen nem, hiszen az a cél, hogy legyen peteérésed, tehát teherbe tudj esni. Ilyen célból csak olyan bogyókat ad az orvos, amivel nem árthat egyesetleges terhességnek sem.

Természetesen nem, hiszen az a cél, hogy legyen peteérésed, tehát teherbe tudj esni. Ilyen célból csak olyan bogyókat ad az orvos, amivel nem árthat egyesetleges terhességnek sem.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha 3 hónapon át szedem a fogamzásgátlót akkor helyreállhatnak a hormonjaim és beindulhat a peteérésem?

Szedtem clostyt 3 cikluson át de nem hatott mert továbbra sincs peteérésem.

Legjobb válasz: Szerintem ha a clostitól nem volt, akkor ettõl sem lesz peteérésed. Inkább menj el kivizsgálásra. Hormonlabor + pajzsmirigy + terheléses cukor és inzulin vérvétel. Ebbõl megtudhatod, mi a gond.

Szerintem ha a clostitól nem volt, akkor ettõl sem lesz peteérésed. Inkább menj el kivizsgálásra. Hormonlabor + pajzsmirigy + terheléses cukor és inzulin vérvétel. Ebbõl megtudhatod, mi a gond.
Ezt javasolta az orvosod?vérvételen nem voltál, hogy kiderüljön a hormonjaid rendben vannak e?

Ha szedem a clostilbegyt akkor mikor legyünk együtt a párommal elég a peteéréskor csak ha sokat vegyunk együtt? Vagy máskor nagyobb esély van rá? Kinek mi volt a tapasztalat? és kinek hányadik hónapban jött össze a baba! Nekem ez a második hónapom!

Legjobb válasz: Szia nekem a doki uh-on figyelte mikor van peteérés, 12-14-16-18 napokon kellett együtt lennünk, viszont elõtte 5 napig nem volt szabad. Ezt egy hormonkúra elõzte meg. Elsõ hónapban jött össze a baba. Most 3 és fél éves nagy legény!

Szia nekem a doki uh-on figyelte mikor van peteérés, 12-14-16-18 napokon kellett együtt lennünk, viszont elõtte 5 napig nem volt szabad. Ezt egy hormonkúra elõzte meg. Elsõ hónapban jött össze a baba. Most 3 és fél éves nagy legény!
ilyenkor gátolva van a peteérés...semmi megtermékenyíthetõ petéd nincs!
A tabletta éppen azt okozza, hogy nincs is peteérésed! (Feltéve, hogy rendesen szeded) Így aztán nem lehetsz terhes, mindegy, hogy a ciklusod melyik napján vagytok együtt.
A tabi feladata, hogy gátolja a peteérést, szóval nem nagyon szabadna teherbe esned.
A tabletta nem a bágyazódást gátolja (az a spirál). A tabletta olyan hormonokat tartalmaz, amitõl a szervezeted "azt hiszi", hogy terhes vagy, ezért nem érlel petesejtet. Ezért nem is menstruáció a tabletta szedése alatti vérzés, hanem megvonásos vérzés. És ha nincs minek megtermékenyülni, akkor ugye nem is lehetsz terhes.
A fogamzásgátló tabletta sem a peteérést, sem a megtermékenyítést nem gátolja, ellenben akadályozza a petesejt beágyazódását a méh falába. A fogamzásgátló tabletta a szedési szüneti napok alatt is véd. Mint ahogy ezt feltételezhetõen írja is a gyógyszer mellé adott tájékoztató, amit természetesen alaposan átolvastál, ugye?
szal akkor ha véletlen van ovulációm és én akkor voltam együtt elõtte nap a barátommal, de tabit szedek akkor nincs gáz?

Ha reggel és este fehérjeport iszok és délben eszem valmi könnyű kaját, az milyen hatással lehet a peteérésre? Clostilt szedek.

Legjobb válasz: Nem, nincs hatása! Csak sima fehérje. A gyorséttermi kaját meg a zsíros ételeket viszont érdemes kerülni, azok rosszul befolyásolhatják az ovulációdat. De ha könnyû kaja, akkor ez téged nem fenyeget gondolom. A Clostil-ra meg fõleg nincs hatással ez az étrend!

Nem, nincs hatása! Csak sima fehérje. A gyorséttermi kaját meg a zsíros ételeket viszont érdemes kerülni, azok rosszul befolyásolhatják az ovulációdat. De ha könnyû kaja, akkor ez téged nem fenyeget gondolom. A Clostil-ra meg fõleg nincs hatással ez az étrend!

Peteérésnél felugrik a testhő, és ha fogamzásgátlót szedek, ami (elvileg) megakadályozza a peteérést, akkor is lehet magas a hőm?

Nekem jelenleg 37 és 37.1 között változik már 3 napja. 1 hét múlva kellene megjönnie.

Legjobb válasz: Ilyen "jót" kérdeztem, hogy senki sem tud valami választ adni? :D

A kérdező hozzászólása: Ilyen "jót" kérdeztem, hogy senki sem tud valami választ adni? :D
hát ha következõ héten kéne megjönnie, akkor nem vagy késésben, peteérés általában fél idõben van, tehát mostanában volt, és pár napig eltarthat, szal ha a bogyó miatt nincs peteérés elvileg akkor is megnövekedhet a hõ, nekem is magasabb volt mostanában, a hormonok azért dolgoznak, de lehet megfázástól is, meg gyulladástól is, nekem szerintem tuti a fogam miatt volt hõemelkedésem, amúgyis magasabb a hõm általában, de nem ennyire van akinek terhesség elõtt, meg menzi idején se magasabb

Balerát szedek 5 napja, mennyi idő múlva fejti ki biztosan a hatást és peteérés alatt is ugyan olyan biztonságos még ha csak ilyen rövid ideje szedem?

Most kezdtem el a fogamzásgátlást.

Legjobb válasz: A fogamzásgátó peteérés idején is ugyanolyan védelmet nyújt, mint egyéb más napokban...szóval nem kell aggódnod. Én is Belarát szedek és 1-1,5 hét kell hogy megfelelõen kiakakuljon a védelem...szóval nyugalom:)

A fogamzásgátó peteérés idején is ugyanolyan védelmet nyújt, mint egyéb más napokban...szóval nem kell aggódnod. Én is Belarát szedek és 1-1, 5 hét kell hogy megfelelõen kiakakuljon a védelem...szóval nyugalom:)
A foamzásgátló tabletta lényege az, hogy meggátolja a peteérést! Ha a gyógyszered tájékoztatójára nem az van írva, hogy csak akkor véd az elsõ hónapban ha az mensi elsõ napján kezdted el szedni, akkor nem kell izgulnod. A következõ hónapokban pedig már egyáltalán nem kell gondolkozni, hogy véd-e peteérés idején, mert nem lesz peteérésed (ha rendesen szeded a gyógyszert)!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!