Találatok a következő kifejezésre: Ha szedek és (886 db)

Ha szednék fogitabit, az ugyebár biztonságosan "ellenáll a megtermékenyítésnek". viszont! Hogyan működik? Ha szedem, és belém élveznek, miért, vagyis mitől nincs semmi 'baj'?

Bocsi a hülye kérdésért, kissé tájékozatlan vagyok, és szeretném tudni mi történne bennem.. (:

Legjobb válasz: A tablettában lévõ hatóanyag többek között meggátolja a peteérést, magyarul nem zajlik le a normális ciklus, így nem is eshetsz teherbe, mert nincs megérett petesejt, ami mg tud termékenyülni a közösülés során. Az, hogy rendszeres idõközönként van vérzése a gyógyszert szedõknek is, az nem menzesz, hanem úgynevezett megvonásos vérzés, tehát egyfajta "mû" dolog, nem természetes. Általában úgy van, hogy 21 napig kell szedni, majd van 7 nap szünet, ezalatt valamikor megjön, nekem pl a 4. gyógyszermentes napon szokott, és ha elmúlt, ha nem, a 8. napon el kell kezdeni szedni az új levelet. Egyet nagyon jegyezz meg kérlek! 100%-os védelem NINCS! Kivételek mindig lehetnek, a gyógyszer mellett is teherbe lehet esni, van valami csekély százaléknyi esély, talán csak 1, de az is valami! Szóval olyankor mégis megérik a petesejt és meg tud termékenyülni, vagy felborul a hormonháztartás és nem hat megfelelõen a gyógyszer. Nem akarlak elijeszteni, ha úgy érzed, szedd nyugodtan, reméljük, hogy nem kell sokat kísérletezgetni a megfelelõ gyógyszer megtalálásáig! Nekem bevált az elsõ (Lindynette20), talán annyi mellékhatása van, hogy ingerlékenyebb és érzékenyebb vagyok mióta szedem, de ezt lehet, hogy a 2 kétéves gyerkõcömnek is köszönhetem.. :D (ikrek) Van viszont olyan nõ, aki kitudja hány fajta gyógyszert kipróbált, mire egy bevált Neki.. Bocsi, hogy ilyen sokat írtam és eléggé összefüggéstelenül is, remélem azért érted, hogy mit szerettem volna elmondani. Üdv: 31/N

A tablettában lévõ hatóanyag többek között meggátolja a peteérést, magyarul nem zajlik le a normális ciklus, így nem is eshetsz teherbe, mert nincs megérett petesejt, ami mg tud termékenyülni a közösülés során. Az, hogy rendszeres idõközönként van vérzése a gyógyszert szedõknek is, az nem menzesz, hanem úgynevezett megvonásos vérzés, tehát egyfajta "mû" dolog, nem természetes. Általában úgy van, hogy 21 napig kell szedni, majd van 7 nap szünet, ezalatt valamikor megjön, nekem pl a 4. gyógyszermentes napon szokott, és ha elmúlt, ha nem, a 8. napon el kell kezdeni szedni az új levelet. Egyet nagyon jegyezz meg kérlek! 100%-os védelem NINCS! Kivételek mindig lehetnek, a gyógyszer mellett is teherbe lehet esni, van valami csekély százaléknyi esély, talán csak 1, de az is valami! Szóval olyankor mégis megérik a petesejt és meg tud termékenyülni, vagy felborul a hormonháztartás és nem hat megfelelõen a gyógyszer. Nem akarlak elijeszteni, ha úgy érzed, szedd nyugodtan, reméljük, hogy nem kell sokat kísérletezgetni a megfelelõ gyógyszer megtalálásáig! Nekem bevált az elsõ (Lindynette20), talán annyi mellékhatása van, hogy ingerlékenyebb és érzékenyebb vagyok mióta szedem, de ezt lehet, hogy a 2 kétéves gyerkõcömnek is köszönhetem.. :D (ikrek) Van viszont olyan nõ, aki kitudja hány fajta gyógyszert kipróbált, mire egy bevált Neki.. Bocsi, hogy ilyen sokat írtam és eléggé összefüggéstelenül is, remélem azért érted, hogy mit szerettem volna elmondani. Üdv: 31/N
fogamzásgátló tabletta mûködése ezt pötyögd be googleba.
Az a neve hogy fogamzásgátló, benne van a nevében a mûködése, egyszerûen olyan hormonról van szó ami megakadályozza a megtermékenyülést. Szval a sperma beléd mehet akk sem tudja a petesejtet megtermékenyíteni.
az biztonságosabb, ha fog.gátló helyes szedése mellett a párod nem élvez beléd!
Ha mértékkel iszok tuti nem. Lényeg: ne hányd ki! :-D
*iszol
Szia! Szte, is örülni fog neki ;) 14/L
A lényeg h ne hányd ki!! Vagyis ne igyál annyit h "vuk" legyen... L20
Szerintem ne igyál.A tájékoztatóban benne van, hogy mit lehet és mit nem.

L-Karnitint ha szedek és naponta fél órát tornázom persze figyelek étkezésemre fogyhatok tőle?

Legjobb válasz: ne fél órát tornázz hanem 1-et és akkor igen.

ne fél órát tornázz hanem 1-et és akkor igen.
Igen fogyhatsz...de én a szûztea fortét ajánlom : )

Hány napnak kell eltelnie hogy hasson a fogamzásgátlo? Ha szedem a gyogyszert és megvan és ugy sexelünk pároomal és ugy élvez belém, akkor nem eshetek ugye teherbe ugyan ugy (ha szedem a tabit)?

most fogok nögyogyihoz menni:S eléggé félek.

Legjobb válasz: Ne félj, és nem kell semmidet sem szégyelni. Meg fog vizsgálni a doki, úgyhogy le kell majd vetkõznöd (felsõ maradhat). Ha a mensid elsõ napjától szeded majd a tabit, akkor már az elsõ szemtõl hatni fog. De majd olvasd el alaposan a betegtájékoztatót, mert abban minden benne lesz. Lehet, hogy a soki adni fog a tabiról egy kis ismertetõ füzetet is. Ha a tabit rendesen fogod szedni, akkor nem eshetsz teherbe. A párod pedig nyugodtan beléd élvezhet.

Ne félj, és nem kell semmidet sem szégyelni. Meg fog vizsgálni a doki, úgyhogy le kell majd vetkõznöd (felsõ maradhat). Ha a mensid elsõ napjától szeded majd a tabit, akkor már az elsõ szemtõl hatni fog. De majd olvasd el alaposan a betegtájékoztatót, mert abban minden benne lesz. Lehet, hogy a soki adni fog a tabiról egy kis ismertetõ füzetet is. Ha a tabit rendesen fogod szedni, akkor nem eshetsz teherbe. A párod pedig nyugodtan beléd élvezhet.
Azért kicsit ovatosABB lennék mint az elõttem szóló , mert a barátnõm is azt hitte, hogy az elsõ szem után, de mikor terhes lett, a doki megerõsítette, hogy mive olyan alacsony a hormontartalma a mai fogamzásgátlóknak, ezért az elsõ levél alatt mé g elõfordul peteérés, tehát jobb beszedni a 21 szemet, majd egyszer megjön és a következõ ciklusban már véd. A csikloméretedet pedig nem kell szégyellni, mert biztos nem te nyújtogattad, hanem genetikailag ilyen, bátran menj a dokihoz..és májfunkcióvizsgálatot kérj, ha ez nem lenne a dokinak egyértelmû., mert nekem az kimaradt és olyan fogamzásgátlót kaptam, ami nem is volt jó nekem.
A legbiztosabban akkor véd ha elfogyott 1 havi adag. Nem kell szégyelned semmit, pláne nem a nõgyógyász elött. Gondolj arra, hogy naponta hány nõ fordul meg nála, és egyáltalán nem férfi (ha férfi a dokid) szemmel fogja nézni a nemi szerved. Amúgy engem nem vizsgált meg mikor felirattam. És ne félj! Nagyon jó fej lesz! :)
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok:) köszi a válaszokat:) örülök h. ilyen rendes emberek válaszoltak:)
A kérdező hozzászólása: ha legalább várok egy hetet vagy másfelet ugy már biztonságosabb nem?:) (tabletta)

Ha fogamzásgátlót szedek és valahogy mégis teherbe esek - de erről nyilván nem tudok - de tovább szedem a bogyót akkor a 7 napos szünetben ugyan úgy lesz megvonásos vérzés?

Tudom hogy kicsi az esélye de elfelejtettem bevenni egy bogyót, másnap szeretkeztünk párommal és most elgondolkodtam, ha én vagyok az a 0,001% aki teherbe esik azt honnan tudom meg? :)

Legjobb válasz: Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0,001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0, 001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Normális az, ha fogamzásgátlót szedek, és pecsételően vérezgetek, akkor is, ha már nem menstruálok? Mikortól leszek védett? (8 napja szedem)

Milligestet szedek, ez az els? tabletta, amit kaptam, már 8-at bevettem, nemrég múlt el a mensim. (az els? napjától szedtem a tabit). Mégis azt vettem észre, hogy pecsétel?, gyenge vérzéseim vannak. Normális ez? Mikor fog elmúlni?

Legjobb válasz: Ne aggódj nekem is így volt a mensturációs idõszakomat beleszámítva 2 hétig,várd meg hogy teljesen elmúljon a vérzés és akkor már bõven védett leszel!Én is milligestet szedek!Légy türelmes,és elégedett leszel vele!nekem bevált!

Ne aggódj nekem is így volt a mensturációs idõszakomat beleszámítva 2 hétig, várd meg hogy teljesen elmúljon a vérzés és akkor már bõven védett leszel!Én is milligestet szedek!Légy türelmes, és elégedett leszel vele!nekem bevált!
Pont egy elõzõ kérdezõnek is leírtam:) Nekem a dokim azt javasolta, az elsõ hónapban-azaz levélnél-védekezzünk másodlagosan is. Az elsõ 3 levélnél elõfordulhatnak vérzések. Utána viszont már nem normális, akkor szólni kell a dokinak, hogy mást írjon fel.
Énis most kezdtem el szedni 1hete amikor te, bár én nem Milligestet szedek és még most is a mensim után 4napja is vannak ilyen vérzéseim...anyut megkérdtem de azt mondta h ez ilyenkor még természetes:) ...

Van ugy vki aki terhes és szedi a Bromocriptint? Ha szedi akkor ö mire?

Legjobb válasz: A bromocriptint a prolaktin visszaszorítására szokták alkalmazni. Te mire szeded, magas volt az értéke??????Remélem orvosi utasításra szeded terhesen!De gondolom igen!!!

A bromocriptint a prolaktin visszaszorítására szokták alkalmazni. Te mire szeded, magas volt az értéke??????Remélem orvosi utasításra szeded terhesen!De gondolom igen!!!
Igen, én szedem, azért mert magas volt a prolaktin szintem. Most vagyok 6 hetes, és azt mondta a dokim, hogy 11-12 hétig szednem kell, nehogy megugorjon a szint!!! Veled mi van? Te miért szeded?
Én is babát várok és még szedem a bromocriptint, de magas lett tõle a CK-MB szintem, ami elég aggasztó, mert infarktust okoz....ma megyek dokihoz és meg kell ismételni a labort, remélem semmi gond nem lesz:((( Nem dohányzom, nem iszom, nagyon figyelek a picire...de ha abbahygom a bromocritpint, akkor elvetélhetek...69-es csapdája

Ma este jön a barátom 1hétre hozzám (külföldi-távkapcs) és megjött! Antibaby-t szedek és még 4 szemem hátra volt. Most mit tegyek? Ötletek? Hogy szeretkezzünk? Ha szedem attól tovább akkor kevésbé lesz meg?

Legjobb válasz: Mindenképp szedd tovább! Mennyire szokott megjönni, mennyi ideig tart? Tabinál általában nem olyan vészes. Beszéld meg vele, lehet, nem zavarja, és akkor gumival mehet.

Mindenképp szedd tovább! Mennyire szokott megjönni, mennyi ideig tart? Tabinál általában nem olyan vészes. Beszéld meg vele, lehet, nem zavarja, és akkor gumival mehet.
Szerintem ne foglalkozz vele, mi mindig csináljuk, nem számít ha megvan.
És mi itt a probléma? Kb úgy is addigra jön meg, amikor õ elmegy, vagy maximum az utolsó együtt töltött napon. O.o Mindenképp szedd rendesen a tabit, aztán szeretkeztek amikor tudtok.
A kérdező hozzászólása: épp ez a baj, hogy már megjött
De hát miért jött meg ha még 4szem hátra van? Rosszul szedted? Amúgy szerintem szedd tovább mindenképp, és szedd rendesen!

Elmehetek bulizni mandulagyulladással? Antibiotikumot szedek. Kedden lesz egy buli és elszeretnék menni. Szerintem akkor már nem leszek rosszul de ugye nem eshetek jobban vissza ha szedem az antibiotikumot?

Tegnap voltam orvosnál 38 fokos láz ízületi fájdalom stb... és kiderült hogy mandulagyulladásom van még ma a lázam 37,8 - 38 között van. Orvos írt fel antibiotikumot azt szedem.

Legjobb válasz: Nekem a doktor mást írt fel nem tudom már mert anyu váltotta ki... de nem kapott olyat ezért én is Aktil-t szedek :D De nem duó ez csak sima Aktil. De 3 napja folyton lázam van... 38 és 39 között... Nem múlik semmi :\ mondjuk a mellkasom már nem fáj annyira mert nekem 2 napig borzasztóan fájt a mellkasom és második nap láz is lett ekkor mondta a doki hogy mandulagyulladás majd felírt vmit olyan nincs a gyógyszertárakba pedig 4 ben is voltunk... mert régi gyógyszer de az Aktil ugyan az azt mondták. De semmit nem javulok lázam van fáj a nyelés jobb oldalt be van dagadva és gennyes a mandulám. Lehet hogy vészmadár vagyok :D De attól félek ki kell szedetni a mandulám. Remélem meggyógyulok :\ nagyon rossz és félek holnapra se múlik 3 napja lázam van nyelni alig bírok. Szerinted meddig tart még ez??

A kérdező hozzászólása: Nekem a doktor mást írt fel nem tudom már mert anyu váltotta ki... de nem kapott olyat ezért én is Aktil-t szedek :D De nem duó ez csak sima Aktil. De 3 napja folyton lázam van... 38 és 39 között... Nem múlik semmi :\ mondjuk a mellkasom már nem fáj annyira mert nekem 2 napig borzasztóan fájt a mellkasom és második nap láz is lett ekkor mondta a doki hogy mandulagyulladás majd felírt vmit olyan nincs a gyógyszertárakba pedig 4 ben is voltunk... mert régi gyógyszer de az Aktil ugyan az azt mondták. De semmit nem javulok lázam van fáj a nyelés jobb oldalt be van dagadva és gennyes a mandulám. Lehet hogy vészmadár vagyok :D De attól félek ki kell szedetni a mandulám. Remélem meggyógyulok :\ nagyon rossz és félek holnapra se múlik 3 napja lázam van nyelni alig bírok. Szerinted meddig tart még ez??
ilyen véletlent.Nekem is mandulagyulladásom van.elõzõ hét pénteken kezdõdött és kb 3 napig nagyon magas lázam volt.5 nap mire elmúlt.Nem eshetsz vissza.Én 12 órát dolgozok naponta és az 5. nap után visszamentem dolgozni.Semmi bajom.Hideg jégkrémet is ettem azóta és semmi bajom.Keddig pont el fog múlni max egy kicsit gyengébb leszel mint a betegséged elött de az is elmúlik az 5. nap után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Akkor elmegyek alkoholt meg kerülöm :D az biztos
Szeintem ha nincs már lázad addigra akkor még azt is ihatsz.Elvileg a szesz fertõtleníti a torkod.Nekem aktil duo-t írt fel az orvos.Neked milyen antibiotikumot?Írd le a nevét légyszi!Kíváncsi vagyok rá.
Maximum egy hétig.Annál tovább semmiképpen!Túl leszel rajta.Nekem is nagyon rossz volt.Életemben nem éreztem magam még olyan betegnek.Akár mit szedtem be nem ment le a lázam.A manduládat pedig addig nem szedik ki amíg gyulladásban van.Hozzá sem nyúlnak.Esetleg ha rendbe jöttél és már semmi bajod akkor dönthetnek úgy, hogy kiszedik.Mindenképp át kell vészelned ezt a néhány napot.Gondolom te elég fiatal lehetsz azért kaptál kisebb dózisú antibiotikumot.Kitartás, nemsokára már semmi bajod nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát 17 vagyok :) Lehet ezért kaptam ilyen gyógyszert :) Köszönöm a segítséget remélem minél hamarabb elmúlik. Egy jó jel az elmúlt 2 napban hiába szedtem lázcsillapítót nem ment le de ma beszedtem és lement a lázam :D egy jó jel, viszont mellette egy rossz is, hogy már bal mandulámra is átment a gyulladás...:\

Egy honapja Milligest tabit szedek es nem valt be. A doki a yasmint ajanlotta. Lehet gond ha nem ugyanazt a tabit szedem es pl nem ugyanabban az idopontban?

amilligestet minden reggel 8:00kor vettem be de nem nagyon felel meg nekem igy, es valtani szeretnek mondjuk 14:00ra.mi lephet fel ha megvaltoztatom a tablettat es a bevetelenek idopontjat?csokkenhet a gatlo kpesseg?mennyire biztonsagos az ilyen?

Legjobb válasz: Szerintem nem kellene még váltanod, hisz csak 1 hónapja szeded! Ennyi idõ alatt senkinek a szervezete nem szokja meg!Kell egy kis idõ neki!Ha megakarod változtatni a bevétel idõpontját, akkor azt a gyógyszermentes napok után, amikor elkezded szedni a köv. levéllel, az elsõ szemet 14:00-kor vedd be! Ezzel nem csökken a fogamzásgátló képessége! Próbáld meg minden nap nagyjából ugyanabban az idõpontban bevenni!

Szerintem nem kellene még váltanod, hisz csak 1 hónapja szeded! Ennyi idõ alatt senkinek a szervezete nem szokja meg!Kell egy kis idõ neki!Ha megakarod változtatni a bevétel idõpontját, akkor azt a gyógyszermentes napok után, amikor elkezded szedni a köv. levéllel, az elsõ szemet 14:00-kor vedd be! Ezzel nem csökken a fogamzásgátló képessége! Próbáld meg minden nap nagyjából ugyanabban az idõpontban bevenni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!