Találatok a következő kifejezésre: Ha szabadságon GYED után, már (3 db)

Ha szabadságon vagyok GYED után, már vehetek fel lakáshitelt?

Mert ugye amíg GYED-en vagyok, addig tutira nem fognak adni, de ha megszakítom a GYED-et és kiveszem a bent maradt szabadságomat, akkor az alatt már fel tudom venni a lakáshitelt, ugye? Csak az a bibi, hogy minimálbéren vagyok bejelentve és van egy gyerekem is. Férjem nincs. Tudnám fizetni a lakáshitelt, hiszen így is ki kell fizetnem 35 ezret albérletre (+ ott is a rezsi), miért ne fizethetném ezt a saját lakásomért? Amúgy is félszocpollal 7 milla feletti lakást nem is vehetnék, az meg nem akkora nagy kölcsön. Szerintetek fognak adni?

Legjobb válasz: Amennyiben adsz fedezetet a hitelfedezeti értékre, meg sem kérdezik, hogy dolgozol-e. Persze itt ugye az a kérdés, hogy adsz-e akkora fedezetet. Mert ha veszel egy hétmillás lakást, amelybe bedobsz három millió önerõt, akkor fogsz kapni, ha veszel egy hétmilliós lakást és kifizeted a hitelfelvétel költségeit és hétmilliót akarsz kérni, akkor nem fogsz kapni. Ez utóbbi esetben még egy ingatlant "be kell dobni", akkor meg fogod kapni.

Amennyiben adsz fedezetet a hitelfedezeti értékre, meg sem kérdezik, hogy dolgozol-e. Persze itt ugye az a kérdés, hogy adsz-e akkora fedezetet. Mert ha veszel egy hétmillás lakást, amelybe bedobsz három millió önerõt, akkor fogsz kapni, ha veszel egy hétmilliós lakást és kifizeted a hitelfelvétel költségeit és hétmilliót akarsz kérni, akkor nem fogsz kapni. Ez utóbbi esetben még egy ingatlant "be kell dobni", akkor meg fogod kapni.
A kérdező hozzászólása: Fedezet lehet pl. anyukám lakása?
Ilyen esetben a megvásárolandó ingatlan is lehet a fedezet??? Mi is hasonló cipõben járunk...
Egy ingatlanfedezetes lakáshitelt bejelentett minimálbérrel gond nélkül kaphatsz. De szükséged lesz önerõre (mint azt már elöttem is írták) 7M kölcsönhöz illik azért egy 10M fedezet. Vagy több kissebb értékû ingatlant is be lehet vonni. egy hitelszakértõ
ja és amit elfelejtettem: ha már szabin vagy akkor kaphatsz hitelt az elõzõ válaszadó

Ha már lassan a szabadságaimat kezdeném kivenni a GYED után, de közben mégsem tudok visszamenni dolgozni, akkor van még lehetőség változtatni és itthonaradni GYES-en?

A gyermekem tartós betegsége miatt maradnék mégis itthon .

Legjobb válasz: Én kivettem a szabim is, s mégis gyesen maradtam. Majd 3 éves korában visszamentem dolgozni.

Én kivettem a szabim is, s mégis gyesen maradtam. Majd 3 éves korában visszamentem dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Mit szólt a munkahelyed erre? Te is visszaígérkeztél, majd a szabik alatt szóltál, hogy mégsem mennél vissza ? Vagy te eredetileg is azt mondtad nekik, hogy kivennéd a szabikat , majd maradnál GYES-en ?
Mondtam, hogy visszamegyek, s a szabik végén, hogy mégsem. Tudomásul vették. 1 év múlva semmi gond nem volt, hogy mentem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál, sokat jelentett ez most nekem, mert teljesen bepánikoltam, hogy ilyenkor most mi van...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!