Találatok a következő kifejezésre: Ha szabadságon GYED után, (28 db)

A szabadságot (részarányosan ki nem vett) kifizetik, ha felmondanak? / Gyed után + idei/

Még van szabim, ami gyed alatt halmozódott fel + az idei rendes szabimb?l is alig adtak ki vmt. Hogy is van ez most?

Legjobb válasz: Normális munkahelyen kötelezõ a munkaviszony megszûnésekor az idõarányosan járó, de ki nem vett szabadság megváltása készpénzben. Nem normális (törvénytelenül mûködõ) munkahelyen bármi elõfordulhat:(

Normális munkahelyen kötelezõ a munkaviszony megszûnésekor az idõarányosan járó, de ki nem vett szabadság megváltása készpénzben. Nem normális (törvénytelenül mûködõ) munkahelyen bármi elõfordulhat:(

Mennyi szabadságom lesz ha visszamegyek GYED után?

2011. áprilisában született meg az első gyermekem, majd a Gyed alatt 2013 januárjában a második. Jövő nyáron megyek vissza dolgozni? Melyik évre mennyi szabi jár (közalkalmazott vagyok és 86-os)? (Apa kivette a gyerekek után járó pótszabikat).

Ha gyed után kiveszem az összegyűlt szabadságot, akkor annak összege több vagy kevesebb, mint a gyed?

Legjobb válasz: Több mert a szabadság fizetett és olyan mintha állományban lennél.Rendes fizut kapsz majd.

Több mert a szabadság fizetett és olyan mintha állományban lennél.Rendes fizut kapsz majd.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Nem biztos, hogy több lesz! Nekem pl kevesebb volt a szabim, mert a gyedembe beleszámított mindenféle pótlék meg extrák.


Ha GYES után visszamegyek, mennyi idő múlva rúghatnak ki? Elküldhetnek, amíg a GYES, GYED után visszamaradt szabadságomat töltöm?

Legjobb válasz: Nem szüntetheti meg a munkáltató a munkaviszonyt rendes felmondással a GYES folyósításának idõtartama továbbá az azt követõ 30 napon belül. Az idõközi felgyülemlett szabadságot a munkáltató köteles kiadni, de természetesen a védelmi idõ lejártával rendes felmondással is felmondhat, de akkor jár felmondási idõ, felmentés legalább a felére, esetleg végkielégítés, szabadságmegváltás, stb. tgyl

Nem szüntetheti meg a munkáltató a munkaviszonyt rendes felmondással a GYES folyósításának idõtartama továbbá az azt követõ 30 napon belül. Az idõközi felgyülemlett szabadságot a munkáltató köteles kiadni, de természetesen a védelmi idõ lejártával rendes felmondással is felmondhat, de akkor jár felmondási idõ, felmentés legalább a felére, esetleg végkielégítés, szabadságmegváltás, stb. tgyl

Ha gyed után visszamegyek dolgozni, akkor a szabadságot muszáj kivennem, vagy ki is fizettethetem?

Kislányom 2 éves lesz. Pont akkor kezdi a bölcsit, mikor lejár a gyedem, nem akarok gyere elmenni. Amíg beszokik, addig akarok itthon maradni szabadságon, a többit pedig pénzben szeretném kérni, ha van rá lehetőség?

Legjobb válasz: ezt a munkáltatóddal beszéld meg.egyébként én úgy csináltam,hogy nem vártam meg,hogy két éves legyen a fiam,hamarabb visszamentem,megszakítottam a gyedet.aztán kivettem a szabijaimat,így teljes fizetést kaptam.szeptember 12-én kezdte a fiam a bölcsit,akkor két hónapja szabin voltam.hagytam egy hónapot a beszoktatásra meg az elsõ betegségre.nekem ez azért érte meg,mert a fizum 40 ezerrel több,mint a gyedem volt.nekem nem fizették volna ki,ki kellett vennem.de így nem decemberben kezdtem a melót,hanem már októberben

ezt a munkáltatóddal beszéld meg.egyébként én úgy csináltam, hogy nem vártam meg, hogy két éves legyen a fiam, hamarabb visszamentem, megszakítottam a gyedet.aztán kivettem a szabijaimat, így teljes fizetést kaptam.szeptember 12-én kezdte a fiam a bölcsit, akkor két hónapja szabin voltam.hagytam egy hónapot a beszoktatásra meg az elsõ betegségre.nekem ez azért érte meg, mert a fizum 40 ezerrel több, mint a gyedem volt.nekem nem fizették volna ki, ki kellett vennem.de így nem decemberben kezdtem a melót, hanem már októberben
Mi írtunk egy megállapodást, hogy 2, 5 hétig leszek szabin, a tv-ben leírtak alapján x részét lehet kifizetni, azt kifizetik, a maradékot meg a nyár elejéig ki kell vennem (ez is le van írva valahol a tv-ben). A munkaügyessel egyeztess, hogy egyáltalán hajlanak-e ilyenre. Nálunk a fõnököm kérdezte, hogy ki akarom-e egyben venni, nekem nagyon sok szabim van, de nem is akartam, inkább szabin leszek, ha a bölcsiben beteg lesz a kisfiam, nekem így a jobb. Szóval van rá lehetõséged a tv. szerint.

Ha én gyed-en vagyok, a férjem igénybe veheti a gyerek után járó plusz 2 nap szabadságot?

Tavaly is gyed-en voltam, akkor nem volt gond, de most kavarnak a férjem munkahelyén. Valami ilyesmit mondanak, hogy gyed után nem jár. Akkor most mi van?

Legjobb válasz: Folyt: Nincs ilyen, hogy ha anya gyeden van, akkor apa nem igényelheti. De ha nagyon kötik az ebet a karóhoz, akkor mutassák meg, hova van leírva.

Folyt: Nincs ilyen, hogy ha anya gyeden van, akkor apa nem igényelheti. De ha nagyon kötik az ebet a karóhoz, akkor mutassák meg, hova van leírva.
Akkor egyszerû, kérjetek egy ÜRES nyomtatványt (egyébként azt nem értem, hogy milyen jogon töltik ki a férjed munkahelyén), a te munkáltatód nyilatkozatát húzd át, írd oda, hogy "Kijelentem, hogy nem állok munkaviszonyban." Dátum, aláírás.
A kérdező hozzászólása: Nem, nekünk csak az volt ráírva, hogy az anya munkáltatója igazolja, hogy a gyermek után járó pótszabadságot az anya nem veszi igénybe. Úgy tûnik, hogy ez minden munkáltatónál más.
Nekünk olyan volt a nyomtatvány, hogy résznyilatkozatok voltak rajta. A. Apa egyedülállóként igényli B. Anya munkáltatójának a nyilatkozata, hogy õ nem érvényesíti C. Anya munkanélküli. Nem volt ilyen a ti nyomtatványotokon?
A kérdező hozzászólása: Gondolom azért, mert munkanélkülirõl mentem szülni. Nem is tudom, hogy ilyenkor kinek kellene igazolni, hogy nem vettem igénybe a pótszabadságot?
Miért írták rá, hogy gyeden vagy? Szerintem nincs semmi jelentõsége és a nyomtatványon nem kell feltüntetni. Vidd be a nyomtatványt a munkahelyedre, ott hivatalosan lepecsételik, hogy te nem igényelted náluk a pótnapokat és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok, nem hagyjuk magunkat!
Hogyne járna! Az én férjem is megkapta, pedig gyeden voltam. Sõtt, november végén megszületett a második babánk és még arra az évre is megkapta a második után, pedig azt hittük csak idõarányosan jár. Ne hagyjátok, mert törvény mondja ki, hogy ez jár neki, ha megigényli!
Csak ismételni tudom magamat: mutassák meg a jogszabályi elõírást ami alapján visszadobták.
A kérdező hozzászólása: Tavaly is megkapta a férjem a két napot. Akkor úgy volt, hogy májusig voltam tgyás-on, utána gyed-en. Hozott egy nyomtatványt, arra ráadásul pont a személyügyis nõ írta rá, a munkáltatóm helyére, hogy gyed-en vagyok. Idén ugyanígy töltötte ki, erre most visszadobták.
9.55-ös vagyok. A mi nyomtatványunkon ikszelni kell, hogy van vagy nincs munkáltatód.

Ha visszamegyek dolgozni gyed után, akkor a gyed alatt felgyülemlett szabadságra mennyi pénzt fognak fizetni?

Ugyanannyit, mint amikor még dolgoztam, vagyis az alapján számítják a távolléti díjat? Vagy esetleg a gyed időtartama alatt kapott jóval kevesebb összeg után? Mivel a szülés alatt sokáig voltam táppénzen, a táppénzes időszakot is beleszámolják a gyed utáni szabadságra kifizetett bérbe? Mert akkor az igen kevés lesz.

Legjobb válasz: A tappenz el semmi koze a beredhez ebben az értelemben. A tavolleti díjat a szerzõdés szerinti bered alapján számolják ki.

A tappenz el semmi koze a beredhez ebben az értelemben. A tavolleti díjat a szerzõdés szerinti bered alapján számolják ki.
5, 5 évet voltam gyed-en, visszatéréskor nekem felemelték a fizumat a többiek szintjére és az alapján voltam szabin.

Ha GYED után rögtön visszamegyek dolgozni, a szabadság egy részét, ami felgyülemlett, kötelezően kiadják az elején?

Ha igen, ez a GYED els? évének szabija? Vagy ha el?tte táppénzen voltam, annak a szabiját is ki kel vennem az elején?

Legjobb válasz: Az összes felgyülemlett szabit ki kell adniuk/ki kell venned. Ami bentmaradt szülés elõtt (táppénz alatt), a tgyás alatti szabit és a gyed elsõ évére járót is.

Az összes felgyülemlett szabit ki kell adniuk/ki kell venned. Ami bentmaradt szülés elõtt (táppénz alatt), a tgyás alatti szabit és a gyed elsõ évére járót is.
De Nem köteles GYES mellett kiadni.. Vagyis ha ki akarod GYED után venni akkor simán elmész dolgozni és kiveszed ki kell adja.. Vagy GYES mellet mész dolgozni akkor a GYEs lejártát követõen adjáûk ki vagy veszed ki. kérsdezzt rá am unkáltatónáûl , hogy hogyna is.
Kedves utolsó, tévedsz, a munkáltató a felhalmozódott szabadságokat a munkavégzés megkezdése elõtt köteles kiadni, és a munkavállaló is köteles kivenni, mielõtt ténylegesen munkába állna. Munka Törvénykönyve.
A kérdező hozzászólása: akkor ez tuti? Nekem ez csak jó lenne...köszönöm! Tudtok esetleg vm hivatalos oldalt errõl?
Igen, tuti. A Munka törvénykönyve szerint: "(3) A szabadságot esedékességének évében kell kiadni. Az esedékesség évében kiadottnak kell tekinteni azt a szabadságot, amelynek megszakítás nélküli tartama - az esedékesség évében történõ megkezdése esetén - a következõ évben jár le, és a következõ évre átnyúló szabadságrész nem haladja meg az öt munkanapot. A munkáltató a) kivételesen fontos gazdasági érdek, illetve a mûködési körét közvetlenül és súlyosan érintõ ok esetén a szabadságot legkésõbb az esedékesség évét követõ év március 31-ig, kollektív szerzõdés rendelkezése esetén az esedékesség évét követõ év június 30-ig, b) a munkavállaló betegsége vagy a személyét érintõ más elháríthatatlan akadály esetén az akadályoztatás megszûnésétõl számított harminc napon belül adja ki, ha az esedékesség éve eltelt. E rendelkezésektõl érvényesen eltérni nem lehet." Ez azt jelenti, hogy a tényleges munkavégzés elõtt a már lejárt szabadságokat ki kell adni. Ettõl csak a fent említett két pontban térhet el, és ez nem valószínû, hogy nálad fennállna.

Mennyi szabadság jár majd, ha GYED után visszamegyek dolgozni? És ha GYES után? Rögtön ki kell venni vagy kifizetik?

2005 júniusától dolgozom ennél a cégnél. A kisfiam 2010. június 26-án született, én június 24-én még dolgoztam. Ha letelik a 2 év GYED visszamennék dolgozni. Még 2009-r?l is van szabadságom, gondolom ez is hozzájön.

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszod. 27 vagyok, akkor jelenlegi állás szerint 2*21, meg úgy tudom, hogy a gyerkõc után is jár évente 2, maradt bent 9-11 nap. Tehát min. 53 nap.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. 27 vagyok, akkor jelenlegi állás szerint 2*21, meg úgy tudom, hogy a gyerkõc után is jár évente 2, maradt bent 9-11 nap. Tehát min. 53 nap.
A gyed második évére nem számolnak szabit, csak az elsõre.
Ha összesen maradt bent 9-11 napod mielõtt szültél, akkor nem lesz 53 nap. Szabadság a tgyás idejére (5 és fél hónap kb.) és a gyed elsõ évére jár, tehát durván másfél évre. 21 nappal ez 31 napot jelent, plusz a bent maradt 9-11, és a gyerek utáni 2 nap.
Hú nekem sok van :) A 8. héttõl táppénzen voltam, úgyhogy elég sok szabim bennmaradt. Azonnal ki kell venni, nem fizetik ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én meg voltam róla gyõzõdve, hogy 2 éves szabi jár... Még jó, hogy vannak itt nálam okosabbak-tapasztaltabbak:) Köszönöm még egyszer.

Ha szabadságon vagyok GYED után, már vehetek fel lakáshitelt?

Mert ugye amíg GYED-en vagyok, addig tutira nem fognak adni, de ha megszakítom a GYED-et és kiveszem a bent maradt szabadságomat, akkor az alatt már fel tudom venni a lakáshitelt, ugye? Csak az a bibi, hogy minimálbéren vagyok bejelentve és van egy gyerekem is. Férjem nincs. Tudnám fizetni a lakáshitelt, hiszen így is ki kell fizetnem 35 ezret albérletre (+ ott is a rezsi), miért ne fizethetném ezt a saját lakásomért? Amúgy is félszocpollal 7 milla feletti lakást nem is vehetnék, az meg nem akkora nagy kölcsön. Szerintetek fognak adni?

Legjobb válasz: Amennyiben adsz fedezetet a hitelfedezeti értékre, meg sem kérdezik, hogy dolgozol-e. Persze itt ugye az a kérdés, hogy adsz-e akkora fedezetet. Mert ha veszel egy hétmillás lakást, amelybe bedobsz három millió önerõt, akkor fogsz kapni, ha veszel egy hétmilliós lakást és kifizeted a hitelfelvétel költségeit és hétmilliót akarsz kérni, akkor nem fogsz kapni. Ez utóbbi esetben még egy ingatlant "be kell dobni", akkor meg fogod kapni.

Amennyiben adsz fedezetet a hitelfedezeti értékre, meg sem kérdezik, hogy dolgozol-e. Persze itt ugye az a kérdés, hogy adsz-e akkora fedezetet. Mert ha veszel egy hétmillás lakást, amelybe bedobsz három millió önerõt, akkor fogsz kapni, ha veszel egy hétmilliós lakást és kifizeted a hitelfelvétel költségeit és hétmilliót akarsz kérni, akkor nem fogsz kapni. Ez utóbbi esetben még egy ingatlant "be kell dobni", akkor meg fogod kapni.
A kérdező hozzászólása: Fedezet lehet pl. anyukám lakása?
Ilyen esetben a megvásárolandó ingatlan is lehet a fedezet??? Mi is hasonló cipõben járunk...
Egy ingatlanfedezetes lakáshitelt bejelentett minimálbérrel gond nélkül kaphatsz. De szükséged lesz önerõre (mint azt már elöttem is írták) 7M kölcsönhöz illik azért egy 10M fedezet. Vagy több kissebb értékû ingatlant is be lehet vonni. egy hitelszakértõ
ja és amit elfelejtettem: ha már szabin vagy akkor kaphatsz hitelt az elõzõ válaszadó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!