Találatok a következő kifejezésre: Ha szabadságon GYED (64 db)

A szabadságot (részarányosan ki nem vett) kifizetik, ha felmondanak? / Gyed után + idei/

Még van szabim, ami gyed alatt halmozódott fel + az idei rendes szabimb?l is alig adtak ki vmt. Hogy is van ez most?

Legjobb válasz: Normális munkahelyen kötelezõ a munkaviszony megszûnésekor az idõarányosan járó, de ki nem vett szabadság megváltása készpénzben. Nem normális (törvénytelenül mûködõ) munkahelyen bármi elõfordulhat:(

Normális munkahelyen kötelezõ a munkaviszony megszûnésekor az idõarányosan járó, de ki nem vett szabadság megváltása készpénzben. Nem normális (törvénytelenül mûködõ) munkahelyen bármi elõfordulhat:(

Elmehetek GYES-re arra az időre, amíg kiveszem az összegyűlt szabikat a tesó születése előtt? Mikor és hogyan kell kikérni a szabadságokat, hogy folyamatos legyen ha a GYED lejár?

Legjobb válasz: Attól a naptól veheted ki a szabikat, amikor lejár vagy lemondod a gyed-et. De ha már a szabidat töltöd, az azt jelenti hogy visszamentél dolgozni, tehát gyes csak akkor jár ha max. heti 30 órás állásod van.

Attól a naptól veheted ki a szabikat, amikor lejár vagy lemondod a gyed-et. De ha már a szabidat töltöd, az azt jelenti hogy visszamentél dolgozni, tehát gyes csak akkor jár ha max. heti 30 órás állásod van.

Ha én gyed-en vagyok, a férjem igénybe veheti a gyerek után járó plusz 2 nap szabadságot?

Tavaly is gyed-en voltam, akkor nem volt gond, de most kavarnak a férjem munkahelyén. Valami ilyesmit mondanak, hogy gyed után nem jár. Akkor most mi van?

Legjobb válasz: Folyt: Nincs ilyen, hogy ha anya gyeden van, akkor apa nem igényelheti. De ha nagyon kötik az ebet a karóhoz, akkor mutassák meg, hova van leírva.

Folyt: Nincs ilyen, hogy ha anya gyeden van, akkor apa nem igényelheti. De ha nagyon kötik az ebet a karóhoz, akkor mutassák meg, hova van leírva.
Akkor egyszerû, kérjetek egy ÜRES nyomtatványt (egyébként azt nem értem, hogy milyen jogon töltik ki a férjed munkahelyén), a te munkáltatód nyilatkozatát húzd át, írd oda, hogy "Kijelentem, hogy nem állok munkaviszonyban." Dátum, aláírás.
A kérdező hozzászólása: Nem, nekünk csak az volt ráírva, hogy az anya munkáltatója igazolja, hogy a gyermek után járó pótszabadságot az anya nem veszi igénybe. Úgy tûnik, hogy ez minden munkáltatónál más.
Nekünk olyan volt a nyomtatvány, hogy résznyilatkozatok voltak rajta. A. Apa egyedülállóként igényli B. Anya munkáltatójának a nyilatkozata, hogy õ nem érvényesíti C. Anya munkanélküli. Nem volt ilyen a ti nyomtatványotokon?
A kérdező hozzászólása: Gondolom azért, mert munkanélkülirõl mentem szülni. Nem is tudom, hogy ilyenkor kinek kellene igazolni, hogy nem vettem igénybe a pótszabadságot?
Miért írták rá, hogy gyeden vagy? Szerintem nincs semmi jelentõsége és a nyomtatványon nem kell feltüntetni. Vidd be a nyomtatványt a munkahelyedre, ott hivatalosan lepecsételik, hogy te nem igényelted náluk a pótnapokat és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok, nem hagyjuk magunkat!
Hogyne járna! Az én férjem is megkapta, pedig gyeden voltam. Sõtt, november végén megszületett a második babánk és még arra az évre is megkapta a második után, pedig azt hittük csak idõarányosan jár. Ne hagyjátok, mert törvény mondja ki, hogy ez jár neki, ha megigényli!
Csak ismételni tudom magamat: mutassák meg a jogszabályi elõírást ami alapján visszadobták.
A kérdező hozzászólása: Tavaly is megkapta a férjem a két napot. Akkor úgy volt, hogy májusig voltam tgyás-on, utána gyed-en. Hozott egy nyomtatványt, arra ráadásul pont a személyügyis nõ írta rá, a munkáltatóm helyére, hogy gyed-en vagyok. Idén ugyanígy töltötte ki, erre most visszadobták.
9.55-ös vagyok. A mi nyomtatványunkon ikszelni kell, hogy van vagy nincs munkáltatód.


Mit kell írni a munkáltatónak, ha a gyed miatt kérem a fizetés nélküli szabadságot?

Legjobb válasz: Kérelem Alulírott ...... Munkavállaló kérem, hogy engedélyezzék részemre ...... nevû ...... – én született gyermekem után ...... – tõl ...... – ig a fizetés nélküli szabadságot. Dátum: ...... Munkavállaló

Kérelem Alulírott ...... Munkavállaló kérem, hogy engedélyezzék részemre ...... nevû ...... – én született gyermekem után ...... – tõl ...... – ig a fizetés nélküli szabadságot. Dátum: ...... Munkavállaló
egy sima levél kell, tárgy: fizetés nélküli szabadság kérelem Alulírott Kovács Mária (születés hely, idõ, a.n.) azzal a kéréssel fordulok a munkáltatómhoz, hogy Tóth István (születési hely idõ) nevû gyermekem 3 éves koráig, azaz 2012 október 31ig részemre fizetés nélküli szabadságot engedélyezni szíveskedjen. Bp. 2009. június 15. aláírás
A kérdező hozzászólása: A tól-ig határ Mennyi idõ? Teljesen járatlan vagyok az ilyen dolgokban.A munkahelyem meg teljesen elutasító, ill nem segítõkészek.
Elvileg kelllet, hogy kapjál egy OEP-es papírt, amin rajta van, hogy meddig tarta a Tgyás (168 nap összesen) és onnantól kell kérned a baba 2 éves koráig. Nekem a munkahelyem TB kifizetõhely és kaptam, kék színû, A5-ös méretû és "Tájékozataó TGyás folyósításához " a neve.

Ha a GYED alatt felgyűlt szabik november közepéig tartanak és marad még ezen kívűl az idei évben összegyűlt 14 nap szabadság azt még megkapom idén?

Alighogy visszamegyek dolgozni és még idén kell kiadják az idén összegy?lt szabadságokat is,így szinte már idén alig számíthatnak rám,nem lesz ebb?l probléma a munkahelyen ?

Legjobb válasz: Gondolom munkahelytõl függ, de nem kéne, hogy probléma legyen. Nekem annó aug. végén járt le a gyed. Annyi szabim volt, hogy november végén kezdtem dolgozni, de a munkaügyesünk szólt, hogy azért hagyjak még néhány napot, mert ha a kisfiam megbetegszik, az elsõ fél évben nagyon kevés a táppénz és jobb szabit kivenni. Így arra az 1 hónapra még maradt egy hetem. Szerencsére a gyerkõc nem lett beteg, így az ünnepeket is otthon töltöttem. :)

Gondolom munkahelytõl függ, de nem kéne, hogy probléma legyen. Nekem annó aug. végén járt le a gyed. Annyi szabim volt, hogy november végén kezdtem dolgozni, de a munkaügyesünk szólt, hogy azért hagyjak még néhány napot, mert ha a kisfiam megbetegszik, az elsõ fél évben nagyon kevés a táppénz és jobb szabit kivenni. Így arra az 1 hónapra még maradt egy hetem. Szerencsére a gyerkõc nem lett beteg, így az ünnepeket is otthon töltöttem. :)

A bőlcsödei beszoktatást mikor érdemes megkezdeni, ha a GYED lejártát követően majdnem két hónapig szabadságon leszek?

Legjobb válasz: Nálunk nincs kérdés, mert csak szeptemberben kezdhetik a gyerekek a bölcsit, így mindegy, hogy akkor épp szabin vagy vagy sem, vinni kell a gyereket beszoktatni. Itt ez a szabály... Nekem most úgy jött ki amúgy a szabim, hogy sajna mindössze 2 hetem lesz a beszoktatásra. Remélem ezalatt be is szokik...ha nem akkor gáz van, szenvedhetünk majd, és kérhetünk segítséget valakitõl. A lényeg, hogy a kérdésedre is válaszoljak: én egybõl vinném, és örülnék, hogy van két hónap a beszoktatásra. Ha elõbb beszokik, akkor legalább örülhetsz, és kicsit pihenhetsz (na meg elõbb hazahozhatod õt, amíg nem dolgozol). Ha meg gondok lennének, legalább ott lennél egybõl.

Nálunk nincs kérdés, mert csak szeptemberben kezdhetik a gyerekek a bölcsit, így mindegy, hogy akkor épp szabin vagy vagy sem, vinni kell a gyereket beszoktatni. Itt ez a szabály... Nekem most úgy jött ki amúgy a szabim, hogy sajna mindössze 2 hetem lesz a beszoktatásra. Remélem ezalatt be is szokik...ha nem akkor gáz van, szenvedhetünk majd, és kérhetünk segítséget valakitõl. A lényeg, hogy a kérdésedre is válaszoljak: én egybõl vinném, és örülnék, hogy van két hónap a beszoktatásra. Ha elõbb beszokik, akkor legalább örülhetsz, és kicsit pihenhetsz (na meg elõbb hazahozhatod õt, amíg nem dolgozol). Ha meg gondok lennének, legalább ott lennél egybõl.
kezd el ahogy lejár a GYEDED.így lesz ideje beszokni és ha beszed mi betegséget az elején még otthon leszel és nem a munkából esel ki.
szerintem is a gyed után, mert jól tudjuk a gyes nem épen sok. nekem aug. 5-én lesz két éves a lányom. 10-én megkezdem a szabit, szeptembertõl bölcsi beszoktatás és okt. 1 az elsõ munkanapom. remélem egy hónap elég lesz a bölcsi megszokására.

Ha szabadságon vagyok GYED után, már vehetek fel lakáshitelt?

Mert ugye amíg GYED-en vagyok, addig tutira nem fognak adni, de ha megszakítom a GYED-et és kiveszem a bent maradt szabadságomat, akkor az alatt már fel tudom venni a lakáshitelt, ugye? Csak az a bibi, hogy minimálbéren vagyok bejelentve és van egy gyerekem is. Férjem nincs. Tudnám fizetni a lakáshitelt, hiszen így is ki kell fizetnem 35 ezret albérletre (+ ott is a rezsi), miért ne fizethetném ezt a saját lakásomért? Amúgy is félszocpollal 7 milla feletti lakást nem is vehetnék, az meg nem akkora nagy kölcsön. Szerintetek fognak adni?

Legjobb válasz: Amennyiben adsz fedezetet a hitelfedezeti értékre, meg sem kérdezik, hogy dolgozol-e. Persze itt ugye az a kérdés, hogy adsz-e akkora fedezetet. Mert ha veszel egy hétmillás lakást, amelybe bedobsz három millió önerõt, akkor fogsz kapni, ha veszel egy hétmilliós lakást és kifizeted a hitelfelvétel költségeit és hétmilliót akarsz kérni, akkor nem fogsz kapni. Ez utóbbi esetben még egy ingatlant "be kell dobni", akkor meg fogod kapni.

Amennyiben adsz fedezetet a hitelfedezeti értékre, meg sem kérdezik, hogy dolgozol-e. Persze itt ugye az a kérdés, hogy adsz-e akkora fedezetet. Mert ha veszel egy hétmillás lakást, amelybe bedobsz három millió önerõt, akkor fogsz kapni, ha veszel egy hétmilliós lakást és kifizeted a hitelfelvétel költségeit és hétmilliót akarsz kérni, akkor nem fogsz kapni. Ez utóbbi esetben még egy ingatlant "be kell dobni", akkor meg fogod kapni.
A kérdező hozzászólása: Fedezet lehet pl. anyukám lakása?
Ilyen esetben a megvásárolandó ingatlan is lehet a fedezet??? Mi is hasonló cipõben járunk...
Egy ingatlanfedezetes lakáshitelt bejelentett minimálbérrel gond nélkül kaphatsz. De szükséged lesz önerõre (mint azt már elöttem is írták) 7M kölcsönhöz illik azért egy 10M fedezet. Vagy több kissebb értékû ingatlant is be lehet vonni. egy hitelszakértõ
ja és amit elfelejtettem: ha már szabin vagy akkor kaphatsz hitelt az elõzõ válaszadó

Mennyi szabadságom lesz ha visszamegyek GYED után?

2011. áprilisában született meg az első gyermekem, majd a Gyed alatt 2013 januárjában a második. Jövő nyáron megyek vissza dolgozni? Melyik évre mennyi szabi jár (közalkalmazott vagyok és 86-os)? (Apa kivette a gyerekek után járó pótszabikat).

Apuka miért nem igényelheti a gyerek után járó szabadságot ha anyuka gyeden van?

1,5 éves a kislányom, eddig férjem igénylete a gyerek utáni szabit, mert az én cégem felszámolás alatt van és ha én igényleném elveszne, viszont az új munkahelyén er?sen javasolták, hogy ne igényelje, vagy ha igen indokolja meg, mert ha anyuka gyedet kap akkor már nyilatkozott arról, hogy ? vállalja a nagyobb szerepet a gyermek nevelésében, és ha úgyis otthon van apuka ne igényelje a szabit, mert nem ? látja el a gyereket. Merthogy a törvény szerint a gyerek után járó szabit az igényelheti aki több részt vállal a gyermek gondozásában, és az nem apuka aki dolgozik, hanem anyuka aki úgyis otthon van.

Legjobb válasz: A törvény valóban így szól, hogy aki nagyobb részt vállal blablabla. Nézd, én két nap miatt nem kockáztatnám az állásomat apa helyében...

A törvény valóban így szól, hogy aki nagyobb részt vállal blablabla. Nézd, én két nap miatt nem kockáztatnám az állásomat apa helyében...
Én sem hallottam még ilyet. Sztem csak a munkáltató nem akarja, hogy a férjed "túl sokat" legyen távol. Nekünk 2 lányunk van, minden évben a férjem veszi igénybe az utánuk járó szabikat. Most is gyeden vagyok, most is 2 hete kellett nyilatkoznunk, és õ kérte. Úgyhogy törvény biztos nem tiltja.
Kedves Kérdezõ! Engem is felháborít ez a helyzet. 3 gyerekünk után én vettem igénybe a 7 nap pótszabit. Aztán megszületett a 4., de akkor nem léptünk semmit. Most az ötödikkel vagyok várandós, és a 1, 5 éves, meg a rengeteg orvoshoz mászkálás miatt nagyon kellene az a plusz 7 nap a férjemnek. Fõleg, hogy a szabadságának 1/3-át ténylegesen a cég osztja be helyettünk. Tudom, hogy ezt a törvény megengedi, de így alig valamibõl tudunk gazdálkodni. Kérte, hogy idén Õ vehesse igénybe a gyerekek szabiját, és attól függetlenül, hogy szinte nélkülözhetetlen a munkája, kirúgással fenyegették meg. Nem hivatkoztak semmilyen törvényre, csak annyit mondtak, hogy az Õ cégüknél még nem volt példa arra, hogy egy pasi kapja ezeket a napokat, és nem is lesz.
Én már gyes-en vagyok, tehát ez a 3. év, hogy én vagyok itthon a gyerekkel. Az elmúlt két évben is, és idén is a férjem igényli a gyerek után járó szabit, a munkaügyesek még rá is szoktak kérdezni, hogy "mehet, ahogy tavaly?". A gyerek után járó pótszabi nem azért van, hogy csak legyen, hanem ha mondjuk együtt kell elvinni a gyereket akárhova (orvoshoz, fényképészhez, útlevelet csináltatni- ehhez spciel kell mind a két szülõ), akkor legyen.
Elsõ válaszoló vagyok: nálunk rá is kérdeztek a férjemnél, hogy nem akarja-e igénybe venni (de nem akartuk). Szóval munkáltatója válogatja...
ez milyen hülyeség mióta meg van a fiam apa veszi igénybe a szabit utána és már 2 éves lesz, ezt nem is értem.
Nálunk is apa veszi igénybe a szabit, igaz állami cégnél dolgozik, de így legalább õ is többet lehet a fiával. De két nap miatt én sem kockáztatnám a munkahelyem. Igaz, ilyen hozzáállás mellett valószínûleg megpróbálnék keresni egy másikat.
Valóba felháborító! Nálunk a férjem igénybe veszi nem is volt kérdés, ami jár az jár!
A kérdező hozzászólása: hát igen, csak itt azzal érvelnek, hogy ha gyeden vagyok otthon, akkor már nyilatkoztam a gyed igénylésénél arról, hogy én foglalkozok vele többet, ha meg apa kéri a szabit azzal õ nyilatkozi ugyanerrõl, és ezt nem lehet. És aakor javasolják, hogy ne õ igényelje.
De szemetek egyes munkáltatók! Szerintem ez tövénytelen. Igen, tényleg arról kell nyilatkozni, hogy aki kéri, az vállal nagyobb szerepet a gyereknevelésben, de mivel ez a pótszabadság egyik szülõnek törvényileg jár, és anyuka nem tudja kivenni, ezért automatikusan az apa kérheti. Nálunk a férjem kérte, és a papíron alá kellett írnom, hogy azért nem én veszem igénybe, mert gyeden vagyok, így nem tudom igénybe venni. De ez a 2 nap nem ér annyit, hogy kirúgják.
Hát ez felháborító! Nállunk a férjem 2 hete kezdet az új melóhelyen, elsõ nap a munkaügyesek kérdezték tõle, hogy ki veszi igénybe a szabit!Mondta, hogy õ!Már adták is neki a nyilatkozatot! Szerintem egy apának is ugyanúgy joga van minél többet otthon lenni a gyermekével, családjával! De sajna kedves kérdezõ a mai világba tényleg be kell fogni a szánkat és meghunyászkodni, fõleg úgy hogy most már felelõséggel tartozunk a gyerekeinknek!Tahát ha nagyon szarakszanak hagyjátok azt a 2 napot!Bár én azért még finoman forszíroznám a dolgot!
A kérdező hozzászólása: Mert írták, hogy ha például rokkant vagyok akkor megértik vagy ha a gyerek az, de errõl nyilatkozzunk.
Ha ilyen "szemetek" a férjed cégénél, há le kell nyelnetek a békát sajnos, mert gondolom, nem szeretnétek, ha emiatt kirúgnák Õt egy mondvacsinált indokkal. :( Ilyen világban élünk sajnos, tényleg nagyon nagy pofátlanság!
A kérdező hozzászólása: A törvény nem tiltja, csak hagy egy kiskaput amibe egyes cégek belekapaszkodnak, és nem megtiltják a kiadását csak erõs ráhatássak bírnak erre a döntésre.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, csak felháborító az eljárás.
A kérdező hozzászólása: Én se hallottam ilyet eddig, és az elõzõ helyen nem is volt gond, de itt ez van. Nagy cégnél, sok ember 2 vagy több napja sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: Sajnos vég-vagy felszámolás után örülhetek ha leszámolópapírjaim lesznek, ugyanis a cégem eltûnt, felszívódott, elérhetetlen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!