Találatok a következő kifejezésre: Ha szűk esküvőt szeretnénk, (2 db)

Ha szűk körű esküvőt szeretnénk, akkor jól tesszük-e, ha a polgárira és a templomba meghívjuk a barátainkat, kollegáinkat, ismerőseinket, viszont az ebédre csak a családot?

Nem sért?dnek meg ezen az emberek? Vagy eleve csak a családot hívjuk meg a szertartásokra is?

Legjobb válasz: Mivel manapság nagyon sokba kerül egy esküvõ, a barátok közül senki nem fog megsértõdi azon, ha nem hívjátok meg ebédre. A kollegákat, ismerõsöket pláne nem szokás. Esetleg pár hét múlva rendezhettek egy "utóesküvõi" házibulit, de az sem kötelezõ. A templomba, polgárira azokat hívjátok meg, akiknek örülnétek, ha látnának benneteket. Ha a meghívón nem tüntetitek fel az ebéd helyét, tudni fogják, hogy õk oda nem hivatalosak.

Mivel manapság nagyon sokba kerül egy esküvõ, a barátok közül senki nem fog megsértõdi azon, ha nem hívjátok meg ebédre. A kollegákat, ismerõsöket pláne nem szokás. Esetleg pár hét múlva rendezhettek egy "utóesküvõi" házibulit, de az sem kötelezõ. A templomba, polgárira azokat hívjátok meg, akiknek örülnétek, ha látnának benneteket. Ha a meghívón nem tüntetitek fel az ebéd helyét, tudni fogják, hogy õk oda nem hivatalosak.
Szerintem ezen nem fog megsértõdni senki. Ma már egyre elterjedtebb ez a mód: a szertartásra mindenkit, a vacsorára csak a családot meghívni.
Mi ezt úgy oldottuk meg, h a szertartásra nem jön semmi barát , kollega stb.Csak a család.Aztán majd a nyáron tartunk egy Duna-partyt, ahol mindenki ott lesz a haverok barátok közül, aki számít.Ezt megbeszéltük velük is, és mindenki megértette.Én kicsit furán érezném magam, h van kétféle mehívó, és akkor az egyiken nincs vacsora meghívás a másikon meg van..Szerintem vagy hívjunk meg valakit az egész esküvõre vagy egyáltalán ne.Ha valaki höppög, meg kell neki mondani, h csak szûk családi körben tartjátok.A miértre meg ne féljetek azt mondani, h nincs pénzünk egy nagy esküvõre, azt meg nem akarjuk, h válogatni kelljen a barátaink között.
Nekünk is szûk körû volt az esküvõnk, 14-en voltunk összesen. Igazából ez elõrehozott esküvõ volt, csak késõbb akartunk anyagi megfontolásból (az érzelmek rendben voltak eddig is)összeházasodni. Mivel kiderült, hogy nemsokára boldog szülõk leszünk, a polgárit elõrehoztuk, és megmondtuk mindenkinek, hogy bocsi, de ez most így alakult. Ha a pici majd nagyobbacska lesz, akkor lesz a templomi, és jöhet aki akar. Így nem sértõdött meg senki. Bár ez tényszerû kijelentés volt, sosem befolyásolta a döntéseimet, hogy ki mit szól hozzá. Sajnos sokak küzdenek ezzel a gonddal, hogy nem a saját akaratuk szerint élnek, mert mit szólnak mások, nyelnek az anyósuktól, a szüleiktõl, házastársuktól. Tehát a tanácsom: Olyan esküvõd legyen, amilyet TE (vagyis TI) akarsz!! Ez nem az ismerõsök vagy rokonok esküvõje. (bár nálunk eleve csak a család, meg a tanúk voltak jelen a szertartáson is)

Ha az esküvőt külső helyszínen szeretnénk, ahol a vacsora is lesz, de a vacsorán csak a szűk család lenne jelen, hogy oldható meg, hogy a szertartáson a barátok is ott legyenek, de aztán csak a család maradjon meg?

Sért?dést nem szeretnénk, és nem tudom, hogy szokás ilyenkor lebonyolítani. De a helyszín olyan csodás, hogy mindenképp ott szeretnénk tartani a szertartást...

Legjobb válasz: Hát ez majd kicsit furcsa lesz így, de megoldható azért. A gratuláció után mondjuk köszönjétek meg a barátoknak, hogy eljöttek egy koccintás azért még biztos belefér és kísérjétek ki õket. család marad Ti meg kikiséritek õket! Meghíváskor meg mondjátok el, hogy lagzi nem lesz, csak egy vacsi a szûk családnak és akkor már elve erre készülnek!

Hát ez majd kicsit furcsa lesz így, de megoldható azért. A gratuláció után mondjuk köszönjétek meg a barátoknak, hogy eljöttek egy koccintás azért még biztos belefér és kísérjétek ki õket. család marad Ti meg kikiséritek õket! Meghíváskor meg mondjátok el, hogy lagzi nem lesz, csak egy vacsi a szûk családnak és akkor már elve erre készülnek!
Csak saját tapasztalat, vélemény(nem lekk rögtön lepontozni!).Igaza van szerintem az elõttem válaszolónak, én is jártam már hasonlóan. Mostanában inkább nem megyek el, ha csak esküvõre hívnak meg, mert arra a fél órára nem akarok kiöltözni és rossz végignézni, hogy a társaság egy része megy bulizni, vacsizni, én meg kulloghatok haza "kirittyenve". Egyébként nekünk is kihelyezett esküvõnk volt, és így utólag belegondolva elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki nyugodt szívvel hazasétált volna az esküvõ után, miután látta az egész éttermet kidíszítve (legalább kívülrõl) és már játszott a zenekar. De ne keseredj el, megoldható, csak tényleg idõben és tapintatosan kell mindenkit tájékoztatni, hogy mire számítson. Nagyon jó készülõdést, én utólag is boldog vagyok, hogy egy gyönyörû tavaszvégi napon kinti esküvõt választottunk. sokkal szabadabb és kényelmesebb volt mindenkinek (fõleg, akik gyerekkel voltak)
Ha ugyanazon a helyszínen van az esküvõ és az azt követõ vacsora, hát az elég durván néz ki, hogy ki kell onnan tenni vendégeket. Szerintem ez borszasztóan ciki és megalázó, hogy azok az emberek másodrangúnak vannak nyilvánítva! Egész más, ha a hivatalban, vagy a templomban van a szertartás, és az utána lévõ vacsorára egy más helyszínre külön kapnak meghívást kártyán a szûkebb körhöz tartozók. De a vacsora helyszínre nem illik meghívni olyat, akit nem kap vacsorát!
Nekünk tavaly külsõ helyszínre volt szervezve az esküvõnk, és volt olyan meghívott ( pl. munkatársak, és néhány távoli rokon) akik a vacsorára már nem voltak hivatalosak. A szertartás után mindenkivel koccintottunk egy pohár pezsgõvel, illetve volt egy büféasztal süteménnyel, gyümölccsel, üdítõvel, amirõl természetesen minden meghívott fogyaszthatott. Így tulajdonképpen kicsit minden vendég meg volt kínálva, dde mégsem kellett +X fõvel számolni a vacsorára. Szerintem, ha ezt a meghíváskor egyértelmûvé teszed, hogy õket a szertartáson szívesen látod, de a vacsorára már nem tudod meghívni, akkor nincs belõle sértõdés. Mindenki megérti, hogy egy esküvõnél a legtöbb embernek muszáj valahol meghúzni a határt. ( az a barát, aki meg nem, az meg is érdemli :D)
Több variáció is létezik: 1. a meghyvón már eleve rajta van hogy meghívjuk önt és kedves családját az esküvõre, tehát ebbõl mindenki ért, így amikor vége a szertartsának, mindenkinek megköszönitek, hogy eljöttek és kész. 2. az esküvõt tegyétek valamivel korábbi idõpontra, így lesz idõ a barátoknak "szétoszolni" és nem lesz ciki, hogy a rokonok meg szinte már az asztalnál várják ki a szertartás végét. 3. ha jó idõ van, akkor gondolom a szabadban lesz, tehát ha vége a szertartásnak búcsúzkodás stb. és már amikor mindenki elment, aki nem kajál, akkor menni be az étterembe.
Már voltam olyan helyen, ahol a barátoknak állófogadást adtak, a szûk család meg egy külön kis helységben megvacsizott.
Szerintem akit meghívunk a szertartásra, azt illik meghívni a vacsorára, de lehgalábbis valamiféle kisebb állõfogadással megvendégelni. Mi kerültünk már olyan "kellemetlen" helyzetbe, hogy több órát utaztunk egy esküvõre, és azt hittük , hogy mivel ilyen messzirõlm is meghívnak, a vacsorára is hivatalosak vagyunk. hát nem voltunk... Nem az a néhány falat, csak mégis, egy fél órás szertartást megnézni nem utaztam volna át az országot...
Szia! Az egyik barátnõmék úgy oldották meg, hogy készíttetetk egy meghívót, rajta volt a polgári és templomi esküvõ helyszíne. A közelebbi rokonoknak, barátoknak pedig egy kis kártya is volt mellékelve, kb akkora mint egy névjegykártya. Rá volt írva, hgy szeretettel várunk az esküvõre és az azt követõ vacsorára, és itt volt feltüntetve az étterem neve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!