Találatok a következő kifejezésre: Ha szűk esküvőt (4 db)

Mennyiből lehetne kihozni egy esküvőt? Nem tul szűk esküvőt terveznénk 100Fő, És mégegy kérdés ha vannak teljesen jó barátaim, de van 5-6 aki haver inkább őket meghivjam? Vagy ha nem akkor vajon besértődnek utána?

Legjobb válasz: Hát ez sok mindentõl függ! Milyen esküvõre és mikre gondoltál ezekkel kapcsolatban? Csak,mert voltam már 6 millás esküvõn is,de nagyon szerényen is.

Hát ez sok mindentõl függ! Milyen esküvõre és mikre gondoltál ezekkel kapcsolatban? Csak, mert voltam már 6 millás esküvõn is, de nagyon szerényen is.
Lakhatásotok, rendes ruhátok, munkátok az már van?
A kérdező hozzászólása: köszi még van egy évem csak érdeklõdök
A kérdező hozzászólása: igen, ház van munka van, van minden
de nem is azt kérdezte a kérdezõ h mennyi lesz...
átlagban ennyi fõre szerintem 1, 5-bõl egy alapot ki lehet hozni. Mármint nem flancolósat de nem is unalmasat...jelenleg
A kérdező hozzászólása: köszi végre az értelmes választ, erre voltam kiváncsi
Én a barátokhoz szólnék hozzá, ahol 100 ember elfér, ott 105 is. :) Úgyis lesz pár ember, aki visszamondja, szóval lehet, hogy a végén haverokkal-barátokkal együtt i s csak 100 lesz a létszám. Ezen nem érdemes sértõdés-hullámot indítani, egy 30 fõs esküvõ más lenne, de itt nem azon az 5 emberen múlik, kijöttök-e a pénzbõl. Amúgy szerintem is 1, 5 millió a minimum, amibõl tisztességesen, de minden flanc nélkül ki lehet jönni, 2, 5-bõl meg már kényelmesen. :)
Ez igaz... 108 meghívottunk volt, végül a zenésszel, fotóssal együtt 94 en voltunk... (1, 4 M lett a vége, a gyûrûk nélkül) 1#

Ha szűk körű esküvőt szeretnénk, akkor jól tesszük-e, ha a polgárira és a templomba meghívjuk a barátainkat, kollegáinkat, ismerőseinket, viszont az ebédre csak a családot?

Nem sért?dnek meg ezen az emberek? Vagy eleve csak a családot hívjuk meg a szertartásokra is?

Legjobb válasz: Mivel manapság nagyon sokba kerül egy esküvõ, a barátok közül senki nem fog megsértõdi azon, ha nem hívjátok meg ebédre. A kollegákat, ismerõsöket pláne nem szokás. Esetleg pár hét múlva rendezhettek egy "utóesküvõi" házibulit, de az sem kötelezõ. A templomba, polgárira azokat hívjátok meg, akiknek örülnétek, ha látnának benneteket. Ha a meghívón nem tüntetitek fel az ebéd helyét, tudni fogják, hogy õk oda nem hivatalosak.

Mivel manapság nagyon sokba kerül egy esküvõ, a barátok közül senki nem fog megsértõdi azon, ha nem hívjátok meg ebédre. A kollegákat, ismerõsöket pláne nem szokás. Esetleg pár hét múlva rendezhettek egy "utóesküvõi" házibulit, de az sem kötelezõ. A templomba, polgárira azokat hívjátok meg, akiknek örülnétek, ha látnának benneteket. Ha a meghívón nem tüntetitek fel az ebéd helyét, tudni fogják, hogy õk oda nem hivatalosak.
Szerintem ezen nem fog megsértõdni senki. Ma már egyre elterjedtebb ez a mód: a szertartásra mindenkit, a vacsorára csak a családot meghívni.
Mi ezt úgy oldottuk meg, h a szertartásra nem jön semmi barát , kollega stb.Csak a család.Aztán majd a nyáron tartunk egy Duna-partyt, ahol mindenki ott lesz a haverok barátok közül, aki számít.Ezt megbeszéltük velük is, és mindenki megértette.Én kicsit furán érezném magam, h van kétféle mehívó, és akkor az egyiken nincs vacsora meghívás a másikon meg van..Szerintem vagy hívjunk meg valakit az egész esküvõre vagy egyáltalán ne.Ha valaki höppög, meg kell neki mondani, h csak szûk családi körben tartjátok.A miértre meg ne féljetek azt mondani, h nincs pénzünk egy nagy esküvõre, azt meg nem akarjuk, h válogatni kelljen a barátaink között.
Nekünk is szûk körû volt az esküvõnk, 14-en voltunk összesen. Igazából ez elõrehozott esküvõ volt, csak késõbb akartunk anyagi megfontolásból (az érzelmek rendben voltak eddig is)összeházasodni. Mivel kiderült, hogy nemsokára boldog szülõk leszünk, a polgárit elõrehoztuk, és megmondtuk mindenkinek, hogy bocsi, de ez most így alakult. Ha a pici majd nagyobbacska lesz, akkor lesz a templomi, és jöhet aki akar. Így nem sértõdött meg senki. Bár ez tényszerû kijelentés volt, sosem befolyásolta a döntéseimet, hogy ki mit szól hozzá. Sajnos sokak küzdenek ezzel a gonddal, hogy nem a saját akaratuk szerint élnek, mert mit szólnak mások, nyelnek az anyósuktól, a szüleiktõl, házastársuktól. Tehát a tanácsom: Olyan esküvõd legyen, amilyet TE (vagyis TI) akarsz!! Ez nem az ismerõsök vagy rokonok esküvõje. (bár nálunk eleve csak a család, meg a tanúk voltak jelen a szertartáson is)

Ha az esküvőt külső helyszínen szeretnénk, ahol a vacsora is lesz, de a vacsorán csak a szűk család lenne jelen, hogy oldható meg, hogy a szertartáson a barátok is ott legyenek, de aztán csak a család maradjon meg?

Sért?dést nem szeretnénk, és nem tudom, hogy szokás ilyenkor lebonyolítani. De a helyszín olyan csodás, hogy mindenképp ott szeretnénk tartani a szertartást...

Legjobb válasz: Hát ez majd kicsit furcsa lesz így, de megoldható azért. A gratuláció után mondjuk köszönjétek meg a barátoknak, hogy eljöttek egy koccintás azért még biztos belefér és kísérjétek ki õket. család marad Ti meg kikiséritek õket! Meghíváskor meg mondjátok el, hogy lagzi nem lesz, csak egy vacsi a szûk családnak és akkor már elve erre készülnek!

Hát ez majd kicsit furcsa lesz így, de megoldható azért. A gratuláció után mondjuk köszönjétek meg a barátoknak, hogy eljöttek egy koccintás azért még biztos belefér és kísérjétek ki õket. család marad Ti meg kikiséritek õket! Meghíváskor meg mondjátok el, hogy lagzi nem lesz, csak egy vacsi a szûk családnak és akkor már elve erre készülnek!
Csak saját tapasztalat, vélemény(nem lekk rögtön lepontozni!).Igaza van szerintem az elõttem válaszolónak, én is jártam már hasonlóan. Mostanában inkább nem megyek el, ha csak esküvõre hívnak meg, mert arra a fél órára nem akarok kiöltözni és rossz végignézni, hogy a társaság egy része megy bulizni, vacsizni, én meg kulloghatok haza "kirittyenve". Egyébként nekünk is kihelyezett esküvõnk volt, és így utólag belegondolva elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki nyugodt szívvel hazasétált volna az esküvõ után, miután látta az egész éttermet kidíszítve (legalább kívülrõl) és már játszott a zenekar. De ne keseredj el, megoldható, csak tényleg idõben és tapintatosan kell mindenkit tájékoztatni, hogy mire számítson. Nagyon jó készülõdést, én utólag is boldog vagyok, hogy egy gyönyörû tavaszvégi napon kinti esküvõt választottunk. sokkal szabadabb és kényelmesebb volt mindenkinek (fõleg, akik gyerekkel voltak)
Ha ugyanazon a helyszínen van az esküvõ és az azt követõ vacsora, hát az elég durván néz ki, hogy ki kell onnan tenni vendégeket. Szerintem ez borszasztóan ciki és megalázó, hogy azok az emberek másodrangúnak vannak nyilvánítva! Egész más, ha a hivatalban, vagy a templomban van a szertartás, és az utána lévõ vacsorára egy más helyszínre külön kapnak meghívást kártyán a szûkebb körhöz tartozók. De a vacsora helyszínre nem illik meghívni olyat, akit nem kap vacsorát!
Nekünk tavaly külsõ helyszínre volt szervezve az esküvõnk, és volt olyan meghívott ( pl. munkatársak, és néhány távoli rokon) akik a vacsorára már nem voltak hivatalosak. A szertartás után mindenkivel koccintottunk egy pohár pezsgõvel, illetve volt egy büféasztal süteménnyel, gyümölccsel, üdítõvel, amirõl természetesen minden meghívott fogyaszthatott. Így tulajdonképpen kicsit minden vendég meg volt kínálva, dde mégsem kellett +X fõvel számolni a vacsorára. Szerintem, ha ezt a meghíváskor egyértelmûvé teszed, hogy õket a szertartáson szívesen látod, de a vacsorára már nem tudod meghívni, akkor nincs belõle sértõdés. Mindenki megérti, hogy egy esküvõnél a legtöbb embernek muszáj valahol meghúzni a határt. ( az a barát, aki meg nem, az meg is érdemli :D)
Több variáció is létezik: 1. a meghyvón már eleve rajta van hogy meghívjuk önt és kedves családját az esküvõre, tehát ebbõl mindenki ért, így amikor vége a szertartsának, mindenkinek megköszönitek, hogy eljöttek és kész. 2. az esküvõt tegyétek valamivel korábbi idõpontra, így lesz idõ a barátoknak "szétoszolni" és nem lesz ciki, hogy a rokonok meg szinte már az asztalnál várják ki a szertartás végét. 3. ha jó idõ van, akkor gondolom a szabadban lesz, tehát ha vége a szertartásnak búcsúzkodás stb. és már amikor mindenki elment, aki nem kajál, akkor menni be az étterembe.
Már voltam olyan helyen, ahol a barátoknak állófogadást adtak, a szûk család meg egy külön kis helységben megvacsizott.
Szerintem akit meghívunk a szertartásra, azt illik meghívni a vacsorára, de lehgalábbis valamiféle kisebb állõfogadással megvendégelni. Mi kerültünk már olyan "kellemetlen" helyzetbe, hogy több órát utaztunk egy esküvõre, és azt hittük , hogy mivel ilyen messzirõlm is meghívnak, a vacsorára is hivatalosak vagyunk. hát nem voltunk... Nem az a néhány falat, csak mégis, egy fél órás szertartást megnézni nem utaztam volna át az országot...
Szia! Az egyik barátnõmék úgy oldották meg, hogy készíttetetk egy meghívót, rajta volt a polgári és templomi esküvõ helyszíne. A közelebbi rokonoknak, barátoknak pedig egy kis kártya is volt mellékelve, kb akkora mint egy névjegykártya. Rá volt írva, hgy szeretettel várunk az esküvõre és az azt követõ vacsorára, és itt volt feltüntetve az étterem neve.


Ha nagyon szűkkörű egy esküvő (szűk család + tanúk) furcsa ha mégis hagyományos (hosszú, uszályos, stb.) a menyasszonyi ruhám?

Nagy esküv?re nem lenne pénz, viszont arról, hogy "igazi" menyosszonyi ruhám legyen (és ne mondjuk egy fehér kosztüm) nem vagyok képes lemondani... Pici koromtól szerettem volna...

Legjobb válasz: Nem a vendegseregrol szol az eskuvo ,hanem a te boldogsagodrol!!Ugyhogy szerintem , ne engedj a te vagyad almodrol,kit erdekel hogy ki mit szol ,az a lenyeg te es a parod jo erezzetek magatokat!! SOK BOLDOGSDAGOT!!

Nem a vendegseregrol szol az eskuvo , hanem a te boldogsagodrol!!Ugyhogy szerintem , ne engedj a te vagyad almodrol, kit erdekel hogy ki mit szol , az a lenyeg te es a parod jo erezzetek magatokat!! SOK BOLDOGSDAGOT!!
Az emeberek nagyon szûk esküvõt azért csinálnak, mert vagy nincs pénzük, vagy nem akarnak sokat költeni, vagy nem akarják nagydobra verni, vagy nem szeretik az ilyen ceremóniákat. Az utobbi kettõ egyszerüség miatt nem vesz fel nagy fehér ruhát az elsõ verziókba meg keret nincs rá. Szóval ezért láthatod egyszerübb ruhákban kicsi esküvõkön a lányokat. De te döntöd el, hogy milyet akarsz. De a nagy ruháknak az ára is nagy. Igaz én mindig azt mondom ha az esküvõ kicsi akkor is adjuk meg a módját.`Ha egy jobb kosztümöt akarsz az annyiba kerül mint egy szebb ruha bérlése, és a fehér kosztümöt sem tudod igazán utána sehova felvenni. Ès az unokáidnak is kell majd mutogatnod valami képet, és azokon fehérruhában jobban mutatsz.
Nekünk is szûkkörû esküvõnk volt. Nekem még csak nem is fehér volt a kosztümöm, hanem acélszürke. Azóta is szeretem felvenni, mindig az a nap jut eszembe róla. Nõvéremnek is szûkkörû esküvõje volt. Neki a kölcsönzõbõl volt habos fehér ruhája, félhosszú fátyla. Azóta is büszkén mutogatja a képeket róla, ill. idõnként megnézik a videót. Szóval te olyan ruhát szerezz be magadnak, amiben TE érzed jól magad. lehet az uszályos hófehér ruhaköltem ény, vagy egy szép selyemkosztüm. A lényeg, hogy te érezd boldognak magad benne.
Nem furcsa. Ez a ti kettõtök napja, mindennek úgy kell történnie, ahogyan ti szeretnétek. Ha valaki éppen bõrnadrágban szeretne férjhez menni, szíve joga, ha egyszer õ abban érzi jól magát. Olyanná tegyétek ezt a gyönyörû napot, hogy életetek minden percében pozitív élmény legyen visszagondolni rá!
Kolléganõmnek is szûk körü esküvõje volt. Elõször úgy gondolta, hogy fekete nadrág és fehér blúz. Mondtuk neki, hogy szíve joga eldönteni mit húz fel, de ez még is csak egy nagy nap az életében. Igaz nem habos fehér ruhája volt hanem egy alkalmi ruhát kölcsönzött és nem bénta meg. sõt örült, hogy felvetettük neki et az ötletet. Úgy hogy szerintem nem gáz ha szép fehér ruhát szeretnél, hiszen TE DÖNTESZ arról, hogy mit húzol fel!!! Ez a TE NAPOD:-)))) SOK BOLDOGSÁGOT
Naná, hogy legyen szép ruhád, olyan, amire te vágysz! Legyen kicsi esküvõ, vagy nagy, az mindegy! Nekem is szûk körû esküvõm lesz, nekem nem az a fontos, hogy 200, többnyire ismeretlen, ember lerészegedjen életem legszebb napján! A páromnak már volt egy elõzõ házassága, hatalmas lagzival és fényûzéssel (mégis tönkrement az elsõ év után...) Én családias, szûk körût szeretnék, mert nem a lagzi méretétõl függ a boldogság! Viszont a ruhám nekem is "szokásos" menyasszonyi ruha lesz, fátyollal, stb. Errõl én se mondok le!!! SOK BOLDOGSÁGOT!
Minden menyasszonynak jár a szép ruha, ez hozzátartozik az esküvõi szertartáshoz! A vendégek számával nincs összefüggésben... Sok Boldogságot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!