Találatok a következő kifejezésre: Ha születik kisbabám, (5 db)

Ha születik egy kisbabám, az önkormányzattól is kapok/kaphatok egyszeri támogatást? Ha igen, kb mennyit? És mik e feltételei?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy kapsz. Legalábbis nálunk adnak. Én falun lakom és itt 10ezer ft-ot adnak, ha férjnél vagy, ha egyedül neveled a gyereked! Nálunk nincs semmi különösebb feltétele, csak a baba születése után 90 napod van rá, hogy igényeld ezt az egyszeri támogatást.

Én úgy tudom, hogy kapsz. Legalábbis nálunk adnak. Én falun lakom és itt 10ezer ft-ot adnak, ha férjnél vagy, ha egyedül neveled a gyereked! Nálunk nincs semmi különösebb feltétele, csak a baba születése után 90 napod van rá, hogy igényeld ezt az egyszeri támogatást.

Mikor lehet megigényelni a Gyest a novemberben születő kisbabára, ha a nagy jan. Közepén tölti be a 3. életévét?

Inkább mondjam le a nagyét és kérjem a kicsire miután megszületett, vagy fordítva?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy hogyan csinálod, mert az összeg nem változik

Teljesen mindegy hogyan csinálod, mert az összeg nem változik
Kérd januártól
A kérdező hozzászólása: Nem is az összeg miatt kérdeztem. Tisztában vagyok vele, hogy nem változik. Arra vagyok kíváncsi, hogy ilyenkor mi a procedúra.

Ha kisbabád születik miért fordulnak el az emberek?

Ismerős még valakinek a "napokban meglátogatlak" mondat ami hónapok óta nem következik be? Régen pedig naponta beszéltetek, vagy csak átugrott 2 percre beszélgetni. Nem értem,mert ha magamból indulok ki akkor én hívnám a gyerekes barátaimat is és ha nehezebben is de megoldanánk a talit. Ti hogy vagytok/voltatok ezzel?

Legjobb válasz: hány éves vagy? ha fiatalon szültél és a barátaidnak nincs gyeeke,akkor valószínû azért ,mert a baba miatt,már más lett az "érdeklõdési " körötök. vagy egyszerûen,attól tartanak,hogy zavarnának. én is akkor kerültem közelebb újra a barátnõimhez amikor õk is anyák lettek.

hány éves vagy? ha fiatalon szültél és a barátaidnak nincs gyeeke, akkor valószínû azért , mert a baba miatt, már más lett az "érdeklõdési " körötök. vagy egyszerûen, attól tartanak, hogy zavarnának. én is akkor kerültem közelebb újra a barátnõimhez amikor õk is anyák lettek.
Nekem a kollégáim, mielõtt megszületett a babám, mindig kérdezték, hogy ugye jöhetnek majd babanézõbe. Mondtam, persze, csak várják ki a 6 hetet. Azóta elmúlt 6 hónapos a fiam, de még nem jutottak el idáig... :(
Nálunk nem maradoztak el a barátok! Sõt, ugyanannyit jönnek, mint elõtte. Még csak 5 hónapos a babánk, de este 8-kor már alszik, az jön, aki akar. És élnek is vele. Mind az én, mind a férjem barátai, pedig a nagy részüknél még nincs gyerek. Nyilván nem mindegy, hogy látszik-e valakin, hogy nyûg neki a látogatás. Nekem volt egy barátnõm. Amikor pici volt a baba, menni akartam látogatni. Direkt kérte is, hogy legyünk majd nála, ha megszül, mert nem akar depis lenni. Ha hívtuk mindig volt kifogás. Alszik a gyerek, eszik a gyerek, nyûgös stb. Soha nem volt egy idõpont sem! Egy idõ után nem kerestük, de mi voltunk a rosszak, hogy miért. Én tudom úgy igazítani, hogy a gyereknek is jó legyen, meg nekünk is. Csak szervezés kérdése!
Igen, látom más is járt úgy mint én, hogy szívesen menne, de érzi, hogy csak zavarna. Pedig a szülés elõtt a barátnõmmel megbeszéltük, hogy szívesen vigyázok náluk a babára, hogy legyen egy kis szabadideje, akár csak aludni, vagy tévézni, de el is mehet otthonról akár addig... De ezt nem lehet erõltetni...Szerintem tudja, hogy bármikor számíthat rám és annál többet, mint nem sétõdöm meg és kivárom míg rendezõdnek a dolgai nem tehetek.
Én vagyok az akit le kell tojni gyerekkel együtt.Én nem azt akartam mondani hogy ne jöjjön senki és hogy mindenkit utálok de nem gondolom azt hogy rögtön az elsõ napon vagy akár az elsõ héten jelenjen meg mindenki.Vannak akik hetekig nem is engedik a baba közelébe az embereket.Természetesen én is tudnék egy kis idõt vendégekkel lenni mondjuk hetente egyszer kétszer de hozzánk napi szinten jön valaki, ami nekem már elég fárasztó.Azzal egyetértek hogy jó szervezéssel meg lehetne oldani de hozzánk nem jelentkezik be senki!
kedves "le kell tojni gyerekkel együtt" válaszoló.én sem értem miért lettél lepontozva. szerintem se normális az, hogy amikor az anyuka hazaér a kórházból már a barátok/család, stb letámadják a babát és anyát, és minden nap ott vendégeskedik valaki. pláne ha valaki váratlanul betoppan..! szóval: azzal semmi gondom, ha elõtte felhívnak, hogy ekkor-meg ekkor eljönnének, vagy rákérdeznek mikor nem zavarnak. egyébként én már szülés elõtt kikötöttem, hogy az elsõ hetekbe csak a szûk család, majd 6hét után jöhettek a barátok is. de akkor is úgy intéztem, hogy heti 2 alkalommal fogadtam vendéget. aztán amikor már elúlt féléves akkor könnyebb volt vele, és én is kipihentebb voltam, és én is szivesebben fogadtam vendégeket.
Ha ilyen a gondolkozásotok, hogy majd én kikötöm, mikor jöhetnek vendégek, mikor fogadok vendéget, stb, akkor ne is csodálkozzatok, hogy nem keresnek a barátok, és idõvel megszakadnak a kapcsolatok! Már bocsi! És le lehet pontozni! Egyik oldalról kikötitek, hogy hozzátok mikor mehetnek, másik oldalról meg furcsáljátok, hogy miért nem keresnek a barátok! Én sem keresném azt a barátnõmet, aki nekem megmondja, hogy mikor mehetek! Én egy éve szültem, problémás volt a szülésem, mégsem kötöttem ki, hogy ki mikor jöhet! Ha szüleim jöttek, örültem, hogy kicsit vigyáznak rá, ha pedig barátok, azokat szívesen fogadtam! Olyanok, akik nem barátok, és nem is család, azok meg úgysem jöttek!
azt, hogy :"kikötöttem"-azt úgy kell érteni, hogy még a szülés elõtt a barátok-barátnõk megkérdezték, hogy majd én hogy szeretném a látogatás dolgot, stb! és akkor mondtam, hogy én hogy szeretném. ÉS KÉPZELD! mivel õk is normálisan gondolkodó emberek, egyáltalán nem vették zokon, hogy nem jöttek már az elsõ héten. és azóta is rendszeresen jönnek, de sohasem váratlanul, mert tudják, hogy azt nem illik. nekem eszembe se jutna párhetes babás anyukához, csak úgy beállítani..! de igazából soha senkihez sem szoktam váratlanul betoppani kivéve a szüleimhez.
Az más, hogy váratlanul! Engem is mindig mindenki felhívott elõtte, hogy mikor jöhet! És én is mindig felhívom elõtte azt, akihez megyek, még ha nem kisbabás is! De Te úgy írtad, hogy kikötötted, hogy mikor jöhetnek! És az egy kicsit másként hangzik! Olvasd el az elõzõ válaszod, és látod, hogy kicsit nagyképûen írtad, hogy majd te megmondod, ki mikor mehet!
lehet, hogy nagyképûnek hangzott, nem annak szántam.de ahhoz tartom magam, hogy szerintem az anyának legyen beleszólása, hogy mikor tud már vendéget fogadni. és ne legyen abból sértõdés ha azt mondom, hogy ne holnap, hanem inkább holnapután, stb röviden ennyi a lényeg
Nálunk elég vegyes a dolog. Én szülés után jöttem rá, kik is az igazi barátaim. Mert mikor máskor kellene meglátogatni, ha nem egy új élet születésekor. Sok "haver-barátban" csalódtam. Én 28 évesen lettem anya, elõtte rengeteget mozogtam társaságban, elég nagy baráti körben mozogtunk, gyerekesek és nem gyerekesek egyaránt. Tavaly nyárra terveztük a lagzit, de a lánykánk elõbb kopogtatott. Amikor elhintettük, hogy lagzi lesz, mindenki tök lelkes volt, jönnek díszíteni, szervezkedni stb. Majd lefújtuk, szûk családi körben összeházasodtunk. A barátnak hitt ismerõseim alig várták a lányunkat. Soha annyi gratulációt és jó kívánságot nem kaptunk még, mint amikor megszületett a baba, és persze ígéretet, hogy jönnek látogatóba, babázni! Van olyan közeli ismerõsünk, aki 1 hete volt itt, pedig a hátsó szomszédunk, és már 10 hós a baba! Pedig én szívesen várok mindenkit, nem érdekel, ha kupi van, nem érzem kellemetlennek, ha jönnek, elvégre ahol gyerek van, ne várják el, hogy 3 fogásos kaja lesz és csilli-villi minden! :) Egyszerûen csak rájöttem, h nem vagyunk fontosak nekik. Akik akartak, már itt voltak, nem is egyszer, gyerekesek, gyerektelenek egyaránt! Szerintem ha valahova el akarsz menni, arra szakítasz idõt! Attól, hogy gyerekem van, igenis ott tudom hagyni a mosatlant, és elmegyek sétálni, és találkozni a barátnõmmel. Bocs, h hosszú lett! :)
Na, az utolsó válaszoló tökéletesen felvázolta, miért nem hívom, nem írok, nem megyek. Mert lehet, h az anyuka a háta közepére se kíván és "fenyegetésnek veszi", ha megígérem, h meglátogatom õket. Ezután a hozzászólás után ki mer még babalátogatóba menni? Amúgy az ilyen anyukát a babájával együtt le kell tojni.
A kérdező hozzászólása: Szia! 28 éves vagyok, igazad van fiatal közösségben mozgok. De a legtöbb ismerõs családjában vagy testvérének kisbabája van, nem nagyon értem. Az viszont eszembe sem jutott hogy azért alakult így mert nem akarnak zavarni! Hasznos volt a válaszod, nagyon köszönöm neked!:)
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolóm pontosan ugyanígy vagyok mintha én írtam volna!:) )) Most 6 hónapos a kisfiam és már nem akkora az érdeklõdés... Nem baj csak érdekes... Én inkább a barátokon vagyok meglepõdve azaz a már nem barátokon akik elmaradtak.... Csak azt nem értem akkor miért telefonálnak minden héten hogy mikor jöhetnek és nem jönnek, illetve tudják hogy itthon vagyunk majdnem egész nap....
Nekem van több kisgyerekes barátnõm, kolléganõm. De mindig úgy érzem, épp nem jókor hívom. Hallom a hangján, h ideges, h menne, h nem tud rám figyelni. Szóval úgy érzem, zavarom. Régen nem volt ilyen, mert akár este 10kor is felhívhattam, most meg, ha ímélt írok, az is csak 2-3 sor, h ne raboljam a kevés idejét oldalakon keresztül. Menni meg pláne nem megyek, mert úgy gondolom, nyûg neki kitakarítani soron kívül az egész lakást miattam, bevásárolni a vendégvárásra, satöbbi, ki hogy szokta. Nem akarom bonyolítani az életüket.
Szia! Igen, ismerõs, bár nekem a másik oldalról. A legjobb barátnõm pár hónapja szült, itt lakik 5 percre, de valahogy sosem tudunk találkozni. Nekem bármikor jó lenne, reggel, este, ... A 4 hónap alatt 2x találkoztunk... Már nem hívom, mert olyan hülye dolog, hogy itt teperek, hívogatom. Õ egyszer sem hívott fel, hogy találkozzunk. Ha hív szívesen megyek. Ha a baba nagyobb lesz, talán visszatér a régi napirendjéhez...
A kérdező hozzászólása: DE jó hogy írtatok! Annyira más szögbõl látom most ezt az egészet! Nem is gondoltam hogy ezek is közre játszhatnak! Nekem is volt olyan amit írt az egyik válaszadó, hogy hívtak felvettem és beszéltünk de annyira nem tudtam figyelni pedig szerettem volna.... De pl én messzebb lakok a legjobb barátnõmtõl és azelõtt naponta... Bármikor jöhetne, én rengetegszer hívtam és meg is beszéltük de konkrétumot soha. Már nem hívom, nem könyörgök senkinek! A fiam pedig az elsõ, de hát ez gondolom természetes....
Hát nem tudom, nálam ez nem így van. :) Szerintem attól függ, hogy mennyire vagytok jó barátok. Nekem 2 igazi "jóban-rosszban" barátnõm van, már 11 éve együtt vagyunk. Együtt nõttünk fel és õk nem hagytak el miután megszületett a kisbabám. Pedig mi tényleg a fiatal korosztály vagyunk, 21 évesen jött a baba. :) Igaz, hogy már nem a féktelen bulikból áll minden hétvége, de gyakran jönnek hozzám, együtt sétálunk a babával és imádják a fiamat. Rajtuk kívül nagyon jóban vagyok még egy másik anyukával aki szintén velem egy idõs és a babáik is nagyjából egyszerre születtek.Vele szoktam még találkozni. :)
Nem tudom, én lehet, szerencsésnek mondhatom magam! 30 éves vagyok, 28 évesen lettem anya! Azokkal a barátnõkkel, akiknek van gyereke, még közelebbi lett a barátságunk, mert össze kötnek minket a gyerekek, össze járunk, a gyerekek játszanak, stb.! Azok a barátnõim, akiknek még nincs gyereke, azok meg azért jöttek elejétõl fogva sûrûbben, hogy babázhassanak! Olyan szerencsére nem történt, hogy valakivel azóta megszakadt a kapcsolatom! És a játszótéren is tök jó, mert születnek új kapcsolatok! Igaz, nem barátságok, de sok anyukával tök jóba lettem azóta, olyanokkal is, akikkel elõtte csak köszönõ viszonyban voltam, nagyokat el tudunk beszélgetni, stb.! Mondjuk én nagyon nyitott ember vagyok, könnyen ismerkedem! Sok helyrõl hallom, fõleg városban, hogy szinte elfordítják a babakocsis anyukák a fejüket, nehogy valakivel beszélgetniük kelljen!
De jó neked, bevallom én irigyellek!Nálam forditott a helyzet, mindig jön valaki és persze a legrosszabbkor.Minket már akkor megtámadtak amikor hazamentünk, nem telt el két óra és már egy csapat látogatónk volt.Azóta is hetente többször van látogatónk, nálunk a szomszédasszony is járt mikor még csak 3 hetesek voltunk.Nekem már tele van a hócipõm a látogatókkal és volt akinek pofátlanul azt mondtam hogy jöjjön máskor.Az én babám egy idõben fölcserélte a nappalt az éjszakával, egész éjjel a kezemben volt, késõbb pedig fájt a hasa, volt hogy reggel 6-kor feküdtem le és már 9-kor jött valaki.Nekem segítségem sincs de van 4 gyerekem akiket el kell látnom, tehát fõzök mosok takarítok, nekem ezek mellett sem idõm sem kedvem nincs a látogatókhoz.Arról nem is beszélve hogy apa marad mindig utóljára a sorba, pedig nagyon vágyunk már egy kis nyugis összebújásra :-(A babónk még csak két hónapos, most már vele rendbe jött minden, jól alszik, kicsit nyugisabb a helyzet, már nem vagyok én sem annyira fáradt mint eddig de még mindig minden percem be van osztva és ha bekavar valaki teljesen el tudok havazni.Vannak még olyanok akik még nem jártak nálunk de én fenyegetésnek veszem amikor mondják hogy majd megyünk.Arról nem is beszélve, hogy senki nem jelentkezik be, amit még jobban utálok.Hát én így vagyok ezzel.
A kérdező hozzászólása: Picit elkanyarodtunk a kérdéstõl:) Nekem is az a véleményem amikor születik a baba, akkor pihenni kell és ha az anyuka már úgy érzi, van ereje akkor lehet menni látogatóba. DE! Én már fél éve szültem, nem ez a rész az érdekes, mert volt aki jött volt aki nem, ez hidegen hagy. Igazából már megkaptam szerintem a választ a kérdésemre, olyan barátaim vannak akiknek még nincs gyereke. Illetve most már csak ismerõsöknek mondanám, mert az nem barát aki azért nem jön már mert nem tudjuk együtt ugyanazokat a dolgokat csinálni vagy olyan sûrûn.Pont. Vannak új ismeretségeim (friss szülök szintén) és remélem hogy kialakul egy olyan barátság amiben nem lehet akadály egy gyerek. Örülök azért hogy vannak olyanok is akiknek ez nem volt gond, nekem jó lecke volt:) Sziasztok!


Milyen támogatásban részesülhetek, ha kisbabám születik?

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Kismama vagyok és szeretném tudni, hogy milyen támogatást kaphatok a baba születése után? Most megyek dolgozni és tanulni is, de nem valószín?, hogy meg lesz a 180 napom. Olvasgattam már err?l, de a tapasztalatok mégis csak jobbak. Köszönöm a segítségeteket.

Legjobb válasz: A 180 nap már nem elég,360 kell,az biztosan nem lesz meg.Egyszeri anyaságit kapsz,valamint gyest,és családi pótlékot.

A 180 nap már nem elég, 360 kell, az biztosan nem lesz meg.Egyszeri anyaságit kapsz, valamint gyest, és családi pótlékot.
ha nincs meg a 180 napod, akkor gyes jár, ez bruttó 28800 Ft, nettó 25500. Emellett kapsz családi pótlékot, ha jól emlékszem 1 gyerekre 13.000 Ft körül van és egyszeri anyasági támogatást, amennyiben legalább 4 alkalommal megjelensz a nõgyógyászodnál és a kis könyvedben van tõle 34 pecsét. Az egyszeri anyasági mint a neve is mutatja egyszer jár, szülés után, olyan 64-65e Ft, de ezt Te is megtudod nézni, csak be kell ütni a googleba. Más nincs, amit kaphatnál, a tgyáshoz, gyedhez kellene elõtte több, mint 180 nap munkaviszony.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget
Milyen 34 pecsét??? A kiskönyv már régen nem kell az anyaságihoz... Szülés után kell a nõgyógyásztól egy papírt, arra írják hogy hányszor jelentél meg a vizsgálatokon, a számítógépes nyilvántartás alapján. Nekem tök üres maradt a kiskönyvem, pedig mindig megjelentem a dokinál és a támogatást is megkaptam.
4 pecsét, bocs, nyilván nem 34 egyébként meg ha ne ma saját dokid állítja ki az igazolást, akkor nyilván a kis könyv alapján állítja ki. Én sem azt írtam , hogy a kis könyvvel kell menni igényelni az anyaságit... Nyilván nem. Nekem pl hiába volt fogadott orvosom, egyik szülésnél sem õ állította ki az igazolást az anyaságihoz, hanem az a doki, aki a záró megírásánál éppen ügyeletes volt. Neki pedig kell a 4 pecsét, különben hogyan állíthatná ki az igazolást...
Nekem nem volt igazolásom, hanem a kiskönyvvel igényeltem az anyaságit, de ez csak formaság, ezen kár összeveszni.
A második nagyon jól leírta, egy "apró" hibával. Már réges régen nem elég a 180 nap, hanem 365 biztosítotti nap kell az igénylést megelõzõ két évbõl. Ebbe a 365 napba beszámít a tényleges munkavégzés idején túl: - nappali tagozaton végzett min. egy éves közép v. felsõoktatási tanulmányból 180 nap - rehab. járadék ideje - biztosítás megszûnését követõ táppénz, baleseti táppénz ideje. A másik feltétele a tgyásnak és a gyednek, hogy igényléskor biztosított legyél. Gyedet akkor is kaphatsz, ha a munkaviszonyod a tgyás ideje alatt szûnt meg. Tgyást akkor is kaphatsz, ha a munkaviszonyod a tgyás ideje elõtt 42 napon belül szûnt meg.

Egy olyan kisbabának lehet amerikai nevet adni aki Magyaro.-on születik majd (ez még nem biztos lehet, hogy még kint) ha mégsem Amerikába? Utána kint élünk majd, csak nyaralni és látogatni jönnénk.

Legjobb válasz: ez a legdurvább és egyben legegyszerübben példát adó név... egyébként amennyire sokat birálnak itt annyi anyukával van egy véleményem és pendülünk egy húron...-gondolatilag.-

ez a legdurvább és egyben legegyszerübben példát adó név... egyébként amennyire sokat birálnak itt annyi anyukával van egy véleményem és pendülünk egy húron...-gondolatilag.-
csak fonetikusan leirva lehet itthon anyakönyveztetni. Dzsennifer Dzsesszika Brájen... igy..
amerikai helyesírással pl Jennifer, csak akkor, ha tudjátok igazolni, hogy amerikaiak vagytok, vagy valami közötök van legalább hozzá, pl nagyszülõ amerikai, pontosan nem tudom, de nem egyszerû! de én a helyedben akkor már ott szülnék, gondolom akkor megkapná az állampolgárságot a baba is nem?
Carmen 22, a Jennifer egyszerre jutott eszünkbe;)
Ha amerikai állampolgárok vaygtok, akkor lehet olyan nevet anyakönyveztetni tudtommal. Ha nem vagytok azok, akkor megkapjátok a babával együtt ha ott születik. Köztes megoldás olyan név, ami itt is, és kint is okés: pl. Felícia :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!