Találatok a következő kifejezésre: Ha szülést 2 évben volt (6 db)

Jár-e GYED (és ha igen, mennyi? ) annak, aki a szülést megelőzően külföldön dolgozott, de a szülés előtti 2 évben volt több mint 180 nap magyarországi biztosított munkaviszonya?

2006.08.21-t?l 2007.04.30-ig bruttó 265.000 Ft volt a fizetés, el?tte 2006.02.23-tól 2006.08.18-ig bruttó 170.000 Ft. A gyermek 2008.08.08-án született. Jár-e a GYED és ha igen, hogyan kell kiszámítani. El?re is köszönöm a választ.

Legjobb válasz: 2007.04.30-ig volt itthon m.viszonyom, de ezen nem változtat semmit. Köszi a gyors választ.

A kérdező hozzászólása: 2007.04.30-ig volt itthon m.viszonyom, de ezen nem változtat semmit. Köszi a gyors választ.
Ha jol ertelmezem, 2007.08.21-ig volt magyar munkaviszonyod, majd azutan kulfoldon, ugye? Van egy olyan sejtesem, hogy ez esetben gyedet Magyarorszagon nem kaphatsz, mert a gyed feltetele csak egyszer az, hogy az elmult ket evben 180 napnak meg kell lennie, a masik az, hogy a szules napjan is allomanyban kell lenned, biztositottnak kell lenned. Hiaba felelsz meg az elso kriteriumnak, ha a masodik nem teljesult, akkor csak gyesre leszel jogosult alanyi jogon. Maradnak a kulfoldi tamogatasok. Bar az is ugy mukodik, hogy ugyanolyan celu tamogatast egyszerre ket orszagtol nem fogadhatsz, tehat ha kulfoldon kapsz szulesi szabira juttatast, akkor a gyest otthon nem kaphatod legalisan.

Ha szülést megelőző 2 évben volt 8 majdnem 9 hónap munkaviszonyom, de ez 2006-2007-ben volt, jelenleg munkanélküli vagyok, akkor most 2008-ban (október 18.-ra vagyok kiírva) jár nekem a gyed? És mit vesznek alapul a számításánál?

Legjobb válasz: sajnos nem... 300 napon belül 180 nap munkaviszony kell, ha jól tudom... nekem 1-én jár le, nagyon remélem kibírja a babóca addig, már nagyon ki akar jönni...

sajnos nem... 300 napon belül 180 nap munkaviszony kell, ha jól tudom... nekem 1-én jár le, nagyon remélem kibírja a babóca addig, már nagyon ki akar jönni...
Szia. én 2005. július 1-tõl dolgoztam 2007. aug. 31.-ig. Utána munkanélkülin voltam november 26.-ig, majd november 27-tõl dolozom újra. Azt mondták a Magyar Államkincstárnál, hogy a munkanélküli ugyan számít majd az évek számánál a nyugdíjnál, de a GYED-hez nem. Tehát ezért kezdtem el dolgozni nov.27.-én, hogy minél hamarabb meglegyen a 6 hónap munkaviszonyom. 3 hónapot dolgoztam és most márciustól már itthon vagyok táppénzen. Így lesz GYED-em, amúgy nem lett volna. A mostani munkaviszonyom pedig jún. 30.-ig van, én meg jú. 1-re vagyok kiírva. Bõven elég lesz. Ennyi.
június 1-re vagyok kiírva, csak lemaradt.
Szia! 2 éven belül 180 napnak kell meglennie!!!

Gyedet csak akkor kap vki, ha folyamatosan be volt jelentve 1 évig a szülést megelőző 2 évben, vagy akkor is, ha ez az 1 év úgy jön össze, hogy pl. dolgozom 2 hónapot, aztán 7et, aztán mondjuk még 4et, de ezek között volt szünet is?

Legjobb válasz: Ha max 30 nap szünet volt, de az is bejelentve munkanélkülin, akkor jó. De ilyenkor is csak akkor jár, ha az igénylés pillanatában munkaviszonyban állsz.

Ha max 30 nap szünet volt, de az is bejelentve munkanélkülin, akkor jó. De ilyenkor is csak akkor jár, ha az igénylés pillanatában munkaviszonyban állsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Az elsõ nem jól írja. A gyedhez szükséges biztosítotti idõ nem kell folyamatos legyen. Akkor is megvan a 365 nap, ha dolgoztál 5 hónapot, aztán egy évet nem, és a szülésig még 7 hónapot dolgozol. Annyi a lényeg, hogy a szülés napjától visszafelé számított 2 éven belül legyen meg 365 nap. Például ha 2013. december 15-én szülsz, akkor megvan a 365 nap akkor is, ha dolgoztál 2012. december 15-tõl szülésig, de akkor is, ha pl. dolgoztál 2011. december 15-tõl 2012. június 15-ig, majd utána 2013. június 1-tõl szülésig -tehát volt egy év szünet a biztosítotti idõben.
A kérdező hozzászólása: Juj komolyan?? Köszi! Ez tök jó! :) sokkal jobb hír :) már nagyon el voltam keseredve...
Nyugalom :) http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. 3. oldal, második bekezdés, vastagon kiemelve :D
3-nak van igaza!! Lehet benne megszakítás, akár 1 év is, csak a szülést megelõzõ 2 éven belül legyen meg a 365 biztosított nap. A 30 nap megszakítás nem erre vonatkozik!


Mi lesz a folytatás, ha jövő hét csütörtökig (kiírt nap) nem indul meg a szülés? Első baba császár volt 2 éve?

Legjobb válasz: Ha nincs semmi probléma a babával és veled sem, akkor kiírt után minden nap be fognak hívni vizsgálatra. Egyik nap Nst, másik nap magzatvíz vétel, így felváltva egy héten át. Általában egy-másfél hét túlhordást megvárnak, és utána megindítják a szülést.

Ha nincs semmi probléma a babával és veled sem, akkor kiírt után minden nap be fognak hívni vizsgálatra. Egyik nap Nst, másik nap magzatvíz vétel, így felváltva egy héten át. Általában egy-másfél hét túlhordást megvárnak, és utána megindítják a szülést.
Én is ugyanígy voltam és azt mondták, hogy max. 7 napot engednek ráhúzni a császár miatt.(akinek nem volt császára, annak 14 napot mondtak) De 4 nap múlva beindult magától.

Ha a második gyerekemet gyed-be szülöm akkor mi alapján számolják az ő utána járó gyedet? Az elsővel táppénzen voltam a szülésig. És bőven meg volt 2 év munkaviszonyom.

Legjobb válasz: Az elõzõ ellátás alapja lesz a mostani alapja is, tehát ugyanannyit fogsz kapni. TGYÁS-t viszont (ha jogosult vagy rá) kevesebbet, a szerzõdés szerinti béred 70%-át fogod kapni, de max. a minimálbér kétszeresének 70%-át (ez új szigorítás ha jól tudom).

Az elõzõ ellátás alapja lesz a mostani alapja is, tehát ugyanannyit fogsz kapni. TGYÁS-t viszont (ha jogosult vagy rá) kevesebbet, a szerzõdés szerinti béred 70%-át fogod kapni, de max. a minimálbér kétszeresének 70%-át (ez új szigorítás ha jól tudom).

Ha az első szülésed császár volt, rá kb.2, 5 évvel milyen úton született a második gyermeked?

Legjobb válasz: Barátnömnek 2 év van a lányai között és simán szülte a másodikat. Az elsö faros volt azért kellett császár, de a második hamar befordult.

Barátnömnek 2 év van a lányai között és simán szülte a másodikat. Az elsö faros volt azért kellett császár, de a második hamar befordult.
A két lányom között 2 év és 3, 5 hónap van. Az elsõ lányom császáros lett mert nem tágultam, a második lányom simán szültem, igaz vacuum-al rá kellett segíteni, mert nem haladt elõre. (itt is nehezen tágultam, de itt kaptam oxitocit, az elsõ lányomnál nem kaptam, nem is tudom miért, de a 2 lányom nem ugyanabban a kórházban született)
2 év 8 hónap van a gyerekek között! Második is császár lett, simára készültünk, a kiírt napon a doki megnézte a heget vastagságot, amit egyébként az utolsó hónapban hetente nézett, mért, és mivel a minimum milliméter alá vékonyodott az uh-ról egyenesen a mûtõbe mentünk. Azt mondta szerencsém volt, ha beindult volna a szülés, lehet már itthon a vajúdás alatt szétvált volna, és akkor jobb nem belegondolni, hogy mi történhetett volna.
1. baba miatt császár, 2. hüvelyi és indított
2, 5 év van köztük, elsõ császár mert nem tágultam, most (okt 23.án) a második is császár mert szintén nem tágultam!Simára készültünk egyébként!
a mi kórházunkban ezek a minimumfeltételek: 2 szülés között 2 évnek el kell telnie és legyen megfelelõ hegvonal; csak ha spontán beindul 40.hétig, akkor engedik simán, ha túlhordja a kismama, automatikusan újra császár.
Szia!Nekem 5 év telt el a két gyerek születése között, mindkettõ császárral született.Nem gondolkodott a doki rajta, a 32.hét körül már jelezte, hogy operálni fog.Már akkor vékony volt a hegem+a baba paraméterei is nagyok voltak.
Császárral született, mert szétvált a hegem.
Ha a szülés közben nincs semilyen váratlan komplikáció simán meg lehet szülni. :)
szomszédéknál: 1. faros, 2. lefordult de nem indult meg spontán a 40.hétig, így a doki nem engedte simával. 2, 5év a különbség.
A kolléganõm egy évvel a császár után spontán szült. A hugom 14 hónappal késõbb újra császárral. Csak a szülést levezetõ orvos tudja eldönteni mit lehet és mit nem egy császár után.
Nálam 20hónap van köztük, és a második is császáros.
Barátnõmnek rendes szülés volt a második.
25 hónap van közöttük és progis császár lett a második. Elõször mindenképp meg akartam próbálni simán, de aztán letettem róla. Jól tettem, mert sztem a doki végül nem engedte volna, elég rossz állapotban volt a heg az uh szerint. Végül azt mondta az orvos, hogy a mûtét közben átlátszott a baba a hegen keresztül, annyira el volt vékonyodva. Nagy valószínûséggel szétvált volna... :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!