Találatok a következő kifejezésre: Ha szülést 2 évben (24 db)

Miben különbözik a hüvelyi szülés 2 évvel császár után a többitől (már ha van különbség)?

Úgy értem, kaphatok-e oxitocin, esetleg edát, nehezebb-e a tágulás stb.

Legjobb válasz: Persze,hogy kaphatsz fájdalomcsillapítót......Csak ke´rned kell! A tágulási idö az mindenkinél,és minden szülésnél más.A lányommal nagyon nehezen ment,28 órát kinlódtam.....Most 2 hete a fiammal az elsö fájástól 12 óra alatt meglett.

Persze, hogy kaphatsz fájdalomcsillapítót......Csak ke´rned kell! A tágulási idö az mindenkinél, és minden szülésnél más.A lányommal nagyon nehezen ment, 28 órát kinlódtam.....Most 2 hete a fiammal az elsö fájástól 12 óra alatt meglett.
Az lemaradt, hogy a lányommal végül Edat kaptam, e´s akkor gyorsan kitágultam, a fiammal semmit....Mondjuk nem is volt rá idö mert végig itthon voltam.Mire a kórházba értünk, ma´r 8cm re nyitva voltam.A fiam megszületett 3/4 órán belül.
Ez teljesen az orvostól függ, hogy kaphatsz e bármilyen fájdalomcsillapítást. Nekem két és fél év telt el a császár után, a doki azt mondta, ha hüvelyi szülést szeretnék, akkor ne is álmodjak a fájdalomcsillapításról, mert úgy esetleg csak késõn vennénk észre egy esetleges méhrepedést. Maradtam a programozott császárnál, nem bántam meg. :)
Én úgy tudom hogyha egyszer császár volt akkor utána is mindig császár marad!!!Mert felszakadhat a régi császár helye és az orvosok nem szeretnek kockáztatni!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! És gratulálok a gyerekekhez! :)
Utolsónak: nem feltétlenül marad császár, ha már egyszer császár volt. Tesóm 2 gyerkõcöt szült császárral, a harmadikat természetes úton, gátvédelemmel szülte. Nagyon örült neki, mert az elsõ két babához képest sokkal gyorsabban regenerálódott. Sokban függ attól hogy milyen állapotban van a korábbi császár hege. Oxitocint kaphatsz, viszont a fájdalomcsillapítót nem szívesen adják, ahogy az egyik válaszoló írta.
Utolsónak! Nagy tévedés! Oxitocint császáros szülés utáni szülésnél NEM kaphat senki!!! Mivel szétszakadhat a hege tõle. Fájdalomcsillapítót inkább...
Igaza van, elírtam (most is csak másodjára vettem észere:(). Szóval azt akartam írni, hogy oxitocint nem kaphatsz, viszont a fájdalomcsillapítót sem szívesen adják, ahogy az egyik válaszoló írta. Még egyszer bocs mindenkitõl.

Folyamatosnak kell lenie a 365 biztositott napnak szulés elött vagy eleg ha elöző 2 evbe meg van? És ha betegálományba vagy az biztositott napnak számit?

Bocsi de másként nem birom leirni.Vagyis a betegálomány bele számit abba a 365 napba?

Legjobb válasz: Igen a betegállomány is beleszámít. Nem kell folyamatosnak lennie, de ha csak 365 napod van akkor csak 1,5 éves koráig jár a gyed.

Igen a betegállomány is beleszámít. Nem kell folyamatosnak lennie, de ha csak 365 napod van akkor csak 1, 5 éves koráig jár a gyed.
A kérdező hozzászólása: Nem csak 365 napom van csak közbe váltottam munkahelyet és vol 1, 5 honap megszakitásom
Akkor rendben van. Jogosult leszel TGYÁS-ra és GYED-re is.
De csak ha a szülés idõpontjában is biztosított vagy.

Időszakos munkám van. Valószínűleg meg is fog szűnni mire a szülésre kerül a sor de ha 1-2 éven belül rendelkezek 365 nap biztosítási idő szakkal akkor igényelhetek tgyás-t gyes-t és gyet-et is?

Els? babával vagyok várandós és igen tapasztalatlan vagyok ilyen téren sajnos. Válaszaitokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Ha a szülésnapján is van munkaviszonyod akkor igényelhetsz csak tgyást.

Ha a szülésnapján is van munkaviszonyod akkor igényelhetsz csak tgyást.
Az jó ha megvan a 365 napod, viszont jogosult csak akkor leszel a tgyásra és a gyedre is, ha a szülés és az igénylés napján is van élõ szerzõdésed, vagy az nemhamarabb, mint a szülés elõtt 48 nappal szûnik meg. Mennyi idõ marad a munkaviszony megszûnése és a szülés várható ideje között? Mert ha nem több, mint az a 48 nap, érdemes munkanélkülire menni a szülés napjáig.
Nem mivel a munkaviszonynak a szülés pillanatában is élnie kell. Még talán a 3. hónapi munkanélküliséggel tudsz játszani, hogy esélyed legyen rá. A gyes alanyi jogon mindenkinek jár azt mindenképp megkapod az családival együtt 38000Ft.
Szülés után tgyás jár, ha jogosult vagy. Ez jár 168 napig, után gyed a baba 2éves koráig. Utána gyes 3éves koráig. A gyet annak jár, akinek 3, vagy több gyereke van. Csak hogy tisztába legyél a dolgokkal.
Ja, de ha csak 365 nap munkaviszonyod van, akkor a gyed nem is jár 2éves korig, hanem csak másfél. A tgyástól számítva még 365 napig, attól függ mennyi napod van.


A GYED megítélésekor beleszámít a 4 évvel ezelött megszerzett érettségi évek és a 2 és fél évvel ezelött megszerzett felsőfokú szakképesítéses évek is? Vagy csak akkor ha a szülést megelőző 2 éven belül végeztem?

3 év volt az érettségi, utána 2 év nappali tagozatos fels?fokú szakképesítés. Jelenleg dolgozom.

Legjobb válasz: Csak a 2 éven belüli dolgok számitanak. Ha a szülés elõtti 2 évben nem dolgoztál min. egy évet, akkor nem kapsz gyedet.

Csak a 2 éven belüli dolgok számitanak. Ha a szülés elõtti 2 évben nem dolgoztál min. egy évet, akkor nem kapsz gyedet.

Ha nincs meg a 2 év munkaviszonyom, csak 22 hónap ( a szülésig) akkor is 2 évig jár a gyed?

Megvan a munkaviszonyom, csak 2012. júliustól dolgozok, és 2014. májusra vagyok kiírva, akkor lesz 23. hónapja hogy munkaviszonyom van. A munkaviszonyom meg is marad, csak nem tudom így meddig járhat a gyed, 2 éves korig vagy csak 22 hónapos koráig?!

Legjobb válasz: A gyed nem 2 évig jár, hanem a gyerek 2 éves koráig maximum a tgyás lejárta után. A gyerek 2 éves koráig akkor kapod, ha megvan 562 biztosított napod. De neked járni fog a gyerek 2 éves koráig már.

A gyed nem 2 évig jár, hanem a gyerek 2 éves koráig maximum a tgyás lejárta után. A gyerek 2 éves koráig akkor kapod, ha megvan 562 biztosított napod. De neked járni fog a gyerek 2 éves koráig már.

A Gyes, Gyed igénylésnél, ha több munkahelyen dolgoztam a szülés előtti 2 évben, különböző fizetéseim voltak, kiválaszthatom, hogy melyikből számolják vagy van valami szabálya (pl. a szülést közvetlen megelőző fizetés)?

Legjobb válasz: A szülést megelõzõ év átlag keresetét veszik alapúl! Ha 2013-ban szülsz, akkor a 2012 Béred össze adják januártól decemberig, azt elosztják 12-vel, az lesz az átlag béred, és ennek a 70%-a lesz a gyeded

A szülést megelõzõ év átlag keresetét veszik alapúl! Ha 2013-ban szülsz, akkor a 2012 Béred össze adják januártól decemberig, azt elosztják 12-vel, az lesz az átlag béred, és ennek a 70%-a lesz a gyeded
A kérdező hozzászólása: És a Tgyást?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Így már világos! :)

Jár nekem tgyás, ha a tavalyi év alapján a szülést megelőző 2 hónapra nem kaphatok táppénzt, és nem is dolgozhatok?

December végén szülni fogok, már táppénzen vagyok 1 hete, és ott is kell maradnom szülésig, mert rossz a vérnyomásom meg a cukrom. A tavalyi évet alapul véve nekem csak november elejéig fog járni táppénz, onnantól a szülésig hátralev? kb. 2 hónapra nem. Az a kérdés mardos, hogy ha ki is fizetem egyénileg a tb-t arra a bizonyos 2 hónapra, akkor sem fog tgyás járni, mert nem biztosított id?szakban, vagy táppénz folyosítás alatt, vagy azt követ? 28 napon belül szülök?(a 2 éven belüli 365 biztosított nap megvan).

Legjobb válasz: Ha jól értelmezem, amit írtál, a munkaviszonyod megmarad, de nem volt egy év biztosítottság megszakítás nélkül, igaz? Mivel a munkaviszonyod él majd annak ellenére, hogy nem kapsz táppénzt, így jár majd a tgyás, és utána a gyed is. A 365 nap mellett a biztosítottság ami kell hozzá, és ez élõ munkaviszonnyal megvan. Amit leírtál, hogy milyen idõintervallumokon belül jár, az azokra vonatkozik, akiknek megszûnik a munkaviszonya, még az igénylés elõtt. Amúgy gyere el 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt tgyásra, így nem marad ki 2 hónap a bevételeidben. A TB-t meg szintén csak akkor kell magad után rendezned, ha megszûnik a munkaviszonyod.

Ha jól értelmezem, amit írtál, a munkaviszonyod megmarad, de nem volt egy év biztosítottság megszakítás nélkül, igaz? Mivel a munkaviszonyod él majd annak ellenére, hogy nem kapsz táppénzt, így jár majd a tgyás, és utána a gyed is. A 365 nap mellett a biztosítottság ami kell hozzá, és ez élõ munkaviszonnyal megvan. Amit leírtál, hogy milyen idõintervallumokon belül jár, az azokra vonatkozik, akiknek megszûnik a munkaviszonya, még az igénylés elõtt. Amúgy gyere el 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt tgyásra, így nem marad ki 2 hónap a bevételeidben. A TB-t meg szintén csak akkor kell magad után rendezned, ha megszûnik a munkaviszonyod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sikeresen megnyugodtam

A gyed-nél a 365 biztosított napba mennyi ideig számít bele a középiskolai tanulmányok után járó 180 nap? Én már 4 éve végeztem és nem tudom hogy még beleszámít e vagy sem. Vagy csak akkor ha a szülést megelőző 2 éven belül végeztem?

Legjobb válasz: A kérdés az, hogy a szülést megelõzõ két évben dolgoztál-e. Ha nem dolgoztál, csupán a négy évvel ezelõtti tanulmányaid képeznek biztosítási alapot, akkor nem beszélhetünk GYED-rõl esetedben, csak alanyi jogon járó GYES-rõl.

A kérdés az, hogy a szülést megelõzõ két évben dolgoztál-e. Ha nem dolgoztál, csupán a négy évvel ezelõtti tanulmányaid képeznek biztosítási alapot, akkor nem beszélhetünk GYED-rõl esetedben, csak alanyi jogon járó GYES-rõl.
4 év elteltével semennyire. A szülést megelõzõ 2 évben kell meglennie a biztositotti jogviszonynak, nálad ez csak munkával és álláskeresésivel lehet meg.

Hogy van most a gyes. Gyed törvény akimájus 1-je után szül, ha 1 évet dolgozik csak 1 évet maradha otthon, ha 2 akkor 2 évet? A munkaviszonynak szülést megelőzően mennyi idövel kell meglenni?

Sajnos nem igazán tudom hogy vannak ezek a dolgok.

Legjobb válasz: Szia,erre én is kíváncsi lennék,de én úgy tudom úgy van,ahogy kérdezed!!Azzal viszont nem vagyok tisztába,hogy mi van akkor,ha vkinek már 9 éve van mhelye,és agyed gyesre változik,mire újra terhes lesz,akkor hogy és mit számolnak?Köszönöm,és EZER BOCSI,hogy belekérdeztem a kérdésedbe!BOCSÁNAT!!!!:)

Szia, erre én is kíváncsi lennék, de én úgy tudom úgy van, ahogy kérdezed!!Azzal viszont nem vagyok tisztába, hogy mi van akkor, ha vkinek már 9 éve van mhelye, és agyed gyesre változik, mire újra terhes lesz, akkor hogy és mit számolnak?Köszönöm, és EZER BOCSI, hogy belekérdeztem a kérdésedbe!BOCSÁNAT!!!!:)
A gyed max a gyerek 2 éves koráig jár, de csak annak aki 2 évet elõtte dolgozott. Otthon maradhatsz, akkor is, ha nincs meg a kellõ idõd a max idõtartamig a gyed-nek, de akkor utána gyes-t kapsz, ami ugye jóval kevesebb összeg. Ez is csak a gyerek 2 éves koráig jár. Ezt a linket is nézd meg ha bõvebben érdekel: http://velvet.hu/poronty/2009/08/27/gyermekszuletessel_kapcs..
A szülést megelõzõ két éven belül amennyi nap munkaviszonyod volt, annyi nap gyed jár.Ha folyamatosan dolgoztál, akkor jár két év, amennyivel kevesebbet, annyi jár.

Gyedet csak akkor kap vki, ha folyamatosan be volt jelentve 1 évig a szülést megelőző 2 évben, vagy akkor is, ha ez az 1 év úgy jön össze, hogy pl. dolgozom 2 hónapot, aztán 7et, aztán mondjuk még 4et, de ezek között volt szünet is?

Legjobb válasz: Ha max 30 nap szünet volt, de az is bejelentve munkanélkülin, akkor jó. De ilyenkor is csak akkor jár, ha az igénylés pillanatában munkaviszonyban állsz.

Ha max 30 nap szünet volt, de az is bejelentve munkanélkülin, akkor jó. De ilyenkor is csak akkor jár, ha az igénylés pillanatában munkaviszonyban állsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Az elsõ nem jól írja. A gyedhez szükséges biztosítotti idõ nem kell folyamatos legyen. Akkor is megvan a 365 nap, ha dolgoztál 5 hónapot, aztán egy évet nem, és a szülésig még 7 hónapot dolgozol. Annyi a lényeg, hogy a szülés napjától visszafelé számított 2 éven belül legyen meg 365 nap. Például ha 2013. december 15-én szülsz, akkor megvan a 365 nap akkor is, ha dolgoztál 2012. december 15-tõl szülésig, de akkor is, ha pl. dolgoztál 2011. december 15-tõl 2012. június 15-ig, majd utána 2013. június 1-tõl szülésig -tehát volt egy év szünet a biztosítotti idõben.
A kérdező hozzászólása: Juj komolyan?? Köszi! Ez tök jó! :) sokkal jobb hír :) már nagyon el voltam keseredve...
Nyugalom :) http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. 3. oldal, második bekezdés, vastagon kiemelve :D
3-nak van igaza!! Lehet benne megszakítás, akár 1 év is, csak a szülést megelõzõ 2 éven belül legyen meg a 365 biztosított nap. A 30 nap megszakítás nem erre vonatkozik!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!