Találatok a következő kifejezésre: Ha szülést 2 (118 db)

Milyen problémám, hátrányom származhat abból, ha szülés után ( 2-2, 5 hónappal ) lejár a határozott idejű szerződésem?

Legjobb válasz: Az elsõ babánál semmi. Gond a második gyereknél lehet, mert a munkaviszony megszûnése utáni gyed ideje csak a tgyáshoz szükséges 365 napba számít bele, a gyedhez szükségesbe nem. Vagyis ha második babát szeretnétek, és az elsõ már kb. 2 éves, akkor a második babánál nem lesz meg szülés elõtt két éven belül a 365 nap - nem kapsz gyedet.

Az elsõ babánál semmi. Gond a második gyereknél lehet, mert a munkaviszony megszûnése utáni gyed ideje csak a tgyáshoz szükséges 365 napba számít bele, a gyedhez szükségesbe nem. Vagyis ha második babát szeretnétek, és az elsõ már kb. 2 éves, akkor a második babánál nem lesz meg szülés elõtt két éven belül a 365 nap - nem kapsz gyedet.
A kérdező hozzászólása: Elsõ baba lesz... De szeretnénk majd kistesót kis korkülönbséggel ( persze ez sok mindentõl függ )... Akkor itt lehet gond majd ezek szerint.
Igen, mert ahhoz, hogy járhasson a gyed a második baba elõtt is meg kell legyen a 365 nap. Pl. 1. baba születik 2012. szeptember 1. Te dolgoztál 2010. augusztustól, szülésig megvan a 365 nap. 2. baba születik 2014. január - (a másfél év különbség gondolom kb. reális). Neked 2012. januártól kell akkor a 365 nap - és nem lesz, csak 2012. január-november. Ezt a különbséget még áthidalhatjátok az álláskeresési támogatással (ha jár neked 90 napig), de ahhoz nagyon jól kell idõzíteni, és sakkozni, ha csak 3 hónapot késik a tesó, már nem tudjátok kivitelezni:(
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!

Ha a nyákdugó akár szülés előtt 2 héttel is távozhat, mikor kell menni a kórházba? Honnan tudom, hogy itt a szülés ideje? Vagy ha nem 2 héttel előtte történik, akkor jönnek is a fájások?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)

Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)
Nekem vasárnap ment el a nyákdugó, és kedden szültem. A fájások nem feltétlenül akkor kezdõdnek. Akkor menj ha fáj! 5 percenkként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha a magzatvized folyik, azonnal menni kell! Ha fájásaid vannak, tudni fogod, mikor fáj annyira, hogy menj, hidd el!

Mekkora a fertözésveszély, ha szülés után 4 héttel elkezdünk megint nemi életet élni? Könnyü szülésem volt varrni is csak 2 öltést kellett és csak 10 napig véreztem.

Legjobb válasz: Várj még 2 hetet.Nem véletlenül 6 hetes a 6 hetes kontroll.Megnéz a doki és ha minden ok ,akkor szexelj. Nem csak a fertõzésveszély miatt,a méhed is megsérülhet.

Várj még 2 hetet.Nem véletlenül 6 hetes a 6 hetes kontroll.Megnéz a doki és ha minden ok , akkor szexelj. Nem csak a fertõzésveszély miatt, a méhed is megsérülhet.
Szia mi sem bírtuk 4 hétnél tovább! És semmi. 2* szültem. Ha félsz a fertõzéstõl, a kontrolig használjatok óvszert. Ha fáj, akkor meg abba lehet hagyni. Az elsõ alkalom után enyhe vérzés is elõfordulhat.
NEm értem miért kell egy választ lepontozni. Mi már túl vagyunk rajta, és tudjuk mirõl beszélünk, erre olyan ossza az észt, aki azt sem tudja még mirõl beszél. Hát ez szép mondhatom.
Én 3 hétig véreztem és utánna össze is bújtam a párommal. Ha nem vérzel és jól érzed magad akkor nyugodtan. Lehet lepontozni.
Teljes mértékben egyet értek az elõttem lévõvel! Magad érdekedben tedd! 27 HETESKE
Én is úgy gondolom, hogy ha nem vérzel, és már nem is váladékozol, nincsenek fájdalmaid és panaszaid, miért ne próbáld ki? Én is 4. héten voltam együtt a párommal, semmi baj nem lett. Ha meg úgy érzed, abbahagyni lehet. A doki sem tiltja, csak védekezz:-)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!

Lehet hülye kérdés attól még felteszem. Lehet kérni a dokit hogy 3 napon belül inditsa meg a szülést? Magzatburok repesztéssel, ha 1-2 ujnyira nyitva vagyok? Ne kelljen napokat töltenem a kórházba?

Legjobb válasz: Hát örülj neki, ha nem kell indítani. Nemcsak burkot repesztenek, hanem oxitocint is adagolnak, ami felerõsíti a fájásokat, sokkal rosszabb, mint a sima szülés, hidd el, mindkettõben volt részem! Egyébként meg az orvos szakmai mérlegelés alapján dönti el, mi a legjobb az adott helyzetben, bízz benne!

Hát örülj neki, ha nem kell indítani. Nemcsak burkot repesztenek, hanem oxitocint is adagolnak, ami felerõsíti a fájásokat, sokkal rosszabb, mint a sima szülés, hidd el, mindkettõben volt részem! Egyébként meg az orvos szakmai mérlegelés alapján dönti el, mi a legjobb az adott helyzetben, bízz benne!
Teljesen egyetértek az utolsó hozzászólóval! Elsõ a baba, és miért is kellene a természet ellen dolgozni?!
Én természetesség párti vagyok. Néhány nappal többet ki lehet bírni. Az orvos meg nem lustaságból nem indítja be, hanem azért, mert még nem jött el a baba ideje. Megszületik, ha meg akar születni. Várnak rá. Furcsa nekem az a nézõpont, miszerint az orvos hülye, hogy fektet bent és nem indítja meg a szülésed, amikor meg van hozzá minden eszköze. Mint ha ezzel õ rosszat tenne, pedig pont, hogy a babád érdekeit tartja szem elõtt. Minél tovább van bent, annál jobb. Ha túlhordod, akkor segítenek. Egyébként várják, hogy magától szülessen meg. Jah, hogy ez anyukának kényelmetlen? Van ilyen. Ez nem nyaralás, hanem szülés. Én úgy gondolom, a baba az elsõ.
Ha normális a dokid beszéld meg vele. Az enyém az volt, bár nekem más miatt indította a másodikat. Mindenki a burokrepesztéssel, meg az oxyval rémísztget, pedig annyra nem gáz, kb. 10 perc volt nagyon fájdalmas, a többi totál kibírható. Könnyû szülést!
Nekem azt mondta a dokim, hogy elsõ gyereknél nincs ilyen, másodiknál, többediknél meg lehet beszélni.:)
A 2. gyermek születése elõtt 2 nappal kórházba küldtek, mert nyíltam csendben. Hiába kértem a dokit, hogy indítsák meg, mert nem szeretnék bent potyázni, nem indították, mert minden nappal "nagyobb" lettem. Kedden beküldtek, csütörtökön reggel meg is született a kicsi. Utáltam azt a 2 potyázós napot, mert a nagyom akkor 2 éves volt és itthon hagyni... meg amúgy is, mindenki babázott a szobában rajtam kívül, meg haza fele engedték az anyukákat... Remélem ezúttal nem lesz ilyen, mert rohadtul utálnám!! Nekem egy 16 hónaposom van itthon a nagyobbak mellett.
Én kettõt is kihordtam nyitott méhszájjal...Álltalában túlhordás esetén indítanak csak, de oxitocinnal.Ha a szülés magától indul meg, akkor is csak indokolt esetben adnak oxitocint, feleslegesen nem.Burkot csak teljesen nyitott méhszájnál repesztenek, mert rögtön utána a baba is jöhet, mint nálam 2 hónappal ezelõtt:)
A kérdező hozzászólása: második baba és épp eza problémám hogy nem várnak hanem kétnaponta infuzioval inditanak és babarálnak alul épp ezért kérdeztem meg hogyha már ez a rendszer van akkor csinaljon magzatburokrepsztést és ennyi
Második gyermekemnél a kiírt idõre be kellett feküdnöm a kórházba csak azért mert ha beindul (tél volt) féltett a doki, h nem tudok bejutni.Másnap még elvoltam, de este szóltam a dokimnak (fõorvos), h otthon vár a lányom, nem érek rá itt fetrengeni:) Megbeszéltük, h éjfél után már ne igyak, egyek és másnap reggel menjek a szülészetre és beindítja.Hangsúlyozom kiírt idõ után voltam, ultrahang szerint 4500g-os babával. Reggel 7-kor felmentem, beöntés, eda bekötés, oxi. 1-2 óra múlva magzatburok repesztés. Ekkor a doki konzultált más dokival és úgy döntöttek nem tudom megszülni súlyaránytalanság miatt és megcsászároztak. Helyszín: Rókus kórház 2000
A kérdező hozzászólása: elsõ gyermek 2 hét után magztaburok repesztés + oxitocin tudom miylen volt seperc alatt megvolt a gyermekem. de nem szeretnék a másodikkal 1 hetet bent tölteni a semmiért mint az elsõ gyermekkel aztan megunják és lás csodát mégis tudna burkot repeszteni
Sok dokival meg lehet beszélni. Én is megbeszéltem vele, igaz én már a 41.héten jártam. De ha még idõben vagy, tehát a 40.hét körül, akkor inkább hagyd, hogy menjen a maga útján a szülés. Nem olyan jó ám az indítás :S Sétálj sokat, ne feküdj egész nap, hasson a gravitáció, induljon be inkább magától a folyamat.
Klassz lenne, ha ez így mûködne. Én megkérdeztem, nálunk nem kérés alapon mûködik. Ellenben nagyon sok helyen csak 1-2napot várnak és indítanak... És örülj neki, ha csak napokat leszel bent, nekem lehet 2hetet is kell, mert nálunk megvárják a 42.hetet is.
Én épp az ellenkezõjét tudom írni a kérdésednek. Az elsõ babát tágulásos vérzés miatt indította az ügyeletes doki, ez rendben van, mert már a magzatvíz is zöldes volt, szóval jó, hogy így tett. Másodiknál pont ugyanaz a doki vizsgált meg az sztk-ban 38. betöltött héten, akinél az elsõt szültem, és közölte, hogy ha ez a vizsgálat most a kórházban lenne, akkor már haza sem engedne, mert 2 ujjnyira ki vagyok tágulva. De vegyem nagyon komolyan, bármikor jöhet a baba. Szóval megindította volna, ha nem az sztk-s rendelõben vagyunk. Ezzel szemben a baba kerek egy hétig bent maradt még, szép csendben tágította tovább a helyet magának, és 2 óra alatt kibújt. Úgy, hogy én reggel 5-kor ébredtem és 7:00-kor a kezemben tartottam. Alig értünk be a kórházba. :-O

Ha a 2. gyerek a gyed lejárta után, a gyes alatt születik meg, akkor milyen juttatást kapok a szülésig és utána?

A gyerek 2 éves korától a szülésig csak a gyes jár? Kapok újra tgyást is, és ha igen mib?l számolják ha már több mint 2 éve itthon vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Ha nem mész vissza dolgozni a két gyerek között, akkor csak gyest kapsz a szülésig. Visszamehetsz "dolgozni" úgy is, hogy kiveszed a szabikat és elmész táppénzre. Ez idõ alatt apa kaphatja a gyest. Ha nem passzív jogon kaptad a gyedet most (ergo nem szûnt meg a munkaviszonyod), akkor az érvényes munkaszerzõdésedbõl fognak tgyást, gyedet számolni, viszont ebben az esetben a tgyásnak is van maximuma, ugyanannyi, mint a gyedé.

Szia! Ha nem mész vissza dolgozni a két gyerek között, akkor csak gyest kapsz a szülésig. Visszamehetsz "dolgozni" úgy is, hogy kiveszed a szabikat és elmész táppénzre. Ez idõ alatt apa kaphatja a gyest. Ha nem passzív jogon kaptad a gyedet most (ergo nem szûnt meg a munkaviszonyod), akkor az érvényes munkaszerzõdésedbõl fognak tgyást, gyedet számolni, viszont ebben az esetben a tgyásnak is van maximuma, ugyanannyi, mint a gyedé.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Az a baj, hogy nem tudok vissza menni, mert vettek fel a helyemre valakit a távollétem idejére, és ketten nem lehetünk ott egyszerre, mégha szabin vagyok is.

Ha szülés után (2 hónappal) kezdem el megint szedni a fogamzásgátlót (Yasminelle), akkor a menses első napján kell bevennem a tabit? Ha ma jött meg akkor nekem a péntek felirat melleti tabit kell beszednem, vagy kezdhetem a hétfőivel is?

Legjobb válasz: Szerintem a péntekivel kell kezdeni.Kérdezd meg a nõgyógyászod, hogy jó e szülés után elkezdened szedni a tabit vagy még kell várnod.Erre csak õ tud érdemleges választ adni.

Szerintem a péntekivel kell kezdeni.Kérdezd meg a nõgyógyászod, hogy jó e szülés után elkezdened szedni a tabit vagy még kell várnod.Erre csak õ tud érdemleges választ adni.
amilyen nap van ma, azt a bogyót kell bevenni.

Miben különbözik a hüvelyi szülés 2 évvel császár után a többitől (már ha van különbség)?

Úgy értem, kaphatok-e oxitocin, esetleg edát, nehezebb-e a tágulás stb.

Legjobb válasz: Persze,hogy kaphatsz fájdalomcsillapítót......Csak ke´rned kell! A tágulási idö az mindenkinél,és minden szülésnél más.A lányommal nagyon nehezen ment,28 órát kinlódtam.....Most 2 hete a fiammal az elsö fájástól 12 óra alatt meglett.

Persze, hogy kaphatsz fájdalomcsillapítót......Csak ke´rned kell! A tágulási idö az mindenkinél, és minden szülésnél más.A lányommal nagyon nehezen ment, 28 órát kinlódtam.....Most 2 hete a fiammal az elsö fájástól 12 óra alatt meglett.
Az lemaradt, hogy a lányommal végül Edat kaptam, e´s akkor gyorsan kitágultam, a fiammal semmit....Mondjuk nem is volt rá idö mert végig itthon voltam.Mire a kórházba értünk, ma´r 8cm re nyitva voltam.A fiam megszületett 3/4 órán belül.
Ez teljesen az orvostól függ, hogy kaphatsz e bármilyen fájdalomcsillapítást. Nekem két és fél év telt el a császár után, a doki azt mondta, ha hüvelyi szülést szeretnék, akkor ne is álmodjak a fájdalomcsillapításról, mert úgy esetleg csak késõn vennénk észre egy esetleges méhrepedést. Maradtam a programozott császárnál, nem bántam meg. :)
Én úgy tudom hogyha egyszer császár volt akkor utána is mindig császár marad!!!Mert felszakadhat a régi császár helye és az orvosok nem szeretnek kockáztatni!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! És gratulálok a gyerekekhez! :)
Utolsónak: nem feltétlenül marad császár, ha már egyszer császár volt. Tesóm 2 gyerkõcöt szült császárral, a harmadikat természetes úton, gátvédelemmel szülte. Nagyon örült neki, mert az elsõ két babához képest sokkal gyorsabban regenerálódott. Sokban függ attól hogy milyen állapotban van a korábbi császár hege. Oxitocint kaphatsz, viszont a fájdalomcsillapítót nem szívesen adják, ahogy az egyik válaszoló írta.
Utolsónak! Nagy tévedés! Oxitocint császáros szülés utáni szülésnél NEM kaphat senki!!! Mivel szétszakadhat a hege tõle. Fájdalomcsillapítót inkább...
Igaza van, elírtam (most is csak másodjára vettem észere:(). Szóval azt akartam írni, hogy oxitocint nem kaphatsz, viszont a fájdalomcsillapítót sem szívesen adják, ahogy az egyik válaszoló írta. Még egyszer bocs mindenkitõl.

Folyamatosnak kell lenie a 365 biztositott napnak szulés elött vagy eleg ha elöző 2 evbe meg van? És ha betegálományba vagy az biztositott napnak számit?

Bocsi de másként nem birom leirni.Vagyis a betegálomány bele számit abba a 365 napba?

Legjobb válasz: Igen a betegállomány is beleszámít. Nem kell folyamatosnak lennie, de ha csak 365 napod van akkor csak 1,5 éves koráig jár a gyed.

Igen a betegállomány is beleszámít. Nem kell folyamatosnak lennie, de ha csak 365 napod van akkor csak 1, 5 éves koráig jár a gyed.
A kérdező hozzászólása: Nem csak 365 napom van csak közbe váltottam munkahelyet és vol 1, 5 honap megszakitásom
Akkor rendben van. Jogosult leszel TGYÁS-ra és GYED-re is.
De csak ha a szülés idõpontjában is biztosított vagy.

Időszakos munkám van. Valószínűleg meg is fog szűnni mire a szülésre kerül a sor de ha 1-2 éven belül rendelkezek 365 nap biztosítási idő szakkal akkor igényelhetek tgyás-t gyes-t és gyet-et is?

Els? babával vagyok várandós és igen tapasztalatlan vagyok ilyen téren sajnos. Válaszaitokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Ha a szülésnapján is van munkaviszonyod akkor igényelhetsz csak tgyást.

Ha a szülésnapján is van munkaviszonyod akkor igényelhetsz csak tgyást.
Az jó ha megvan a 365 napod, viszont jogosult csak akkor leszel a tgyásra és a gyedre is, ha a szülés és az igénylés napján is van élõ szerzõdésed, vagy az nemhamarabb, mint a szülés elõtt 48 nappal szûnik meg. Mennyi idõ marad a munkaviszony megszûnése és a szülés várható ideje között? Mert ha nem több, mint az a 48 nap, érdemes munkanélkülire menni a szülés napjáig.
Nem mivel a munkaviszonynak a szülés pillanatában is élnie kell. Még talán a 3. hónapi munkanélküliséggel tudsz játszani, hogy esélyed legyen rá. A gyes alanyi jogon mindenkinek jár azt mindenképp megkapod az családival együtt 38000Ft.
Szülés után tgyás jár, ha jogosult vagy. Ez jár 168 napig, után gyed a baba 2éves koráig. Utána gyes 3éves koráig. A gyet annak jár, akinek 3, vagy több gyereke van. Csak hogy tisztába legyél a dolgokkal.
Ja, de ha csak 365 nap munkaviszonyod van, akkor a gyed nem is jár 2éves korig, hanem csak másfél. A tgyástól számítva még 365 napig, attól függ mennyi napod van.

Ha szülés előtt 28 nappal igényelném a tgyást, de akkor is megtehetem, ha kb. előtte 1-2 nappal szűnik meg a munkahelyem és a munkaviszonyom?

Legjobb válasz: A megszûnést úgy érted, hogy akkor jelentik be a csõdöt vagy végelszámolást vagy akkor zárul le a csõd vagy végelszámolási eljárás? Az elsõ esetben semmi probléma, hiszen akár az egyik akár a másik változat hosszú hónapok alatt zajló eljárás, ami alatt terhességi táppénz igénybevétele esetén biztosított vagy, hiszen téged az eljárás végén "küldhetnek" csak el. A második esetben sajnos csak részleges infóim vannak, nem szeretnélek megtéveszteni, de tudok ajánlani egy nagyon jó szakértõi oldalt, itt ingyenesen válaszolnak a kérdéseidre. http://www.noiportal.hu/szakertok/kerdezek.290.html

A megszûnést úgy érted, hogy akkor jelentik be a csõdöt vagy végelszámolást vagy akkor zárul le a csõd vagy végelszámolási eljárás? Az elsõ esetben semmi probléma, hiszen akár az egyik akár a másik változat hosszú hónapok alatt zajló eljárás, ami alatt terhességi táppénz igénybevétele esetén biztosított vagy, hiszen téged az eljárás végén "küldhetnek" csak el. A második esetben sajnos csak részleges infóim vannak, nem szeretnélek megtéveszteni, de tudok ajánlani egy nagyon jó szakértõi oldalt, itt ingyenesen válaszolnak a kérdéseidre. http://www.noiportal.hu/szakertok/kerdezek.290.html
A kérdező hozzászólása: Köszi az oldalt, már fel is tettem a kérdést.
Véleményem szerint inkább munkanélkülire kéne menned pár hétre. Így nem szakad meg a jogviszonyod. Megszülsz, aztán megigényeled a GYÁS-t. Aztán amikor lejár, pár hétre megint visszaveteted magad munkanélkülire, és megigényeled a GYED-et. Ha így csinálod, elvileg járni fog. Ha a GYÁS lejártakor nem vagy biztosított, nem jár a GYED, csak a GYES. Ha jól tudom. Bár lehet, hogy méltányossági jár. Vagy az is lehet, hogy erre az esetre vonatkozik vmilyen törvény. Sajnos nekem nem vág szakmámba, így csak a saját esetembõl tudok kiindulni. Egy szakember biztos jobban tudja, erre mindenképpen kérdezz rá! GYÁS amúgy jár, mert 42 napon belül szülsz, ez biztos. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi az utolsónak is, de munkanélkülirõl mentem ide dolgozni és határozott idejû a szerzõdésem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!