Találatok a következő kifejezésre: Ha szülés voltam (40 db)

36 hetes kismama vagyok. A terhességem alatt végig hajlamos voltam a gyulladásokra és gombára (előtte is, de jóval ritkábban). Most úgy érzem megint előjött, és azt hallotta, hogy ha szüléskor jön elő, megfertőzheti a babámat. Lehet ebből gond?

Szerdán találkozok az orvosommal,de van itthon cns kúpom,amit vég javasolt a terhesség alatt,h szedjek.

Legjobb válasz: Elsõ terhességnél nekem is sokszor volt ilyen gondom, mint neked. Én is végig canesten kúpot használtam. De én úgy csináltam, hogy nem egyben raktam fel egy kúpot, hanem elfeleztem, így nem 3 napig csináltam 1 kúrát, hanem 6. (Mert 3 tabletta van 1 dobozban, de ezt akkor úgyis tudod.) Szerintem kezeld magadat, inkább mint gombás legyél. A szülés miatt ne aggódj, a babádnak nem lesz semmi baja, ha "csak" gombád van a szüléskor. Herpesz vagy streptococcus teljesen más, azok veszélyesebbek a babára nézve.

Elsõ terhességnél nekem is sokszor volt ilyen gondom, mint neked. Én is végig canesten kúpot használtam. De én úgy csináltam, hogy nem egyben raktam fel egy kúpot, hanem elfeleztem, így nem 3 napig csináltam 1 kúrát, hanem 6. (Mert 3 tabletta van 1 dobozban, de ezt akkor úgyis tudod.) Szerintem kezeld magadat, inkább mint gombás legyél. A szülés miatt ne aggódj, a babádnak nem lesz semmi baja, ha "csak" gombád van a szüléskor. Herpesz vagy streptococcus teljesen más, azok veszélyesebbek a babára nézve.
Nem tudnád addig is felhívni a dokidat, hogy elhasználhatod-e a kúpot? Én azért a helyedben nem fognék otthoni barkácsoláshoz. Akkor sem, ha eddig végig ezt használtad gyulladásra, gombára. Nem tudhatjuk, hányadik hétig lehet pl. Beszélj az orvosoddal, vagy legalább a védõnõvel, ha az orvost nem éred el!
Ha szüléskor a baba találkozik a gombával, azaz kerül belõle a szájába, akkor szájpenésze lesz, ami könnyen kezelhetõ. Komolyabb baj nem lesz. De mindenképpen kezelni kell a fertõzést!
Ha csak gombád van, akkor nem lesz nagy gond, de ha más baktérium okozza a gyulladást, akkor gond lehet, ekkor császározni szoktak, de itthon nem, mert semmi másra nem vizsgálnak meg, csak a gomba, trichamonas és a streptococcusra, a többi vizsgálat fizetõs és drága és nem nézik meg, csak magánnál, ha kéred. (Más országban ez alap és ha van más fertõzés és a kismama nem szedhet olyan erõs antibiotikumot, akkor sajnos császár lesz belõle).
A canesten szülés elõtti hüvelyfertõtlenítésre alkalmas, szó szerint így van a betegtájékoztatójában. Használd ha szükséges, én az uccsó héten egy 3-as combit elhasználtam a biztonság kedvéért.
A Canesten csak és kizárólag gomba elleni készítmény, más kórokozókkal szemben hatástalan.
Széles spektrumú antibiotikum, gombás fertõzések és gyulladások kezelésére alkalmas. Ez megint csak a betegtájékoztatóból vett idézet.
Betegtájékoztató: Különbözõ gombák - általában Candida fajok - által okozott hüvelyfertõzés és hüvelygyulladás valamint a külsõ nemi szervek gyulladásos, fertõzéses gombás bõrbetegségeinek kezelésére alkalmas. A Canesten Kombi hatóanyaga (klotrimazol) széles spektrumú gomba ellenes hatással rendelkezõ imidazol származék. Tehát csak a gombára érzékeny, egyébként köztudott, hogy a klotrimazol gomba elleni hatóanyag, más ellen nem jó. Ha csak klotrimazol van benne, hogy lenne más kórokozó ellen is hatásos.
Ja, és az antibiotikum nem jó gomba ellen, max. jól megszaporítja a szervezetben... És, ha antibiotikus lenne, akkor nem lehetne vény nélkül kapni.

Tgyás-hoz milyen papírok kellenek? Ha szülést előző hónapban megszűnt a munkaviszonyom, de biztosított voltam, álláskeresési támogatást kaptam, akkor is kapok Tgyás-t?

Legjobb válasz: Szülés után három hónappal igényelhetõ a Tgyás? Ha már nem vagyok biztosítotti jogviszonyban,viszont megvan hozzá a szükséges napom!

A kérdező hozzászólása: Szülés után három hónappal igényelhetõ a Tgyás? Ha már nem vagyok biztosítotti jogviszonyban, viszont megvan hozzá a szükséges napom!
Igen igényelhetõ! Munkaügyibe kell regisztrálni és ott kell szólni hogy adjanak foglalkoztatói igazolást és azt kell tovább vinni az oephez! Én túl vagyok egy ilyen torúrán sajna én is hasonló helyzetbe voltam! Minél hamarabb menj be és intézd el mert valamivel több mint a gyes és utánna gyedet is kapsz! Remélem érthetõen írtam ha nem akkor kérdezz nyugodtan és segítek amiben tudok!:-D
Ja azt el is felejtettem azt hiszem hogy ha a szülés napján nem voltál biztosított akkor nem jár a tgyás sem gyed! De viszont ha be vagy regisztrálva vagy ahogy megszûnt a munkaviszonyod mentél a munkaügyibe akkor nincs
Gond! De mindenesetre megér egy próbát kérdezz rá a mük. ba!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!Az nem baj, ha kaptam GYES-t, mert nekem senki nem mondta, hogy csak egy dolog igényelhetõ!vagy gyes, vagy tgyás... Milyen papírok kellenek a tgyás igényléséhez? Mennyi idõ múlva folyosítják? válaszod elõre is köszönöm! Elsõ babás anyuka

Hogyan lehet feldolgozni azt az égést, ha szülés közben, nyomáskor kiürül a végbél tartalma is? Akik voltak hasonlò helyzetben, mit gondolnak erről?

Sajna, az elõzõ szülésemkor ez megtörtént velem,ami nagyon megviselt lelkileg. Jelenleg mástól sem parázom, csak attól, hogy újra megnyílik a föld alattam.

Legjobb válasz: Lányok, ti hogy vettétek észre, hogy becsúszott valami? Én csukott szemmel nyomtam, nem is tudtam volna ilyesmire koncentrálni. Egyébként ez szerintem teljesen természetes, az nem lenne az, ha bárki megjegyzést tenne miatta.

Lányok, ti hogy vettétek észre, hogy becsúszott valami? Én csukott szemmel nyomtam, nem is tudtam volna ilyesmire koncentrálni. Egyébként ez szerintem teljesen természetes, az nem lenne az, ha bárki megjegyzést tenne miatta.
ocs, ha nem segítek, de szerintem szard le...
ma 12:43 Kérlek szépen, én se a pisit, se a nagy dolgot nem vettem észre.Amikor bepisiltem akkor a szülésznõ mondta szülés után, amikor meg...azt meg a párom közölte, mert telibe látott mindent! :-) és még mindig szeret és kíván!!Hihetetlen! ;-)
Tudod csak azon vagyok meglepödve, hogy erre senki nem készitett fel. Se anya se tapasztalt barátnö.
Szülésznõ vagyok és annyit fûznék hozzá , hogy a személyzetet biztos nem zavarja , megszoktuk a szüléssel együtt járhat , ha az édesanya és a baba is jól vannak akkor együtt örülünk a családdal, senkit nem érdekel , hogy történt e másegyéb !!! A baj nem itt kezdõdik .
áááá ne foglalkozz vele! nálam is így volt, sõt a dokim a végén hálát adott magának amiért felvette a mûtõs köpenyt mert nyomáskor nem csak szilárd dolog ürült... elég gáz volt de tudom nagyon jól hogy sokszor találkoznak ezzel és nem fogod tudni elkerülni úgysem. lehet hogy a következõ szülésednél semmi nem lesz. elsõ szülésemkor nekem sem volt.
Velem mindegyik szülésemnél megtörtént. De szerintem majdnem mindekivel megesik, így nem te leszel az elsõ, akit így lát a szülésznõ. (és gondolom , ha már szült, vele is megesett ;)) ne aggódj ezen, mert csak megakasztja a szülési folyamatot, ha mondjuk emiatt nem nyomsz rendesen. Tudsz beöntést kérni? Az megoldás lehet talán, ha sikerül kitisztítaniuk
Emiatt ne aggódj! :)
Ismerõsöm kitett közösségi oldalra olyan képet, ami szülést követõ pillanatban készült, és hát a babán voltak "barna dolgok". Ez a természet. Nincs olyan orvos/szülésznõ, aki ne látott volna ilyet.
Én az elsõnél kaptam beöntést, de akkor is jött, sõt még bõven szülés után is a wc-n, pedig aznap nagyon nem lett volna tanácsos már nyomni. Másodikat olyan helyen szültem, ahol nincs beöntés, szülésznõ ennyit mondott a kérdésemre: ha adna, akkor is jönne szülés közben, és ez senkit se érdekel, "mi itt gyereket szülünk, tejszínhab a cukrászdában van" :) Nem is érdekelt egyáltalán, hogy jön.
Kérj beöntést vagy kúpot szülés elõtt. Én kértem, mégis kijött egy pici, de abszolút nem "égtem" miatta. Hidd el a szülésznõk és az orvosok láttak már ilyet. Amikor rákérdeztem, hogy az jött-e ki belõlem, azt mondták, hogy nem, de azért láttam hogy letöröltek valamit :) Szerintem ne ez legyen a legnagyobb problémád :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, azt hittem, ez kicsit ritkább ennél, de megnyugodtam. Az elsõ szülésemkor is jeleztem, hogy szeretnék beöntést, mivel hasmenésem volt többször is aznap, de azt mondták, hogy arra már nem lesz idõ. Sajnáltam, mert nem kellett volna szétugorniuk.:)
Egészségügyis vagyok, és elmondhatom, hogy ez pont nem érdekes. Ennél kisebb problémával szülés közben sosem találkoztam. Ha ez volt a legrosszabb, ami veletek történt közben, akkor tökéletes szülésed volt. A beöntés minden kórházban kérhetõ, ha megnyugtat, kérd. De emiatt görcsölni, teljesen felesleges!
Lányomnál bepisiltem, fiamnál meg nem volt idõ már beöntésre így hátsófertályt kiürültem.Ez egyáltalán nem ciki..én nem érzem annak.Ez van, ez ezzel jár.Sokkal fontosabb hogy a babával mi van, utána meg szépen letakarítanak..felesleges ezzel foglalkozni!
Elsõ szülésnél velem is megtörtént. Semmi égõ nincs benne a világ legtermészetesebb dolga. Nekem a dokim szótlanul odapattant és felszedte. Igaz, õ teljesen természetesség párti, ezért nem kaptam sem beöntést, sem borotválás nem volt, semmi ilyesmi. Ha ezen aggódsz, akkor kérj egy beöntést. (Bár már olyat is hallottam hogy valaki beöntés ellenére is még ürített valamennyit, sõt, volt ennél cifrább sztori is, ami miatt szerintem beönts nélkül a legjobb. Na azt nem írom le, nehogy még jobban aggódj :) A második és harmadik szülésemnél viszont nem jött semmi, szóval lehet hogy Neked se fog. Szép szülést!
Igaz ez nem velem történt, hanem anyukámmal mikor engem szült császárral!!, hogy szülés után beöntést adott neki egy nem normális nõvér és leszállt volna az ágyról, de már késõ volt és a padlóra ment a dolog.Senki nem jött segíteni neki, hanem neki kellett föltakarítani, hasi sebbel, kapcsokkal....anno 27 éve volt ez.Mondta, hogy égõ volt mert voltak mások is a szobában, de ez van.Túlélte a dolgot.
Nekem a második szülésemnél történt, de mivel senki nem reagált rá semmit, csak a szülésznõ egy laza törléseel eltávolította, ezért nem éreztem olyan cikinek, nem hagyott bennem maradandó nyomot.
Ezen ne aggódj, 1 éve szültem és nálam is történt "baleset" én is szégyeltem magam egy picit kértem is a bocsánatot a doki meg mosolyogva azt mondta "na de anyuka semmiért sem kell bocsánatot kérnie ez természetes" a szülésznõ pillanatok alatt leszedte a szülõágyról, úgy hogy észre sem vettem, sõt a szülés alatt vagy kétszer is megtörtént :) nem kell felvenni. :)
Igaz, én csak bepisiltem, de az a nagy igazság, hogy akkor kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy ezzel foglalkozzak. Ne tedd Te sem, ez természetes, mindenki tudja, hogy nem direkt csinálja az ember. Ha jön, hát jön. Könnyû szülést Neked! :)
Kérjél beöntést- az nem fáj- nem is kellemetlen- kiürül a bélrendszered és szülés közben nem kerülsz ilyen számodra kellemetlen szituba. Egyébként hidd el, hogy a legkevésbé sem izgatja menet közben se a dokit, se a szülésznõt, ha odakakálsz véletlenül... Mivel a vastagbeledet nyomja a gyerek mikor éppen kifele jön, természetes ingert érzel- sõt akkor nyomsz jól, ha a végbél is nyílik... Nekem minden nyomásnál onnan látta a dokim, hogy jól csinálom-e... Ez van- ez természetes dolog- mégha te cikinek is érzed, hidd el, hogy a világon senkit nem érdekel. Õk nap mint nap látnak ilyet, teszik a dolgukat és eltakarítják, lepedõt cserélnek alattad és észre sem veszed.
Most, hogy mondod, nekem is így volt. Vannak kórházak, ahol szülés elõtt rutin a beöntést. Ha valahol ez nem így van, akkor tisztában vannak vele, hogy jöhet valami. Mikor megvizsgálnak hüvelyen keresztül, ha nagyon lent van a cucc, akkor azt úgymond át lehet érezni. Nálam úgy volt, hogy már érezték, netán látták, hogy jön és egy lepedõvel vagy mittudomén valami ronggyal már várták és el is tüntették. Szóval maximális diszkrécióval történt az egész.
Nekem sem mondta ezt el senki elõtte, így én is cikinek éreztem, pedig kaptam beöntést. A doki nyugtatott meg, hogy ezzel egy cseppet se törõdjek.


Ma voltam 41 hetes. Csak akkor fáj a hasam, ha mozgok, de akkor nagyon. Ha ülök elviselhető, ha fekszem, nem fáj. Ez normális? Megindul így a szülés?

Holna megyek még utoljára vizsgálatra, kedden megindítják, ha addig nem bújik ki. Éjjel nagyon híg folyásom van, 2X kellett betétet cserélnem, de állítólag nem magzatvíz szivárog a doki szerint. Ma ha fennt voltam, iszonyatos görcseim voltak, muszály volt leülnöm. Ha ülök, elmúlik, ha fekszem akkor is. De ha csak kimegyek a konyhába inni, alig bírok visszajönni , úgy fáj a hasam. Olyan mensi szer?, pár percig tartó intenzív görcs. Lesz ebb?l valami? Mivel nem rendszeres a fájás...Örülnk, ha már kibújna...Tudom, sétállnom kéne, de állatira fáj akkor, és folyamatosan, nem áll be egy mondjuk 20 vagy 10 perces fájás...

Legjobb válasz: Van olyan, hogy fájásgyengeség. Hogy pontosan mit takar, azt hosszú lenne elmondani, de az biztos, hogy ilyen, mint amit leírtál. És a szüléshez tartozik. Tehát hívd a dokidat és indulj a kórházba! Ne várj tovább, mert ha tényleg az, aminek tûnik, akkor orvosnak kell látnia, burkot repeszteni, vagy valami módon begyorsítani a szülést. Nem írtad, mennyi ideje görcsölsz, de a 41. héten már elõfordulhat, hogy annyira ki van tágulva a méhed, hogy nem képes rendes szülési összehúzódásokra. (Nálam is ez volt, 6 nappal hordtam túl a fiamat, és a doki folyamatos szívhangellenõrzés mellett felgyorsította a szülést.) (Ha a dokid azt mondta, hogy el fgo múlni, akkor talán kérdezz meg egy másik dokit is, anehogx

Van olyan, hogy fájásgyengeség. Hogy pontosan mit takar, azt hosszú lenne elmondani, de az biztos, hogy ilyen, mint amit leírtál. És a szüléshez tartozik. Tehát hívd a dokidat és indulj a kórházba! Ne várj tovább, mert ha tényleg az, aminek tûnik, akkor orvosnak kell látnia, burkot repeszteni, vagy valami módon begyorsítani a szülést. Nem írtad, mennyi ideje görcsölsz, de a 41. héten már elõfordulhat, hogy annyira ki van tágulva a méhed, hogy nem képes rendes szülési összehúzódásokra. (Nálam is ez volt, 6 nappal hordtam túl a fiamat, és a doki folyamatos szívhangellenõrzés mellett felgyorsította a szülést.) (Ha a dokid azt mondta, hogy el fgo múlni, akkor talán kérdezz meg egy másik dokit is, anehogx
...bocsi.. szóval nehogy baja legyen a picidnak az elhúzódó szülés miatt!

Az nagy gáz, ha megkérem a családom ( anyukám, nővérem), hogy segítsenek a nagytakaritásba, mert veszélyeztett voltam, sokat voltam kórházba is én nem tudtam emiatt nagytakarítani ( ablakok tisztítás meg ilyenek)és most vagyok szülés előtt 4 héttel?

Mennyire illik ilyet kérni? Nektek miben segített a családotok?

Legjobb válasz: Sajnos én is ilyen helyzetben voltam.Bent feküdtem a kórházban,és addig Anyukám eljött megcsinálni ezeket a nagy dolgokat.Azért van a családunk hogy ilyenekben meg még másban is segítsenek.Most hogy megszültem egyik héten anyósom másik héten Anyukám fõz.Sztem használd ki nyugodtan hogy vannak neked.Könnyû szülést neked.

Sajnos én is ilyen helyzetben voltam.Bent feküdtem a kórházban, és addig Anyukám eljött megcsinálni ezeket a nagy dolgokat.Azért van a családunk hogy ilyenekben meg még másban is segítsenek.Most hogy megszültem egyik héten anyósom másik héten Anyukám fõz.Sztem használd ki nyugodtan hogy vannak neked.Könnyû szülést neked.
te tudod, hogy milyen viszonyban vagy velük. ha jóban vagytok, nyugodtan kérd meg õket.
Szerintem ez abszolút természetes! Vigyázz magadra, te semmiképp ne pucolj ablakot, ne nyújtózz!!! És a családod is biztosan szívesen segít.
Én is mostanában tervezem a nagytakarítást, mert 3hét múlva festünk.A hugomat megkérdeztem hogy segít-e, (persze hogy segít), az anyósom magától ajánlotta fel, az anyut meg befogom:D.. Sztem tuti neked is segíteni fognak!:)
Szerintem a természetes az lenne, hogy kérni sem kéne... Nekem senkit nem kellett kérnem, anyum, anyósom, férjem mamája magától jött , és segített. Most is párom csinál meg, amit tud, és elcsodálkozik, hogy hogy bírtam eddig... Kitakarítja a fürdõt, elmosogat, porszívózi, boltba megy... Nem mindegy, ha veszélyeztetett vagy, ne nagyon ugrálj, hajolj, és ne mássz székre.. Nyugodtan kérj segítséget.
szerintem nyugodtan kérdd meg õket!nekem anyu egyik nap mondta, ha kell segíteni szóljak.a hétvégére tervezem az ablak pucolást, de azt hiszem befogom a párom :D 28hetes kismama, boldog babavárást
Szia! Én is az voltam, bár már most szabad mozognom, sétálnom, de azért erõlködni nem. Nálunk is hétvégén lesz nagytakarítás, és anyukám csinálja a zömét! ha jó viszonyban vagytok, ez természetes, ha kérni kell, kérd, mert az egészségetekrõl van szó, és az a legfontosabb. Te semmiképp ne emelgess, cipelj, nyújtózkodj! Ez egy ilyen idõszak, legfeljebb majd késõbb Te is felajánlod a segítséged! :-))) Jó egészséget! 36 hetes kismama
Én 28 hetesen nekiálltam probléma mentes terhességgel.Az ablakokat megpucoltam, bár lassan ment.Sokat pihentem közben, mert nem bírtam.Néhány dolgot még befejeztem ezen kívül.Estére le kellett feküdnöm, mert nagyon kemény volt a poci, nem bírtam fent lenni.Onnantól napokig alig voltam fent.Kinyílt a méhszáj.Egy hét szigorú fekvés lett belõle meg gyógyszer.Elötte problémamentes voltam, azért is álltam neki.Mégegyszer nem tenném!Nem szóltam elötte a családnak, gondoltam bírom én is.Tévedtem!Mivel Te veszélyeztetett vagy semmiképp ne állj neki.Ha nem akarod konkrétan megkérni õket valamiért (bár szerintem nyugodtan megkérheted, hisz ha nem lennétek jóban, akkor meg sem fordult volna a fejedben), akkor beszélgetés közben mond el nekik, hogy meg kell csinálni a nagytakarítást.Esetleg hozzáteheted, hogy szombatra tervezted, de félsz tõle.Biztos fel fogják ajánlani a segítséget.Amúgy nem gáz, szerintem természetes.:)
Szerintem is kérd meg a családod, hogy segítsen. Nekem nem nagyon van aki eljöjjön megcsinálni, 4 nap múlva szülök elvileg és az ablakok koszosak...(hiába pucoltam meg 2 hónapja se), így holnapra tervezem a megpucolásukat. Hidd el, úgy kívánom mint púpot a hátamra. Ha van aki segítsen nehogy Te csináld, fõleg ne ilyen állapotban. Ha meg nincs, hát hagyd, majd után megcsinálod (valamikor).

Akik már túl vannak a szülésen azoknál milyen hamar indult be a szülés ha már naponta voltak joslófájásai?

Nagyon elbizonytalanodtam, mert egyfolytában keményedek és fáj a derekam és alul is érzek fájdalmat...tegnap óta, de semmi er?s fájdalom, ponotsabban kibírható :-). 38+1 hetes vagyok. El?fordulhat hogy a jöv? héten már babázok? Nagyon szeretnék már!!!

Legjobb válasz: Nekem már a 30. hét körül is naponta voltak jóslóim, éreztem, hogy a csontjaim is mennek szét (feszítõ érzés a medencében), de csak a 38. héten született meg a kislányom..

Nekem már a 30. hét körül is naponta voltak jóslóim, éreztem, hogy a csontjaim is mennek szét (feszítõ érzés a medencében), de csak a 38. héten született meg a kislányom..
Utolsó 3 hetet így töltöttem sajna, minden nap szülni akartam... :o) Próbálj pihenni, amennyit tudsz, hogy legyen energiád a nagy napra! Jó szülést!
30. héttõl voltak naponta jóslóim, hol erõsebb, hol gyengébb. 39. héten császárral (progis mert nem fordult be) szültem, de amúgy még akkor is szinte tök zárt voltam. Tehát nem lehet tudni. Lehet hogy 1-2 napon belül beindul, de lehetnek még hetek is. Élvezd ki a terhesség végét, pihenj sokat ha tudsz mert késõbb nem lesz annyi idõd rá! Sok boldogságot és mielõbbi jó babázást! :) 6 hetes kislány anyukája
Ne siettesd! Nekem a 32. héttõl voltak jóslóim, a 20. héttõl folyamatosan keményedtem sajna... De az utolsó 2 hétben semmi jóslóm nem volt, 8 napot túlhordtam...
a 30.héttõl volt josló fájásom és a 39.hétben szültem meg!Nem lehet összekeverni a kettõt.rendszeresen jönnek a fájások és egyre erõsebben!Ha a melegvizes pancsi sem használ akkor a baba akar körülnézni:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Haskeményedésem már nekem is hamarabb volt, na de a mostaniak azért elég érdekesek, fájdalmasak. Ha ez hetekig eltart még... bár elméletileg már csak 13 napom van hátrra :-)
Szerintem meg hívd fel a nõgyógyászodat, és kérdezz bátran. Az a legbiztosabb. Sok sikert! Én jóslófájások nélkül, enyhe keményedésekkel csináltam végig az egészet! A nõvérek csodálkoztak az NST után, hogy miért nem érzek fájdalmat. :)
szia nekem is voltak josloim már pár héttel a szülés elött de a pontos kiirt idöpont elötti 2héttel a vizsgálat után érzetm csak joslókat igazán, nagyon nem érzetem mást csak hogy alul nagyon fáj a hasam mikor szülni mentem ezek hullámszerüen jöttek, egyre erösebben és a derekamba is kihatott.39hétre szültem.üdv egy 1 hós baba anyuja
38. hettol voltak joslofajasaim, a 39-en szultem

Ha már pár hete érzek joslófájásokat de ma voltam orvosnál és teljesen zárt a méhszáj akkor az azt jelenti hogy nehezen tágulok és a szűlés is sokáig fog tartani?

Vagy nincs összefüggés a kett? között?

Legjobb válasz: Nem akarlak felidegesíteni de sajnos egy hossszú vajudás lesz a vége.Nekem is úgyan ezek a "tünetek voltak"Éjjel félkettõtõl másnap reggel tízenegyóráig tartot a szülés de megérte .Ráadásul még a fájás is megált reggelre és gyorsitot kaptam.

Nem akarlak felidegesíteni de sajnos egy hossszú vajudás lesz a vége.Nekem is úgyan ezek a "tünetek voltak"Éjjel félkettõtõl másnap reggel tízenegyóráig tartot a szülés de megérte .Ráadásul még a fájás is megált reggelre és gyorsitot kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ de én is ettõl tartottam. De az mitõl van hogy valaki 2 óra megszüli az elsõ babáját van aki meg napokig szenved? Hülye kérdés mi?
szerintem aki két óra alatt szült elsõ gyereket, az hazudik vagy festi magát :) kérdés, hogy honnan számítja a szülést!? ha az elsõ fájástól, akkor biztos nem volt meg 2 óra alatt :-) ha csak nem császárral szült, de azt meg nem ajánlom senkinek....
Szia. Valószínû, hogy nem lesz rövid szülésed. Én este 8-tól másnap este 18.53- kor szültem meg. Aznap reggel kellett volna befeküdnöm egy hét túlhordás után és zéró tágulással. Nekem még jósló fájásaim sem voltak, és császár lett a vége, mert bekakilt a vízbe, én meg belázasodtam. Remélem neked egyszerûbb lesz a szülésed, sok sikert hozzá!
én a második válaszoló vagyok, én éjjel fél egytõl vajúdtam, és csak másnap délután negyed háromra szültem meg, igazából minden komlikáció nélkül. Igaz én nem kaptam gyorsítót, de persze más beavatkozást sem csináltak. De hát az idõ tényleg relatív, mert úgy néz ki van akinek a 10 óra is nagyon sok, én meg a 13 órát tartottam akkor annak, pedig csak benne lenni a folyamatban volt sok, így utólag (pláne ismerve más szülések történetét) igen jól jártam. és igazából egész jól telet az idõ :) komolyan. Szóval csak semmi pánik!
Valószínû tovább fogsz egy picit vajúdni, mint aki már nyitva van, de ez nem törvényszerû.Amúgy igenis létezik olyan, hogy 2-3 óra alatt megszûlni az elsõ gyereket.Tesóm este 9 után kezdett érezni valamit.Összekészültek és bementek a kórházba.Még ott is úgy gondolta, ez még tuti nem a szülés, mert annyira nem fáj.Éjfél elött meglett az elsõ lánya.Anyám szintén 3 óra alatt szülte az elsõt, engem meg nem egészen 2 óra alatt.A fájások kezdetétõl számítva persze.Én bízom benne, hogy nekem is gyorsan fog menni.Persze azért próbálok felkészülni a sok-sok órás vajúdásra is, de talán gyorsan meglesz.

A Gyes, Gyed igénylésnél, ha több munkahelyen dolgoztam a szülés előtti 2 évben, különböző fizetéseim voltak, kiválaszthatom, hogy melyikből számolják vagy van valami szabálya (pl. a szülést közvetlen megelőző fizetés)?

Legjobb válasz: A szülést megelõzõ év átlag keresetét veszik alapúl! Ha 2013-ban szülsz, akkor a 2012 Béred össze adják januártól decemberig, azt elosztják 12-vel, az lesz az átlag béred, és ennek a 70%-a lesz a gyeded

A szülést megelõzõ év átlag keresetét veszik alapúl! Ha 2013-ban szülsz, akkor a 2012 Béred össze adják januártól decemberig, azt elosztják 12-vel, az lesz az átlag béred, és ennek a 70%-a lesz a gyeded
A kérdező hozzászólása: És a Tgyást?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Így már világos! :)

Úgy tudom, a tgyás kiszámítása a szülést megelőző naptári év átlagjövedelmén alapul, jövedelem az, ami után egészségbiztosítást fizettek. De hogy számítják ki, ha a szülésig betegállományban voltam?

Legjobb válasz: a tgyás-t az utólsó két évben keresett átlagkerestedbõl számolják,(így a táppénz is beletartozik) ebbõl nem vonnak semmit.a gyed ami a szülést megelõzõ 2évedbõl jön össze,ebbõl már vonnak.

a tgyás-t az utólsó két évben keresett átlagkerestedbõl számolják, (így a táppénz is beletartozik) ebbõl nem vonnak semmit.a gyed ami a szülést megelõzõ 2évedbõl jön össze, ebbõl már vonnak.
Elsõnek: Nem tudom, honnan vetted ezt az információt, de ez több sebbõl is vérzik. Egyik ellátásnál sem néznek két évet az összeg kiszámolásakor, a táppénz soha nem számolható bele (egyik ellátás nem lehet egy másik ellátás alapja), és a tgyásból vonnak adót (a gyedbõl adót és nyugdíjjárulékot). Kérdezõnek: Ha a tgyás kezdõnapját megelõzõ naptári év jan. 1-tõl a kezdõnapig van 180 bérezett nap (ebbe nem számolhatók bele a keresõképtelen napok, korábbi tgyás-on, gyed-en töltött napok sem), akkor az úgynevezett táppénzszabályok szerint állapítják meg az összeget, vagyis az elõzõ naptári évbõl számolnak. Ha nincs a tgyás kezdõnapját megelõzõ év jan. 1-tõl a kezdõnapig 180 bérezett nap, akkor a mindenkori minimálbér kétszeresének a harmincadrésze lesz az egy napra jutó tgyás. Azonban ha az tényleges jövedelmed nem éri el a minbér kétszeresét (2009-ben 143eFt) akkor a tényleges, illetve a szerzõdés szerinti bér lesz a tgyás alapja. Ebbõl személyi jövedelemadó elõleget vonnak, járhat viszont az adójóváírás.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolótól kérdezem: keresõképtelen nap a betegállomány is? Ezek szerint az évbõl le kell vonni ezeket a napokat, és az évi jövedelmet, levonva a táppénz összegét, annyival kevesebb nappal kell osztani? Tehát ha az utolsó 1 hónap a betegállomány, akkor az elõzõ 11 hónap jövedelmét osztják a 11 hónapnyi napok számával? Jól értettem?
Igen, jól érted :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!