Találatok a következő kifejezésre: Ha szörpöt azt (5 db)

Ha szörpöt készítek, azt lehet műanyag üvegbe is tölteni vagy csak üveg üvegbe célszerű tölteni, hogy télig ne legyen baja?

Legjobb válasz: Én javarészt mûanyagba töltöm. Van amit üvegbe is, attól függ mi van kéznél. Semmi baja nem lesz mûanyagban sem.

Én javarészt mûanyagba töltöm. Van amit üvegbe is, attól függ mi van kéznél. Semmi baja nem lesz mûanyagban sem.
5 dl szörpöt és 35 dl vizet.
Kell levezetés is?:D
0, 5L
A kérdező hozzászólása: Nem kell és Köszi!!!!

Ha a saját, házi készítésű lekvárjaimat, befőttjeimet és szörpjeimet szeretném eladni, akkor azt hogyan tehetem meg?

- Ezt magánszemélyként is megtehetem? - Mik a szabályai, korlátai, és milyen engedélyek kellenek hozzá? - Be kell-e jelenteni előzetesen valahol? - Õstermelőként lehet ilyet végezni? Minden segítő választ előre is köszönök.

Legjobb válasz: szerintem 7 es adókulcsos magánszemélyként, vagy õstermelõként teheted meg. Menj be a hozzád illetékes NAV székhelyre, és ott segítenek, elmondják, hogy miként teheted meg, és azon nyomban el is készítik neked a szükséges dolgokat, így másnap már adhatsz is számlát róla! Velem legalábbis így történt

szerintem 7 es adókulcsos magánszemélyként, vagy õstermelõként teheted meg. Menj be a hozzád illetékes NAV székhelyre, és ott segítenek, elmondják, hogy miként teheted meg, és azon nyomban el is készítik neked a szükséges dolgokat, így másnap már adhatsz is számlát róla! Velem legalábbis így történt
Szerintem õstermelõivel lehet, de csak 600 000 -ig. Viszont ha boltokba akarsz kiszállítani nagyobb tételbe akkor már kellenek engedélyek is.


Ha fogyizok ihatok olyan szörpöt amire az van rá írva hogy édesítőszerrel készített energia mentes?

Legjobb válasz: Igen, de ennek is van kalóriaértéke. Múltkor néztem egy ilyet (100g 10kcal, az 2g szénhidrát. szóval ne ebbõl legyen meg a napi 2 liter :D mértékkel lehet inni).

Igen, de ennek is van kalóriaértéke. Múltkor néztem egy ilyet (100g 10kcal, az 2g szénhidrát. szóval ne ebbõl legyen meg a napi 2 liter :D mértékkel lehet inni).
Bármit ihatsz, ehetsz. Mûkajáknak nem biztos hogy jó hatásuk van.
A kérdező hozzászólása: és fõzés közben mennyi tartósítószer kell bele?
Ha kimagoztad a szilvát, egy edénybe ( vagy nagyobb tepsibe) önts egy kanál ecetet. Tedd bele a szilvát és tedd a sütõbe. Alacsony hõfokon süsd, amíg megsûrûsödik. Nem kell keverni. Ha már majdnem kész, akkor tedd bele a cukrot és fõzd, amíg elég kemény lesz. Tartósítószer nem kell bele. Forrón rakd az üvegekbe és száraz gõzben hagyd kihûlni. Én 1 kg szilvára negyedkiló cukrot szoktam tenni. Mi nem szeretjük, ha nagyon édes.
A kérdező hozzászólása: a 4kg -hoz tettem kb félkilót.gázon fõztem, tettem bele rumaromát is és finom lett:-) most le vannakuakarva egy laborban.remélem jól lezártam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!