Találatok a következő kifejezésre: Ha szólok nőgyógyászomnak, hogy (4 db)

Ha szólok a nőgyógyászomnak, hogy 25 hetesen már nem bírok a munkahelyen 8 órákat ülni, és állandóan keményedik a hasam, dagad a bokám (ami igaz sajnos) , a nőgyógyász mit csinálhat?

Írhat a háziorvosnak véleményt, hogy vegyenek táppénzre? Mit írna a n?gyógyász a papírra? Azt, hogy veszélyeztetett vagyok?

Legjobb válasz: Nekem nem írt rá semmit, csak hogy vegyenek táppénzre. Egy szó nélkül táppénzre is vett a háziorvosom, nem volt gond.

Nekem nem írt rá semmit, csak hogy vegyenek táppénzre. Egy szó nélkül táppénzre is vett a háziorvosom, nem volt gond.
Elõzõ író vagyok..ha bejelentett munkaviszonyod van akkor végig a szülésig vagyis amíg nem még szül szabra addig kell a dokidtól táppénzen tartó igazolást hozni.tehát az elsõ a táp.véteil, a többi meg, hogy tartson.Ha paszív táppénzre mégy mert nncs munkaviszonyod akkor is kell, de az csak 45napig jár-vagyis addig fizet a tb.
A nõdoki egyszer ír javaslatot a háziorvosnak, hogy a terhesség miatt kérem a tápénzrevételt, aztán a háziorvos táppénzre vesz és elõször 8 napról ad táppénzespapírt, aztán pedig két hetente kell menni, de automatikusan adni fogja..illetve ha új javaslatot kér, akkor kérned kell ismét, de nem szoktak, hiszen a te terhességed már látványos.
A kérdező hozzászólása: És ha felvettek a nõgyogyó javaslatára, akkor is kell hosszabbítani havonta a táppénzt?

Ha nem szólok a nőgyógyásznak vizsgálatkor, hogy mit érzek akkor nem veszi észre a terhességet?

2 hónapja szedek fogamzásgátlót, és megfáztam 1-2 hete.

Legjobb válasz: De észreveszi, egy bizonyos számú hét felett. Mibõl gondolod , hogy terhes vagy, ha gyógyszert szedsz?

De észreveszi, egy bizonyos számú hét felett. Mibõl gondolod , hogy terhes vagy, ha gyógyszert szedsz?
Ha túl vagy a 30. héten, én is észreveszem.
nem tudom mit akartál ezzel amit leírtál de ha úgy érzed terhes vagy akkor szólj neki mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: Olyan bunkó volt, elfelejtettem miket is akartam a tablettával kapcsolatban kérdezni... Feszül a cicim, fájdogál a pocim, a mensim elég furán jött meg legutóbb, de ez lehet a tabitól...nem tom.Szóval ti sem tudjátok, hogy észre venné e ha csak tapogat vizsgálatkor.
Tapogatásból, tenyérjóslásból, madárbélolvasásból stb. nem lehet _pontosan_ terhességet diagnosztizálni. Ha tüneteket érzel, szólj az orvosnak. Ha túl bunkó ehhez, válts.

Ma szólt egy ismerősöm, hogy állítólag ha viszek kazettát, felveszi a nőgyógyász rá az ultrahangot? Tényleg?

15+2 hetes vagyok, és magándokihoz járok, havonta egyszer, de még nem említette, hogy van ilyen lehet?ség. Szerintetek ha megyek holnap UH-ra és megkérem, tényleg felveszi? Én azt hittem, hogy csak a 4d-st írják cd-re...

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy a te nõgyógyászodnak milyen ketyeréje van. Az enyémnek pl nincs nyomtató az UH gépére kötve, még képet se tud nyomtatzni, nemhogy videót vegyen fel.

Ez attól függ, hogy a te nõgyógyászodnak milyen ketyeréje van. Az enyémnek pl nincs nyomtató az UH gépére kötve, még képet se tud nyomtatzni, nemhogy videót vegyen fel.
A kérdező hozzászólása: Á, nem bírtam ki máig! Telefonáltam tegnap este a rendelõbe, és a bejelentõs nénike visszahívott egy óra múlva, hogy sajnos nem tudnak felvételt készíteni. Reégen tudtak, most már sajnos nem. Segítõkész volt szegényke, és nem gyõzött elnézést kérni... :) De hát ez van. Azért kérdezzétek meg Ti is, hátha Ti szerencsével jártok :) . Án úgy vettem észre, hogy itt ettõl a nénikétõl még senki sem kérdezte meg :D.
Magándokihoz járok, és minden alkalommal megírta dvd-re az ultrahangot. Nem került plusz pénzbe.
a Bajcsy kórházban fel lehet vettetni a vizsgálatot. +os DVD-t kell vinni és a pénztárban be kell fizetni 2000Ft-ot. 1 hete voltam UH-n és sajnos a gép rossz volt így most nem mûködött ez a felvétel dolog. Ha megy valaki érdemes elõtte felhívni és megkérdezni õket.
Erre én is kíváncsi lennék, légyszi írd meg, hogy mi volt :) Köszi
Igen, én is hallottam róla. Sõt állítólag elmenti az összes vizsgálatot és a végén az egészet ki tudja írni. A kérdés csak az, hogy mennyiért.....
Van ahol elég egy pendrive vagy cd, régebbi gépekhez VHS kazetta. Tényleg attól függ, hogy mennyire korszerû a gép.
A kérdező hozzászólása: na hát passz. Legelõször, amikor az sztk-ban voltam, szerintem ott valami világháborús gép volt még. De a dokié szerintem elég kóser... na mindegy, akárhogy is, holnap megpróbálom, viszek mind a hármat, aztán majd írok Nektek, mi volt! :) 15 heteske
A kérdező hozzászólása: Képet szokott nyomtatni nekem. Mármint eddig kétszer voltam, de mindkétszer kaptam...
Én magán orvoshoz járok, alkalmanként 10 000 ft.-ért, de kérés nélkül ad mindig fotót és már most szólt, hogy a 12. héttõl vigyek magammal cd-t, vagy valami adathordozót, mert fel fog rá venni nekem minden UH-t. Most várom a 4. babámat, de az elõzõ 3-al más orvoshoz jártam, ugyan ennyi pénzért és egy fotót sem volt képes adni, hogy a nagy tesónak haza vigyem. Na erre azért már berágtam.
A kérdező hozzászólása: Én ennyit ugyan nem fizetek, de azért fotót szoktam kapni. Most viszont úgy ficánkolt, hogy egyszerûen nem tudta elkapni a doki olyan pillanatban, hogy ne lett volna homályos, úgyhogy most nem kaptam fotót... :( Majd elmegyek 4dsre, és ott kapok :) . Szép, problémamentes babavárást mindenkinek!!!
nemhiszem, meg kell vele beszelni.
Nem fogja annak venni. Ha nem szólsz, nem fog veled foglalkozni. :(
szia, Ha a magánrendelésére jársz folyamatosan akkor igen, de ha nem, akkor ezt Õ nem fogja magától tudni, és valószínû nem is számol veled a szülést illetõen.
Nálunk úgy van, h. amikor bemész a szülõszobára akkor a szülésznõ és/vagy az ügyeletes doki megvizsgál és ha tényleg szülni fogsz (és nem vaklárma) akkor megkérdezik ki a dokid és behívják.Ha azt mondod nincs dokid akkor az ügyeletesnél szülsz vagy azt hívják be akit mondasz.
Elõzõ vagyok.Ha nála akarsz szülni akkor közöld vele.
Én gyereklány korom óta egy dokihoz járok. Már lassan 10 éve. De mindenképpen úgy tervezem, hogy a 3. trimeszterben megkérem, hogy vállalja a szülést. Egyik rokonom is nála szült és õ is így csinálta. Magánrendelésre járok, de mégis nyugodtabban vagyok, hogy szóltam.
A kérdező hozzászólása: Végig magánrendelésre járok meg a terhességem elött is hozzá jártam már 4 éve!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!