Találatok a következő kifejezésre: Ha szólok nőgyógyászomnak, (6 db)

Ha szólok a nőgyógyászomnak, hogy 25 hetesen már nem bírok a munkahelyen 8 órákat ülni, és állandóan keményedik a hasam, dagad a bokám (ami igaz sajnos) , a nőgyógyász mit csinálhat?

Írhat a háziorvosnak véleményt, hogy vegyenek táppénzre? Mit írna a n?gyógyász a papírra? Azt, hogy veszélyeztetett vagyok?

Legjobb válasz: Nekem nem írt rá semmit, csak hogy vegyenek táppénzre. Egy szó nélkül táppénzre is vett a háziorvosom, nem volt gond.

Nekem nem írt rá semmit, csak hogy vegyenek táppénzre. Egy szó nélkül táppénzre is vett a háziorvosom, nem volt gond.
Elõzõ író vagyok..ha bejelentett munkaviszonyod van akkor végig a szülésig vagyis amíg nem még szül szabra addig kell a dokidtól táppénzen tartó igazolást hozni.tehát az elsõ a táp.véteil, a többi meg, hogy tartson.Ha paszív táppénzre mégy mert nncs munkaviszonyod akkor is kell, de az csak 45napig jár-vagyis addig fizet a tb.
A nõdoki egyszer ír javaslatot a háziorvosnak, hogy a terhesség miatt kérem a tápénzrevételt, aztán a háziorvos táppénzre vesz és elõször 8 napról ad táppénzespapírt, aztán pedig két hetente kell menni, de automatikusan adni fogja..illetve ha új javaslatot kér, akkor kérned kell ismét, de nem szoktak, hiszen a te terhességed már látványos.
A kérdező hozzászólása: És ha felvettek a nõgyogyó javaslatára, akkor is kell hosszabbítani havonta a táppénzt?
Addig lehet, amíg csak meg nem szülsz.
Akár végig. Nekem akkor szólt, maikor 36 hetesen c2222 volt, hogy na most hanyagolni kellene 1 hétig, utána mehet, ha apuka is akarja. :)
amennyiben a doki nem tilt el, akkor bármeddig nálunk túlhordásnál kifejezetten javasolta sikeres is volt, másnap beindult a szülés
Nekem semmi gond nem volt a terhességem alatt, azt mondták 36.hétig szexelhetünk. Nekem az utolsó 4hétben már nem javasolták fertõzésveszély miatt.
Igen szól, ha valami miatt nem javasolja. Ha errõl "mélyen hallgat", akkor szülésig nyugodtan.
Biztos hogy a szituációtól függ. Engem elsõ babámnál egyáltalán nem tiltottak a szextõl se elején se közepén se a végén a terhességnek, sõt a legvégén már szorgalmazták is hogy minél gyakrabban hátha megszületne a fiunk (41+6 ra született meg csak végül). A második babámnál volt egy hematóma a petezsák mellett így elsõ 10-12 hétben el voltam tiltva de utána egyszer se a vége felé sem pedig 37.héttõl 2111re nyitva voltam majd 38 hetesen már 2221re. 40+1re szültem. A harmadik babámnál viszont 35 hetesen eltiltottak a szextõl mert 2222 voltam és nem akarták még azért hogy beinduljon olyan korán. 2-3 hét után ismét lehetett szexelni, és ugyanúgy 40+1re szültem hiába voltam nyitva már hetek óta. Viszont 2 óra alatt megszületett:)

Ha nem szólok a nőgyógyásznak vizsgálatkor, hogy mit érzek akkor nem veszi észre a terhességet?

2 hónapja szedek fogamzásgátlót, és megfáztam 1-2 hete.

Legjobb válasz: De észreveszi, egy bizonyos számú hét felett. Mibõl gondolod , hogy terhes vagy, ha gyógyszert szedsz?

De észreveszi, egy bizonyos számú hét felett. Mibõl gondolod , hogy terhes vagy, ha gyógyszert szedsz?
Ha túl vagy a 30. héten, én is észreveszem.
nem tudom mit akartál ezzel amit leírtál de ha úgy érzed terhes vagy akkor szólj neki mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: Olyan bunkó volt, elfelejtettem miket is akartam a tablettával kapcsolatban kérdezni... Feszül a cicim, fájdogál a pocim, a mensim elég furán jött meg legutóbb, de ez lehet a tabitól...nem tom.Szóval ti sem tudjátok, hogy észre venné e ha csak tapogat vizsgálatkor.
Tapogatásból, tenyérjóslásból, madárbélolvasásból stb. nem lehet _pontosan_ terhességet diagnosztizálni. Ha tüneteket érzel, szólj az orvosnak. Ha túl bunkó ehhez, válts.
nemhiszem, meg kell vele beszelni.
Nem fogja annak venni. Ha nem szólsz, nem fog veled foglalkozni. :(
szia, Ha a magánrendelésére jársz folyamatosan akkor igen, de ha nem, akkor ezt Õ nem fogja magától tudni, és valószínû nem is számol veled a szülést illetõen.
Nálunk úgy van, h. amikor bemész a szülõszobára akkor a szülésznõ és/vagy az ügyeletes doki megvizsgál és ha tényleg szülni fogsz (és nem vaklárma) akkor megkérdezik ki a dokid és behívják.Ha azt mondod nincs dokid akkor az ügyeletesnél szülsz vagy azt hívják be akit mondasz.
Elõzõ vagyok.Ha nála akarsz szülni akkor közöld vele.
Én gyereklány korom óta egy dokihoz járok. Már lassan 10 éve. De mindenképpen úgy tervezem, hogy a 3. trimeszterben megkérem, hogy vállalja a szülést. Egyik rokonom is nála szült és õ is így csinálta. Magánrendelésre járok, de mégis nyugodtabban vagyok, hogy szóltam.
A kérdező hozzászólása: Végig magánrendelésre járok meg a terhességem elött is hozzá jártam már 4 éve!
Elmultál már 18?
Ha nem múltál el 18, akkor értesítik a szülõt abban az esetben, ha nem vagy már szûz, nemi betegséged van, fogamzásgátlót akarsz szedni vagy terhes vagy.
dehogy is. A titoktartás köti az orvost. Csak komolyabb beavatkozáshoz(pl. mûtét) kell a szülõ beleegyezése. Van tininõgyógyászat is, tudtad? Menj nyugodtan, nem lesz semmi. Hüleségeket írtak itt neked.
A kérdező hozzászólása: 15 vagyok, csak akkor szólnak a szülõnek h pl. terhes vagyok vagy valami baj van?
Tényleg hülyeséget írtak. Egyáltalán nem kell a szülõnek tudnia róla.
akkor kell aláírniuk egy beleegyezést, ha pl. kórházba mégy, mûtétre. Amúgy nem kell tudniuk. Mivel fordulsz a nõgyógyászhoz?
Akkor se szólnak a szülõknek, ha terhes vagy. Ha akkora a baj, hogy valami beavatkozás szükséges, akkor viszont kell a szülõi beleegyezés, anélkül nem csinálhatnak semmit. De nehogy eltitkold a szüleid elõl, ha vmi komolyabb gond van, pláne ne azt, hogy terhes vagy!
Nem szólnak a szülõknek, a titoktartási kötelezettség a fiatalkorúakra is érvényes! Most tanultam meg egy vizsga miatt a jogszabályokat.
Jól írják, nem szólhatnak a szülõknek, de ha valamilyen beavatkozás kell (pl.: abortusz, egyéb mûtét), akkor a beleegyezést a szülõ/gyámnak KELL aláírnia...

Ma szólt egy ismerősöm, hogy állítólag ha viszek kazettát, felveszi a nőgyógyász rá az ultrahangot? Tényleg?

15+2 hetes vagyok, és magándokihoz járok, havonta egyszer, de még nem említette, hogy van ilyen lehet?ség. Szerintetek ha megyek holnap UH-ra és megkérem, tényleg felveszi? Én azt hittem, hogy csak a 4d-st írják cd-re...

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy a te nõgyógyászodnak milyen ketyeréje van. Az enyémnek pl nincs nyomtató az UH gépére kötve, még képet se tud nyomtatzni, nemhogy videót vegyen fel.

Ez attól függ, hogy a te nõgyógyászodnak milyen ketyeréje van. Az enyémnek pl nincs nyomtató az UH gépére kötve, még képet se tud nyomtatzni, nemhogy videót vegyen fel.
A kérdező hozzászólása: Á, nem bírtam ki máig! Telefonáltam tegnap este a rendelõbe, és a bejelentõs nénike visszahívott egy óra múlva, hogy sajnos nem tudnak felvételt készíteni. Reégen tudtak, most már sajnos nem. Segítõkész volt szegényke, és nem gyõzött elnézést kérni... :) De hát ez van. Azért kérdezzétek meg Ti is, hátha Ti szerencsével jártok :) . Án úgy vettem észre, hogy itt ettõl a nénikétõl még senki sem kérdezte meg :D.
Magándokihoz járok, és minden alkalommal megírta dvd-re az ultrahangot. Nem került plusz pénzbe.
a Bajcsy kórházban fel lehet vettetni a vizsgálatot. +os DVD-t kell vinni és a pénztárban be kell fizetni 2000Ft-ot. 1 hete voltam UH-n és sajnos a gép rossz volt így most nem mûködött ez a felvétel dolog. Ha megy valaki érdemes elõtte felhívni és megkérdezni õket.
Erre én is kíváncsi lennék, légyszi írd meg, hogy mi volt :) Köszi
Igen, én is hallottam róla. Sõt állítólag elmenti az összes vizsgálatot és a végén az egészet ki tudja írni. A kérdés csak az, hogy mennyiért.....
Van ahol elég egy pendrive vagy cd, régebbi gépekhez VHS kazetta. Tényleg attól függ, hogy mennyire korszerû a gép.
A kérdező hozzászólása: na hát passz. Legelõször, amikor az sztk-ban voltam, szerintem ott valami világháborús gép volt még. De a dokié szerintem elég kóser... na mindegy, akárhogy is, holnap megpróbálom, viszek mind a hármat, aztán majd írok Nektek, mi volt! :) 15 heteske
A kérdező hozzászólása: Képet szokott nyomtatni nekem. Mármint eddig kétszer voltam, de mindkétszer kaptam...
Én magán orvoshoz járok, alkalmanként 10 000 ft.-ért, de kérés nélkül ad mindig fotót és már most szólt, hogy a 12. héttõl vigyek magammal cd-t, vagy valami adathordozót, mert fel fog rá venni nekem minden UH-t. Most várom a 4. babámat, de az elõzõ 3-al más orvoshoz jártam, ugyan ennyi pénzért és egy fotót sem volt képes adni, hogy a nagy tesónak haza vigyem. Na erre azért már berágtam.
A kérdező hozzászólása: Én ennyit ugyan nem fizetek, de azért fotót szoktam kapni. Most viszont úgy ficánkolt, hogy egyszerûen nem tudta elkapni a doki olyan pillanatban, hogy ne lett volna homályos, úgyhogy most nem kaptam fotót... :( Majd elmegyek 4dsre, és ott kapok :) . Szép, problémamentes babavárást mindenkinek!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!